geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1064. Szigetközi vízivilág (GCDUD)
Dunasziget térkép
Dunasziget térkép
denkpáli zsilip
denkpáli zsilip
hallépcső
hallépcső
"csalivíz"
"csalivíz"
felvíz1
felvíz1
légifelvétel a duzzasztóról
légifelvétel a duzzasztóról
hajózócsatorna
hajózócsatorna
felvíz 2.
felvíz 2.
fenékküszöb
fenékküszöb
itt keresd!
itt keresd!

Szélesség N 47° 59,651'
Hosszúság E 17° 19,296'
Magasság: 132 m
Megye/ország: Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.09.11 17:15
Megjelenés időpontja: 2004.09.13 21:10
Utolsó lényeges változás: 2014.09.21 21:25
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: NZs & KáVé & EnZo
Felhasználó: NZs
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.5
Megtalálások száma: 338 + 1 sikertelen + 24 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


[WAP]:
Kétállomásos multi, első pontja a denkpáli hallépcsőnél: Dunasziget, letérés a Nagysziget utcánál a kavicsos útra: N47 55,685' E17 22,917' 122m.
A töltésen jobbra, majd letérés a töltésről balra itt: N47 55,682' E17 23,527' 129m-nél.
Jelszó 1. része: Denkpáli hallépcsőnél információs tábla, azon laminált táblácskán a jelszórészlet: N47 55,922' E17 24,486' 115m.
Láda+jelszó 2. része: Dunakiliti duzzasztómű, a hídon át, a töltésen egy lépcső felső végénél N47 59,651' E17 19,296' 132m. EGY kő takarja!
A létesítmény NAPPAL szabadon látogatható, csak regisztráció történik.
Látnivaló: fenékküszöb N47 59,689' E17 18,917' 123m.
A ládába TravelBug nem helyezhető.
[WAP vége!]

A Szigetköz észak-nyugati részébe invitálunk benneteket ezzel a kétállomásos multiládával, a Duna mellékágai közötti kalandozásra, két érdekes "ojjektum" megtekintésével egybekötve.
A multi első pontja - egyben a jelszó első része - a Denkpáli hallépcsőnél található.

A szigetközi mellékágrendszert valaha a Duna halbölcsőjének nevezték, mert a sekély, nyugodt víz ívóhelyet és táplálékforrást jelentett a halaknak. Az itt világra jött halivadékok felnőve visszaúsztak a főmederbe. Ez a biológiai funkció is jelzi a természetes vízjárás és a kiterjedt főág-mellékág kapcsolat fontosságát. A Duna elterelése után a kiszáradt mellékágakban a halak tömegesen elpusztultak. A vízpótlás megkezdésével, 1995-től ismét jelentős vízterek alakultak ki, azonban ez nem jelentette a halállomány rehabilitációját is. A Duna szabályozásának elmaradása miatt nagy vízszintkülönbség alakult ki a vízpótolt mellékágak és a főág között, ami a halak átközlekedését ellehetetlenítette. A hallépcső egy olyan létesítmény, amely a két különböző szintű vízteret (főág és mellékágrendszer) egy hosszabb, de a halak számára leküzdhető esésű vízfolyással köti össze. Feladata, hogy a főmederben élő halak számára ismét lehetőséget teremtsen ívóhelyeik megközelítésére. A hallépcső egybeépült egy, a mellékágrendszer vízszintjét szabályozó zsilippel, melynek feladata, hogy a vízszintet a valamikori, optimálisnak tekinthető vízjárásnak megfelelően szabályozza. Másrészt a zsilipen átbukó víz oxigénnel dúsul, így a hallépcső közelébe csalogatja a halakat. Maga a hallépcső egy medencesorból áll, melyek között a szintkülönbség 10-20cm. Három pihenőtó - ahol a holtterekben az áramlás kisebb - segíti a halak pihenését útközben. A hallépcsők kialakításánál fontos cél, hogy a halak az átjárót meg is találják. Ezért egy "csalivízvezeték"-et is beépítettek, amely a felvízi oldalról nagy sebességű vízsugarat juttat a hallépcső bejáratához, így semlegesítve a mellette levő vízszintszabályozó zsilipen átbukó víz csalogató jellegét. A csalivíz és az alsó bejáratnál található kiöblösödés segítségével a tapasztalatok szerint a halak nagy része megtalálja a bejáratot. A létesítménynél beüzemelése óta folynak kutatások. A vasbeton medencesor oldalába üvegablakot építettek - bárki megnézheti (ha szerencséje van) a fel, vagy leúszó halakat. Az eddigi eredmények rendkívül bíztatóak: a hallépcsőnél eddig 24 fajta halat figyeltek meg, ebből 11 faj volt képes felúszni az alsó víztérből a felsőbe, annak ellenére, hogy a teljes vízszintkülönbség 3-4m!
Akit részletesebben érdekel a dolog, kattintson ide!

Megközelítés:
Legegyszerűbben autóval járható be az útvonal, de bringával is lehetséges. (Győrtől a Szigetközi út mentén kiépített kerékpárút van (majdnem) Mosonmagyaróvárig.) Halásziból Dunakiliti irányába induljunk el. Dunaszigetre megérkezve, a Galambos úton haladjunk egyenesen, a híd után a Cikola úton jobbra, majd rögtön balra a Dózsa György utcán. A Nagysziget utcai Y elágazónál letérünk az aszfaltútról, balra tovább a kavicsos úton.  N 47° 55,685' E 17° 22,917' 122 m [GCDUD+balra]
Az utca felmegy a töltésre, de innentől behajtani tilos. (A tapasztalatunk szerint mindenki teljes nyugalommal közlekedik a töltésen autóval - de ahogy gondoljátok, a töltés előtt éppenséggel le is lehet támasztani az autót, ha nem akartok kockáztatni. Innen még kb. 2km a töltésen.) Jobbra induljunk a töltésen, 500m után a  N 47° 55,682' E 17° 23,527' 129 m [GCDUD+toltesrol leteres] pontnál balra térjünk le és menjünk tovább a fehér kavicsos úton. Kicsit göröngyös meg poros, de jól járható. Elérve a "Kőhíd" nevű acélgerendákból épült, jó masszív hidat,  N 47° 55,707' E 17° 23,928' 126 m [GCDUD+kohid] érdemes kicsit leállni és megcsodálni a tájat, a víz erejét. A kavicsos út a hídon továbbmenve a Denkpáli hallépcsőhöz vezet.
A jelszó első része a N 47° 55,922' E 17° 24,286' 115 m [GCDUD-1] koordinátán, az információs táblára rajzszögezett laminált táblácskán található. Melyik a legrövidebb nevű hal, amelyik már megfordult errefelé?
(A jelszórészlet a tábla hátulján is megtalálható filctollal felírva.)
(Sajnos a létesítmény az elmúlt évek során eléggé leromlott, a hal-kémlelő ablak lejárata is víz alá került.)
Ha a magas vízállás miatt nem tudsz átjutni a Kőhídon, még előtte, jobbra a nagy fán is találsz egy tartalék laminált táblácskát a jelszórészlettel.  N 47° 55,695' E 17° 23,867' 147 m [GCDUD+tartalek]
Ezen kívül innen, a híd előtti kanyartól nem messze, az ösvénytől 1-2m-re balra, egy fa alá is elhelyeztem egy gyógyszeres műanyag dobozkát, benne laminált lapon a jelszórészlettel. Koordináták: N47 55.727 E17 23.870.
De ezek csak tartalékok, azért - ha a vízállás megengedi - nézzétek meg a hallépcsőt, hisz ez a hely lényege! :-)

-------------------------------------------------------------------

A denkpáli zsilipen át tovább lehet menni autóval is, az út pont a Dunakiliti duzzasztóhoz visz. Kavicsos, de jól járható száraz időben és alacsony vízállásnál. Ha ezt az utat választod, néhány dolgot azért számításba kell venned:
1. a kocsid hátulja matt fehér lesz a portól
2. út közben van néhány betonból készült gázló, ami normálisan tök száraz, de magas vízállásnál lehet rajta víz, személykocsival akár járhatatlan is lehet! Az első mindjárt a zsilip után van nem sokkal. Lassan, óvatosan hajtsatok át rajtuk, nehogy leérjen az autó alja.
3. A  N 47° 58,425' E 17° 21,410' 126 m [GCDUD+sorompo] ponton egy sorompó van. Amikor arra jártunk, nyitva volt, de ezt nem tudom garantálni. Kb. az út felénél van, hogy viccesebb legyen visszafordulni... :-) Hát, ez sajnos egy rizikófaktor.
4. Mindezekért cserébe viszont olyan mélyen bejuthattok a Szigetköz szívébe, ahová csak nagyon kevesek jutnak el!
Út közben érdemes többször megállni, lesétálni a mellékágakhoz, a vízpartra - órákat el lehet tölteni jó időben ezen a vidéken! Sok ritka madarat is láttunk a felméréskor.
Segítségképpen a hallépcsőtől a duzzasztóig tartó track letölthető innen.
Ha a dunakiliti duzzasztómű felől jönnél, akkor a porta után (ha beengednek kocsival) kicsit tovább egyenesen, de a duzzasztó hídja előtt jobbra le a betonúton. Az N47 59.222' E17 19.593' kereszteződésben kövesd tovább azt az utat, amerre a villamos távvezeték is halad. Van egy tábla is: "Kikötő Hafen"
A betonútnak vége szakad az N47 59.134' E17 20.134' ponton, itt jobbra tarts a kavicsos földúton. Innen már végig egyenesen.

Ha inkább a közúton való megközelítés a szimpatikus, akkor a hallépcső után térjünk vissza Dunaszigetre, majd menjünk tovább Doborgazszigeten át Dunakilitire. A faluba beérve forduljunk jobbra a Gyümölcsös utcába, az út egyenesen a Dunakiliti Duzzasztómű sorompós portájához vezet, itt az autót le kell tenni. A létesítmény nappal szabadon látogatható, csak regisztráció történik.

1977-ben Magyarország és Csehszlovákia aláírta a közös dunai vízlépcsőrendszer szerződését. Az eredeti elképzelés szerint a Dunakiliti duzzasztómű segítségével egy közös tározóteret duzzasztottak volna fel, amiből a vizet egy üzemvízcsatornán keresztül a bősi erőműre vezetik. A magyar kormány azonban 1989-ben határozatot hozott a beruházás leállításáról. 1992-ben a szlovák fél, a Dunakiliti duzzasztómű funkcióit a Dunacsúnyi létesítménnyel kiváltva egyoldalúan elterelte a Dunát. A szlovákok által biztosított vízhozam ekkor olyan csekély volt, hogy a mellékágrendszerben szélsőségesen alacsony vízszintek alakultak ki, a medrek nagy része kiszáradt. A vízpótlást végül a dunakiliti fenékküszöbbel sikerült megoldani. A Duna 1843.fkm-ben épített fenékküszöb és a Dunakiliti duzzasztómű felett szabályozható módon felduzzasztják a Szlovákiából érkező vízhozamot. Az érkező víz egy része az ún. töltőbukókon át befolyik a mellékágrendszerbe. A betáplált víz mennyisége a duzzasztott tér vízszintjétől függ, ami a duzzasztóművel szabályozható.

A láda, benne a jelszó második részével a régi főmeder és a mesterséges átvágás által alkotott szigeten található, ahová a duzzasztómű hídján átsétálva juthatunk el. Javaslat: a duzzasztómű hídján átérve a bódénál rögtön le, balra. (Kicsit meredek!) A doboz a töltésen, az egyik "semmibe vezető lépcsősor" felső végénél várakozik, egy kövek alatti üregben. "Fészkét" egyik oldalról a lépcső betonja határolja, a többi oldalról kövek rejtik. Megszerzéséhez csak egyetlen követ kell elmozdítani, a kis "barlang" bejáratánál!!! A felső nagy követ NEM kell levenni!További segítő képek itt. A láda koordinátái:  N 47° 59,651' E 17° 19,296' 132 m [GCDUD-2]. Viszonylag kisméretű konyhai műanyag doboz, méretei: 17x11x5cm - normál CD nem fér bele. A jelszó két része egybe írandó, ékezet nélkül. Kéretik az álcázó követ ugyanígy visszatenni muglik és a víz ellen!
(Megelőzendő az értetlenkedő logokat, hogy miért ott van, ahol: 1.: a sziget árterület, tehát évente akár többször is víz alá kerülhet! Ezért kellett ilyen "magasra" tenni. 2.: A járt utaktól azért igyekeztem messzire tenni, hogy nyugodtan logolhass - szép időben, hétvégeken néha sokan bóklásznak a szigeten! 3.: A beton tövébe, kövek alá pedig azért került, nehogy az első láda sorsára jusson ez is. Talán itt hosszabb életű lesz. Az új hely miatt emeltem a nehézséget 3-ra.)
A ládába TravelBug nem helyezhető.

Feltétlenül érdemes megnézni a fenékküszöböt, ami a láda helyétől 450m-re van légvonalban. Koordinátái:  N 47° 59,689' E 17° 18,917' 123 m [GCDUD+fenekkuszob]
A képeknél a légi felvételen a legfelső vízfelület a szlovák üzemvízcsatorna, alatta a régi főmeder a fenékküszöbbel, legalul a mesterséges átvágás, amelyen a duzzasztómű is található, valamint látható a félköríves töltés is a szigeten.

Figyelem! Árvíz vagy magas vízállás esetén a multi első pontja valószínűleg NEM megközelíthető!

Ha keresés közben megéheznétek, több étterem is akad útközben. Érdemes még megnézni Halásziban a Mosonmagyaróvár felé kivezető Kossuth L. úton a hidat, amelynek elődjét egy fával megrakott teherautó '92-ben leszakította. Mementóként a roncs egy darabját kiállították.

Ajánlom figyelmetekbe a közeli Mosonmagyaróváron található Lajta parti caching-party (GCMOVA) nevű multi-, valamint a Szigetköz csücske - Vének (GCVNEK) nevű hagyományos ládánkat!
További képek itt láthatók.

Jó barangolást kívánunk Nektek ebben a csodálatos dunai vízivilágban: NZs & KáVé & EnZo2005.05.17 és 06.04 között a láda régi helyét eldózerolták, a láda megsemmisült. :-(
Újratelepítve: 2005.06.07. A logot lásd itt. A szövegben minden adat javítva.
Köszönet fűkockának, aki megmentette az utókor számára a logbook-ot!


2006.09.11-én koordináta-pontosítást és ellenőrzést tartottam. A szöveg kibővült a denkpáli hallépcső - dunakiliti duzzasztómű közötti út leírásával. A barangolás során készült képekből készült válogatást itt megnézheted.

Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (259 db): környezet: 4.67 rejtés: 4.36 web: 4.62 átlag: 4.55

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kasap 2020.01.04 07:25 - Megtaláltam
Az első ponton csak a pótjelszóig jutottunk el a hídfelújítás miatt. A második pontot úgy őrzik, kerítéssel, mintha NASA központ lenne. Sajnos nem jutottunk a jelszóig de így is nagyon tetszett. A képek alapján, szeretném ha elfogadnád. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

[Jóváhagyta: NZs, 2020.01.06 09:49]

IMG_20200104_073232IMG_20200104_211212
IMG_20200104_080017IMG_20200104_080030
Butchman 2020.01.04 07:24 - Megtaláltam
Kasappal közös kirándulást szerveztünk erre a napra. Ez volt a legproblémásabb láda mind közül. Az első ponton a Kőhidat szétbontották. Ez még nem volt leküzdhetetlen akadály a pótjelszó miatt. Sajnos így a hallépcső kimaradt. :( A második pont még lehangolóbb volt. Senkit nem találtunk a duzzasztó környékén. Ellenben egy tábla fogadott ami szerint jó sokáig nem is lehet a hídon átkelni. Ha jól sejtem így a láda nehézsége 5-ösre változott pár évig. Abban az esetben, ha a képek alapján elfogadjátok, nagyon megköszönöm. Ígérem legközelebb egy vízi túra során felkeresem a ládát is. [g:hu 1.6.4]

[Jóváhagyta: NZs, 2020.01.06 09:49]

IMG_20200104_073235IMG_20200104_073326
IMG_20200104_080010IMG_20200104_080034
Mikulás 2019.08.04 14:04 - Egyéb
Egy újabb remekbe szabott szigetközi kis vizitúrának hagyok emléket ezzel az "Egyéb" loggal. Nem titkolt szándékom egy kicsit "reklámozni" ezt a ládát és persze az egész környéket. Július közepén egy fél napos bevetésen jártam itt az ún. kis körön (lásd korábbi log) Lilluval és Zsuval egy felfújható Gumotex Thaya kajakkal és a SUP deszkával. Ma viszont (Lillu betegsége miatt) csak kettesben jöttünk, így csak a kajakot hoztuk.
Túraútvonal: indulás és érkezés a Kisvesszősi kemping (Cikolasziget) volt. Onnan folyás irányba indultunk a Kisvesszősi-Dunán, majd a Koszos orra ágba (kőhíd előtt) balra fordultunk, majd jobbra a Jakabi-Dunára. Innen a multi első pontjánál, a Denkpáli hallépcsőnél kötöttünk ki először. Kis nézelődés után elindultunk felfelé a Barkási-Dunán. A Barkási hídnál (átemelés) megebédeltünk, néztük a vízbe ugró társakat :-), majd folytattuk utunkat a Frigyes-hídig (átemelés). Innen tovább fel a Görgetegi bukóhoz (itt egy kis átfedés a múltkor bejárt szakasszal), de utána viszont befordultunk balra a Rudi ágba, mely után a Szigetelő ág helyett, jobbra befordultunk (folyással szemben), hogy a főágba a Jegenyési bukó felett érjünk ki (mivel a Szigetelő ág alatta folyik bele). Mindezt nyilván abból a megfontolásból, hogy a Szigetköz egyik legizgalmasabb helyén leevezhessünk: a Jegenyési bukón. Nagyobb izgalomra számítottam, sima liba volt (a jelenlegi vízállás mellett), de azért nagyon tetszett. A Dunajec kalandot idézte fel bennem :-)) Innen már megint ismerős szakaszon csorogtunk a Doborgazi kemping mellett, majd befordulva a Doborgazi átvágásra (hú, itt aztán begyorsul a folyó!). A Csákányi ágon még két kisebb zúgó várt, de azok sem jelentettek különösebb kihívást, inkább csak érdekessé tették a csodaszép túrát. 19,2 km volt a kör és négy és fél óra alatt a pihenőkkel együtt kellemesen teljesítettük. Beleszerettem a Szigetközbe, kár hogy messze van!

Menjetek vizitúrázni a Szigetközbe, mert egy csodavilág az! Mi biztosan jövünk még, mert tele van a fiók túratervekkel :-)

Mikulás

(track: https://www.strava.com/activities/2591029353)

IMG_7748IMG_7750
IMG_7755IMG_7756
IMG_7763IMG_7766
IMG_7767IMG_1994
kopepe 2019.07.19 13:00 - Egyéb
A hallépcső látogatását mindenkinek ajánlom. A szigetközi vízitúrák kihagyhatatlan pontja.
A szigeten korábban, többször is jártam már, de most, mikor a ládát keresném, bezárt kapu fogadott. A hidat lezárták. Délidő lévén félóra várakozásra sem jött arra senki. Így nem tudhattam meg, a láda miként közelíthető meg.

DSCN208567495447_367817827260308_9079463857612652544_n
67408318_393584234614919_5778441518205370368_n 
Mikulás 2019.07.14 13:00 - Egyéb
Jó régen kerestük fel Zsuzsival ezt a szigetközi ládát és ma annak okán jutott eszembe, hogy érintettük a két multipont közötti izgalmas útvonalat.

Hogy ne csak egyedül vizitúrázzak (a SUP deszkán), így betuháztam egy felfújható, minőségi kajakra. No, pont ennek volt ma az első bevetése, így hármasban tettük egy csodaszép kört a Szigetköz fantasztikus vizivilágában.
Leírom az útvonalat, hátha más is kedvet kap:
Parkolás és kiindulási pont: Doborgazi kemping. Innen folyásirányban indulunk el a Szigeti-Duna-ágon és amint tudunk szépen a folyó bal partjához húzódunk, mitegy elkerülve, hogy az ár bevigyen bennünket jobbra, a Doborgazi átvágásba, mert akkor javasolt körtúrának lőttek :-)
Északnak haladunk folyásiránnyal szemben a Kormosi-Dunán (de normál esetben ez nem megerőltető, mert gyenge a sordrása). A folyó egy jobb kanyart vesz kb. egy kilométer múlva, de itt meg kell keresni a kis ágat (Sebes-ág), melyen balra bakanyarodunk, de az első lehetőségnél jobbra tartunk. A Görgetegi-Dunára egy kis átjárón (kb. 1 méter széles tudunk) kijutni kb. 250 után, de ezt is figyelni kell :-) Ha ez megvan akkor a Görgetegi-Dunán folyásiránnyal szemben haladunk egészen a Görgetegi bukóig (ezt fotóztam le anno 2006-ban). Most nem bukott át rajta a víz. A betonon picit megpihentünk, rendeztük sorainkat. SUP vs. kajak csere és haladtunk felfelé a Rudi-ágat, a Vadvíz kempinget elhagyva egészen addig a pontig, ahol balra be lehet fordulni a Szigeti-Duna-ágba. Ezen már lefelé sodor a víz. Innen már minden nagyon könnyű :-) A túrát azzal spékeltük meg, hogy nem csorogtunk le végig, hanem befordultunk a szinte alig észrevehető Szirtl-ágba. Ennek a bejáratát nem könnyű megtalálni. Ezen a kis ágon nagyon kalandos, de gyönyörű részeken halad az ember. A sodrás minimális. Egy ponton (hódvár?) kell egy átemelés, de a bal parton könnyedén abszolválható (szépen ki vagyon járva). Innen már sima liba a kiidnuló pontig. A túra kb. 11-12 kilométer lehet. Csodás! Töltök fel pár képet! El tudnék ide képzelni egy remek kis vizes multit...

IMG_1413IMG_1414
IMG_6628IMG_6633
IMG_1411IMG_6632
IMG_1437IMG_6649
IMG_1454 
anettnori 2019.04.25 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Hármashatár rejtés (GC3AS6) után a második ponttal kezdtem. Azaz csak kezdtem volna. Felújítják a duzzasztóművet, 2021. IX. 30-ig senkit nem engednek át a hídon a tájékoztató tábla szerint. Elsőre engem sem, aztán egy főnökféle emberke érdeklődött, miért is akarok én átmenni a szigetre. Elmondtam, meg hogy 20 perc alatt megjárnám.Szerinte a vízügyi hivatal sem fog engedélyt kiadni az áthaladáshoz. Itt most évekig nem lesz mozgás. Szerintem óriási szerencsém volt, mert hozott kulcsot és beengedett.
A rejtés teljesen rendben, de egy ideig a szárazföldi megközelítés problémás lesz.
Az első pont csodálatos hely, igazi tipikus vízivilág. A közeli 5-ös nehézségű comos rejtés is izgalmas...

IMG_20190425_084055IMG_20190425_084339
IMG_20190425_085716IMG_20190425_095420
IMG_20190425_095505IMG_20190425_095528
tiktak 2019.03.20 10:59 - Egyéb
Mai szigetközi barangolásunk egyik célpontja volt, de sajnos a Dunakiliti duzzasztóműnél lezárták a hidat, mert dolgoznak valamit, a biztonsági őr sem engedett be.... A hallépcsőt pedig a magas vízállás miatt nem tudtuk megközelíteni, mert bizony a hídat elöntötte a víz. Visszajövünk!

pliptai 2018.12.20 22:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.6.0]

labdarózsa 2018.07.25 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szalay-team 2018.07.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Egy háromnapos kajaktúra alkalmával , gyönyörű időben, bámulatos helyeken át szereztük meg ezt a kis multit... köszönjük a lehetőséget!

GYEZegzug 2018.05.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.30
66. Köszi szépen a lehetőséget.

emiGrant 2018.05.20 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Mind a hallépcső, mind a duzzasztó nagyon érdekes volt. A duzzasztómű monumentalitása igazán izgalmas volt. Átsétáltunk a másik oldalra és a benőtt ösvényen megtaláltuk a ládát. A sűrű növényzet kicsit kellemetlenné teszi az oda utat. Talán amikor a rejtés új volt akkor ez még szép sétány volt, de mostanra már nem az. El is mosolyodtam azon, hogy vigyázva kell visszarejteni a muglik miatt. El nem tudok képzeéni senki mást, mint kessereket, akik idáig eljönnének. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
distike 2018.04.28 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Megtaláltam.Tavaly ősszel a 2.pontot jártam be, ma pedig az elsőt.Köszönöm a lehetőséget és azt,hogy erre a szép tájra kalauzolt.

Liberty 2018.04.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Érdekes és szép helyet mutat be a rejtő, köszönet a rejtésért.

Dunasziget címere
Katona55 2018.04.27 13:30 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel és Libertyvel.

stmester 2018.04.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Nagyon vártam, hogy a zsilipbe jöjjön egy hajó, de hiába.

P1030268P1030274
joove 2018.04.22 13:13 - Megtaláltam
Tavaly megvolt a dunakiliti fenékküszöb, most pedig a denkpáli hallépcső. Mindkettő remek hely. Köszönjük a rejtést.

Csapdoki 2017.08.31 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Na az ilyenek miatt mentem el erre a környékre.

Pomisa 2017.08.04 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Nagyon régen jártam már itt, de alig emlékeztem rá, így most felfrissítettem a memóriámat. A láda megkeresése után elmentünk megnézni a fenékküszöböt.
Köszönjük a rejtést.

Mivol 2017.07.10 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kir6 2017.06.18 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2017.06.08 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.18
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


DSCN7588DSCN7589
DSCN7591DSCN7594
DSCN7596DSCN7598
gege68 2017.05.01 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2017.04.13 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg] Húsvét előtti feltöltődés során E-vel. Szerencsére a korábbi logok elolvasása után az első pontot könnyen megtaláltuk. Az, hogy a kétállomásos multi pontjai közt ekkora a távolság én furcsának és szerencsétlennek találtam. Egy jó okot találtam arra, hogy ez multi legyen, ne pedig két külön láda, az a két pont közti út a Duna parton. Ez nagyon szép volt, sok helyen lehet gyönyörködni az érintetlen szigetközi tájban. A második pont ládája szerintem feleslegesen messze van a duzzasztótól, a természet által visszafoglalt területen kell az embernek átverekedni magát. Azt hittem, a ládánál lesz egy szép kilátópont, vagy valami, de nem volt. Ilyen lépcső a duzzasztóhoz jóval közelebb is lett volna, több is. Nekem az első pont tetszett jobban. A szigetközi táj viszont tényleg nagyon szép, jó, hogy megmutattad.

IMG_5479IMG_5480
IMG_5488IMG_5489
IMG_5493IMG_5495
IMG_5496IMG_5497
IMG_5498 
tabletta 2017.03.27 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bgjozsa 2016.11.13 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.85
Két részletben felkeresve szép őszi napokon.

Péter60 2016.10.24 18:45 - Egyéb
Vajon mi lehet az oka, hogy a t. rejtő több mint két hét után sem hajlandó korrigálni az 1-es pont koordinátáit a legutóbbi logban megadott helyes adatok szerint??
Így elmegy az ember kedve a segítéstől...

Strombus 2016.10.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.40
Rajka-Győr közötti nagyon kellemes, sok érdekes látnivalót érintő bringatúra során kerestük fel a láda két pontját, a másodikkal kezdve.
Az ajánlottak szerint az őrháznál bejelentkeztünk. Az őr szívélyes volt és lelkesen útba is igazított hogy mit hogy nézzük meg. Kért egy nevet, de az enyém nem izgatta, csak a férfié. :-) Semmit nem kellett mutogatni vagy aláírni, csak bemondani a nevet és kész.
Első nézelődőpont az őr tanácsa szerint a zsilip volt, ahol két egységen nagy zubogással épp engedték át a vizet, egyen kicsit folyt, másik zárva volt.
Utána eltekertünk a sziget csücskéig és onnan bámészkodtunk, majd felkapaszkodtunk a ládához és végül a fenékküszöbbel és az ott sütkérező kormoránok látványával jutalmaztuk magunkat. A rejtés jó, a koordináták hajszálpontosak.
Aztán tekertünk, tekertünk, tekertünk és azon gondolkodtunk, hogy miért egy láda ez a két pont? És miért nincs feltüntetve a fejlécben a távolságadat?
Már azt hittük, ügyesen odaértünk a második ponthoz, de a GPS a ládát 250 m-re mutatta. Híd, átjárási lehetőség sehol sem látszik. Mégsem voltunk ügyesek. :-( Hol vétettük el? Na, olvassuk el a leírást! Hoppá, a szöveg szerint pont ott vagyunk, ahol kell lennünk! És hamarjában elő is került a jelszó. Itt van: N 47° 55,923' E 17° 24,487' Vagyis most látom, a wap részben jól van írva, a letöltendő koordinátáknál akadt egy gépelési hiba!
Ezután egy darabig lestük a halakat a kémlelő ablakon (a leírással ellentétben nincs víz alatt - legalábbis ezen az oldalon nincs, csak a halakén), de nem jöttek.
A ládaoldalon nagyon érdekesnek találtam a vízlépcső működésének leírását. Szívesen olvastam volna még róla, de a link sajnos nem működik.
A többi ismertető is érdekes, kár, hogy alig győzi az ember kibogarászni a hosszadalmas útvonal leírás közül, amivel bizonyára sokat fáradt a rejtő. Kesserek vagyunk, van GPS-ünk meg talán eszünk is, minek a megközelítés ennyire hosszú leírása? A logokból úgy tűnik, más sem olvassa el rendesen. Egy-két aktuális kulcsinformáció és segédpont (csak) a megfelelő formátumban feltüntetve bőven elég lenne.
A vízkárt szenvedett logbookot kicseréltük és önzáró zacskóba tettük, hogy a dobozcseréig kitartson.

2016 10 08 Dunakiliti fenékküszöb GCDUD2016 10 08 Denkpál hallépcső és Péter GCDUD
Péter60 2016.10.08 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.39
Hármashatár-Győr 108 km-es bringatúra 11/3.:
A 2-es pont esett hamarább útba, egy igazi monstrum a duzzasztómű, a láda törött ugyan, de biztonságos helyen van.
A Denkpáli helyszín nekem sokkal jobban tetszett, a kis tábla a leírás szerint megtalálható. Viszont zavaró, hogy a koo.-k 250 méterrel arrébb mutatnak, ezt a logokban már többen is jelezték, érthetetlen, hogy a rejtő miért nem javítja?!

Davestator 2016.09.24 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.14
Szuper, izgalmas hely. Köszi:)

katrinecz 2016.09.22 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dbazsi74 2016.08.18 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Beus512 2016.08.18 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Köszönjük!

Barus 2016.08.18 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

L.Gergo 2016.08.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.09
Az első pontot egy kenutúra során kerestük meg, a kordináta máshova mutat, de a hallépcsőnél ott van a tábla, tök egyértelmű. A második egy gyors bringás találat. Mivel a javasolt útvonalat nem találtam, hátulról közelítettem a földúton, különösebb dzsungelharc nélkül hamar meglett. A pontok valóban külön-külön jobbak lennének, nem annyira "multis" ez így, ilyen távol egymástól. Köszönöm a rejtést!

csipet_csapat 2016.08.14 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Ügyes multi, bár szerintünk a 2 pont külön-külön is megállná a helyét. Gyönyörű helyeket mutattál meg. Köszönjük.

DSC_3131DSC_3137
IMG_0068DSC_3154
DSC_3161IMG_0088
IMG_0102 
begeba 2016.07.23 18:37 - Megtaláltam
OK

csehipest 2016.07.18 07:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fodina 2016.07.14 15:37 - Megtaláltam
Köszönöm, hogy elkalauzoltál ilyen szép és érdekes helyekre doridori13 a nyaralásom alkalmával! És persze a rejtést is köszi :)

kugyu21 2016.07.02 19:20 - Megtaláltam
Elég nagy kihívás volt ez a láda. A hallépcsőnél kétszer voltam. Egyszer kenuval és GPS-el, de azt követve eléggé messze kerültem. Internetkapcsolat hiányában vissza kellett vonulnom. Másodszorra, most már gyalogosan, leírás alapján, már egyszerű volt a jelszó megtalálása, de az eszköz, valamiért, továbbra is 245 méterrel arrébb mutatta a célt.
A második pont sem ment könnyen. Megint csak a GPS-re hagyatkozva, az út felől közelítettem meg, arról letérve azonban áthatolhatatlan a dzsindzsa. Leírás alapján vissza a hídhoz, balra a bódé már nincs meg, csak a beton alapról lehet következtetni, hogy valaha állt ott valami. Leereszkedve, szemben elindul az út a töltésen, de hamarosan az is elveszik a bozótban. Az első pontnál tapasztalható koordináta eltérés miatt megörültem a vízmércénél lévő lépcső megtalálásakor, de korai volt az öröm. egy óra kőforgatása után rájöttem még sem ez az a lépcső, tovább mentem a GPS után. Ott végül meglett, de nagyon leharcolt állapotban értem oda, a szúnyogok és a sűrű növényzet miatt.
A második ponttal nem tudom mi volt a cél. Én sem raktam volna olyan távolra a duzzasztótól.
Kalandos volt, de köszönöm a rejtést.

a zsilipDSC_0020
a duzzasztóműez még nem az a lépcső
az egyik kapu 
illes-jankó 2016.03.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Köszönjük, hogy megkereshettük a ládát, nagyon élveztük a keresést és a környezet is nagyon szép volt! Sajnos a láda beázott így a a kódot nagyon nehéz, mások bejegyzéseit nem lehet elolvasni!

image-6d92ee61756be99e1f0cc8ba32884d00ab9fa1900d94d2ac1822715c3ea2387a-VGCDUD_20150729161045.jpg
GCDUD_20150729161114.jpgGCDUD_20150729161114.jpg
GCDUD_20150729161045.jpgGCDUD_20150729161114.jpg
szabodawee 2015.12.22 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megvan :)

Szárnyaló Sas 2015.10.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Mindkét duzzasztás nagyon tetszett. Jó, hogy gondolnak már a hallépcsőre is. Bár, mikor ott jártam a lépcső teteje nekem áthidalhatatlannak tűnt halszemmel...
A fenékküszöböt egyszer már kenuról is láttam, felülről nagyvíznél. Ilyenkor nem látszanak ki a kövek, és alig lehet észrevenni, ahogy a két vízfelület találkozik. Félelmetes.

Köszönöm a rejtést.

donbosco 2015.09.07 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Szerintem túl messze van egymástól a két pont, mire a másodikhoz értünk elfelejtettem hol volt az első. Az első pont és a megközelítése nagyon tetszett. A ládát viszont már nem a kellemes megközelítés jellemzi. Nem is értettük, miért került ilyen messze a duzzasztótól. A logbook csurom víz, a jelszó még olvasható.

Fürge Lajhárok 2015.08.28 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Radián 2015.08.19 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Nagyon érdekes és szép helyekre kalauzolt el bennünket ez a multi. Köszönjük a lehetőséget! :)

Pilis50 2015.08.10 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Meglett.
Az első ponton kétszer is voltam, de a kettes kövei között elég volt egyszer is ...
:-(

1. A betekintőablak üvege törött.
Szerintem sok vizet eresztenek le a szigetközi vízből,
az átemelés (alsó-vízről a felső területre embert próbáló kiszenvedés. Ha már ennyi pénzt beleöltek ebbe a műtárgykomplexumba - ennek kiépítésére is telhetett volna.

2. Ott jártam amikor még a gödör alján dolgoztak a munkagépek - illetve amikor elkezdték a Dunánk ellopását - a víz elterelését.
Az a láda jól el volt dugva a kövek között ...

 
rimano 2015.07.29 16:09 - Megtaláltam
Úton Csehország felé. N&A&Zs&Zs [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2015.07.23 19:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bumbika 2015.04.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk

ÉviLaci1221 2014.11.14 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.70
Megtaláltuk
Zsomborka Évi Laci
Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat

Bunyi és Csibe 2014.09.07 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon szuper volt, így elsőre! Köszi a rejtést!

BG&J-13 2014.09.07 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. Sajnos a zárkő nem volt megfelelően a helyén így miután a helyszínen körülnéztünk egyből szemet szúrt a műanyag doboz. Most jól betakartuk, hogy a következő ládázók megdolgozhassanak érte;-).

nmárti 2014.09.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Nagy élmény volt...ismét :) Köszi a rejtést!

Csibe&Zoli 2014.08.18 00:00 - Megtaláltam
Szigetközi bringatúra közben. Mindkét helyet felkerestük (+ a fenékküszöböt is útbaejtettük), de a ládához végül nem mentünk el (az oda vezető ösvény -bringával- elég ját(hat)atlannak tűnt... A virtuális jelszót viszont megtaláltuk a tábla oldalán!)
Mindenesetre nagyon megérte, mivel olyan helyekre jutottunk el, ahová "sima" turistaként biztosan nem mentünk volna; az átkeléssel szerencsére sehol nem volt gond. Köszönjük a rejtőnek!

[Jóváhagyta: NZs, 2014.09.11 13:38]

V_Gabor 2014.08.17 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.17
2-1 sorrendben kerestük meg. A láda jó állapotban van a helyén. Viszont az új tábláról nem tudtuk a régi jelszórészletet leolvasni. Valószínűleg megváltozott a tábla szövege. Célszerű lenne ehhez igazítani a jelszavat. Köszönet a rejtőnek a jelszórészletért!

Nagyon tetszett mind a két pont és a környezete, valamint az oda vezető úton talált sok látnivaló. Ide akár többször is érdemes visszatérni! :)

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MOJULI 2014.08.16 12:18 - Megtaláltam
Hepurral közös találat!

[Jóváhagyta: NZs, 2014.09.11 13:37]

Hepur 2014.08.16 12:18 - Megtaláltam
A jelszó halas része nekem sem sikerült, pedig mindent végigpróbáltam ami halnevet a táblán találtam. Nagyon tetszett a multi, kenuval tettük meg a távot. A ládáktól függetlenül volt betervezve ez a nyomvonal, a helyszínen derült csak ki a szerencsés egybeesés. A hallépcsőt eddig nem ismertem, különösen érdekes volt. Mojulival közös találat.

[Jóváhagyta: NZs, 2014.09.11 13:37]

GCsoka 2014.08.07 22:15 - Megtaláltam
Szigetközi kenu túra során jutottunk el a láda két pontjára. Sajnos a ládához már este, sötétedés után értünk, így nem találtuk a helyét.
Kérjük a fényképek alapján a megtalálás elfogadását. Köszönjük.

[Jóváhagyta: NZs, 2014.09.11 13:37]

DenkpálDunakiliti fenékküszöb
Dunakiliti zsilip 
Szoke-Kiss 2014.07.28 00:00 - Nem találtam meg
A keresésre úgy indultam el, hogy a hagyományos ládától közel 10 km.-re levő virtuális jelszót úgysem fogom megkeresni. Ebből kifolyólag mikor a láda felé vettem az irányt, hamar eldöntöttem, hogy ennek a megkeresését sem fogom erőltetni, mivel a nagy melegben és páradús levegőben, nem volt kedvem a susnyásban kajtatni.

Nem igazán tartom jó ötletnek ezt a a multit, mivel ilyen távol esnek a pontok egymástól. Még akkor sem, ha logikailag jól összeköthetőek.
De természetesen ez csak az én véleményem, lehet, hogy valaki pont az ilyen rejtéseket szereti.

A vízlépcsőt és a fenékküszöböt megtekintettem és - főleg a fenékküszöb - tetszett is.

Örülök neki, hogy a geocaching ide is elhozot!

Dunakiliti vízlépcsőDunakiliti vízlépcső
Dunakiliti vízlépcsőFenékküszöb
Vigyázzá, kis tesó :) 
zsebilany 2014.07.21 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.85
A denkpáli hallépcsőnél sajna nem találtuk a jelszót és mivel a vizparti úton mentünk tovább, igy a pótjelszóért sem mentünk vissza. A hely gyönyörű, sajnálatos, hogy a megtekintő üveg mindkét oldalon törött. Az ismertető tábla újnak tünik. Viszont a hallépcső melletti pihenőt, tűzrakó helyet szépen karban tartják. A nyugalom áradt a helyből. A Dunakiliti erőmű is érdekes volt, a ládát kicsit nyaktörösen a köveken át közelitettük meg felfelé. Köszönjük a rejtést. Svarc, Luca, Zsebilány

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.22 19:58]

 
deblin 2014.07.04 00:00 - Megtaláltam
A jelszavak beírásánál egy kis probléma merült fel, a képek alapján kérjük a láda megtalálásának elfogadását. ( a hirdetőfán a táblának már csak a hűlt helyét találtuk)

[Jóváhagyta: NZs, 2014.07.19 21:31]

Fenilefrin 2014.06.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Hektorral a hétvégi bringatúránk alkalmával látogattuk meg a hallépcsőt és a duzzasztóművet érdekes látvány volt mind kettő. A jelszónál valamit elrontottunk ezért sajnos nem fogadta el az oldal!
Képeket Én nem csatolok, mert csak azokat tudnám amiket Hektor is feltöltött!

Fenilefrin

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.09.05 22:07]

Hektor 2014.06.29 11:00 - Megtaláltam
Fenilefrinnel a hétvégi bringatúránk alkalmával látogattuk meg a hallépcscsőt és a duzzasztóművet érdekes látvány volt mind kettő. Elrontottam valamit a jelszó összerakásnál nem fogadja el.
Csatolok pár képet az elfogadáshoz,előre is köszönöm.

Hektor

[Jóváhagyta: NZs, 2014.07.19 21:30]

 
zaskl 2014.06.09 13:00 - Megtaláltam
Meseszép helyre jutottunk el, köszönjük. A hallépcsőt nem tudtuk megnézni, a hídon nem lehetett átjutni. A pótjelszót nem találtuk meg, kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását. ZASKL

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.09 23:40]

mvfbc 2014.06.02 10:27 - Megtaláltam
OK

slynemeth 2014.04.27 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Kellemes tavaszi időben, bringatúra közben "levadászva"!

Az első pontot sajnos nem kerestem fel. Mivel a duzzasztónál a gps-t nézegetve vettem észre, hogy van itt is egy láda.
A többieket nem lehetett rávenni, hogy "slick" gumival nekivágjanak a töltésnek... és még sok sok km volt előttünk.
A rejtő jóindulatára bízom, hogy elfogadja e találatnak

Köszönöm a lehetőséget!
Üdv Sly

[Jóváhagyta: NZs, 2014.04.28 21:05]

rétihéja 2014.04.12 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
A ládánál harmadszor voltunk, a hallépcsőnél másodszor, ezúttal a jelszót is megtaláltuk, pedig már lemondtunk róla, mert az alternatív ponton nem találtunk semmit. A tábla szövegében sincs semmi, de végül meglett. Ez a Szigetköz egyik legszebb része. Köszi

Kilátó 2014.03.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
A denkpáli hallépcsőnél megkezdődtek a felújítási munkálatok, új információs tábla került kihelyezésre a régitől távolabbra. Mindkét helyen különlegesen szép látványban volt részünk, és a végen már teljesen belegabalyodtunk a sok Dunába. Köszönöm a rejtő segítségét!

új információs tábla9,2 km gyalog
steinmiki 2013.10.14 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

rétihéja 2013.09.07 13:30 - Egyéb
A ládánál már másodszor jártunk, most is nagyon tetszett. A hallépcsőhöz nem volt időnk kimenni, majd legközelebb! :)

Réku&Ádi 2013.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuuuk! Harmadszori nekifutásra... :D Ez van, ha normális navigáció nélkül indul el az ember :D Megörültünk a lépcsőnek, aztán rájöttünk, hogy van még kb 20... nem találtuk meg sajnos az első két alkalommal... most normális alkalmazás segítségével sikerült. Köszönjük a rejtést! :) Én dunaszigeti vagyok, az erőműnél is jártam már többször, de nem tudtam a lépcsőkről. Szép helyekre vezet el a leírás! :)
Réku és Dani

Dunaszigeterőmű
az utolsó esély.. :Daz a bizonyos...
adrivik 2013.08.17 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Sajnos az általunk felírt jelszót nem fogadja el, ezért a képek alapján kérem az elfogadást!
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.23 20:12]

Masterrr 2013.08.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Köszi. Szép környezet. Jó kis séta volt.

stickletti 2013.08.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Köszi!

Nicky92 2013.07.14 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam. köszi a rejtést.

athilarex 2013.07.14 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Megtaláltuk!

lépcső I.lépcső II.
 
Skali&Margó 2013.07.14 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
OK!

Frentzen 2013.06.30 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
Förmivel kerestük meg a ládát. Kicsit sokáig kerestük a végládát,de szerencsére meg lett.
A környezet nagyon jó.Szerencsére kevés volt a szunyog,de lehet hogy csak a szél miatt.

énförmi
szunyogirtók pihennek
Adam SKY 21 2013.06.22 17:12 - Megtaláltam
Apával, Szigetközi bringázás!

gst76 2013.06.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Kerékpáros - kenus túra alkalmával jutottunk ide.
Köszi a rejtést.

Infó tábla?panoráma
más látószögből... 
Nargoth 2013.06.02 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Szigetközi bringázás.
Nagyon köszönjük a rejtés, bár a hallépcsőig a kezdődő áradás miatt nem tudtunk elmenni, de a kőhíd is megkapó élmény volt az áradás miatt!

rosie 2013.06.02 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük.

Kinga+Máté 2013.05.19 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönjük a rejtést! Nagyon szép helyekre lettünk elkalauzolva, igazi kaland volt átkelni a Dunán kerékpárral! :) De legalább hamar megszáradtunk :) A szúnyogokkal nem voltunk kibékülve, pusztítottuk őket, ahol értük, de így is sok csípés bizonyítja, hogy ott jártunk! :)

Próbáltunk e-mailt írni, és mellékelni a képeket, amik az ottjártunkat bizonyítják, de a levelezőrendszer visszadobta a mail címedet! Ide töltünk fel egy-két képet, kérünk, igazold a láda megtalálását!
Köszönjük!

[Jóváhagyta: NZs, 2013.05.21 15:00]

 
Szabó família 2013.05.01 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Az első pont ma megközelíthetetlen de visszajövök még ide.

[Jóváhagyta: NZs, 2013.05.02 19:55]

Köszönöm!

parrish 2012.10.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Köszönöm a rejtő segitségét!

L-200 2012.10.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Köszönöm a rejtő segitségét!

Vértes 2012.09.30 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Érdekes volt mindkét helyszín.

cav004 2012.09.30 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.70
Két nap alatt kerestük meg, az egyiket bicóval, a másikat másnap kocsival. Túl sokáig nem lehet behajtani autóval a duzzasztóműnél. Onnan még azért kellett sétálni.

ny.mate 2012.09.22 18:30 - Megtaláltam
Jó rejtés, érdekes hely, köszönjük szépen :) Máté és Reni

jozsi18 2012.08.12 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Jó kis séta volt! :)
Köszi!
Bubi és Bömbi

tundy69 2012.08.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
40 fok melegben egy kicsit húzos volt de megérte!

igilight 2012.07.29 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.18
5 éve voltam itt először kenuzni, varázslatos tájegység. Sajnos nagyon leromlott a hallépcső állapota. Kár a halkémlelő üvegéért ...

 
pero 2012.07.23 12:43 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

akassa 2012.07.23 12:02 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

graffz 2012.07.01 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Csak meglett :-) Két napos vizitúra első nap a hallépcsőhöz mentünk. Voltam itt már vagy tízszer (évente egyszer), régebben tényleg volt info tábla. A táblának most már nyoma sincs. A pótjelszót nem találtuk, mert régebbi leírás volt letöltve a telefonra, abban hídpillérről volt szó. Térerő ott nem volt, Aztán este a táborhelyen volt térerő, és kiderült, hogy a pótjelszó máshol van. Biciklivel visszamentem, így meglett...
Másnap Dunakilitibe eveztünk, csak egy 3 km-es gyaloglás kellett 35 fokban, és meglett a második fél jelszó is.

mazsola069 2012.06.30 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
GCTOUR keretében levadászva. 16/11

gusty 2012.06.30 17:00 - Megtaláltam
GCTOUR során.

kicsiogre 2012.06.30 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Gctour alatt sikeresen megtaláltuk.

 
macikupac 2012.06.30 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.29
Szigetközi GCTOUR 11.

A tekerés során üdítő volt ez a multi. Főképpen azért, mert a nagy melegben jó volt a vízhez közel lenni. Másrészt megszakította, pontosabban több szakaszra osztotta a kavicsos gáton való tekerést. A denkpáli zsilipnél sikerült összefutnunk egy nagyobb csapattal, akik kissé furán néztek ránk, amint fel és alá mászkáltunk gps-szel a kézben és folyamatosan valami táblát kerestünk. Egy idő után megvilágosodtunk: a tábla nincs a helyén. Maga a hallépcső nagyon elmés találmány. Legalább nem kellett fárasztani magunkat azzal, hogy lemásszunk a folyóhoz mosakodni. Tetszett! Ahogy a híd alatt szó szerint eldübörgő víz hangja is. Visszafelé megkerestük az alternatív megoldást, tegyétek ti is ezt. (Utólag már okos az ember: ezt idefelé is megnézhettük volna.) Mivel a szigeten bizonyos szempontból (értve ezalatt a vízvételi lehetőségeket és a kocsmákat) teljesen steril környezetben lettünk volna, így inkább úgy döntöttünk, hogy nem ott, hanem a kinti oldalon közelítjük meg a második pontot. Ez a gát is nagyon komoly munka eredménye. Kár, hogy nem zsilipelt épp egy hajó. Mondjuk a felvezető út minősége a közepes alsó kategóriájába tartozik, de a szigeten már jól haladtunk. A láda könnyen adta magát. Bár tudom, hogy főként az árvízveszély miatt van ott, ahol, jelen esetben kihagytam volna a gátmászást. Ennek ellenére Picúr is élvezte.

 
zolilu 2012.06.30 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.90
Sokadszorra jártam erre, ám újra meg újra megdöbbent a víz hatalmas ereje. A hallépcső sajna az utóbbi egy évben eléggé leromlott állapotba került, de a funkcióját talán még így is ellátja. Köszönjük a rejtést

A víz ereje a híd alattKenuval is megközelíthető
Kemény meló 35 fokban 
JAck:66: 2012.06.30 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.70
499, megérett a meggy.

griffs 2012.06.30 14:50 - Megtaláltam
Meglett a GCTOUR alatt. Nem szeretnék értékelni, mert a jó társaság mellett, nem volt időm megfelelően koncentrálni a rejtésre és a láda céljára.

Soko 2012.06.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
GCTOUR közbeni találat. Köszönet a rejtésért.

benist 2012.06.30 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.21
A gctour során. Hosszas "gátolás" után kitekertem a hallépcsőig, annak biztos tudatában, hogy ott már semmilyen jelszó nincs. Szigetközi evezéseink alkalmából ismerősek voltak a helyszínek, akkor még a hallépcső bemutatása épebb volt. Az első pótjelszó állapota tökéletes, de a szúnyogok rögtön nekem estek. A Kiliti kempingben is nyaraltunk korábban, volt szerencsénk a duzzasztót szakértő vezetéssel belülről is megnézni. Nem mondhatnám, hogy a kőgátra bringás cipőben veszélytelen volt a feljutás, de végül lábtörés nélkül sikerült.

Paco 2012.06.30 10:52 - Megtaláltam
Ez is megvan, megsincs este. Koszonom a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

Tapsifüles 2012.06.19 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon szép helyekre invitált a láda! Köszi! :)
Bár a hallépcsőig sajnos nem jutottunk el; a magas vízállás miatt a Kőhídon nem tudtunk átkelni.

Magas volt a vízállás
Itt kellett volna átkelnünk
bzsoltie 2012.06.19 11:50 - Megtaláltam
sajnos a magas vízállás miatt pótjelszóval lett csak meg

doridori13 2012.06.03 17:10 - Megtaláltam
Megvan!! =) Fenékküszöb felől kicsit életveszélyes a megközelítés. Vissza már a töltésen mentünk végig. :D Köszönjük a rejtést.

osibring 2012.05.26 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Gördögök-el
Köszönjük a segítséget!

gordogok 2012.05.26 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Csodálatos környezet csodálatos időben

evivagyok 2012.05.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
Kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2012.05.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
Megvan :)
A tábla még mindig hiányzik, de SirLes kolléga felirata jól olvasható.

sasto 2012.05.12 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
A jelszó első részét csak segítséggel oldottuk meg mert eltűnt az információs tábla.Köszönjük a rejtő segítségét:Szalamandra lányok.

SirLes 2012.04.29 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Szigetközi ládázásom 7. találata. Küzdelmes megtalálás volt. A 2. ponttal kezdtem, ott nem is volt semmi probléma, szépen átgyalogoltam a hídon, lelkesen nézelődtem. Az első pontnál már több problémám adódott. Kb. 3 km-re a ládától fel kellett menni a töltésre, ahol egy szép nagy behajtani tilos tábla virított. Ennek megfelelően leálltam és gyalog nekivágtam a távnak. Miután az első 200 méteren már három autó borított be tetőtől-talpig porral, visszamentem az autóhoz és drive-in találattá alakítottam a pontot (persze azért megálltam több helyen nézelődni, megérte). Az első ponton sajnos hiányzott a tábla, így felhívtam a rejtőt, aki készségesen segített. Tollal felírtam a tábla fehér szegélyére a hal nevét, pár hétig biztosan látszani fog. Tetszetős egy multi, legjobb bringával bejárni.

12
34
56
7 
carmin 2012.03.17 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Ezt a ládát már kerestem majdnem 7 éve, még kezdő kesser koromban GPS nélkül, de sajnos akkor nem találtam meg. Most végre megvan, de a hal nevével elakadtam, így ezúton is köszönöm a rejtő segítségét.

acsi53 2012.03.17 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Köszönjük a rejtést

Yankeeville 2012.01.28 20:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megvan!
Az utánam érkezőknek..:
A hallépcsőnél a táblát tényleg tönkre tette valaki, de a jelszó ennek ellenére megtalálható rajta. Jó szemek kellenek hozzá, érdemes keresni! Ott van az.. :-)
Gyönyörű hely, még így is hogy, holdfényben láttam.
Sajnos a fényképezőgépem lemerült mire a hallépcsőhöz értünk.
Köszi a rejtést!

Pillér a vízbenKőhíd
Mathau 2011.12.03 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 4.32
Mindkét pontja nagyon érdekes volt, de sajnos a táblát tönkretették:(, így annak a jelszavát egy korábbi megtalálótól kaptuk meg.

zalajaro 2011.12.03 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Érdekes helyre hozott a láda.

Bubuka 2011.12.03 14:19 - Megtaláltam
Szép helyek most is, de jobb időben, esetleg evezve biztosan még jobb lett volna. A jelszónak utánanéztem az exfőnököm könyvében, ilyen összetételben nem találtam benne.

Duciék 2011.11.26 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.62
A négyhetes kislányunk második ládája!
Köszönjük szépen, kellemes sétát tettünk a szigeten.

ToDi001 2011.10.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Megtaláltuk!

limc 2011.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
A jelszó első részét mi is a net segítségével találtuk ki, de a duzzasztómű és a fenékküszöb látványa csodálatos volt! Köszönjük a rejtést!

Doric és Laszisz 2011.09.24 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Dunaremetei miniszünidő közben találtuk meg.
A töltésen mentünk Remetéről a jelzett letérőig és nagyon kellemes útvonalon értük el a ládát. Az utak mindenhol jól járhatók, bár helyenként, elsősorban a töltéseken, kicsit sok a kavics, majdnem megsüketültünk annyira szóltak a gumik. A láda megtalálása után még eltekertünk a hármashatárig.
A hallépcsőnél a tábla össze van törve és a leírásban nem vettük észre a pótjelszót.

Kérjük a tisztelt Rejtőt a képek alapján fogadja el megtalálásnak.
Előre is köszönjük!

Kerékpáros kupa: 72.9 km

[Jóváhagyta: NZs, 2011.10.14 22:26]

kobcikrajci 2011.09.17 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Az óvári bóklászás után vízparti tekerde. Mivel nekem teljesen szűz a vidék, lehetett ámulni a nagy vizek erején, ill. megértettem az érvelést is, hogy hová kell nekünk több víz. Gondoltam, végigbringázom rendesen a multit, ami meg is érte, viszont az első jelszórészlet ugye sem tábláról (ezt már tudtam leírásból), sem hídról nem olvasható le (pedig kiadósan végignézegettem). Így ez netcache lett. A navigációval nem volt gond, a végén a láda is könnyen megkerült, de félreértések elkerülésére érdemes tisztázni, hogy felülről közelítve a láda bal oldala a lépcsősor. A többi részlet stimmelt.

Diablo 2011.09.04 22:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Fantasztikus túrát tettem ma. Igaz 3 éve élek Mosonmagyaróváron, de nem is sejtettem, h ilyen szép környezetbe kerültem! Sajnos a hallépcsőnél megrongálták az ismertetőtáblát ezért nem tudtam az első jelszódarabot. Kicist böngészve az interneten azért meg lehet találni!
Soha életemben nem bicikliztem 52 km-t egyszerre, de azt kell mondjam megérte a fáradtságot! Nagyszerű lezárása az idei nyárnak azt hiszem.
Nagyon köszönöm a rejtést!

GCDUD_2011094144859.jpgGCDUD_2011094145623.jpg
GCDUD_2011094145649.jpgGCDUD_2011094145714.jpg
GCDUD_2011094145725.jpgGCDUD_2011094152246.jpg
GCDUD_2011094152300.jpgGCDUD_2011094152326.jpg
GCDUD_2011094152346.jpgGCDUD_2011094152404.jpg
GCDUD_2011094152638.jpgGCDUD_2011094170424.jpg
GCDUD_2011094170651.jpg 
TS 2011.08.20 16:45 - Megtaláltam
Dunakilitinél három napos szuper kenu csillagtúrán vettünk részt a fiammal baráti társasággal. A duzzasztónál lévő ládát reggel a vízre szállás előtt kerestem meg. A napi evezés után nem a pihenést választottuk, hanem a hallépcsőnél lévő jelszórészlet megkeresését, amit a kempingtől lassan de jól autózható kavicsos földúton közelítettünk meg. A túravezetővel terveztük, hogy egyik nap ide is elevezünk, ami ugyan elmaradt, de így is sok szép vízitúrázási élményben volt részünk.

Cseber 2011.08.09 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2011.08.09 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Három nap evezés a Mosoni-Dunán plusz három nap kalandozás a Szigetközben Istvánnal. Néhány útközben megtalálttal együtt összesen 29 láda.
Túránk egyik legnagyobb élménye volt ez a láda! A sok-sok víz, a víz erejének látványa lenyűgöző volt, órákig tudtam volna nézni! Sajna a hallépcsőnél a pótjelszó helyét nem írtam ki, ezért eltartott egy ideig, amíg kitaláltam a hal nevét...

abonyiotto 2011.08.04 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.56
A jelszó első tagját tippeltem, bár voltam kenuval a hallépcsőnél, de előtte nem néztem a neten a leírást, így nem tudtam, hogy multi.

hitamas 2011.07.16 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Hétvégi kenuzás kollégákkal, családdal. Eddig csak horgászcsónakban, tavon eveztem, ez más. :) A láda nem volt messze a táborhelytől. Meglepetésre az esti homályban egy rokonszenves, ifjú párossal találkoztunk a tetthelyen, akik GPS nélkül vadászták a ládát (a szomszédos lépcsőn), de felfigyelve gyanús mozgásunkra lépcsőt váltottak. A hallépcső most kimaradt, de nem hiába horgászom már régóta, a rövid nevű hal két kísérletből megadta magát. A lépcsőért jövő nyáron - remélem - visszamegyünk egy közelebbi táborhelyre. ::))

navigaator 2011.07.16 00:00 - Megtaláltam
-

Tibort7 2011.07.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Megtaláltam.

rétihéja 2011.07.02 16:00 - Egyéb
A Szigetköz különben is érdekes, de ez a láda két szép és különösen eldugott csücskébe vezetett el. Sajnos a hallépcsőnél a táblát teljesen üresen találtuk (reméljük, csak karbantartás miatt), úgyhogy loggolni csak akkor tudunk, ha majd visszajövünk a Szigetközbe -- erre biztosan sor kerül majd!
Köszönjük!

SzékelyKata 2011.06.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
:)

vViktor 2011.06.14 00:00 - Megtaláltam
Remek leírás, gyönyörű helyszínek, bringázható útvonal.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

NZs 2011.05.02 00:00 - Egyéb
"agacse" megjegyzéseire válaszként:
Ha nem olvasod el a ládaleírást, ne is reklamálj!

"szerintem indokolatlanul messze került a "műtárgytól" a láda" - idézek a ládaleírásból:
"...(Megelőzendő az értetlenkedő logokat, hogy miért ott van, ahol: 1.: a sziget árterület, tehát évente akár többször is víz alá kerülhet! Ezért kellett ilyen "magasra" tenni. 2.: A járt utaktól azért igyekeztem messzire tenni, hogy nyugodtan logolhass - szép időben, hétvégeken néha sokan bóklásznak a szigeten! 3.: A beton tövébe, kövek alá pedig azért került, nehogy az első láda sorsára jusson ez is. Talán itt hosszabb életű lesz. "

"a leírásban sem vagyok biztos, h. a lépcsőhöz képest megadott elhelyezkedés pontos...(jobb-bal)" - ha nem az általunk ajánlott módon közelítesz, hanem "fordított sorrendben", akkor ne csodálkozz, ha a jobb-bal kezed összekeveredik... akkor akár még az is előfordulhat, hogy a kezedben levő kütyün kívül a szemedet is használnod kell.

"továbbá most vagy 3 kisebb kő takarja" - ha a mélyen tisztelt keresők nem oda teszik vissza a ládát, ahonnan kivették, az nem a rejtő hibája. Amikor a leírás készült, a láda ott volt.

agecse 2010.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Érdekes hely, mindenképp megérte a ládát, ill. annak felkeresését. fordított sorrendben a hallépcsőt a gáton megközelítve....szép élmény, vízimadarak, szarvasok..
Megjegyzések: szerintem indokolatlanul messze került a "műtárgytól" a láda, ill a leírásban sem vagyok biztos, h. a lépcsőhöz képest megadott elhelyezkedés pontos...(jobb-bal), továbbá most vagy 3 kisebb kő takarja.
Minedezek ellenére a tágabb környezet miatt abszolút top...Köszönjük a rejtést!
G. Áron, Enikő, Álmos, Boti, Zazó, Ircsi

mjdgm 2010.10.16 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
A pozsonyi reptérre menet kissé korábban indultunk el otthonról, hogy legyen időnk még néhány .hu-s illetve .com-os láda begyűjtésére.
Így jutottunk el ehhez a ládához is. A duzzasztónál a biztonsági őrök felírták adatainkat, (autónkat a szalagkorlát mellett kellet hagynunk) így kényelmesen sétálhattunk a ponthoz. A doboz gyorsan adta magát, ám ekkor és itt derült ki számunkra, hogy nem készültünk fel alaposan, az első pontot elfelejtettük felkeresni. Köszönjük a rejtő gyors segítségét.
Nagyon tetszett a hely, legközelebb az első ponthoz is eljutunk majd. :-)

Attibati 2010.09.22 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Kerékpáros találat
Győr-Ménfőcsanak- Kunsziget- Darnózseli -Püski-Dunasziget - Dunakiliti - Halászi - Ásványráró - Győr - Ménfőcsnak 147 km

Túl gyorsan végeztem a mai napra betervezett ládákkal ezért teljesen felkészületlenül belevágtam ennek a multinak a teljesítésébe. Az első pont könnyen meglett. Bár az információs tábla már kissé kusza - bepárásodott, az ismertető szövegek leváltak a tablóról - azért sikerült a jelszóhordozó halnevet megtalálni.
Itt okozott egy kis fejtörést a hogyan tovább mivel a GPS térképei nem igazán mutatják helyesen a környék úthalózatát. Végül a rejtő segített ki a megközelítés részleteivel - ezúton is köszönet érte.
A duzzasztóművet őrzik ugyan - az adataimat felirták - de simán be lehetett jutni a területre Kiliti felöl. A rejtekhelyet a töltés tulsó oldaláról közelítettem meg így egy kicsit nehezebb dolgom volt mint ha a lépcsőn sétáltam volna fel.
Soha nem jártam még a vízlépcsőrendszer környékén , köszönöm a kalauzolást.

indiana jones 2010.09.18 18:37 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést

bortel 2010.08.28 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Vizitúra során kenuval kerestük fel a multi pontjait. Mindkét látnivaló nagyon különleges. Köszönjük!

Judit és Laci

fenékküszöbduzzasztó
hallépcsőhíd
norko 2010.08.27 17:00 - Megtaláltam
Vízitúra egy kis ládázással egybekötve.

gabortel 2010.08.27 12:00 - Megtaláltam
Nagyon jókat eveztünk, klassz hely.

lajtmann 2010.08.21 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Jót kerekeztünk a délutáni napsütésben. Az út mellett finom vadszeder terem!

JáBáJuMá 2010.08.21 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Vadvízkemping->Denkpáli hallépcső->Vadvízkemping kenuval
A végén pedig eltekertünk a ládához a kempingből, ahol találkoztunk Lajtmannékkal .
Köszi a rejtést.

Mo-Hó 2010.08.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.63
A hallépcső gyönyörű volt a megközelítése kicsit körülményes a magas vízállás miatt...
A duzzasztó se semmi, de a megközelítéséért bozótharcot kellett vívni.
Szóval nagynehezen meglett! Köszönjük!

marazmarci 2010.08.13 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
5 napos Dunakiliti vizitúrán gyűjtöttük be a pontokat. Köszi a rejtést!

krumplifej 2010.08.06 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Fordított sorrendben haladtunk. A hallépcsőhöz a család fele nem jutott el, mert az út egy része víz alatt volt, és a sodráson a legkisebbel nem lehetett átmenni. A táj viszont nagyon szép volt.

takacsimre 2010.08.01 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Először Dunasziget felől próbáltuk megközelíteni az első pontot, de a híd fölött áramló víz ebben megakadályozott bennünket. Dunakilitinél
szerintünk a ládát a fenékküszöbhöz közelebb kellene elhelyezni, mert az rendkívüli látványosság. Bennünket a dübörgő víz hangja csábított oda. Kiliti felől plusz nyolc kilométer és közel egy óra kerülővel a hal-
lépcső is meglett, amit szintén érdemes volt megkeresni. Ezt a ládát ajánlani tudjuk mindenkinek.
Köszönjük a rejtést.
Marika, Péter és Imre

nogacsalad 2010.07.22 13:30 - Megtaláltam
Részletek később...

madarasz.peter 2010.07.17 14:25 - Megtaláltam
Egy nyolc napos vizitúra keretében sikerült a multit abszolválni. Első három nap Dunakilitiben táboroztunk, ekkor lett meg a második pont. Következő három nap Doborgazszigeten, végül az utolsó táborhelyről Cikolaszigetről nekivágva lett meg a hallépcső.
Csodaszép ez a szigetköz, nekem legjobban a kristálytiszta vizek tetszettek amik mélyén növények állatok lebegtek, úszkáltak. Ilyet én még nem láttam.

A multi leírás szerinti teljesítése szerintem sok örömtől megfosztja a kessert, javaslom ha teheted vizen közlekedj!

Szigetköz vizitúra

Csapat: Bláthys vizitúra

Haspok 2010.07.04 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.86
Talán az egyetlen szúnyogmentes hely a hétvégi vízitúra során :).
Köszi!

pappgyorgy & Aniko 2010.07.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Szép!

Andris.82 2010.05.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.49
Sajna nem olvastam az utolsó hozzászólásokat, így tollat nem vittem amit otthagyhattam volna. Dobozban nincs normális meglepi, egyébként jó helyen van. Igaz kiesik a látványoságoktól, de legalább nyugodtan lehet logolni.

hídhallépcső
hallépcső melletti kis patakhallépcső melletti kis patak
Dunakiliti feleközel a duzzasztóműhöz
fenékgát, odaát már Szlovákia 
turorudi 2010.05.23 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.48
Köszönöm a rejtést!Aki ezt a ládát keresi,jobb ha felszerelkezik két flakon szúnyog riasztóval.

feketer 2010.05.04 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
A láda kicsit talán lehetne közelebb a műtárgyhoz, arra felé már nem sok izgalmas dolog van :-) Utolsó 10 kilométeren szarrá áztunk.

45 km-es kör lett bringával, igaz már sokadszorra, csak nem tudtam, hogy van itt láda: http://connect.garmin.com/activity/32222947

Fortunata 2010.04.18 15:15 - Megtaláltam
Két szigetközi nap zárása, kár, hogy ilyen hamar vége lett.

nyuszt 2010.04.18 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Győrből jöttünk fel kérékpárral egészen idáig. Nagyon szép ez a vidék, érdemes végigjönni rajta. (igaz az út nem a legjobb, de a táj miatt megéri)

A láda sajnos be volt ázva! Tollat vigyetek, ha logolni akartok!!!

gabeex 2010.04.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést és a segítséget!

puhanyuszi 2010.04.01 00:00 - Megtaláltam
:)

NZs 2010.04.01 00:00 - Egyéb
Köszönöm bgecco hathatós közreműködését a láda meggyógyításában!
Ha a vízállás éppen engedi, feltétlenül érdemes ám bemenni a hallépcsőhöz!

bgecco 2010.04.01 00:00 - Megtaláltam
A duzzasztóműnél megtaláltam a régi ládát. A teteje nem volt rajta rendesen, egész télen állt benne a víz. A jelszó és az első oldal olvasható volt ugyan, de lapozni nem lehetett benne. A ládába beköltöztek különféle bogarak is. Nem volt nagyon szép látvány. A dobozt kicseréltem, új logbook és toll került bele.
A hallépcsőnél a halas tábla kint van, kereshető. Valszeg újra kitették. Érdekes volt a létesítmény, még soha nem láttam ilyet. Az odavezető úton a kőhíd még járható. Bárcsak vízálló cipőben, vagy autóval. Én az utóbbit választottam. A rejtő kérésére a híd bal első pillérére kiírtam alkoholos filccel a jelszó ezen felét. Ha nem lehet tovább menni, legalább innen le lehessen olvasni a pótjelszót. A pótjelszó koordinátái: N47 55.706 E017 23.916

A láda ismét teljes értékékkel kereshető.

Shar-pei 2009.10.25 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!
Léna, Klára, Attila, Eszter, Csaba

Yoss 2009.09.20 11:45 - Megtaláltam
A láda könnyen meglett, mivel kint volt a gát tetején az út közepén, méterekre a lépcsőtől egy rakás sz@r társaságában. Lásd a mellékelt fotón. A ládát már félve nyitottam ki, hátha oda is jutott az áldásból, de belül nem volt semmi ilyesmi, viszont csurom víz volt minden benne, pedig le volt zárva. Attól tartottam, hogy hátha a kula gazdájának leeresztett "hűtővizétől" volt minden elázva, de nem volt büdös, így gondolom csupán víz volt. Logolni természetesen ilyen állapotban lehetetlen, gusztusom sem volt hozzá. Viszont a jelszó második fele meglett. Legalább ez megvan, mivel az első felét nem találtuk meg a tábla hiányában. Mit mondjak, nem egy sikertörténet, pedig gyalogoltunk érte rendesen. Ez természetesen nem a rejtőt minősíti. Mellékelem a képeket, igazolásul és kérem a megtalálás elfogadását. A táj egyébként gyönyörű, különösen ilyen szikrázó napsütésben. Biztos, hogy jövünk még erre a tájra, mert bár sokat láttunk belőle, de még sokkal többet nem. A rejtést annak hiányában nem tudtam értékelni. A ládát eltettem az út közepéről a lépcső jobb oldalára és tettem rá egy kisebb követ. Kicserélni sajnos nem tudtam, nem lévén nálam pótláda.

[Jóváhagyta: NZs, 2009.09.21 11:57]

Így találtamA tábla hűlt helye..
ZsilipGyönyörű a táj
vegatti 2009.09.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Picit félresikerült ez a multi ma. A hallépcsőnél az információs tábla eltűnt, a pótjelszó meg nem található. Kilitin pedig ugyan meglett a láda, bár nem a helyén és sajnos tele vízzel. Pótládával és loggal nem készültem, így csak a fél liter vizet öntöttem ki belőle. Loggolni lehetetlen. Minden elázott.
A család kicsit szomorú volt. A vidék nagyon szép, és a duzzasztó is érdekes látvány. Majd legközelebb. Azért egy új ládát cipelek majd magammal mostantól.

[Jóváhagyta: NZs, 2009.09.20 13:47]

Stimm 2009.08.21 17:50 - Megtaláltam
A Dunakiliti ládánál 2009.06.22. 20:05-kor loggoltam /szakadó esőben :-((/ . Most egy szigetközi bringatúra során a hallépcsőnél levő jelszórészletet próbáltam begyűjteni. Sajnos a tábla hiányzott, a pótjelszó sem volt megtalálható. A mellékelt képek alapján kérem az elfogadást.

[Jóváhagyta: NZs, 2009.08.25 21:57]

lghost 2009.08.12 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
A jelszó elsőrészéért megküzdöttünk, mivel sehol sem találtuk, aztán a rejtő végül is segített, így lett meg az egész.
Mind a két pont tetszett, de magunktól nem jöttünk volna ide.
Köszönjük.

Burn 2009.08.12 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zsotie 2009.08.08 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Biciklivel gyűjtöttük be a két pontot. Nem volt könnyű, mert a két pont közötti út nehézkesen járható. Az információs tábla nincs meg, az ablakon sem láttam szöveget. Telefonos segítséget kaptam, köszönöm.

Csaba & családja 2009.08.07 06:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
A láda könnyen meg lett, de a másik ponttal meggyűlt a bajunk. Kocsival és gyalog a magas vízállás miatt nem lehetett megközelíteni, maradt a kenu. Minden hiába az információs táblának csak a keretét találtuk meg.

[Jóváhagyta: NZs, 2009.08.11 20:35]

 
Winssent 2009.07.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Kenutúra alkalmával Dunakilitiben sátoroztunk, és ennek alkalmával úgy gondoltam fel kellene keresni ezt a közelben lévő ládikát, ami hamar meg is lett. Szerencsére a hallépcsőhöz elkenuztunk, így azt hittem meg tudom lesni az ottani jelszót is, de sajnos az infó tábla hiányában ez kimaradt. Szerencsémre NZs megküldte a hiányzó jelszórészletet, így sikeresen tudok logolni is.

Hatalmas élmény volt ez az egy hét, és még hogy kincskeresésel is meg tudtuk spékelni, ez már csak hab a tortán :)

Az infotáblaHallépcső
Az árrA tábla ami fogadott...
GeoBiker 2009.07.12 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Nagy szigetközi nyaralás során bicajjal a környéken terepezve, földön, vizen és néha levegőben is... :)

 
Nervas 2009.07.11 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Kicsicsapattal közösen megtalálva.

Kicsicsapat 2009.07.11 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk!
Bár a bejelentéskor akadt egy kis gondunk :-)
Leírás hiányában, az alternatív jelszót nem kerestük, a táblán a képek pedig a levonuló ár miatt, még nedves, alig kivehető volt.
Még jó, hogy körbefényképeztem, de még így is csak sok sikertelen
próbálkozás, és a tiltás lejárta után sikerült bejelenteni.

Nagyon szép környék, köszönjük a rejtést!

Kicsicsapat

szjuli 2009.07.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Két részletben kerestük meg vízitúrázás után. Ennek köszönhetően jól bejártuk a környéket, megismertük a Szigetköz természeti szépségeit és épített "értékeit" is.
A hallépcsőhöz vezető út a töltés után még kicsit dagonyás, és nagyon szúnyogos. A kőhíd túloldalán még átbukik a Duna, így itt csapatunk fele le is maradt (lábszárközépig kell gázolni). Utána már nagyon szép a rét, bár még ott is át kell lábalni egy pocsolyán. A jelszót rejtő táblát kicsit megrongálta a víz, de még olvasható, viszont a pótjelszót szerintem belepte az iszap, már ha jó helyen kerestem. De a környék nagyon látványos!
A kiliti ládát már előző nap megkerestük, az is érdekes látvány. De oda is zárt cipőt javasolnék, sok a szúrós gaz és szeder.
Összességében jó rejtés, köszönjük!

apával és az árrala töltés lakója
hol a hal lép 
zahako 2009.06.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Fordított sorrendben, vizitúra során.

Hátszélben 
btamas 2009.06.19 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Sanyi55 2009.06.14 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk, tetszett a hallépcső.
Sanyi 55 + pinyo

hallépcső 
pinyo 2009.06.14 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.45
Megtaláltuk szigetközi kerekezés közben. Külön köszönet a hallépcsőért.
Marcsi + Sanyi55

zsiliphallépcsőnél pihi
pedrovarga 2009.06.01 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Először a ládát kerestük meg, még előző nap. Szürreális a semmibe vezető lépcső, és a mederben kinőtt erdő látványa, de a csúcs a kikötőbika egy domb tetején. A hallépcsőhöz több helyen is 40 centi mély vízátfolyásokon keresztül jutottunk el, nem tudjuk, mindig ilyen e a megközelítés. Szúnyog rengeteg van, érdemes riasztóval felszerelkezni!

levmaster 2009.05.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Május 1 hosszú hétvége. Wellness. Pihenés. Ládázás :)
Dunaszigetről indultunk megkeresni egy biciklitúra keretében. A duzzasztómű melletti láda meg is lett, ám a hallépcsőhöz sajnos nem sikerült eljutnunk, mert a híd túlsó vége járhatatlan volt a magas vízállás és a sok uszadék fennakadása miatt. Csatoltam két darab képet a helyszínekről, kérem a láda tulajdonosát hogy fogadja el nekünk a találatot!
Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: NZs, 2009.05.03 20:05]

GCDUD logbookHíd a hallépcsőnél
Milko 2009.03.21 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 1.83 súly: 2.62
Megtaláltuk. Két részletben, Zsuzsival és Krisztával. Köszi a rejtést!

blise 2009.01.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.65
Köszi a rejtést, tavaly májusban kerestem meg a második pontot, összel az elsőt, majd miután szembesültem vele, hogy nem írtam fel a már megtalált jelszórészletet, most ismét megnéztem a második részt, igaz ezúttal csoportosan. Sajnos jó kevés a víz a Dunában.

pityer 2009.01.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.37
.Megtaláltuk.

cobrahu 2009.01.09 00:00 - Megtaláltam
Megvan jó hideg volt.

KJ & GM 2009.01.03 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Bakacsin86 2008.10.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Skityu segítségével ez volt életem első ládája. Nagyon sokszor jártam erre, de nem gondoltam volna hogy ilyet is találok. Köszönöm a rejtést!

csapek69 2008.10.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Köszöjük szépen, a pontosan 4 éve elrejtett láda szép állapotban van.

aszdogemakri 2008.09.28 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.60
Köszönjük a kirándulást, kicsit vadregényes volt a láda környezete...

sirgalahad 2008.09.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
két részletben teljesítve

Első versszak, első pontnál, 2008 április 28-án (kalandleírás ld. ott, egyéb logban):
Izgalom a vízszint alatt
Lépcsőzni láthatsz egy halat
Ám megéri nekik szívni
Így tudnak majd nyugton ívni

Ma pedig eljött a második pont ideje:

Víz tömege borzasztó
Amit tart a duzzasztó
Nézem a Duna főmedrét
Elvitte egy nő vedrét

vas és acélzsilip
szédítő örvényelhagyatott bódé
fenékküszöb lentrőlés fentről
arról jön a víz 
medgypeti 2008.09.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Megtaláltuk első geoládánkat!

vizipinty 2008.08.20 18:40 - Megtaláltam
A láda már korábban meglett, de a hallépcsőhöz nem sikerült eljutni, mert a víz elzárta az utat. Szerencsére a jelszó így is megvan, hála a webnek.

'Útlezárás' a hallépcső felé 
Hatosfogat 2008.08.12 19:30 - Egyéb
Tudom, hogy a rejtés nem erről szól, de előző bejegyzésünkből is érzékelhető, hogy milyen kérdések fogalmazódtak meg bennünk. A mai napra egy kis Szlovákiai kirándulást irányoztunk elő, két láda (GCPOZS és GCDROM) begyűjtéséhez igazodva. Azonban hajtott a kíváncsiság, hogy megnézzük, mit építettek a Szlovákok Dunakiliti helyett, pótlására.

Dunacsúnynál a valósággal szembesülve a kérdések csak tovább gyűlnek bennünk;
- látva a hatalmas vízfelületet, a csatornát, a beton töltéseket, nem gondoljuk, hogy kialakul egy a Tisza-tóhoz hasonló világ, de azért ez nem csupán egy ipari létesítmény lett, mert
- a töltésen aktív sportélet zajlik, kiváló kerékpárutak mindenfelé, ahol a kerékpározókon kívül rengeteg görkorizó, néhány kocogó még a legnagyobb nyári kánikulában is!
- az öreg Dunába juttatott vizet is alaposan kihasználják: mesterséges vadvizi pályát alakítottak ki a duzzasztóműnél, amihez szálloda is kapcsolódik, lelátók a pálya mellett, tehát vélhetően versenyeket is rendeznek.

Inkább nem is folytatom...

Az erőműhöz Bősre már inkább el sem látogattunk.

Gyűjtsünk apró kagylót!Csatorna - beton töltés - kerékpárút
Öreg DunaElzárt zsilip I.
Elzárt zsilip II."Vadvíz" I.
"Vadvíz" II.Fentről (részlet)
Hatosfogat 2008.08.09 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Dunaszigeti szállásunkról kerékpárral közelítettük meg az első pontot (13:30). Bár felmerült bennünk, hogy tovább kerekezünk Dunakiliti felé, de a közeledő felhőket látva a visszatérés mellett döntöttünk. Sajnos későn, mert visszaúton így is jól megáztunk.

Végül autóval mentünk el a duzzasztóműhöz, ahol kiadósat sétáltunk. Persze nem terveztük meg a teljes sétát, így felesleges utakat jártunk be. A javasolt úton közelítettük meg ládát, ahol jól hallottuk a víz zubogását, de nem ugrott be, hogy a fenékküszöböt halljuk. Így visszatértünk lényegében a duzzasztóműhöz, ahonnan másik úton nekivágtunk megnézni a fenékküszöböt. Kicsit idegesek lettünk, amikor másodszor is elhaladtunk a láda közelében.

Mindezzel együtt szép (vizen megközelítve sokkal szebb lehet!), érdekes és nagyon elgondolkoztató helyeken jártunk;
Mit mért tesz, nem tesz az ember?
Mit miért épít, nem épít az ember?
Mikor építés az építés és mikor rombolás, illetve mikor nem rombolás a nem építés és mikor rombolás?
Mit hogyan rontunk el, próbálunk jóvá tenni?

És mindez mennyibe kerül?

Köszönjük a rejtést!

Hallépcső fentDuzzasztás
Hallépcső lentEmberi alkotások I.
Nem duzzasztHatalmas erő, de minek?
Irány a láda!Visszapillantás a feleslegessé vált monstrumra
Megtaláltuk!Ide soha sem fognak semmit kikötni!
FenékküszöbKilátás a szigetcsúcsról
Emberi alkotások II. 
bingo 2008.07.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
Megvan!

Totoka 2008.07.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megtaláltuk!

csmarkus 2008.07.30 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Szigetközi nyaralás keretében. Köszi a rejtést!

Ziu9 2008.07.29 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.96
Közel egy hetes kenutúra során kerestem fel ezt a két pontot. Nagyon jó volt..:)

tcsb 2008.07.27 18:15 - Megtaláltam
+van!

Szlil 2008.07.27 18:15 - Megtaláltam
Szombaton egész napos kenuzás kisvesszősi kemping és Kiliti között. Vasárnap lazább evezés, első pontnál kis pihenő beiktatásával. Délután kocsival mentünk Kilitiig, ládalátogatás, fenékküszöb megtekintés. Vadvíz kempingben szombaton motorostalálkozó volt. Már többször jártunk errefelé vízifesztiválok alkalmával, akkor is elsétáltunk már a fenékküszöbig, de eddig egyszer sem volt ilyen magas a vízállás.

kustraat 2008.07.27 10:41 - Megtaláltam
Mackka, a párja és mi (Ádi, Dani és én) szombat este kerestük meg a láda első felét, ahogy írta is, mi már voltunk ott a héten, a túrázók közül egyedüliként meg is mártóztunk a csaphideg vízben:)
A rengeteg szúnyog és az időnkénti vízben gázolások sem tudták elrontani ennek a túrának a szépségét, hangulatát. A hallépcső remek kis találmány, állítólag működik is. Nem irigylem a halakat, ha nekem kéne ott felúsznom..
Ádám tényleg remekül navigált, még az sem vette le a kedvét, hogy ezúttal nem tudott valami jó kis játékot cserélni a ládából, mivelhogy ez nem olyan..
Másnap Eszterékkel megkerestük a jelszó második felét, immár igazi, kézzelfogható ládával, aminek fiaim örültek leginkább.
Ati és a fiúk (és Mackkáék, természetesen)

Mackka 2008.07.27 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Hétvégére leugrottunk Dunaszigetre evezni kicsit. A hallépcsős részhez vezető hídnál kétszer emeltünk is :) A vízállás eléggé magas volt, így száraz lábbal nem lehetett átjutni a hídon, bár ezt senki nem bánta.
Délután, evezés után - vacsi előtt jöttünk el megkeresni a láda első részét. Az autót a töltés aljánál hagytuk, onnan sétáltunk, Ádám navigált minket. Átsétáltunk a hídon, aztán még egy helyen sétáltunk vízben, elég gyorsan odaértünk. A többiek már jártak itt valamelyik nap kenuval. Mi megnéztük az "ablakot", kikerestük a jelszót, nézelődtünk kicsit, aztán visszasétáltunk a kocsihoz. A táborban már várt a vacsora :)
Másnap reggel, már összepakolva jöttünk el Dunakilitire, a regisztráló bácsi nagyon kedves volt, mindent megmutogatott a térképen, hogy mit nézzünk meg. Az alsó, jó minőségű úton sétáltunk végig, aztán Ádám riasztására felmásztunk a töltésre, a láda hamar meglett (ádám találta meg!).
Innen sétáltunk el a fenékküszöbhöz, megállapítottuk, hogy ezen már nem tudnánk átsétálni :)
Köszönjük, tetszett!
Péter & Mackka (& Ádám & Dani & Ati)

sosi 2008.07.26 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
kerékpárral teljesítettük a kört, kicsit eláztunk, de remek volt a Szigetköz

Tub 2008.07.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Eddigi legélvezetesebb!!!

zara 2008.07.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
korrekt és izgalmas volt köszi :)

pörsing 2008.07.19 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.92
Megtaláltam

 
q-rz 2008.07.18 14:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

sebok_marton 2008.07.15 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Megtaláltuk.

Szibella 2008.07.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltuk.

mrx 2008.07.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Láttunk halakat az üveg ablakon keresztül.
(Nagy kár, hogy nem fejezték be a duzzasztót.)

KuruczGy2 2008.07.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Megtaláltuk!

szilassi 2008.06.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Egy 4 napos táborozás alkalmával bejártuk a Szigetköz egy részét. A hallépcsőhöz kenuval jutottunk el. Nagyon szép hely, mindenképpen érdemes vízreszállni. A vízlépcsőre nem jutott sok időnk, ezért a fenékgátig nem is mentünk el. A láda megközelítése szandálban elég fájdalmas, a töltés tele van szederrel. De legalább lehet nassolni. Érdemes talán az alsó úton megközelíteni és felmáászni a töltésre valahol.

Útban a hallépcső felé 
Tündérvirág 2008.06.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Halásziban megszálltunk,
Bicajra pattantunk,
kezünkben a GPS,
meg van a láda, jejeje:)

Laza 40 km-es bringázás a kavicsos gáton, a fűben, a Duna mentén, át a félig víz alatt lévő hídakon, és placcs egy sártengerbe:) - szerencsére ezt Kedvesemen kívül csak néhány szürke gém lát(hat)ta:)
A környék GYÖNYÖRŰ! Ez az eddigi legszebb láda-rejtekhely, ahol jártam. Vadregényes, nyugodt, tiszta levegő, tiszta táj, néhány lovas, rengeteg madár, zöld mindenütt, egyszóval totális kikapcsolódás volt.

KÖSZÖNÖM a rejtést!

Kata&Ádám 2008.05.31 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtalálva...

ZoleeTheRiddick 2008.05.11 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
A Környék szigetköz kiemelkedő gyöngyszeme.
Király a rejtés - lépcső a semmibe :) , de a semmiből :) -
Sajnos a Jelszó első fele nem lehetett meg a DUNA magas állása miatt.
Remélem ez nem lesz gond.

[Jóváhagyta: NZs, 2008.05.13 00:21]

Az Erő, ami jelenleg télleg "mű"A kikötő kezdete...
Játszik kicsit :)Én is játszom kicsit
Az akadály... :( 
sirgalahad 2008.04.28 13:30 - Egyéb
Most csak az első részlet megkeresésére volt módom, de jó kis kaland lett. Az első hídnál a mellékelt kép fogadott. A híd után zubogott át a víz az úton. Mit tesz egy buzgó ládász? Bakancs, zokni le, irány a hideg Duna!
Abban csak reménykedtem, hogy nem túl mély a víz és a sodrás sem akkora, hogy bokám lanyha nyaldosása helyett kirántja lábam, s odaveszek...
Ám szerencsésen átjutottam, majd egy csudálatos kis helyre érkeztem, ahol:

Izgalom a vízszint alatt
Lépcsőzni láthatsz egy halat
Ám megéri nekik szívni
Így tudnak majd nyugton ívni!

Legközelebb erre jártamban majd sort kerítek a második pontra is.
Köszönöm a szép élményt!
Sirgalahad

a híd után ezt láttam megközelebbről ilyen volt
visszanézvénlábszárítás, majd indultam tovább
csudaszép tájzubog a víz
itt lépcsőznek a halacskákvisszafelé is a bevált módszer
a második átkelés után 
Gotica 2008.04.27 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
A hallépcső gyönyörű hely.A kiliti duzzasztó óriási épitmény.

Puszkany 2008.04.22 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.99
Egy élmény volt, köszönöm! A gátnál hagytam a vasat onnan gyalog a hallépcsőig verőfényes napsütésben. A hidat frissen betonozták, autós forgalom elől lezárva, a vízszint a duzzasztott oldalon 10cm-rel maradt el a híd szintjétől. Nagyon hangulatos kis pihenő van kialakítva a hallépcsőnél, tetszett. Vissza a kocsihoz, irány a duzzasztómű. Szép batár beton építmény. Bratyi a biztiőrrel, majd gyalog-galopp a fenékküszöbig, aztán a cache. Köszi a rejtést!

 
karcsi9641 2008.04.13 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Hosszas készülődés után, ma sikerült megkeresnem a ládát.
Az ajánlott kavicsos úton mentem a hallépcsőtől. A táj fantasztikus, ilyen helyen még nem jártam. Az őr a korosztályomnak klasszikus kérdéssel fogadott: "Hát maga hun gyütt be?" De gond nem volt, mert előadtam az "eltévedtem, fogalmam sincs" formulát. Bezzeg 30 évvel ezelőtt lett volna nemulass!
Köszi a rejtést!
karcsi9641

A "szerpentin"Megvagy!
Két víz között 
Zsozsoboy 2008.04.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Szép rejtés, bár a hallépcső nem működött. Szegény halacskák csak lefelé sodródhatnak.

NeZo 2008.03.15 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Megtaláltuk!
Végig követtük az útvonalat, tényleg megérte.
Ja, és a Reiziék is átjöttek a hídon.
Ez alkalommal tényleg sokan voltunk. Egy éve még egyedül kezdtem,
mostanra pedig egy egész csapat jön velem.
Akik jelen voltak: Reizi, Zsu, Kevin, Peti, Adri, Heléna, Eszti, Szajó,
Kiru, Csabika, Mese, Bobek.

borosmi 2008.01.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Érdekes elképzelni, hogy a rejtés lépcsője egy kikötő vizébe nyúlt valaha. Mindig is érdekelt a Szigetköz, köszi.
Merci és Miki

zem 2008.01.12 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Az első pont volt számomra varázslatos, maga a környék, a víz ereje (hatalmas ágakat dobáltak a gyerkőcök, tesztelték, de a "vízazúr"). A sár és nagy autóforgalom ellenére (határon átvivő út?) mégis békét árasztott az egész. Köszönöm Csuhásnak az egész napos autós és gps-es segítséget, illetve NZsnek a rejtést!

HangulatMinden dolgok lényege...
Így is szépA fórumok réme :-)
Értelmes tiltás?!?Jéghab
AlkonyodunkOlvadva
Csuhás 2008.01.12 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Két érdekes vizügyi létesítményt mutat be ez a multi. Köszönhetően a részletes láda leírásnak, azok számára is érdekes, akik nincsenek műszaki érdeklődéssel megáldva. Már régen el akartam jönni ide, köszi!

Csuhás

VízpartonEgyütt lépve
EgyensúlyozvaMászóka
Ívek, örvényekGátrészletek
Valami szépet ma is..
Kovlaci 2007.12.31 22:29 - Megtaláltam
Félelmetesek a szerkezetek a vízen.

KranIC 2007.12.31 18:17 - Megtaláltam
Megvan

Petes20 2007.12.31 12:51 - Megtaláltam
Ilyesztő mélységek, a ládát légvonalban közelítettük meg kicsit nehezítve a terepen :)

Mr Bean 2007.12.28 14:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Encsi 2007.11.12 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Jó nagy szélben jártunk ott, de legalább sütött a napocska :) A rejtés ügyes volt!

Misu 2007.11.12 14:04 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Cerbengocz 2007.11.03 14:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Vizes szakmában dolgozom, és régóta szerettem volna legalább egy részét látni ennek a vízlépcsős dolognak.

Sajnos ma tabu ez a beruházás, különböző okokból. Azt, ahogy ma áll ez az egész ügy, csak magunknak köszönhetjük. Szégyen...

giuseppa 2007.11.02 15:57 - Megtaláltam
Ok

Lüki_001 2007.10.13 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Nagyon tetszett a hely.
Mi az első pont után a föld úton mentünk végig, nagyon érdekes volt az egész. :) Kocsival átmentünk a gáton, de nem szóltak érte semmit. :) Kifele álldogált valami biztonságiőr, talán irogatott valamit, mindenesetre nem álltunk meg :)

 
tibbi 2007.09.23 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Különösen kedvelem a folyókat, így ezt a gyönyörű napot a Szigetköz látogatására szántuk. Az első pontnál kezdtünk, onnan a leírásban is ajánlott track alapján szerettünk volna továbbmenni Dunakilitibe, de ez személyautóval lehetetlen. A "Kőhíd"-ra is csak gyalog lehet odajutni,a néhány méter hosszú köves rész miatt. Én is trackeltem, hamarosan berajzolom az utakat a turistautak.hu térképbe.

Köszönjük a rejtést! tibbigeo&Zsani

A hallépcső
A tábla
A fenékküszöb
Ez vajon mi (lett volna)?
MGT 2007.09.02 18:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Megtaláltuk!Az MGT ismét talált 1 ládát!Jo nehéz volt a köveken átkelni ahol mentünk.Bár biztos van egy másik ut is a 2.jelszóig.Nagyon szép látvány.Kösz a rejtést!Endless,Barba,Thomas

Chubby 2007.08.23 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
[wapon beküldött szöveg]

5 napos osztálykirándulásos evezőtúra Petibáékkal és az osztály egy részével. A második pont lett meg előbb, utána mentünk a virtuális ponthoz. Köszönjük a rejtést.

Chubby és a többiek

WebMonster 2007.08.23 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Evezős túrán petiba-val Chubby-val. Tetszett a láda, bár sajnos eléggé ki volt fosztva.

petiba 2007.08.23 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Nagyon szép, több napos evezőtúrán vettünk részt az osztályommal a Szigetközben. A Tambitúrásoknál (www.tambitura.hu) béreltünk hajókat, s kértünk vezetést is. Nagyon kedves vezetőnk volt, sok mindent megmutatott a kis csatornákon. Az öt nap eredménye csak ez az egy láda, de hát nem is csak emitatt jöttünk ide. (A virtuális jelszórészlet elég megtévesztő, mivel úgy tudom, hogy a táblán lévő halnév így röviden nem helyes.)
Köszönjük a rejtést.
Peti bá' és a lányok, s még elég sokan (ld. kép)

 
ésKata 2007.08.18 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Szigetközi vízitúrán jártunk erre. Borulás miatt a fénygép még szervizben, a képek így talán később

Zergi 2007.08.18 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Fogtam!
Dunaszigeten a Vesszősi sátrazóhelyen táboroztunk 4 napot, innen csillagtúráztunk kenukkal minden gyönyörűbbnél szépségesebb, szelíd és vadregényes ágakban. Jártunk a kiliti fenékküszöbnél, és a duzzasztónál, az édesvízi medúzák helyén, a "Kis-Rába" kanyargós vadvízén, a halbölcsőnél, az átvágott mesterséges és természetes csatornán és ami még nagyon tetszett az ötletessége miatt azt külön kiemelem: ez volt a hallépcső! Átemeltünk lefelé menetben, felfelé menetben, úsztunk egyik zárástól a másikig, megkíséreltük felismerni a madarakat alakjuk, röptük, székhelyük alapján. Hajnali halászháló kiemelésen is részt vettünk, fogtunk szabadkézzel kishalat. És sajnos az egyik S kanyarban éppen a mi hajónk borult vízbe, így képek sajnos csak esemény előtti időből, korlátozottan készültek. Vének felé mentében még táboroztunk egyet Ásványrárónál, aranyat nem mostunk, de a kissé benőtt környékű magaslesről kikémleltük a kócsagokat, gémeket, a kormoránokat, a récéket és egyéb megszámlálhatatlan madarat. Voltak, akik itt is aludtak.
Kis kísérőkocsis kitérőt tettünk a hédervári ládához is. Figyelem, az odavezető híd csak saját felelősségre használható!
Vénekre a nagy eső előtt érkeztünk, éppen hogy csak volt idő a jól rejtett ládát megkeresni. Győrben, amíg kisbuszunk a csoport másik feléért visszament, addig begyűjtöttük rohamléptekben a belvárosi láda összetevőit, bár a szűk utcák között igen gyér volt a műholdvétel. A vasútállomásra visszaérés előtt aztán leszakadt az ég... Pestre 2,5 órás késéssel, a tűzijáték végére értünk.
Külön köszönet Platzer Gábor pisztrángkörös túravezetőnknek!!!

Zoli legendát mesélA hallgatóság
A hallépcső előttNapkelte
FogásFogás 2
FogakÁlkapocs
ÁtemelésVízkép
fkmaster 2007.08.10 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Végigautóztuk az ajánlott útvonalat Dunaszigettől Dunakilitiig, szerencsére sem magas vízállás, sem sorompók nem akadályoztak útunkon. A hallépcsőnél fürdőzökkel és cserkészekkel találkozunk. A duzzasztómű hatalmas, a rejtés hamar meglett szerencsére. A portás csak integetett és probléma nélkül kiengedett bennünket a területről. Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett a Duna lenyűgöző környezete.

thbarnabas 2007.08.07 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Pár éve jártunk erre evezni. A hallépcsőnél nem jártam még, nagyon érdekes volt. A kísértet duzzasztómű és a fenékküszöb az már régi ismerős volt. Köszönöm a rejtést!

somorjaiklán 2007.08.05 20:25 - Megtaláltam
Sajnos nem volt jelzett kő, ugyhogy felforgaqttuk a köveket rendesen, és bizonytalankodtunk is, hogy jók-e a koordinátáink. Nagy küzdelem után, a szömörcésen átvágva megtaláltuk. Nagyon, de nagyon örültünk.
Somorjai Klán

targonczas 2007.08.05 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
ok

zsuuu 2007.08.05 14:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Mind a két pontot vízen közelítettük meg Doborgazszigetről indulva. Első nap a ládát kerstük meg, mivel mi már jártuk a Fenékküszöbnél, így míg a társaság nagyrésze elsétált oda, mi ládazni indultunk. Petra megjegyzése a logbookban: vízitúráról volt szó, nem hegymászásról :) A kütyü egy kicsit odébb mutatott, mint ahol a láda ténylegesen van, és a kővön sem volt jelölés, de azért a fél domboldalt átforgatva meglet :) Másnap mentünk a hallépcső felé, ahol már jóval könnyebb dolgunk volt. Köszönjük a rejtést.
Somorjai klán, Petra, Csilla, Zsuuu

a sosem használt gátFenékküszöb
emléktáblaHallépcső
egy érdekes kő 
DoriKili 2007.06.30 13:45 - Megtaláltam
A hétvégei vizitúránk szárazföldi része volt, hogy megnézzük a fenékküszöböt és a duzzasztóműt, amikor visszafelé véletlenül eszünkbe jutott, hogy van egy láda arrafelé. Beizzítottuk a vadiúj GPS-t és már rá is mutatott hol a láda, bár a kövek között azért turkáltunk egy darabig, de aztán a nejlon leleplezte a ládikát. Ez az első ládánk!

fenékküszöbcsendes vizeken
úszó fészek tojásokkalfészektulajdonos
holtágtérképen a táj
hallépcsőHajrá halak!
Hangár 2007.06.13 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
A duzzasztómű környezete lehangoló, szúnyogtáplálékká váltunk. A hallépcső környéke viszont nagyon kellemes. Köszönet a rejtésért!

Moo 2007.06.10 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.30
Megtalátuk öcsémmel!
Eltartott egy ideig amíg megtaláltuk a ládát,mert itthon hagytam a leírást, és egy kissé nem ment. De telefonos segítséget kértem, és miután felolvasták a leírást, hamar meglett! :D
Gonodosan visszarejtve, februárra szóló meghívó (szórólap) eltávolitva, amúgy a láda tartalma változatlan!
Eléggé esett az eső, és mire a láda első részéhez értünk (az erőműnél kezdtük) addigra elált, de jttek helyette a szúnyogok! Talán az eső jobb volt....
Köszönöm a rejtést.

Teső mérges az eső miattFekete csiga
Tesó fél a víztőlÉn nem félek a víztől
Robogo 2007.06.04 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megvan

VP 2007.05.28 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Háromnapos Nyugat-Dunántúli, Alsó-Ausztriai és Kis-Kárpátok-beli kirándulás. A Kis-Kárpátokból hazafelé.
Sok szép és szomorú élmény köt ide a budapesti Nagymaros-tüntetéseken kívül is.
1986-ban és 1987-ben még többé-kevésbé érintetlen állapotában kajakoztuk végig a Szigetköz ágrendszerét.
1986: Győr - fel a Mosoni-Dunán Rajkáig - Csúnyi-Duna - Nagy-Duna (még a régi, sok vízzel, nagy sodrással) - két nap a Szigetközben - le Budapestig.
1987: Cikolasziget - táborozás több napig a hallépcsőtől nem messze, ahol a mellékág beömlik a főágba - nagy evezések az akkor még alulról akadálytalanul végigjárható ágrendszeren (a mellékágak teteje bukógáttal volt lezárva, de alulról mindenhová átemelés nélkül be lehetett evezni). Dunakiliti akkor épült, oda már nem lehetett menni. Sorban lefelé a többi ágrendszerbe, majd le Budapestig.
1996-ban viszont egy Ulm-Budapest kenuzás (16 és fél nap, 933 km) során jártunk erre. Ulmtól Pozsonyig akkor 32 gáton kellet átjönnünk. (A Dunában egy-két rövidebb szakasztól eltekintve a víz végig áll - így kellett napi 60 km-t kenuzni.) Mind a 32 helyen kishajózsilip, nagyhajózsilip vagy csónakcsúszda segítette az áthaladást. Nem így Bősnél: a felvízre be se lehet hajózni, a dunacsúnyi vízisportkomplexum akkor még nem volt meg. Kb. a multi 2. pontjának vonalában, a fenékküszöb alatt kellett a szlovák duzzasztott felvízről átcipelni mindent az Öreg-Dunába. Kövek, csúszós beton, ...
Utána pedig a lassú folyású, jelentéktelenné váló régi főmederben mentünk tovább lefelé. Szomorú látvány volt.
VP Mila Piroska

vadalma 2007.05.27 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Mi a kőhídtól a hallépcsőig gyalog tettük meg az utat, ám utána úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk átmenni a denkpáli zsilipen. Minden sorompót nyitva találtunk, a vízállás szerintem alacsony volt, de az átereszen való átkelés még így is érdekes volt. Sajnos a turistautak.hu ezen szakasza nagyon elnagyolt, de azért használható. Első osztálú multi, nagyon köszönjük!

kőlépcsődenkpáli hallépcső
denkpáli zsilipúton Dunakiliti felé
Dunakiliti-laminális és turbulens áramlásfenékküszöb
PPLLJ 2007.04.29 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
MásodikP unokatestvérrel és unokasógornővel. Móvári újszülöttünneplő buli másnapján öreges kirándulás. Egy időben minden évben nyaraltam itt Dunaszigeten az unokatestvéreimmel, és mindig elgyalogoltunk a víztározóhoz. Jó volt újra itt lenni. A hallépcsőt nem ismertük, köszönjük az élményt.

jenne 2007.04.15 19:00 - Megtaláltam
mai 4/4. ez volt a utolsó :)

bonnie800905 2007.04.09 21:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Eloszor Kilitiben kerestuk meg magat a ladat, nagysokara meglett (megint megbolondult a gps :(), utana mentunk a hallepcsohoz, ami erdekes "talalmany", mindenkeppen erdemes megnezni!
Kilitinel megint egy gyalult deszka arulta el a ladat (rovid ladasz palyafutasom alatt ez volt a harmadik ilyen :(), mi azt mar nem tettuk vissza a kokupacba. Es nem lattunk egyetlen betut sem, nemhogy ket ismerost :(
bonnie&kama3

james 2007.04.07 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Tetszett mindkét helyszín, az első ponton kocsival tudtunk menni egész végig.

Judit és James

Berti 2007.04.01 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Apával (Lilo11), Lompival és Dopoval együtt találtam meg. Mai harmadik láda.
Berti

Lilo11 2007.04.01 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.72
GCMOVA után mai 3/3. láda. Látványos helyek. Kösz
Lilo11 & BBerti

A hallépcsőnélNo comment...
Használják ezt még..?Megvan!
vissza felé 
Lompi 2007.04.01 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.53
OK

 
dopo 2007.04.01 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
ma ez a 3 és egyben utólsó ládánk.már sötétedett mire meglett,meg a levegő is elég jól lehült.halat nem sikerült látnunk ,hogy átuszott volna.
és ezzel megvan a 20 ládám,nem sokára kereshetitek az enyémet is.
meglett.kösz!
ui:jó tanács,esőzések után,ha felmentetek a töltésre,ne az első hanem a második lehajtón balra.

 
keresek 2007.03.25 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.66
Két részben kerestük fel a láda pontjait, mivel a hallépcsőnél elidőzve már sötétedett. Így több idő jututt mind két helyre. Sokan beautókáztak a fenékküszöbig, mi tettünk egy jókora sétát és közben elgondolkodtunk mi munka lett a semmivé.

piros patrol 2007.03.17 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Megtaláltuk.

gyurek 2007.03.17 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
megtaláltam!

infosoft 2007.03.10 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nem volt könnyű, felforgattunk néhány sziklát, de meglett.

villam.tibor 2007.03.10 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Ugyan a Gps szerint már régen lementünk a térképről, de azért megtaláltuk! :)

kiskapitány 2007.02.25 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Szép a hely.

autogaz 2007.02.25 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Szokásos hétvégi kirándulásaink mai 2. állomása. Kiskapitánnyal együtt kerestünk és találtunk... Nem jártunk még sohasem ezen a vidéken. A jelszóösszeállítást a ládával kezdtük. Eszméletlen hideg szél fújt. Az őrt megkértük, hogy engedjen be bennünket autóval, mivel nem akartunk a gyerekekkel nekivágni a hidegben a láda megkeresésének. Rendes volt beengedett bennünket, átmehettünk autóval a zsilipen. Egészen a kőgát aljáig mentünk, a ládától 18 m-re álltunk meg. Jó a rejtés, a sok kő között kb. 5 perc volt a láda megtalálása. Elgondolkodtató, hogy mennyi munka és mennyi milliárdba került ezt az egészet megépíteni és most az enyészeté lesz (lett)?! A második pontot is könnyen megtaláltuk pár kilóméter autózás után, közben megálltunk egy kicsit a "régen elhagyott otthonunk" parkjában is! Megszemléltük mit is csináltak utódaink a régi "birodalmunkkal" :-))))))) Hát ez valami csodálatos...(lsd. a képeken) Az értékelésben a maximális pont mutatja tetszésünket a rejtés, a web és a környezet iránt...! :-))

szelec 2007.02.17 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk. Sajnos csdak másodszorra, mert az előző alkalommal ránksötétedett. A táj szép, bár ha belegondolunk...

tádé 2006.12.10 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
A Szigetköznek ez a területe eddig ismeretlen volt számomra; örülök, hogy megismerhettem! Tádé

 
Brumi 2006.11.28 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Viktor masodik talalata

Dundus & Co 2006.10.07 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Szigetközi biciklitúra keretében.

NZs 2006.09.11 15:39 - Egyéb
Koordináta ellenőrzés és tartalék jelszó elhelyezés, valamint egy kis szigetközi barangolás Tom barátommal.
Örömmel jelenthetem, hogy a javított, új tábla már a helyén van, rajta továbbra is olvasható a jelszó 1. része!
Ennek ellenére a jelszó-részletet felírtam a megfigyelőablak bal és jobb keretére. Remélem, többé senkinek sem lesz ezzel gondja.
A ládaleírást is kibővítettem, belekerült a denkpáli hallépcsőtől a dunakiliti duzzasztóig tartó kavicsos út leírása. Ajánlom figyelmetekbe ezt a lehetőséget, csodálatos helyeken halad végig az út!

NZs

...azért a víz az úr!alvíz
habútközben - Denkpáltól Dunakilire
csendéletmellékág
a főág egyik "öble"naaaagy víz!
kőzárásvíztükör
gyaloglook 2006.09.03 18:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
A Szigetközt kenutúrákról már ismerem. Csodálatos hely. Sajnos a hallépcsőnél az információs táblát nem leltük. Mi is a Rejtő segítségét kellett, hogy kérjük. De így is egy szép hétvégi kirándulás részesei voltunk.

NagyCsalád 2006.09.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Szép a környezet, ez igazán megért egy kirándulást.

GyZsTeam 2006.09.03 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Ma a NagyCsalád -dal indultunk közös keresésre.Ez volt a második állomásunk. A Szigetköz csodálatos hely! Sok évvel ezelőtt volt szerencsém egy idős halásszal bejárni a szigetek egy részét rocsóval.
Kb. 270 szigetből áll a Szigetköz és ebből sajnos csak kis részét sikerült látni. Nagy veszteség érne bennünket, ha ez tönkremenne.
Érdemes megnézni!

bbokonon 2006.09.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Nagyon szuper multi. Mivel Pozsonyból jöttem, elöször a Dunakiliti duzzasztót néztem meg, hihetetlen mennyi pénz elfolyott ott a Dunán. A fenékküszöb igen érdekes -az egyetlen negatívum a cache-sel az, hogy inkább oda kellett volna telepíteni a ládát. A hallépcső most drive-in, igaz, hogy az említett hídat már 10 cm magasabb víz ellepné. A tábla sajnos hiányzott, így a rejtő segítségét kellett kérnem.

Nyul1 2006.08.06 12:42 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Zsiráf 2006.08.05 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Nem is gondoltam volna, hogy a Duna ilyen "zuhatagos" is tud lenni... Mindenhol máshol a lustán folydogál című műsort adja elő, itt meg messziről morajlik... Mit tesz kis szintkülönbség, meg a töredékére összeszűkített meder-keresztmetszet...

FROGIRL 2006.07.23 21:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
A Szigetközi-vizitúra alatti első láda...
A hallépcsőnél később jót strandoltunk!

Üdv:FROGIRL

Apexsek 2006.07.23 21:19 - Egyéb
Szervezés miatt kicsit lemaradtam a társamtól, igy én késöbb fogtam meg, hogy elhozhassam ide kedvenc fogadott lányomat, FROGIRL-t.
Tévedésből idehelyeztem el egy Tb-t, de társam figyelmeztetett, s visszavettem. Elvittem a Morotva-tavi (GCMOTO) ládához.
Üdv: APEXSEK /brezko/

Ui: később a hallépcsőnél történő fürdőzésnél feltaláltam a raffting mászást. Próbáljátok ki, ha elég sok energiátok van, s nem féltek a veszélytől: az árral szemben felmászni egészen az átfolyásig...

VIGYÁZAT!!! ELÉG COMBOS ÉS VESZÉLYES!!! CSAK FELNŐTTEKNEK!!!

JABOTAGO 2006.07.19 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Már többször jártunk erre, most épp vizitúrán voltunk a Szigetközben. Szerencsénkre összeakadtunk Levinékkel, és csatlakozni tudtunk hozzájuk. Ugyanis GPS-ünk nincsen. Elértétek a Pádis túrát?

jupipi 2006.07.19 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Vízitúrázás, jó idő, naplemente. (mondjuk segítség lett volna, ha nem papucsban indulunk el erre a kis "túrára" :)

Levin 2006.07.19 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Szigetközi vizitúrán kedves barátaimmal.

Apexsek 2006.07.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Vizitúra alatt útbaejtve... A 2. ponttal kezdtük.

Üdv: APEXSEK /Balázs/

szirtes 2006.07.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.04
A szigetközi kenutúra 2. napján mentünk keresni Dunakilitinél , majd 2 nap múlva a túra keretében eljutottunk a Denkpáli hallépcsőhöz. A hallépcső környezete fantasztikus. Másfél órát fürödtünk itt.

z1974oli 2006.07.16 15:01 - Egyéb
Mi most csak a ládát kerestük és meg is találtuk.
Nem volt rajta kő a zacskót lobogtatta a szél így hamar meglett.
Visszarejtettük de így most nem egy követ kell megmozgatni.
Nagyon tetszett a hely. Én amúgy is szeretem az ilyen műtárgyakat.
Látványos egy hely, jópár talicska betont benyelhetett.
Zoli&Lea&MikiCsoki&Szilvione

Máté és Zoli 2006.06.26 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 3.38
Az első jelszórészlet megközelítése a vízátfolyás miatt kissé nehézkes volt. Ráadásul hiába mentünk, hiszen a táblát ellopták. Köszönjük a rejtő segítségét a jelszó első részével kapcsolatban. Javasoljuk, hogy érdemesebb lenne inkább a közeli márványtábláról jelszót keresni, mert az biztosan nem fog eltűnni.
A második pont nagy távolságra van és eléggé megjárkáltat még a duzzastó területén is. Elég lett volna csak az egyik pontra rejteni, vagy két külön ládát kellett volna belőle csinálni.

DunaÁtkelés
EltűntDuzzasztó
NZs 2006.06.26 10:51 - Egyéb
Amíg az első ponton nincs kint a tábla, a második pont jelszórészletével ha felhívtok, megmondom az elsőt! Ha éppen nem érsz el, akkor logolj jelszó nélkülit fotókkal, naponta-kétnaponta meg szoktam nézni az oldalt.
(Nem akarom emiatt betegre állítani a ládát.)

ragalyi 2006.06.16 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Dunakilitin voltunk Wellness pár napra Kingával, így adta magát, hogy felkeressük a pontokat.
Fordított sorrendben estek útba, először a vízlépcsőnél voltunk. Kicsit szomorú hely ez nekünk, Kinga a Rajkai gátőrházban töltötte gyerekkorának egy részét, melyet azóta 6-8 méter víz takar már....
Maga a létesítmény impozáns és jó volt olvasni, hogy ennek köszönhetően legalább valamennyire sikerül helyreállítani a természetet a környéken. A Wellness szálloda is az egyik mellékág partján volt, ott is azt tapasztaltuk, hogy rendben van a víz mennyisége és minősége is.
Ezután mentünk a hallépcsőhöz, ahol mi is akadályokba ütköztünk. A híd előtt leparkoltunk az autóval, gondoltuk, ennyit azért kellene gyalogolni. Aztán megláttuk, hogy a híd után az aszfalt részen 15-20 centi magasan "hömpölyög" a Duna... Rövid tétovázás után nekivágtunk mezitláb, egymás kezét szorítva. Sikerült, sőt a hallépcsőig még kétszer hasonló mutatványt kellett bemutatni, kisebb sodrásban illetve álló vízben. Kifejezetten jól esett ebben a melegben...
A hallépcsőnél aztán szomorúan állapítottuk meg, hogy a táblának csak hült helyét találjuk, a tartó szerkezet meg volt ugyan, de maga a tábla nem. Vagy az árvíz sodorhatta el, vagy elvitték javítani.
Szerencsére a rejtő készségesen segített, ezzel téve tökéletessé az amúgy is nagyszerű élményt, amit a láda nyújtott.

Köszönjük.

katika 2006.06.03 17:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Szuper! [wapon beküldött szöveg]
Pünkösdi ládázás.
Először a ládát vadásztuk le. A duzzasztómű nagyon érdekes volt. Szép vízi mintát alkotott a víz.
A tábla leolvasásával gondok voltak, mert a híd utáni kavicsos úton, ami a hallépcsőhöz vezet sajnos nagy volt a víz sodrása. Nem mertünk továbbmenni, ezért felhívtuk a rejtőt, hogy segítsen. Köszönjük!
Nézelődés közben arra jött egy bicajos emberke, levette a cipőjét, zokniját és belement a sodrásba. Úgy érezte, nem veszélyes a helyzet, ezért felkapta a bringáját és átkelt. Na, ez az amit mi nem tettünk meg.
Gyönyörű volt az egész környék, a víz hangosan morajlott, még visszajövünk ide! Köszi a lehetőséget!

ÖrvénylikVízminta
ÉpítményA hídon
Az acélhídGyönyörű
Erős sodrásKavicsos út elárasztva
VíztesztÁtviszi!
Zsu. 2006.05.20 12:20 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2006.05.20 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Egy 2 napos hétvége Mosonmagyaróvár-Győr-Sokoró második (harmadik) szinhelye a kétpontos multi. A második ponttal keztük, igy esett utba. A sormpó után, az őrbódé mellett parkoltunk, majd gyalog indultunk tovább a létesitmény, valamint a láda irányába. Érdekes hely, hatalmas ereje van a viznek. A ladát nem a murvás úton közelitettük meg, ahonnan az utolsó 40 méter volt csak küzdelmesebb...
Az első pontnál könnyen megtaláltuk a hidat, melyen át kellett (volna) kelni. A hidon magán még csak-csak át is keltem, de ami utána fogadott, az most leküzdhetetlennek bizonyult. Autóval nem lehet már áthajtani a hidon, mert mindkét oldalon hatalmas köveket helyeztek át, megakadályozva ezzel az áthajtást bármiféle járművel. Gyalogosan pedig ekkora sodrás miatt nem kockáztattam meg a dolgot. Igy a rejto segitségével tudtam logolni, amit ezúton is köszönök. Ha erre lesz dolgom legközelebb, tuti, hogy újra fogok próbálkozni...

Zsu + Mikulás

 
nbokan 2006.04.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.36
OK
Megtaláltuk.

gsmisi 2006.04.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Köszi. [wapon beküldött szöveg]

NZs 2006.04.15 16:00 - Egyéb
emerzee szervezésében, geo-esemény keretében tömeges ládavadászat történt ma. Jó csapat, jó hangulat és jó idő - ezek mind megvoltak. A képek önmagukért beszélnek...

fenékküszöb-néllogolás felülnézetből...
jelszó-böngészés a hallépcsőnélfotósok kereszttüzében az információs tábla
sziklákon egyensúlyozva......vagy hason fekve készül a jó kép!
kép szöveg nélkül 
Sasa 2006.04.15 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltuk, egy kis csapattal:)
Köszönjük a kirándulást!

Hz 2006.04.15 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Szigetközi ládázás Befiékkel. 7/2.
A Dunakiliti program keretében, többedmagunkkal:-)
Kár lett volna kihagyni ezt a napot!

További fotók itt

Előtérben
Turbina-teremben
Maya 2006.04.15 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Ok.

mozo 2006.04.15 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Jó társaságban, jó időben, jó helyen. :)

Lopakodó 2006.04.15 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Nagyon szép időben, nagyon jó kirándulás-előadás közben-után remek társasággal találtuk meg. Köszönjük a lehetőséget!

radpeter 2006.04.15 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
A Szörnyszülött látogatása idején ládadurkálás is volt.

eMmA 2006.04.15 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Szép!

banjoboy 2006.04.15 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
Sokan voltunk!

scele 2006.04.15 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.50
ok

Piás 2006.04.15 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
ELTALÁLTAM 3on belül, tehát: MEGTALÁLTAM! (A "Dunakilitis" társasággal)

KataJani 2006.04.15 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Mai 6/4, össz.: 137.ládánk. Geocachinges Dunakiliti esemény alatt és után. Tömeges találat. A láda a látogatás vége felé 14:02-kor lett meg, majd utána vonulás a hallépcsőhöz. Eseményről még képek a POI alatt ( Dunakiliti duzzasztómű
) .

RejtekZsilip
HallépcsőKerülő út
dc3 2006.04.15 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Emerzee-féle Dunaszaurusz látogatás közben, népes csapattal, nagyszerű hangulatban. A Rejtő is velünk volt, így nem aggódtunk, hogy gond lesz a dobozzal. Csodás nap volt.

Kösz a rejtést.

kosárfonó & dc3

lelcache 2006.04.15 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
A Dunakiliti duzzasztómű meglátogatása közben kerestük fel a pontokat. Jó program volt. Sok érdekeset láttunk és hallottunk. Az első pontot a hivatalos program után, a rejtő vezetésével kerestük fel. Ez még jobb volt, mint a második. A hallépcső kifejezetten érdekes volt. A környéket kicsit megviselte az árvíz, de még így is tetszett. Köszönjük a szervezést és a kalauzolást.

A mai nap további képek itt!

lelcache

Indulunk a ládáhozFenékküszöb
Orvhalászok?Itt kell átkelni az első ponthoz
HallépcsőA hallépcső alsó bejárata
HalkukucsdaDuzzasztó a hallépcsőnél
... és közelebbről isTömeges jelszókeresés
Tipekin & Perseus 2006.04.15 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Közös keresés egy szép napon!
Köszönjük!

Contear 2006.04.15 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
A dunakiliti tározónál tett látogatásnál pont útba esett a láda. Azon szerencsések között lehettem, akik részt vettek ezen a lebilincselő előadáson és végigjárhatták a "műtárgy"-at. Nagyon tanulságos volt.
Imádom a vizet. Lenyűgöző látni ezen a vidéken a hatalmát és erejét.
A hallépcső különösen érdekes építmény.
H.Gabi

befi 2006.04.15 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Emerzee jóvoltábol csoportos ládászás. A Kisalföld csücske már messze esik lakhelyünktől, kellett ez a látogatás szervezés, hogy elinduljunk.
Minden jól sikerült, sok mindent láttunk, hallottunk, habár legalább annyi kérdés maradt még bennünk, mint amennyire választ kaptunk.
Az, hogy ládát is találtunk itt, az külön jó dolog. Előbb a főláda, aztán egy kis tolatással, megfordulással az első pont (Dunaszigetnek több falurésze is van).
Mayáék meg jókat derültek rajtunk, hogy mit kavarunk egy-egy pont megtalálásához. Persze ezen azt kell érteni, hogy a pontig eljutás szokott kellő értékű, léptékű térkép híján nehezebben menni, a helyszínen azért már viszonylag gyorsan megy a rejtek felfedezése.
Jó volt a vízműhöz kapcsolódó többféle létesítményt megismerni. Köszönjük - a rejtőnek, a tanár úrnak és Emerzee-nek. [gps nélkül]
befi

Maketten a valóságMészkőkiválás a Duna alatt
HömpölyögMűalkotás (kilógó, elfeledett kábelek)
Úgy néz ki, csoport-kess leszFenékküszöbbel a Szigetköz megmentéséért
Vadvizi pecázásNemsokára prüszkölnek az allergiások
Megtalálva, és szeretveA hallépcsőt csak a halak használhatják :)
Zsézsé 2006.04.15 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Jóbarátok között logolva találtuk meg. A Tanár úr előadásával kiegészítve még érdekesebb volt.
Köszönjük

perger 2006.04.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Az emerzé-féle kiránduláson, köszönjük.

perger 2006.04.15 13:55 - Egyéb
Még pár kép...

Még több kép a Nagy Geocaching fotóalbumban!

emerzee 2006.04.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
NAGYOOOON JÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!! Gyönyörű helyet mutat be! Mindenki keresse meg!

Hegedüs 2006.03.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.08
Érdekes vizügyi objektumok, érdemes volt eljönni. A hallépcső felé gondolkodtunk, hogy mit tegyünk a behajtani tilos táblánál, végül leparkoltunk, és gyalog indultunk neki. Meg is lett a jutalma, mert egy hatalmas hóvirág-erdőbe kerültünk, rögtön, ahogy letértünk a gátról.
IA.

G&C 2006.02.26 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Setanak jo volt. Ladanak sem rossz. Csak a kepen lathato gyerkoc elvesztette a PMR-jet ;-(

 
Timi+Gabi 2006.02.19 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
2006-ban sikerült elsőnek lennünk! Kihasználtuk ezt a kellemes napsütést, hogy felkeressük a hallépcsőt. (A gáton a behajtani tilos ellenére nagyobb volt a forgalom, mint egy kisvárosban.) Megkerestük a duzzasztónál lévő ládát is. Az olvadás miatt kicsit beázott a cipőnk, de megérte, mert elhoztuk a "Darth Vader" Travel Bugot, arra alkalms helyen majd elrejtjük.
Timi+Gabi

poki 2006.01.01 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Eddigi legteljesebb szilveszterünk része volt ez a kellemes cache. Bár a lejutás éppen nem volt egyszerű. Néhány cacher előző nap a hóesés miatt traktoros segítségre szorult. Külön köszönet és BUÉK Acs és Bábolna traktorosainak, hogy végül együtt lehetett a csapat!
Klasszikus nagypelyhű hóesésében kiirándult a csapat rekord létszámmal. Szépséges jégcsapokat, kellemes kocsmákat találtunk. Külön gyöngyszem a tájban a Kilitiben, a cache felé vezető úton található kocsma és a sok finom ,csúszós terepszakasz.
A Ládában 2006. első megtalálójának egy kalandos sorsú, californiai származású bugot hagytunk ( Darth Vader 427017 ), akit Marokkóban szedtünk össze. Buék!
Póki és Cicok, Ancsa, Anca,Ágó, Dani,Évi,Gyétyi,Ildikó,Kriszti,Kund, Lackó,Márti, Panna, Pedro,

érkezés a cache felé előző éjjel(Biri, Ágó, Cicok team)álom
igazi nagy pelyhek
Kilitibenakik nem a leírást böngészték:-)
győzelemna, mi a különbség?
az a finom forralt bor...Darth Vader
daikini 2005.12.15 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Tudom, hogy a szigetköz csodálatos vidék, de sajnos számomra elég ismeretlen még. Egy kis betekintést nyertem, a mai környékbeli ládázással. A láda második pontjánál vízre tettem Puput és Freddyt, akik kenuval vitték tovább a GCHUN ládát, én pedig követve őket a szárazföldön begyüjtöttem a környékbeli ládákat. A második pont elég kopár ilyenkor télen, de így is tetszett, az első viszont mesés. Nagyon jól éreztem magam, és a jó hangulatot csinált nekem egész napra, köszönöm

 
NZs 2005.12.14 21:26 - Egyéb
Ha a leírást követve mész, akkor egyértelmű, merre van a jobb oldal... :-)

jalso 2005.12.13 12:00 - Egyéb
Elkisértem Puput erre a túrára, mert nekem is kedvenc helyem a szigetközi Duna-szakasz.
Passzív résztvevője voltam a láda keresésének, már csak azért is, mert amikor Mihullal megtaláltuk tavaly szeptemberben, még a töltés tetején volt a láda (amit eldózeroltak). Az új hely sokkal jobb, és nagyon jó, részletes a mostani leírás, csak egy gond van: honnan nézve van balról (pardon, jobbról) a lépcső? :-) Miután ezen a gondon Pupu túltette magát, már könnyebb volt a feladat.

Félig fagyott zuhatagPupu megtalálta a jelszó első részét
ÖrvénybenLegény a gáton
Pupu minden követ megmozgat (de minek...)A láda a lábainál hevert
Pupu 2005.12.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Bátraké a szerencse! A reggel fél ötkor éppen elkezdődő darás havazás nemsokára jócskán ellepte az autópályát, lassú menetre kényszerítve mindenkit. Mi, Jalsóval, nem hátráltunk meg, és kitartásunkat egyre szebb, dél felé már napos idő jutalmazta, felszáradó utakkal. Eredményes és szép napot zártunk, elégedetten tértünk haza.

Szívem, lelkem darabja a Szigetköz! Már a hetvenes években elkezdtük bebarangolni, kajakkal, kenuval, tudva, hogy hamarosan végérvényesen megváltozik. A rajkai gátőrék lettek lányunk fogadott nagyszülei. Ott voltunk a "Dunaszaurusz" elleni fáklyás felvonuláson Zebegény és Nagymaros között. Megsirattuk a természet minden egyes elpusztított darabját. Most öröm látni, hogy lassan újraéled, megint szép lesz valami.

Ittjártunkban elhelyeztük a Kedvelt helyeink mozgóládát, a denkpáli hallépcsőnél.

JégszakállKeresztgát
JuJó 2005.12.11 18:46 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.45
Megtaláltuk.Érdemes volt erre járni.

bandi_attila 2005.10.31 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
A hallépcső érdekes. Sajnos nem fogtam halat...

bandita 2005.10.09 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Mosonmagyaróváriként magam is gondolkodtam egy ládatelepítésen a hallépcsönél, de a duzzasztómü nekem nem jutott eszembe (nem gondolkoztam multiban).
A láda helye tehát nagyon tetszik, sokszor kijárunk mindkét helyre, bringával, kajakkal egyaránt.
Nagy segítség volt a ládaleírás a második láda keresésénél, nem lett volna egyszerü megtalálni a megfelelö követ a néhany száz darab között.

Bandita

tudo 2005.08.18 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Mosonmagyaróvárig vonattal jöttem, hogy innen indulva kerékpárral gyűjtsem be a Szigetköz maradék ládáit. Az elmúlt esős napok miatt a téli bicóval jöttem, pedig a Mosonmagyaróvár - Dunasziget - Dunakiliti - Mosonmagyaróvár - Jánossomorja - Földsziget - Kapuvár - Fertőd - Sarród - Kapuvár 170 km-es szakasz sok helyütt szeles volt, bár való igaz, hogy a földutas szakaszok sárosak voltak.

GCMOVA utolsó pontjától Halászi - Dunasziget felé haladtam. Dunasziget végén a kavicsos út és a gát következett. Ilyen nedves állapotban 30 km/ó folyamatos tempóval simán lehetett haladni az országúti kerekekkel a döngölt kavicsos utakon (a kavics lagalább gömbölyű, nem vágja el a gumit). A duzzasztónál kb. 5 cm átfolyás mélység lehetett, amin megállás nélkül átgurultam.

A hallépcsőhöz évekkel ezelőtt már elhoztam gyerekeimet, most is ugyanolyan minden. A friss vízben nem tudtam kihagyni egy jó kis reggeli fürdést :-).

A 2. ponthoz a falvak közötti aszfalt utat választottam, bár a gáton is ugyanígy el lehetett volna jönni. A gát és műszaki berendezései hasonlóak a tiszalökiekhez. A láda egyből meglett, a két jellegzetes betűt nem találtam (nem is kerestem).

A láda végeztével GCMVRS következett, de előtte egy nehéz kerékpáros szakasz jött.

DuzzasztásÁtevickélés a hidacskán
A víz erejeHallépcső
Félelmetes, nem?Találat
MechanizmusZsilip
Megregulázott vízDaru
hujberg 2005.08.06 12:40 - Egyéb
Szigetközi Hátszél - 52 km bicikli

Moson - Magyaróvár - Feketeerdő - Dunakiliti - Tejfalu - Doborgaz - Sérfenyő - Cikola - Püski - Remete - Lipót - Hédervár - Ráró - Zsejke - Gyulamajor - Dunaszeg - Ladamér - Zámoly- Újfalu - Révfalu - Sziget

A készülődő eső miatt csak rövid, hazai pályás túrára merészkedtünk. Jól tettük, az esőt egész nap sikeresen elkerültük. Szinte mindenütt esett, csak nem akkor, amikor mi ott voltunk.

Az új helyén is megkerestük a ládát. Ez nekem jobban tetszik, mert könnyebben megközelíhető bicajjal. A régi helyszínhez köveket kellett mászni, most a ládáig gurultunk.
Be:-, Ki:-

hujberg, ancsa, luca

ParkolóEz az ajándék már tavaly szeptemberben is itt volt
Út, Duna, csatorna, SomorjaCsatorna, Somorja, Kárpátok
PozsonyJupik Ivó
Kisházi family 2005.08.04 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.90
A jelszó első részére egy kicsit fölöslegesen autóztunk, de aztán helyismerettel rendelkezők segítségével gyorsan meglett (drive-in). A láda inkább érdekes mint szép helyen volt, de a rejtés tökéletes Jmacikkal együtt is 10 percig kerestük, mire kiderült, melyik kő takarja (mindenhol kő)

Kisházi family

Jmacik 2005.08.01 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.50 súly: 1.00
Nagyon tetszett a hely. A gátról 3 országot lehet látni egy szerre Magyarország, Ausztria, Szlovákia. Az első ládánk volt amit megtaláltunk. sokáig kerestük, mivel nem volt nálunk a leírás csak arra emlékeztünk, hogy a lépcsőnél.

A gát 
K.L. 2005.07.28 10:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.63
Csodálatos a Szigetköz.

kupec 2005.07.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Az előző logot olvasva fordított sorrendben indultam neki, hátha olyan magas a víz, hogy nem jutok be az 1. ponthoz. Így aztán először a láda lett meg, bár legalább 20 percet kóvályogtam a 35 fokos hőséget kellemesen visszaverő lépcsőn, aztán végül én is a jelet találtam meg először, miután centiről-centire végigvizsgáltam az objektumot.
Aztán irány a hallépcső, a gátra rutinosan húztam fel, látva, hogy még lakókocsit vontatva is vidáman közlekednek rajta. A vashíd utáni útszakaszon kb. 25 cm mélységű ár hömpölygött át közel 15-20 m-es szakaszon, először átmentem rajtva gyalog és miután csak kétszer akart a víz ledönteni a lábamról, gondoltam ez jó teszt lesz az Ignisnek ( még csak 3 hete használom), hiszen Jalsó kolléga is sok hihetetlen helyre eljutott már vele. Ha bírja átmegy, ha nem..., nos, akkor baj van. Hát bírta, de szorítottam a fogam. A hallépcsőnél klassz volt újra látni a gáton átdübörgő vizet.

Geofánt 2005.07.16 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Törtrészcsapat a nálunk vendégeskedő, a "szakma" iránt érdeklődő édesanyámmal karöltve. A másodfokú árvízvédelmi készültség enyhülése idején próbálkoztunk a multi összevadászásával. Ahogy vártuk, a hallépcsőhöz csak védőfelszereléssel vagy magas építésű autóval lehetett volna átjutni. Ahol Bandyék az ötcentis átfolyást találták, most kábé félméteres hömpölygéssel álltunk szemben. Lenyűgöző volt látni a víztömeg erejét, és hallgatni a fülsiketítőnek nem mondható, de elég hangos zúgást (a hiányzó jelszórészlethez utólag kértünk és kaptunk segítséget - kösz, NZs!). Visszasétáltunk a járműhöz (behajtani eszünkbe se jutott, többször is árvízvédelmis kocsival találkoztunk), azután átmentünk Dunakilitire. Rövid beszélgetés a portásbácsival, aki elmesélte, volt már olyan eset, amikor hajnali kettőkor kéredzkedtek be helybéli fiatalok a szigetre - szerelmet vallani (a zsilipnek??? - kérdeznénk gonoszul). A "sétány" szélén már majdnem érett a szeder (kicsit azért még savanykás, két-három hét múlva lesz az igazi). A semmibe tartó lépcső körül egy kicsit pakolásztam a kisebb-nagyobb köveket, aztán újraolvasva a leírást (gondolkozzunk, Béláim!) inkább a monogramot kerestem meg (ott van az!). Innen csak egy cikkanás volt a csésze, gyors, de otthonosan kényelmes logolás után nyomás vissza a járgányhoz. Geogekkót elhoztuk, keresünk számára egy alkalmas helyet. Utunk elsődleges célja ui. négy evezőstáboros srác hazaszállítása volt (így is késtünk majd' egy órát, kaptunk is a fejünkre).

Hová lett at út?Hömpöly
Nagy baj még nincs...Hanyadika is van?
Bandy 2005.07.11 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Köszönöm!!!
Ha nincs ez a láda, valószínüleg sosem láttuk volna ezeket a helyeket.
Gyönyörű táj, amit a fényképek sem tudnak visszaadni. Ráadásul szakadó esőben, viharban...(babakocsival) Hmar leértünk Dunaszigetre, ahová a lányom evezőscsapatának holmiját vittem. Gondoltam összekötjük a kellemest a hasznossal, és megnézzük ezt a ládát is. A cikolai sátrazóhelytől hamar elértük a kiváló leírás nyomán az első ponthoz vezető hidat, felnéztünk az égre, és úgy döntöttünk nem rakjuk le a kocsit a tilos táblánál, a töltés előtt. Ezért az első pontot szinte drive-in kess-ként hoztuk. Persze azért ez nem olyan egyszerű, hiszen az ember sokáig gondolkozik, az úton keresztül folyó 5 cm-es víz láttán, hogy érdemes-e mepróbálkozni itt egy autós átkeléssel, de győzött a kiváncsiság, meg az, hogy az első pont még légvonalba legalább 700 m volt, és az ég már teljesen fekete! Ez a vashíd is gyönyörű volt, de a halzsilip még inkább. Rengetegen hajóztak a környéken, mindenki mentette magát ki a partra. Ekkor tört ki az égi áldás, ami kisebb nagyobb megszakításokkal majd egy órát tartott.
Dunakilitire visszaérve megkajáltunk a kocsiban, nem tudom hol, mert nem láttam ki a kocsiból, aztán irány a sorompó. A készéges portéró nem regisztrált semmit, sőt mondta hogy a fenékküszöböt mindenképpen nézzük meg. Bár nem igazán javasolta, hogy az előbbi viharok után babakocsival neki vágjunk az útnak, de vitünk egy nagy ponyvát magunkkal, a biztonság kedvéért.
Az újra eleredő esőben kényelmes sétával értük el a ládát, bár a megjelölt, elmozdítandó "egy kő" -ből kb tízmillió volt, az új koordináták odavezettek. A ládába elhelyeztük, a régóta nálunk porosodó "Geogekkót" aki valószínüleg kedveli az ilyen vizes helyeket.
Még egy gyors séta a fenékküszöbhöz, le a töltésen babakocsival, szakadó esőben, aztán vissza. Cipőcsere, nadrágcsere, zoknicsere, és már indultunk is haza. Útközben még kétszer futottunk bele olyan viharba, hogy az autópálya forgalma megált, mert nem lehetett látni 10 métert sem. Mégegyszer köszönjük az elrejtőknek!

erre kell menni?jön a jó idő...
hátterem...nyomás vissza!
lenntről-fenntről a víz az úr! 
Sancho 2005.07.02 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Vadkempingeztünk (volna) erre felé, azonban az eső miatt tovább mentünk. Ezt a pontot azonban nem hagytuk volna ki semmiért sem. :)

Eddig ez volt a legmesszebb lévő két multiláda, amit vadásztunk. Azonban izgalmas volt egyet erre járni. A töltésen az 1.-től a 2.-ig autóval el lehetett menni. A 2.-nál a portás bácsi "majd nem regisztrálom be" engedett fel minket simán. A 2. pontnál az esős de szöszös bokrok rendesen összekentek, viccesen néztem ki. :) A ládikót Csillagom találta meg a megadott koordinátákon.

A jelszóban köszönöm NZs eligazítását! ;-)

Aki szereti az ilyen műtárgy megtekintést, és Ny.-Mo. felé megy tovább, nézze meg a frissen beizzított Újrónafői szélerőművet!

Örülök, hogy a restauráció után az első (regisztrált) meglelők vagyunk! :))))

Megvaaaaaaaan! :)Az első ponttól nézve a világ.
Hazafelé a 2. ponttól 
NZs 2005.06.07 12:08 - Egyéb
Fűkockától megtudtam, hogy sajnos ládahalál történt: a láda helyét, a rejtő fácskával együtt eldózerolták.
A doboz maradványait és a logbook-ot a Radnóti szobornál elrejtette, ahol szerencsésen meg is találtam, köszönet érte! A mai napon felkerestem a szomorú helyszínt (ld. képek). A láda egész környékét fástul, bokrostul, füvestül a földig legyalulták - hogy mi végre, az számomra rejtély maradt... Kicsit távolabb találtam új helyet az új ládának, részletesen ld. a leírásban. Itt talán nyugalomban lesz hosszú ideig. Ha valaki építkezésre utaló nyomokat látna itt is, kérem, hogy értesítsen! Köszi.
Koordinátákat javítottam, az új doboz feltöltve minden széppel és jóval, szóval most érdemes menni!!! :-)

2004.09.11. - ilyen volt a rejtekadó fácska - béke poraira...ez maradt a fából...  :-(
a láda és a fácska régi helye most...ennyi maradt...
itt indulj el.a rejtek közelében
az új rejtekhelyközelről
Fűkocka 2005.06.04 14:15 - Megtaláltam
A láda megsemmisült. [wapon beküldött szöveg]

balumaci 2005.05.17 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Dunakilitin a Wellness Hotelben mától 3 napig továbbképzésen veszek részt. A délelőttök kipihenése végett irány a közeli ládákhoz!

A 2-es pont a közelben van, így könnyedén meglett, két kollégám is elkísért, nagyon tetszett nekik a játék. Az első pont felkeresésének egyedül vágtam neki. A távolság miatt persze autóval. Követtem az ajánlott útvonalat, a "Kőhídnál" pofára esés, éppen elárasztás alatt vannak a régi Duna ágak, így a híd felét elbontották, hogy ne vigye el az ár. Így nem tudtam megközelíteni a táblát.
Hazafelé menet hirtelen ötlettől vezérelve, felhívtam az elrejtőt aki készségesen segített a jelszó első felével. Köszönet érte.

BiharyG 2005.03.28 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.53
Csak ismételni tudnám MikiCache szavait, gc nélkül soha nem jutott volna eszünkbe kirándulni egy duzzasztóhoz, pedig nem mindennapi élmény, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi + Ágnes + Timi

káosz 2005.03.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Kerékpárral is kellemes túra volt, bár a koordinátákat lehetne pontosítani

MikiCache 2005.03.14 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Már nagyon régóta szemezgetünk ezzel a célponttal. Most együtt látogattuk meg ezt a nagyon érdekes vízivilágot snake-el és családjával. A leírást tökéletesen lehet használni, minden a helyén van, gyorsan és könnyen megtalálható. Mind a két célpont érdekes és szép is, és az "ide sem jutottam volna el geocaching nélkül" tipikus esete.
Köszönjük a helyet az elrejtőnek.
Anikó, Szilvi, Bence, Robi, és Miki

Csapat a hídonVizen
Vízlépcsősnake fényképez
Víz-fékKiömlés
A hídonZsiliprendszer
Legény a gátonFenékkel a fenékküszöbnek
snake 2005.03.14 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Közös kirándulás Mikiékkel.
Az időjárás igen, az egészségi állapotom viszont nem kedvezett a kessingeléshez, de azért valahogy kibírtam.
A hallépcsőnél a tábla és az iszapos út ellenére viszonylag nagy volt a gépjárműforgalom.
Tetszett a környezet és a lépcső is.
A 2. pont egy kicsit messze esik az elsőtől, de megéri elmenni!
Hogy mi pénzt öltek ebbe bele annó, és haszna szinte semmi! A doboz megkeresése után ( ajándékot nem cseréltünk ) valóban érdemes elmenni a fenékküszöbhöz is. A túloldal már szlovákia.

Benó, Stuki, snake

Az 1. hídFejeshez készülve
SpiccenHalnézőben
JómagamZsilip
Miki és a hidraulikaLáda Benó kezében
ZúgKüszöb
zsorzs 2005.01.02 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Nagyon szuper! Az elrejtő által javasolt útvonalon közelítettünk. Jó a leírás! Az első pont felé haladva kezdetben elbizonytalanodtunk, hogy a töltésről lehajtsunk, de mivel ömlött az eső, nem volt kedvünk több mint 1 km-t gyalogolni. Nagyon érdekes hely a hallépcső! El is határoztam, hogy eljövünk evezni erre felé, akkor legalább szúnyog is lesz, meg talán hal is:-))
A 2. ponthoz közelítve illedelmesen beköszöntünk a portásnak, aki kézségesen betessékelt bennünket a területre. A duzzasztómű is nagyon tetszett! Szerintem a ládát kár volt ilyen messzire elhelyezni az építménytől.
Nagyon érdekesnek találtam ezt a ládát, köszönet az elrejtőnek!

keva 2005.01.02 10:20 - Megtaláltam
Kisütött a nap [wapon beküldött szöveg]

akloz 2004.12.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Jó kis hideg, jó kis szél, jó kis túra.

Junior013 2004.12.28 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Sajnos csak kutyafuttában, de szerintem tavasszal majd ráérősebben újra.
Dunaszigetnél sokáig tanakodtam, hogy felhajtsak-e a gátra a jókora geocaching matricával ellátott autóval, de nemsokára jött 1 mikrobuszos család, és mivel ők is arra mentek volna, megegyeztünk, hogy megyünk. Legalább vezettek a kusza utakon.
Azon már meg sem lepődtem, hogy a hallépcsőtől visszafelé jövet nagyobb volt az autóforgalom a földúton, mint késő este itthon a belvárosban.
Kilitinél elég nehezen leltem meg az utat az ojjektumhoz, de késésemet a portásbácsi kegyesen kompenzálta, úgyhogy itt teljesen legális volt a drive-in (a fenékküszöbnél a Dunába kis híján szó szerint)
Gyönyörű a vidék, de brutális a betonkolosszus, technikailag viszont mégiscsak lenyűgöző.

Juni®

pulbrich 2004.11.12 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Nagyon tanulságos! [wakon beküldött szöveg]

Régóta szemeztem ezzel a ládával - nagyon érdekelt. Annak idején de sokat vitáztunk erről az objektumról, de sose jutottam el ide, hogy megnézzem miről is beszélek... Hát most láttam. Miért ekkora kihívás az embereknek a víz? Elterelik, visszaforditják, körbebetonozzák, kiszárítják...

A hallépcső és környezete nagyon tetszett mindkettőnknek. Nem mentünk végig autóval, jól esett egy kis sétálás. Nagy nyugalom volt körben. Halat nem láttunk, de a lépcső ötlete lenyügözött.

A második pont az emberi hülyeségről szól. Tanulságos, elgondolkodtató. Veronika majdnem elmenekült, mert megszólaltak a szirénák és a hangszórók. Alighanem zsilipeltek, de nem lehetett érteni... szó-mi-szó elég félelmetes volt.

Nagyon tetszettek az útbaejtett falvak is. A golfkastély szállló kevésbé.

Bár a két pont egy kicsit messze van egymástól, témájuk összeköti őket. Nagyon éredemes volt eljönni ide, köszönjük a Rejtőnek a meghívást.

--péter és Veronika

Innen gyalogBéke honol
SziklakertDunakavics
AblakTáj pasztelban
FennakadásVízjel
RöptébenLádda!
Fazék 2004.11.06 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Céges kirándulás keretében kerestük meg a két pontot, hangulatos, vadregényes környék, nyáron is visszjövünk majd családdal.

 
Prijon 2004.11.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.48
Megtaláltuk, az elején még morgó feleségemmel. Azt nem mondom, hogy szép a környezet mert nem ilyennek kellene, hogy legyen!!! Nyaranta kajakkal már jártam a Szigetközben (egyik kedvenc helyem) és örülök, hogy Valaki elhelyezett egy ládát! Köszönöm.

ÉvaSanKri 2004.10.12 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Csodálatos vidék !!!
Most száraz lábbal, akár öltönyben is lehet sétálni minden felé, gondolom nyáron - árvíz után nem ennyire magától értetődő. Most nincs szúnyog, baromi nagy csen azonban igen. És szürkegém, meg kócsagok, bár ezeket egy barom arrafelé autózó még fotózás előtt elriasztotta.

Felül a gálya...Hallépcsőház.
Jön az ősz.Popsi-küszöb
Tájvédelmi KörzetVajh ő kicsoda ?
GombacachePaparazzi !
mudman 2004.10.12 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Még 7.-én láttunk neki ennek a ládának, de a sötétedés miatt nem sikerült befejezni. Ma visszatértünk. :o)
Nagyszerű hely, nagyon tetszett minden pontja.
Köszönjük.

ÖltönykessingSötétedik
PartiőrTúloldal
TótiaGyalogút
HallépcsőházBícs
Krix-kraxokHalott
GeoSkac 2004.10.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
ok

T. Nagy 2004.10.02 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.56
Szörnyű, hogy mi kárt tett az ember a környezetben a duzzasztónál, de remélem, a TERMÉSZET ÚJRA FORMÁLJA és széppé teszi azt, amit az ember meggondolatlanságában tönkretett!

kl 2004.09.26 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.83
Ide se jutottam volna el...
Idilli környezet (no nem a zsilip), nyugodt őszi táj.
Érdekes volt mindkét helyszin. (azért egy kicsit pontosítani lehetne a zsilip meegközelítését. És én nem raktam volna olyan messzi be a semmibe). Jó ötlet!

freddy 2004.09.25 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.01
[wapon beküldött szöveg]
Ez tetszett! Bicajjal terveztem jönni, de mikor reggel 5-kor lementem a mélygarázsba, szomorúan tapasztaltam, hogy szegény Scott montimnak ami 3 év 8 hónapon keresztül szolgált és túlélt 25.000km-t csak a szétvágott lakatja maradt meg :-( Dögöljön a lopós fajtája!
Ígyhát a rendőrségi ceremónia után hazajöttem bánatosan Veszprémbe, és délután kocsival jöttünk keselni. A zsilip előtt leparkoltunk, de simán be lehet hajtani, nem érdekli senkit se... A regisztrációt kihagytuk :-)))
A második pont full drive-in lett, most, hogy a bicajomat megfújták, és különben is siettünk :-(

hujberg 2004.09.17 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
39 km bicikli (Moson - Magyaróvár - Feketeerdő - Dunakiliti - Duna és vissza)

A mosoni vasútállomástól jöttünk ki a Dunához. A duzzasztó mögötti szigeten először a fenékküszöböt néztük meg. Most elég nagy a víz, volt már olyan is, hogy a köveket át lehetett menni Szlovákiába.

A láda a rejtekről készült fotó segítségével könnyen meglett.
Be:-, Ki:-

A denkpáli hallépcsőhöz aznap már nem tudtunk elmenni, mert időre vissza kellett érnünk Győrbe. A hal neve azonban könnyű volt fejből is, mert már sokszor jártunk ott.

Másnap (szombat délután) aztán Kisbodakról indulva elmentünk a hallépcsőhöz is. A kölcsön bicajokon nem volt óra, ezért a pontos távot nem tudom.

Egy megerősítés.
A leírás szerint: "A denkpáli zsilipen át tovább lehet menni autóval, az út állítólag Dunakilitire visz, de mi arra nem jártunk."
Mi jártunk, a denkpáli hídon átmenve a főág mellett elbicikliztünk a duzzasztómű szigetéig. Autóval is járható, sok horgásszal találkoztunk. Nagyon szép idő volt, még fürödtünk is.

Az oldalon található térképeknek nagyon örültem.

Egy pontosítás.
A leírás szerint: "Győrtől a Szigetközi út mentén kiépített kerékpárút van egészen Mosonmagyaróvárig."
Ez nem teljesen igaz, Darnózseli és Halászi között még sajnos nincs kész a bicikliút.

hujberg, ancsa

+ GPS nélkül is érdemes megkeresni 
Erdélyi család 2004.09.14 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Gratulálunk a rejtéshez! Gyönyörő érdekes táj, ide gyakran el kell jönni. A töltésen kocsival nyugodtan végéig lehet menni.

Mihul 2004.09.14 16:00 - Megtaláltam
jó de kicsit hosszú [wapon beküldött szöveg]

jalso 2004.09.14 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A hallépcső és környéke igen érdekes, az utat végig autóval tettük meg, ebből egy igen rövid darabot a gáton. Ottlétünk ideje alatt három újabb autó érkezett, nyilván azonos útvonalon.

A kiliti duzzasztóműnél a sorompó után le kellett a kocsit állítanunk, és innen bizony jókora távolság át a gáton a szigetre és ott még a ládáig. Igen sok autót átengedtek a szigetre, de ezeknek nyilván engedélyük volt (ha más nem, szóbeli a portástól). A duzzasztómú és környéke is nagyon érdekes, kíváncsi vagyok, mi lett volna, ha megépül a teljes erőmű-rendszer Nagymarosig. Most a szigeten csak pusztulás látható.

A halsurranóA kék Duna
Ime a láda kiterítveMihul is befejezte a jegyzetelést
Itt jön be a víz... és itt megy ki
@david 2004.09.14 10:00 - Egyéb
De jó, hogy lett egy ilyen láda! Épp mikor unokatesóimmal a nyáron a Szgetközben barangoltunk, akkor merült fel bennem hogy ide kéne néhány láda. Megnéztük anak idején a hallépcsőt is, de első látásra furcsának tünt, hogy képesek ekkora nagy sodrással szemben úszni a halak.

A leirás nem emliti, de ha jól sejtem az első és második pont egymástól kb. 6km re van. (annak aki gyalog menne..) Az erőműnél lévő vadvíz kempingből lehet csónakot bérelni.

Feltettem POI pontokat kempingről / vadkempingről a környéken. Az jutott eszembe, hogy lehetne ládát tenni a belsőbb szigetekre is, amihez pesze hajó kéne :)
1
2
3

Ha valakinek térkép szükséges hajózáshoz, annak lehet hogy tudok segiteni. A vadviz kempingből kaptuk őket, frissitett változatok, vizművesek.

Phoere 2004.09.14 09:30 - Egyéb
2004. június 20-án a Megane Klub 11. találkozójának programjában szerepelt a Dunakiliti létesítmény meglátogatása. Ennek során egyrészt egy igen érdekes előadást hellgathattunk meg, ami érdekes megvilágításba helyezte a Bős-Nagymarosi kérdést, és az azóta történt eseményeket, ha csak szakmai szempontból nézzük őket és kizárjuk a politikai motivációkat, másrészt bemehettünk a létesímény belsejébem olyan helyekre, ahová hétköznapi látogató nem juthat el.

Így például a létesítmény legalján lévő üzemi (biztonsági) alagútba, mely a meder szintjén, mélyen a víz szintje alatt található.

A látogatás során készült képekből mutatok egy kis ízelítőt.

Útban DunakilitihezAlexay Zoltán tanár úr előadása
A nagymarosi gát makettjeA középső szint
A zsilip működtető dugattyúA zsilip "sinek"
Séta a víz felettAz üzemi alagút üresen ...
... és amikor tele van kiváncsiskodókkal. :) 
NZs 2004.09.14 00:00 - Egyéb
Még egy pár fotó...

cikolai mellékágrendszertejfalusi mellékágrendszer
a "Kőhíd"Szigetközi idill
a fenékküszöb alulrólalkony a sziget csúcsánál
a doboz őrzője ;-)a leszakadt híd Halászinál 1992.
Mementónak...ilyen most


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.