geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1008. Lussonium (GCpaks)
A jó irány
A jó irány
Római táborok a Duna mentén
Római táborok a Duna mentén
A volt római erődrom
A volt római erődrom
Az új északi kapu
Az új északi kapu
A déli kaputorony maradványa
A déli kaputorony maradványa
A környező turistautak elhelyezkedései
A környező turistautak elhelyezkedései
A turistaúton Paks felé
A turistaúton Paks felé
Borkultúra
Borkultúra
Csárda 1
Csárda 1
Dunasétány
Dunasétány
GPS nélkülieknek a rejtés maga
GPS nélkülieknek a rejtés maga

Szélesség N 46° 39,341'
Hosszúság E 18° 52,891'
Magasság: 145 m
Megye/ország: Tolna
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.07.03 00:00
Utolsó lényeges változás: 2012.04.15 22:24
Utolsó változás: 2017.10.06 10:17
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Mr Lump Kuala, Mrs Lump Kuala és Tomika
Felhasználó: Mr Lump Kuala
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 710 + 1 sikertelen + 24 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást jalso készítette.


WAP:
A cache a rom (nem az új északi kapu) északnyugati sarkától kb. 50 m-re észak felé egy akácfa tövében van a sövény mögött.

A geoláda megtalálásához jó kiindulópont a dunakömlődi halászcsárda parkolója  N 46° 39,558' E 18° 52,859' 104 m [GCpaks+parkoló]. A Sánc-hegy utcán indulhatunk el a cél felé  N 46° 39,341' E 18° 52,891' 145 m [GCpaks+cache] (kövessük a Piros kereszt, majd a Piros rom turistautat), kb. 500 m az egész. A célállomás neve Lussonium. Római kori erőd maradványait rejti a név.

Lussonium római kori katonai tábor területén alakították ki a megye első, a római kort, bemutató romkertjét. Az eddigi ásatások során a későrómai erőd kiterjedését és védmű rendszerét sikerült tisztázni.
A mai Pakshoz tartozó Dunakömlőd területén, a valamikori Duna-meder fölé magasodó Bottyán-sánc tetején helyezkedik el a XIX. század óta ismert római lelőhely, Lussonium, ahol az 1969-ben induló régészeti kutatások 1987 óta váltak folyamatossá.
Az előkerült leletek alapján (ezeket a Városi Múzeumban állítják ki) valószínűsíthető, hogy a korábbi auxiliáris (segédcsapati) palánktábor is ezen a helyen állt. A kőerőd észak-déli irányú, kiterjedése 249 m, jelenlegi szélessége 30-50 m.
A feltárások során előkerült az erőd északi sáncrendszere, a két déli kaputorony közül a keleti torony alapozása. Az erőd északi falának belső oldalán több helyiségből álló, déli oldalon faoszlopokkal ellátott portikuszos (fedett, elől nyitott oszlopfolyosó) épületsor, minden valószínűség szerint kaszárnyaépület helyezkedett el.
A déli kaputoronytól néhány méterre, északra állt egy 10 x 9 m kiterjedésű torony, melynek megépítésére a későrómai korban került sor, mikor az erőd és kaputornya már nem volt használatban.
A lussoniumi katonai táborhoz tartozó auxiliáris vicus (tábor körüli település) szisztematikus feltárása 1998-ban kezdődött. Az ásatások során az i. sz. I. század második felében épült egyszerű, félig földbe mélyített fa illetve agyagfalú építmények, valamint a III-IV. században emelt kőépületek maradványai kerültek felszínre.
A Bottyán-sánctól nyugatra elhelyezkedő dombon 1996-ban III-IV. századi, minden bizonnyal a vicushoz tartozó település maradványai - szemétgödrök, vízgyűjtő medence, kőalapozású, portikuszos ház - kerültek elő.
A római korabeli erőd feltárása során a régészek számos értékes leletre bukkantak, közöttük katonai diplomákra. Eszerint Paks (Dunakömlőd) első polgára - akit név szerint ismerünk Tessimarus mester volt. A 25 éves, vagy valamivel hosszabb katonai szolgálat után a császártól kapott, két fémszállal összefűzött bronzlemezt ugyanúgy lepecsételték, mint ma a közjegyző az iratokat. Szükség is volt erre, hiszen a 10x13 cm nagyságú lemezekre vésett szövegek az egyik legfontosabb jogról, a veterán katona és gyermekei római polgárjoggal történő megajándékozásáról szóltak. A hatalmas birodalom kitűnő szervezettségére mi sem jellemzőbb, mint hogy Róma idejében megkapott minden adatot a leendő nyugdíjasról, illetve családjáról, s az okmányt nem kézbesítették lassabban, mint manapság!
A legfantasztikusabb lelet, ami párját ritkítja egy egészben maradt bronz császárláb maradvány. Már csak ezért a kincsért érdemes betérni a paksi múzeumba megtekinteni. Ha ez idő hiányában nem lehetséges, a képeket nézzétek meg a Lussonium császárláb oldalon.

A rómaiak előtt kelták éltek ezen a vidéken. Paks a rómaiak birtokába Claudius császár uralkodása alatt került: i.sz. 41-54 között. Valentinianus császár idején - i.sz. 350-370 tájékán természetes határul a Dunát fogadta el, melynek különösen Bécstől (Vindobona) Ó-Budáig (Aquincum) terjedő részét védték erősen. Itt nem kevesebb, mint 4 légió volt négy nagy táborral: Carnuntum (Petronell), Brigetio (Ó-Szőny), Vindobona (Bécs), Aquincum (Ó-Buda). Az első három egy összefüggő várrendszert alkotott, amelynek középpontja Carnuntum volt. Aquincum külön központot képezett. A négy nagy castrum között az összeköttetést közbeeső táborhelyek (minden mérföldre egy szilárdul épített vár), az utóbbiak közt a katonai út tartotta fenn, amely jóformán párhuzamosan vonult a Dunával, s amelynek tömör töltése bátran beillett sáncnak is. A kisebb táborhelyek (castellum, későbbi barbár latinsággal burgus is) legsűrűbben fordultak elő Zimonytól Aquincumig, s azon túl Brigetióig. Ilyenek az elébbi vonalon: Szurduk, Új-Banovce, Dálya (Teutoburgium), Bán (Antiana), Batina, Bölcske, Kömlőd (Lussonium), Duna-Pentele (Intersica), Adony (Vetus Salina), Batta (Matrica), Tétény (Campona). Aquincumon felül ott volt Szt.-Endre (Ulcisia Castra), Pilis-Maróth, Nyerges-Újfalu (Crumerum).
Rákóczi Ferenc a dunántúli hadműveletek sikeres megvívása érdekében 1704-ben hídfőállást építtetett Vak Bottyán kuruc generálissal a Sánchegyen és a túlparton. A Sánchegyen a régi római erődítmény maradványait is felhasználva készült el a földvár, amely kétszeri gazdacsere után 1706-ban meg is semmisült.
A romkert ünnepélyes megnyitóját 2003 augusztus 28-án tartották.

További infok, képek és virtuális túrák a Lussonium régészeti oldalon található.

A cache-t a rom északnyugati sarkától kb. 50 m-re észak felé egy akácfa tövében rejtettem el a sövénysor mögött. (kb. 25x25x10 cm a láda mérete).A fa egészen a meredek löszfalnál van, ezért figyelni kell a lecsúszás veszélyére!

Itt indul útjára a Geobogrács (s.k.!) Travel Bug Geobogrács.
Aki szerencsés, a ládikában talált geoétkezési utalványt beválthatja a dunakömlődi csárdában.
Amatőr panorámafotó Romkert

Dunakömlődről Paksra sietősen kocsival a 6-os úton, ráérősen gyalog (kerékpárral) a Piros kereszt jelzésen lehet menni, ami betorkollik a Piros sáv turistajelzésbe a dunakömlődi temetőnél  N 46° 39,277' E 18° 52,830' 111 m [GCpaks+temetői elágazás]. Kb 1,5 km földút, innen ismét 1,5 km keskeny aszfaltút. Kocsival is lehet menni, de csakis száraz időben javallott (inkább az elszántaknak).
Száraz időben felmászhatunk a paksi Halászcsárda mögötti löszfal tetejére egy ösvényen  N 46° 38,132' E 18° 52,557' 111 m [GCpaks+ösvény a jó kilátáshoz]. Elég meredek és csúszós! Szép kilátás. Paksi dunakanyar

A Piros sáv turistajelzés visz tovább a városba a Rókus utcán (útközben szép kápolna Rókus kápolna)
Az Erzsébet szállónál  N 46° 37,641' E 18° 52,040' 97 m [GCpaks+hotel] forduljunk a Duna felé, át a felüljáró alatt. A sétányon 100 éves védett gesztenyefák várnak.
Kellemes kikapcsolódást és nézelődést!

free counters
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (486 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.31 web: 4.59 átlag: 4.48

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

VenTOmi 2019.09.14 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gst76 2019.08.31 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

vViktor 2019.08.31 11:30 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic [Geoládák v2.2.5]

Jaroy 2019.06.18 12:28 - Megtaláltam
Köszi a rejtés :) Nagyon szép a kilátó és az ösvény is .

GRegina 2019.06.18 12:28 - Megtaláltam
Haza utunk része, köszi a rejtést, megérte megállni itt is. Jól áll a kilátónak a levendula ösvény. :)

sinus90 2019.06.03 14:30 - Megtaláltam
Nem jártam még itt, ma elugrottam busszal ide. Tetszett a település a völgyben, fenn a római őrmaradvány. Végig sétáltam, majd megkerestem a ládát. Ötletes a jelszó! Visszafelé vettem vizet a kútnál - mondták a faluban nagyon jó ízű. Bementem a csárdába is és ittam egy sört....
Köszi a rejtést!

-1
-2-3
pcguru és Mirci 2019.06.01 10:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fixis 2019.05.15 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Érdekes hely. Köszönöm a rejtést!

Hegyo 2019.05.13 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4/Rejtés: 4/ Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

JAck:66: 2019.05.04 05:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

H+W 2019.05.03 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

VaVi 2019.04.22 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SzMeli 2019.04.22 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen! A rejtés nagyon ügyes, egy darabig keresgéltük. Ránk sajnos nem várt semmi meglepetés, viszont mi tettünk bele párat az utánunk érkezőknek. :)

dboros 2019.04.07 21:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eckerg 2019.03.15 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Vincenzo65 2019.02.16 14:52 - Megtaláltam
Ezért jó a geo! Sose jártam erre. Egy kis csoda, + szép történelem leírás. Talán egy ideillőbb jelszó, de ez már csak apróság.

Tovima 2019.02.16 14:52 - Megtaláltam
Gondoltam a túloldalról nézve, csaknem oda kell majd felmenni. De, IGEN! Jó leírás, jó hely. Köszi!

nagyutazo 2019.02.07 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést :)

fatibi1 2019.02.03 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Köszi!

bagolyvera 2019.01.16 23:59 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Balázs1984 2018.12.31 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Benibubu 2018.11.11 16:27 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Nonó, Beni, Meli, Norbi [Geoládák v2.2.5]

MJANEZ 2018.11.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszönöm a rejtést, örülök, hogy ezt is láthattam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
evapter 2018.10.30 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam

NonaSugi 2018.10.12 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük az elrejtést.

Aranymaszatka1 2018.10.12 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük az elrejtést.
Beleszerettem a kilátásban, nyáron itt lesz a zenekarom fotózása.

Mr Lump Kuala 2018.09.23 16:59 - Egyéb
Logbook csere.

Fgg 2018.09.11 14:54 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Tonykopter 2018.08.24 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Felleltük, köszönjük!

gfuredi 2018.07.21 10:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Viszont a füzet megtelt, ezért javasolnánk a cseréjét. [Geoládák v2.2.4]

Discover 2018.07.18 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC3781_DSC3782
_DSC3784_DSC3785
_DSC3786_DSC3787
_DSC3790_DSC3792
Bernáth 2018.07.01 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Érdekes hely, köszönjük a rejtést.

kópé1993 2018.07.01 08:29 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20180701_082004IMG_20180701_081944
IMG_20180701_082025IMG_20180701_082133
IMG_20180701_082246IMG_20180701_082301
IMG_20180701_082449 
rkertesz 2018.06.08 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. A "kilépés" helye melletti ponton levő padot vandálok összetörték... No de hát a vandálok a rómaiakkal ilyen viszonyban voltak ...
Talán ha a terület mellett a Duna irányába megritkítanák a fákat (akác és egyéb "kommersz" fák és cserjék), az jót tenne a kilátásnak.

effacska91 2018.06.06 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

pataiadri 2018.05.26 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Bőrharisnya 2018.05.12 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Köszönjük a rejtést!

anettnori 2018.05.08 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megvan! [g:hu 1.5.4]

Remek hely, a nap egyik fénypontja!

IMG_9194IMG_9196
nepster 2018.05.07 14:16 - Megtaláltam
Bringával Alapról, köszönöm.

Lindisti 2018.03.25 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.2]

alat300 2018.03.10 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
megvan!

Mi3man 2018.02.24 14:50 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.3]

wodorka 2018.01.06 16:48 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy megmutattad! Szép és érdekes hely.

P80106-143502P80106-144006
Malin9ne 2017.12.26 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Szuper volt! Köszi! :D

BouLache 2017.12.07 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Hát ez nagyon tetszett! :) Bár ma rohantam, de ide még visszatérek! Köszi a rejtést!

BiBoLi 2017.11.22 22:37 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Rézangyal77 2017.11.22 10:28 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2017.11.22 10:28 - Megtaláltam
Lefülelve :-)

Bejártuk Tolnát-Baranyát, legalábbis ezt a piciny részét :D
A szirti gyöngyvessző vörös-barna levelei gyönyörűvé varázsolták a környezetet!

Köszi a rejtést

005006
007008
laszloze 2017.11.21 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. A láda épségben egészségben.
Köszönjük a rejtést!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lajtmann 2017.11.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
+++

hitamas 2017.11.01 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
:)

Ignis9 2017.09.23 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Petheovackával közösen! :) Köszönjük! :)

DSC02991 
petheovacka 2017.09.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Paks körüli ládapaskolás Ignis9-cel. Kösszi a rejtést!
Remek ókori romok és csodás kilátás.

20170923_15483320170923_154952
20170923_155019 
Szilágyiék 2017.09.07 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Nekünk nagyon tetszett!

Köszönjük!

Alaprajz
Emerich63 2017.08.27 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Óvatosan: a kapu kilátóban fent rengeteg a darázs, az egyik korlát pedig könnyen kipattan a helyéről.

20170827_120140 
kewa911 2017.08.25 09:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SütiMonster 2017.08.22 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2017.08.12 15:42 - Megtaláltam
Jó nagy építmény lehetett itt.

Galocza26 2017.08.12 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

csehipest 2017.07.18 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Jól megizzadtunk mire felértünk a hegy tetejére, de megérte.

Merida901 2017.07.09 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Szép a kilátás fenről és a fasor is.

Nándor 2017.06.24 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.06.17 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vamosz66 2017.05.25 19:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Megtaláltuk! Jancso, Zoli, Zsolt

20170525_191328-4128x232220170525_190922-4128x2322
20170525_191021-4128x232220170525_191133-4128x2322
20170525_191208-4128x2322 
Gyömi 2017.05.17 13:05 - Megtaláltam
Köszönjük!

DSC_8327DSC_8328
DSC_8334 
t.gergely 2017.05.14 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nyúl & Bandája 2017.05.13 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

palcika84 2017.05.09 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget, és a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mr Lump Kuala 2017.05.06 13:00 - Egyéb
Láda karbantartás. OK.

emiGrant 2017.04.22 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
8/5. Kicsit eltévedtünk, de egy nagyon kedves helybeli hölgy eligazított. Így hátulról, a temető felől mentem fel, de 15 percnél nem tartott tovább így sem az út. Nagyon impresszív az erőd, uralja az egész környéket. A láda könnyen meglett és még a nagyon hangosan ugató kutyusok sem ijesztettek meg túl nagyon útban vissza a kocsihoz. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
82elek 2017.04.15 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Balear 2017.04.14 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Útban Baja felé, körbenéztünk picit itt is. Szép volt a kilátás és kb GPS nélkül találtuk meg. :)

Köszönjük a rejtést,
Dorina, Tamás, Kincső és Csabi

kincs92 2017.04.14 11:00 - Megtaláltam
Útban Baja felé megálltunk nézelődni egy kicsit. Mindannyiunknak nagyon tetszett, szép volt a kilátás is. :)

Köszönjük a rejtést,
Kincső & Csabi, Dorina & Tamás

Szabó família 2017.03.31 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Norbival közösen.

nbokan 2017.03.31 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Tetszett, kösz a rejtést.
GCTour-ra menet, Szabó famíliával közösen.

-1-2
-3-4
Ásványvadász 2017.03.24 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Nem volt GPS jelem (véletlenül kikapcsoltam a g:hu-ban), de leírás alapján egyből megtaláltam. Szép a kilátás minden irányban.

bianka421 2017.03.15 14:09 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

BENC6557 2017.03.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Szép környezet, a láda is rendes.
Köszönjük

DSC_3968DSC_3969
DSC_3952DSC_3976
Zsirafka 2017.03.11 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2017.03.09 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi ládavadászatom ötödik, egyben utolsó találata :D
A romok felkeresése számított a mai napom fő attrakciójának. A volt párom egyszer már járt itt, mesélt róla és láttam a fényképeit, tőle tudok ennek a helynek a létezéséről. A romok nekem is nagyon bejöttek, tetszett a hosszú, egyenletesen sima fennsík és a kettős torony. A kilátás is pazar a tornyokból, idelátszottak a ma bejárt falvak, Bölcske és Madocsa templomainak tornyai.
A ládát könnyen megtaláltam, logolás után még bámészkodtam egy kicsit, majd lesétáltam a falu központjában lévő buszmegállóhoz...
A nap során készült képek itt nézhetőek meg.
Köszi a rejtést!

reznaka 2017.02.18 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 1.00
KÖSZI A REJTÉST!
a FÜZETKE KARBANTARTÁST IGÉNYEL.

20170218_121340 
dzoli1 2016.12.31 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szollosi73 2016.12.07 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Megvan!
A kocsit a halászcsárdánál hagytam, onnan sétáltam fel a dombtetőre. Nagyon klassz a hely, tetszett. Végigsétáltam az egészet. Látszik, hogy gondozott a hely, bár az idő vasfoga már elkezdte rágcsálni a fa építményeket, remélem helyreállítják hamarosan.
Köszi a rejtést!

Lussonium 001Lussonium 002
Lussonium 003Lussonium 004
Lussonium 005Lussonium 006
Lussonium 007Lussonium 008
Lussonium 009Lussonium 010
Lussonium 011Lussonium 012
Lussonium 013Lussonium 014
Lussonium 015 
urbanj 2016.11.20 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Klassz hely, jó rejtéssel, köszönjük.

Ekarp 2016.11.14 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Ismét egy lenyűgöző hely, köszönöm a rejtést!

GCSZTI-vel 
Lopakodó 2016.11.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Köszönöm a lehetőséget!

EmesESE 2016.11.12 13:13 - Megtaláltam
ok

Puzzle Apartman Gyula 2016.10.31 13:10 - Megtaláltam
.

Remete 2016.10.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltuk köszönjük a rejtést. A ládát takaratlanul találtuk szerencsére nem vitték el. Jobban álcázva hagytuk ott. A kaputorony egyik villámhárító oszlopa derékban eltört, és a földön van. A rejtő talán tudja kit kéne értesíteni.

100_6398100_6400
100_6401100_6402
ha2 2016.08.20 10:25 - Megtaláltam
Érdekes hely. Megérdemelt egy mozgót is.

024025
026027
anettx 2016.08.20 10:20 - Megtaláltam
TFTC!
Irány Paks ládagyűjtögetés ha2 társaságában csoda-klassz és ismeretlen helyeken, izzasztó nyári kánikulában.
Paks másik nagyon szép helye, gyönyörű panorámával. A GSSPIR-t ide rejtettük, rálátással a temetőre.

vadvirsli 2016.08.18 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjűk a lehetőséget. Agi&Mark&Bŕlint [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

TanEra 2016.08.12 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam!

dszilard 2016.08.01 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.08.01 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2016.08.01 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

gyfmate 2016.07.23 10:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2016.07.17 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

BRobi 2016.07.17 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

stikli08 2016.07.06 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Útban Harkány felé. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gerpetya 2016.06.18 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

becko 2016.06.03 11:45 - Megtaláltam
Három napos geomaraton 12/54.
Első nap Dunaújvárostól Szekszárdig.
Szépen karbantartott hely.

eazs 2016.06.02 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Kösz

TS 2016.05.13 14:28 - Megtaláltam
Már messziről vonzónak tűnt a hely. Felérve először körbesétáltam és elolvastam az ismertetőket, majd megkerestem a ládát. Tudták a romaiak, hogy hova kell építeni az erődöt. Belegondolva szinte bevehetetlennek tűnik a két hosszoldali meredek löszfal miatt.

fehérkút 2016.05.08 13:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

ballasz 2016.05.07 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Tökéletes kis láda.
Demeter 30 teljesítménytúra közben kerestük meg, de azért volt időnk körül is nézni. Sőt, másnap is visszajöttünk.

tileschg 2016.05.07 11:00 - Megtaláltam
Demeter 30 TT közben. Köszönöm a rejtést!

W05-44 2016.04.22 21:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Egy éven át tartó folyamatos győzködés, utalgatás és noszogatás után ma végre útra kerekedett az egész család, és remek délutánt töltöttünk együtt a környékbeli ládák felkutatásával. Köszönet a rejtésért! :)

szalaij 2016.04.10 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kispumi1 2016.04.08 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2p] [wapon beküldött szöveg]

RékaésAdrián 2016.03.29 23:59 - Megtaláltam
A láda nélkül nem jutottunk volna ide valószínűleg. Köszönjük!

Lirien 2016.03.28 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk, nagyon szép környék.

20160328_121236 
Szaszkó Péter 2016.03.20 15:54 - Megtaláltam
Köszönöm meg talátam a Lussonium-nál :)

Bogi és Bálint 2016.03.19 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk . Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kia71 2016.03.13 10:39 - Megtaláltam
Klassz hely, tetszett. Kicsit elidőztem logolás után. Nézelődtem. Jó messzire el lehet látni. Köszönet a rejtésért.

dudipeti 2016.03.12 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Triplam 2016.03.05 09:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.00
Kesobb

Csatit 2016.03.05 09:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Kesobb

kresz 2016.02.20 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jdltrio 2016.01.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Köszönjük

Benics 2015.11.16 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Barbi_András 2015.11.08 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pötyimiki 2015.11.04 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Aleph & Rita 2015.10.31 14:15 - Megtaláltam
Klassz hely, tetszett meg szép a panoráma is.
Köszönjük a megmutatást!

push_key 2015.10.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

ecchphoto 2015.10.22 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2015.10.02 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2015.10.02 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lukács Imre 2015.09.26 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Gyors találat Hajnival Pécs felé.

Dori es DobosUr 2015.09.13 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

alucifer 2015.09.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


 
GeoGirl 2015.09.12 17:56 - Megtaláltam
Köazi.

Bagee 2015.09.12 17:56 - Megtaláltam
köszi!

kobcikrajci 2015.09.12 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.45
Nagydorogról Cecére Paks körülbicajozásával. Nagyon látványosan és érthetően bemutatott, még sosem látott helyszín. Igazán könnyen elképzelhettem az egykori katonai tábort. A ládát sövénymászás nélkül némi kerülővel lehet elérni, de jól jön a takarás több látogató esetén!

Hrvatska 2015.09.12 00:00 - Egyéb
Újra megtaláltam a ládát.

GyZsTeam 2015.08.23 14:51 - Megtaláltam
Egyre több római romnál jártunk már. Köszönjük!

Flőri család 2015.08.17 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Klassz hely,a főútról nem is látszik,nem is gondoltuk hogy ilyen van... :)

dendeocse 2015.08.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megvan.

Smook 2015.08.08 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kristi 2015.08.07 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kisdecso 2015.07.26 18:20 - Egyéb
A ládát vissza tettük az akácfa tövébe mert kb. 1m-re volt tőle és nem volt álcázva. Csokit és mozgóláda bocsi cetlit kivettem belőle!

Esty 2015.07.26 18:19 - Megtaláltam
Köszönöm!

bobek1976 2015.07.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést!
Egy pár íjászversenyt már rendeztünk ott, de mindig is a kedvenceim közé tartozott!

orion83 2015.06.07 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

DalMaci88 2015.06.07 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2015.05.29 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
6/4. Paksi ládatúra.

Mindig is vonzottak a római kori erődök és maradványok, nem véletlenül foglalkozik 2 ládám is ezzel a témával. Tetszik a ládaoldal részletes leírása a történelmi helyszínről. Nagyon szép a panoráma Dunakömlődre, a Szent Imre templomra. Gyönyörű és illatos levendula bokrok övezik a bejárathoz vezető utat. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Faragoz001 2015.05.09 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.30
TFTC!

Mariann és Bánk 2015.04.24 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk

nmárti 2015.04.12 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.11
Kár, hogy akkor még nem szerettem a halászlevet :) Köszi a rejtést!

RoriZo 2015.04.08 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2015.03.28 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Nagyon látványosak a romok és a kilátás is nagyszerű egyedül a szél nem hiányzott! Köszönet a rejtésért!

v.zoli74 2015.03.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

alecar 2015.03.14 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bumbika 2015.03.11 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltuk!

sgbt 2015.03.10 09:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCpaks_20150310085918.jpgGCpaks_20150310090045.jpg
GCpaks_20150310090302.jpgGCpaks_20150310085941.jpg
boobaa 2015.03.08 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fillér Team 2015.02.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszi!

geoládászok 2015.02.01 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Nagyon köszönjük a rejtést!
Második nekifutásra már egészen könnyen meglett.

divemaster 2015.01.09 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.69
Egész napos ládavadászat Dunaújváros-Szekszárd térségében és Horvátország érintésével guppikkal és Sunboy_hun-nal.TFTC!

Sunboy 2015.01.09 00:00 - Megtaláltam
Januári elszabadulás során elkövetett találat, melyben tettestársként jelen volt guppik és divermate. Köszönet a rejtésért ;)

gege68 2015.01.02 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam én kis feleségemmel. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2014.11.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.00
Megtaláltam.Csodálatos panoráma,-élmény. Köszi szépen

 
tarsolyos 2014.11.26 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Köszönöm!

 
Demente és Nicol 2014.11.15 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
A láda körül kisebb sor alakult ki mikor odaértünk. :)
Jó volt látni, hogy ebben a jó időben, mások is kimozdultak.
Ládát köszönjük.

((Terjedés is jó volt, sikerült "hazakiabálnom". Kiskunhalas-Dunakömlöd riport (Kkh Papagáj.))

Ja, és 50!!!!!!!!!!!!!!!!!! Virágokat az öltözőmbe kérem. :D

 
eTiGeR 2014.11.15 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Megtaláltam! :) A leírást követve a halászcsárdánál parkoltunk le, s onnan gyalogoltunk fel a Lussoniumig. Érdekes hely, tetszett; és a panoráma is szuper! :) A láda körül egy rögtönzött kesser-találkozó is kerekedett "Demente és Nicol"-al... :) Grat nekik az 50-hez! :D Köszi a lehetőséget.

u.i: TravelBug-ot sajnos nem találtam a ládában.

nszsz 2014.10.27 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.88
Köszi!

Bali László 2014.10.12 10:30 - Egyéb
Betettem egy TravelBug-ot. Aki Németországból jött és ládáról ládára vándorol.

szalmakalapos 2014.09.28 17:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Nagyon szép hely !
Vitustánc közben logoltam, mert egymillió szúnyog volt kíváncsi a tevékenységemre.
Köszönöm a rejtést !

kilali 2014.09.13 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést.

davmaros 2014.09.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Nagyon szép a kilátás és a másik dunakömlődi láda is szinte látszik... Az őrtorony is nagyon szépen helyre van állítva, teljesen európai!

Hegedüs 2014.09.13 00:00 - Megtaláltam
ROB két futama között.
ÁgÁbDaDá.

Parmerozpazepan 2014.09.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Impozáns hely, igényes kiállítóhely. Ave!

Szabó Ildikó 2014.08.25 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Köszönöm a rejtést.

P.B_László 2014.08.25 10:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést , László !

radír89 2014.08.25 00:00 - Megtaláltam
Szép hely, 2. nekifutásra meg is lett :)

reika 2014.08.20 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Nem volt egyszerű, de meglett. Köszönjük.:)

Raczky család 2014.08.18 15:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

agyorgy 2014.08.16 11:55 - Megtaláltam
Meglett:) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sztyopa13 a páratlan páros 2014.08.14 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Tetszett a hely. Siklósra menetben kerestük meg.

MervayB 2014.08.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönöm a rejtést!

Fair Trade 2014.08.08 13:50 - Megtaláltam
Köszi! :-)

 
Proics család 2014.08.03 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm szépen! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2014.08.02 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Megtaláltuk.

Mirtt 2014.08.01 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Késői paksi ebéd után, szinte teljesen lemerült mobillal még felkerestük ezt a helyet, de nagyon jól éreztük magunkat, igaz keletre hatalmas vihar tombolt, és a magaslat miatt kicsit félve sétáltunk a fennsíkon! Amúgy nagyon szép hely, jó hely lehetett 2000 éve.

mamli 2014.07.28 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett Lussonium. Ez volt az első keresésünk. Köszi.

lacc 2014.07.23 12:50 - Megtaláltam
2 Ildi + 2 Laci

Ani&Sanyi 2014.07.12 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönjük a rejtést!

bluemonday 2014.07.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
ok

Bali László 2014.05.24 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Géza1 2014.05.02 12:00 - Megtaláltam
Köszönöm,élmény volt:)

Balasiko 2014.05.02 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Matuskapal 2014.05.02 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

Csirimojo 2014.04.30 12:31 - Megtaláltam
Napfényes időben, a munkájukat végző méhekkel és egyéb rovarokkal dacolva lett meg a láda. Köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2014.04.30 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

viktory3 2014.04.13 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szmoni 2014.04.09 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.49
Érdekes hely, köszi.

bacsnyir 2014.04.09 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Erről a helyről se tudtam volna, ha nincs a geocaching... de van, és nem bántuk meg, hogy kiszálltunk érte a kocsiból. Nem maradt ugyan túlságosan sok az erődből, de a park szépen ki van alakítva, a táblák informatívak, a kilátás szép, és hát a parkolóként használt dunakömlődi Halászcsárda is csábító (bár most sajnos nem volt időnk ide betérni - talán majd legközelebb, úgyse volt már időnk a közeli GCIMSO-ra se, és úgyis megyünk még Pécsre máskor is... :-))

vecsbal 2014.03.26 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Ismételten köszönet a nagy Geocachingnek, hogy újabb élménnyel gazdagított, eme fantasztikus római erőddel megismertetett.

Szejbi 2014.03.07 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Köszönjük a rejtést!

BT_pro 2014.03.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.59
köszi , megvan.

Zoltanus 2014.03.02 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Búsójárás felé a harmadik találat, Dzsinszkával és Bajuszcicával közösen. Köszönöm a rejtést!

Bajuszcica 2014.03.02 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Busókhoz készülve álltunk meg ládát keresni, köszönjük a rejtést!

dzsinszka 2014.03.02 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Busójárással egybekötött ládázás. :) Köszönöm a rejtést!

Tisztisz és Csabi 2013.12.26 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszi!

BaLee 2013.12.15 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
DDRKT-ról hazafelé menet kerestük meg. Érdekes volt elképzelni, hogy milyen lehetett annak idején ez a hely.

 
nyic 2013.12.15 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
DDRKT utáni napon felkeresve.(belógva)
nyic+Zita+Anna+Nóra

rosie 2013.12.15 00:00 - Megtaláltam
köszönöm

Nargoth 2013.12.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.72
Köszönöm!
Nagyon tetszett a hely, remélem lesz alkalmam a gyerekekkel is visszajönni.

maczy 2013.12.14 17:30 - Megtaláltam
Carminnal és Piroskával DDRKT 11. után mentünk fel.
Szép élmény egy decemberi estén. Köszönöm a rejtést!

Dr.Lada 2013.12.14 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
DDRKT játéka és eredményhirdetése között kicsit ládázgattunk fa-peti-vel, így ide is eljutottunk.:-) A Bottyán kopjafa ládáról itt le is tettünk, hisz fentről láttuk hova kellene eljutnunk, és azt is láttuk, hogy sajnos arra már nem marad időnk. Nagyon jó a kilátás fentről.:-)

fa-peti 2013.12.14 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2013.12.14 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
A XI. DDRKT teljesítése után, ebéd helyett gyors pontvadászat zajlott a környéken.

A Lussonium is útba esett, nem hagyhattam ki. Bár a kapuja le volt láncolva, mégis bevettem az egykori erődöt.

Érdekes hely, jó hogy idecsalt a rejtés!

Köszi!

Vien 2013.11.19 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megvan. Könnyű találat.
A hely nagyon szép, délelőtt felszakadt a felhőzet és elpárolgott a köd, így ragyogó napsütésben sétálgattam végig a bemutató táblák között. Nagyon érdekes, elképzeltem, hogyan nézhetett ki a maga idejében. Jómagam is hasonló közelében lakom, itt Szentendrén tőlünk kb ötven méterre van egy római kori erődmaradvány, sajnos javarészt feltáratlanul, ha egyszer lesz GPS-em, teszek ide egy ládát.
Szokásom szerint nem emlékszem a jelszóra, de sebaj, úgyis elhozom ide a családom. :)

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2013.11.21 14:29]

 
Csg12 2013.10.27 16:10 - Megtaláltam

Nagy élmény volt! Kaposvárra menet, történelem kedvelők társaságában. Köszönjük, hogy megmutattad! Köszi a rejtést!v_anita19 2013.10.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.28

köszi!Papi13 2013.10.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Köszi a rejtést.

Párduc50 2013.10.12 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Óriási köszönet! Nyitvatartási időn kívül, "betörtünk" tiglettel. Nagyon kellemes hely!
A találat nem volt nehéz. Utána aznban útba ejtettük a halászcsárdát egy halpaprikás erejéig. Nem bántuk meg!

Köszi a rejtést!

kamzik 2013.10.05 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Köszi a rejtést! Jó hely!

Skalp 2013.09.29 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Itt végre megtudtam, mi is volt valójában a latrina! Manapság lehetne meetingeket, wokshopokat is tartani így!?!

 
Kisdecso 2013.09.23 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

csörike és maci 2013.09.21 00:00 - Megtaláltam
Ok.

Z-M-an 2013.09.15 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Florina Léna 2013.08.25 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Köszi!

vighv 2013.08.25 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Érdemes volt útközben megállni, bírom az ilyen történelmi emlékhelyeket. A láda gond nélkül meglett. (Előzetesen azt hittem, nehezebb lesz megközelíteni.)
Köszi!

banyóca 2013.08.18 15:40 - Megtaláltam
Körbejártam, minden zugát megszemléltem, gyönyörködtem a tájban és a láda is csak-csak meglett :)

Pg6609 2013.08.14 10:55 - Megtaláltam
Köszönjük

Kriszti és Zsolt 2013.08.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
Megtaláltuk!

Q 2013.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.20
Kimondottan érdekes történelmi emlékekhez vezet el a láda. Érdemes felkeresni.

hercule&jane 2013.07.10 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon szép helyen van a rom, a rejtés pedig jó! Be is bogarasítottuk gyorsan:)

apo69 2013.07.07 00:00 - Megtaláltam
Klassz!

 
Lilah&Lackó 2013.07.04 17:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Kétszer is ellátogattunk ide. Először 2013.07.01. 12:18-kor Pécsre tartva, akkor a GPS teljesen a másik oldalra navigált minket. Így fel is adtuk a keresést.
Második alkalommal 2013.07.04. 17:09-kor Pécsi nyaralásunkról hazafelé tartva újból nekiláttunk a láda megkeresésének. Előtte a Dunakömlődi Halászcsárdában ettünk, ahol ott is hagytam a táskámat, de a pincér eltette, mikor visszamentünk, oda is adták. Logokból már tudtuk hol lehet a láda, így már könnyen meglett.
Nem is meredek a löszfal, viszont szúnyog invázió volt rendesen.

Lilah

 
Kicsicsapat 2013.06.30 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltuk, köszönjük!

Nervas 2013.06.30 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Köszönet a rejtésért.

shitateya.lak 2013.06.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Több mint 1 órát itt töltöttünk, és nem a kereséssel! A gyerekek mindenképpen vissza akarnak ide jönni! Ritka szép hely az biztos!!! Köszi.

kekenj 2013.06.29 07:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
kösz a rejtést

An_Ga 2013.06.23 16:17 - Megtaláltam
Egy Szekszárd környéki vadászat során ez is meglett. Köszönjük!

kismaczu 2013.06.18 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Ez egy nagyon szép hely,köszi hogy megmutattad.A meredek nem is olyan meredek

fercsipeter 2013.06.11 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.32
Köszi a rejtést!!!!

JonasDanger 2013.05.28 22:00 - Megtaláltam
Ez volt az első találata :D Szupercsapatnak!

DuraAce 2013.05.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.61
Köszi a rejtést!

Csibe&Zoli 2013.05.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Atesy83 2013.05.20 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Lazso 2013.05.19 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.96
Paksi kirándulásunk alkalmából kerestük fel a rejteket. Reméljük folytatódik a régészeti feltárás. Szúnyog invázió mellett logoltunk. Köszi a rejtésért. Lazso és családja

vja63 2013.05.18 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Gyönyörű a kilátás és a környezet.

dorjan család 2013.05.11 17:01 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést. Iszonyú mennyiségű szúnyogot sikerült megetetni. :)

CacheFinder 2013.05.10 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Pécsre menet álltunk meg a ládánál. Jó kis kaptató vezet fel a táborhoz, de megéri felmenni. Még így kihaltan is hangulatos hely! Szúnyog volt bőven a rejtek környékén!
Köszönjük a rejtést!

Bmbeus 2013.05.09 20:23 - Megtaláltam
A helyet és a láda rejtekét megtaláltam, de a szúnyogok és a sötétedés megakadályozott a láda felkutatásában. Kocsival mentem fel, senkinek sem ajánlom. Viszont még a sötétben is szép hely. Köszi.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.06.12 21:17]

a-beatrix 2013.04.20 15:30 - Megtaláltam
Római kori romok, napsütés, friss levegő, szép új északi kapu -, ez csak jó lehet :-)
Köszönjük!

 
Hollosics 2013.04.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
kösz

kutyaapu 2013.04.14 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

JuhaszAtt 2013.04.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép ez a hely, már többször jártam itt, csak nem tudtam hogy láda is van, mert korábban GPS nem kísért útjaimra, így a játékot sem ismertem csak futólag. Eredetileg nem terveztem hogy megkeresem, de kellemes kis színfolt volt túra közben, köszönöm. :)

Szinta 2013.04.01 17:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltuk Húsvét délután.
Köszönjük, nagyon szép hely. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

Kis csapatunk. 
tgb 2013.03.23 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Gyors találat egy meredek kaptató után. A kilátás pazar.

batla44 2013.03.10 10:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Az idei év első ládája. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

 
katica 2013.01.13 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Köszönjük, ide érdemes volt eljönni.
katica + tobias + alex

Pilis50 2012.12.20 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Ide sem jutottam volna el . . .
Tavaszig zárva van, de palánkjeggyel megközelíthető.

 
Tieborg team 2012.12.08 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Megtaláltam. Kapu zárva volt, mászni kellett, a helyiek biztattak, hogy csak nyugodtan. Bogarat kivettem, viszem tovább. Köszi a lehetőséget. Tibi [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

GCpaks_2012128113124.jpgGCpaks_2012128113152.jpg
swampy 
Attilacska 2012.11.27 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

CsHBalint 2012.11.01 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.14
Megvan, köszi a rejtést! A ládába TB került!

A.Fecó 2012.10.27 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Egy esős délelőtt. A TB viszont már nem volt a ládikában.
Köszi

ttiti 2012.10.26 13:40 - Megtaláltam
Ma megint erre jártam, szép hely és tudtam hogy került bele TB ezért az ebédre szánt szendvicseket ide tartalékoltam. A láda rendben volt, a TB egy szép lepke. Mivel repülni kívánt a ragyogó napsűtésben, magamhoz vettem. Pécs környékén keresek majd neki új leszálló helyet.
Köszi

2012.10.06 12:20
Gyerekeim Kajak versenyére menet megkerestük.
Köszi a rejtést!

csg69 2012.10.22 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
Megvan :) TB maradt.

Mr Lump Kuala 2012.10.21 17:00 - Egyéb
Láda ellenőrzés. Új TB-t tettem bele http://www.geocaching.com/track/details.aspx?guid=a583b1d3-e537-481d-a933-9e330d9e01c5.

Chiliszószok.hu Csapata 2012.10.15 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Nagyon jó kis rejtés szuper környezetben fantasztikus kilátással!
Ezt a ládát is megcsíptük! Köszönjük a rejtést!

Tárnai Szabi 2012.10.06 12:20 - Megtaláltam
Apával Kajak versenyre menet megkerestük.
Köszi a rejtést!

gorkij 2012.09.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
egy kis családi kiruccanás keretében meg is találtuk a dobozt:) köszönjük:)

c_hunter 2012.09.29 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam!
4 évig tanultam Pakson, de csak most hallottam erről a helyről:-)
Köszi a rejtést!

UI: Odafelé majdnem felfaltak egy nyugodtan söprögető idős bácsi kutyái :-)

Alaprajz
 
hzsolt64 2012.09.14 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Valószínű , hogy a láda keresése nélkül sosem találtuk volna meg ezt a szép helyet. Köszönjük

lghost 2012.09.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
200.
Nagyon tetszett, érdekes és pompás a kilátás.Köszi.

május 15. 2012.09.01 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Megtaláltuk! Érdekes ezt a vidéket ilyen magasból látni! Köszönjük a rejtést. Nem volt nagyon nehéz, de épp jó volt.

rozsabogar 2012.08.26 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megvan

Noni&Bruno 2012.08.16 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk

gyusz_58 2012.07.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Innen mindent láttak a fiúk:)
Köszönjük a rejtést

Drink Team 2012.07.24 12:00 - Megtaláltam
THX!

Masateam 2012.07.24 12:00 - Megtaláltam
.

pingigabi 2012.07.23 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.04
Megtaláltuk a rokonoknál töltött nyaralás keretében.
Balázs, Gábor, Kati néni

segoy 2012.07.20 11:40 - Megtaláltam
!

StiviG 2012.07.17 11:50 - Megtaláltam
Hazafelé nyaralásból Ancs-al megtaláltuk.
Nagyon meglepő ez a fensík az út mellett. köszönöm :-)

Ancs 2012.07.17 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Nyaralásunk utolsó megállója.
Megérte felkaptatni az emelkedőn, nem gondoltam volna, hogy a kicsit lepusztult falu fölött ilyen romokat látunk.
Köszi

Feri0705 2012.07.17 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
A geocaching nélkül nem találtuk volna meg ezt a helyet.

gabesz99 2012.07.14 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :) [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Jevica és Gyuszi 2012.07.14 14:06 - Megtaláltam
később

blanco11 2012.07.14 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

szunyog81 2012.06.29 00:00 - Megtaláltam
kalocsai kirándulás 3. napja 4/1

N.Zs. 2012.06.17 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Nagyon tetszett! Köszönjük.
A ládában megint tampont találtunk! Gratulálunk a kreatív ötletért!
Lásd kép!

 
Dinzol 2012.06.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk,
Tetszett a kapuhoz vezető virágsor.

geokincs 2012.06.10 00:00 - Megtaláltam
1/4.dik ládánk!!!!!

popperpeti 2012.06.03 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Nyunyesz 2012.06.01 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Egy hosszú út pihenőjeként megállva, míg anya etetett mi Rozsdával keresgéltünk.
Köszönjük!

Kapuzz holddal! 
housefly 2012.05.30 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszönjük! Nagyon hangulatos kis hely.

plecs 2012.05.12 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Érdekes hely!

BubaGC 2012.05.12 13:40 - Megtaláltam
:-)

Ninja family 2012.05.12 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Nagyon klassz hely! Az ismertető tábláknak köszönhetően pedig megismerhettük a római légiósok életét.
Köszi a rejtést!

 
turazo007 2012.05.11 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!!!!!:-) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

dutibi 2012.05.05 00:00 - Megtaláltam
Kellemes szombati sétán jártunk Bonyhád környékén és levadásztunk 4 ládát 1 nap. :-)

 
dc3 2012.05.01 15:51 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kakukKata 2012.05.01 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Egy kis reumakezelés után, szép kilátással! Ünnepi ládaportya első darabja...

 
Pimpi69 2012.05.01 06:54 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

sezoli 2012.04.22 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltuk. Demeter 25 MTB teljesítmény túra keretében.

Kána forever 2012.04.22 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Demeter 25 MTB keretében, köszönjük.

cyco 2012.04.15 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Nagyon jó hely, érdemes ide eljönni

Zergi 2012.03.29 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.26
Fogtam!
Tetszett a rekonstrukció! A rejtésnél meg lettem kicsit ijesztve:)

Kata&Sanyi 2012.03.18 14:00 - Megtaláltam
Szeles de napos idő.Könnyű séta.Köszönjük a rejtést!

Fgg 2012.03.18 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Szép, és érdekes hely. Megérdemli a ládát!

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2012.06.21 11:07]

Bianka 2012.03.18 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Megtaláltuk!

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2012.06.21 11:07]

reni+jani 2012.03.18 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Kirándulás,
szél,
tiszta idő,
szép rejtés szép helyen!
Végre tavasz !!!

A+ZS 2012.03.18 00:00 - Megtaláltam
Itt volt a közelünkben és eddig még nem láttuk! Fújt a szél, sárkányeregetésre kíváló idő és hely volt! Persze a gyerkőcöt is érdekelte, mert hát Rómaiak...
Köszönjük...Ja és ha nyílik a levendula újra eljövünk!

atigabi1207 2012.03.16 17:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.60
Hosszúhétvégi ládatúránk utolsó állomása, sajnos a közelben lévő Bottyán kopjafához a sötétedés miatt már nem tudtunk kimenni.

Ez a hely viszont méltó befejezése volt a napnak, római kor mániásként nem is kell ennél jobb :-)

A láda leírásban szereplő irányok nem voltak igazán egyértelműek. A mi olvasatunkban a felépített fa kapu az északi kapu, aminek (belülről nézve) a balján kéne lennie a rom északnyugati sarkának. Ha innen mérjük az 50 métert északi irányba, akkor a láda valódi helyétől teljesen ellentétes irányba, a szőlőskertben kéne lennie a ládának. Ezt nem ártana pontosítani.

Egyébként köszönjük a rejtést!

 
scandargraun 2012.03.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.83
Tetszett a hely. A láda mellett sétálgató muglibácsi miatt kicsit várni kellett a logolással. A leírás miatt először lejjebb kerestem, mert a lecsúszásveszélyes rész határát kerestem (száraz időben mentünk). De nem, nem kell lemenni egyáltalán. :))
A jelszót nem fogadja el a rendszer, talán a megtalálás és a bejelentés közti hosszú idő alatt megváltozott? Kérem, hogy fogadjátok el, köszi!

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2012.06.11 15:46]

Azazello 2012.03.15 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Ünnepi kóborlás harmadik ládája. [g:hu 1.3.29]

Szöszke15 2012.03.14 15:10 - Megtaláltam
Megvan!

tmolli 2012.03.14 15:10 - Megtaláltam
Köszönöm!

baranyaifiú 2012.03.14 15:10 - Megtaláltam
Ok!

Gábor75 2012.03.11 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Mai első találatom Pécsre menet. Sajnos előző nap elhagytam a tollamat és amit reggel vettem, nem működött igy nem tudtam beírni magam a logfüzetbe.
Köszönöm a rejtést!

Zolnai 2012.01.14 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Megtaláltuk :)
Köszi!

fobizan 2012.01.13 14:40 - Megtaláltam
Ásatás folyik, tele van mindenhol gödrökkel a környék, tessék vigyázni! TB maradt.

 
Bigi 2012.01.05 13:00 - Megtaláltam
Az előttünk járó nem rejtette vissza rendesen és a füzetet sem tette bele a zacskóba, ezért eléggé el van ázva. Ha valaki jár arra, vihetne egy szárazabbat!

Brigus 2012.01.05 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. 5 Rejtés 4 Környezet [g:hu 1.3.30] [wapon beküldött szöveg]

fattila 2011.11.25 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Érdekes hely volt, folynak még az ásatások most is. Nem volt egy nehéz találat. Köszönöm a rejtést. Egy TB beköltözött a ládába.

zramzam 2011.11.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Ez egy tényleg érdekes hely!! köszönöm a rejtést. A logbook pokolian el van ázva, kicsit "szellőztetősre" hagytuk a dobozt, hátha szárad valamelyest, megtartva a rejtekhely biztonságát.

FILA71 és Dávid 2011.11.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Koszi.
Elso tAlalatom.
Hol kene a jelszót keresni?

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2011.11.24 20:30]

tori 2011.11.12 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Sötétedés előtt pár perccel, némi felesleges falmászás után megtaláltuk.

Mr Lump Kuala 2011.11.10 00:00 - Egyéb
Az alábbi loggal kapcsolatban:
A ládának 4 segédpontja is van, mindnek GCPAKS az eleje és a + jel után lehet látni mit mutat a pont. Maga a láda helye a GCPAKS+cache koordinátán van. De a leírás fejlécében szereplő koordináta is a láda helyét mutatja. Erre figyeljetek!

luviktor 2011.11.06 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Idén már jártunk Julival egy római toronynál Verőcénél, hát ez sokkal-sokkal jobb hely. Ide aztán tényleg volt értelme bármit is építeni, belátható jó hosszan a Duna. A ládával kapcsolatban Juli már leírt mindent, macerás volt. Mathatu segítsége nélkül nem is lett volna meg, még mindig a szőlőben keresném.

szjuli 2011.11.06 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Vegyes érzéseim vannak a ládáról.
1. A hely nagyon tetszik, érdekes az ásatás, klassz a felépített őrtorony, a kilátás is szép. Tehát abszolút megéri a ládát.
2. A koordinátahelyzetet viszont nem ártana tisztázni. Nekünk a GPS-be gcpaks néven még a kapun kívül egy elhagyott szőlő és egy ma is használt kert közti pont töltődött le, diófák és nem akácok közelében. Mathautól kértünk telefonos segítséget, hosszas olvasgatás után ő diktálta le nekünk a ládaoldal fejlécében lévő koordinátákat, amik 200 m-rel odébb, a sövény mögé, ténylegesen akácosba mutatnak. Ott kb. meg is lett a láda. Ezt azért kicsit egyértelműsíteni kéne.

Mr Lump Kuala 2011.10.23 00:00 - Egyéb
A GCPAKS+CACHE koordinátát módosítottam, köszi az észrevételt.

fcsaba 2011.10.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Közös paksi kirándulás Haelékkel.
A nap első találata. Nem is tudtam, hogy itt van római kori erődítmény. A ládát CsillagVirággal kerestem meg. Megzavart a GCpaks+cache pont, azt szerintem el kellene távolítani (vagy legalább módosítani), ugyanis kb. 25 méterrel arrébb mutat. Eredetileg ott kerestem; kicsit szúrós és csúszós volt:-) Úgy látom, más is turkált arra. Végül CsillagVirág vette ki és ő is rejtette vissza a dobozt.
Köszönjük a rejtést!

AE2021 2011.10.15 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltuk! Köszi!

Úgy tűnik sajna megfeledkeztem a jelszóról :(. Logbook 4. bejegyzés: András és Evelin. A ládában található Törpokoska, fehér delfin, stb.

Remélem elég, hogy elfogadjátok a találatot. Ha esetleg mégsem rakok fel egy képet a geoládáról.

Előre is köszi!

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2011.10.18 21:53]

 
SilverG 2011.10.13 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltuk!

FCsili 2011.10.13 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltuk!

Zsukabu 2011.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.65
Harmadszorra voltam már ott, de most a ládát is megkerestem egy társasággal.
Köszi :)

-eresz- 2011.09.30 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszi a rejtést.

Eszti és Robi 2011.09.27 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Tetszett a hely! Már a rómaiak is egy geoláda mellé tették az őrhelyüket :)

egosonic 2011.09.07 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.60
Megvan!

Kozák 2011.09.01 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Tökéletes történelmi helyszín,mindenkinek ajánlom.
Köszönet a rejtőnek.

fanotic 2011.08.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Ismerjük a helyet jól, hisz sokszor jártunk már ott... de hogy ott láda is van, azt csak nemrég tudtuk meg - be is cserkésztük rögtön :)
ez volt a második...
köszi a rejtést!

Mr Lump Kuala 2011.08.21 00:00 - Egyéb
Kicsit karbantartottam, elkerült új helyre.

csipet_csapat 2011.08.20 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A helyszín tetszett , a láda helye nagyon benőtt.
köszönjük.

 
OsiOsi 2011.08.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi Káva-haver!! Jövünk máskor is csak hívj nyugodtan ;-D

koszog 2011.08.14 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.56
Köszönet Pokersnak, hogy összeszedte a doboz tartalmát, illetve természetesen az eredeti rejtőknek is a hely kiválasztásáért. Kerékpáros túra 61 km.

bartmate 2011.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Szép kilátás. Kösz a rejtést!

pokers 2011.08.06 10:11 - Megtaláltam
Először a fekete zacsit találtuk meg, majd a láda tartalmát szétdobálva a domboldalon, és 20 perc után tök véletlenül megláttuk a ládát lent a domb aljára dobva a susnyásba. Szerencsére a logbook is benne volt, így megtudtuk a jelszót.
Mivel a láda eredeti helyén eléggé szét van túrva a domboldal, ezért a ládát 20m-rel arrébb rejtettük újra, hagytunk benne tollat is.
Az új koordináta: N46 39.337' E018 52.891' szintén akácfa tövében, de nem kell lemenni a domboldalba.
Kérem a ládagazdát, javítsa át a koordinátát a leírásban!

GEOszi 2011.08.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
okszi oszi

GEOszi 2011.08.03 00:00 - Egyéb
Fotó Antinak ez volt a 64. "találata". Ez a láda kapta (tőle) a legalacsonyabb pontszámot a webes megjelenésre!!!A többi 63 láda milyen lehetett ? ? ?
Attikám én a helyedben dobnék neki egy emailt.
Hirtelen felindulásból holnap "dobok" én is egy megtalálást.

Eagle 2011.07.30 12:30 - Megtaláltam
Megvan.
Eagle + Mackó

Szivacs85 2011.07.29 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Sajnos a jelszóról készült kép nincs meg, kérném az elrejtőt(a képek alapján) igazolja a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.11.29 20:45]

Fotó Anti 2011.07.27 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.79
Faddi kirándulásunk 4. ládája. Nagy nehezen meglett! Drágám lent kereste, mivel nem találta, így kiakadt az idegtől. Közben míg lenn harcolt a természettel, rábukkantam véletlenül. Köszi a rejtést!

*Vica* 2011.07.22 08:20 - Megtaláltam
Lyukra futottunk, kérlek hagyd jóvá ha nem gond.

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2011.07.25 22:30]

Köszi!

prodg 2011.07.20 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Tolna-Mözsi rokonlátogatás alatt kis kirándulgatás.
A ládát sajnos nem találtam meg, pedig a környéket áttúrtam.
Kellemes kis hely, nagyon remek kilátással a környékre.

 
-Mike- 2011.07.16 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
A Daróczy-virtus úszás startjához utaztunk, s közben bejöttünk megnézni a kaput, a romkertet és a ládát. Mivel sietni kellett, kevés időnk volt keresni a ládát. Sajnos nem is lett meg. A képek alapján jelszó nélküli megtalálást szeretnék kérni!
Az úszás sikerült, nagyon nagy élmény! Én most voltam elöször, de jövöre visszatérek!
A kapu és az ásatás is tetszett, persze nem mentünk be az elzárt területre.
Köszönöm, hogy megmutattad!

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2011.07.18 09:52]

KeresekKutatok
Dévidzon 2011.07.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ma jött meg az új Garmin GPS-em, gyorsan fel is avattam. Első hagyományos geoládám :)

zalajaro 2011.06.22 14:00 - Megtaláltam
Sikondára menet letudva.

Bubuka 2011.06.22 14:00 - Megtaláltam
Zalajáróval a sikondai VTSz találkozóra menet.

hun114 2011.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést! Érdekes hely!

sabata 2011.05.13 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Fura érzés, hogy valamikor ez volt a civilizált világ vége.

Bojta 2011.04.22 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Strombus-szal mai első találatunk, úton a másfél napos Duna-Tisza-közére tervezett túránkon.

Strombus 2011.04.22 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Tesztett. Köszönjük. A láda begyűjtését megnehezítette, hogy épp két tüzoltóautónyi tűzoltó (Paks összes tűzoltója?) téblábolt a területen vagy leselkedett a toronyból. Mi csodálkoztunk, hogy ők mit keresnek itt, ők meg biztos azon, hogy mi mit. Mi megtaláltuk, amiért jöttünk. :-)

 
V_Gabor 2011.04.22 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. (Androidon g:hu segítségével) [ ] [wapon beküldött szöveg]

qtya 2011.04.18 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Hétfői túrából hazafelé 4/4.

akassa 2011.04.16 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Megvan

pero 2011.04.16 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.77
megvan

htour 2011.04.14 13:15 - Megtaláltam
Két zápor között megtaláltuk.

deleted_user 2011.04.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Remek helyre vitt minket a rejtő! Már számtalanszor elmentünk alatta, de nem is sejtettük, hogy ott van. Jól eláztunk a fűtől mire meglett a láda, de nem rossz időben kell menni kesselni... Lemásztam a dombon a temető felé, ahol végül nem leltem a dobozt. Pisilés közbe szúrtam ki a fejem felett lévő fába rejtve ;] Búcsúzóul DoRcY dobott egy seggest a kapu előtt... :/

geo_CsN 2011.04.09 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nagy szél fútt vala.

Kapu
KiccsajNaccsaj
 
tarzy 2011.03.15 11:30 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetöséget. [g:hu 1.2.7] [wapon beküldött szöveg]

Hocsa 2011.03.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
Tavaszkezdő ládázás, 11/2. Nagyon kellemes hely, szépen karbantartva. A jó időnek köszönhetően tele volt a hely kirándulókkal, ki kellett várnom a megfelelő alkalmat a feltűnés mentes logoláshoz. Köszi a rejtést!

Blue Mali 2011.03.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Köszi a rejtést!

A ládát Pécs felé menet vadásztuk le Szerelmemmel Piroskaa1-el.
Szép vár, s remélem folytatódik a feltárás, így többet láthatunk belőle.

Szép a kilátás, érdemes volt megállni itt.

Kösz az élményt.

Piroskaa1 2011.03.12 13:00 - Megtaláltam
Megvan.

csepipeti 2011.03.06 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.21
Gyönyörű napsütésben, a dunakömlődi Halászcsárdában elköltött igen finom túrós csusza harcsapaprikással ebédünk után sétáltunk fel a ládához. A terület zárva volt, így kénytelenek voltunk illegálisan behatolni a láda begyűjtéséért (ezért 3 a rejtés) és a romok megtekintéséért.

A rom
Madym 2011.02.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Megvan. Debrecenből érkeztünk, Harkány volt az úticélunk, közben megálltunk a ládát megkeresni. Először rossz irányba, a temető felé gyalogoltunk, aztán a házak között meglett a helyes út. Egyik-másik házikó nem túl bizalomgerjesztő, néhány helyen a kutyák is őrjöngtek. A feltárt erőd bejárata zárva volt, így átmásztam a kerítésen, a párom addig várt rám. Sima találat. TB, GC nem volt a ládában. Fura, valahogy mindig elkerülnek az utazó ügynökök, és az érmék... Na mindegy. A temetőre a láda mellöl nagyon szépen rálátni, éppen temetés zajlott. Logolás után visszarejtés, az ujjamnak még egy tüskével is meggyűlt a baja. Vissza a kocsihoz, majd irány az Atomerőmű. Köszönöm!

yano6ard 2011.01.30 12:00 - Megtaláltam
Ugyan déli találat volt, de kihagytam a csárdalátogatást.

Luxi69 2011.01.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Hétvégi családi rokonlátogatás alatt volt egy kis idő ládázásra is.

Nagyon tetszett a hely. Gyerekfuttatásra kitűnő :)

LVSSONIUM 
Kati és Géza 2011.01.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönjük!

geist999 2011.01.03 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
Köszi!

paul 2010.11.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Számtalanszor elmentem már kocsival alatta de nemgondoltam volna hogy ilyen érdekes hely van itt a fejem felett.Nagyon tetszett.Éppen ásatások folynak.

 
peppi4 2010.11.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Geoládás pályafutásunk első ládája. Alfa Farkas Osztag ;)

Vicky-Misi-Jázmin 2010.10.31 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.88
Végre sor került "szülőfalum" második ládájára is. Jól eltöltöttük az időt a rossz oldalon, míg minden akácfát átvizsgáltunk, aztán jobban is ránéztünk a GPS-re...

bolyak 2010.10.13 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
A nap végére maradt a legjobb láda...

Tcm 2010.09.25 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Egy kis két napos "Itthon Tolnában" biciklitúra közben szedtük össze öcsémmel.

 
Törpe80 2010.09.16 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Hazafele tartva könnyű találat.Nagyon szép a táj.Köszi

blondey 2010.09.12 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megtaláltam!

 
widi 2010.09.12 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Megtaláltam.

o_pegazus_o 2010.09.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Megtaláltuk. Kicsit veszélyes a meredek széle.

keresek 2010.08.20 15:55 - Megtaláltam
Ok.

laja 2010.08.15 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Pécs felé útközben

heszandi 2010.08.15 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon szép a környezet!

aroney 2010.08.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
A gazdaság felől közelítewttünk, így nem teljesen egyértelmű, át kell menni magánterületen is, de rendesek voltak a tulajok, és láttunk vadmalacokat is . Szúnyog tényleg sok van, de hely is lerázni őket :P

LionDaddy 2010.07.29 07:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
A mai napra tervezett, munkával egybekötött ládázásunk első állomása.
A 6-os útról észre sem venni ezt az érdekes helyet, ahol a régészeti ásatások most is folynak.
Úgy látszik az idei év nem telhet el szúnyogok nélkül, itt is rengetegen voltak, de gyors logolás után már csak pár kitartó éhes vérszívó követett.

Köszi a rejtést !

Alaprajz
 
H.B. 2010.07.28 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Folynak a régészeti ásatások, így óvatosnak kell lenni. Kerékpáros találat.

LussoniumLussonium
foximaxi 2010.07.26 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
A ládához gyerek ne menjen és felnőtt is csak óvatosan, mert bármikor omlás lehet.

Mr Lump Kuala 2010.07.15 00:00 - Egyéb
Ellenőriztem a ládát. Nincs megrepedve, jól is zár, csak rendesen rá kell tenni a fedelet. Bár a sok szúnyogtól megkeserítve elhiszem, hogy az illető siet, ahogy csak tud.

CharlieR 2010.07.08 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.65
Ennyi szúnyogot még sosem láttam. A láda teteje megvan repedve.

Hepur 2010.06.26 11:00 - Megtaláltam
Egy újabb olyan hely, amit geocaching nélkül nem fedeztem volna fel. Köszönet a rejtésért, a ládát viszont cserélni kéne, mert a teteje nem zár jól.

MOJULI 2010.06.26 11:00 - Megtaláltam
Sok a szúnyog, meg a meztelen csiga!

Ricci 2010.06.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Megtaláltuk.

Prokaig 2010.06.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kiscsaládommal megtaláltuk, (ez volt az első közös ládakeresés) a hely szép. Köszönkük a rejtést.
Sok volt a szúnyog is ;) De nagyon jó a levegő.

molka 2010.06.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Igazán nagy meglepetés volt a hely, hiszen többször utaztunk már ezen az útvonalon, de nem gondoltuk, hogy fenn a dombon ilyen emlékeket találunk! Nagyon tetszett! Köszönjük!

 
kogyo 2010.05.31 08:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.05
Már messziről látszik, hogy hová kell feljutni.

Ülő Bika 2010.05.26 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.60
megvót' geoneoval

Luki 2010.05.26 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.19
+one
Ülő Bikával letudva. Nagyon tetszett.

Péter60 2010.05.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.84
Laza napsütéses motorozás közben! Köszi hogy felhoztál ide és a jelszó is tetszik!

Lia és Sanci 2010.05.09 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon szép volt csak kár, hogy sötétbe mentünk.

Piriloro 2010.05.02 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Kellemes környezetben, hazafele.

Dele 2010.05.01 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Tetszett a rejtés!Rics ügyesebb volt nálam!:D

Marzipan 2010.04.29 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Megleltem. A halászcsárdától csak félútig sikerült biciklin feljutni, utána kidőltem és toltam. Szép kilátás és érdekes a hely.
Belescus

Kungfu Panda 2010.04.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk. Gyönyörű környezet, és még annál is jobb időt fogtunk ki.

P41n & Pandi 2010.04.18 15:33 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt, a rejtés nagyon tetszett! Az étteremben finoman főznek! Köszönjük a rejtést!

Duciék 2010.04.18 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
+

tomreti 2010.04.09 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Két régész éppen földel takarta vissza a már feltárt részeket az ottjártunkkor. Láthattuk és tőlük hallhattuk a hely évezredes múltját. Érdekes volt. Köszi

Janó a kalóz 2010.04.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
megtaláltuk

Pales 2010.04.02 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.18
Első nekifutásra egy nagy köves fatörzs megvezetett, de megtaláltam.

Gábor és Edit 2010.03.29 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Ügyes rejtés, de a helytől egy kicsit többet vártam.

nogacsalad 2010.03.26 06:45 - Megtaláltam
Log, részletek később...

Baggio 67 2010.03.20 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
Megtaláltuk!
találat után kerékcsere.:(
"1db defekt"

Atmosz&Zozmosz 2010.03.14 17:35 - Megtaláltam
Megvan :-)

gergogyerek 2010.03.13 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Szep kilatas ;)

Mr Lump Kuala 2010.03.04 00:00 - Egyéb
Újra kereshető.

Mr Lump Kuala 2010.02.28 15:00 - Egyéb
A jelzett logok alapján ma kivettem a ládát karbantartásra. Nemsokára visszakerül.

osvathek 2010.02.28 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Jó kis séta volt, megérte. Sajnos a logbook teljesen elázott, de azért sikerült még a jelszót megfejtenünk.

Monarella 2010.02.24 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! Felhős idő volt. Szép kilátás.

Monarella és Gabeszosz

Gabeszosz 2010.02.24 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.76
Szemerkélő esőben ugyan, de megtaláltuk! Kaptunk egy kicsit a hírös magyar vendégmarasztalásból is: bentlétünk alatt ránk zárták a Lussonium kapuját! Lakattal!

Köszi a rejtést!

Gabeszosz + Moncsi

Mi
 
mlnet 2010.02.21 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Kis sárdagasztás után eljutottunk a ládához. A láda belseje, főleg a logbook viszont nagyon elázott, nagyon óvatosan kellett kinyitni, írni nem is lehet bele és a jelszó is alig olvasható ki.

benist 2010.01.17 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
A halászcsárda parkolójából sétáltunk fel a most zárt bemutató-területhez. Szerencsére a kerítés megkerülése nem okozott túl nagy nehézséget. Érdekes a rekonstrukció és szép a kilátás is, bár barátságosabb időben biztos kellemesebb. A logbook teljesen összefagyott, a jelszó elolvasásához és a beíráshoz igyekeztem óvatos melengetéssel szétválasztani a lapokat.

Petra&Laci 2010.01.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Kellemes séta volt föl fele, a kilátás nagyon szép volt. Boldog Új Évet!

Stn72 2009.12.30 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.20
+Van!

porgesz 2009.12.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Nagyon klassz és kultúrált környezet, nagyon tetszett, köszönjük, hogy megmutattátok nekünk!

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2010.01.08 13:14]

 
atipapa 2009.12.29 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.70
Már számtalanszor mentem már el mellete de nem gondoltam hogy ez itt ilyen szép !Köszönöm a relytést!

 
Marvin 2009.12.19 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.91
Kicsit eltájoltam magam, így aztán meredek domboldal mászás lett belőle. Köszi!

Welsh 2009.12.06 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Nem rossz hely.

Vargapapamama 2009.12.06 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
A játék nélkül biztos nem jártunk volna itt. Köszönjük, érdemes volt. Gyönyörű a panoráma.

Apexsek 2009.12.04 17:39 - Egyéb
Tb ki.
A lerakása még nincs logolva.
Keddig várok vele, ha addig nem lesz, akkor grabbelem...

BoPe 2009.12.04 17:22 - Megtaláltam
DDRKT4-re menet kerestük fel Brezkoval.

fodor8peter 2009.11.14 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Egyre szebb ez a hely.

Bóta család 2009.11.14 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megtaláltam!

 
K-55 2009.11.02 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.89
Szekszárdról hazafelé jövet gyűjtöttük be Előddel. Balra a telehold világított, jobbra lenn a temető sok-sok mécsese pislákolt. (A fotókat Előd készítette.)

Amstrong, hol vagy?
Halottak napja
Mercenary 2009.11.01 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.72
Ha már erre vitt az útam, felszaladtam a dombra a rejtekért.

kisevet&kiccs 2009.10.28 13:50 - Megtaláltam
A csárdától kellemes kaptató után értünk föl a római erőd maradványaihoz. Nagyon szép a kilátás, különösen most, hogy a fák ilyen sokszínűek.

szaboist 2009.10.21 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
700 km, 4 nap, 32 láda Tolnában. Első nap 4/8 láda:
Érdemes összekötni a GCIMSO ládával, főleg, ha a Dunakömlődi csárda előtt sikerül parkolni. Rövid kaptató után szépen kalakított a romterület. A láda új "kabátot" kapott, a messziről virító Spáros zacsi helyett.
Ok [wapon beküldött szöveg]

dilivio 2009.10.18 16:00 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtés!
Megtaláltam a családom tagjaival, Márkó, Andris, Tünde, anyu

Cerberus 2009.10.18 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megtaláltuk! Az odajutással küzdöttünk kicsit. Az ajánlott parkolónál minden hely foglalt volt, sőt feljebb az áruháznál is. Az út pedig egy darabon le van zárva felújítás miatt. Úgyhogy kerültünk egy szépet autóval a településen és a kis utcákon felautóztunk viszonylag közel a célhoz. Az utolsó 200 métert már gyalog tettük meg. Az erőd előtt a házakból kétoldalról bősz ebek csaholása között felértünk. Nagyon érdekes a hely és szép a kilátás. A láda rejtése viszont szerintünk nem túl szerencsés ott, kicsit rálátni és nem is lehet teljesen elfedni. Köszi.

GRG Klán 2009.10.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Első ládánk, köszi a rejtést! Üdv.: GRG

BarossNET GC Team 2009.10.07 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.33
szép kilátás. éppen ásatások folytak a környéken

R.Guszty 2009.09.09 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Érdekes a rom, éppen feltárásokat végeztek régészek. A kilátás csodálatos a dombtetőről.
A Sweet Lake City Night Caching Event GC-t kivettem.

 
Mr Lump Kuala 2009.08.26 12:00 - Egyéb
Ládakarbantartás.
Betettem egy geocoint (Gotcha's Sweet Lake City Geocoin) és egy TB-t (The Faceless Knight).
Rajta!

kefe 2009.08.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.01
Szelidi nyaralás 2/5 szép a kilátás

Galambok 2009.08.22 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.16
Jó volt, nagyon tetszett.

 
woncsi és medve 2009.08.22 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Tolnáról hazafelé fogtuk meg és nagyon tetszett!
Köszi a rejtést!

Istyu 2009.08.12 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.83
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

Kellemes kilátás nyílik innen a tetőről a környékre. Most kihalt és csendes volt a vidék. Rajtam kívül mindössze két emberkével találkoztam a kilátónál. Egyébként a kaput is zárva találtam, de ez itt amúgy is csak szimbolikus tiltásnak minősül. A dobozka egy kicsit kilógott a rejtekből, de a sövény miatt nem volt nagyon feltűnő. A meghalni készülő akksi miatt sajnos nem tudtam eleget fotózni.

Köszönöm a rejtést!

matt77 2009.08.09 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megvan, szép kilátás!

duranyikd 2009.08.03 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Ok [wapon beküldött szöveg]

ngy001 2009.07.29 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Köszönöm szépen.
Ez is azon helyek egyike, melyre másképp nem találtam volna.

bobe524 2009.07.29 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon klassz hely! Gratulálunk!

ZizAti 2009.07.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.36
A következő keresőknek mondom, hogy a Duna-menti szúnyogok lesz*rják, hogyha be vagy fújva szúnyogriasztóval. Ők akkor is mindenhol megtámadnak. Az első szúnyog-sokk után kiemeltem a ládát a helyéről, és amint kinyitom a zacskót, hát két hatalmas poloska ül a ládán. Dehát mi elszámt kesserek vagyunk, nem hagytuk, hogy két poloska utunkba álljon. Halált megvető bátorsággal leráztam őket, majd felnyitottam a doboz fedelét:

A láda tartozékokon kívül volt még benne egy extra fülbemászó. Na, akkor sikítottam egy nagyot, de dacolva a szúnyogokkal, poloskával és fülbemászóval, végül is megtaláltuk.

Pomisa 2009.07.12 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
A rejtés ötletes és a panoráma nagyon szép.
Köszönjük a rejtést!

Jocó&Kata 2009.07.11 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.28
Köszönjük a rejtést,
nagyon tetszettek az egész hely,
sajnos a bográcsot nem találtuk :(

BeBa 2009.07.11 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.14
Megtaláltuk

A&R 2009.07.05 21:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Gyönyörű kilátás!;)

Attila the Hun 2009.06.14 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.38
Köszi a rejtést. Biztos nem találtuk volna meg ezt a helyet sem ha nincs a geocaching. Nagyon szép a kilátás de ha azt mondom, hogy rengeteg szúnyog volt, akkor még keveset mondtam :(

MeSa 2009.06.13 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
OK!

Legolány 2009.06.12 14:50 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Misu 2009.06.12 14:50 - Megtaláltam
Köszi! [wapon beküldött szöveg]

diego 2009.06.01 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.28
CC= Car Caching 14/5 tetszett a kapu.

mcfreeze 2009.06.01 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
Ráleltünk! GC nélkül nem is tudnánk meg, hogy ilyen csodás helyek is léteznek! Köszönet érte!

lasipeti 2009.06.01 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.08
Megtaláltuk!
Tetszett az egész hely, jó, hogy eljöttünk.

Szabó Család 2009.05.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Sokszor jártunk errefelé de , nem is tudtunk erről a szép helyről. Köszönjük.

Viczi 2009.05.30 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A hosszú hétvégét Bonyhádon töltöttük, és kitaláltuk, hogy útközben megállunk Pakson, hiszen több láda is van itt. Már az útról kiszúrtuk az építményt, és tippeltük, hogy ott lesz valahol a láda. Az esőt szerencsére megúsztuk, akkor esett csak, mikor ebédeltünk, igaz, nem ebben a csárdában. Nem kapott a GPS egy darabig jelet, és egy ott a felhőket, esőt fényképező segített a megtalálásban. Dórival

Haragos
regizoz 2009.05.29 20:15 - Megtaláltam
Már többször néztük mi az a faépítmény a csúcson :)

Balázs80 2009.05.22 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
A kilátás szuper, a láda rejtése is tetszett, max. pontszám tőlem. Mennyiszer eljöttem ez a hely alatt a 6-os úton és nem is tudtam, hogy ez létezik...

napvirág 2009.05.22 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
A megadott koordinátán parkoltunk és egy rövid kis sétával már el is értük a római kori erőd maradványait. Kellemes, gondozott a hely.
A 6-os útról már sokszor láttam a bejárati részt de csak most a láda megkeresése kapcsán tudtam meg, hogy mi is az amit valójában látok.

Köszönöm, hogy megmutattad a helyet.

 
Maratonos Maci 2009.05.22 10:57 - Megtaláltam
.

Mogyiék 2009.05.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
-

raci 2009.05.09 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Már messziről látszott a kapuépítmény, jó volt közelebbről is felfedezni. Kár, hogy a romok mellett roncstemető is van, nem szép látvány. Köszi a rejtést.

dbalazs123 2009.05.03 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
már 5X voltam kint, de a jelszót most néztem meg először :)

kriarpi 2009.05.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Barátainkkal voltunk fent! A kilátóban jó volt, egyébként rengeteg szúnyoggal találkoztunk, valószínűleg a szél miatt nem tudtak odáig feljönni:)

szadi&agi 2009.04.30 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.50
Meg vagyunk elégedve az autóval, hogy ilyen meredek lejtőn fölment. De fönt még 5 autó parkolt, úgyhogy nem mi voltunk az egyetlenek, akiknek sikerült:) Fantasztikus a rom! A rejtés körül viszont szúnyog hadak támadtak meg, alig bírtunk logolni tőlük... Kösz a rejtést!

bakancsos 2009.04.30 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Váraljára menet rövid pihenő
Köszönjük

Lacipap 2009.04.19 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Hihetetlenűl jó kilátással párosuló remek láda!!

Csöreszék 2009.04.18 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.76
Megtaláltuk, de a jelszót nem írtuk fel. Javaslom, hátulról közelíteni a helyet, nagyon aranyosak a vaddisznók.
Mivel a jelszó lemaradt, következőnek újra ostromoljuk.

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2009.07.02 21:31]

waneqr 2009.04.13 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Nagyon jó volt!

Csuek 2009.04.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Hatalmas lehetett valamikor ez az erőd. Megdöbbentő a nyugdíjasokról kapott információ.

kotroc 2009.04.12 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon jót sétáltunk húsvét vasárnap ebéd után a gyönyörű napsütésben. Életünk első megtalálása :) Zita&Fecó

Real Travel Bug 
peterpan 2009.04.05 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Jóidő kicsalogatta a vasárnapi kessert c. mutatvány részeként.
Tipikus ha-nincs-a-gc-akkor-soha hely. Szépen rendbe van rakva a környezet. Ketten voltak az "udvarban" rajtam kívül, de szerencsére lefoglalták egymást és kölcsönösen kitakarták egymás elől a kilátást :)
Ja a ládából kirámoltam a kaját, nem oda való.

Udvar 
szipeti 2009.03.25 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.86
oki

Ginkobiloba 2009.03.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Köszi a rejtést!!!!

smicaman 2009.03.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.30
Köszi a rejtést, megtaláltuk. Viszont az nem mondtad, hogy itt ennyire fúj a szél... :)

deryl 2009.03.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
elég könnyű "zsákmány", egy pici figyelemmel több jó rejtekhelyből lehet választani

strenger.gabor 2009.02.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megvan

Vándor Csillag 2009.02.20 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.50
meglett

Mr Bean 2009.02.20 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Megvan

Somahaver 2009.02.14 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
+VAN!! Köszi!!

taska1981 2009.02.05 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Még régen találtuk meg, de csak most jelentem be, hogy ne csússzon el a ládatervem... Akkor este volt, apával találtuk meg, így nem láttunk sokat. Viszonylag sokszor megyek erre, így ez is kötelező találat kellett legyen!

sheriff 2008.12.30 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Megvan nekünk is. Köszi

mape 2008.12.27 15:00 - Megtaláltam
Megvan, köszi a rejtést!

jpal 2008.11.29 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Paksi üzembe helyezésre mentem ezen az esős szombaton, és gondoltam, hogy letudom a két dunakömlődi ládát, ezt, meg a Bottyán kopjafáját. Mákom volt, mert, az eső pont elállt.
A ládát keresve frászt kaptam, amikor a GPS egy meredek partoldal felé vezetett. Szerencsére a rejtés egyáltalán nem volt szivatós.
Dunakömlőd a híres kömlődi halászlén kívül méltán lehet büszke erre a Pannon-kori emlékre is. Köszönet a rejtésért.
Ja, és ez volt a 99. találatom.

...meg ezt
 
Vitya77 2008.11.22 00:00 - Megtaláltam
OK

szandi.toth 2008.11.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.90
szép volt!

eltájoló 2008.11.22 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Jani70 2008.11.06 10:10 - Megtaláltam
Tolna megye Pepe1948-al és Feri60-al 2. állomása. Végre egy szépen karbantartott hely.

feri60 2008.11.06 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Szépen kialakított kilátó, kilátás sajnos nem volt a pára miatt.

 
tiktak 2008.11.02 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Nagyszerű a hely, sokszor mentünk már erre, de nem is tudtuk, hogy milyen csoda bújik meg a löszfalon. Dél körülre időzítsetek, és ne hagyjátok ki a halászcsárdát, tényleg remek a kaja! Köszönjük!

 
monyo5 2008.10.31 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.11
14

menace 2008.10.26 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Egy finom halászlé után sétáltunk fel a dombra:) Tetszett a kilátás.
Köszi

Dzsozy 2008.10.26 08:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
A fából készült emelvény, nagyon igényes. Ettől jobban a rejtés tetszett. Viszonylag nyílt terepen, még akkor se láttam, mikor ott álltam előtte. Segített a nagyon pontos koo., így hamar meglett.
Köszönjük a rejtést!

Cicamancs 2008.10.25 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Köszönjük a rejtést!

Famágus 2008.10.25 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Kellemes estebéd utáni séta... feltétlen ebédeljetek halászlét a Dunakömlődi halászcsárdában!!! isteni!! Utána a csusza is.. tepertővel és cukorral :-)))
Szeles őszi késődélután, a történelmi múlt előterében.. a tele pocak, különösen merengővé teszi az embert.. könnyű találat volt, köszönjük!!!
Mai harmadik találatunk Oldfoxxal és Sirellel..

Oldfox, Sirel
oldfox 2008.10.25 16:35 - Megtaláltam
...bővebben Famágustól.

M_ákos 2008.10.21 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltam! A tuhura trackeltem a 42-es és 43-as vasútvonalakat, közben útbaejtettem ezt a ládát. Nagyon tetszett az egész, környékestől-mindenestől. Reggel voltam, nem volt ott egy árva lélek sem, csak lejjebb a faluban. Tök jó az az álcázó fadarab, mintha pont oda öntötték volna.

D.Tóth 2008.10.15 06:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Korai ládászás első találata. A kapu nem volt mégnyitva egykis kerülővel bementem. Gondozot a terület. Hátul még folynak az ásatások. Kifelémenet már kinyitották a kaput, felvoltak szerelkezve krti szerszámokkal. Néztek is hogy én már kifelé jövök.

gyildarefo 2008.10.05 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.85
Villányi borfesztiválról hazafele menet egy hirtelen jött találat, amely egy barátunk barátjának ládája. Szép időben, szép környék.

MacBT 2008.10.05 15:00 - Megtaláltam
Kedves paksi barátom ládája, amit szerintem áthelyeztél a korábbi helyéről, de így legalább keresni is kellett. Hazafelé menet a villányi vörösborfesztiválról ez volt az utolsó láda, és ezennel geocaching rajongó lettem...

Attibati 2008.09.25 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Paks környéki kerekezés 108 km

Bezol 2008.09.20 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Bados találat. Nagyon szép, és érdekes hely, kár hogy kicsit csöpörgött az eső, de azért jó volt! Toll nem volt a ládában, nálunk meg nem volt, a logolás így elmaradt!

Bad és Bezol

 
bgecco 2008.09.19 14:25 - Megtaláltam
(469+12) Nagyon szép kis hely.
Levadászva az "asszony elutazott hétvégére" c. 65 ládás szabadidőprogramom keretében. Két és fél nap alatt őrült módon bejártam Tolnát-Baranyát. Megismerkedtem nagyon sok szép hellyel, várakkal, forrásokkal, hegyekkel, temlomokkal, tanösvényekkel, ártéri erdőkkel, városokkal, stb... Nagyon nagyon köszönöm minden rejtőnek, aki hozzájuttatott eme élményekhez.

Cugel&Kinga 2008.09.12 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

fuzbal 2008.08.27 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
[wapon beküldött szöveg]
Bp-ről Pécsre menet 6/5.

Ane 2008.08.17 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Imsós erdő után ez a magaslat következett. Szép a kilátás. Utána ebéd a halászcsárdában.

Atus 2008.08.05 17:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.43
Paksról hazafele jövet a 2. ládám. Elsőre rossz irányból (traktoros putris rész) próbáltam megközelíteni az 'ojektumot', de aztán rátaláltam a helyes útra is. Szép kis helyet senderítettek a falusiak ennek a romai ex helyőrségnek. Rendezett park, ivóvíz, szép kilátás a környező erdőkre, kár lett volna kihagyni. Thnx.

Tepiszellem 2008.07.30 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.41
Fölmásztam, ( hihetetlen, de van a tetőn ivó víz ) gyönyörködtem, majd megkerestem a ládát.
Kösz a rejtést.

Öregcsabi 2008.07.27 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Igen barátságos hely, a rekkenő melegben a szomjunkat is oltottuk a kapu melletti cssapból! Szerintünk a víz iható (remélem). Együttes Csabis találat!

Csabataxi 2008.07.27 16:02 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

HaWare 2008.07.19 09:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.46
Madocsa felől közeledve két építmény uralta a tájat. Az egyik természetesen Lussonium újraépített kapuja volt, a másik pedig a dunakömlődi római katolikus templom.
Tudtak valamit a rómaiak. Ave!

Ruttkay 2008.07.13 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Kedves hely ez, kedves emberekkel, egy ember neje el nem kergetett, egy telken be engendett, mely helyen emse mellett egy kecske mekegett.

E helyen...Beee
Sefi 2008.07.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Egy kis délelőtti családi séta keretében testületileg kerestük fel a ládát és a körülötte lévő romokat. A legutóbbi látogatásunk óta nagyon szépen kiépült a környék. A kilátó kellemes megelepetés, szép kilátást és árnyékot biztosított az egyre gyilkosabb napsütésben.
A láda rejtése nem rossz, bár egy kicsit szem előtt van. Szerencsére rejtunk kívül nem volt senki a környéken, de ha lettek volna akkor a diszkrét cache gyűjtés bizony nehéz lett volna. (A bokrok nem is olyan nagyon szúrósak.) Köszönjük a rejtőnek !

Kori29 2008.07.06 16:32 - Megtaláltam
Jó helyre lett elrejtve

grolmusz 2008.07.05 00:00 - Megtaláltam
Szép helyen volt.

tótheszter 2008.07.01 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
A környéken éppen régésztábor volt + ráadásul egy kollega is nagyon keresett valamit, figyelni kellett a logolásnál. Amúgy tetszett a hely, jó a rejtés, mondjuk elsőre lementem az ösvényen, dölt a löszfal ahogy kell, nem akartam elhinni, hogy fent van a cucc....

Lussonium
Csizmások 2008.06.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
OK! Paksi rokonlátogatás. TB-t elhoztuk 180km-t K felé.

FIATalok 2008.06.28 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.48
Sok volt a szúnyog.A rómaiaknak elég jó lehetett a kilátásuk. Marcsi&Gergely Jah!!! Éééés ha siettek,lehet,hogy találtok finom sárgabarackot az erőd előtt! :) Bár mikor eljöttünk egy bácsika ment felfelé egy üres vödörrel..... :)

Lussonium. 
sanca 2008.06.28 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Köszi a rejtést és a látványt! [wapon beküldött szöveg]

EmericuS 2008.06.28 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.11
Könnyű találat Marcsival.

A ládában elhelyeztem egy TB-t. (R2-D2)

TreffB 2008.06.22 20:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.28
A nyílt tér miatt könnyű találat.
Szuper a kilátás! Jó ideig elnézelődtem.
Köszönet a rejtésért!

Paleo.team 2008.06.15 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Megtaláltuk!
Családom szebbik felének hatodik önálló megtalálása a nagy szúnyog felhőben! IN:-, OUT:-.
A .com-on multi ládaként van jelölve GCPAKS, így kéretik az illetékeseket korrigálni a leírást!

geforg 2008.06.07 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.43
Megtaláltuk nemvolt nehéz de nagyoncsíptek a szunyogok és elkezdetesni az eső.Az odavezető úton felállítotak 1 kaput de kilehet nyitni mert lakat helyett csak szeggel van összeakasztva.köszönjük a rejtést geforg és csapata.

kami1 2008.06.04 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Ave Cézár! :)

Köszi a rejtést!

 
Togo 2008.05.31 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Az erdélyi turához bérelt kisbuszért Szekszárdra menet megálltunk itt is.

baliagy 2008.05.31 16:44 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2008.05.24 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Geofánt 2008.05.12 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Ebéd előtt, hazafelé Pécsről
Köszönjük a rejtést!
Lívia, Erika, Misó, Jákó, István

james 2008.05.10 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Sokat kerestük a derékig érő gazban, végül a rejtő segítségével lett meg.

Anita, Judit és James

MFJ 2008.04.14 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megvan!

erchegyia 2008.04.05 07:53 - Megtaláltam
Újra akcióban a Kofola BT, 19izsi73-mal és Kokó-val.
Mostani projectünk neve "dél felé, GCFEFT nyomában" :)
1./15+1

saintg 2008.04.04 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Szekszárd felé menet.

Andi&Parker 2008.03.30 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
DDRKT2-ről hazafelé, az utolsó ládánk hazáig. Enyhe szürkületben, könnyű találat. Padon való logolás :) még nincsen kitaposva a ládához vezető út :) reméljük nem fog senki kezéből kicsúszni a láda visszarejtéskor, a rejtés öteltes, reméljük nem gurul el a láda :)

köszönjük a rejtést!

Pepe 2008.03.29 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.48
A hely maga tetszett, a rejtő által felsorolt megközelítési módokból viszont kimaradt, hogy autóval is fel lehet menni egészen a romokig. Nem volt könnyű ismeretlenül rátalálni a helyes útra. Először a temetői útponton balra kanyarodva indultam, ahol láttam egy piros turista jelzést, de az valami szemétel teli telepre vezetett. Visszafordultam és ahelyet, hogy a lefelé vezető úton lementem volna, továbbmentem a keskeny fenti betonúton, amelyről egy eléggé meredek de rövid út felvezetek a romokig.

MikiCache 2008.03.29 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 3.92
A DDRKT és a GC2000 kesser találkozók alkalmából.
Sajnos nem sok maradt belőle, de legalább ezt is láthattuk.
Miki és Anikó

pistikata 2008.03.29 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.34
Utban - es eros keseben - GC2000 fele, GC IMSO utan a mai 2. ladank.
Erdekes, nem is tudtam eddig errol a romrol.
Raadasul a halaszcsardaban a halaszle is finom volt utana!
Koszi a rejtest!

MukiJames 2008.03.29 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Utban Szalka fele. Utba esett, mivel utban volt :)

Maja szolt, hogy itt egy drive-in a 6-os mellett, nezzuk meg, ha mar ugyis erre jovunk. Ez valoban drive-in volt, szinte a ladaig lehet menni autoval.

A rejtes konnyen meglett, jo helye van a bokor toveben. Jo helyen van, valoszinuleg nem sok mugli tudja kilesni a rejteket :)

Folytattuk utunkat, erintve a szekszardi kilatot.

Erika, Muki (Majaval)

Megvagy!
"Romhalmaz"Maja bevette a varat... legalabbis ami maradt belole
Soko 2008.03.29 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
A DDRKT2 felé reggeli gyors találat.

thbarnabas 2008.03.29 06:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Log és képek később.

Kerticsorbi 2008.03.29 06:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Útban a 2000. láda felé 1. találat.

Csorbako 2008.03.29 06:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Megtaláltam, útban DDRKT2 felé.

sz.v.endre 2008.03.28 22:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Meglett, útban DDRKT2 felé.

mudman 2008.03.26 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.00
Mai utolsó ládánk. No de mit adtak nekünk a rómaiak?

 
álomfogók 2008.03.25 17:40 - Megtaláltam
Hányszor, de hányszor robogtunk el a 6-os úton a domb alatt mit sem sejtve, mi is van felül. Persze nem a legideálisabb időben sikerült a felkeresét megejteni, majd megdermedtünk odafenn.

ordogm 2008.03.23 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Érdekes, bár a lepukkant "tanya" hátul, nem túl üdítő látvány!
Éva, Márti, Ági, Máté

Tototo 2008.03.23 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.86
Pécs felé menet könnyű, de értékes találat.

fkmaster 2008.03.22 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Érdekes a hely és szép a kilátás, köszönöm.

Old Fairy 2008.03.21 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
:-) [wapon beküldött szöveg]
Szuper panoráma, kihagyhatatlan.

horgerr 2008.03.18 08:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pepe Zizi Zozó 2008.03.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
[wapon beküldött szöveg]
Ezerszer elmentem alatta, és nem is tudtam róla. Érdekes a története, gyönyörűen rendben van a környezete, szép kilátás. A mérték után szabott görbe fás rejtés tökéletes. Nálam full 5 pontos.

Megközelítés: a korcsma előtti parkolóból kocsival is fel lehet menni egészen a bejáratig (meredek betonozott zsákutca). Nekünk nem érte meg, mert lefele nincs másik út, ezen meg keresztbe állt egy furgon és beszorult. 1 órát húztuk-vontuk mire kiszabadultunk. A helyi erők nagyon nem érzik a technikát.

Barangoló alias elel 2008.03.12 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Munkából hazafelé egy kis lazítás, nagyon tetszett a hely. Köszönöm a rejtést!

 
SuperGeo 2008.03.12 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.84
Megvan!

Kalman-rr 2008.02.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Mivel nem volt nálam kütyü, csak a fotókra meg a leírásra hagyatkozhattam, amely így (szvsz) téves:
"a rom északnyugati sarkától kb. 50 m-re észak felé"
ugyanis két rom van, és így már inkább nyugati ez az irány. De meglett!
Tavasztól jelentős látogatottságra számítanak, az újonnan épített rész átadása miatt, és így a cache veszélybe kerülhet. Pontosan álcázzátok!

[Vic] 2008.02.24 16:48 - Megtaláltam
Gyönyörű környezet,fenséges kilátás.Családi kirándulásnak tökéletes!

SylverRat + Bogee 2008.02.24 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Először a temető felől próbálkoztunk. Ott utunkat állta egy állványzat. De találkoztunk egy akkora kölyökkutyával, mint egy kölyökmacska. Aztán amíg a többiek felsétáltak körben, én megkerültem a dombot és az odavezető utcán felmentem kocsival. Először megtévesztett a zsákutca tábla.
Szépen "restaurált" a rom, kár, hogy a "térképet" megrongálták.

Terepszemle
"Itt SylverRat, jelentkezz!" 
MaciMac 2008.02.24 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Azon kívül, hogy a zsákutca tábla megszivatott, minden OK!
Azt ne mondhatom, hogy ezeket a betűket sem látom, de a vakságomnak köszönhető, hogy csak a legszembetűnőbb dolgokat értékelem. Ezért segítség számomra, hogy csapattal lehetek.
I. A.
Köszi!

Bütyök+Zulu 2008.02.24 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Nagy kirándulást tettünk vasárnap, vadásztuk a napsugarat, kihasználva a tavaszi időt, és azt hogy lábon voltam még, (most itt logolok a kórházban, szétvagdosták a bal lábam).
Első próbálkozásra belefutottunk valami vastelepbe, Ubul félt ottmaradni egyedül. A másik oldalról egy ház "mankói" uralták az utat. Míg egy tenyérbemászó (bele is fért) kiskutyával hízelegtünk egymásnak, Bogee körbe vitte Ubult, mi pedig gyalog közelítettünk. Gyerekkoromban Kömlődön tanultam meg halászlét enni, gyakran jártunk oda. Most tudtam meg, hogy más is van ott, mint halászlé. Köszönöm. Példamutató a rendezett környezete a romoknak.

Tavasz!!! 
vaslemez 2008.02.10 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.71
Jó kis hely, jó kis láda, jó kis környék. Megvan.

WiseBear 2008.02.10 13:01 - Megtaláltam
ok

piroska 2008.02.09 08:15 - Megtaláltam
Pécs felé menet megnéztük.

J&J(jppj) 2008.02.09 08:15 - Megtaláltam
(1/9). Mecsek túra piroska -val. Utközben megálltunk, és megkerestük ézt a szép helyen levö ládát.

Patikus 2008.02.04 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Szép hely, jó kilátás, nem elhanyagolt romok. Végre egy intenzív rommentés!

stadi 2008.01.20 20:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Tökéletes helyszín, tökéletes rejtés, tökéletes idő! Köszönjük!

 
mjdgm 2008.01.19 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Ma Mirtával és Mamival kiegészülve utaztunk a Szekszárdi híd irányába, így útbaesett ez a láda.
A Halászcsárda parkolójától indultunk felfelé az ajánlott úton. Az enyhe emelkedőt követően nagy meglepetés volt az elénktáruló látvány, hiszen a hó olvadását követően jól látszott, hogy a helyiek milyen nagy munkába kezdtek a nevezetességük színvonalának további emelése érdekében! Tetszett a fennsíkon lévő sétány, és a római romok is érdekesek voltak éppúgy, mint a szemerkélő eső ellenére mégis jó kilátást nyújtó magaslat. Köszönjük Mr. Lump Kuala!

kenau 2007.12.22 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Gyonyoru volt a havas taj...

Puszkany 2007.12.20 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.83
Az ajánlott parkolóból felkaptatva, kissé szeles időben. Egy teremtett lélekkel sem találkoztam, viszont a GCIMSO-nál ténykedő "álerdészek" motorosfűrészének hangja idáig elhallatszott.

 
kissyfur80 2007.11.04 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Békéscsabai telelés után szombat este lementünk Paksra párom, Abacus szüleihez. Másnap este, hazafelé menet begyűjtöttünk 1-2 környékbeli ládát.

5/3.

levender 2007.11.03 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.90
Semmi különös, csak dombság kategóriában a világ egyik legszebb helye. (Persze lehet, hogy egy kicsit elfogult is vagyok a szülőföldemmel szemben.)

Ata72 2007.10.30 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Geocaching nélkül szinte biztos hogy...
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen szép helyet találok az unalmas 6-os út felett. Az elején kicsit sár volt, egy építkezés miatt.
Köszönet!

ikrieger 2007.10.27 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Erikával és Macikupaccal AKT-ra menet.

macikupac 2007.10.27 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Az Alföldi Kék Túra Szekszárd-Baja szakaszán 3.

Többször is elhúztam már autóval a domb aljában, de csak most (a gc miatt) álltunk meg és gyalogoltunk fel a kis platóra. A táblák nagyszerűen jelzik az irányt, el sem lehet tévedni. A két vaskos kapubástyánál épp régészeti feltárás folyik. Ennek nyomai a kitakarított kődarabok és a kis gödör is, mely alján lelet lapulhat. Ahogy látom, visszaépítik a kapuszerkezetet is, mely szépen be fogja mutatni az egykori látványt. Innen jól látszik a mára városrésszé vált Dunakömlőd temploma is. Továbbsétalva megtaláltuk a többi épület romját is. Jó ötlet, hogy mozaikokból rakták ki az erőd alaprajzát. innen tényleg ellenőrzés alatt lehetett tartani a Duna parton futó kereskedelmi utat. Macónak is nagy élményt jelentett a hely.

lelcache 2007.10.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.88
Paks környéki kiscsoportos baráti ládázás negyedik állomása. Hát persze, hogy megint okosabbak voltunk a rejtőnél. Persze, hogy a megadott parkolóban kellett volna megállni! :-) Ehelyett inkább kicsit kavirnyáltunk a település mellékutcácskáiban, mielőtt feladtuk és letettük a gépet. Azt hittük, hogy kocsival közelebb is kerülhetünk, aztán dupla akkora gyaloglás lett belőle. Ezt azért nem bántuk annyira, mert éppen elállt az eső. Közelebb is tudtunk volna menni, ha nem állja az utunkat néhány gerenda, amivel egy házat támasztottak meg, hogy le ne omoljon, vagy lejjebb ne menjen a lejtőn. De az is lehet, hogy fordított a helyzet, és az utat rögzítették a házhoz, hogy le ne szakadjon! :-) Szóval tettünk egy szép nagy kört sétálva. Fent a dombtetőn nagyon szépen rendezett a terület. A romokon is látszott, hogy van gazdája. Kellemes hely. Köszönjük!

lelcache

Csigabiga 2007.10.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Duna-menti ládázás baráti társaságban. :o)
Némi kavargás után ráleltünk a romokhoz vezető helyes útra.
A tetőn először egy nagyszabású építkezés mellett mentünk el, majd a réten haladva elértünk a ládához. Találat után megnéztük a római maradványokat is.

Ezúton is köszönöm szépen lelcache-nek az utat, a L@zynek, radpeternek és scelének pedig a társaságot! :o)

Romok
Scele, lelcache, radpeter, L@zy
radpeter 2007.10.22 13:00 - Megtaláltam
\\o/ O.K.! [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2007.10.22 13:00 - Megtaláltam
Paksi kesser túra [wapon beküldött szöveg]

scele 2007.10.22 13:00 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Lsz 2007.10.21 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.60
Megvan:-)

ozeki 2007.10.21 16:10 - Megtaláltam
Dunamenti túra. Mivel Pakson volt kosármeccs-közvetítésem, Gyros meg Siklóson várt minket, az útvonal már adott is volt egy kis kesselésre :)
Munka után vetődtünk e kies helyre, az épülő csárda Hz-nak nagyon tetszett :)

Hz 2007.10.21 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Mecseki turné. 23/8.

zsotie 2007.10.09 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.90
Megvan.

Bernix 2007.10.06 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Péteremmel. Kellemes kis séta volt, még jó hogy a kutyák csak ugattak és nem haraptak :)

Gyros 2007.10.06 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Bernivel. Konnyu talalat, szep hely, koszi!

Ut a romhozA rom
neogeo 2007.09.29 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.06
Kalocsán volt focimeccsünk, utána indultunk kis portyára.
Már a kompolás is jó móka volt.
Aztán itt nem hallgattunk a leírásra, egész a temetőig elmententünk. De onnan nem lehet feljutni. A "szemétdombos" telken ha nem is megkergettek, de ránk kiabáltak, hogy takarodjunk. Mi meg kiabáltunk, hogy csak kirándulunk. Aztán vissza a csárdához, onnan meglett.
Renoválják a sáncot, ott még érdekeseket fotóztunk.
Jó rejtés, és sajnos eldugott az emlékmű.

Rbill 2007.09.22 10:09 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
Szep ido volt. A lada eleg silany "kincseket" tartalmaz.

pellle 2007.09.21 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.20
Épp a határon
Misiapu & pellle

sirgalahad 2007.09.18 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Csodálkoznak a maiak
Mit tudtak a rómaiak
Katonás rend, szervezettség
Itt is volt egy ilyen egység

GeoRichter 2007.09.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Paksi Halászcsárda után, teli gyomorral indultunk neki. Kicsit eltévedtünk a Sánchegyen, így láttunk egy struccfarmot (!!!).

ZoliQua 2007.09.08 17:41 - Megtaláltam
Jiimboval

 
jiimbo 2007.09.08 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
[wapon beküldött szöveg]
Valamit nagyon építenek ott fent!

Rulezka 2007.08.26 12:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.28
Érdekes és szép helyszín. Könnyű láda.
Hajnóczával hazafelé Pestre...

Hajnócza 2007.08.26 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Főleg a romokhoz vezető kis sétány tetszett nagyon!Jó kis kesselés volt Rulezkával...

erbeo 2007.08.24 15:50 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.08.24 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Szépen rendbentartott hely.

wEEn 2007.08.23 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.11
Érdekes, látványos hely. Köszi

komic 2007.08.19 21:40 - Megtaláltam
Megvan :)

zoli 2007.08.19 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
A megadott helyen parkoltunk, onnan a túristaúton egy kis emelkedő után hamar elértük az ásatás helyszínét. Szerencsére most nem volt ott senki, így nem okozott gondot a ládika kiszabadítása a rejtekből. Érdekes hely, örülünk, hogy láthattuk!

Linda és Zoli

 
kivancsifancsi 2007.08.12 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Megtaláltuk. [wapon beküldött szöveg]

Pécs és Balaton túra: 1/33
Útban Pécs felé álltunk meg itt. A csárda mögött parkltunk, onnan sétáltunk fel a ládához. Szépen karbantartott park és romok, sőt a kilátás sem rossz. Sajnos siettünk, mert esett az eső.

FasorZsuzsi
Zsuzsi
tojas 2007.08.11 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.14
Jó hely! Szépen karbantartva. De mért is lett ez GCpaks?

 
cacheelyűk 2007.07.28 13:15 - Nem találtam meg
A láda közelében valamiféle ásatás folyt ( vagy legalábbis valami földmunka) úgyhogy ezt most otthagytuk.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.01 18:18]

 
KutaToll 2007.07.26 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Felkutatva!
A rejtek közelében ásatás folyik, szerencsére el voltak foglalva a mókusszőr ecsetjükkel, így nem tűnt fel nekik , mit is matatunk tőlük pár méterre a sövény mögött. A fiúk ámulva nézték a feltárást és hallgatták milyen kincsek kerültek elő az elmúlt napokban. A kisebbikünk meg is jegyezte: "MIlyen jó a bácsiknak, hogy egész nap homokozhatnak!" :-)

 
bigmick 2007.07.14 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Érdemes felmászni a romokat rejtő löszdombra, mert remek a kilátás. De a dombon a növényzet teljesen kiszáradt, a fű, meg a gyomok is kiégtek, a fák is a leveleikkel mutatják, hogy borzasztóan szomjasak.
Mi is azok voltunk, meg éhesek, úgyhogy logolás után irány a csárda. A halászlé szuper volt.

Zsozsoboy 2007.07.07 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Szeretem a római erődöket! A halászlé is teljesen rendben volt.

tuba 2007.07.02 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az első ládánk volt! Szép és érdekes helyen lett elrejtve.
Köszönjük! Kitti és Pisti (Paks)

Palazsu 2007.07.01 18:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
A kornyezo putrikat leszamitva csodaszep hely. Pecsrol hazafele mutatta meg "Kedves Ladasz Baratom", aztan egyutt gyonyorkodtunk a kilatasban.

feher.csongor 2007.06.28 15:16 - Megtaláltam
Ez a második geoládám.Nagyon jó volt ezt is keresni!

GalosA 2007.05.26 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.04
Hát ide biztos nem jutottam volna el GC nélkül. Szép hely.
Bitang meleg volt a kaptató és a tűző nap miatt is.
A nagy fáradtságra gyorsan ettem egy remek halászlét a csárdában. :)

Romok
groy 2007.05.24 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
Kicsit meredeknek tűnt a p+, de felmentünk.

Nebel 2007.05.20 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Nem is tudtam, hogy létezik...
Meredek felfelé, de mindenképp megéri!
Köszönük a rejtést!

cachekereso 2007.05.18 18:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Érdemes volt idejönni, köszönöm.

Zahy 2007.05.16 17:15 - Megtaláltam
Paksi munka 4/5 - szépen karbantartott hely, könnyű találat

Pet 2007.04.29 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.41
Megvan.

@david 2007.04.25 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Véméndre odafelé. Ez közel volt a főúthoz, ezért megálltunk. Ez a domb adja magát, mégis e nélkül nem mentem volna föl a tetejére. A terepjáróval eléggé drive in volt (20m). Szépen fel van újítva, és jó az a mező ami üresen van hagyva fenn, csak fű..
Ez kiváncsivá tett milyen város Paks, mert a városban még nem barangoltam.

vt54 2007.04.14 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk. Egy kellemes esti kutyasétáltatás kapcsán látogattuk meg a lelőhelyet, melyet persze jól ismerünk. Örülünk, hogy szűkebb környezetünk is megérdemelt egy "túrista-csalogató" ládikát. Köszönet érte Mr. Lump.A láda tartalma eléggé ragacsos, mivel egy néhány száz méterre lakunk, szívesen rendbe teszem.

daikini 2007.04.12 19:23 - Megtaláltam
Levinnel, pécsről hazafelé.

Levin 2007.04.12 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Pécsről hazafelé Daikinivel. Azt hittük drive-in tudjuk abszolválni de nem sikerült. Az egyik irányból egy igen elképesztő látványt nyújtó tanyába botlottunk. Olyan volt mintha a mad max és a macskajaj című filmeket keverték volna össze. Innen sietve távoztunk. A másik irányból az úton egyszercsak egy épp összedőlni készülő ház aládúcolása miatt nem tudtunk továbbhaladni, így kénytelenek voltunk egy meredek betonúton felkúszni a célpontunkig, ahol láttuk, hogy ha minden klappolt volna ki sem kellett volna szállni a kocsiból. Így viszont a naplementét kétszer csodálhattuk meg a szintemelkedésnek és elképesztő gyorsaságunknak köszönhetően, ami valljuk be nem mindennapi élmény. A következő célpontunk felé továbbhaladva ittunk egy utcai kútból és sugároztunk a boldogságtól, hogy ezt is levadásztuk.

hurvinek 2007.04.11 15:50 - Megtaláltam
Kellemes délutáni séta.

Csekő család 2007.04.06 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk! A 2.ládánk!:D Nagyon nagy élmény volt! Csak ne fújt volna annyira a szél!:)

19izsi73 2007.04.05 07:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.32
A Kofola Bt. délvidéki hadjáratának egyik állomása során vadásztuk le e ládát. Szépen kezdik helyreállítani a környéket.

vtsp&tav 2007.04.01 17:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.45
meglett, szép környezet

kolibri 2007.04.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Egy remek hallé elfogyasztása után vágtunk neki a 'túrának'. Kellemes, nyugodt hely. Szép volt az idő is, akár piknikezhettünk volna. ;o)
Tetszett!
A láda kicsit ragad -a tartalmával együtt-, úgy véltük, nem attól, ami benne van, így semmit nem vettünk ki belőle, viszont mivel a kicsivel lejjebb lévő kutat már felfelé 'ellenőriztük' és nincs benne víz, így nem tudtuk kimosni.

KolibrikLent meccs volt
Lussonium
Utak 
tarzy 2007.03.20 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megvan [wapon beküldött szöveg]

carmin 2007.03.17 08:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Már sokszor elautóztunk a rom alatt, nem is tudtuk, hogy mi van odafönn. Még a multi leírása volt kinyomtatva, így felkerestük a Halászcsárdát és a dunaparti sétányt is. Nem bántuk meg.

Hampi 2007.03.09 12:54 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

DunaX 2007.03.06 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Ezt a ládát is sikerült meglátogatni! Gyönyörű napsütéses, tavaszias időben egy kellemes séta volt.

Csaba & családja 2007.03.03 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.08
Mivel már besötétedett, ezért ide a találatért, és a méltán híres halászléért jöttünk leginkább.

CsYanee + Reni.R 2007.02.27 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.85
Erről sem tudtunk, pedig viszonylag sűrűn járunk erre!

pereszke 2007.02.24 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
köszönöm

csi/2 2007.02.24 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Megvan! Ez egy laza séta volt a tetőre. Fent egy kicsit fújt a szél, de annyira nem, hogy elfújjon,ugyhogy gyönyörködhettünk a panorámában.

mucik 2007.02.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Szép hely, rendezett környezet, jó kilátás.
Mucik

Csuhás 2007.02.18 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.06
Csendes nyugodt hely a ládakörnyezet. Rendben tartott romokkal, és az adományozók által ültetett fasorral. Jó hely, ha elhozom Paksra a családot, megmutatom nekik ezt a helyet.

Csuhás, Vándor

Romok
... oszlopsor
 
lion-tours 2007.02.18 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.04
Megtaláltuk! Kb. 1 hónapja voltunk itt, de akkor sötét volt és világosban is szerettük volna megnézni. Nagyon szép!

Brumi 2007.02.13 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Bonyhádra menet megkerestük, Sanyi barátom első találata.

autogaz 2007.02.10 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Szokásos szombati kirándulásaink mai 7. állomása. Kiskapitánnyal együtt kerestünk és találtunk...:-))
Már kezdett sötétedni mire ideértünk. Autóval közelítettük meg a helyet, felmentünk egészen a felső parkolóig, bár először egy úttal lejjebb mentünk "fel". Ez az út zsákutca volt és a GPS 8 m-t mutatott a ládáig. Felnéztünk, de a mászásra nem vállalkoztunk...:-))) A csárda mögötti úton azután újra próbálkoztunk a láda megközelítésével, immáron teljes sikerrel... Szép panoráma tárult elénk fentről. A rejtés jó, a logolás is kényelmesen végezhető. A romok...., hát...., romok. A ládaleírás viszont elmond mindent a hely szépségéről, történelméről, így a kettő kiegészíti egymást.

 
kiskapitány 2007.02.10 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Szép a hely.

katika 2007.02.04 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Ok [wapon beküldött szöveg]
Jó sokat bolyongtunk, mire megtaláltuk a helyet. Itt viszont csodás kilátásban volt részünk. A láda elég feltűnő helyen van.

Shrek 2007.01.31 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Napsütés, tavasz, kilátás, emlékek ... mi kell még?

SirLes 2007.01.25 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
:-)

Mr Zerge 2007.01.07 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
A temetőnél parkoltunk, majd elöször a város felé indultunk, így kizárásos alapon kiderítettük, hogy a rom jel a másik irányban található, egy kellemeset sétáltunk. Jó a kilátás a romoktól.
Üdv Mr Zerge.

Varga Gábor 2007.01.04 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Idei gyenge kezdés.

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2007.01.04 21:43]

Bugár-orienteering 2006.12.03 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
mi rossz felől jöttünk fel sajnos és először a régi rejtekhelyen kerestük a ládát, egyébként jó volt

 
zsakar 2006.11.30 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

klo 2006.11.11 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Meglepő ez a hegy. Köszönjük. Bne - Bence - Klo

Fazék 2006.11.03 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Mindent a javasoltak szerint végeztünk, azaz parkolás, halászlé - túróscsusza az étteremben, majd gyaloglás a tetőre. Szépen rendben tartott emlékhely, bár a romok engem nem nagyon fognak meg; a láda oldal sokkal érdekesebb.

lotht 2006.10.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
RMK rendezvény keretében...

PEx2 2006.10.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megane Klubbal közös ládázás az atomerőmű meglátogatása és ebéd után. A csárdában jól főznek, a romoktől pazar a kilátás.

Wartburgos 2006.10.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megane Klub-társasági keresés.
Csárdában elfogyasztott rántott pontyfilé után kellemes séta.Pazar kilátás, kár hogy alkonyodik

Megkopott mult
SagiK 2006.10.31 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Egészen közel parkoltunk a ládához. A romoknál épp a gödrök betemetését kellett volna végezniük a munkásoknak, de ezt csak akkor csinálták mikor ott voltunk. Előtte épp a megérdemelt pihenőjüket tartották.

Templom
tschilla 2006.10.14 14:35 - Megtaláltam
yoggival

yoggi 2006.10.14 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
megvan

Paksi séta után a Dunaföldvári multi felé útba esett.A kömlődi csárda ismerős gyerekkoromból,de legalább 25 éve nem jártam csak a 6-os után lefordulni nem szoktam. A hely jó, tetszett, a kilátás minden irányba remek.

A láda azonban a megadott koordináta közelében, de a sövény mögött kidobva volt. Az utolsó megtaláló egy turistacsapat volt akik a logbookba beírtak de nem jelezték a megtalálást az interneten. Amennyiben ők voltak akik a ládát nem rejtették vissza akkor ha olvassák ezt a logot kérem őket legközelebb rejtsenek vissza rendesen egy ládát,mert ezzel a magatartással mások játékát veszélyeztetik.Amennyiben ők visszarejtették rendesen akkor elnézést tőlük ...

Fotók mellékelve.

A romok 
Mathau 2006.09.29 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Szép hely!

Povi 2006.09.29 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Harkány felé mentünk, útba esett. Sokszor elmentünk már alatta a 6-os úton, nem tudtam, hogy római kori romokat rejt a domb! Nagyon tetszett! Szép a kilátás a Duna felé az erdőre, és Dunakömlőd felé is. Már sötétedskor értünk oda.

Oregfiu 2006.08.31 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Lussoniumot teljesen véletlenül a keselés általam történő megkezdése előtt kb. 5 nappal fedeztem fel. Betérve egy halászléra a Halászcsárdába a falon egy romokról készült panorámaképet láttam. Megkérdeztem a pincért, aki tájékoztatott arról, hogy a római romok alig 6-800 m-re vannak a löszfal tetején. Gyönyörű idő volt, és csodálatos volt a panoráma elsősorban Dunakömlőd felé. Sajnos a Duna az ártéri erdők miatt nem látszik. Öt nappal később megérkezett megrendelt GPS-em, és elkezdtem a kincskeresést. Arra gondoltam, milyen remek ládát lehetne ide elrejteni. Rövid idő múlva kiderült, ez másnak már hamarabb eszébe jutott. Ma Paksra vitt munkám, és begyüjtöttem a pontot. Cudar idő volt. Ernyőmet nyolcszor fordította ki a szél, majd bőrig áztam, térdem sáros lett a rejtekhely megközelítésekor, ernyőmet és hátamat az akác tüskéje tépte. A csomagot rendesen visszapakoltam, de a rejtést szolgáló gaz már kicsit hiányos. Mivel már csurom víz és csupa sár voltam, rohantam vissza a kocsihoz. Kérem a legközelebbi látogatót, hogy lehetőség szerint az álcázást egészítse ki. A hely élvezetéhez jó időben történő látogatást javaslok.

Fonte 2006.08.20 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Pécsre menet, útközben.
Sokszor mentem már a 6-os úton, itt is többször megálltam, de az áratásokhoz nég soha nem mentem be. Örülök, hogy végre megtettem!
Köszönet a rejtőnek, hogy egy más szemszögből is megmutatta a környéket!

A romokA templom
tomecskob 2006.08.06 22:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Sokszor járunk a 6-oson, de a láda nélkül nem találtunk volna ide!

Tas + Balázs

Macusa 2006.07.24 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Utolsó budapesti utunk előtt láttuk, hogy a láda ismét kereshető, így nem hagyhattuk ki. A láda kultúrált és kellemes a rejtek is. GPS nélkül is kb. 5-10 perc alatt megtaláltuk.
Macusa1 és Macusa2

Erre....
Mr Lump Kuala 2006.07.20 19:51 - Egyéb
A láda ismét kereshető új helyen, multiból hagyományos lett.

Mr Lump Kuala 2006.07.17 21:50 - Egyéb
A ládakarbantartás után vissza akartam helyezni eredeti rejtekébe. Sajna darazsak költöztek az odvas fába (még most is fáj a nyomuk), ezért kérek mindenkit, ne közelítse meg! Nemsokára keresek más helyet a cache-nek.

madarasz.peter 2006.07.10 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A romokhoz felfelé tartva egy nagy csapattal találkoztunk szembe. Először azt hittük, hogy turisták de később kiderült, hogy régészek akik minden eszközüket hátrahagyva menekültek a kömlődi halászcsárdába éhüket szomjukat elverni. Később mi is követtük a példájukat és nem bántuk meg. A paksi sétány szép volt, a padszámlálásnak viszont nem sok teteje volt...

Csapat: Erika+, Nagybácsi, Máté és én

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2006.07.09 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Úgy látszik, ez a hétvége a rohadó-gombás logbook-oké volt: tegnap GCVIKA nedves, sárgás penészes logbook-jába véshettem be a nevem, ma ide. De nagyon örültem, hogy megtaláltuk (korábban nyomtatott leírás alapján mentünk) - még ilyen ramaty állapotban is.
A rómaiak nagyon tudták, hova kell építkezni! Lenyűgöző a katonai táborból a panoráma, messze mindent belátni. A szivárvány előtt ráadásul a fényviszonyok is különösen izgalmasak voltak. De az "über" a Duna menti ártéri erdő: embermentesnek tűnő, sűrű, ezüstös rengeteg. Milliónyi szúnyog birodalma, akik keményen ostromolják Lussoniumot is, a szuku mit sem ér...
Info: a kőrisfasor a tábor tengelyét hivatott jelezni. Az új feltárás mellett áll egy szép kajszibarackfa: hamarosan érik! :)
Kösz a rejtést! Quatermain

Ui.: Annyit azért jó tudni, hogy a tábor fele már belecsúszott a Dunába (lösz)... A túloldalon is látszik, hogy mozog a föld: aki túl nagy házat épített, annak reped a fala.

Drapp - de nem Frakk
A'la Aquincum
Ati 2006.07.08 15:25 - Megtaláltam
Végigjártuk Lizarddal, a másik paksi ládával összefogva. A romok tetszettek, de itt már nyakunkon volt egy jó kis es%u0151. A doboz teteje teljesen összetörve, tartalma - a logbookkal együtt - pacallá zázva, így logot nem is írtunk bele. A láda mellett valami förtelmes b%u0171zt is áraszt. A padokat megszámoltuk, a hajót megnéztük, de az számtalan. Biztos levitte róla a dunai árvíz. Mindegy, a kiköt%u0151bak m%u0171ködött. [wapon beküldött szöveg]

 
gyöngyfűző és párja 2006.07.04 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.37
Útközben álltunk itt meg, gondoltuk, ha már erre jártunk kár lenne kihagyni. Kellemes séta volt.
A láda erősen karbantartásra szorul!!!! A teteje betört, így minden elázott benne, iszonyatos szagot árasztva.
(Az állóhajón számot mi sem találtunk, de a pótmegoldás segített.)

 
VP 2006.06.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.97
A láda teteje betörve, bent vízes és büdös. A romokból nem sok maradt, de a kilátás jó. Az állóhajó ottvan, de nincs rajta szám - maradt a pótmegoldás.
Kora reggeli vonattal Dunaújvárosba (érk. 7:44), onnan egy országúti biciklivel (26 mm-es gumival): Acélszoborpark - GCITAT - Baracs - földutakon Nagykarácsonyra - Dunaföldvár - Madocsa - 3 paksi láda - Györköny - Sárszentlőrinc - részben jó földutakon, Felsőrácegrespusztán át Simontornya (GCsijo), majd vonattal haza. 150 km tekerés szép időben (csak hazafele a vonaton kezdett ömleni az eső).

fzola 2006.06.10 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Nagyon tetszett, pláne a kilátás. Sajnos otthon maradt a fényképezőgép, ezért nem tudtuk lefotózni azt a dupla szivárványt, amit láttunk.

Köszönett Mr Lupm Kuala-nak a segítségért!

Rivelino 2006.06.03 20:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.83
ok

vokopeti 2006.06.01 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Sajnos maga a láda nem lett meg, mivel a GPS túlságosan dzsindzsás helyre mutatott, úgy döntöttem, hogy maga az élményért és a látványért már megérte. Még a helyszínről jeleztem is ezt a rejtőnek telefonon, kérve, hogy fogadja majd el jelszó nélküli megtalálásnak!
Szépen rendbentartott kis hely!

5/3. ládám a mai napon!
Egész napos Duna-menti ládázásra indultam!
Édesapám egy multinacionális cég (jégrééém) hűtőládáit szállítja ki a Dél-Dunántúlon, én vele tartottam ma is, de teljesen másfajta ládákat kerestem! :)

1. [GCSahe] Mohácsi Történelmi Emlékhely
2. [GCAtom] Paksi Atomerőmű
3. [GCpaks] Lussonium
4. [GCDFOL] Dunaföldvár
5. [GCgyop] Györkönyi

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2006.06.05 18:54]

A vas...
jspanyik 2006.05.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
A halászcsárdától sétáltunk fel a romokhoz. A ládikát törött tetővel, félig vízzel telve találtuk. Némileg elsősegélyben részesítettük, de egy ládacsere strapabíróbb tetővel igencsak időszerű lenne!

A második helyszín nem hagyott mély nyomokat bennünk, de a harmadik a gesztenyefasorral tetszett. A hajót éppen felújítják, így nincs rajta szám, de a pótmegoldás kiválóan működik!

Köszönjük a rejtést!

Gigi és János

K.L. 2006.05.06 09:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
ok

gym 2006.05.02 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Nahát, erről a római izéről nem is tudtam. Köszönet!

A láda teteje nagyon törött, nem csoda, kb. 10 kilós kővel van betakarva...

keva 2006.05.01 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Esőben. A kilátás tetszett a legjobban.

Dundus & Co 2006.04.29 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Szép környezet, tehén, szamár, tüske szúr ide ki, ördög fáj belül, Duna, gesztenye virág...

kolmilan 2006.04.17 19:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Végre meglett, a 2. próbálkozásra. A láda fedele törött volt(a kő,amivel álcázták, ráesett), sajnos nem tudtuk kicserélni. A kilátás szép(most GCIMSO-t nem ajánlom senkinek), kicsit féltünk a kutyáktól. Egy nagy bika, meg egy rendes, és egy motoros párocska őgyelgett a közelben, a bika szerencsére meg volt kötve. Az erőd térképéről leszedték a köveket a vandálok.
kolmilán

PaPaSzaGa 2006.04.16 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Mi a kömlődi halászcsárdát választottuk, nem csalódtunk benne. Egyébként gyermekkori emlékek hada kötődik ide, most érdekes volt a rejtő szemszögéből körbenézni itt.

puppi 2006.04.08 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltam

lepke 2006.03.25 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.30
Pontgyűjtés Rotty részletes útmutatása szerint. (Visszafelé a menetrend megtréfált, így már nem jutott idő az erőműre.)
Meglehetősen sokat poroszkáltam - a szó szoros értelmében, mert minden csupa por volt - a műúton, és ennek nem örültem. Ebben az álmos kisvárosban vitán felül a Duna a legélvezetesebb látnivaló. Még ilyenkor is szeretem nézni, mikor nem úszik el rajta dinnyehéj...

Apexsek 2006.02.23 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.23
Szép a környék, de vizes időben a piros csik turista út a közelében lévő "traktor-bázis" miatt nem ajánlom!
Ráadásul egyszercsak az úton haladva (talán arról észrevétlen letérve), bele is futottam a bázisba, s visszamenni nem akartam a sárban, igy oldaalra fel kaptattam a domb oldalra, de ott egy idő után gondba kerültem, mert nem tudtam lejönni onnan a településre, csak egy jó nagy kerülővel
Üdv: APEXSEK

Ui: a halászcsárdát nem kihagyni!

 
rotty 2006.01.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Lussonium felkeresése után az Imsós-erdőn keresztül, a p+ jelzésű uton mentünk a 2. és a 3. ponthoz. A második pontot a kilátáson kívül a fenyőkön élő, magukat lefényképezni nem hagyó baglyok tették nagyszerűvé. A parti sétány is szép; a városi múzeumban pedig nagyon jól összeállított, II. világháborús hadtörténeti (időszakos) kiállítást láttunk; végül hatalmas hamburgert ettünk a Girosz büfében! :-)
A rejtő a leírásban remélhetőleg az atommáglyára gondolt, mert mágia az erőműben nincs, csak hatalmas emberi tudás...

A láda fedele a nagy kő alatt megrepedt, érett a cserére!

 
totik 2005.12.27 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Villány felé harmadik.
A csárdában gondoltuk ebédelni, de előtte még elügettünk a ládához. A gyerekek már igen éhesek voltak, a szél is fújt kegyetlenül, ezért nem időztünk sokat a romok mellett sem, csak jöttünk meg mentünk, igaz a hosszabbik úton, nem akartunk átgázolni a gazda kertjén.
Mire az ebéddel végezvén kijöttünk a csárdából, már vastag hótakaró borított mindent, így a padokat és az állóhajót is csak kutyafuttában vettük szemügyre. Tavasszal vagy nyáron biztos sokkal lelkesebbek lettünk volna...
Viki, Geri, Krisz', TZ + Péter

abacus 2005.12.25 15:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Ez az első - nem virtuális - geoláda megtalálásom. Hazai pálya lévén nem volt nehéz. Szúnyogokkal nem találkoztam. ;-)

 
Balka 2005.11.26 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.77
Fordított sorrendben kerestük meg a jelszórészleteket. Óvatosan kellett megközelíteni a ládát, kicsit veszélyes ilyen nyirkos időben (a Vaskapura emlékeztetett). Kár, hogy nem látszott a Duna felülről, egyébként jó a kilátás.

DrHZsolt 2005.10.23 20:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.70
A láda tetszett, mert nem kellett agyon turázni magam, vsizont szép a kilátás, érdekes dolgokat tudtam meg a helyről. A jelszó is jó. Annyi, hogy szerintem nem az első pontnak kéne lennie a doboznak.Amúgy király.

esztelneki 2005.09.27 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Szeretem a környéket, örülök az új infóknak, jó rejtés

Hore 2005.09.23 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
OK.

Baktercsiga 2005.09.11 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
A kollégánk jól instruált (Friderikusz szavaival élve). Mivel itt Paksiában lakolunk, így hát éreztük ez nem lesz porbléma. A biztosnak mégis akkor éreztük a dolgot, mikor Tiba tehénlepénybe lépett s ezzel a szerencsét is magunk mellé állította (főleg mellém). Néki azért kellett némi parlagésfű a "nyomok" eltűntetéséhez. A közelben állatfarm és bizony szúnyogállat is akad. Gyors koordinált mozgás és a feladat pipálva.

Aliendrivers 2005.07.30 19:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.98
Barátnőmnél nyaralva sorra felkerestük Paks környéki ládákat. Gabival ez az első közös ládafogásunk. Nagyon tetszett neki, DE! ISZONYATOSAN SOK A SZÚNYOG ( persze, mert épp egy repülőgéppel hajtották felénk a kis mocskokat:) )
Jó vételt!
Üdv.
(Gabi és Tomi)

guess.who 2005.07.08 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Dunántúli túra 112.

Hát ez egy zűrös találat volt. A két virtuális pont nem okozott gondot, hamar megtaláltuk. De a láda! A temető kapujánál álltunk meg, ahol megkérdeztünk egy helybelit, hogy hogy tudnánk a romokhoz feljutni. Szerinte az innen induló kis utcán kellett mennünk - na ez az utca kb. 30 méter, utána föld és valami mezőgazdász területe, iszonyatos mennyiségű lommal és szeméttel. Mégis próbálkoztunk, hiszen az itteniek csak jobban tudják. Végül mindössze egy keskeny ösvényt találtunk a lom között, ami a dombtetőn levő szántóföldre vitt, mögötte pedig látszottak a romok. A zuhogó esőben nem volt nagy élvezet a szántáson sétálgatni, úgyhogy gyorsan odamentünk a dobozhoz és logoltunk. Na, ez volt a szerencsénk, ugyanis a visszarejtésnél a romok felől két nagy kutya kezdett acsarkodva jönni felénk... Gyorsan elindultunk vissza a szántáson, de azok is jöttek mögöttünk. Végül sikerült a lomtárig elvergődnünk, ahol még mindig volt egy kis előnyünk, úgyhogy gyorsan bevágódtunk a kocsiba. Ekkor kijött a ház és a lomtár tulajdonosa, és kifejezetten szúrós szemekkel bámult, de nem szólt semmit. Egyszóval itt valami nagyon nem jó. :-/
Végül kocsival a biztonság kedvéért megkerültük a dombot, hogy hátha arra van az igazi feljárat a romokhoz - és tényleg. Francba! Nagyon nézelődni viszont az átélt élmények hatására már nem volt kedvünk, úgyhogy paksi látogatásunkat eléggé kurtán-furcsán fejeztük be...

Reggel 2005.07.07 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltuk!

Ezt a kesst is jó szokásunkhoz hűen Gps nélkül, leírás és fényképek alapján kerestük meg. Dunaföldvár után kanyarodtunk ide. Fenn a tetőn éppen kincset kerestek. Úgy látszik folytatják az ásatást. A romokat megcsodáltuk, majd a kincset mi is hamar megleltük. Lefele még ettünk egy fagyit is a Halászcsárda mellett. Nem hagyott bennünk mély nyomot. :-) A másik csárda drive-in, majd elvétve a sétányt a paksi erőműnél jukadtunk ki. Ott is levadásztuk a jelszót, majd irány vissza a korzó. Nagyon tetszett. Kellemes környezetet alakítottak itt ki maguknak a Paksiak. Jól éreztük magunkat. Köszönjük.

Keresni pedig érdemes.....
Akár Gps nékül is. ;-)

Evelin, Brigitta és Reggel

A limes
Mustra
 
SirAbacus 2005.05.29 21:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
megtaláltam...

Mindnekinek tudom ajánlani. Nagyon szépen kiépített park a dombtetőn némi történelemmel fűszerezve...

Külön köszönet az ivókútért ami az életemet mentette meg a hőségben...

SirAbacus

vacakos 2005.05.22 10:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Bull-lal (Godor) együtt voltunk ott. Épp Dunaszekcsőre menet ugrottunk be, de tényleg kicsit problémás volt a dolog... :)
Mi is találkoztunk a csacsikkal( az egyik mindig meg akart enni engem... :) ) és minket is egy kedves bácsi engedet át a kertjén..

-vacakos-

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2005.05.25 21:14]

Godor 2005.05.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
kicsit problémás volt, de reszben mi tettuk azza ...

[Jóváhagyta: Mr Lump Kuala, 2005.05.25 21:14]

Macok 2005.05.21 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Bővebben később.

danpan 2005.05.21 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
A ládát éppen egy csiga és egy csacsi őrizte... Állati (jó) cache ez a Paks!

Csak nyugi!
T. Nagy 2005.05.05 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Megtaláltuk. A környék most üde zöld. A gyalogos forgalom a vártnál gyengébb volt, csak a birkák és a kecskék, kosok tolongtak a rom terület körül (no meg egy ember aki motoros kaszával vágta a füvet).
A Duna part mindig hangulatos. Most sem csalódtunk. Gyönyörűek a most virágzó gesztenye fák.
Apró megjegyzés. Az állóhajó lehet, hogy odébb költözött, mert a megadott pontról mi nem láttuk. (A jelenleg érvényes koordinátákat rögzítettük.)

Kokó 2005.04.05 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.68
Munka után hazafelé. A láda környezete tetszetős és a kilátás is pazar! Kár, hogy a teflonom nem tudja visszaadni.

Fűkocka 2005.03.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
kompoztunk

 
Jutka 2005.03.26 14:07 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

vincze 2005.03.16 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
A "hegyet" déli irányból közelítettük meg, de egy segítőkész gazda átengedett minket a malacok között. A megtalálás innen már könnyen ment.
Üdv.: Vincze család, Flóra, Orsi

 
Zsu. 2005.03.12 10:01 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2005.03.12 10:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Nagyon jó kis multi. Az első pont a legjobb, a második drive-in, de hangulatos, a harmadik (a sétány) szintén megér egy kis sétát. Mi jól szórakoztunk!

Zsu + Mikulás

 
GCsoka 2005.02.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.11
A kilátás szép, a romokban kicsit csalódtunk. Többre számítottunk.
Minden sáros, a kóbor eb is ránk talált, de szemkontaktussal sikerült megfutamítani.

befi 2005.02.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Sokszor járunk Kömlőd és Paks előtt el a 6-os úton, de ritkán állunk meg szétnézni. A tél végi időjárás miatt most is csak rövidre sikerült, de tavasszal alaposabban körülnézünk.
A löszfalról nem sejtettük, hogy római kori emlékeket őriz, csak azt tudtam, hogy védett sáfrány mezőket rejteget. [gps nélkül]
befi

Nightwish-caching 2005.01.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nightwish.hu Fórum Csapata

Hrvatska 2004.12.20 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megtaláltuk GPS nélkül!
Paksiak lévén csak most elöször jártunk Lussoniumban. Érdekes volt a rom. A láda elrejtése valóban veszélyes, de jó volt mellette a jel.A kilátás gyönyörű a Sánc-Hegyről.

Hrvatska (Horváth Tamás)
Horváth Dániel

rucola 2004.12.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Hrvatskával találtuk meg(gps nélkül).

tudo 2004.12.11 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
A Cece - Nagydorog - Paks szakaszon érkeztem kerékpárral. Minthogy az erőmű felől jöttem, fordítva teljesítettem a pontokat. A szép Duna-parti sétány a halászbárkákkal igazi dunai hangulatot árasztott; mintha valahol Szentendrén vagy Szobon lennénk. A városhoz közeledve attól tartottam, hogy esetleg télire az állóhajót bevontatják, de szerencsére a helyén volt.

A padokkal nem volt gond, viszont az 1-es pontot az országút felől, a bicó elrejtése után kerestem meg, a löszfalat megmászva. A nehézséget inkább az jelentette, hogy GCPAKS-1 a rom sarkára mutatott, így 40 m-es körzetben az összes szétágazó akácfa tövét megnéztem. Aztán egy geocaching ikon feltűnése megnyugtatott, és a láda is meglett.

A láda után tekerés vissza Paksra, majd a délelőtt már bevált szakaszon vissza Nagydorog - Cece. A mai 120 km kivette belőlem azt a keveset is, ami a csütörtök után még megmaradt.

Duna-part
 
freddy 2004.11.28 07:54 - Egyéb
Ide is elkisértem Pupuékat.
Vigyázzatok a jeges utakon!

 
ragalyi 2004.11.28 07:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Hajnali indulással a Mecsekbe tartottunk, megálltunk egy-két helyen menet közben.
Régebben sokat dolgoztam Pakson, az erőműben, ebédeltem a csárdában, sétáltam a dunaparton, de a romkert új volt számomra.
Mint freddy képein látszik, csúszós volt az út.

Pupu 2004.11.28 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.43
Úton a Mecsek felé, jókor reggel. Paks kenutúrákról ismert hely, a romkert adott újat.

A Geoegeret elvittük és a Mecsekben a Nyugati sziklafal (GCfal1) ládájába helyeztük át, naplójába ezt a tényt bevezettük. Nem valami forgalmas láda az, van esély egy kis háborítatlan téli álomra.

zsorzs 2004.11.28 07:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.91
A hegytetőről néztük a balesetet, egyenes adásban:-((( A jeges úton felborult egy terepjáró. A láda könnyen meglett, a padokat drive-in megszámoltuk, a hajónál kicsit gyalogoltunk.

Dunapart 
Mr Lump Kuala 2004.11.27 11:00 - Egyéb
Újratelepítettem a ládát, kicsit délebbre biztonságosabb helyre. Az új koordináták már ide mutatnak.
Beköltözött a Geoegér is a GCRoma-ból.

Verébcsapat 2004.11.14 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
A dunakömlödi pincesoron jártunk egy ismerősnél és ha már itt vagyunk. gyerünk ládát keresni. Az idő nem volt ideális (eső, erős szél, hideg). Az első állomásra, a Lussonimra feljutva bőíg áztunk. A láda (vélt) helyét gyorsan azonosítottuk, elkezdődött a kutatás. Jó 40 percig görgettük a köveket, de a láda nem akart előkerülni. Telefonos segítséget kértünk a rejtőtől, aki elmondta, hogy jó helyen keressük. A láda nem lett meg, a jelszót telefonon kaptuk meg. A hely egyébként szép, komolyan fejlesztik, éppen a gyalogút épült (kell is , mert nagy a sár), lehet, hogy pont az építők vitték el ládát.
A másik két pont már könnyen meg lett segítség nélkül is. Jó helynek tüntek még ilyen ronda időben is. A csárdák kosztját nem kostolzuk, a barátoknál fimom kakaspörkölttel vártak.

zmmaja 2004.09.11 10:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
A mai nap első állomása. A kilátás nagyszerű volt, tiszta időben kiabáltam a PMR-be (gondolván messze szál a hangom), de tudom, hogy itt nehéz ládásztársa(ka)t elcsípni az éterben.

zmmaja & Katee

maverick 2004.09.08 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.67 súly: 2.89
TECCCETT. SZERINTEM JÓ REJTÉS. KÖSZI A HAMIT...
Maverick

kupec 2004.08.24 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Az erődtől klassz volt a kilátás, a csárda tényleg kicsit lepukkant, a parti sétány pedig egyszerűen tökéletes. Miután komppal folytattam utamat Dunapataj felé és volt még idő az óránkénti indulásig, csak ücsörögtem ott és néztem a vizet.

freddy 2004.08.15 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Újra Itthon 50

KiVi 2004.08.05 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.24
A 6-oson már 1001x jöttem-mentem, eddig csak a csárdában álltunk meg párszor. Érdemes volt kicsit jobban körülnézni, remek környék! Sajnos a kajautalvány beváltására nem volt időm, így az még ott várja a következő éhes cacheert!

 
nano 2004.07.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Valóban szép hely. A ládában található kaja még mindig megvan...

kl 2004.07.17 15:44 - Megtaláltam
Jó lada. Csoda szép a kilátás, jó a halászlé. Az a baj, hogy előbb ettünk, mint kerestünk [wapon beküldött szöveg]

jalso 2004.07.11 13:15 - Egyéb
A Geobográcsot a 802. Pákozd vár (GCPava) multi utolsó pontjánál lévő ládában helyeztem el, ott keressétek. Lehetőleg olyan helyre vigyétek tovább, amely fenn van a geocaching.com-on is, és jelentsétek be a Travel Bug mozgását is ugyanott. A bug azonosítási száma a com-on: 468496.

A törpehalászlé főzésére szolgáló minibogrács első tartózkodási helye a dunakömlődi halászcsárdához közeli láda volt, a második egy velencei-tavi láda, alig 5 km-re a szúnyogszigeti halászcsárdától. Az az ötletem, hogy kis potyautasunkat továbbra is halászlé-lelőhelyekhez közeli ládákhoz kellene utaztatni.

wildpig 2004.07.11 10:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Bluesfesztről hazafelé Mr. Lump Kuala szíves invitálására. A halászlé élményét meghagytam másnak. Sajnos a geobogrács már elköltözött...

Mr Lump Kuala 2004.07.11 00:00 - Egyéb
Javítottam. Köszi.

clip 2004.07.10 00:00 - Egyéb
Valami gáz van a koordinátákkal, a "gcpaks-2" és a "gcpaks-ösvény a jó kilátáshoz" ugyan az. Szándékos?

jalso 2004.07.07 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.60
Érdekes a névadó rom (a név első pillanatra valamilyen új transzurán elemre emlékeztet, amelyet a közelmúltban történt paksi üzemzavar során fedezett fel a reaktor kutatógárdája), és gazdag a környék halászlé-kultúrája (bár több barátunk és Ildi nejem is inkább a szegedi halászlére esküszik, a'la Öreg Kőrössy). Jó bepillantást ad ezekbe a multi, amelynek első tagját, a ládát, mihul fedezte fel előttem. Ja kérem, a rutin! Neki ez a 9xx. láda, nekem csak a 400. Köszönet a rejtőnek, hogy ide vezérelt.
Megtaláltuk és elhoztuk a Geobogrács nevű Travel Bugot (potyautast). Gratulálok a készítőnek: nagyon helyes kis darab, szinte sajnálom tovább vinni, de hát a potyautasoknak ez a sorsuk. Amint elhelyeztem valamelyik ládában, itt jelentkezem.

Mihul 2004.07.07 12:00 - Megtaláltam
látványos [wapon beküldött szöveg]

BiharyG 2004.07.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.01
Ha mások is járnak arrafelé, nehéz lesz titokban logolni; a láda helye eléggé szem előtt van. A halászcsárda olyan, mint az ÁFÉSZ-halászcsárdák általában, a part viszont - a vasút közelségét leszámítva - kellemes.

BiharyG + Zsuzsi

 
sala 2004.07.03 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Hazai palya [wapon beküldött szöveg]
Azt hiszem, mint helyi lakos, kötelező volt elsőként leszüretelnem. Az erődnél volt ott három túrázó. Már megijedtem, hogy megelőztek, de csak nézelődtek és fotóztak.
Én még javaslom megtekintésre a Sárgödör-teret (N46 37.764 E18 51.274) és a Makovecz templomot (N46 36.775 E18 50.915).
Télre a harmadik állomást rendszerint elvontatják.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu