geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1064. Szigetközi vízivilág (GCDUD)
Dunasziget térkép
Dunasziget térkép
denkpáli zsilip
denkpáli zsilip
hallépcső
hallépcső
"csalivíz"
"csalivíz"
felvíz1
felvíz1
légifelvétel a duzzasztóról
légifelvétel a duzzasztóról
hajózócsatorna
hajózócsatorna
felvíz 2.
felvíz 2.
fenékküszöb
fenékküszöb
itt keresd!
itt keresd!

Szélesség N 47° 59,651'
Hosszúság E 17° 19,296'
Magasság: 132 m
Megye/ország: Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.09.11 17:15
Megjelenés időpontja: 2004.09.13 21:10
Utolsó lényeges változás: 2014.09.21 21:25
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: NZs & KáVé & EnZo
Felhasználó: NZs
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.5
Megtalálások száma: 336 + 1 sikertelen + 22 egyéb
Megtalálások (havi bontásban):

A legaktívabb hónap 2006-04 volt 21 'Megtaláltam' loggal,    OFF
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


[WAP]:
Kétállomásos multi, első pontja a denkpáli hallépcsőnél: Dunasziget, letérés a Nagysziget utcánál a kavicsos útra: N47 55,685' E17 22,917' 122m.
A töltésen jobbra, majd letérés a töltésről balra itt: N47 55,682' E17 23,527' 129m-nél.
Jelszó 1. része: Denkpáli hallépcsőnél információs tábla, azon laminált táblácskán a jelszórészlet: N47 55,922' E17 24,486' 115m.
Láda+jelszó 2. része: Dunakiliti duzzasztómű, a hídon át, a töltésen egy lépcső felső végénél N47 59,651' E17 19,296' 132m. EGY kő takarja!
A létesítmény NAPPAL szabadon látogatható, csak regisztráció történik.
Látnivaló: fenékküszöb N47 59,689' E17 18,917' 123m.
A ládába TravelBug nem helyezhető.
[WAP vége!]

A Szigetköz észak-nyugati részébe invitálunk benneteket ezzel a kétállomásos multiládával, a Duna mellékágai közötti kalandozásra, két érdekes "ojjektum" megtekintésével egybekötve.
A multi első pontja - egyben a jelszó első része - a Denkpáli hallépcsőnél található.

A szigetközi mellékágrendszert valaha a Duna halbölcsőjének nevezték, mert a sekély, nyugodt víz ívóhelyet és táplálékforrást jelentett a halaknak. Az itt világra jött halivadékok felnőve visszaúsztak a főmederbe. Ez a biológiai funkció is jelzi a természetes vízjárás és a kiterjedt főág-mellékág kapcsolat fontosságát. A Duna elterelése után a kiszáradt mellékágakban a halak tömegesen elpusztultak. A vízpótlás megkezdésével, 1995-től ismét jelentős vízterek alakultak ki, azonban ez nem jelentette a halállomány rehabilitációját is. A Duna szabályozásának elmaradása miatt nagy vízszintkülönbség alakult ki a vízpótolt mellékágak és a főág között, ami a halak átközlekedését ellehetetlenítette. A hallépcső egy olyan létesítmény, amely a két különböző szintű vízteret (főág és mellékágrendszer) egy hosszabb, de a halak számára leküzdhető esésű vízfolyással köti össze. Feladata, hogy a főmederben élő halak számára ismét lehetőséget teremtsen ívóhelyeik megközelítésére. A hallépcső egybeépült egy, a mellékágrendszer vízszintjét szabályozó zsilippel, melynek feladata, hogy a vízszintet a valamikori, optimálisnak tekinthető vízjárásnak megfelelően szabályozza. Másrészt a zsilipen átbukó víz oxigénnel dúsul, így a hallépcső közelébe csalogatja a halakat. Maga a hallépcső egy medencesorból áll, melyek között a szintkülönbség 10-20cm. Három pihenőtó - ahol a holtterekben az áramlás kisebb - segíti a halak pihenését útközben. A hallépcsők kialakításánál fontos cél, hogy a halak az átjárót meg is találják. Ezért egy "csalivízvezeték"-et is beépítettek, amely a felvízi oldalról nagy sebességű vízsugarat juttat a hallépcső bejáratához, így semlegesítve a mellette levő vízszintszabályozó zsilipen átbukó víz csalogató jellegét. A csalivíz és az alsó bejáratnál található kiöblösödés segítségével a tapasztalatok szerint a halak nagy része megtalálja a bejáratot. A létesítménynél beüzemelése óta folynak kutatások. A vasbeton medencesor oldalába üvegablakot építettek - bárki megnézheti (ha szerencséje van) a fel, vagy leúszó halakat. Az eddigi eredmények rendkívül bíztatóak: a hallépcsőnél eddig 24 fajta halat figyeltek meg, ebből 11 faj volt képes felúszni az alsó víztérből a felsőbe, annak ellenére, hogy a teljes vízszintkülönbség 3-4m!
Akit részletesebben érdekel a dolog, kattintson ide!

Megközelítés:
Legegyszerűbben autóval járható be az útvonal, de bringával is lehetséges. (Győrtől a Szigetközi út mentén kiépített kerékpárút van (majdnem) Mosonmagyaróvárig.) Halásziból Dunakiliti irányába induljunk el. Dunaszigetre megérkezve, a Galambos úton haladjunk egyenesen, a híd után a Cikola úton jobbra, majd rögtön balra a Dózsa György utcán. A Nagysziget utcai Y elágazónál letérünk az aszfaltútról, balra tovább a kavicsos úton.  N 47° 55,685' E 17° 22,917' 122 m [GCDUD+balra]
Az utca felmegy a töltésre, de innentől behajtani tilos. (A tapasztalatunk szerint mindenki teljes nyugalommal közlekedik a töltésen autóval - de ahogy gondoljátok, a töltés előtt éppenséggel le is lehet támasztani az autót, ha nem akartok kockáztatni. Innen még kb. 2km a töltésen.) Jobbra induljunk a töltésen, 500m után a  N 47° 55,682' E 17° 23,527' 129 m [GCDUD+toltesrol leteres] pontnál balra térjünk le és menjünk tovább a fehér kavicsos úton. Kicsit göröngyös meg poros, de jól járható. Elérve a "Kőhíd" nevű acélgerendákból épült, jó masszív hidat,  N 47° 55,707' E 17° 23,928' 126 m [GCDUD+kohid] érdemes kicsit leállni és megcsodálni a tájat, a víz erejét. A kavicsos út a hídon továbbmenve a Denkpáli hallépcsőhöz vezet.
A jelszó első része a N 47° 55,922' E 17° 24,286' 115 m [GCDUD-1] koordinátán, az információs táblára rajzszögezett laminált táblácskán található. Melyik a legrövidebb nevű hal, amelyik már megfordult errefelé?
(A jelszórészlet a tábla hátulján is megtalálható filctollal felírva.)
(Sajnos a létesítmény az elmúlt évek során eléggé leromlott, a hal-kémlelő ablak lejárata is víz alá került.)
Ha a magas vízállás miatt nem tudsz átjutni a Kőhídon, még előtte, jobbra a nagy fán is találsz egy tartalék laminált táblácskát a jelszórészlettel.  N 47° 55,695' E 17° 23,867' 147 m [GCDUD+tartalek]
Ezen kívül innen, a híd előtti kanyartól nem messze, az ösvénytől 1-2m-re balra, egy fa alá is elhelyeztem egy gyógyszeres műanyag dobozkát, benne laminált lapon a jelszórészlettel. Koordináták: N47 55.727 E17 23.870.
De ezek csak tartalékok, azért - ha a vízállás megengedi - nézzétek meg a hallépcsőt, hisz ez a hely lényege! :-)

-------------------------------------------------------------------

A denkpáli zsilipen át tovább lehet menni autóval is, az út pont a Dunakiliti duzzasztóhoz visz. Kavicsos, de jól járható száraz időben és alacsony vízállásnál. Ha ezt az utat választod, néhány dolgot azért számításba kell venned:
1. a kocsid hátulja matt fehér lesz a portól
2. út közben van néhány betonból készült gázló, ami normálisan tök száraz, de magas vízállásnál lehet rajta víz, személykocsival akár járhatatlan is lehet! Az első mindjárt a zsilip után van nem sokkal. Lassan, óvatosan hajtsatok át rajtuk, nehogy leérjen az autó alja.
3. A  N 47° 58,425' E 17° 21,410' 126 m [GCDUD+sorompo] ponton egy sorompó van. Amikor arra jártunk, nyitva volt, de ezt nem tudom garantálni. Kb. az út felénél van, hogy viccesebb legyen visszafordulni... :-) Hát, ez sajnos egy rizikófaktor.
4. Mindezekért cserébe viszont olyan mélyen bejuthattok a Szigetköz szívébe, ahová csak nagyon kevesek jutnak el!
Út közben érdemes többször megállni, lesétálni a mellékágakhoz, a vízpartra - órákat el lehet tölteni jó időben ezen a vidéken! Sok ritka madarat is láttunk a felméréskor.
Segítségképpen a hallépcsőtől a duzzasztóig tartó track letölthető innen.
Ha a dunakiliti duzzasztómű felől jönnél, akkor a porta után (ha beengednek kocsival) kicsit tovább egyenesen, de a duzzasztó hídja előtt jobbra le a betonúton. Az N47 59.222' E17 19.593' kereszteződésben kövesd tovább azt az utat, amerre a villamos távvezeték is halad. Van egy tábla is: "Kikötő Hafen"
A betonútnak vége szakad az N47 59.134' E17 20.134' ponton, itt jobbra tarts a kavicsos földúton. Innen már végig egyenesen.

Ha inkább a közúton való megközelítés a szimpatikus, akkor a hallépcső után térjünk vissza Dunaszigetre, majd menjünk tovább Doborgazszigeten át Dunakilitire. A faluba beérve forduljunk jobbra a Gyümölcsös utcába, az út egyenesen a Dunakiliti Duzzasztómű sorompós portájához vezet, itt az autót le kell tenni. A létesítmény nappal szabadon látogatható, csak regisztráció történik.

1977-ben Magyarország és Csehszlovákia aláírta a közös dunai vízlépcsőrendszer szerződését. Az eredeti elképzelés szerint a Dunakiliti duzzasztómű segítségével egy közös tározóteret duzzasztottak volna fel, amiből a vizet egy üzemvízcsatornán keresztül a bősi erőműre vezetik. A magyar kormány azonban 1989-ben határozatot hozott a beruházás leállításáról. 1992-ben a szlovák fél, a Dunakiliti duzzasztómű funkcióit a Dunacsúnyi létesítménnyel kiváltva egyoldalúan elterelte a Dunát. A szlovákok által biztosított vízhozam ekkor olyan csekély volt, hogy a mellékágrendszerben szélsőségesen alacsony vízszintek alakultak ki, a medrek nagy része kiszáradt. A vízpótlást végül a dunakiliti fenékküszöbbel sikerült megoldani. A Duna 1843.fkm-ben épített fenékküszöb és a Dunakiliti duzzasztómű felett szabályozható módon felduzzasztják a Szlovákiából érkező vízhozamot. Az érkező víz egy része az ún. töltőbukókon át befolyik a mellékágrendszerbe. A betáplált víz mennyisége a duzzasztott tér vízszintjétől függ, ami a duzzasztóművel szabályozható.

A láda, benne a jelszó második részével a régi főmeder és a mesterséges átvágás által alkotott szigeten található, ahová a duzzasztómű hídján átsétálva juthatunk el. Javaslat: a duzzasztómű hídján átérve a bódénál rögtön le, balra. (Kicsit meredek!) A doboz a töltésen, az egyik "semmibe vezető lépcsősor" felső végénél várakozik, egy kövek alatti üregben. "Fészkét" egyik oldalról a lépcső betonja határolja, a többi oldalról kövek rejtik. Megszerzéséhez csak egyetlen követ kell elmozdítani, a kis "barlang" bejáratánál!!! A felső nagy követ NEM kell levenni!További segítő képek itt. A láda koordinátái:  N 47° 59,651' E 17° 19,296' 132 m [GCDUD-2]. Viszonylag kisméretű konyhai műanyag doboz, méretei: 17x11x5cm - normál CD nem fér bele. A jelszó két része egybe írandó, ékezet nélkül. Kéretik az álcázó követ ugyanígy visszatenni muglik és a víz ellen!
(Megelőzendő az értetlenkedő logokat, hogy miért ott van, ahol: 1.: a sziget árterület, tehát évente akár többször is víz alá kerülhet! Ezért kellett ilyen "magasra" tenni. 2.: A járt utaktól azért igyekeztem messzire tenni, hogy nyugodtan logolhass - szép időben, hétvégeken néha sokan bóklásznak a szigeten! 3.: A beton tövébe, kövek alá pedig azért került, nehogy az első láda sorsára jusson ez is. Talán itt hosszabb életű lesz. Az új hely miatt emeltem a nehézséget 3-ra.)
A ládába TravelBug nem helyezhető.

Feltétlenül érdemes megnézni a fenékküszöböt, ami a láda helyétől 450m-re van légvonalban. Koordinátái:  N 47° 59,689' E 17° 18,917' 123 m [GCDUD+fenekkuszob]
A képeknél a légi felvételen a legfelső vízfelület a szlovák üzemvízcsatorna, alatta a régi főmeder a fenékküszöbbel, legalul a mesterséges átvágás, amelyen a duzzasztómű is található, valamint látható a félköríves töltés is a szigeten.

Figyelem! Árvíz vagy magas vízállás esetén a multi első pontja valószínűleg NEM megközelíthető!

Ha keresés közben megéheznétek, több étterem is akad útközben. Érdemes még megnézni Halásziban a Mosonmagyaróvár felé kivezető Kossuth L. úton a hidat, amelynek elődjét egy fával megrakott teherautó '92-ben leszakította. Mementóként a roncs egy darabját kiállították.

Ajánlom figyelmetekbe a közeli Mosonmagyaróváron található Lajta parti caching-party (GCMOVA) nevű multi-, valamint a Szigetköz csücske - Vének (GCVNEK) nevű hagyományos ládánkat!
További képek itt láthatók.

Jó barangolást kívánunk Nektek ebben a csodálatos dunai vízivilágban: NZs & KáVé & EnZo2005.05.17 és 06.04 között a láda régi helyét eldózerolták, a láda megsemmisült. :-(
Újratelepítve: 2005.06.07. A logot lásd itt. A szövegben minden adat javítva.
Köszönet fűkockának, aki megmentette az utókor számára a logbook-ot!


2006.09.11-én koordináta-pontosítást és ellenőrzést tartottam. A szöveg kibővült a denkpáli hallépcső - dunakiliti duzzasztómű közötti út leírásával. A barangolás során készült képekből készült válogatást itt megnézheted.

Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (259 db): környezet: 4.67 rejtés: 4.36 web: 4.62 átlag: 4.55

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Mikulás 2019.07.14 13:00 - Egyéb
Jó régen kerestük fel Zsuzsival ezt a szigetközi ládát és ma annak okán jutott eszembe, hogy érintettük a két multipont közötti izgalmas útvonalat.

Hogy ne csak egyedül vizitúrázzak (a SUP deszkán), így betuháztam egy felfújható, minőségi kajakra. No, pont ennek volt ma az első bevetése, így hármasban tettük egy csodaszép kört a Szigetköz fantasztikus vizivilágában.
Leírom az útvonalat, hátha más is kedvet kap:
Parkolás és kiindulási pont: Doborgazi kemping. Innen folyásirányban indulunk el a Szigeti-Duna-ágon és amint tudunk szépen a folyó bal partjához húzódunk, mitegy elkerülve, hogy az ár bevigyen bennünket jobbra, a Doborgazi átvágásba, mert akkor javasolt körtúrának lőttek :-)
Északnak haladunk folyásiránnyal szemben a Kormosi-Dunán (de normál esetben ez nem megerőltető, mert gyenge a sordrása). A folyó egy jobb kanyart vesz kb. egy kilométer múlva, de itt meg kell keresni a kis ágat (Sebes-ág), melyen balra bakanyarodunk, de az első lehetőségnél jobbra tartunk. A Görgetegi-Dunára egy kis átjárón (kb. 1 méter széles tudunk) kijutni kb. 250 után, de ezt is figyelni kell :-) Ha ez megvan akkor a Görgetegi-Dunán folyásiránnyal szemben haladunk egészen a Görgetegi bukóig (ezt fotóztam le anno 2006-ban). Most nem bukott át rajta a víz. A betonon picit megpihentünk, rendeztük sorainkat. SUP vs. kajak csere és haladtunk felfelé a Rudi-ágat, a Vadvíz kempinget elhagyva egészen addig a pontig, ahol balra be lehet fordulni a Szigeti-Duna-ágba. Ezen már lefelé sodor a víz. Innen már minden nagyon könnyű :-) A túrát azzal spékeltük meg, hogy nem csorogtunk le végig, hanem befordultunk a szinte alig észrevehető Szirtl-ágba. Ennek a bejáratát nem könnyű megtalálni. Ezen a kis ágon nagyon kalandos, de gyönyörű részeken halad az ember. A sodrás minimális. Egy ponton (hódvár?) kell egy átemelés, de a bal parton könnyedén abszolválható (szépen ki vagyon járva). Innen már sima liba a kiidnuló pontig. A túra kb. 11-12 kilométer lehet. Csodás! Töltök fel pár képet! El tudnék ide képzelni egy remek kis vizes multit...

IMG_1413IMG_1414
IMG_6628IMG_6633
IMG_1411IMG_6632
IMG_1437IMG_6649
IMG_1454 
anettnori 2019.04.25 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Hármashatár rejtés (GC3AS6) után a második ponttal kezdtem. Azaz csak kezdtem volna. Felújítják a duzzasztóművet, 2021. IX. 30-ig senkit nem engednek át a hídon a tájékoztató tábla szerint. Elsőre engem sem, aztán egy főnökféle emberke érdeklődött, miért is akarok én átmenni a szigetre. Elmondtam, meg hogy 20 perc alatt megjárnám.Szerinte a vízügyi hivatal sem fog engedélyt kiadni az áthaladáshoz. Itt most évekig nem lesz mozgás. Szerintem óriási szerencsém volt, mert hozott kulcsot és beengedett.
A rejtés teljesen rendben, de egy ideig a szárazföldi megközelítés problémás lesz.
Az első pont csodálatos hely, igazi tipikus vízivilág. A közeli 5-ös nehézségű comos rejtés is izgalmas...

IMG_20190425_084055IMG_20190425_084339
IMG_20190425_085716IMG_20190425_095420
IMG_20190425_095505IMG_20190425_095528
tiktak 2019.03.20 10:59 - Egyéb
Mai szigetközi barangolásunk egyik célpontja volt, de sajnos a Dunakiliti duzzasztóműnél lezárták a hidat, mert dolgoznak valamit, a biztonsági őr sem engedett be.... A hallépcsőt pedig a magas vízállás miatt nem tudtuk megközelíteni, mert bizony a hídat elöntötte a víz. Visszajövünk!

pliptai 2018.12.20 22:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.6.0]

labdarózsa 2018.07.25 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szalay-team 2018.07.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Egy háromnapos kajaktúra alkalmával , gyönyörű időben, bámulatos helyeken át szereztük meg ezt a kis multit... köszönjük a lehetőséget!

GYEZegzug 2018.05.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.30
66. Köszi szépen a lehetőséget.

emiGrant 2018.05.20 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Mind a hallépcső, mind a duzzasztó nagyon érdekes volt. A duzzasztómű monumentalitása igazán izgalmas volt. Átsétáltunk a másik oldalra és a benőtt ösvényen megtaláltuk a ládát. A sűrű növényzet kicsit kellemetlenné teszi az oda utat. Talán amikor a rejtés új volt akkor ez még szép sétány volt, de mostanra már nem az. El is mosolyodtam azon, hogy vigyázva kell visszarejteni a muglik miatt. El nem tudok képzeéni senki mást, mint kessereket, akik idáig eljönnének. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
distike 2018.04.28 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Megtaláltam.Tavaly ősszel a 2.pontot jártam be, ma pedig az elsőt.Köszönöm a lehetőséget és azt,hogy erre a szép tájra kalauzolt.

Liberty 2018.04.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Érdekes és szép helyet mutat be a rejtő, köszönet a rejtésért.

Katona55 2018.04.27 13:30 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel és Libertyvel.

stmester 2018.04.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Nagyon vártam, hogy a zsilipbe jöjjön egy hajó, de hiába.

P1030268P1030274
joove 2018.04.22 13:13 - Megtaláltam
Tavaly megvolt a dunakiliti fenékküszöb, most pedig a denkpáli hallépcső. Mindkettő remek hely. Köszönjük a rejtést.

Csapdoki 2017.08.31 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Na az ilyenek miatt mentem el erre a környékre.

Pomisa 2017.08.04 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Nagyon régen jártam már itt, de alig emlékeztem rá, így most felfrissítettem a memóriámat. A láda megkeresése után elmentünk megnézni a fenékküszöböt.
Köszönjük a rejtést.

Mivol 2017.07.10 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kir6 2017.06.18 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2017.06.08 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.18
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


DSCN7588DSCN7589
DSCN7591DSCN7594
DSCN7596DSCN7598
gege68 2017.05.01 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2017.04.13 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg] Húsvét előtti feltöltődés során E-vel. Szerencsére a korábbi logok elolvasása után az első pontot könnyen megtaláltuk. Az, hogy a kétállomásos multi pontjai közt ekkora a távolság én furcsának és szerencsétlennek találtam. Egy jó okot találtam arra, hogy ez multi legyen, ne pedig két külön láda, az a két pont közti út a Duna parton. Ez nagyon szép volt, sok helyen lehet gyönyörködni az érintetlen szigetközi tájban. A második pont ládája szerintem feleslegesen messze van a duzzasztótól, a természet által visszafoglalt területen kell az embernek átverekedni magát. Azt hittem, a ládánál lesz egy szép kilátópont, vagy valami, de nem volt. Ilyen lépcső a duzzasztóhoz jóval közelebb is lett volna, több is. Nekem az első pont tetszett jobban. A szigetközi táj viszont tényleg nagyon szép, jó, hogy megmutattad.

IMG_5479IMG_5480
IMG_5488IMG_5489
IMG_5493IMG_5495
IMG_5496IMG_5497
IMG_5498 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (359 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu