geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1306. Teljesítménytúrázó geoláda (GCTELJ)
63 (1-20) > >>
A k100 jelvénye
A k100 jelvénye
Az első rajt előtt 1981-ben
Az első rajt előtt 1981-ben
Indulás után még együtt a csapat (foto by Csaby)
Indulás után még együtt a csapat (foto by Csaby)
Kisérőautók a csobánkai műútnál (foto by Csaby)
Kisérőautók a csobánkai műútnál (foto by Csaby)
Ezt is látja majd a láda (foto by Csaby)
Ezt is látja majd a láda (foto by Csaby)
Frissítő állomás a Pilisnyeregben (Forrás: VTBE fotóalbum)
Frissítő állomás a Pilisnyeregben (Forrás: VTBE fotóalbum)
Közeledve a féltávhoz: Hegyeskő (Forrás : VTBE fotóalbum)
Közeledve a féltávhoz: Hegyeskő (Forrás : VTBE fotóalbum)
A bányahegyi frissítő állomás (foto by Csaby)
A bányahegyi frissítő állomás (foto by Csaby)
A hirhedt agyagos mélyút Mogyorósbánya előtt (Forrás: VTBE fotóalbum)
A hirhedt agyagos mélyút Mogyorósbánya előtt (Forrás: VTBE fotóalbum)
Bányahegy
Bányahegy
Vándor aki már jónéhány túrán végigment...
Vándor aki már jónéhány túrán végigment...
Óbudavár 40
Óbudavár 40
Óbudavár 40
Óbudavár 40
A fa tövénél van
A fa tövénél van
Napsütötte rét a Mecsekben
Napsütötte rét a Mecsekben
Hajnali didergős ébredés a decemberi Alföldön
Hajnali didergős ébredés a decemberi Alföldön
Petőfi 70 - Izsák felé haladva...
Petőfi 70 - Izsák felé haladva...
Corvin János 80 - Csővár
Corvin János 80 - Csővár
Nógrádsáp, templom
Nógrádsáp, templom
Itatópont Galgamácsa határában
Itatópont Galgamácsa határában

63 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 58,976'
Hosszúság E 20° 27,398'
Magasság: 324 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.10.17 12:27
Megjelenés időpontja: 2005.11.11 23:03
Utolsó lényeges változás: 2019.10.19 10:12
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: Mikulás
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 10 m
Megtalálások száma: 1031 + 10 sikertelen + 111 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.4 megtalálás hetente


wap:
A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló. Ellenkező esetben a "megtaláltam" log érvénytelenítve lesz.

Aktuális túra : Eger Csillaga 50
Az útvonal: Felsőtárkány, tópart - Varróház - Pes-kő ház - Őr-kő - Cserepes-kői-barlang - Toldi kunyhó - Stimecz-ház - Samassa menház - Tamás-kúti turistaház - Pazsag őrház - Hór-völgy - Ódor vár - Völgyfő ház - Barát-réti őrház - Kövesdi kilátóhely - Felsőtárkány, tópart

A track innen letölthető (.gpx formátumban). A ládát az óramutató járásával egyező irányban kell mozgatni (ahogy az az útvonal szöveges leírásából is látszik).

Info a legutóbbi, 2018 augusztusi túráról itt.

Kérlek olvasd el a leírásban a láda megtalálásának szabályait is.
Ha megtaláltad a ládát, hagyj egy cédulát a láda régi helyén neveddel, telefonszámoddal és a megtalálás idejével, hogy a röviddel utánad érkező ládász kolléga fel tudja veled venni a kapcsolatot ha szükséges.


Ennek a mozgó ládának a célja a magyarországi teljesítménytúrák bemutatása, útvonalaik megismertetése annak a reményében, hogy egyre többen fognak közületek kedvet kapni a túrák "éles" bejárására, azaz a rendezők által előírt szintidőn belüli teljesítésére.

A túrákat most csak részletekben fogjuk teljesíteni. A láda működése nagyon hasonló a GCKEKL ládához, de a szabályokat - az eddigi mozgóládák tapasztalatiból okulva - kissé módosítottam.
A GCTELJ-t meg lehet találni többször is, de egy túrán ugyanaz a ládász egy naptári évben csak egyszer találhatja meg. Egy megtaláló az önmaga által elrejtett ládát nem találhatja meg. A megtalálásért pont csak akkor jár, ha a ládát - légvonalban mérve - legalább egy kilométerrel továbbvitte a megtaláló. Annak érdekében, hogy a túrán a ládát minél több ládász találhassa meg ne lépjétek túl lényegesen az egy kilométeres távolságot. A túra csak a kiírás szerinti útvonalon járható be, rövidíteni nem szabad. A láda csak gyalog vagy kerékpárral vihető tovább , kivéve azt az esetet, amikor új túraútvonalra visszük át a ládát. Ebből következik, hogy túra közben a láda nem vihető haza. Ha valaki megtalálta, tovább kell vinnie a dobozt és a kirándulás végén elrejteni. Ezzel a szabállyal szeretném elkerülni azt, hogy a láda hetekig elakadjon valakinél kizárva a többi ládászt a keresésből. (Erre az esetre mostanában több példa is volt)
A dobozt egyszerre több ládász is megtalálhatja és ekkor is elegendő csak egy kilométert továbbmozgatni a ládát. A közös megtalálásról készítsetek fényképet.
A láda nem vihető külföldre, itthon is van bőven bejárható teljesítménytúra.
A ládát ne rejtsétek lakott területre, mert itt nagyobb a véletlen megtalálás lehetősége. Ha a túra lakott területen végződik teljesítettnek tekinthető akkor is, ha doboz a lakott terület határát elérte. Amennyiben egy láda végigment a kijelölt teljesítménytúrán,kérem, hogy az utolsó megtaláló juttassa vissza hozzám
A megtaláló - a mozgó ládák szabályának megfelelően - gazdájává válik a ládának mindaddig, amíg a következő megtaláló nem logol be az új jelszóval. Nagyon fontos, hogy ne felejtsétek el a jelszót beírni a ládanaplón kívül a honlapra is. Ha ezt nem teszitek meg, a következő megtaláló nem tudja bejelenteni a jelszavatokkal a megtalálást.Költöztetéskor meg kell adni az új koordinátákat is a honlap fejlécében. A láda útvonalának követhetősége érdekében az újratelepítésnél a "Megtaláltam" logba is írd be a láda új koordinátáját

1. Kinizsi 100
A sort a nagy klasszikussal, az első magyarországi teljesítménytúrával a Kinizsi százassal kezdjük. Számomra különösen kedves ez a túra. Ott voltam az 1981-es első megrendezésén majd 1990-ig hatszor teljesítettem végül 1992-ben még kerékpárral is.
Az útvonal részletes leírását itt találjátok.
2005.11.12 - 2006.03.08

2. Tátika-Rezi 40
A túra útvonala ( táv, szint, jelzés):
Zalaszántó 0 0 -
Sztupa (GCSZTU) 2,3 120 K
Tátika vár (GCTAT) 6,5 340 K
Rémisztő fa 11,2 350 K, szalag
Rezi vár (GCREZI) 14,5 590 szalag, S
Rezi, kocsma 18,9 590 S
Vadlány-lik-bg. (GCVLIK) 33,2 790 szalag
Sztupa elág. 37,7 810 K+
Zalaszántó 40,8 820 szalag
2006.03.11 - 2006.05.03

3. Óbudavár 40
A túra útvonala:
Óbudavár
Mencshely ( P )
Halom-hegy,Kossuth-kilátó ( K )
Berki-vár ( K és Z )
Vászoly ( közút )
Kis-Dörgicse ( P és PL )
Szent-Balázs templomrom ( Z )
Szentantalfa ( K )
Tagyon-hegy ( K )
Hegyestű ( S )
Monoszló ( S )
Balatonhenye ( P )
Láz-föld ( P )
Óbudavár
2006.05.04 - 2006.06.17

4.Őrség 50
A túra útvonala:
Őriszentpéter (GCNRKS közelben)
Templomszer (szalag, K) (GCORIT, GCKUTO közelben)
Zala völgye erdészház (K) (GCFPOR közelben)
Pityerszer (K) (GCFPFM)
Sürü erdö (K)
Farkasfa, Tóka koccintó (P)
Kondorfa (P)
Ispánk (P)
Disznós tető (Z)
Őriszentpéter (Z)
2006.05.13

5.Mecsek 50
A túra útvonalának érintési pontjait a követendő jelzések megjelölésével itt találjátok. (Természetesen az ellenőrző pontok nyitvatartási idejei csak a teljesítménytúra megrendezésének napjára vonatkoznak, nektek nem kell figyelembe venni)
Az útvonal részletes leírását valamint térképvázlatát ez a PDF állomány tartalmazza, így - bár a túra tartalmaz jelzetlen szakaszokat is - nem jelenthet problémát az útvonal követése.
2006.06.26 - 2006.11.16

6. Petőfi 70 teljesítménytúra
Miután a láda még alföldi teljesítménytúrán nem járt itt volt az ideje hogy erre is csavarogjon egyet. Mivel a túraútvonalak részletes dokumentációja a neten csak elvétve található meg, rendező túraszakosztályokkal történt hosszas egyeztetés után a Petőfi 70 túrára esett a választásom.
A túra Kiskőrösről indul a sárga sáv jelzésen és a várost a 46-38.187 19-16.654 pontban hagyjuk el. Itt célszerű ideiglenesen letérni a sárga jelzésről - ami ebben a pontban jobbra fordul - és utunkat egyenesen folytatni a láda irányába. A sárga jelzés ezen szakasza ugyanis csapadékos időben víz alá kerülhet. Az itiner által javasolt útvonalat követve mintegy 4 kilométeres kitérő után ismét elérjük a sárga sáv jelzést. A rendezők információi szerint a jelzés egészen Izsákig jól követhető.
A visszaút Izsáktól viszont már jelzetlen utakon vezet de az itiner és az előbb említett gdb állomány útvonalpontjai alapján nem jelenthet problémát a túra útvonalának követése.
2007.04.13

7. Corvin János 80 teljesítménytúra
A túrát a lelkes erdőkertesi természetbarátok szervezik az idén tizedik, egyben utolsó alkalommal. Útvonala a következő:
iErdőkertes - Nagy-erdő - Váckisújfalu - Püspökszilágy Nagy-Szór - Penc - Mónika pihenő - Csővári várrom - Nézsa Nógrádsáp - Acsa - Rózsa-kút - Csonkás - Galgamácsa - Kéri-hegy - Vácegres - Margita - Erdőkertes/i
A túra végig jelzett úton halad. Erdőkertes és Püspökszilágy között a Z+ , Püspökszilágy és Penc között - kifejezetten a teljesítménytúra útvonalának jelölésére - fehér pötty , a Penc-Nézsa - Acsa - Rózsa-kút útvonalon a P, majd Galgamácsáig a Z forrás, Z sáv és Z+ jelzéseket kell követni. A Z jelzés Vácegres közelében torkolik bele a P+ jelzésbe, amit egy rövid szakaszon, a P jelzés elágazásáig követünk majd utunkat a P sávon folytatjuk egészen a Margitáig. Végül Erdőkertesre a S sáv jelzésen érünk vissza.
A tájékozódás megkönnyítése érdekében 103 waypontot jelöltem ki az útvonalon.

8. Tési-fennsík 50 teljesítménytúra
A teljesítménytúra körtúra. Várpalotáról indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal:
Várpalota- Vár-völgy- Várberek- Királyszállás- Hétházpuszta- Hamuház- Tés- Jásd- Szentkút- Római-fürdő- Bakonynána- Tés- Kis-Futóné- Márkus-szekrénye- Bátorkő- Vár-völgy- Várpalota
Köszönet Scelének, amiért rendelkezésemre bocsátotta a túra dokumentumait.
2007.09.10 - 2007.11.29

9. Hegyhát 50 teljesítménytúra
A teljesítménytúra körtúra. Vasvárról indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal:
Vasvár - Sándor-lépcső - Jeli Arborétum - Oszkó, szőlőhegy -Olaszfa - Győrvár - Hegyhátszentpéter -Petőmihályfa, szőlőhegy - Városerdő - Kismákfa. Az útvonal fő töréspontjainak gdb állományát a href="http://invitel.hu/sarhidai/vasvar50.gdb"innen/a tölthetitek le. A teljesítménytúra fő szervezője Benke Tibor volt szíves és szövegesen is leírta az útvonalat..
A túra a vasvári kemping környékéről indul és átmegy a városon majd egy darabig a 8-as út mellett halad többnyire külön ösvényen/járdán. Ezen a szakaszon nem igen találtam rejtésre alkalmas helyet. Lehetőleg az első megtaláló legalább a 4-es útpontig vigye a ládát , ahol az útvonal erdőbe fordul.
Az útvonal a Jeli arborétum természetvédelmi terület közvetlen közelébe halad el. Bár az arborétum jelenleg zárva van és kerítéssel is körbe van kerítve kérem az ezen a környéken rejtő játékostársat hogy az arborétum közelébe se rejtse a ládát mert esetleg a honlapon levő koordinátaellenörző program a védett terület konturjának pontatlansága miatt a területen belül érzékelheti a ládát
2007.11.29 - 2008.01.27

10. Lovasberény-Pátka 40
A Lovasberény-Pátka túra gyalogos és kerékpáros változatban is létezik. A gyalogos változat útvonala:
Lovasberény Técsi-völgy Antónia-hegy Meleg-hegy Angelika-forrás Bodza-völgy Hurka-völgy Abajka Pákozdi-ingókövek Kovács-berke István-major Pátkai-víztározó Pátka Szűz-vári malom - Lovasberény, Sportcsarnok
A hosszabbik - 65 kilométeres - kerékpáros változat útvonala:
Sportcsarnok (Lovasberény) Geszner-ház (Csákvár) Ispán út és Fornapusztai elág. Sportpálya (Pátka) Nemzetőrség Pihenőház István-major Kocka (Ingó-kövek) Mészeg-hegy Zsuzsi söröző (Sukoró) Pázmánd Vereb Sportcsarnok (Lovasberény)
Ezúttal a gyalogos változaton fog végigmenni a láda.Az útvonal a N47 14.676 E18 32.662 és a N47 14.077 E18 31.705 pontok között mintegy egy kilométer hosszon védett területen halad. Különösen figyeljetek arra , hogy ezen a szakaszon ne rejtsétek el a ládát. A tilos területet a gdb állományban piros zászlók jelzik.

10a. Börzsönyi geocaching teljesítménytúra
A GCTELJ ezúttal a GCTT láda leírásában részletezett közepes túrát fogja bejárni. Az egyes ellenőrzőpontokon logolható lesz.

11. Rockenbauer 130
A Rockenbauer 130 teljesítménytúra az egyik leghosszabb a Magyarországon megrendezett túrák között.
Az útvonal:
Nagykanizsa - Homokkomárom - Oltárc vh. - Börzönce, szőlőhegy - Hahót - Söjtör - Pusztaederics - Rádiháza -Szentpéterfölde - Torhai-forrás - Bázakerettye - Budafa - Kistolmács - Valkonya - Homokkomárom - Nagykanizsa
Ezúttal használható térképvázlatot nem tudok mellékelni, mivel csak egy nem túl jó minőségű fekete fehér fénymásolat áll rendelkezésemre. A láda megtalálásának szabályai változtak, figyelmesen olvassátok el a leírást.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Macikupacnak hogy a túra dokumentációját rendelkezésemre bocsátotta. Egyúttal gratulálok neki a túra többszöri teljesítéséhez is.
2008.02.24 - 2011.11.22

12. Isaszeg 55
At útvonal:
Isaszeg - Szobor-hegy - Honvédsírok - Hársas - Bajtemetés - Pap-hegy - Pécel - Vár-hegy - Határ-hegy - Nagytarcsa - Fehér-hegy - Kálvária-hegy - Kerepes - Szilasliget, HÉV-mh. - Szár-hegy - Gyertyános - Mogyoród, HÉV-állomás - Tölgyes - Szár-hegyi parkoló - Bolnokai-erdő - Apó pihenője - Hosszú-hát - Pap-hegy - Isaszeg
A túrát az óramutató járásával megegyező irányban teljesítsétek. Az útvonal sok helyen településeken halad keresztül, itt lehetőleg ne rejtsétek el a ládát, hanem inkább vigyétek tovább és a biztonságosabb külterületen rejtsétek el.
Az útvonal trackje innen letölthető.
Kőhányástól, a kék jelzésen Várgesztesig, majd Várgesztes után a kék kereszten tovább.
A GCSAMA előtt váltunk a zöld pluszra, majd a zöld sávra. Ez a jelzés már végigkíséri a ládát csaknem Gántig. Az utolsó kb. 2 kilométeren
(Gém-hegy) vált csak át, a zöld háromszögre.

15. Gerecse 50
1982. év óta minden év áprilisának 3. szombatján kirándulók ezrei lepik el a Gerecse hegységet, hogy végig gyalogoljak a Gerecse 50, 20 és 10 teljesítménytúra valamelyikét. Vannak, akik kihívásként fogják fel a rendezvényt, és vannak, akik egy jó túrára vágynak, és nem törnek a szintidő megdöntésére. Egy azonban bizonyosra vehető, hogy aki részt vesz, biztosan jól fogja magát érezni.
2013-ban a Gerecse túra rekordot döntött, összesen 6733 túrázó kezdte meg a túrát.
Az 50 km-en 2.552-en, a 20 km-en 2.664-en és a 10 km-en 1.517-en túráztak.
Túra útvonala: Tatabánya - János-forrás - Baji vh. - Tardos - Pusztamarót - Héreg - Bánya-hegy - Koldusszállás - Kisréti vh. - Panoráma út - Turul - Tatabánya
GPS Track letöltése innen

16. Tihany 20
Téli Tihany 20 útvonala: Tihany, Iskola - Belső-tó - Aranyház - Átjáró-barlang - Kis-erdő - Külsö-tó - Apáti templomrom - Csúcs-hegy - Hálóeresztő - Gejzírmező - Akasztó-domb - Hajóállomás - Óvár - Kálvária - Apátság - Tihany, Iskola
GPS Track letöltése innen (A piros tracket kövessétek)

17. Tenkes Maraton
Útvonal: Máriagyűd, túraállomás (sárga sáv) - Szentkút - Akasztófa domb - Csukma-kereszt (piros sáv) - Csicsó-hegy - Kék sáv-piros sáv elágazó (kék sáv) - kék sáv-zöld sáv találkozás (zöld sáv) - Pincesor - zöld sáv-kék + találkozás (kék +) - Kék +-piros sáv találkozás (piros sáv) - - Máriagyűd, túraállomás
GPS Track letöltése innen

18. BEAC - Maxi 110
Az útvonal:
Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmező - Hegyes-tető - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókő - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hűvösvölgy
A túra trackje letölthető innen

19. Dunán innen - Dunán túl 50 km
Az útvonal:
Adony Vízi fogadó - Szentmihályi erdő - Kulcs - Rácalmás Nagy sziget déli csúcsa - Nagy sziget északi csúcsa - Nagy Sziget foglalkoztató - Rácalmás Evezős sporttelep - Dunaújváros Hajóállomás - Dunaújváros Gárdonyi Géza Általános Iskola - Pentele Híd lába - Kisapostag - Pentele Híd - Dunavecse Speciális Iskola
A túra trackje letölthető innen (a böngészőben mentsd el xml formátumban, majd a filet nevezd át gpx-re és nyisd meg a Mapsource programmal)

20. Andezit 30
Az útvonal:
Galgaguta - Vanyarc - Nagy-hegy, andezitömlés - Ordas-puszta - Szandavár, andezitömlés - Mária-kút - Szandaváralja - Sztúpa - Becske
A track innen letölthető (a böngészőben mentsd el .xml formátumban, majd a filet nevezd át .gpx-re és nyisd meg a Mapsource programmal).
2018.01.11 - 2018.09.12

21. Eger Csillaga 50
Az útvonal: Felsőtárkány, tópart - Varróház - Pes-kő ház - Őr-kő - Cserepes-kői-barlang - Toldi kunyhó - Stimecz-ház - Samassa menház - Tamás-kúti turistaház - Pazsag őrház - Hór-völgy - Ódor vár - Völgyfő ház - Barát-réti őrház - Kövesdi kilátóhely - Felsőtárkány, tópart
A track innen letölthető (.gpx formátumban). A ládát az óramutató járásával egyező irányban kell mozgatni (ahogy az az útvonal szöveges leírásából is látszik).
Info a legutóbbi, 2018 augusztusi túráról itt.
2018.09.30 -
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (575 db): környezet: 4.63 rejtés: 4.60 web: 4.71 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mikulás 2019.10.19 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.67
Eger Csillaga 50-en. Sosem teljesítettem ezt a túrát még. Itt a kedvencem: az október közepe és a csodálatos ősz a pompás szinekkel. Ilyenkor szinte minden évben kijövök a Bükkbe. Most Attibati Bükk 900-as multijának teljesítését vettem napirendre. Előtte picit felkerestem ez a ládát és légvonalban 1 kilométerrel odébb toltam, ami úton legalább 1500 méter lehetett. Most egy farakában pihen. Hátul keresd. Jó volt az előző rejtés, egyértelmű, köszönet!

Mikulás

IMG_9819IMG_9820
IMG_9821IMG_9823
IMG_9826 
Lacipap 2019.10.17 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Megtaláltam a régen szunnyadó ládát!
Tovább is költözött!! Méghozzá elég jó távolságot, hogy ne túl sok legyen már ebből a túrából hátra.
Megtalálható az oldalvölgyi halastavak közelében, közvetlenül a patak hídja mellett. Egy "Kulisz" kocka rejti a kincset, gallyakkal és avarral takarva. ( Vigyázz, két kocka is van a közelben!) A láda egyébként haladt 3.3 kilométert.

Most itt van!
Nem itt! 
kobcikrajci 2019.09.25 11:47 - Megtaláltam
Ködben, csepegő esőben Bükkzsércről. Különleges hangulata van az ilyen túráknak, ezért az ódorvári pihenőnél el is időztem kicsit, miközben a völgyből szarvasbőgés hallatszott fel. Bár az eső elállt, és a köd is oszlott, az irtásos rész buja növényzete gondoskodott az áztatásról, amit addig megúsztam. :) Az erdő széléhez érve a képen látható fatönk üregébe rejtettem a dobozt.

Rejtek
zalajaro 2019.09.20 12:41 - Megtaláltam
Zergivel felvittük légvonalban 1020 métert.
Fa odujában találod talajszinten, az út jobb oldalán.

IMG_20190920_135557 
Zergi 2019.09.20 12:40 - Megtaláltam
Fogtam!
Zalajaroval felvittük Ódorvárhoz közel. [g:hu 1.6.4]

IMG_2566IMG_2567
IMG_2568IMG_2569
IMG_2537IMG_2540
IMG_2541IMG_2542
IMG_2543IMG_2544
IMG_2545IMG_2549
IMG_2560IMG_2561
qtatom 2019.08.31 12:00 - Megtaláltam
Biciklis találat. 2,5km-en gurult velem.
Kidőlt fenyőfa törzse alatt keresd.

A mozgó ládákat évente csak egyszer keresem, idén már ezt sem keresem többé.

IMG_20190831_120119IMG_20190831_121949
petiba 2019.08.15 07:03 - Egyéb
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
(A bükki Eötvös bringatúra alkalmával...)
Reggeli futás közben...
Láda OK. [Geoládák v2.2.5]

20190815_06182620190815_071053
matrixmusic 2019.07.20 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Bringzás közben. A körülmények a tegnapi eső hatására nem voltak idilliek...sőt...a bringámon a lánc egybefüggő "sárvonal" lett, és a többi!?!?
Nem volt egyszerű dolog, de a Hór völgyben néhány pocsolyában sikerült megtakarítani a bringát...a vége 64km lett. :-)
Az új helye egy nagy farönk alatt lesz, közel az úthoz...

zalajaro 2019.04.22 09:32 - Megtaláltam
Arrèbb toltam 1010 métert.
Bükki kéken, bükkfa tövében, ágakkal takarva.

IMG_20190422_095732 
KP1965 2019.04.03 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, tovább vittem kb. 1,2 km-t. Az új rejtekhely a Pazsagi őrház közelében lévő erdész emlékhelynél van, a kopjafával szemben lévő nagy kő tövében, a fenyő felőli oldalon.
Az elöttem rejtő MJANEZ-nek üzenem, nem tért le az útvonalról, nem kellett korrigállni. :) Viszont ez a kék nem az OKT kékje.

20190403_14352920190403_144521
MJANEZ 2019.03.31 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam!
Bükki források ládasorozat pontjainak felkeresése közben a ládát megtaláltuk, és geoláda oldal leírása szerint 1.1km-t vittük, de lehet letértünk a láda helyes útirányától, A ládagazdát Attibatit telefonon értesítettem a tévedésünkről.
KÉREM, A KEDVES UTÁNAM ÉRKEZŐ KESSER!
Legyen kedves a track szerinti a helyes irányba továbbvinni a ládát.
A jelenlegi koo. A OKT túristajezéssel ellátott fa tövében
faháncsal takarva.
[Geoládák v2.2.5]

 
zayd 2019.03.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Felsőtárkányból hazafelé egy gyors találatra készültem de kicsit másképp alapkult:). Tamás-kútjától indultam, de a rejtekhez érve már csak Valti bocsi cetlijét találtam meg, tererő meg nem jellemző a környékén:). Visszamentem hát Tamás-kútjához, onnan fel a megyehatárhoz ahol már volt térerő és sikerült elérnem Valtit, akinek ezúton is köszönöm a segítséget. Ezután visszamentem Tamás-kútjához majd a Fekete-len-forráshoz és ismét vissza a Tamás-kútjához, ahol egy kicsit továbbmenve el is rejtettem a ládát. Logolás közben vettem észre, hogy majdnem pontosan 10 évvel ezelőtt találkoztam előzőleg ezzel a ládával:).

A láda új helye egy kidőlt jelzett fa tövében van egy kis kővel és avarral álcázva.

Szikla
Itt keresd
valti 2019.03.24 12:43 - Megtaláltam
Fekete-leni-forrás tábla mellett egy nagyobb kő alatt található meg a láda.
N 48°02.280`; E 020°28.737`

Dodó és Malvinka 2019.02.21 11:30 - Megtaláltam
Végre ez a láda is meglett. Kinéztük már, mióta a Bükkbe ért, de csak most került rá sor.

Tamás-kúttól indultunk, gyönyörű időt fogtunk ki, szikrázó napsütésben, mókusok, madárkák, hóvirágok közt túráztunk, valamivel több, mint 6 km lett a vége. Volt benne 1-2 jó kis emelkedő is, legalább nem fáztunk! Könnyen megtaláltuk a ládát, 1,4 km-t vittük tovább, a Samassa ház után kicsivel rejtettük el Tamás-kút irányában, a túristaút mellett egy kék jelzéses fa gyökereinél.

52823365_632198307215563_648985247941132288_n52350450_620218718424026_4355157238269083648_n
52586323_1268096863329074_4413265847976460288_n52875312_2220671538252317_2785746260978565120_n
52651757_2062176247231860_9100268816633430016_n52678102_411026216134072_5260603405885243392_n
52918022_588763711547439_4675582891135074304_n 
Strombus 2019.02.18 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Nagyon örültünk neki, hogy ez a ritkán (majdnem 5 év után most másodszor) látott láda pont arra járt, mint mi, így lelkesen mentünk érte a GCFAEV második pontjának megkeresése után és vittük tovább 1 311 métert. Közvetlenül a turistaút mellé, egy sziklarepedésbe rejtettük.
Köszönjük Nikicsunak, hogy tegnap ilyen szépen közel hozta, így az eredetileg tervezett útvonalunkhoz képest nem plusz 6, hanem csak plusz 2,5 km sétába került ma nekünk ez a találat.

 
Péter60 2019.02.18 11:14 - Megtaláltam
A GCFAEV bejárása során pont jól jött, hogy itt tanyázott a láda. 1,3 km-t toltunk rajta közösen Strombusszal.

Nikicsu 2019.02.17 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. Vittem tovább. Kicsit túlszaladtam az egy kilométeren, de még a kettőn is. Fának mohával fedett gyökeréhez rejtettem. Bocsi cetli pótolva.

VP 2019.01.21 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Új év - új lehetőség: megtaláltuk, visszatérítettük a helyes útra és továbbvittük pontosan egy km-t. Rejtek az úttól balra, harkályok által megdolgozott fában, 170 cm magasan lévő oduban.
Bocsicetlit nyomtattam, felvágtam, kikészítettem, de végül otthonfelejtettem. :-) A következő megtaláló, kérem, vigyen, mert az utolsót használtam el.
Kétnapos kirándulás vasárnap havazásban és ködben, hétfőn gyönyörű havas napsütésben a Felsőtárkány - Őr-kő - Pes-kő - Cserepes-kő (alvás a barlangszálláson, hajnalban holdfogyatkozás) - Őserdő - Tar-kő - Zsidó-rét - Toldi-kunyhó - Stimecz-ház - Felsőtárkány útvonalon.

rejtek
Zéboy 2019.01.01 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

 
Berián 2019.01.01 13:08 - Megtaláltam
Közös találat Zéboyjal. Az útvonalon légvonalban 2x1 km-t utazott.
Jelenlegi helye a turista út mellett egy fa odvában kb szemmagasságban.
-------------------------------------------------------------------------------
A kütyünk nem igazán kezelte megfelelően a trekket és csak az itthon kiírt koordináták alapján próbáltunk tájékozódni, így kb 70-80 méterrel tovább vittük a zöldön. Aki utánnunk megy, terelje vissza a ládát a kék keresztre, lefelé a völgy irányába a Stimecz ház felé.

Ja és bocsi cetlit vigyetek!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (1152 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu