geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1349. 56-os emlékhelyek (GCBP56)
A Corvin köz a harcok idején (Foto:Fábry György)
A Corvin köz a harcok idején (Foto:Fábry György)
és ma...
és ma...
Átállt szovjet tank a Parlament előtt (forrás:www.kincsestár.hu)
Átállt szovjet tank a Parlament előtt (forrás:www.kincsestár.hu)
A Rádió épülete az ostrom után (forrás: www.kincsestár.hu)
A Rádió épülete az ostrom után (forrás: www.kincsestár.hu)
A forradalom humora (forrás: www.sulinet.hu)
A forradalom humora (forrás: www.sulinet.hu)
A Széna tér anno ( forrás: www.sulinet.hu)
A Széna tér anno ( forrás: www.sulinet.hu)
és ma ...
és ma ...
Szabó bácsi emléktáblája a Lövőház utcában
Szabó bácsi emléktáblája a Lövőház utcában

Szélesség N 47° 28,855'
Hosszúság E 19° 3,425'
Magasság: 103 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.03.15 12:30
Megjelenés időpontja: 2006.03.16 10:09
Utolsó lényeges változás: 2019.09.29 14:08
Utolsó változás: 2019.09.29 14:10
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 4.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 45000 m
Megtalálások száma: 499 + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


WAP:
1. pont Az emlékmű egyik oszlopán található felirat második sorában levő összetett foglalkozásnév első tagja. (2 betű)
2. pont A Széna téri 56-os emlékművön található vezeték és keresztnév első betűje (2 betű)
3. pont A Rádió épületének falán lévő dombormű készítőjének monogramja. (2 betű)
4. pont Corvin köz: A Corvin mozi bejáratával szemben állva bal oldalon található egyik fekete márványtáblán szereplő személy beceneve (... Jancsi) 6 betű
5. pont A Kossuth téren az 1956 okt. 25-i véres csütörtök emléktábla oszlopával szemben levő falsíkon a (stilizált) golyónyomok száma (kétjegyű szám)
6. pont Köztársaság tér: Annak a személynek a monogramja akinek emléktáblája az adott ponton található. (3 betű)
7. pont. Láda a Maléter szobortól kb. 70 méterre egy akácfa tönk üregében.
A hét ponton talált betűket/számokat a fenti sorrendben egybeírva kapjátok a láda jelszavát.
WAP vége

Emlékezni hívlak benneteket. Az 1956-os forradalom legfontosabb budapesti helyszineit szeretném végigjárni veletek természetesen a teljesség igénye nélkül. A multi hét pontjából 6 Budapesten egy pedig Tökölön található.

Nagyobb térkép letöltéséhez kattints a képre!

Műegyetem

Október 23-án délután három órakor a Műegyetem elől és a pesti oldalról egyidőben tüntetés indult. A tömeg a Bem szobornál egyesült, ahol megszületett a forradalom jelképe: a rákosista, szovjet típusú címertől megszabadított, lyukas zászló.
A reformokat követelő jelszavak egyre keményebbé, élesebbé váltak, egyre nagyobb teret nyertek a nemzetiek. A délelőttös műszakból érkező munkások tömegesen csatlakoztak a fiatalokhoz, miközben az ablakokban és a házak elé csoportosulók egyre felszabadultabb üdvözlésétől, biztatásától kísérve-támogatva vonultak.
A harcok során elesett egyetemistáknak állít emléket az egyetem aulájában levő emléktábla. Az épület munkanapokon reggel 6-tól este 10-ig tart nyitva.Hétvégén zárva !
2006-ban az 50. évforduló tiszteletére a  N 47° 28,855' E 19° 3,425' 103 m [GCBP56-1] pontban emlékművet állítottak
A jelszórészlet: Az emlékmű egyik oszlopán található felirat második sorában levő összetett foglalkozásnév első tagja.


Széna tér

A Széna tériek - a corvinisták mögött - a második legnagyobb ellenálló központot hozták létre, amelynek vezetését Szabó János - "Szabó bácsi" - gépkocsivezető vette kezébe,
A felkelők - mintegy százan - október 25-én harc nélkül elfoglalták az ottani metróépítkezés munkásszállóját, és bázisukká alakították. A szovjet páncélosok ellen barikádokat építettek, amelyeket a Déli pályaudvarról odatolt vagonokkal erősítettek meg, és tűzharcba szálltak a megszállókkal. A sikertelen tűzszüneti tárgyalásokat követően a szovjet-magyar csapatok október 28-án, a hajnali órákban ideiglenesen elűzték a térről Szabó bácsiékat. A fegyverszünet idején a csoport létszáma 800-900 főre duzzadt, ellenőrzési területe is sokszorosára növekedett
November 4-én a csoport a Széna térnél próbálta feltartóztatni a szovjeteket, majd a továbbra is ellenállást vállaló részlegeik a budai hegyekbe vonultak. A nyílt terepen azonban még kevesebb esély volt a szovjet páncélosok megállítására. November 10-én már Szabó János is belátta az ellenállás kilátástalanságát.
A Mammut bevásárlóközpont árnyékában áll Széna téri hősöknek emléket állító emlékmű.
Az emlékművet tartalmazó kis tér koordinátája.  N 47° 30,502' E 19° 1,603' 120 m [GCBP56-2]
A jelszórészlet: A fémből készült emlékművön található vezeték és keresztnév első betűje (2 betű)

Segítség: (Ha a következő sort az egérrel kijelölöd láthatóvá válik a szöveg)
Ne elöl keresd

Rádió

A tömegben nagy számban voltak munkások, akik jól tudták, mely budapesti üzemekben gyártanak vagy tárolnak hadianyagokat, s azokat megszerezve viszonylag gyorsan felfegyverkeztek. De egyre többen jutottak fegyverhez a Rádió védelmére kirendelt katonák révén is, akik közül fegyvereiket többen önként vagy minimális fenyegetés hatására átadták. Végül, de nem utolsósorban, a védők részére szállított fegyver és lőszer egy jelentős része is az ostromlók kezére jutott. Mindmáig nem kellően tisztázott körülmények között dördült el október 23-án este kilenc óra körül az első lövés az épületből, amit a Rádió hajnalig tartó ostroma, majd elfoglalása követett.
A főbejárat mellett elhelyezett emléktábla a felkelők oldalára átálltés hősi halált halt piliscsabai páncélos katonáknak állít emléket.
A főbejárat koordinátái:  N 47° 29,550' E 19° 3,883' 113 m [GCBP56-3]
A jelszórészlet: a dombormű készítőjének a monogramja. (2 betű)


Corvin köz

A Corvin moziban és a körülötte lévő épületekben civil fegyveresek már 1956. október 23-24-e éjszakáján felvették a harcot a szovjet páncélosokkal. Kihasználva a körzet kitűnő stratégiai adottságát, az itteni felkelők hamarosan a legnagyobb és legjelentősebb fegyveres felkelő csoporttá alakultak, és hősiességük döntő szerepet játszott az október 28-ai fordulat kivívásában. Főparancsnokuk Iván Kovács László, majd Pongrátz Gergely volt. A fegyverszünet idején a Corvin közi felkelők képviselői többször tárgyaltak az ország politikai és katonai vezetőivel, befolyásuk a környező fegyveres csoportokra erősödött. November 4-én este a szovjet túlerő nyomására elhagyták bázisukat, de a felkelők egy része még több napig folytatta a harcot a város különböző részein.
A Corvin mozi koordinátája.  N 47° 29,177' E 19° 4,255' 120 m [GCBP56-4]
A jelszórészlet: A Corvin mozi bejáratával szemben állva bal oldalon található egyik fekete márványtáblán szereplő személy beceneve. (... Jancsi) (6 betű)


Kossuth tér

Október 25-én a Kossuth téren többezres tömeg gyülekezik, s meglepetésre összebarátkoznak az ellenük felsorakoztatott szovjet harckocsik katonáival. Ezt látva Szerov KGB-főnök délelőtt 11 óra után parancsot ad riasztólövések leadására. Katonái azonban összezavarodnak, s vélhetően egy Jamrich Mihály nevű ávós ezredes adja le az első lövéseket géppisztolyából. Az elszabadult pokolban egy szovjet harckocsi - a Ságvári tér felől érkező tank - végzi a mészárlást: repeszgránátokkal és géppuskatűzzel pusztítva a menekülni sem tudó embereket. A környező épületekből is lőnek különös "idegenek"...
A sortűznek mintegy 60-70 halálos áldozata és 100-150 sebesültje volt.
A "véres csütörtök" emléktáblájának koordinátája a Kossuth téren  N 47° 30,378' E 19° 2,868' 120 m [GCBP56-5]
A jelszórészlet: Az emléktábla oszlopával szemben, attól mintegy három méterre levő falsíkon található (stilizált) golyónyomok száma. (kétjegyű szám)


Köztársaság tér

Október 28-a után, amikor Nagy Imre elismerte a forradalom nemzeti és demokratikus jellegét, a Köztársaság tér és a Baross tér környékén elterjedt a hír, hogy a pártházban elfogott felkelőket őriznek. Egyesek földalatti kazamatákról is hallottak, amelyekben a tér alatt tartják, és kínozzák a pártház foglyait. Hangokat is véltek hallani a föld alól. Közvetlenül ebből a hiedelemből bontakozott ki az a konfliktus a téren egyre nagyobb számban tartózkodó felkelők és támogatóik, valamint a védők között, amely végül az október 30-i háromórás ostromhoz, a pártház elfoglalásához és az államvédelmi katonák lemészárlásához vezetett.
A pártház ostromával részletesen foglálkozik ez a cikk
Sajnálatos módon a téren történt eseményeknek jelenleg nincs emkékműve, a régit lebontották.
A jelszórészlet annak a személynek a monogramja, akinek emlékére a  N 47° 29,866' E 19° 4,681' 116 m [GCBP56-6] koordinátáju ponton emléktáblát állítottak. (3 betű)


Tököli laktanya

Az Erdei Ferenc és Maléter Pál vezette magyar küldöttség november 3-án a késő esti órákban érkezett meg a tököli szovjet parancsnokságra hogy folytassa a szovjet csapatok kivonásáról megkezdett tárgyalásokat. Azonban alig kezdték meg a tárgyalást, a terembe géppisztollyal felfegyverzett szovjet állambiztonsági tisztek nyomultak be, élükön a KGB elnökével,Szerov tábornokkal, akik a nemzetközi jog és az alapvető erkölcsi normák megcsúfolásával letartóztatták a magyar küldöttséget. Ezzel a támadás előestéjén (egyelőre képletesen) lefegyverezték a magyar hadsereget.
Ennek a szomorú eseménynek állít emléket a  N 47° 20,423' E 18° 58,283' 115 m [GCBP56+Maléter kopjafa] ponton található kopjafa. Az ládát a Maléter szobortól mintegy 70 méterre, egy ligetes területen lev akácfa tönk üregében találjátok.  N 47° 20,335' E 18° 58,129' 103 m [GCBP56-7]

A képek a www.kincsestár.hu és a www.sulinet.hu weblapról valók a térkép a Történelmi atlaszból.( Cartographia Kft. Budapest, 1997)

2006.03.27.
Az első láda nem volt hosszú életű, a kihelyezés után alig két héttel ellopták. A mai napon az eredeti helytől kb 50 méterre újratelepítettem. Egy odvas fában keresgéljetek. Kérlek benneteket, hogy fokozottan ügyeljetek a visszarejtésre.
2006.04.15.
A láda csodálatos módon beázás nélkül túlélte az árvizet, pedig a környéken a nyomokból ítélve másfél méteres víz lehetett. A rejtekhely ismét megközelíthető. A Vásár tér felől elérve a gátat célszerű a gáton jobbra fordulni és addig menni rajta, amíg 120-130 méterre meg nem közelítjük a rejteket. A mezőn átvágva érhetünk a ládához. A láda mellett egy árokban még van víz , de egy kis kerülővel megoldható a dolog. Kérek mindenkit , hogy a ládát úgy rejtse vissza, ahogy találta.
2006.05.06..
A felújitás miatt az emléktáblát eltávolították. Amíg nem kerül vissza a helyére, a főbejáratról készült fotó ellenében elküldöm a hiányzó jelszórészletet.
2006.07.03.
Az Rádiónál visszakerült az emléktábla az eredeti helyére, a logolás mától a régi módon történik.
2007.12.28.
A megtalálóknak sok problémát okozott a Kossuth téren a golyónyomok megszámolása. Ma a helyszínen jártam és kiderült, hogy a problémát az emléktábla körül elhelyezett koszorúk okozzák. Mától a emléktáblával szembeni falsíkon levő golyónyomokat kell megszámolni.
2008.08.31.
A felújitás miatt az emléktáblát ismét eltávolították. Amíg nem kerül vissza a helyére, a főbejáratról készült fotó ellenében elküldöm a hiányzó jelszórészletet.
2009.04.11.
A láda másodszor is eltünt, a rejtekül szolgáló fatörzset szétverték. Mégegyszer - utoljára - megpróbálkozok láda rejtésével, ha ez is eltünik virtuálissá alakítom át a végpontot. A láda egy nyárfa földszinti üregébe került kövekkel és falevéllel takarva.
2009.08.30.
A láda új helye nem vált be, ezért azt megszüntettem, helyette a tököli végponton is virtuális jelszó lett. Szintén átalakítottam a sok félreértésre okot adó műegyetemi pontot.
2016.08.13 A sorozatos netkesek miatt ismét megpróbálkozok egy ládával Tökölön. A láda a Maléter szobor közelében egy fal és egy tuja között található.
2019.03.23 A ládát az eredeti helyén pótoltam.
2019.09.29 A ládát rejtő tuját kivágták, a ládát a közeli ligetben pótoltam.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (361 db): környezet: 4.44 rejtés: 4.42 web: 4.74 átlag: 4.53

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Pumba9 2019.12.01 09:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltam sok év alatt. Köszönöm a rejtést és a rejtői segítséget az egyik ponttal kapcsolatban. [Geoládák v3.1.1]

Pogacsa1 2019.11.22 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Több évre elnyúló pont gyűjtögetéssel, de végre teljes lett Attibati segítségével:) Köszi a rejtést:)

spanyesz 2019.11.01 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.56
Nagyon sok részletben és elég hosszú idő alatt, de végre begyűjtve! Nonow22-vel ezt is megcsinaltuk, köszi a rejtést!

nonow22 2019.11.01 13:27 - Megtaláltam
Hosszú küzdelem volt, végül sikerrel zárult. Ma Spanyesszel elmentünk az utolsó pontért is. Köszönjük a túrát! [g:hu 1.6.4]

SimlisCsibe 2019.10.21 22:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_18]

pedro750 2019.10.15 17:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Megtaláltam, köszi a rejtést! Loco001-el szedtük össze, szép lassan! Nekünk tetszett!!! :-)

loco001 2019.10.15 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Green Eye 2019.10.14 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtest!

alat300 2019.09.22 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
megvan!

zsubamba 2019.08.04 10:07 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

zoldbeka 2019.07.09 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

Zéboy 2019.06.24 20:41 - Megtaláltam
.

 
Berián 2019.06.24 20:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. 2015-ben kezdtük a pontokat összegyűjteni, de most értünk ki az utolsó helyszínre.

erdosjudit 2019.06.12 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

erdosimi 2019.06.12 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

somga 2019.06.01 13:05 - Megtaláltam
Végre sikerült az utolsó jelszó részletet is meglelni. Köszönjük.

hg5vy 2019.05.30 10:32 - Megtaláltam
Röpke 9 éve a Pesti ládákat összeszedtük, 2 éve a Tököli ládát, de közben megváltozott valamelyik jelszórészlet.
Most újra végigmentem a budapesti ládákon.

Bonbonetti 2019.05.17 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kitkat0123 2019.05.01 23:59 - Megtaláltam
A budapesti pontok már nagyon régóta meg voltak, most végre Tökölön járva a ládát is megkerestem. Köszönöm a rejtést.

Evila 2019.04.14 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A budapesti pontokat már gyűjtögettem egy ideje, ma Halásztelek, Tököl környékét céloztuk meg, de az eső elmosta a tervünket. Szerencsére volt egy kis szünet a felhőszakadás közben, így sikerült megkeresni a végládát. ...és én logoltam először az új logbookba!
Köszönöm a rejtést!

Attibati 2019.03.23 23:59 - Egyéb
Az elveszett ládát pótoltam az eredeti helyen.

EdKa 2019.03.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Több mint egy évbe került mire végigjártuk a pontokat, de megérte. Az utolsó ponton nem találtuk meg a ládát, ezúton is köszönjük a Rejtő segítését.

dev86xr 2019.03.10 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2019.03.10 14:52 - Megtaláltam
Megvan, köszi a rejtést! Sajnos a végponton nem találtuk a ládát, rejtői segítséget nagyon köszönjük! Láda pótlása/csekkolás szükséges lehet. [Geoládák v2.2.5]

magyar65 2019.03.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Köszönjük!

eltájoló 2019.01.26 08:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Kiváló multi. Nagyon jó helyszínek, pontos leírás, egyértelmű jelszóképzés. Köszönöm a rejtést.

Bigi 2018.12.27 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.5]

Brigus 2018.12.27 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2018.11.28 20:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, remek multi! köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

belus01 2018.11.17 17:59 - Megtaláltam
A ládát 11.11-én találtuk meg, a pontokat most gyűjtöttük be. Köszönjük!

Lustadick123 2018.11.02 19:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönöm a rejtést!

erdei.laszlo 2018.11.01 09:28 - Megtaláltam
Hosszú szülés volt a láda. A belvárosi pontok egész hamar meglettek de ez a távoli már 2 évvel később lett begyűjtve.

RékaésAdrián 2018.10.22 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Végre sikerült megtalálnunk ezt a ládát is. Méltó emléket állít az eseményeknek.
Köszönjük szépen a rejtést és a segítséget.

StellaDeFrász 2018.10.08 20:05 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Ez a 100. ládám, szóval jubilálok😉! Köszönöm a rejtést és ezt a szuper játékot mindenkinek! [Geoládák v2.2.4]

VaVi 2018.10.06 17:50 - Megtaláltam
részletekben csak összejött

paul 2018.09.08 14:29 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

orszagoskek 2018.07.21 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Több hónapja kezdtem el a multit, ma végre a láda környékén jártunk a feleségemmel, így ezt is begyűjtöttem. A multi méltó emléke az eseményeknek. A láda felett egy szép gyík őrködött éppen, hagyta magát egész közelről fényképezni. Tamás [Geoládák v2.2.4]

 
Zolas21 2018.06.20 13:30 - Megtaláltam
Sokhónapos láda. Örülök, hogy a végláda még megvan, amióta ott jártam. Köszönöm a rejtést!

Akubb 2018.06.19 08:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Egy ideje már szemeztem ezzel a ládával, nagyon tetszett a tematika, és a koncepció, ahogy a multi össze lett állítva.
2018.06.08-án Tököl környékén akadt dolgom, és akkor gyorsan meglátogattam a végponton a ládát egy drive-in cache keretében. Ma reggel pedig nyakamba vettem a várost, és sorban végigtekertem a maradék pontokat.
Az 56-os helyszíneket ilyen formában még sosem látogattam meg, jó volt az eseményeket így egészében összekapcsolni a helyszínekkel, és visszaemlékezni a történtekre.
A rejtés magas színvonalú, a leolvasós pontok könnyen adják magukat, ez a multi így tökéletes, ahogy van,
Köszönöm a rejtést!

35547733_1934758543235657_4645684154908803072_n20180619_070656
20180619_07293320180619_075231
20180619_081136 
SzMartzy 2018.05.16 17:50 - Megtaláltam
Körülbelül fél év alatt sikerült összeollózni a történetet. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.4]

adamtoth0412 2018.04.30 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Ma végre el jutottam a végládához, könnyen megtaláltam. Köszönöm a rejtést, egyben az élvezetes multit!

Pontok:
1: 2018.03.06. - többször jöttem ide, mire meg lett hol is keressem..
2: 2018.04.20. - esti mozizás előtt
3: 2018.01.24. - kutyaséta közben kerestem meg a pontot, a tényleges jelszórészletet a helyszínen nem találtam, kicsit meg zavart.
4: 2018.02.21. - könnyen meg található
5: 2018.04.21. - szombati séta alatt, szintén könnyű találat, ha figyelmesen olvassák a leírást
6: 2018.01.24. - több multi pontja volt a környéken, együtt tudtam le őket
7: 2018.04.30. - Tököli kirándulás a ládáért, majd a többi közelben lévő ládát is fel kerestem

ellfelek 2018.04.12 11:00 - Megtaláltam
Ennek a ládának csak az utolsó pontja hiányzott, de ez is megvan...
Érdekes volt végigmenni ezeken a helyeken és olvasni közben a történetet. Ha nem is lehet átélni (szerencsére), de a szele megérinti az embert.
Köszi a rejtést!

04 
Artemix 2018.04.02 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Több hónapos keresés után.

mulder2197 2018.03.09 06:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

ésKata 2018.01.20 16:00 - Megtaláltam
Nem adta könnyen magát, de csak meglett. Ma kifejezetten ezért jöttem Tökölre. Nem bántam meg. Köszönöm, hogy mindezt megmutatta a rejtő. Markáns és jó a Maléter szobor, ami a képen már elég sötét, mert lassan sötétedett, de azért Tökölön is eltököltem, hamár idáig jöttem.
56-ban még nem éltem, így saját élményeim nem lehetnek. 2006. október 23-ról azonban vannak.

-1-2
-3 
ErdőCsöndje 2018.01.13 12:21 - Megtaláltam
Fokozatosan gyűjtögettem a pontokat Budapesten, aztán ma eljöttem a végládáért. Köszönöm!

GYEZegzug 2017.11.29 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Kemény volt, érdekes helyek. Köszi szépen a lehetőséget.

Vilma 2017.11.17 14:00 - Megtaláltam
több részletben, de csak meglett.

pgyp 2017.11.08 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Többhónapos keresés után meglett.

Mizo6869 2017.10.29 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Köszönöm a rejtést. Zoli

azimee 2017.08.23 17:23 - Megtaláltam
Köszönöm.

tádé 2017.08.05 16:44 - Megtaláltam
10 év alatt (2007-2017) begyűjtve. Számomra ismeretlen részleteket és helyszíneket is megismertem. Köszönöm.

2007.10.28 - Corvin köz, Rádió
2012.02.14 - Köztársaság tér
2013.10.05 - Széna tér
2016.05.23 - Műegyetem, Kossuth tér
2017.08.05 - Tököl

 
Kiaribua 2017.07.29 14:33 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért, jó multi, de elég sok időbe telik bejárni. Az egyik előző bejegyzéshez hasonlóan mi is lassan szedegettük össze, nem 1-től 7-ig haladva, így az utolsó részlet már nem működött, amihez a rejtő segítségét kértük.

Ákibard 2017.07.21 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
Végül majdnem 1 év után ez is meglett. Még 2016.08.29-én kezdtem neki, de ma jutottam el az utolsó, tököli pontig.
Dátumok:
1) 2017.02.24. 21:00
2) 2016.09.10. 12:05
3) 2016.09.11. 18:47
4) 2016.08.29. 19:29
5) 2016.08.31. 19:37
6) 2016.08.30. 17:11
7) 2017.07.21. 15:14

A legelső pont begyűjtésekor nem voltam elég figyelmes, nem találtam a jelszórészletet, így fénykép alapján a rejtőtől kaptam meg, köszönöm.

Szép multi, de már jó érzés :) -ra lecserélni a térképen :)

Párduc50 2017.07.20 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, mintegy 3 év alatt.... Olyan lassan cselekedtem, hogy közben a jelszó is megváltozott az egyik részpontnál. Szerencsére a rejtő kisegített. Összességében nagyon tetszett, de tényleg munkaigényes, főképp, ha valaki távol lakik.

ikba88 2017.07.10 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

ottgyuri 2017.06.11 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Megtaláltam!

kolap 2017.06.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Néhány nap alatt meglett. Köszönjük. kolap & társai

DSC01339DSC01385
redbird 2017.05.28 19:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm! A budapesti pontokat már tavaly meglátogattam, Tökölre pedig most jutottam ki egy családi kirándulás alkalmával.

sorx 2017.05.10 22:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

denho 2017.05.05 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Deti 2017.04.13 23:59 - Megtaláltam
Köszi

KataJani 2017.03.31 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
.

hinia lux 2017.02.25 17:05 - Megtaláltam
Az évek során már jópárszor belefutottam itt-ott a láda pontjaiba. Ma viszont hirtelen elhatározásból kerestük meg az összeset. Ugyanis Tökölön ládáztunk, és ott találtuk meg a hetedik pontot. A környékbeli ládák begyűjtése után még olyan sok időnk maradt, hogy elhatároztuk, akkor ma jött el az ideje, hogy Budapesten megkeressük a többi pontot is. Jó volt járni a várost, és utunk során most is fedeztünk fel új látnivalókat. A multi után még a kedvenc közeli éttermünkbe is beültünk.

Corvin mozi
Memento
MnM 2017.02.04 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszönjük a rejtést. Habár csak több nekifutásra sikerült az összes pontot összeszedni, jól éreztük magunkat keresgélés közben.

emiGrant 2017.01.24 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
4/1. Három hónapba került, de végül is ma meglett a végláda is. Kissé hosszú volt mire kiértünk Tökölre, mert valahogy többször is sikerült belebotlanunk egy lezárt útba. A ládikát fejjel lefelé a földön találtam minden takarás nélkül, de legalább a tuja alatt volt, így kívülről nem látszott. Visszarejtettem még beljebb és tettem rá avart meg egy pár botot is. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
R.Betti 2017.01.22 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Köszönjük a rejtő segítségét! Breimanne -nek az egész napos kitartó munkáját, hogy összerakta a képeket. 2,5 éve kezdtem el. Ma végre befejezve! :-)

breimanne 2017.01.21 19:00 - Megtaláltam
És végül sikerült!Köszönjük!
2015 októberben meglett a 7. pont /akkor még virtuális/.
Tegnap az első pont felé mentünk a budafoki, csepeli keresések után,s az is sikerült!
Csak éppen a bejelentéshez kellett a rejtő segítsége,amiért hálásak vagyunk!

NEM 2017.01.10 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Rézangyal77 2017.01.01 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Több részletben, kb 3 év alatt sikerült minden pontra eljutni. Köszönjük a rejtéseket!

szimari 2016.11.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.21
Végre sikerült a végládát is megtalálni.

Judith 2016.11.04 14:51 - Megtaláltam
Megcsíptem!
Kimondottan tetszett!

P1020186P1020187
P1020193P1020197
P1020198P1020212
Katka991 2016.10.29 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Telkess 2016.10.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Az ünnepre ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

WP_20161023_003[1]WP_20161023_004[1]
WP_20161023_005[1] 
graffz 2016.10.20 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bfabry 2016.10.14 18:19 - Megtaláltam
A multi első pontját pár hónap híján pont 10 éve találtam meg. Így pár nappal a 60. évforduló előtt eszembe jutott, és hazafelé begyűjtöttem a maradék pontokat. Régebben nem szerettem a sokpontos multikat, mert utazások közben sokszor nem volt rá elég idő, és ott kellett hagyni a pontot. Viszont ezeket a budapesti tematikus ládasorozatokat egyre jobban megkedvelem, mert mindig új szempontból ismerem meg a várost.

griffs 2016.10.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Minden évben fel szoktam keresni a GCKUPA keretein belül a láda pontjait. Az utóbbi napokban a jelszórészleteket is összeszedtem. Tökölön viszont a változás előtt jártam, így szükségem volt segítségre. Köszönöm, remek multi!

Vincenzo65 2016.09.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Megemlékeztem

sytix 2016.09.18 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2016.08.23 13:41 - Egyéb
2016.08.13 -án a Maléter szoborhoz láda került, a jelszó így megváltozott.

N.Zs. 2016.08.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Szabadság Budapesten.
- 99-es busszal a II. János Pál Pápa térig, (Köztársaság tér) 6. pont
- majd metróval a Kossuth téren lévő 1956 okt. 25-i véres csütörtök emléktáblához, 5. pont
- metróval tovább (Moszkva tér) a Széna téri 56-os emlékműhöz, 2. pont
- 4-es villamossal a Műegyetemig, 1. pont
- vissza a villamossal a Corvin mozihoz, 4. pont
- végül metróval a Kálvin térig utaztam a Múzeumhoz. 3. pont, ahol a GCJVKT multi kezdődik.
Jó volt! Hálás köszönet az előre megadott pontokért, így jól tervezhetővé vált a multi, illetve a mozi melletti táblafeliratért. Minden pontján jártam már, de most fényképezőgéppel a kezemben tettem.

IMG_7574
tipikus
fel a villamoshoz
a bal oldal
IMG_7616
 
SandorCsaba 2016.08.07 12:04 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

KP1965 2016.08.03 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Napi két helyszin felkeresésével gyüjtöttem be a budapesti jelszórészleteket és bevallom őszintén nem mentem ki Tökölre, hanem a neten kerestem meg a női nevet.

Barbi_András 2016.08.01 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Köszönjük a rejtést!

szollosi73 2016.07.30 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Megvan!
Több év alatt sikerült összeszedegetni a jelszórészleteket, ma értem a végére. Nagyon informatív a ládaoldal, jó volt eljutni a helyszínekre. Tetszett a multi!
Köszönet!

Molli 2016.07.23 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Hosszú idő alatt, de sikerült a végére érnem. Köszönöm a rejtést!

Wilka74 2016.05.04 00:00 - Megtaláltam
A pontokat egy év alatt jártam be, most a fényképek rendezgetése közben jöttem rá, hogy minden pontnál jártam és összeraktam a jelszót. Köszönöm a kalauzolást!

Marpad 2016.04.03 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Végre meglett az utolsó pont is ! KB 1,5 éve összegyűltek a fővárosi pontok, de csak most jutottam el Tökölre....
Összetett és érdekes multi volt, köszönöm szépen.

BLUEway💙2016! 2016.03.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Több napos munkánk van benne... :) THX!

20160328_12311720160324_155618
20160323_15262120160323_160023
20160324_1623544a35f2c8ee117820508e5419495b7d4089e48c94b9eb5271ef6ee701efeeb1a3
K.L. 2016.03.27 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.
Kellett hozzá néhány év, de csak meglett. Még akkor kezdtem, amikor az utolsó ponton láda volt. Most végig virtuális, leolvasgatós rejtések, de nem baj. Inkább ez, mint járókelők szeme láttára koszos résekben kelljen keresgélni (szerintem). Egyik-másik pontja netcache-elhető, de végigjárni (én kerékpárral mentem) élvezetesebb. ;)

capacsok 2016.03.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Huh... nem volt egyszerű, de megvan! :) A pesti pontokat gyorsan megleltük, de a tökölire a mai napig várnunk kellett... de megérte, minden tisztelet a forradalomban hősiesen küzdő embereké.

geocat&geodog❤ 2015.12.30 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Anno ezzel a multival nyitottuk, és most zárjuk a 2015. geoévet. Köszönjük a rejtést!

Ifialex 2015.12.27 00:00 - Megtaláltam
Végigjártam. Köszönöm a lehetőséget.

MikiCache 2015.10.28 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.17 súly: 4.17
Több éves jelszógyűjtögetés eredményeként...
Miki

 
Ági&Gabi❤ 2015.10.11 21:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kaputyin 2015.10.08 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Minden tiszteletem a hősöké!
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

napisten 2015.10.06 09:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Miamicryt 2015.10.05 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sogor36 2015.10.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Köszi a rejtést. Tetszett minden.

vittorio 2015.09.10 12:20 - Megtaláltam
A budapesti pontokat már évekkel ezelőtt felkerestem, és most végre eljutottam a tököli szoborig is. Köszönöm a lehetőséget.

distike 2015.09.09 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Megtaláltam.Több alkalommal jártam végig a pontokat.

zolika87 2015.09.08 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.87
Nagyon szép gondolat ez az "emlékláda". Több hónapos keresgélés után végül összeállt a jelszó :)

pegasus_mv 2015.08.29 19:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Szép gondolat. Köszönöm a helyszíneket.

Mortanius 2015.08.11 10:39 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

icarusdes 2015.07.22 03:01 - Megtaláltam
Egy éves munkát ma sikerült végre befejezni - bár mindegyik helyen jártam már, új megvilágításba helyezte őket. Köszönöm a rejtést :)
[235]

Antissimo 2015.07.14 19:04 - Megtaláltam
Ezt a ládát egészen konkrétan 2008-ban kezdtem el keresni, majd 2009-ben gyűjtöttem be a második pontot. Aztán 2012-ben még hármat, 2014-ben egyet, és most jött el a végpont ideje...

EmesESE 2015.05.03 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Köszönet a rejtésért, hogy végigvezetett ezeken a történelmi pontokon.
Majdnem 4 év telt el az első és utolsó pont megtalálása között.
Végre ma az utolsó is meglett.

Hey-ho 2015.05.02 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kispeter12 2015.04.17 00:00 - Megtaláltam
Többszöri nekifutás után, több részletben. Köszönöm

Ágica63 2015.04.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Több részletben, de sikerült. Ágica&Monyo

tothadam86 2015.04.08 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)-
Köszönöm a segítséget

mozgo 2015.04.01 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Megvan. Köszönöm. Jó kis multi! Ládaoldal ötös! Sajnos nem sikerült egy alkalommal megcsinálni, de végül azért meglett :)

 
kugyu21 2015.03.31 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.14
Nekem is több év alatt jött össze. A Széna tér nagyon kiesik a szokásos útvonalaimból, ritkán járok arra.
Köszönöm a lehetőséget.

vaterlo 2015.03.20 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Több részletben történő megtalálással. Köszi a rejtést.

ShellGuards 2015.02.04 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

Brogan 2015.01.05 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.44
Nem a kedvenceim az ilyen városban szétszórt multik, ezen csak az enyhít valamicskét, hogy jó pár pontja könnyedén netkesselhető.

Gubirobi 2014.11.05 11:14 - Megtaláltam
Évek munkája!:D
Még 2011-ben kezdtem el lassan, de biztosan a pontok megtalálását, ami a mai napon ért véget a griffs-el közös tekerés közben a 7. pont begyűjtésével.
Sajnos az évek során megkoptak fényképeim és csak keveset találtam elő.
A ládaoldal nagyon jó lett, élmény elolvasni és a kis térkép is nagy segítség a magam fajta vidéki srácnak.:)
A rejtéssel nem vagyok elégedett, bár a legfontosabb emlékhelyeket megmutatja, egy része simán netkesselhető és nincs semmi jelszóhordozó vagy egy láda. Ezt jó lenne orvosolni a jövőben egy kis átalakítással, ha van idő és energia, mert sokat dobna a ládán. Na megy normális jelszó is jó lenne.:)
Köszönöm a lehetőséget!

 
Horizont 2014.10.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Több részletben, egyéb sétálós multikkal szimultán gyűjtöttem be az egyes pontokat. 23.-ra szerettem volna időzíteni a befejezést, de így sem rossz. Köszönöm a lehetőséget.

Strombus 2014.10.12 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Több mint egy év alatt jártamban-keltemben az útbaeső pontokat összegyűjtögetve meglett végre. Köszönöm.

A ládaoldal nagyon igényesen kidolgozott, fontos és érdekes olvasmány. A rejtésnél viszont nagyon hiányolok legalább egy hagyományos pontot. Attibati, ne add fel!

Péter60 2014.10.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Köszönöm.

Nargoth 2014.10.11 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Kicsit elegünk lett abból, hogy össze-vissza gyűjtögetjük a budapesti multik pontjait, ezért kiválasztottuk ezt a ládát és elhatároztuk, hogy csak ezt keressük meg - 1 két kivétellel sikerült is.
Nem rövid multi - főleg a tököli kitérővel - de nekünk nagyon tetszett, nagyon szép, általunk nem ismert helyeken jártunk!
Azért legalább egy láda lehetne benne. :)

-----
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2014.10.11 18:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

gsy 2014.10.05 00:00 - Megtaláltam
-

stmester 2014.09.24 09:50 - Megtaláltam
köszönöm a rejtő segítségét

Kertész család 2014.08.18 17:20 - Megtaláltam
M

placi75 2014.08.07 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Pár hónap alatt sikerülte begyűjteni, ha éppen arra jártam, vagy a környéken ládáztam.

kétbakancsos 2014.06.27 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Részletekben kerestük meg a pontokat. Köszönjük a rejtést!

Fixis 2014.05.30 18:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
A napomat rááldoztam erre a ládára. Még szerencse, hogy reggel Tököl mellett volt dolgom! Ezt szántam a kétszázadik ládámnak, mivel nagyon tetszik a témája! Nagy tisztelője vagyok az 56-os hősöknek! Fontos, hogy egy nép kiálljon a saját szabadsága mellett, mert más nem fog helyettünk megküzdeni érte!

KovMat 2014.05.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.68
Köszi!
Többszöri nekifutásra sikerült összeszedni az összes pontot. :)
-.- --

reweptor 2014.05.22 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

RobiGergo 2014.05.01 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.59
Köszönjük a rejtést!

alcala76 2014.05.01 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Köszi a rejtést!

Gyeta 2014.04.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.91
Több, mint egy évbe tellett, mire mindegyik ponthoz eljutottam, de most végre összeállt a kép.
Köszönet a rejtésért és a segítségért Attibatinak!

Pikku Peikko 2014.04.13 14:55 - Megtaláltam
Megvan végre az utolsó pont is. :D Köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fadam23 2014.03.20 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Szép kis városbarangolás. Köszönet.

marsoka 2014.03.09 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megvan.
Köszönöm!!

 
gst76 2014.03.01 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Kerékpáros találat, több részletben becserkészve.

csehipest 2014.02.01 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Azt hittem hogy nehezebb lesz megtalálni, de szerencsére nem így lett. A témája a ládának nagyon jó.

kismaczu 2014.01.11 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Három éves keresés eredménye.

dendeocse 2014.01.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megvan.

Zzr 2014.01.09 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

jociandi 2014.01.04 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Rejtőnek köszönöm szépen a segítséget!

Az elhibázott pontnál - a rádiós - túl magabiztosan rossz domborműre gondoltam, mert ejj, minek is elővenni a kütyüt, mikor hát dombormű csak az az egy lehet...

A tököli pont szégyenszemre netcache volt.

Pajzsika 2014.01.01 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.48
Többrészletben összeszedve, köszönjük!

Dióskanyar 2014.01.01 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.48
Hát nem egy rövid multi. Köszi a rejtést.

vizipinty 2013.12.27 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2013.12.11 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Több nap alatt szedegettem össze a szétszórt helyeken található jelszótöredékeket, ami még "értékesebbé" teszi számomra ezt a találatot.
Egyébként a mai napom negyedik, egyben utolsó találata volt ez.
Köszi a lehetőséget! :)

Bubbantó 2013.11.12 14:25 - Egyéb
Mára a belváros és a Gellérthegy ládáinak egy részét terveztem becserkészni: Nyugati pu - Kossuth Lajos tér - Duna-part - Erzsébet híd - Tabán - Gellérthegy - Műegyetem rakpart útvonalon. Gyönyörű napfényes idő - két borús, párás nap között! Összességében 13 km-re sikeredett ez a nap. A leltár: 7 láda + 5 multi-részlet.
Mára ennek a multinak csak a Kossuth téri és a Műegyetemi pontjait látogattam meg...

Bubbantó 2013.11.05 10:20 - Egyéb
Ma ennek a multinak csak a rádiónál és a Corvin köznél lévő jelszórészletét kerestem fel.

kectam 2013.11.02 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Végre ez is meglett!
Hosszú volt az út ideág, a pontokat szépen bejártam és végül ma egy kerekezés közben meglett minden jelszórészlet.
Nagyon köszönöm a játékot!

Csirimojo 2013.10.20 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2013.10.20 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

Nicky&Ati 2013.10.17 13:09 - Megtaláltam
Legalább 1éves project volt :) A Műegyetem nagy fejtörést okozott, többszöri látogatás alkalmával jöttünk rá a második sor rejtélyére :D

 
ndavid42 2013.08.27 19:12 - Megtaláltam
[:578:]
Ééééés igen! majd' egy év kellett hozzá, de sikerült befejezni a multit \o/ A tököli pont volt persze az oka, de hétvégén azt is sorra kerítettem, ma meg a még hiányzó első pontot is megtaláltam (tavaly ezzel kezdtem, de a fene érti hogyan, nem találtam, most tíz másodperc se kellett hozzá).
Szóval:
120908: 6. pont, 120909: 2-3-4-5. pont, 130824: 7. pont, 120827: 1. pont

jana.hu 2013.08.21 21:00 - Megtaláltam
1.pont:130817
2.pont:130303
3.pont:110509
4.pont:120211
5.pont:120812
6.pont:110926
7.pont:110507

3 évembe került, de elsőre sikerült a jó jelszót beírnom :)
Köszönöm a pontot!

babi99 2013.08.16 12:07 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2013.08.09 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Petyabá 2013.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.46
Végülis a végláda lehetne akár Szegeden is ....

zsolty23 2013.07.21 18:10 - Megtaláltam
Anettx-szel közösen.

Köszönjük!

anettx 2013.07.21 18:10 - Megtaláltam
köszönjük, még májusban kezdtük, most fejeztük be!

Geri89 2013.07.15 01:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Meló előtt Tökölés,
Meló után GC-zés!
12 óra alatt levadászva. A 7. ponttól kezdtem. Tegnap délelőtt kiugrottam Tökölre a környéket levadászni, illetve eme láda 7. pontját megkeresni. Meló után (0:00-kor végeztem) körbebringáztam Budapestet. (20,1 km 1:30 perc alatt, 20 perc állási idővel.)
Nagy élmény volt megkeresni a ládát.
Köszönöm!
Geri89

pozoli1 2013.06.15 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

petili 2013.05.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Köszönjük a rejtést!

Lili.th 2013.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.33
Több részletben. Januárban kezdtünk neki, de csak most jártunk a végére.

BME
 
markovicsa 2013.04.17 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Mai tervezett cél a GCBP56-7 jelszórészlet megszerzése, mert egyrészét már tavaly megszereztem és szerettem volna már logolni. Ha már ott voltam, a környék ládáit is összeszedtem. Először Tököl majd Szigethalom, Halásztelek és Szigetszentmiklós ládáit kerestem. A keresés eredménye 32 km gyalogtúra. Sajnos a tököli és a halászteleki ládákból nem készültem fel, így belefutottam két beteg ládába. Ezek csak utólag derültek ki, mikor logolni akartam.
Ennek a ládának a jelszórészleteit tavaly év közepétől gyűjtöm gyalogosan. Már korábban is problémám volt az első jelszórészlettel, nem találtam, a rejtő segített, hogy kb. hol keressem. Ma meglett a teljes jelszó, de nem fogadta a rendszer. Gondoltam hogy a Corvin mozinál rossz jelszórészletet olvastam le, amit a Rejtő megerősített és kiigazította a teljes jelszót. Ez egy komoly nagy és szép multi.

Hecsa 2013.04.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Két alkalom kellett hozzá, gyalogosan de megvan! :)

benger 2013.03.02 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Kis segítséggel, de meglett.

picuresnagyur 2012.12.12 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
hosszú volt az út a pohártól az ajakig :) köszi

kópé1993 2012.11.21 14:21 - Megtaláltam
Az e-mail-ben leírtak alapján kérlek hogy fogadd el a megtalálást!

[Jóváhagyta: Attibati, 2012.11.21 18:00]

Köszönöm szépen!

Roberto Kesser 2012.11.18 16:03 - Megtaláltam
másfél hónap alatt begyűjtött multi... kieső végponttal.
ha már az is csak virtuális, nem kellene oly messzire tenni - lehetne, mondjuk a Móricz Zsigmond Körtér is...
köszönöm a rejtést, Roberto

bgyuro 2012.11.13 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Több hét alatt, apránként. Köszönöm a rejtést.

lakkanto 2012.11.10 19:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszi a rejtést, jók az ilyen hosszú multik.

perdix 2012.10.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Meglelve! Köszi a rejtést!

baggio 2012.10.23 16:49 - Megtaláltam
Megvan!

V_Gabor 2012.10.08 10:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Biciklivel az 1-6 pontok 1ó 36p alatt összegyűjtve. Ha jól emlékszem 1-4-3-6-5-2 sorrendben. A 7. pontnál már régebben jártam más ládák ürügyén. Kicsit hiányoltam egy dobozt, amit az 1. vagy a 6. pont környékén el lehetne helyezni. No, de sebaj (olvastam a láda történetét).

Szerintem egyértelműek a pontok és a leírás is.

Most is tanultam pár új dolgot, köszönöm!

Végre ide is eljutottunk, köszönjük a lehetőséget!
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

rozsabogar 2012.10.06 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Közel három hónap alatt, több részletben

Gabro 2012.09.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
:-)

LionDaddy 2012.09.16 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Ennek a ládának a megtalálása végigkísérte az egész eddigi kesserkedésemet. Még a játékkal való megismerkedésem után nem sokkal, 2010.07.21.-én találtam meg az első részletet ebből a multiból a Corvin Mozinál. A többi részletet is szépen lassan szedegettem össze, ahogy ládázgattunk mindenfelé. Az utolsó részlet pedig ma jött össze a Kossuth téren, mikor az újonnan elrejtett GCLANG-ot mentünk megkeresni.

Budapestiként a pontok és a helyszínek egy része ismerős volt számomra, a távolabbi helyszíneket pedig egy-egy dolgozós-ládázós alkalommal kerestem fel.

Köszi a rejtést!

Vityka76 2012.08.26 16:45 - Megtaláltam
:)

Motkány 2012.08.26 16:45 - Megtaláltam
:)

szadi&agi 2012.08.26 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Kösz a rejtést!

clip 2012.08.26 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.47
Az utolsó pont szerintem indokolatlanul távol van a többitől, de most végre meglett ez is. Köszi!

geooszi 2012.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Több részletben, de csak összeállt a kép! Köszi a terepi történelemórát!

Robin13 2012.08.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
A nagyon jól öszeálított multi végigbringázása nagy élményt és visszaemlékezést idézett fel az 56-os eseményekről. Köszönöm, hiszen mint medikus a Sziklakórházban voltam és mentőztem. Igy gyakorlailag minden helyet bejártam akkor...Az első ponton nem találtam meg a jelszó részletet, köszönöm Attibati ebben nyújtott segítségét.

StiviG 2012.08.04 21:05 - Megtaláltam
végigjártam a multit. nagyon érdekes volt. Köszönöm :-)

gyusz_58 2012.07.01 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Szép ládasor az emlékezetért! Gratulálunk
Köszönjük a rejtést

OsiOsi 2012.07.01 00:00 - Megtaláltam
ok

gusty 2012.06.09 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Budapesti bringás lázázásaim alatt szedtem össze, illetve a tökölit a héten tett battai kiruccanás során. Jó volt Pesten csavarogni. Egyetemista korom óta nem nagyon tettem ilyet. Rá is csodálkoztam 1-2 helyre. :)

Ja és kellemes meglepetésként a Corvinnál most nem fegyvert, hanem hideg üdítőt osztogattak. Zero cukrost. :)

Cool 2012.05.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Egy gyors biciklizés, leszámítva Tökölt...

Liberty 2012.05.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
3/2. Budapesti ládatúra.

Érdemes volt rászánni a mai délutánt, köszönöm a rejtőnek, hogy megismertetett az emlékhelyekkel.

 
Hegedüs 2012.05.04 00:00 - Megtaláltam
Szép megemlékezés.
A.

b_pisti_62 2012.05.03 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Hosszú idő alatt jártam végig, talán még januárban kezdtem... Más pontok keresése közben, néha néha útbaesett egy állomása.

 
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2012.04.16 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez volt életem leghosszabb kesselése, ha Tököltől számolom... Egyébként a budapesti helyszíneket ma délután jártam végig, kissé eltérő sorrendben. Nemes kezdeményezés ez a tematikus multi, jó volna, ha minden középiskolás végigmenne rajta. Tiszteletem! Kösz!

/Quatermain/

ozeki 2012.04.04 16:00 - Megtaláltam
Motorizált Budapest újraszürkítés 9/6

 
Gyombi 2012.04.03 16:46 - Megtaláltam
Sok ev utan, rejtoi segitseggel, bovebben kesobb [wapon beküldött szöveg]

Glac 2012.03.10 20:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

hercule&jane 2012.03.03 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Ma pontot tettünk az i-re. Múlt szombaton terveztük a befejezést, de a megemlékezések miatt áttettük mára.
És meg is állapodtunk, a Kossuth téri ládánál, hogy ezentúl bárhova megyünk ládázni, minden lényeges dolgot megszámolunk:) Hiszen a Véres csütörtök táblánál már többször is voltunk.
Nagyon szép, összeszedett multi, gratulálunk a rejtőnek.

picinyuszi64 2012.03.03 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam

mendi_es_zoli 2012.02.29 17:00 - Megtaláltam
Több nekifutásból lett meg. Köszönet a rejtők munkájáért!

K-Isti 2012.02.19 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
OK

Serenity 2012.02.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megvan. Ez a multi méltó emlékezés a történtekre.

zsotie 2012.01.31 19:12 - Megtaláltam
Három nap alatt jártuk végig a pontokat. Volt ismerős, és teljesen ismeretlen.

Joanne 2012.01.15 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.50
Ezért megdolgoztunk, megtalálási időpontokra már nem emlékszünk csak a látottakra, és ez a lényeg az emlékezésben. Álljon itt a szentesi és zuglói 56-os emlékmű.
Zs&E

Szentes 56
b.klaudia 2012.01.10 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Ok.

joco12589 2012.01.08 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Több részletben osszeszedve a pontokat ma sikerült befejezni ezt a szép multit. Köszönet erte a rejtonek.

bgjozsa 2012.01.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Sok idő alatt (a többitől távoli tököli pont miatt), több részletben, de végül meglett.

elek.szabolcs 2012.01.01 00:00 - Megtaláltam
megvan

nmárti 2011.12.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Több részletben, ezért kis rejtői segítséggel, amit itt is köszönök!
Gratulálok a színvonalas ládához, bár nem nagyon szeretem a sok állomásból álló multikat, ez nagyon tetszett.

 
GB 2011.12.19 11:01 - Megtaláltam
ok

Andrys 2011.12.19 11:01 - Megtaláltam
:-)

pliptai 2011.12.07 20:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Szépen komótosan gyűjtögettem össze a pontokat, de mára meglett az összes! Köszönet a rejtésért!

 
Pala.G 2011.11.27 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
A viszonylag nagyobb távolságok miatt, ez sem "az egy délután letudom" kategóriába tartozó multi, bár elvileg így is megoldható. A pontokat mi sem a leírás szerinti sorba látogattuk, de végül csak összejöttek.

Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

 
Magnes50 2011.11.19 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Régóta készültem erre a ládára, most végül az ünnepről kissé lekésve megtaláltam. 6 éves voltam és élénk emlékeim vannak. Lakásunk előtt az Üllői úton mentek el a tankok, remegett a ház, még belövést is kaptunk, szerencsére senki sem sérült. Később jártunk a Vámház körúton, ahol a katonáknak élelmiszert, kalácsot, italt adtak az akkor még bizakodó helyi lakosok. Sajnos a végkifejlet tragikus lett.

kobcikrajci 2011.11.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Már régóta tervezett, de most végre 2 részletben teljesített multi. Először Tökölre vetődtem el, aztán jöttek a városi pontok, amelyekből 1-2-nél már jártam korábban. A történetnek utánaolvasva leginkább a Kossuth téri helyszín ragadott meg, megfigyelve, hogy hová helyezték a stilizált lövedékeket. A jelszó javításáért köszönet a rejtőnek.

raci 2011.11.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Hosszúra sikerült találat (október 23-ra terveztük), de végre sikeresen befejeztük. Köszi a rejtést.

erdélyiek11 2011.11.07 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

SzabEdAn 2011.11.07 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetöséget. [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

bazinga team 2011.11.05 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Megtaláltam, több részletben. Jó kis multi volt. Köszönöm a lehetőséget. gergo [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

banyóka 2011.11.02 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Több napon át, több részletben, de meglett. Különösen a 4. pont tetszett, ahová többször is elmentünk pár napos pesti tartózkodásunk alatt.

Cerberus 2011.10.29 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtaláltuk! Közel egy év kellett ahhoz, hogy valamennyi ponthoz eljussunk. Köszönjük a rejtést!

salty 2011.10.23 14:40 - Megtaláltam
Évfordulón teljesítve! :)

mapet50 2011.10.22 19:30 - Megtaláltam
Tavaly kezdtük el keresni a ládát, a budapesti pontokat meg is találtuk. Most jártunk Tököl fele, így végre sikerült összetenni a részleteket.

Taki- 2011.10.20 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
A Széna téri és a Rádiós pontot benéztem elsőre, de végül sikerült. Kb másfél hónap alatt minden pont meglett.

becko 2011.10.16 00:00 - Megtaláltam
Egy héttel az évforduló előtt. Az 1. pont maradt a végére

tmolli 2011.10.06 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Köszönöm!

Szöszke15 2011.10.06 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megvan!

baranyaifiú 2011.10.06 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
OK!

-Mike- 2011.09.19 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
A többséghez hasonlóan, szintén hosszú idő alatt (kb. 1 év) begyüjtött láda. Az első pont már tavaly megvolt, a többit most a hetekben kerestem fel munka előtt, munka után biciklivel.
Minden egyes pontja fontos része történelmünknek!
Dicsőség a hösöknek!

BME-1956
Skalp 2011.09.16 17:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Ez elég munkás multi volt innen Békéscsabáról. De fél év alatt sikerült!

 
*Vica* 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam
A "láda alatt" lecseréltem pár pasit, kocsit, gps-t, összeszedtem több száz ládát, körbetekertem pár tavat, teljesítettem pár TT-t és lediplomáztam. :-)) Az élet szép!

geolaci 2011.09.10 10:47 - Megtaláltam
A budapesti pontokat már jó rég megtaláltam, a tökölit meg most. Szerencsére megtaláltam a papíromat, amire a korábbi jelszórészleteket írtam :)

Christinel 2011.08.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Hónapokon keresztül "hordoztuk" ezt a multit. Jártunkban-keltünkben szedtük össze az egyes pontokat, ma sikerült az utolsót, a Parlament közelében lévőt is levadászni.
Christinel&JohnnyP

vighv 2011.08.09 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Kb. 4 hónap alatt, szép lassan összeszedegettem a pontokat. Értékes, érdekes multi.
Köszönöm a rejtést!

 
Nocsak 2011.08.08 00:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtőnek a segítségért. Nagyon szép rejtés.

Garfield13 2011.07.27 00:20 - Megtaláltam
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg] Ez egy nagyon különleges találat :))
Külön hála Erának!

MaTamas 2011.07.12 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.48
A városi pontokat hosszú hónapok alatt , általában comos ládák keresése közben kerestem fel. A végén én is rájöttem hogy nem kell Tökölre menni a végső megoldáshoz...

remiorsi 2011.07.05 00:00 - Megtaláltam
Biciklivel ma bejártam mind a 7 pontot. Nekem egy kicsit fura volt, hogy az utolsó pont ennyire kint van.
Egy hagyományos láda szerintem beleférne még a játékba.
A leírás tetszett, igen olvasmányos.

artissimo 2011.07.01 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Az utolsó jelszó részletért tényleg nem muszáj Tökölre menni:)

szirom 2011.07.01 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
két részletben - gondosan felépített multi, köszönet a rejtésért

anyóca 57 2011.06.30 18:15 - Megtaláltam
Apránként, más ládázással egybekötve gyűjtöttem be a pontokat. Sok új infót kaptam a kiválóan megszerkesztett leírásból. Ismét rájöttem, hogy milyen figyelmetlenül rohan az ember nap mint nap. Én nagyon örülök az ilyen multiknak, hisz olyan dolgokra hívja fel a figyelmet, amely mellett máskor csak elmegyek. Ilyenkor legalább időt szakítok egy rövid merengésre, főhajtásra. Köszönöm. Tököl egyébként logika, majd neten megerősítve. Hamarosan bepótolom, és élőben is megnézem, mert most állítottam össze egy Szigetszentmiklós-Halásztelek-Tököl-Dunaharaszti útvonalat.
Ma, 2011.07.08.-án a fent említett program keretében valóban eljutottam a Maléter kopjafához is. Így teljes a láda találat!

Fürkészek 2011.06.27 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.31
Mi nem szeretjük az ilyen virtuális multikat! A Corvin mozinál el is tévedtünk a jelszóvadászatba. Köszönjük a rejtői segítséget. Teljesítette 5 fő.

segoy 2011.06.22 16:40 - Megtaláltam
!

Zugi 2011.06.18 23:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.30
Minden tiszteletem 56-é, és e láda jól összeszedte a főbb helyszíneket, a leírások is jók, mégsem voltam túl elragadtatva egy ilyen multitól. Eleve a túl sok pontos és túl nagy területet bejárató multikat utálom. Ha a láda nevében is a BP szerepel, tehát Budapest, akkor mi a fenét keres benne egy tököli pont? Az a legbosszantóbb az egészben. Anélkül azt mondom még nagyjából tetszene is. Korábban egy Tököl környéki ládázáskor kerestem meg azt a 7. pontját, mert tudtam, hogy egyszer majd megcsinálom és akkor szükség lesz rá. De ennyi erővel egy egész országos multi lehetne, hiszen rengeteg 56-tal kapcsolatos helyszín van. Ebből a multiból én kivenném Tökölt.
Egyébként egy esti biciklizés keretében gyűjtöttem be a többit, de ami még nagyon szívatós, az az első pontja este. Értem, hogy a leírás sötétben is ajánlja a láda felkeresését, de az első pontja olyankor nagyon nem látszik -a paradoxon, hogy nem a sötétség miatt- (de szerencse a bicajom ledes lámpájával valahogy sikerült rábukkannom), és van még másik pontja is, ahol jó ha van az embernél egy lámpa.

Aleph & Rita 2011.06.01 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.54
A fővárosi pontokat már korábban lejártuk, ma sétáltunk egy nagyot Tökölön is. Köszönjük!

AlanTheWild 2011.05.23 07:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Több részletben teljesítve!

 
FCsili 2011.05.15 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltuk!

SilverG 2011.05.15 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltuk!

Ancs 2011.04.25 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
A szemerkélő esőben befejezetlen multik napját tartottam.
Még tavaly nyár végén találtam meg a köztársaság téri pontot, azóta gyűjtögettem a részleteket.
Szép multi, de a ládát picit hiányolom.

2010.08.28. 6.pont
2011.03.13. 1.pont
2011.03.14. 5.pont
2011.04.22. 7.pont
2011.04.25. 4-3-2. pontok

Köszi

1. pont
5. pont5. pont
 
ha2 2011.04.24 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Még 2010.október 23-án kezdtük el végigjárni
a pontokat.Most a többi tököli ládával kötöttük össze
a Maléter szobor felkeresését.Jó kis túra volt.

kicsiogre 2011.04.14 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megvan!

EvaM 2011.03.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Kicsit hosszadalmas volt, de ma végre meglett a hetedik pont is. Köszi!

CzPeet 2011.03.16 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.79
Nagyon szuper helyeken voltam... Az első 6 pont gyalog, a 7. kocsival lett becserkészve :)
Köszi a rejtést! :)

tevelady 2011.03.15 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Jó sokat mászkáltunk Hegyóval míg végére értünk minden pontnak. Huh. De meglett.

Hegyo 2011.03.15 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.52
Ez eltartott egy jó ideig míg összeszedtem a jelszórészleteket Teveladyvel. Tavaly novemberben kezdtem, de a 7. ponthoz csak most lett időm kilátogatni. Tetszett.

atipapa 2011.02.20 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Köszi

krapa 2011.02.19 05:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.75
Jo kis tura volt ejjel, de vegul meglett.

waster 2011.02.19 05:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Hajnalban gondoltuk "gyorsan végigfutunk rajta"... na ez a gyors kb 3 óra lett... :) de jó volt! Köszi!

KWK

Kajli 2011.02.19 05:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.79
Hajnalban kezdtük, reggelre végeztünk, köszi! KWK

Bryan 2011.02.12 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Majdnem két év alatt, de végre sikerült.

Gábor75 2011.02.07 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Pimpivel kerékpáron teljesítettük.
A mai napra két nagy téma került terítékre,ez volt az egyik.Nem fűztük össze a belvárosi multikat,mert akkor összemosódott volna az élmény.Így külön-külön lebringáztuk mindkettőt.Minden helyszín ismerős volt már,de a szobrok és emlékművek most alaposabban szemügyre lettek véve.A Parlamentnél kicsit meghűlt a vér az ereinkben mikor a rengeteg golyót megláttuk,de szerencsére nem kellett mindet megszámolni.A Corvinnál végigolvastuk az összes táblát,volt belőle jópár.A tököli pont most csak netkess lett (bocsi),mert szerettünk volna ma a végére érni.De ha Tökölön járunk,természetesen bepótoljuk.
Köszönöm a tartalmas rejtést!

Pimpi69 2011.02.07 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

police107 2011.02.07 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Pár napi keresés után megvan.Köszönöm.

Bernáth 2011.02.06 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.50
Tavaly tavasszal kezdük el a budapesti pontok bejárását, és most jutottunk csak el a tököli végponthoz. Tanulságos volt az emlékművek felkeresése, a legtöbbet most láttuk először, vagy most olvastuk csak el alaposabban.

 
Heni&Gábor 2011.02.04 14:35 - Megtaláltam
A multi pontjai közül az elsőt a józsefvárosi multi teljesítése közben találtuk meg. Utána egy-egy mozival összekötve következett a Széna tér és a Corvin köz. Ezeket még 2010-ben találtuk, a többi pontot most kerestem fel. A Műegyetem pontjával sok problémám volt, ez úton is köszönöm a rejtő segítségét és jóindulatát! Mint történelem tanár, nagyon örülök ennek a multinak; jó lenne, ha minél többen végigjárnák!

geomini 2011.02.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
köszi

hitamas 2011.01.12 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Bevallom, van benne egy kicsi internetes segítség, de ígérem, bepótolom. Cserébe az összes golyót megszámoltam (háromjegyű). :)

morph 2011.01.07 19:15 - Megtaláltam
A tököli pontot még ősszel, biciklivel, a többit most, a városban BKV-zva/sétálva gyűjtöttem be. Olyan helyekre vitt el a láda, ahol amúgy is már sokszor jártam, de az 56-os emlékekre akkor általában nem figyeltem. Köszönöm.

Puzzle Apartman Gyula 2010.12.30 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Ez a találat tulajdonképpen 2010-es munkánk eredménye. Februárban kezdtük el a belvárosi pontok javarészének levadászásával. Ekkor más multi pontjaival szimultán keresgéltük a pontokat a hóban-latyakban. Így alaposan bejártuk Pestet és Budát is :) Nyáron megtaláltuk a tököli pontot a környékbeli ládákkal karöltve. A Geoszilveszter után levezetésképpen pedig megálltunk a Széna téren, hogy még idén feltegyük az I-re a pontot.
Nagyon szépen kidolgozott multi. Köszönjük az alapos munkát!

dudikoph 2010.12.11 20:00 - Megtaláltam
Kb. 1 éve kezdtem el a tököli ponttal, aztán valamikor nyáron megkerestem a BME-s pontot, végül hirtelen nekifutásból ma az összes többit. A Széna téren azt hittem, belepte a hó a keresendő neveket, de telefonon kisegített a rejtő, ezúton is köszönet érte. Köszi a rejtést.

Stimm 2010.11.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Sok részletben, a végétől kezdve. Kösz.

Ruttkay 2010.11.10 14:00 - Megtaláltam
Esőre esedékes kess 3.! A mai napon nem "tököltem" tovább és begyűjtöttem a budapesti pontokat. Tanulságos multi, gc történelemóra. 1.10-G-121-126

Ez nem Einstand!
Ruttkay 2010.11.09 11:10 - Egyéb
A tököli pontot begyűjtöttem.
Végre egy színvonalas köztéri szobor, méltó emlék Maléter Pálnak!

 
ludens 2010.10.24 17:00 - Megtaláltam
Stílusosan az ünnepi hétvégén jártam végig a sorozatot, de bejelentenem csak büntetésem lejárta után sikerült. Ennek oka, hogy a Kossuth téren "begolyóztam", és a golyók számának próbálgatásával zártam ki magam. Nekem nem volt egyértelmű az "emléktábla oszlopával szemközti falsík". Biztosan az én hibám.

 
Szikravadász 2010.10.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Böbe kölykeivel együtt :-)

Böbekölykei 2010.10.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Iskolai megemlékezés keretében szervezett '56-os emléktúra állomásaiként. Köszönjük. (Európa2000 Középiskola, 10/N)

JAck:66: 2010.10.21 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.96
Virtuális pont.

szjuli 2010.10.17 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Január elején kezdtünk bele, egy vizsga után, nagyon nagyon hidegben. Aztán szép lassan gyűjtögettük be a pontokat, időközben felmelegedett az idő, túl vagyunk az egyetemen, és ma végre pontot tettünk a láda végére. De nagyon tetszett a multi, szépen összeszedi a forradalmi események neves helyszíneit. Köszönjük!

luviktor 2010.10.17 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Eszem nem tudom már, mikor kezdtünk neki Julival ennek a ládának. Mikor is, valamilyen téli vizsga után, talán földrajz lehetett... :) Jó hideg volt, arra emlékszem. Első körben a közeli Műegyetemet kerestük meg, majd moziba menet a Corvin-közt.
A rádiós pont a józsefvárosi teres multival együtt lett meg, a Köztársaság téren felmérési munka miatt jártam, másodszorra sikerült a jelszót helyesen leolvasni. :)
Külön kirándulás volt a tököli reptér. Egy szigetszentmiklósi barátunkhoz tartottunk egy nyársalás partira, amikor is a lakihegyi tornyot, meg a reptér melletti ládát fogtuk meg.
Végül ma, egy belvárosi ládázás folytán lett meg a Széna tér valamint a Kossuth tér.
Egészében tetszett a rejtés. Köszönet érte.

Mo-Hó 2010.10.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Hosszú volt, de új helyeket ismerhettünk meg.
Köszi!

tomreti 2010.10.06 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Egy hoszzú menetelés és biciklizés végén teljesült a feladvány. Sok érdekes helyet és hasznos ismeretet adott a sorozat.
Köszi

Attilacska 2010.10.03 11:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Városi Chilly csapat 2010.09.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam!
Már jó régen kezdtem el a sorozatot. Azóta az első pontja a sorozatnak megváltozott. Mostanra lett meg az összes jelszórészlet. Apránként gyűjtögetve.

 
alfabootis 2010.09.18 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Jó pár napja elkezdtem, majd mikor hol jártam egy-egy részét megoldottam. Ma jártam be az utolsó 3 megmaradt belvárosi helyet. Köszi a rejtést! :-)

parrish 2010.09.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Megtaláltuk.

L-200 2010.09.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Megvan.

zalajaro 2010.09.02 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Ellentétben sokakkal,én Tökölön kezdtem.
Három részletben bejárva.

pszoradi 2010.08.29 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Egyhónapos projektet zártunk ma le. Érdekes volt végig követni az eseményeket. Köszi.

joco64 2010.08.27 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Megtaláltam.

usakal 2010.08.08 06:30 - Megtaláltam
Gyalogos kupa:31 km Nanukkal.

lasipeti 2010.08.06 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.53
Diego-val közösen kerestük meg a pontokat.

diego 2010.08.06 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 3.55
Sokáig tartott (talán több mint egy év), de végre megvan ez is. Nem vagyok egy történelem mániás, így nem nyűgözött le, hiszen akkor még nem is éltem. Ha nem lenne a 7. pont olyan messze akkor egészen kényelmesen be lehetne járni.

 
cav004 2010.07.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Jó kis multi volt, igazi sikerélmény, amikor végre az utolsó pont is meglett.

Vértes 2010.07.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
eltartott pár hónapig...

Áron 2010.06.28 17:35 - Megtaláltam
A láda 7. pontját kb. egy hónapja kerestem meg egyedül. Tegnap úgy döntöttem megkeresem a többit is így végül ma osztálytársammal, Angival felkerestük a maradék 6 pontot.

CacheFinder 2010.06.27 15:23 - Megtaláltam
Az budapesti pontokat számos .com-os és Games-es láda kitúrásával összekötve kerestük meg MGyöngyivel.
Az tököli ponthoz Palazsu és Levin szervezett mára kerékpártúrát, ahová velünk tartott Brezko is.
Így két nap alatt abszolváltuk az összes pontot.
A multi helyszínei érdekesek voltak, de kicsit csodálkoztam, hogy miért kellett az utolsó pontot ilyen messze helyezni a többitől.
Levin elmagyarázta a dolog miértjét, és így már 100%-ig érthető.
Köszönjük a lehetőséget!

ettore 2010.06.21 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.55
Hosszú idő volt mire mind összejött - főleg a Maléter szobor miatt, amit mikor arra jártam, rosszul írtam ki, és a kopjafán sehogy sem akart kirajzolódni a női név. A legkellemesebb "meglepetés" a Köztársaság téren ért - elsősorban azért, mert egy kolléganőm egy filmet készített francia történész-kollégákkal, amelyben elkezdtek "nyomozni" egy 1956 októberében készült fotón látható két fiatal után, és az első állomást ez a bizonyos személy (valójában akkor még élő kollégái) jelentették.

Vándor Csillag 2010.06.17 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.98
Érdekes multi. A városi pontjait már régebben összeszedtem, mára csak Tököl maradt. Egy 23 karakteres jeszóból valami értelmeset is ki lehetett volna hozni...sztem.

edgar 2010.05.12 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Értékes ládáim közé tartozik. Köszönöm a rejtést.

levender 2010.05.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.37
Több hónapig hurcoltam magammal a leírást míg végre eljutottam mindegyik ponthoz. 56 iránt érzett minden tiszteletem ellenére a vége felé már kezdtem egy kicsit unni és igazából a tököli végpont jelentette a legnagyobb újdonságot.

pityulino 2010.04.25 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Előre bocsájtom, hogy kifejezetten nem szeretem a történelmet! (élő szóban azt szoktam mondani, hogy utálom)
Ennek az oka, hogy az igazságot nem lehet soha tudni, minden kor és történész azt magyaráz bele, ami neki tetszik, amihez érdeke fűződik.
Például erről az eseményről eddigi életem nagyobbik felében azt tanították, hogy "ellenforradalom". Aztán jött a "módszerváltás", és kiderült, hogy forradalom. Tudom, nézőpont kérdése. És éppen ez az, amiért nem tartom tudománynak a történelmet, hanem az érdekek pillanatnyi magyarázásának.
Ettől függetlenül végigjártuk Ciccel ezt a ládát is, ne csúfoskodjon feketén a geotérképen.
Pityulino

cic 2010.04.25 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Három hétvége alatt összejött az összes pont. Viszonylag könnyű volt közlekedni vasárnap déután a városban. Az utólsó pont jó messzire sikeredett. A többi helyszínt már ismertem, de Tökölön most járatm először.

 
kb ibic 2010.04.24 18:00 - Megtaláltam
ok

t.Laco 2010.04.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Nettaláltam!

Nem egy hagyományos geoláda keresés volt ez, hanem inkább egy jó kis nyomozás. De én nagyon élveztem. Két helyszint kerestem fel személyesen. Az egyetemit és a parlamentnél lévőt. (de szerintem azokról is lehet adatot találni neten, nem tudom én ezeket nem kerestem) Ekkor kezdtem el érezni az ellenállhatatlan vágyat egy jó kis kutató munka iránt. És lám meg lett az eredménye.

Egyetlen helyszín van amit ezután biztosan fel fogok keresni, amiről úgy éreztem hogy oda tényleg el kell menni, tiszteletet kell adni, az pedig nem más, mint Maléter Pál szobra és a kopjafa.

Köszi a rejtést sok érdekes infóval lettem okosabb.

Bluedog 2010.03.20 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

lacc 2010.03.02 15:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

feri65 2010.02.21 21:40 - Megtaláltam
megtalaltuk!!!!
hat nem volt konnyu szules!!
naon koszi!

kmiksa 2010.02.21 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megvan:-)
köszi a rejtést

sinus90 2010.02.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
1 hónapja kezdtem el gyűjtögetni a pontokat, mindig vmely más ládához kapcsolva. Miután megvolt 6, és Tökölön még nem jártam, itt is összekapcs más ládákkal, így lett meg.

Macusa 2010.02.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
A mai nap meglett az utolsó hiányzó "mozaikdarab"!

elisoft 2010.02.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Több menetben, de meg lett :)

fules22 2010.01.23 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Köszönjük szépen ezt a multit, több részletben sikeredett, de megérte!

ufss 2010.01.21 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Nagyon jó kis séta kerekedett ezeknek a pontoknak a felkeresésével. Nagyon jó helyen vannak, pár helyre vissza kellett menni azért pontatlanság miatt.

TücsiTeam 2010.01.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Hosszú séta volt a végén autóba ültünk.
Köszönjük a rejtést.

Csaba & családja 2010.01.12 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.19
Először a ládát kerestem meg majdnem egy évvel ezelőtt, a többi pontot pedig most hirtelen felindulásból. A parkolási és odajutási problémák miatt jobbnak láttam ha este közelítem meg a pontokat, és most minden összejött. A 7. pont jelszórészlete közben megváltozott, köszönöm a rejtő segítségét.

guppik 2010.01.05 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Részletekben. Csoda, hogy a papír nem kallódott el közben...
'56-ban a szomszéd ház légó-pincéjében voltunk, édesanyám néha felment a lakásba, ha szükség volt valamire. Egyik alkalommal sütött egy kis pogácsát és amikor kilépett a házból rálőttek egy sorozatot. Szerencsére őt nem találták el, de a golyók ütötte lyukak a házunk falán még évtizedekig félelemmel töltöttek el.
Köszönjük a rejtést!

5N 2010.01.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Pár pont már régebbről megvolt.Ma gondoltuk egy kicsit keresgélünk,így a hátralévő pontokat és a közelükben lévő com-os és gpsgames-es pontokat próbáltuk megkeresni.56-os emlékem még nem lehet,de gondoltam ha egyszer megkeressük ezt a ládát,akkor mindenképpen elmondom ezt:Volt szerencsém ismerni
Király Béla bácsit,sőt pár dedikált könyvet is kaptam régen tőle.Sajnos ma már ő sincs az élők között.

boribon524 2009.12.30 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Tanulságos! Köszi!

Hinter 2009.12.28 11:41 - Megtaláltam
GCGETO-val együtt a legtöbb pont begyűjthető.

aDoc 2009.12.27 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Időben itt-ott felkeresve, végül újravizitálva. Majd egy éves projekt.

56-os eseményekben édesapámat nagypapám leszedte a Budapestre tartó vonatról, ezért sikerült egy későbbi időpontban megfoganni.
...
Az akkori Műszaki Egyetemre bejáró ismerőstől meglehetősen hősietlen eseményekről szóló, személyes tapasztalaton nyugvó beszámolókat hallottam.

Pilis50 2009.12.09 10:00 - Megtaláltam
Meglett, majd 2év után. Azóta több pontját is bejártam, némelyiket többször is, de a részleteket mindig elhagytam valahol (mint oly sok Attibati láda pontjait).
- A fotóriporterrel kapcsolatban "fenntartásaim" vannak, hiszen az előkerült (jólsikerült) felvételei segítették elő az ott "tevékenykedők" felismerését a megtorlógépezet számára (de ez másik történet).
- A Rádió jobboldali emléktáblán feltüntetett "emberéleteket követelt" szöveg kissé "csúsztató", mindha Olaszliszkán az emlékkőre azt vésték volna: "ráütöttek" (megütötték) az áldozatra.
- A Szabó-bácsi emléktáblán sem szerepel, hogy módszeresen, (csontról-csontra törve) hosszantartó szenvedést okozva verték agyon a fegyőrök, kimondottan Marossán György (bucigyuri) személyes (bosszú)kérésére..
Köszönöm a rejtést.

Atmosz&Zozmosz 2009.11.28 14:35 - Megtaláltam
Megvan :-)

$züc$i 2009.11.22 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.45
Két hétvége alatt sikerült teljesíteni.

PEx2 2009.11.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Több részletben...

dzoli1 2009.10.30 12:30 - Megtaláltam
Több nap alatt...

bohrmann 2009.10.25 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Nagyon örültem ennek a ládának, mikor tudomást szereztem róla, és azonnal elkezdtem bejárni a fővárosi pontokat. Többségük persze nagyon is ismerős volt - de nem mindegyik. A befejezés is tetszik, hogy ahhoz kicsit messzebbre kell utazni, így viszont eltelt kis idő, mire arra sor került. A részletek könnyen leolvashatók, néha inkább csak a leírásra kell hagyatkozni, mint a műszerre.

Discover 2009.10.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést.

halaszkiraly 2009.10.22 12:40 - Megtaláltam
Természetesen több részletben... Köszönöm szépen.

Dudika 2009.09.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Megtaláltam Köszönöm
Az utolsó kerékpáros találat a többi BMV-s (Busz , Metro , Villamos)

csg69 2009.09.20 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Némi rejtői segítséggel, de meglett. Köszönet érte :)

sereva 2009.08.23 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltuk.A ládában lévő füzet teljesen el van ázva,használhatatlan.

carmin 2009.08.16 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Több részletben sikerült összeszedni a jelszórészleteket. Most Piroskával Csepelen ládáztunk, így pont került a multi végére.

ZoliQua 2009.07.24 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megvan

vakond87 2009.07.07 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
A budapesti pontokat még június 29-én találtam BKV+gyaloglás kombóval. Ma a szakmai gyakorlat után úgy döntöttem, hogy lesz egy kis délutáni ládázás. Ma délután a Szent Imre térről Volánbusszal Tököl, Bíróház megállóig mentem, onnan 10 perc gyalog a láda. Mai megtalált ládáim: GCBP56, GCTOKO, GCCSM, GCMET4. Köszönöm a rejtést!

Blue Mali 2009.07.07 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Köszi a rejtést.
Kerékpárral kerestük fel minden pontját Dr.Lada barátommal.
A Pestieket még Ayur-ozás közben ezt pedig ma.
Kicsit kiesik a végláda, de hát ez van.
Na mindegy tekertünk egy jót.

Dr.Lada 2009.07.07 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Néhány hete Blue Mali barátommal bringával leszedtük a budapesti pontokat a GCAyur közben, így mostanra nem maradt más hátra, mint tökölre elkerekezni a ládáért.
A láda be van ázva a logbook csupa víz és sár, a logbook nylonjából kiöntöttük a vizet, de nem raktuk vissza a sáros nylonba, mert csak még rosszabb lenne, ezért, ha valaki, vagy a rejtő arra jár vigyen egy nylont a logbooknak, és egy nagyobbat a ládának, mert a fából folyik rá a sáros lé, és nem lessz hosszú életű.

jpal 2009.06.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Valahogy nem vette be a jelszót, ha lehet, lécci hagyd jóvá!
Ezúttal a gombot varrtam a kabáthoz, vagyis a másik tököli láda kapcsán kerestem meg ezt a rejtést is. Végülis adott valami aktualitást a dolognak, hogy a vasfüggöny lebontásának 20. évfordulóján kerestem fel a budapesti pontokat. Ez egyben egy kis nehézséget is okozott: a Kossuth tér a lezárások miatt megközelíthetetlen volt. A rejtő készségesen állt telefonon a rendelkezésemre, de úgy tűnik, ez is kevés volt, egy másik jelszórészletet is elszúrhattam.
A záróláda sajnos teljesen át volt nedvesedve, a logbook tiszta víz volt. Szárazabb hely kéne neki.
Élveztem a történelmi helyek bejárását, köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: Attibati, 2009.06.27 15:51]

56 keresztmetszete 
Piriloro 2009.06.15 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.24
A könnyen megtalálható pontok olyan emlékhelyekhez vittek el, amelyek a magyar történelem egy jelentős eseményére hívják fel a figyelmet.

Marakess 2009.06.14 13:30 - Megtaláltam
Az utolsó pont valahogy nem illik a sorba. De ettől függetlenül jó kis multi, érdemes megkeresni.

88pebo88 2009.06.13 18:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Még kora tavasszal mentünk el Tökölre, aztán szépen komótosan összeszedtük a pesti pontokat is. Köszönet érte.

befi 2009.06.12 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Bringás találat. Ládában a bejegyzés dátuma 2007. 06.13, aki nem hiszi próbáljon utánajárni :) Véletlen, de egy nap híján 2 év kellett, hogy befejezzük, családi összefogásban. És ez még a kapkodós multik közé tartozik :)

2007. 06. 13
 
asfroolez 2009.06.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
meglett végre! köszönjük!

DonRazzino 2009.06.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Egy idő után meglett. Hónapok alatt , ami épp útba esett

Woodoo 2009.05.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
ok

Fil 2009.05.12 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.36
Meglett, hosszabb idő után, több részletben.
A Multi hossza akkora, melyet már több részletben keres fel az ember, főképpen a vidéki végláda miatt.
Első körben nem is értettük mit keres vidéki helyszín a bp-i helyszinek között.
Mivel több részletben kerestük, volt több pont melyet ismételten kellett megkeresnünk, mert időközben elkallódtak a jelszórészletek, ill megváltozott a jelszó is (tanulság: nem szabad ilyen hosszúra (kb 1 év) nyújtani egy ládakeresést).

Nézzük sorra a pontokat.

1. A koordináta nem a keresendő objektumra mutat.
Az egyetem bejárata méretei miatt könnyen megtalálható, de max. egyéb pontként érdemes megadni, ha a jelszó nem ott van.
Nekünk kellett megtalálni, hogy honnan olvassam le a jelszót, eldöntenem melyik oszlop a jó, ill. nem jó.
Mivel erőteljes rozsdásodásnak indultak, a készítő nevének dombornyomásának kitapogatásakor bajban voltunk, így jó néhány oszlopot végigtaperoltunk és még a Petőfi híd előtt sikerült többségi elv alapján a helyes nevet megállapítanunk.

Tudom, hogy a rejtéskor még nem állt itt, de 2006 október 23-óta, a forradalom 50. évfordulóján felavatott egyetemi 56-os emlékmű alkalmasabb lenne jelszóképzésre és bemutatásra is érdemes!!

2. A képek között nagyon tetszett, hogy készült egy fotó ugyan olyan szemszögból, mint a korabeli.
A wapon nem, de a részletes leírás korrektül jelzi, hogy melyik emlékműról van szó a kettő közül. Sőt, még egy szép emléktábla is akad itt.

3. Az épületek között vacak a vétel, ugrál a pozició, igy a térképre igyekeztem hagyatkozni, eszerint az egyirányú utca jobb oldalán kerestem először, majd a baloldalon leltem meg.

4. Teljesen rendben, szépen felújítottak itt mindent, nagyon jól néz ki.

5. A koordináta a 2-es villamos sinekre mutat, én bizonytalankodtam mikor először jártam itt egyedül, de Györgyi azonnal tudta hol keresse az emléktáblát mikor másodszor (ezúttal Ő egyedül) mentünk számolni.
Végső soron a pontatlanság ellenére könnyen megtalálható.

6. Nem a rejtő hibája, hogy az itteni eseményeknek nem állítottak emlékművet, csak a helye van meg. Reméljük egyszer lesz a "terv"-ből valami.

7. Mi a lakótelepen parkoltunk, így nem találtunk a láda irányába utat, pedig a TUHU jelez egyet. Áthatolva a komoly aljnövényzeten jutottunk a ponthoz.
Kicsit szűk a (szerintem nyár és nem fűz (gondolom a leírásban a régi rejtek maradt)) fa uduja a ládának, kissé kilóg, ügyeskedni kellett a lefedésével. Az oduban megsérülhetett a fa, mert nagyon levedzik, a régóta tartó aszály ellenére a láda sárban csücsül.
A Maléter kopjafán kívül a lakótelep bejáratánál avattak egy mellszobrot is időközben.

Nagyon jó a történelmi ötlet, annak ellenére, hogy újat nem nagyon mutat (szerencsére jóideje lehet beszélni róla).
Véleményem szerint érdemes egy ládával követni az eseményeket, nem megvárni, amíg elavult lesz. Nem szégyen hozzányúlni időnként.
Új emlékműveket avattak, melyeket évek óta be lehetne vonni, más pontokat, jelszavakat megadni, képeket, leírásokat frissíteni, koordinátákat pontosítani, ahogyan fentebb részleteztem észrevételeimben.

Ilyen macerás egy ládagazda élete sajnos, a GCcsm ládánk 3 hetes de már egyik pontját át kellett helyezni, kettőt pedig újrarejteni.

Gratulálok a ládához, szerintem nem szabad feladni, ha sokszor tönreteszik is mások a munkánkat megsemmisítik a pontokat, vagy ládákat. Újra és újra kell rejteni, sajnos ez a rejtéssel jár manapság. Törekednünk kell mindíg a legjobbat kihoznunk a ládáinkból, naprakészen tartva.
Köszönjük a rejtést!

cache
videotip 2009.05.10 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.17 súly: 2.49
Jesus! Ilyen multival eddig még nem találkoztam.
Nagyon sokszor futottam neki, már csak azért is befejezem alapon. Köszönet a rejtőnek, hogy segített a kitartásomat fejleszteni... :D
Alapvetően nem rossz ötlet, hogy összeszedjük a budapesti 56-os események helyszíneit és az ott történteket, DE:
- a végládának amellett, hogy a dzsindzsa közepén van, mi köze a budapesti helyszínekhez???
-amúgy sem rövid multi, miért kellett még olyan messzire vinni a végét? Nyugodtan lehetne virutális ez is, nem rontana a multin!!! A láda helye tele van sárral, így a láda is olyan, mint a... szivem szerint ki sem nyitottam volna, de a jelszó miatt mégis erőt vettem magamon.
- a jelszó megtalálása több helyen már inkább egy másik játékhoz hasonlít, sem mint geochaching. Nem szeretem az ilyen "rejtéseket".
- Az első ponton nyugodtan lehetne a valódi 56-os emlékműről egy jelszórészletet lelesni, miért kell a korláton régészt játszani?????
Összességében azt mondom, nem tetszett!

new will 2009.04.30 23:50 - Megtaláltam
Megvan. Ez nem volt egyszerű. Már egy éve szenvedünk rajta. Mikor elkezdtük még tatarozták a rádió épületét. Akkor feladtuk. Aztán mindig bosszantó volt, hogy akárhányszor letöltöttük a budapesti ládákat az 56-osok mindig visszakerültek hiába is volt meg a többi rész pont. Most végre eljött a nap hogy pontot tettünk a dolog végére. Mi lettünk az első bejegyzők az új logbookba.

Kadorca 2009.04.30 00:00 - Megtaláltam
Még anno New will néven.

[Jóváhagyta: Attibati, 2013.08.12 18:51]

woncsi és medve 2009.03.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Két könnyű nap alatt meglettek a pontok.
Sajnos a ládát nem találtuk meg!
Köszönet Attibati-nak a telefonos segítségért.

vinko 2009.03.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Medvével közösen.
Sajnos a ládát nem találtuk, a rejtő segítségével tudtunk logolni.
Ha jó helyen kerestük, akkor a láda sajnos nincs meg. :(

Attibati-nak köszönjük a segitséget!

Chubby 2009.03.02 19:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
[wapon beküldött szöveg]

Nagyon igényes multi. Örülök, hogy így, rendszerezve össze lettek gyűjtve a helyszínek, és ebből a szemszögből is végigutazhattam a városon. Tegnapelőtt lett meg a tököli pont Árnyékcickánnyal, biciklis ládatúra során, a többi pontot viszont ma este, egyedül kerestem elég kusza sorrendben. A jelszóképzéstől egy picit tartottam, hogy nem fogadja majd el a rendszer, de legnagyobb örömömre egyből sikerült eltalálnom a helyes betűsorrendet. A műegyetemi biciklijárdánál aggódtam, mert a sötétben mindegyik lehetséges oszlopnál már betűt véltem felfedezni, ezért több lehetséges betűt is feljegyeztem. Végül nem volt rá szükségem. Köszönöm szépen a rejtést!

Chubby

Snipermaster 2009.02.12 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.29
A 7 helyszínt 5 részletben 3 hét alatt.
Köszönöm a rejtést!

urbanj 2009.01.25 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :)
Még tavaly novemberben kezdtük Tökölön a ládánál, mostanra sikerült minden részletet összeszedni. Köszönjük, érdekes multi volt!

bigmick 2009.01.17 15:59 - Megtaláltam
Kezdtük Tökölön a ládával, majd nagyjából visszafelé haladva az 1. pontig haladtunk.
BigMick, Iza

sania 2009.01.05 06:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Elég könnyű volt a feladat. Viszont tényleg figyelmesen kell elolvasni az első helyen a jelszórészletet. Sajnos én nem ezt tettem és sikeresen elrontottam a jelszót. Persze egy hétre le is voltam tiltva a figyelmetlenül elolvasott részlet miatt.
A Rejtőnek köszönöm, hogy segített a jelszó helyes megfejtésében!

iloilo 2009.01.04 14:00 - Megtaláltam
Jó kis multi volt. Jópár napba beletellett, de érdekes volt. Köszi.

GeoRoni 2008.11.16 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Több napos munka gyümölcse lett. Nagyon igényesen össze rakott pontok.
Egy érdekesség!!!
Nézzétek meg hány név van a rádió előtti fa domborművön és utána nézzétek meg hány név van az alatta lévő táblán.
Igen. Egyel kevesebb. Ő ugyanis nem halt meg 56-ban a forradalom idején, Tévesen került fel a faragványra. Sőt mi több Ő maga jelezte ezt a "súlyos" tévedést.
Ezt a kis anekdotát a rádióban dolgozó portástól hallottuk aki rögtön megjelent amint épp a jelszó részletért bogarásztunk.

R.Guszty 2008.11.04 09:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Még májusban kezdtem el a keresést, de csak most jutottam el az utolsó ponthoz. Nem is baj, az évfordulóhoz illik a tököli végpont és a kopjafa felkeresése. Köszönöm a rejtést.

 
gezuci 2008.10.21 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Meglett, bár két lépcsőben a távolság miatt. Köszi a rejtést.

csemege 2008.10.20 18:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Naponta egy pont, hogy az évfordulóra meglegyen.

urbalazs 2008.09.16 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Ezt a ládát is már régóta "keresem". A városban járva ha útba esett 1 pont, akkor felkerestem. Tökölön átbiciklizve azonban 2008.09.07 16:05-kor meglett a legnehezebb pont - a láda. Az utolsó pontot pedig ma reggel gyűjtöttem be.

Kerticsorbi 2008.09.10 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Kb. két éve voltam a ládánál, kicsit elhúzódott a teljes keresés, pedig a pontok közel vannak a munkahelyemhez. Köszönöm a rejtést.

Barangoló alias elel 2008.09.06 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

 
Mr Bean 2008.08.31 00:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

nogacsalad 2008.08.16 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Ma, a bizonytalan időjárás miatt, közeli pontokat választottam magamnak. Többször belekezdtem már, ma végre be is fejeztem ezt a multit. Ma, egyedül vágtam neki!

Gondot okozott a Rádió épületén éppen nem fellelhető dombormű (homlokzat felújítás), valamint a Corvin közből, vélhetően hasonló okból eltávolított tábla.

Három évig dolgoztam a Corvin közben, de így sem emlékeztem pontosan a becenévre, pedig számtalanszor elolvastam. (csak majdnem) :o)
A nyomtatásom is iszonyat régi volt, így a lövedékek számát is elhibáztam. Időközben picit átalakult a rejtés...
Maximális köszönet Attibati -nak, a pontos és gyors segítségért!
Egyébiránt tetszett a feladat, és persze a helyszínek is, amiket régebbről már jól ismertem. Poén lett volna október végén megkeresni, de nem várhattam addig.. (kell a pont) :o)
A láda közelében, éppen lovasversenyt tartottak ma. Ugrattak, szaladtak, trükköztek a pacik. Külön élmény volt a gebék vizslatása. Itt elidőztem egy keveset.
Kár, hogy pici lányom nem volt velem, mert ez neki is nagyon tetszett volna! (lóbolond a kicsike)

Nem vettem ki semmit, betettem egy pár matricát.

Köszönöm a kalandot, és persze a segítséget is...

Egyetem
Homlokzat betakarva!
CorvinCsak a likak vannak meg...
fcsaba 2008.07.13 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Még februárban kezdtem a keresésnek, egyszerre csak egyet kerestem, főleg akkor, amikor pont arra volt egyébként is dolgom. Dátumként a láda megtalálásnak a dátumát írtam, egyébként az utolsó pontot (a rádiót) csak egy nappal később kerestem meg.

Nagyon érdekes gyűjtemény, és valóban érdekes végigjárni a pontokat. Ha budapesti töritanár lennék, akkor biztosan adnék szorgalmi ötöst azoknak, akik ezt végigjárják:-)

Számomra az '56-os események egyik legdöbbenetesebb momentuma, ami sajnálatos módon szerintem nem kap elég hangsúlyt, az Maléter Pál letartóztatása: a tárgyaló delegáció vezetőjét egyszerűen letartóztatják, majd halálra ítélik és kivégzik. Ez még akkor sem szokás, ha egy központi kormány tárgyalóasztalhoz ül az egyébként körözött gerillavezérrel.

A rejtésre azért adtam négyest, mert az egyik pont, a tököli aránytalanul messze van a többitől.

A jelszót a rendszer nem fogadta el, a Rejtő viszont gyorsan válaszolt: összesen egyetlen karaktert rontottam el.

Nagyon szépen köszönöm ezt a nagyszerű multit!

Toti 2008.07.06 11:00 - Megtaláltam
Jó hosszúra nyúlt a pontok összeszedése, de egy igazán értékes multit jártunk végig. Köszönjük.

geobubo 2008.07.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Tökölön jártam, ezért elhatároztam, hogy necsak a ládát keresem meg, hanem gyorsan a pesti pontokat is.

logo 
x16xel 2008.06.14 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megvan. 150:)

Andi&Parker 2008.06.02 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
Ez a láda a leghosszabb idő alatt teljesített ládánk :) több, mint két éve kerestük fel a legutolsó pontot, aztán mindig egy-egy pontot amikor éppen a környéken jártunk, most végre az utolsó (első) pontot is begyűjtöttük.

Köszönjük a rejtést.

Láp Lidérce 2008.06.01 10:45 - Egyéb
Az "56-os emlékhelyek" multit a láda felkeresével kezdtük, mivel úgyis erre jártunk.

A ládát jószándékú idegen találta meg előttem legutoljára, logolt is a füzetbe. Csak reméleni merem, hogy ugyanaz a kutyasétáltató hölgy volt, aki "lesből" tűnt fel a semmiből mellettünk, mikor mi ott jártunk:(

...meg rozsot is.
Nebel 2008.05.31 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Ismét egy kötelező darab!
Igaz, több napot vett igénybe a végigjárása, dehát ez legyen a legnagyobb gond! Nagyon jól válogatott pontokon vezetett a rejtő, minden állomáshoz igen jó webes leírást mellékelve. A fővárosi helyszíneket mindíg más-más apropóból kerestük fel, de végül összeállt a kép!
Nagyon köszönjük ezt a rejtést!
:)

Dzsozy 2008.04.28 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.40
Köszönjük szépen, jó kis kirándulás volt. Két részletbe sikerült. Viszonylag pontosak voltak a koordináták, így könnyen meg lehetett találni a pontokat. Az első ponton a láda után, kicsit nehezen lett meg a korlát készítője, de kaptunk egy kis segítséget, és úgy ment. Köszönjük.

 
bgecco 2008.04.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
(232) Egy kicsit hosszúra nyúlt. Majdnem fél év alatt gyűjtöttem be. Először november környékén a tököli pont lett meg, és a közelembe lévő budapesti pontok valamiért nagyon lassan estek útba. De ez már csak a múlt. Szép volt, köszönöm.

VasG 2008.04.23 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A belvárosi pontokat már korábban begyűjtöttem, ma a tököli ládát kerestem meg. Alapvetően nem a kedvenceim a hosszú multik, ez mégis tetszett. Jól kivitelezett, kár lenne bármelyik pontját is kihagyni.

szaboist 2008.04.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Értékes munka, köszönjük.

Pepe Zizi Zozó 2008.03.04 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
[wapon beküldött szöveg]
Tartalmas, jól felépített multi. Érdekes egyenként végiglátogatni a könyvekből ismert helyszíneket.

A Korvin közben a rengeteg egyen-emléktábla kifejezettem kispályás. Ha mindenkinek külön táblát állítunk, pont a lényeg vész el: az összefogás. Az egyén éppenhogy feláldozta magát a közért.

Nekem hiányzott a pontok küzül a Bem tér és főleg a ledöntött Sztálin szobor helye. Igen, az új emlékmű is. Lehet, hogy közhelyes alkotás, de az egyen-tábláknál ezerszer több.

A tököli repülőtér a legizgalmasabb pont. Elhagyattotságában és lepusztultságában is ott van még a szovjet ereje. Nem volt esélyünk ellenük, és ezt Maléternek tudnia kellett. Mégis be(le)ment. Borzongató érzés.

 
scele 2008.02.26 15:55 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Tyúkanyó 2008.02.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Két részletben vadásztam le a pontokat, nagyon jó kis multi volt.
Köszönöm a rejtést.

Zergi 2008.02.15 09:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Fogtam!
Meló utáni kószálásokkal megvan a többi is:)

Zergi 2008.02.06 14:54 - Egyéb
A láda, meg két pesti hely megvan...

lagaf 2008.01.28 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Ismét egy (szerintem) tipikusan télen teljesítendő városi multiládát választottunk - minden aktualitás nélkül. A helyszínek mindegyikét jól ismertük, többször megfordultunk mindegyiknél, csupán a tököli reptér melletti kopjafát nem láttuk még. (Az igazság persze az, hogy amikor utoljára erre volt dolgom, még zömében nem magyar gépek szálltak fel innen - szóval nem tegnap...:-) A láda levadászását két ütemben teljesítettük: január 26-án délután jártuk be az első öt pontot és ma az utolsót. Praktikus okokból az alábbi sorrendet választottuk:4-1-3-5-2. A 6. pontra nem mentünk el - eléggé jól ismerjük, s mivel a magyar Wikipédia részére én szedtem össze az illető életrajzi adatait és írtam meg a róla szóló szócikket, kétség sem férhetett személyéhez. Először a 4. pontot is ki akartam hagyni, hiszen azt a nevet is ismerem, de biztonság kedvéért leellenőriztük. Egyébként kopjafát is állítottak nevezett emlékére a filmszínház átlósan túlsó sarkán, ahol a sétány kialakításához kapcsolódó létesítmények építése folyik gőzerővel. Az 1. pontnál nagyon szemmel tartott bennünket az építkezés biztonsági őre, érdeklődéssel nézte, mit is olvasgatunk a korláton... Sikerült egy eléggé nehezen olvasható feliratot kifogni (éppen a kezdőbetű mosódott el), de internetes rákérdezéssel 0,16 másodperc alatt egyértelművé vált :-)
A következő állomáshelyen sem okozott gondot a jelszó levadászása; a hely jól ismert, a domborművet is többször láttuk már (ismerősünk lakik a sarkon), bár a közvetlen környezetén, a falon, látszik a többszöri átépítés, koncepcióváltás - talán egyszer renoválják az épületet is. A 3. ponthoz metróval érkeztünk, s mivel tudtuk, hol és mit kell keresni, annyira rövid idő alatt végeztünk a golyónyomok összeszámlálásával, hogy a következő szerelvénnyel már folytathattuk utunkat a Moszkva térre. A pár perc alatt, amíg a föld alatt voltunk, gyakorlatilag besötétedett, szerencsére az emlékmű ki van világítva, így egy kis keresgélés után itt is előkerült a név. A 7. pont felkeresése előtt rövid megállót iktattunk be a kopjafánál, majd a javasolt útvonalon közelítettünk a ládához, annyi különbséggel, hogy - látva a továbbhaladó járműveket - a töltés túloldalán a láda magasságáig mentünk. A logolás után a lakótelepen keresztül tértünk vissza az országútra, éppen Maléter mellszobránál lyukadtunk ki.
A történelmi eseményekhez méltó, informatív, jól összeszedett láda; a környezetre kissé kevesebbet adtam, mivel a doboz rejtekhelyét "félreesőnek" találtam. Köszönet a rejtésért!

Attibati 2007.12.28 22:08 - Egyéb
A megtalálóknak sok problémát okozott a Kossuth téren a golyónyomok megszámolása. Ma a helyszínen jártam és kiderült, hogy a gondot az emléktábla körül elhelyezett koszorúk okozzák. Mától a emléktáblával szembeni falsíkon levő golyónyomokat kell megszámolni.

Puszkany 2007.12.28 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Nem volt egy egyszerű szülés a pontok begyűjtése. Először a tököli láda jelszava volt meg, majd fél évig pihentettük a többi pont felkutatását. Most a két ünnep között szántuk rá magunkat, hogy összegyűjtsük a jelszórészleteket, ami 1 kivételével sikerült is. A "stilizált golyónyom" számolgatás nem lesz az erősségünk. Köszönjük a segítséget Lencsinek!

Lencsi 2007.12.27 08:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Az 56-os események régóta foglalkoztatnak, aztán mikor Sinkovits Imrétől először hallottam Márai Sándor versét, a Mennyből az angyalt, az elhivatottság végképp megpecsételődött. Így aztán nem meglepő, hogy anno bennem is felmerült, hogy az évfordulóra kellene egy ilyen mindent megmutató ládikát összehozni, végülis a kedves rejtőtárs gyorsabbnak bizonyult. :)
A pontok elég vegyesen jöttek össze, hol Macskafogó premier előtt a többiekre várva, hol szervezetten tököli ládázás közben, hol jéggé fagyva a budapesti hajnali szélben. Mindenesetre az érdem Attilával és Jenővel közös. Azt hiszem, a 300. megtalálásomat méltóképpen ünnepeltem :)

SirLes 2007.12.24 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Négy hónap kellett amíg végigjártam a pontokat. Ezúton is köszönöm a Rejtő segítségét a golyószámolgatásnál. Több tippen is volt, de egyik sem jött be :) Számomra hasznos volt a rejtés, mert felkeltette az érdeklődésemet 56 eseményei iránt és utánaolvastam a történéseknek.

Csipetkék 2007.12.16 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Több hónap alatt teljesítettem ezt a multit, a forradalom legfontosabb helyszíneit végigjárva. A Kossuth téren eltévesztettem a golyó nyomok számát, ezúton is köszönöm a rejtő segítségét.

BiBoLi 2007.12.11 12:02 - Megtaláltam
ok.

macikupac 2007.11.18 10:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
2007.04.22. 17:10 Dél-pesti bringás ládázás +2.
A CM előtt és közben felkerestem a multi 5 pontját. A záróládát majd később fogom, a Corvin közt meg elfelejtettem. De a Kossuth térre vissza kell mennem, mert az oszlop másik két oldalán lévő golyókat is beleszámoltam. Picúrnak tetszettek a felkeresett helyek.

2007.05.17. 17:30 Munka utáni pótlás
Volt egy kis időm, így a múltkor el-/kimaradt pontot abszolváltam Brumival. Hogy itt mennyi emléktábla van?! Ha mindet végigolvasnám, rámenne egy egész nap. Már csak a végláda van hátra.

2007.11.18. 10:02 Eső-kessing a Csepel-szigeten 3.
Végre eljött a nap, hogy befejezem azt, amibe fél éve belekezdtem. Ennek így van értelme, hogy a környéken lévő ládákkal együtt keressem fel. Előbb a Maléter Pálnak állított kopjafát, majd a róla készült szobrot is felkerestük. Egészen a rejtésig autóztunk, mert az eső ellenére jól járható volt az út. A rejtés jó; egy kicsit keresnünk kellett. Ma Muki jött velem.

 
ergyd 2007.11.04 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.95
Összejött lassan.

gryzly 2007.11.03 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Done.. Hosszu ideig varatott magara, merthogy ugye lecsuszott a Budapest terkeprol, es csak mostanaban vettem eszre.. A lada GCTOKO-vel 2 hete, a tobbi meg most..

Koszonet a rejtonek a segitseget

Paco 2007.10.23 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Az 1956-os hősökre emlékezve.
Egy éves, gyűjtőmunka eredménye.
Mindegyik helyen, furcsa érzésem volt.

Ronin 2007.10.23 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
A ládát ugyan még 21-én 11:00-kor családostul megtaláltuk, a virtuális pontokkal "időzítettem" az évfordulóra a megtalálást.
Köszönet a rejtésért!

 
lelcache 2007.10.13 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Jól elnyújtottam! Az első pontot 2006.03.27-én kerestem fel. Ez több, mint másfél éve volt (pontosan 565 napja). A többi városi pontot szépen lassacskán, ahogy éppen útba estek a városban történő furikázás közben. Igazából a Műegyetemnél lévő pont, és a záróláda felkeresése tartott nagyon sokáig. Előző a lezárások miatt, utóbbi azért, mert nem nagyon esett útba. Ma a dunai vándorláda rejtése után egy kis környékbéli kirándulást beiktatva érkeztünk Lilivel Tökölre, így végre meglett a záróláda is. Hazafelé meg beugrottam a Műegyetemhez, hogy végre teljes legyen a karakter-sorozatom. A jelszóval adódott némi problémám. A vaskorláton lévő név korrekt elolvasásával gyűlt meg a bajom, pedig több oszlopról is készítettem képet. Ezek szerint nem elégről. Köszönöm a rejtő segítségét!

lelcache + Lili

Corvin mozi
sirgalahad 2007.10.08 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.49
Csapataink hadban állnak
Jajszót kiált az éter
Vannak, akik hőssé válnak
Közöttük volt Maléter

Soko 2007.10.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Ujabb kerékpáros találat. A láda rejtése tetszett. Köszönet a rejtésért.

jiimbo 2007.09.27 20:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Nehéz szülés volt!

Tomcache 2007.09.23 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Már múlt évbe elkezdtem gyüjtögetni a pontokat most voltam Törökbálint fele ládázni,így ezt a pontot is meglátogattam.A jelszó nem sikerült elsőre.
Attibatival történő levélváltás után kiderült ,hogy a golyónyomok számát számoltam el egyel:-).

Pet 2007.09.15 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.50 súly: 3.48
Ez a 300..

 
3D 2007.09.08 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltuk

kupec 2007.08.31 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Érdekes volt meglátogatni a tanulmányokból ismert helyszíneket.

szomosz 2007.08.26 21:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
ez is meg van

Steve07 2007.08.26 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.15
Végre!
:)

Nalika 2007.08.25 18:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
A 100. jubileumi megtalálásunkhoz méltó ládát közel két év alatt apránként teljesítettük

zöldfülű 2007.08.19 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Természetesen hátulról előre haladva, azon belül pedig leginkább össze-vissza, no meg éjjel-nappal :)
Köszönet a rejtésért

Hz 2007.08.10 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Pest megyei tekergés. 3/3. 80,2 km.

Megfigyeltek :)
Pepe 2007.08.06 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Jól összeszerkesztett multi, tetszett. 56-os emlékhelyből Pesten bizonyára több tucat is van, egy kevésbé ismert, viszonylag új a Petőfi híd budai hídfőjének déli oldalához közel, a Zöld Pardon és az ELTE északi épülete közötti parkban található.
A jelszó összeállításakor a kiírás nem eléggé figyelmes elolvasása miatt két hibát is elkövettem, ezek kijavításában a rejtő készségesen segített.

Ata72 2007.07.31 23:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Az utolsó pontot előzö este megkerestem, belogoltam. Mivel nem szeretem a félbe hagyott dolgokat és a kisfiamnak is mehetnéke volt, este hétkor bepakoltam kessernét és a kicsit az autóba egy budapesti körútra. Ezt amúgy sem érdemes nappal végig járni a forgalom miatt...
Szép kényelmesen végigjártuk pontról-ponta. Volt ahol csak kiugrottam, a mozinál részesült a kicsi első filmszínház (előtér) élményébe kukoricástul, perecestül. A Széna téren oktató jelleggel közölte az édesanyjának hogy Pesten is van fű, a Műegyetemnél fotózkodtak a tűzoltók villogó lámpák mellett. Gondolom a társaik emlékére. :-( Ámulta őket ő is, én is.
A Köztársaság téri feladvány témája ismeretlen volt számomra. A Kossuth téren lévő is elgondolkodtató.
A hétköznapokon az ember elmegy ezek mellett ezerszer... Jó hogy van geocaching!

A láda pontjai nagyszerűek, sokat tanultunk belőle. Nagyon köszönöm! Talán a legértelmesebb láda volt amit eddig megoldottam!

Törölt 2007.07.28 19:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
1. pont: július 22, egyedül
2. pont: július 15, Peti(Gyros)
3. pont: július 28, Peti
4. pont: július 17, Peti(Gyros)+Zoli(HZ)
5. pont: július 28, Peti
6. pont: július 28, egyedül
7. pont: július 14, Peti(Gyros)

1. pont2. pont
3. pont4. pont
5. pont6. pont
7. pont 
neogeo 2007.07.14 20:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Nagyon gondosan összeszedett multi, ezért az 5ös.
Mi az 5öst találtuk meg először más ládát keresve, utána eredtem a többi nyomába, úgyis a városban járok egész nap. Talán 1 hónap alatt meglett.

bingo 2007.07.14 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
A hőség és a keresgélés megizzasztott minket. Köszi a rejtést!

Totoka 2007.07.14 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönjük a kalauzolást!

csmarkus 2007.07.14 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A ládánál kezdtük a megtalálást, ügyes a rejtés, először azt hittük a szétszórt kéregdarabok és a kifosztottnak tűnő fatörzs miatt, hogy ellopták, de aztána hrapós hangyák segítettek a megtalálásban.
A többi pontot utána a hőségben, kicsit félreszámoltuk a golyókat, de a rejtő kisegített.
Jól megszerkesztett multi, köszönjük.

Gyros 2007.07.05 19:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Munka utan megemlekezos kedvemben voltam.. :)
A ladat meg tavaly nyaron kerestem meg, ma csak a varosi pontokat setaltam vegig.

A ladaval (Kissyfurral is megkerestem GCTOKO utan) 
groy 2007.06.29 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Kicsit sokáig tartott, amíg az összeset begyűjtöttem.
Érdekes túra volt. A leírás pedig remek.

fkmaster 2007.06.17 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Ha már Tökölön jártunk ma, a végláda után végigjártuk a viszonylag gyér forgalomban a többi fővárosit is.

totik 2007.06.16 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.86
Ez jó sokáig tartott...
2006 áprilisában valami belvárosi ügyintézés kapcsán 40 perc alatt begyűjtöttem 4 pontot. Aztán eltelt 4 hónap, míg egy csepeli ládázás során meglátogattuk a végládát. A Széna téri emlékmű mellett vagy négyszer mentem el, mindig csak akkor eszmélve rá, hogy nem tudom, mit is kell felírni, aztán egy idei szép áprilisi napon Krisz' a Mammutban járva mobilos távirányítással leszedte a szükséges jelszótöredéket.
És még csak ezután jött a mérhetetlen tesze-toszaságom...
A Kossuth téren a pontot a parlament előtti füves téren jelölte a kütyü. Azt viszont (talán még emlékeztek, akkoriban) kordon vette körül. Elsőre belenyugodtam. Aztán láttam, hogy mások szorgosan jelentik be a megtalálásokat, és csak egy darabig tudtam magam azzal áltatni, hogy már korábban ott jártak, egy idő után felülkerekedett bennem a kétely és visszatértem. Aztán mégegyszer. Akár merről kerültem, térültem, fordultam, a pont következetesen a rácson belül vigyorgott. Aztán egy szép napon a vasak tovatűntek, és most szombaton Budáról hazafelé tartva arra kerültem. Boldogan szaladtam be az 56-os emlékműhöz... amin egy darab golyónyom nem volt, még nagyon stilzált sem.
Megtörtem.
Lélekben feladtam.
Egy mítosz véget ért, a nagy ládavadász egy oszlopot sem képes megtalálni a téren!
Szomorúan visszaballagtam a kocsihoz, és dühöngve azon, hogy mindenfelé behajtani tilos táblák vannak, az egyetlen járható úton, a téren át, a sínek mellett elhajtva indultam haza.
Mivel éppen nem volt nálam GPS, kivételesen nem a képernyőt bámultam, hanem a forgalmat és a környező házakat nézegettem... és akkor kiverte a szememet az ezernyi golyónyom...
Viki, Geri, Krisz', TZ

Marvin 2007.06.01 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Nagyon hosszú multi. Be kell valljam, nekem több évbe tellt megcsinálni :) valamikor tavaly nyáron kezdtem, de félbeszakadt, főleg mert ritkán és nem nagy kedvvel megyek be a belvárosba. De azért meglett.

Bugár-orienteering 2007.05.30 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
több segítséggel, de megvan. az egyetemi pontot a szabadság-hídtól nem, de a k-épületen keresztül meg lehet közelíteni. a végláda fájának pedig rengeteg rejtekadó nyílása van.

Mathau 2007.05.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Tegnap kezdtem végigjárni a multit, ma megnéztem a tököli pontot.
Az egyik pontnak elrontottam a jelszavát, de a rejtő segítségével hamar kiderült a hiba.
Minden kesser vigyázzon magára, a ládát megtámadták a hangyák:)!

Hogyishivják kuzin 2007.04.25 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.57
MEKKVAN

napvirág 2007.04.25 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon szép volt a feladat, ... a láda megtalálása majdnem kifogott rajtam.
:-) Köszönet a rejtésért!

Hangyatelep
 
K-55 2007.04.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Kinéztem már korábban ezt a jó kis multit, hiszen a budapesti pontjai a napi mozgáskörzetembe esnek. A Rádiótól ugrásnyira dolgozom, "törzshelyemtől", a Népszínház utcai kis antikváriumtól rövid séta a Köztársaság tér, a Kossuth téri metrómegállótól szoktam begyalogolni a tudományunk fellegvárában tartott rendezvényekre, a Széna tér mellett pedig a Vince Kiadó. Szóval, mintha nekem találták volna ki ezt a multit, csupán a Tököl esett ki a körből. Ott még soha nem jártam, de a ládán kívül is terveztem, hogy megnézem, hiszen annak idején Kovács István tábornok részletesen elmesélte, hogy kik és miként fogták le őket, a magyar tárgyalóküldöttséget az oroszok. A hosszú beszélgetés meg is jelent 1990-ben, az Élet és Tudományban. Szóval, most vasárnap, a fiatalságot hátrahagyva, motiváltan mentünk a tököli ládakeresésre, gyönyörű napsütésben, a tavasz tombolásának kellős közepén. Tisztelgés a laktanya előtti kopjafánál, majd irány a láda. A kellemes séta végén azonnal szemet szúrt a rejtekadó objektum, gondoltuk, a láda is gyorsan előkerül. De nem! Már majdnem feladtuk, amikor újra körbejártam a rejteket. S akkor jött a heuréka! Mert mennyi rejtett ürege lehet egy... Délután, a találat bevitelekor azonban kiderült, hogy elírtam valamit. A rejtő világosított fel, hogy szűkmarkúan bántam a golyónyomokkal. Köszönet a segítségéért, de legfőképpen ezért az élményt adó időutazásért.

Innen indultak
Csabataxi 2007.04.07 09:41 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BE&LA 2007.04.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Megtaláltuk!

Fonte 2007.03.21 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A láda fővárosi pontjait még tavaly egy szép napsütéses napon Klárival összeszedegettük, biciklivel. Kellemes kis kör volt, annál is inkább, mert útba ejtettünk egy kis finom jegeskávét is.
A ládát már egyedül találtam meg. Nagyon ötletes, jópofa a rejtés!
Nem rajongok a multikért, de a jó multikat szeretem, és ez egy jó multi, szerintem. Így talán nem véletlen, hogy ez a 400. megtalálásom!

 
Kincs&kincs 2007.03.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Már tegnap GPS nélkül /03.03 / 9.30-kor levadásztuk a ládát. Ötletes a rejtés. Ma elmentünk a többi pontokat megkeresni a városban. Bár nagyon fújt a szél, de a gyönyörű napsütésben, kellemes volt sétálni.

kivancsifancsi 2007.03.01 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
A budapesti pontokkal kezdtük a keresést, több rövidebb délutáni babakocsis sétával. Amikor még a Műegyetemre jártunk, többször részt vettünk az október 23-adikai fáklyás felvonuláson is. Az egyetemi koordináta közelében egy új 56-os emlékművet is találtunk, mely este szépen ki van világítva. Néhány éve ez még nem volt ott. Sajnos képet nem készítettünk róla. A többi budapesti pont is tetszett. A golyókat sajnos elszámoltuk, egyet nem vettünk észre. Ebben köszönjük a rejtő segítségét.
A záróládát egy kisebb kirándulás keretében kerestük meg, a rejtés nagyon ötletes, nekünk nagyon tetszett.

Parlament
Kukucs
benist 2007.02.27 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Kihasználva a gyors hóolvadást, Attibati hasznos útmutatásával felvértezve másodszor is nekivágtam a láda megkeresésének, ezúttal sikeresen. A budapesti pontokat már korábban végigjártam, igen tanulságos, az ifjabb nemzedék részére különösen ajánlott. A láda rejtése nagyon jó, de a tartalma is értékes. Ha néhány évtizeddel ifjabb lennék, biztos nem lett volna szívem otthagyni egy-egy ajándékot.

Angus_Podgornij 2007.02.18 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
A városi pontokat már régebben begyűjtöttük, ma sort kerítettünk a ládára is. A rejtek környékén a túrásnyomokat látva meg voltunk győződve arról, hogy a láda eltűnt. A rejtő telefonos segítségét követően - ezúton is köszönjük - persze meglett, remek rejtek.
A jelszó viszont mégse jó, valamelyik ponton elkevertük a betűket...

[Jóváhagyta: Attibati, 2007.02.28 20:40]

james 2007.02.10 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Az utolsó pontot még tavaly megkerestük, mikor a Csepel-szigeti ládákat gyűjtöttük be. A pesti pontokat ma sikerült bejárni.
Nem gondoltuk volna, hogy ennyi 56-os emlékmű van Budapesten. A multi talán még bővíthető is lenne a Felvonulási téri új - esztéteikailag megkérőjelezhető szépségű - 56-os emlékművel.
A Kossuth téren elszámoltuk a golyónyomokat, ezúton is köszönjük a rejtő gyors segítségét.

Judit és James

Togo 2007.02.03 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Hát sikerült a végére érnem ennek a multinak. Még szeptemberben kezdtem neki, szépen komótosan gyüjtögettem a pontjait. Volt közben minden, tüntetések, lezárások, Szabadság, Szerelem. :)

A rakparton
 
akos 2007.01.24 22:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
3 nap alatt csináltuk meg: vasárnap a ládával kezdtük utána hétfőn-kedden begyűjtöttük a városi pontokat. Sajnos a golyókat 1 golyóval elszámoltuk, itt abacus segített ki minket. Köszi.

A rejtés nagyon alapos. Pár hete voltunk egy másik 56-os pontnál (GC56NE) is, ezekből és a még előttünk álló 56 emlékládákból lehetne egy ládasort is csinálni.

A láda eljretése nagyon jó. Már sok rönkben lévő ládát találtunk, de az ottani tapasztalatok alapján ezt símán feladtuk volna. Szerencsére Gina szeme most is élesebb volt.

 
georgina 2007.01.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Kalandos találat volt!!!

lgaga 2007.01.20 23:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
log később.

ssophie 2007.01.20 22:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
A multi végpontját egy csepeli bowlingozás után kerestük fel a sötétben. A többit több részletben, ZH után a 86-os buszhoz futva, utazás közben, színházba menet. Nagyon alaposan összeállított láda, nagyon tetszett.
Köszi a rejtést!

Bubuka 2007.01.20 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Még december elején kerestük meg a ládát Scelével (a rejtés nagyon tetszett), de a bp-i pontokat csak most kerestem fel.

kenau 2007.01.14 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
A lada csak masodszorra lett meg, mert elsora azt hittem, hogy eltunt. Igy level ment a rejtonek, aki megnyugtatott, hogy meg kellene lennie. Ma ujra kimentunk, es tenyleg ott volt, csak eloszor en voltam a bena :)
Most meg logolaskor nem fogadta el a jelszot, igy ujra ment level a rejtonek...:)
Persze megint en voltam a hibas, elirtam az egyik jelszoreszletet...

Szal koszonet a rejtonek (duplan is) ezert a nagyszeru ladaert. Elveztem minden percet az atmeneti bosszusagok ellenere is!

b.zs. 2007.01.11 21:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Végre a végére értem:)

Mákos 2007.01.11 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Szuper láda, ma nyomtam le bringával az összes pontot egyszerre, közbe meg még gcszol, gccsri és gckgat is volt. Jót tekertem, a láda pontjainak megtalálási sorrendje: 5-6-3-4-7-2-1

Elnézést, elsőre bénáztam egy sort a jelszóval, felcseréltem az első 2 jelszórészletet...

ghiago 2007.01.02 21:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Már két hónapja járjuk a pontokat. Remélem a jelszó jó lesz.

zozmo 2006.12.28 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Még áprilisban kezdtük és most értünk a végére. Nagyon tanulságos és furcsa láda volt ez, főleg a napi politika tükrében. Úgy gondolom, hgy ezt érdemes végigjárni és valahol középen kell elhelyezkedni. Köszönjük a rejtő fáradozását.
Mona & Zozmo

katika 2006.12.25 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A ládát még nyár elején megtaláltuk. Akkor nagyon meleg volt, most viszont elég hűvösre fordult az idő.
A potokat 2, 1, 6, 4, 3, 5 sorrendben kerestük fel. Karácsony miatt elég kevesen voltak az utakon, kivéve a Corvin mozinál. A Parlament környéke még mindig " műveleti" terület.
Szomorú, hogy az 50. évforduló sem méltóképpen lett megtartva...
Köszönjük az igényes multit!

akosgy 2006.12.23 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
A multi szépen mutatja be az események főbb helyszíneit, a weboldal kifejezetten olvasmányos. Az 5. ponton a koszorúk miatt kissé megszenvedtem a golyószámolgatással, de sikerült eltalálni.
A budapesti pontok után egy mai, 60 km-es bicajos kör keretében meglátogattam a tököli helyszínt is. Kicsit hosszabb lett, mint vártam, nem kalkuláltam bele a repteret, ami mintha csak kettészelné a műutat. Szép kis kerülő. A láda rejtése tökéletes, tipi-tapi dínó őrzi továbbra is. :) Visszafele gyorsítani akartam, így elindultam a töltésen, ami, mint kiderült, nagyon kényelmesen visszavitt egészen az M0-s hídig.
Bicóval Pest felől tehát érdemes az N 47° 22.969' E 19° 00.772' pontban / a híd után, a bicikliút végén / ráfordulni a töltésre. Úgy 200 m után sajnos pont elhalad egy tanya mellett, ahol egy-két barátságtalanabb eb rohangászik, de szigorú tekintettel jobb belátásra lehet bírni őket. :) Utána viszont sokkal kellemesebb élmény, mint a műúton. Ami még érdekes volt, hogy rengetegen közlekeznek arrafele lovasszekérrel. Vagy fogathajtó verseny lesz. :) Visszaúton legalább 15-20-al találkoztam.

 
LCSOKA 2006.12.10 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Lassacskán összegyűltek a helyszínek.
Az iskolában 1956-os eseményekől nem tanultunk (még a rendszerváltás előtt koptattam a padokat), arról csak szüleim, nagyszüleim meséltek.
Köszönöm a bemutatót.

Robogo 2006.12.10 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megvan

erchegyia 2006.12.09 17:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megvolna ez is.
Vonakodtam tőle, lévén sokpontos Bp.-i multi, aztán Pákóval megkerestük a ládát, maradtak a Budapesten belüli virtuális pontok. Akadt némi szabad időm, atnéztem és rájöttem, hogy nem is olyan 'sokpontosmulti'. Gyorsan levadásztam egy délután alatt.

Ane 2006.12.02 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megvan hát. Az utolsó pontot még augusztusban kerestük fel, a többit viszont csak most szombaton teljesítettük. Jó kis körút volt.

Fazék 2006.11.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Szolid jubileum, 800. megtalálás, a városi pontokat egy esős éjszakán teljesítettem; Tökölre viszont már szombat délutáni napsütésben mentem a gyermekeimmel. A ládaleírásból többet lehetett tanulni 56-ról, mint annak idején a gimnáziumban összesen. :(

Scorpius 2006.11.20 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.48
A ládát találtam meg először, a városi sétát pedig a mai napon csináltuk meg. A leolvasások könnyen mentek, jó volt a leírás hozzá, viszon a golyónyomok számát csak másodszorra találtuk el az ott elhelyezett koszorúk miatt.
Nekünk sajnos nem jönnek be a belvárosi helyszínek, mert nagyon zajosak, koszosak, zsúfoltak.
Védőital alkalmazása kötelező! ;-)

red6t6 2006.11.19 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Köszi a rejtést!
Szép hosszú kess volt...első pont (ami az 5.) 2006.08.16., utolsó (ami a 7.) 2006.11.19....majd három hónap...már most hiányzik :-) Volt benne minden, bicaj/séta, hideg/kánikula, nappal/éjszaka...felvonultattam a teljes repertoárt...és lőn, itt a munkálkodás gyümölcse...

thbarnabas 2006.11.14 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Nagyon szép, igényes rejtést! A ládánál (sötétben) kis híján feladtam a keresgélést, aztán mégis meglett. A Műegyetemnél levő jelszórészletben a rejtő segített. Javaslom az utánam érkező keresőknek, hogy alaposan olvassák el az idevonatkozó leírást (ne úgy, mint én;)
Köszönöm a rejtést!

othnan 2006.11.13 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
OK. Sikerült. Október 23.-án keztük Maléter Pál emléktúrával Szigethalom - Tököl - Sigethalom útvonalon. Akkor találtuk meg a ládát, kis segítséggel. Végre mára sikerült megkeresni az összes pontot. Hasznos volt. Köszi.

Fűkocka 2006.10.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
majd összerakom

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.10.29 15:12]

köszi, akkor mégsem :)

tetszett
filmen is ...
2006.06.19.NBH...  V12
BatkaMano 2006.10.28 16:02 - Egyéb
A láda ma meglett, már csak a többi pont kell...

Zsiráf 2006.10.23 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Egyszer van 1000. megtalálása az embernek, nekem kb. 4,5 év után. Kb. egy hónapja merült fel bennem, hogy csak egyszer lesz 50. évforduló, és ez a legméltóbb az összes láda közül e kerek sorszámra. Az már tiszta véletlen - vagyis kizárólag a többieknek köszönhető -, hogy én vagyok e '56-os doboznak az 56. megtalálója. Mivel a népek hajnalban még nem ünnepelnek, így Tököl felé indultam... Trappoltam is 10km-t HÉV-től HÉV-ig... A doboz földre esve várt, remélem szakszerűen rejtettem.
Az ünnepről:
Maléter kopjafa. Rengeteg sok mécses... Olyan mintha sz emberek most kérnének bocsánatot egy mártírtól, aki az ő vágyaik miatt halt meg... És sok ember ment arra, jött arról...
Corvin köz. Szokványos unalmas megemlékezés. Éppen vagy nem tudták, hogy ki beszéljen, vagy a beszélő nem tudta, hogy mit mondjon... Háttérben viszont egy játszóház... A gyerekek még nem értik, mi az, hogy megsebesülni, meghalni. Minden ágyún lógnak, tekerik, amit lehet... Persze a tank és a tűzoltóautó teteje is tele. Nagy össznépi ingyencirkusz. Meg egy régi autó kiállítás... A szervezőknek ötleteik is voltak és igyekeztek is, hogy az ember érezze '56-ot. Szerintem sikerült nekik. Volt valami korabeli cukrászda, vagy mi, nagyon hosszú sor állt, hogy bejussanak.
Távoztomban viszont láttam egy nem túl békés tömeget közeledni a körúton (12:30 lehetett), így egy mellékutcát választottam.
Rádió. A nagy semmi. biztosan rosszkor jöttem. A keresett dombormű alatt a piliscsabaiak koszorúja... Legalább nem felejtik a sajátjaikat...
Az Astoria is még néptelen volt, pedig tartottam tőle...
Köztársaság tér. Valami szokvány megemlékezés volt.
Kossuth tér. Nem állt meg a metró (Kb. 13:00), de 14:45 körül mikor ismét arra jártam, akkor is le volt zárva. Még jó, hogy Mihul félelmei alapján még hétköznap végigjártam a budapesti pontokat... Helyette inkább megnéztem a zászló/plakát kiállítást a Batthyány tér környékén a rakparton.
Széna tér. Emberek egyenként vagy kis csoportokban hordtak virágot az emlékműhöz... Talán családtagok lehettek.
Műszaki egyetem. Valami szokvány szoboravató volt. Érdekes pár nappal korábban még nem volt letakarva az a szobor...
És volt olyan érzésem, hogy a Fidesz gyűlés balhéval jár majd, így mire kezdődött már haza is értem...
És úgy gondolom, hogy Tököl nem lett volna a multiban, ha nincs a budapesti rejtési tilalom. És akkor elvesztek egy élményt, bár szerintem ott már azóta önálló doboz született volna...

A pesti humor.
KelemenGy 2006.10.21 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Az első hat pontot még 10-én kerestem meg egy agyzsibbasztó fősulis nap után, kellemes volt a városban sétálgatni.
Mára maradt az utolsó pont megkeresése, ez már túl sokat nem mutatott, lévén, hogy fél hétkor már elég sötét van, de a rejtés nagyon tetszett, ötletes!

Seres Péter 2006.10.15 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Egy délután meglett a 311. ládám mindhét pontja. Az Interneten az 54. bejegyző voltam, de a füzetbe csak 37-en loggoltak, gondolom többen netkesseltek. Jó multi, bár kíváncsi volnék egy 56-os 50 év alvás után mit szólna a jelenlegi helyekhez? sp

lencse
mozi
Jensen
Szab 2006.10.06 21:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Háát.. belekezdtem, több-kevesebb sikerrel.

1. Nem volt nehéz, megvan.
2. Ez is megvan. :)
3. Rádió.. hát itt kezdődtek a gondok, rendőrség által le volt zárva az utca ezen része, nem próbálkoztam bejutni, mindegy, majd legközebb.
- Egyszer megprobaltam ujra, még mindig le van zárva, rendőrök védik, de a rejtő kisegített, köszönöm!
4. Fekete márványtáblát sehol nem láttam, de valami tábláknak látszó volt a leírt helyen, de azok jó alaposan le voltak takarva valami papírral. Mondjuk erre szinte naponta járok, majd leszedik talán a papírokat a táblákról(ha jóra gondolok, és nem én néztem el valamit).
Ma már nem volt letakarva egyik tábla se, megtaláltam, amit kellett.

5. Sokat kerestem, mert térkép alapján a koo-k a Parlament felőli oldalra mutatnak. Azt hittem a "tömeg" miatt nem találom esetleg, bár gyanus kezdett lenni, hogy nagyon oszlopot se látok, a villanyoszlopon kívül. Aztán megpróbáltam a tuloldalt, sikerrel. Számolgattam kétszer is, remélem nem számoltam el. :)
6. Itt is kerítés, kerítés hátán.. azért a jelszót itt még meg lehetett tudni könnyedén.
7. Bringával kitekertem ide is.

Köszönöm, érdekes multi volt!

BRINGA

dr.is 2006.09.30 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Nagyon klassz, hiper-szuper láda! Nagyon gratulálok a rejtőnek. Egy hónapba biztos beletelt nekem is. Először az 1. és 2. lett meg városi bringázás során. Ezután a Rádiónál majd a Kossuth téren voltam. A nyaralás levezetéseképpen a tököli pontot is megfogtuk. Tegnap pedig elmentem a 4. és 6. pontokért. A Corvin közt háromszor végigsétáltam, de nem találtam táblát, viszont egy kopjafát igen. Ezen rajta van a teljes név és a becenév is. Ez a mozi bejáratától jobbra, az utca legvégén balra, a filmszínház mellett található. Sajnos én rosszul olvastam le, de nagyon köszönöm a segítséget Attibatinak.

petiba 2006.09.09 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Biciklis talalat. [wapon beküldött szöveg]
A városi pontokat - történelmi épülésem miatt - szépen végig jártam. A gyerekeket még kicsinek ítéltem hozzá, a ládához viszont hónapok óta várom, hogy együtt elmenjünk. Ma betelt a pohár, s félkész biciklimet felavatva kikerekeztem.
A ládát persze hiába kerestem a helyén, hisz azóta új helyre költözött, de szerencsére van wap. :)
Mégis a régen megtalált jelszók egyikét rosszul jegyeztem le, de a Rejtő még a horvátországi ládázása közben is segített. Hálás köszönet érte.
Köszönöm a rejtést, mely változatos, tanulságos, érdekes, s szép volt.
Üdv Peti bá'

abacus 2006.09.01 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Kb. három hónapja elkezdtem, ma úgy döntöttem befejezem.
A budai két pontot június 9-én megtaláltam, majd egy hosszabb szünet után a pestieket gyűjtöttem be augusztus 23-án, végül szeptember elsejére maradt maga a láda.
A jelszó 5. részével akadt némi problémám, mivel a tábla mellett balra lévő oszlopon található golyónyomokat nem számoltam össze. A rejtő segítségével sikerült tisztázni, amit ez úton is köszönök.

skj 2006.08.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Több napos keresgélés eredményeként ma lezárult a kaland. Kétszer is voltunk ott mert nem néztük meg, hogy bejelentették-e a .com-on. Ezért aztán betettünk egy TB-t, amit aztán másnap ki is vettünk nehogy eltünjön. Életemben nem voltam még Tökölön most meg két nap kétszer is. Nem bántam meg.

ier 2006.08.12 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Elég hosszúra nyújtott multi. 3 hónapig tartott, míg az összes helyet végigjártuk.

petika 2006.08.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
A 7. pont, azaz a ládika rejtése kitűnő! Lacó találta meg. Logolás 11:00-kor, azután ebédszünet, majd a virtuális pontok levadászása elemtakarékossági okokból végig GPS nélkül. :-) Az alábbi sorrendben gyűjtöttük be a virtuális jelszórészleteket: Köztársaság tér - Műegyetem - Széna tér - Kossuth tér - Rádió - Corvin mozi. Az út egy részét BMV-vel tettük meg (Busszal, Metróval, Villamossal :-), a többit gyalog. Sajnos a Rádió épületénél védőtető van a lehulló vakolatdarabok ellen, és azt ezt tartó egyik oszlop pont a dombormű előtt éktelenkedik. Ez ugyan a megnézését nem akadályozza meg, és a jelszó megszerzését sem nehezíti, lehetetlenné teszi azonban egy jó fénykép készítését. A Műegyetem jelenleg a Gellért tér felől a 4-es metró építkezési munkálatai miatt csak kisebb kerülővel közelíthető meg, a 2-es metrón folyó munkálatok miatt pedig a Kossuth tér megközelítése tartott kissé tovább, de egyik sem okozott különösebb problémát. Így legalább kihasználtuk, hogy a Lánchíd ma a gyalogosoké volt.
A virtuális pontok legtöbbjénél már jártam, azonban a lyukas zászló magyarázatát ma ismertem meg a ládaoldal leírásából, köszönet érte.

Lacó (csak a doboznál, ő a virtuális részeket kihagyta), Petika, Laci

A kopjafa
Arra
homér 2006.07.31 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Érdekes és jól összeállított multi. Az utolsó tököli pont kivételével gyalog jártam be, és közben egy-két útbaeső ládát is megkerestem. Jó kis túra volt.

bigz 2006.07.21 02:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Nightcache 6/6 [wapon beküldött szöveg]

Balatonról hazatérve hozzászoktunk a késői lefekvéshez, így budapesti virtuális ládákat kezdtünk hajkúrászni éjféltől. Ilyenkor jól autózható a város. Olyan élet volt hétköznap éjjel is, hogy egyáltalán nem tűnt fel, hogy éjszaka van. A multi tetszett, köszönjük. A végláda koromsötétben is földúton megközelíthető, könnyen megtalálható. Persze ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne a láda helye, nagyon jó a rejtés, de a leírás is ! :)) Mivel virtuálisra hegyeztük magunkat, így nem vittünk semmit és nem cseréltünk a ládában.
Köszönjük
bigcs, bigz

Pajkos 2006.07.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Hosszú volt. Április 30-án tettem bejegyzést a logfüzetbe, (akkor SagiK után loholtam egy geocoin reményében) de csak most sikerült befejeznem.

Jani70 2006.07.10 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.09
Nem is tudom mikor kezdtem el megkeresni ezt a szép hosszú multit de az biztos, hogy ez volt eddig a leghosszabb.

 
FóKa 2006.07.03 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
A 7. pontot pénteken délután Évával és Csigabigával, a többit ma délután kerestem fel. A rádió épületénél meglepetés fogadott... Aztán megszólított egy 50 éve a rádiónál dolgozó munkatárs és sokáig beszélgettünk '56-ról, de később aktualitásokról is. Említette, hogy sokan fényképezik mostanában a bejárat környékét és a domborművet... :-)

Kopjafa
Cserebere 
FóKa 2006.06.30 15:50 - Egyéb
Elsőként a multi ezen pontját kerestem fel. Csigusznak pedig épp ez a pont hiányzott még. Éva kellemes társaságát élvezhettük, akinek egyúttal köszönet a mobilitásért lehetővé téve több láda felkeresését is. [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga logol
Egykori laktanykapu
 
Csigabiga 2006.06.30 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
O.K! [wapon beküldött szöveg]
A budapesti pontokat még Június 14-én, munka után jártam végig, de a Tököli láda megkeresése bizonytalan időpontra eltolódott.
Szerencsére Éva felajánlotta, hogy elfuvaroz minket Tökölre a vizsgái után! :o) Erre ma került sor.

Rakpart
Kopjafa
katika 2006.06.25 18:45 - Egyéb
GCCSR után útbaejtettük a ládát. A rejteknél egy csomó újságpapír volt, rajta félrevezető infókkal. Telefon Attibatinak, aki felhatalmazott az újságpapír eltávolítására. A láda a helyén van (volt), csak rengeteg szúnyog csapott le. A többi pontot később keressük meg.

álomfogók 2006.06.11 14:15 - Egyéb
Ha már a Csepel-szigeten jártunk, beiktattuk a kezdő végpontot, de nem erre volt kihegyezve a mai nap. A maradék pontokat stilszerűbb körülmények között szeretném felkeresni (mondjuk október, november fordulóján).

madarasz.peter 2006.06.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
A budapesti helyszíneket 2006.05.29-én kerestem fel egy jó kis sétával, toronyiránt, szűk utcás belvárosi GPS használattal egybekötve. Nagyon élveztem mert olyan utcákon jártam ahol egyébként nem jár az ember ha csak kifejezetten arra nincs dolga.
A láda begyűjtésére 06.05-én került sor. Erika+ és Máté társaságában.
Ezek után következett a harc a jelszóval. Elég hosszú így azt hittem, hogy elírtam. Persze így is volt csak nem beíráskor hanem még a helyszínen.
A ládagazda szíves segítségével meglett a jelszó, de közben kitiltottam magam egy hétre.
Most megy a log jelszó nélküliként, hogy ne kelljen azt a hetet kivárni.

A korlátnál a jelszórészlet több helyen is megtalálható, ellenőrizzétek, hogy jól olvastátok-e. És ha már a korlátnál tartunk, ez szerintem nem kovácsolt vas hanem öntött.

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.06.09 23:48]

Mercenary 2006.06.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.44
A budapesti pontokat már jó régen sikerült begyűjtenem, de a végállomáshoz csak most jutottam el. Az eső pont akkor esett csak amikor harcoltam a szúnyogokkal a ládát keresve. A jelszó szerintem egy kicsit bonyolult, főleg amióta ez a 3 probálkozásos szabály van....

Apexsek 2006.06.03 09:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
A Csepel-szigeten járva, célszerű volt útba ejteni elöször a ládát, majd utána a többi pontot a fővárosban.
Én a Rádió épületénél akadtam el, de végül is saját hibából:
olvastam a leírást, hogy nincs most a helyén a tábla, csak közben elfelejtettem..

Köszönöm a láda rejtőnek a kiigazítást!

Üdv: APEXSEK

Mr Zerge 2006.06.02 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Néhány hete már végig jártam a városi pontokat. Ma végre Csepelen volt dolgom, így beiktattam egy kis kitérőt és megkerestem az utolsó pontot is.
Jó, hogy létrejöhetett ez a láda. Azt hiszem van még számtalan emlékünk van amit egy ilyen szinvonalú ládával be lehetne mutatni.
Üdv Mr Zerge.

on4avm 2006.05.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.01
Nagyszerü szinhelyek jól össze vannak válogatva. A ládahoz csak annyit az utánnam jövöknek, hogy ahol az ember logikusan gondolná ott csak egy csomag ujsagpapir van de a korhadt fa az elég nagy, igy ne gondoljátok hogy eltünt, a láda ott van. Jól nézzétek meg, alaposan azt a fát !!! Mi is megküzdöttünk de szerencsére meglett.
Marianne es Tamas

 
efery 2006.05.01 21:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Ma délelőtt szakadó esőben, de MEGVAN. Legelőször nagyon köszönöm Attibati segítségét!
A multiról: szuper! Érdemes felkeresni a helyszíneket, és egy-egy pillanatra emlékezni.
(Egyetlen pontosítás: a Köztársaság téren, a lebontott emlékmű a Szoborparkba került. Érdemes azt is felkeresni.)
Köszönet a multiért Attibatinak!

SagiK 2006.04.25 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.67
A budapesti helyszíneket szombaton kerestem meg, a ládát ma Vica edzése utáni családi programnak tartogattuk.
A budapesti helyszínek mindegyikét régóta ismerem, de még így is tudott újat mutatni a multi. A ládától kb. 120m-re sikerült parkolni. Attibati pontosan elmondta nekem, hogy hol keressük az újratelepített ládát, nehogy a gyerekeknek elmaradjon a sikerélmény. Köszönöm a segítséget ezúton is, de szerencsére nem volt rá szükség. Incsi lányom cirka fél perc keresés után elővette a ládát.
A jelszóképzéstől nagyon tartottam, de csak a "golyónyomok" és annak leírása tréfált meg egy kicsit. Második próbálkozásra, a helyszínről, WAP-on bejelentettem a megtalálást.
Polgár Úr travelCD-t elrejtettük.

Bärlin 2006.04.25 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Az első 6 pontot a szombati Critical Mass keretében gyűjtöttem be, nagyon jó volt, 38 km biciklizés a városban gyönyörű időben. Az utolsó pontot mára hagytuk. Előtte lápi pócnál jártunk, majd idekanyarodtunk Tökölre. Először a régi helyén kerestük, ezért köszönet a rejtőnek a telefonos segítségért. Nagyon jó a rejtés! A Maléter kopjafát is megnéztük.
UI: A gyerekek is nagyon élvezték, pedig még nem sokat értenek belőle....... A jelszó jó hosszú, szinte kitalálhatatlan.

kl 2006.04.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Nekem tetszenek az ilyen multik, de néhány jelszórészt magamtól nem találtam meg(ki).
Több lépcsőben nekifutva. A végládát még régen Freddyvel kerestük meg. A zömét motorral.

Pistua 2006.04.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Sajnos a dobozt nem találtuk meg, de a láda többi része meglett.
Nem tudom, hogy a láda nincs meg, vagy mi voltunk a gyengék, majd a következő keresőnél kiderül. (A jelzett fát átkutattuk.)
Pista

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.04.24 00:30]

nexus6 2006.04.13 23:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nekem nagyon tetszett az események bemutatása a weben és a helyszineken.Az utolsó pont begyüjtését összekötjük a környék ládáival.Csak gratulálni tudok és köszönet a rejtőnek a jelszórészletért.Én szeretem a városi multikat,mint pl.Ayur. Talán ez is dobott a pontozásnál.

Pupu 2006.04.10 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszönöm ezt a multit, kellett, hogy legyen egy ilyen! Nekem nagyon fontos, szent dolog az 56-os forradalom és szabadságharc. Személyes emlékeim is fűződnek hozzá: 13 éves iskolásként végig jelen voltam a Sztálin-szobor ledöntésénél és több tüntetésen, közvetlenül a harcok elülte után jártam a különböző helyszíneken. Sajnos, annak a szobornak az árnyéka máig nyúlik...

Shakespir 2006.04.08 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Tetszett az ötlet. Nagyon jó, hogy az 50. évfordulón gondolt valaki ilyenre. Lehetne több ilyen láda még! Köszönjük!

zoli 2006.04.08 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Két hete próbáltuk először összegyűjteni ezt a multiládát. A tököli végponttal kezdtük. Nem sokkal azelőtt ellopták a ládát. Rá egy hétre újra felkerestük, akkor az árvíz miatt nem sikerült 50m-nél közelebb jutni a ládához. Az elrejtő segítségét kértük a jelszórészletért.

Linda és Zoli

Ma - a kellemes tavaszi időben - végigbringáztam a Bp-i pontokat és begyűjtöttem a jelszó többi részét. 6-3-4-1-2-5 sorrendben mentem én is. Jó kis multi, köszi a rejtőnek!

Zoli

BME
lepke 2006.04.07 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Egy igazán értékes multit jártam be, melyből közelebbről megismerhettem a forradalom helyszíneit.
Roppant nehezemre esett elképzelni, hogy miként közlekedtek a tankok a nem éppen erre a célra készült utakon, vagy hogyan történt a Corvin Mozi, a rádió ostroma.
Amíg kutattam a jelszavak után, végig az Egmond nyitány volt a fülemben, mely összekapcsolódott a forradalommal. Azt olvastam, hogy ezekben a napokban ez a zene szólt a rádióban.
Azt nem sajnálom, hogy Tökölre nem kellett kimennem, úgyis az események sűrűje Budapesten zajlott.
Kivételesen kinyomtattam a web-lapot is, mert igen összeszedett, tartalmas.
Köszönöm a rejtést!

VP 2006.04.03 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.93
A virtuális pontokat a megjelenés után frissiben végigjártam. (BKV + gyalog, Széna tér, Kossuth tér, rádió, Köztársaság tér, Corvin köz, Műegyetem (munkahely) sorrendben.) GPS is csak az egyértelműség miatt volt nálam: az összes helyet ismertem.
(Nekem szerencsém volt: a szüleim 89 előtt is részletesen meséltek 56-ról, így nagy meglepetések nem értek már 89-ben. Igaz, ezzel együtt távoli történelemnek éreztem, pedig csak két és fél évvel a születésem előtt történt.)
A betüleolvasásokat, golyónyomszámolásokat nem nagyon szeretem - persze nehéz ezeken a helyeken más megoldást találni.
Tökölön nem sokkal a láda megjelenése előtt jártam, oda nem volt időm egyből kimenni. Aztán ellopták, majd új láda, új készülődés: most meg az árvíz.
A virtuálisok jelszavát megírom e-maiban.

[Jóváhagyta: Attibati, 2006.04.03 11:41]

esztelneki 2006.04.02 18:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Nagyon fontos, remekül összeállított multi. Remélem mindenki alaposan átnézi a remek webes ismertetőt, nekem is sok újat mondott, pedig elég sokat olvastam és hallottam már az eseményekről.
Kerékpárral jártam végig a multit, a Kossuth téren megint nagyon sokan voltak, remélem elegen. Az árvíz miatt a tököli pont most kimaradt.

keva 2006.04.01 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
OK!keva

zsorzs 2006.04.01 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Részletek, képek később.

freddy 2006.03.28 20:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.12
2 részletben teljesítettem. A virtuálisakat bkv-val, a záróládát kl-lel.

pörsing 2006.03.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
23-án bejártam a virtuális részét a GCM15-el együtt. Ma kigurultam a csepel szigetre ládázni. Sajnos a láda nem volt meg. Telefonos egyeztetés Attibatival. Itthonról emil váltás, jelszó egyeztetés.

Cinka panna
A rejtek mellett
pusi 2006.03.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.10
115km-t még nem pedáloztam egy műnyag dobozért sem. :) Hát most sikerült két tételben. Újpesti kiindulóponttal egy héttel korábban küzdöttem le a budapesti pontokat 2-5-3-4-6-1 sorrendnen, aztán ma szintén újpesti indulóponttal a 7. záródobozt. Az előbbi 45 az utóbbi 70km-esre sikeredett.

Az 56-os eseményekről eddig itt tanultam a legtöbbet, ugyanis amikor tanulnom kellett volna akkor éppen nem tudták, hogy mit mondjanak/mondhatnak róla. Szegény történelemtanárnőnk látszólag zaklatottan rohant be az ominózus történelemórára, és rövid gondolkozás után annyit mondott: "minden le van írva könyvben, tanuljátok meg!"

Szép multiláda ez, bár az utolsó pont egy kicsit messze esett a többitől, ami alapjában véve nem lenne baj, csak sokakat kényszeríthet belsőégésű motorokkal felszerelt járműbe, ami közelebb vihet a Mars által jövendöltekhez. Sajnos bringával sem túl kénylmes, mivel a Csepel-szigeten még szombaton is igen nagy az autóforgalom, tehát maradt a budai briangaút és a szigeten a töltés. Talán a legjobb megoldás a HÉV+bringa a begyűjtésre.

Köszönet Attibati-nak a rejtést!

Pegasus 2006.03.24 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Kerékpáros emlékezés '56 bátor hazafiaira.
Tanulságos volt végigolvasni a ládaoldalt, valamint a kapcsolódó dokumentumot, majd végiglátogatni az emlékhelyeket. Bár mindegyiknél jártam már, volt ahol az emléktáblákat korábban még nem néztem végig.
Kicsit furcsállottam, hogy a Köztársaság téri pártszékház épületén semmi nem emlékeztet a történtekre. Bármily vitatottak is az ott történtek, nem hiszem, hogy említést sem érdemelnek.

Köszönet Attibatinak, hogy elkalauzolt ezekre a pontokra, és főként köszönet mindazoknak, akik 50 évvel ezelőtt fel merték vállalni azt, hogy bármi legyen is a következménye, megpróbálják.
Szomorú, hogy nem sikerült. Emberi gyarlóság bizonyítéka azon kevesek (?) részéről, akik elárulták őket, és vérbe tiport(att)ák egy szebb jövő reményét. Intő példa arra, hogy milyenek ne legyünk, mit ne tegyünk soha!

jalso 2006.03.21 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Nagyon jó multi, méltó a Forradalom 50. évfordulójához, mert valóban végig vezet október 23-tól november 4-ig a főváros legfontosabb helyszínein.

A szép napos délelőtt éppen egy ilyen sétára - utazásra csábított a városban. Szentimrevárosi lakásomból indulva a Korvin-köz - Rádió - Köztársaság tér - Kossuth-tér - Széna tér - Műegyetem útvonalat választottam, majd hazatérve kocsiba szálltam és irány Tököl.
A két undorító visszapillantó tükröt levettem az álcáról. Úgy látszik, olvastam Attibati gondolataiban. Már ami az álcázást illeti... mert a Kossuth-téri golyóbisok számát én sem találtam el. Amikor elsőre a wap-on a program nem fogadta el a jelszót, nem kisérleteztem tovább: telefon a rejtőnek. Akinek köszönet a segítségért, de magáért a szép multiért is.

A ládában talált Vivaldi CD-t kivettem és betettem helyébe egy éppen a kocsiban lévő másik Vivaldi CD-t. Ha valakinek megtetszik, vigye el, hallgassa, majd esetleg tegye egy másik ládába.

Betettem a ládába a Kőszegen talált Éremgyüjtő Geolutint (Travel Bug egyik fajtája) is. A TB gazdája, juhtúró, mellékelte a használati utasítást, ennek megfelelően kell a megtalálónak tovább rejteni.

Ahonnan indult...
feri60 2006.03.21 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.26
A két budai pontot vasárnap reggel, munkából hazafelé kerestem meg. A műegyetemnél egy kicsit bénáztam, majd Attibati segítségével megtaláltam. (Persze el kellett volna a részletes leírást olvasni, nemcsak a rövid változatot)
Ezúton is köszönöm a segítséget!

Vasárnap délután "kiugrottunk" a ládához. Szerintem egy kicsit veszélyes helyen van, a házak ablakaiból tökéletesen látható a hirtelen népszerűvé vált fa. Remélem, nem fogják eltüntetni a helyiek. Az álcázás meglehetősen sajátságos, két teherautóra való hatalmas visszapillantó tükör fedi a láda öblét :)

Ma - a második igazi tavaszi napon - nekiindultam a pesti pontok begyűjtésének.
Hát valami rettenetes képét mutatta a város :((
Depresszió-kampányos búval bélelt pofák és narancs-piros-zöld-kék vigyorgó hazugok mindenfelé, hajléktalanok, kéregetők, kutyagumi, szemét, bűz, lepusztultság. Ezért haltak meg annyian?

A lővés nyomok egy kicsit kifogtak rajtam. Falanként megszámoltam, de amikor száz fölé ért az összeg, kezdtem gyanakodni. Itt a felező nem segít, a közönség nem jó, marad a telefonos segítség. Köszönöm szipetinek! (Persze még mindig nem értem, hogy miért annyi az annyi?)

LE A HÁRMAS PRÓBA SZABÁLYÁVAL !!!!

Megértem, hogy a hivatalból üldözendő budapesti - és ráadásul - multi láda ebben az esetben átment a modik szigorú sorfalán :-o

Értékelem a szándékot, de nekem nem jött be ez a láda :(

Majom :)
J&J(jppj) 2006.03.19 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.25
Bár a golyónyomok száma feladta a leckét (itt Attibati segitsége kellett) azért megküzdöttünk vele.

J&J

Tototo 2006.03.19 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.64
ok

zsakar 2006.03.19 11:33 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2006.03.19 08:50 - Megtaláltam
Minden helyint ismertem de a feliratokat nem [wapon beküldött szöveg]

horlac 2006.03.19 08:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Több részletben teljesítve. Először az utolsó pont.

jspanyik 2006.03.18 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Újbudai lakosok lévén a praktikus 7-4-6-3-5-2-1 sorrendben kerestük fel a nevezetes események helyszíneit, azaz még világosban a részünkre ismeretlen Maléter kopjafánál kezdtük (15:10) és az ismert városi pontokkal folytatva, a Műegyetem rakparton sötétben fejeztük be a multit.

Köszönjük a tartalmas három órás programot!

Mari és János

Ui: A logból itélve a ládától távozóban láttuk jppj-éket a láda felé igyekezni. Kár, hogy nem volt a kezükben GPS, mert akkor megismerkedhettünk volna!

J&J(jppj) 2006.03.18 15:30 - Egyéb
A ládát megtaláltuk, de még nincs meg az összes pont (kettő hiányzik ), ugyhogy ez még nem az igazi bejelentés, arra még egy kicsit várni kell.

J&J

Csuhás 2006.03.18 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.00
A második kisérlet után rejtöi segitséggel. Köszönjük!
(Az oszlopon a név sérült de minden 20. oszlopon újra olvasható.
A betü jobb oldaláról egy kis iv hiányzik. )

És, és nagyon örülünk hogy újra születhetett Budapesti láda!

Maki, Imelda, Csuhás

Imcsi 2 :-)
BBird 2006.03.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Elment vele a fél szombatom, de nem bántam meg: egy nagyon jól összeállított multit járhattam végig. A 2-5-6-3-4-1 sorrendet követtem BKV-val, illetve gyalogosan, - a rádiónál Csuhással találkoztam, - majd autóval mentem ki Tökölre a ládához. Mindenhol korrekten meg lehet találni a jelszórészleteket, így elsőre sikerült belogolnom.

Attibati 2006.03.17 14:15 - Egyéb
Elnézést kérek Tüdőtől, a Maléter -kopjafa koordinátái tényleg hibásak voltak. A "beélesítés" előtt én is végigjártam mégegyszer a pontokat a honlapról letöltött koordinátákkal akkor még rendben voltak a koordináták, de néhány állomást pontosítani kellett ezért javítottam a honlapon és véletlenül egy másik pont földrajzi hosszúság értékét írtam be a kopjafához.

tudo 2006.03.17 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Ok. [wapon beküldött szöveg]

Web: Tegnap este, GCPMAR bevitelekor vettem észre Attibati új ládáját. Tudom, hogy régóta készült egy 56-os láda kihelyezésére. Ma reggel rendesen esett a hó, és a délelőttbe belefér a láda, úgyhogy kerékpárra ültem, és elindultam a láda begyűjtésére.

56-os vagyok, a szüleim annak idején tervezték is az ország elhagyását. Édesanyám a forradalom vége felé hozott haza a kórházból. Édesapám 4 év háborús szolgálat után Buda ostrománál esett orosz fogságba, 9 évet töltött hadifogolyként Oroszországban, majd 1 év kényszemunkára ítélték Kazincbarcikán. Az 56-os eseményekről nagyon sokat beszéltek szüleim; életük meghatározó élménye volt.

A multi jól szerkesztett, jelentős pontokat mutat be. A Köztársaság téren összefutottunk Karrimor kollégával. A ládánál a havaseső alábbhagyott; a rejtés jó.

Hazafelé Maléter Pál kopjafáját még meg akartam nézni. A GPS Dunaharaszti határába vitt, pedig a honlapról egyenesen a készülékbe töltöttem a pontokat. A jelzett pont környékén semmilyen kopjafát sem találtam (ld. fénykép) :-(.

Összességében 85 km-es láda. A város útjai így tél után borzalmas állapotban vannak, nagy a forgalom, a gépkocsivezetők rendszeresen szabálytalanul vezetnek. A láda bejárása nem azt sugallja számomra, hogy a ma nemzedékének gondolkodásmódja az akkori nemes eszmék leszármazottja lenne :-(.

A Corvin MoziHazai vizeken - a BME
Lopakodó 2006.03.16 21:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nagyon jól felépített multi. Tetszett.

Piás 2006.03.16 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
ELTALÁLTAM 3on belül, tehát: MEGTALÁLTAM!

Sigli 2006.03.16 21:27 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.32
Harmadiknak futottunk Piással. [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2006.03.16 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Kecskeméten láttam meg, hogy új láda van. No, gondoltam ma este "megeszem". Először (Kecskemétről jövet logikusan) a 7. pontot, Tökölön a ládát fogtuk meg 18:30 kor. Azután haza Budapestre és bicajra pattanva kerestem fel az első 6 pontot. Sorrendben: 6,3,4,1,2,5.
Tetszett a multi, bár sok helyet ismertem, néhány emlékmű új volt számomra. Egy biztos: jót biciklizem a hideg ellenére is. 21:15-re minden pontja megvolt. Még ezzel is sikerült volna megcsípni a második helyet :)
Kösz Attibati, jó volt!

Mikulás

szipeti 2006.03.16 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Nagyon igényesen megkomponált multi. A budapesti pontok tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetőek (1-1.5 óra alatt körbejárható). A Corvin köznél kicsit keresgélni kell. Minden helyen új és érdekes információkkal találkozik a cacher. A láda helye számomra nagyon kellemes meglepetés volt, mivel közel 20 évig Tökölön éltem, a rokonok most is ott laknak. Nyáron a hely szebb lesz, közel van a Duna is. Ha már itt jártok érdemes bemenni a városba (ige ez város) is a templomhoz, vele szemben van a hősök tere, amit most hoztak rendbe.

A pontokat az alábbi sorrendben kerestem fel: 2.pont: (M2 MOSZKVA TÉR), 5.pont: (M2 KOSSUTH LAJOS TÉR), 3.pont: (M2 ASTORIA+gyalog Rádió ép.), 6.pont: 7 busz köztársaság tér, 4.pont: BLAHA LUJZA TÉRRŐL 4,6 villamos, 1.pont: Corvin mozitól a 4,6 villamossal, LÁDA: csepeli HÉV-el a Boráros térről a Szent Imre térig (innen indul Tökölre a sárga busz), onnan kocsival.

itt jobbra
ez nem az a fa
karrimor 2006.03.16 11:30 - Egyéb
Végre egy fővárosi multi !
Egyelőre a Széna tér megvan,jelszó egyértelmű.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu