geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
986. TotálBrutál by Night (GCTOBU)

"...a sorompó áll..." vágjunk bele!

"...a sorompó áll..." vágjunk bele!

A második pont

A második pont

Harmadik pont. Figyeld a kis sárgát!

Harmadik pont. Figyeld a kis sárgát!

Negyedszer. Ahol állok, ott geopalack terem!

Negyedszer. Ahol állok, ott geopalack terem!

Röff-röff, nem láttatok egy geopalackot errefelé?

Röff-röff, nem láttatok egy geopalackot errefelé?

Hatodik pont

Hatodik pont

Itt az ideje, hogy megpihenj egy asztalnál!

Itt az ideje, hogy megpihenj egy asztalnál!
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 160 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.06.13 22:08
Utolsó lényeges változás: 2021.04.20 22:28
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+7V)
Elrejtők: Amancsics
Ládagazda: Évi&Zoli
Nehézség / Terep: 5.0 / 5.0
Úthossz a kiindulóponttól: 25000 m
Megtalálások száma: 102 + 2 sikertelen + 26 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.A ládába TravelBug helyezhető.


Prológus:
A ládát Amancsicstól örököltük. A mai napig hálával tartozunk Neki amiért megörvendeztetett bennünket azzal az élménnyel amit a multi megtalálása jelentett. Akkor már tudtuk, hogy ettől az érzéstől nem szabad senkit sem megfosztani. Ezért kezdtük el toldozni-foldozni, javítgatni a hiányzó pontokat, azzal a szándékkal, hogyha kereshetővé tesszük, akkor újra fogja éleszteni a rejtő. Ténykedésünkre felfigyeltek a szervezők is és felajánlották a láda adoptálását, amit mi szíves-örömest el is vállaltunk. De tudni kell, ez a multi Amancsics szellemi terméke és úgy tökéletes ahogy Ő megalkotta. Iránta érzett tiszteletből, valamint azért mert jobbat úgysem tudtunk volna produkálni, a teljes ládaoldalt változatlanul hagytuk. A javaslatokat, kritikákat továbbra is várjuk, a dícséretet áthárítjuk az ötletgazdára.

A Bükki Nemzeti Park igazgatója 889/4/2004. sz. határozatában engedélyezte a láda kihelyezését. (Köszönet érte!)

Az Országos Kék szerintünk egyik legszebb, legvadregényesebb szakaszán vezet keresztül ez a nyolc állomásos multi, egy kis kitérővel. Alkalmatok lesz megismerni a Mátra éjszakai állatvilágát, találkozhattok disznóval, sassal, sőt pisztrángokkal is, ha figyelmesen jártok :-))! Arról is biztosíthatunk Benneteket, hogy nem Kis- kő fog lezuhanni a szívetekről, ha végigjárjátok a túrát, és a szintemelkedés miatt Szederjes lesz az ajkatok a légszomjtól :-))!

Az egyes pontokon fellelt jelszórészleteket egybeírva kell logolni. Az első ponton a jelszórészlet a már említett háromjegyű szám. A jelszónak végül egy 18 tagból álló karaktersorozatnak kell lennie.
Az első és az utolsó ponttól eltekintve kettő kivételével geopalackot kell
keresni. Igyekeztünk sokatmondó fényképeket és magyarázatot mellékelni, hogy megkönnyítsük a keresést. A következő pont koordinátáit az előző ponton találjátok. Kivéve a másodikét, amit úgy lehet megkapni, hogy a 47° 54.325' és a 20° 08.721' koordináták utolsó három számából levonjátok az első ponton található fehérre festett vasúti jelzőkövön lévő háromjegyű számot (a szám minden egyes számjegye páratlan).

Kérünk mindenkit, hogy a túra végigjárása során tartsa be a természetvédelmi szabályokat. A jelzett turistaúttól a keresés során legfeljebb néhány méterre kell eltávolodni!

A multi végigjárása megfelelő erőnlétet és előkészületeket igényel. A táv 25 km feletti, a szintemelkedés 2000 m körül van. Jelentős szakaszai a tarvágások miatt nyílt terepen vezetnek. Útközben az ivóvízvételi lehetőség bizonytalan, és a túra rövidítése is esetleges, mivel lakott területektől eléggé messze vezet, és végpontjától is 2-4 km a legközelebbi buszmegálló. Az elérhető településeken viszonylag ritka a tömegközlekedés. Az útvonal egyes szakaszai villámveszélyesek.

Az 5/5-ös nehézséget összességében kell értelmezni: a sok pont, illetve a táv és a szintemelkedés miatt jeleztük, egyéb extrém dologra nem kell számítani, de egy-két rejtés azért okozhat meglepetést.
Sok szerencsét! Amancsicsék
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (74 db): környezet: 4.96 rejtés: 4.44 web: 4.40 átlag: 4.60

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Pilis50 2021.07.20 15:59 - Egyéb
Itt jártam!

kettes pont 
Évi&Zoli 2021.04.18 11:00 - Egyéb
Az utolsó megtalálók jelezték, amit ezúton is köszönünk, hogy a 6. pont hiányzik. Ma ellenőriztük és pótoltuk. A palack új helyen várja a következő megtalálót. A koordinátkat és a fotót az oldalon javítottuk. Szerencsés megtalálást!

kópé1993 2021.04.11 14:31 - Megtaláltam
Több részletben, de a végére értem. Nagyon tetszett, köszi a sorozatot!

pliptai 2021.04.11 14:30 - Megtaláltam
Brutális multiírtás kópé1993-al! Köszönet a rejtésért!

gabortel 2021.03.27 12:05 - Megtaláltam
Követtük a jelet felfele, aztán lenéztünk jobbra, lenéztünk balra, csak a csúcsra nem jutottunk. De így is nagy élmény volt! 30.5km, 1700m szint, 10.5 óra, még a kijárási korlátozás alatt is teljesíthető egyhuzamban.

Itt-ott volt kis zökkenő, de Évi&Zoli nagyon segítőkészek, hívjátok Őket bátran. A 6. ponton csak egy kőlapra írt GCTOBU feliratot találtunk; a szikla alatti üregben nem volt ott a palack. Lehet, hogy kicsúszott és valahol a mélyben lapul... De biztos hamar pótolják majd. A végső ponton pedig, ha még mindig senki nem söpörte tisztára a terepet az avartól, és sürget az idő, a tábláktól balra a nagy szikla és a kisebb előkövek közötti árokba ugorjatok be és ott keresgéljetek!

Aniko & Gyuri 2020.12.24 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Élményekben gazdag túra volt minden alkalom, amikor a TOBU pontjait keresgettük.
Mi ugyanis nem egyszerre jártuk végig ezeket a csodás helyeket. Az első öt pontot könnyen megtaláltuk, a palackok rendben vannak. A 6. ponthoz kb fél órás keresgélés után telefonos segítséget kértünk a rejtőtől aki nagyon segítőkész. Az utolsó két pontot szintén hamar megtaláltuk, a végláda olyan sok ajándékot tartalmaz, alig lehet visszazárni. :)
Nagyon tetszett, hogy alaposan megismertette velünk a Mátrát ez a multi, próbára tette erőnlétünket, mégis nagyon jól éreztük magunkat mert a sok-sok természeti csoda elfeledtette a meredek emelkedőket, a csúszós sárdagasztást, a jeges lejtőt a hatodik ponthoz a csúcsról le és még azt is élveztük, hogy a hatalmas köd miatt a szépkilátásokról csupán az orrunkig láttunk. Az erdő viszont ilyenkor is varázslatos a maga sejtelmes zajaival. Nagyon tetszett az is, hogy sokat gondolkodtunk, szerveztük az időnket és útvonalunkat, hogy minél több ládát összegyűjtsünk de a TOBU pontjaival is gyorsan haladjunk. Szuper volt, szeretjük az ehhez hasonló ládákat! :) [Geoládák v3.8.3]

GCTOBU6GCTOBU7
akosgy 2020.11.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.18
A multit még az Amancsics-érában kezdtem el felgöngyölíteni, először a 4. pontig jutottam, ahol hiányzott egy pont. Pár évre rá, az újraélesztés után a 6. pontnál álltam meg, mert nem arra vitt az aktuális túraútvonalam. Most, újabb 5-6 év után jutott eszembe, hogy csak végére kéne már járni. :)

A mai 21 km-es, Mátraházáról indított körtúrába pont beilleszthető volt az utolsó két állomás, mivel a végláda helyét a logokból és a társbérletben lakó hagyományos láda spoilerezéséből már tudtam.

A végládánál kicsit keringtünk, de valóban nem kell körbe lemenni a szikla meredek aljához.

Összességében nagy jó kis sportmulti. Köszönet a rejtésért, az újraélesztésért, ill. azért is, hogy az eredeti jelszórészleteket nem változtattátok meg, így nem kellett elölről kezdenem az egészet. ;)

Robogo 2020.10.17 18:50 - Megtaláltam
Esős, párás időt fogtunk ki ma, de ez nem vette kedvét a kis csapatnak. Mai fő célunk ennek a ládának a megkeresése volt. Nagyon szép helyeken vitt a multi. A végládához már sötétedéskor értünk. Minden pont meglett, a 2.-nál volt egy kis kavar, de csak meglett.
Köszönöm a rejtést!

fa-peti 2020.10.17 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kitkat0123 2020.10.17 18:50 - Megtaláltam
Esős, ködös őszi napon csináltuk végig a multit négyfős csapatunkkal. Az esőnek azért vannak előnyei is, mivel elűzi a muglikat az erdőből. Viszont még sosem láttam az út mellett 2 méterre lapuló nyulat, ami túl későn vett észre minket, így inkább nem futott el, csak lapult és várta, hogy elhaladjunk. Kerítés mellett bóklászó szarvascsordát is láttunk, meg rengeteg sok gombát úton-útfélen, teperő szalamandrákat a turistaúton.

Két autós verzióban mentünk, így megnyugtatott minket a tudat, hogy a célban vár majd egy autó. Egész szépen andalogtunk, minden pontot sikeresen megtaláltunk, kerestünk közben más ládákat is. A brutál része akkor kezdődött, amikor a Pisztrángos-tótól visszakecmeregtünk a gerincre és elkezdett besötétedni. Történt ugyanis, hogy a túránk előtt pár nappal egy mikro-tornádó egy vékony - de jó nagy szintet magába foglaló - sávban hatalmas pusztítást okozott az erdőben és rengeteg fát döntött keresztbe az úton. Semmilyen útkarbantartás nem volt még, így a szitáló ködben haszontalanul vakító fejlámpáinkkal "megsegítve" evickéltünk át a hatalmas fákon és kerülgettük a még friss ágakat.

A végláda és a közeli hus láda megkeresése is okozott némi - szerencsére csak átvitt értelmű - fejtörést, de pár perces keresés után mindegyik meglett.

Leereszkedve a völgybe már gyanús volt a patak zúgása, így nem lepődtünk meg, amikor egy elárasztott gázlóhoz érkeztünk. Én gyorsan lekaptam a cipőmet és -Mr.Hanwag-át-nem-ázó-bakancsú- Robogo segítségével átevickéltem a frissítő folyamban, míg fa-peti és tabletta az itt induló kerítés túloldalán talált nagy köveken ugrándoztak át és sikeresen - a kerítés túloldalán találták magukat! Őszintén nem emlékszem már mi volt a megoldás, de valami kerítés alatti kúszás-mászás rémlik. :) A brutál elé a túra legvége helyezte el a totált, amikor is csúszó, agyagos hegyoldalban kellett leevickélnünk a faluba.

Felejthetetlen nap volt, szépségeket láttunk és megmérettettünk! Szerencsére mindannyian átmentünk a teszten, szuper nap volt.

Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
tabletta 2020.10.17 18:49 - Megtaláltam
Esőben, hidegben, de lenyomtuk egyben.
Le a kalappal a résztvevők előtt!

IMG_20201017_143532 
Hegedüs Zsuzsa 2020.08.30 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Húú de jó érzés, hogy megcsináltam! Régi terv teljesült.
:))
A múlthéten kezdtül el Sirok - Kékestető táv: 22 km az OKT-n (Remete forráshoz kitérővel)
Minden pontnak nagyon jó a koordinátája, nagyon jól kereshető, jó állapotban vannak a palackok.
Nekünk egyedül a Gazoskőnél kellett segítség mert a "majré" is velünk volt, itt nem találtuk meg az ide tartozó láncot csak egy másikat. Nagyon köszönöm a rejtő segítségét ennél a pontnál.
A meleg ellenére nagyon jót túráztunk és sokat gyönyörködtünk a kilátásban.

A mai nap a Vörösmarthy Túristaháztól indultunk, Mátrafüredre túráztunk át 16 km-es túrával. Ma is melegvolt lent az Alföldön :)
A Mátrának ez a szakasza kellemes a meleg ellenére, a végén volt egy kis szakaszon nyitott terep, még itt is elviselhető volt a délutáni hőség.

IMG_3689IMG_3693
IMG_3695IMG_3701
IMG_3739IMG_3705
IMG_3707IMG_3708
IMG_3709IMG_3710
IMG_3747IMG_3752
johnnycache 2020.08.22 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Múlt héten a végládánál az eső közbeszólt, de most bepótoltam. Köszönöm az élményt! :-)

Joanne 2020.08.22 09:15 - Megtaláltam
2017.09.16: Ez első hat pont az OKT Sirok - Mátraháza szakasz közben. Nem volt tervben a pontok megkeresése, mert e nélkül is elég nehéz szakasz. Nem akartam külön még sok pontért kóricálni. De mit ad Isten, a második pontnál megpihentem, néztem a kilátást és teljesen véletlenül a kezembe akad a jelszóhordozó. Na ha a sors így akarta, akkor rákerestem. Az első pont könnyen netkesselhető, de nincs lelkiismeret furdalásom, mert eljöttem mellette. A harmadik meg szintén közel volt a kékhez, mint a második. Aznap meglett az első hat pont és a hetedik koordinátája. A leírás alapos végigolasása utána tudtam, hogy a hetedik koo helyére is 'le' kellene menni, mivel telente a Téli Mátra keretében eljárok arra, gondoltam, majd akkor begyűjtöm.

2020.01.25: 7. pont: Téli Mátra M alatt. 2019-ben nem lett meg, mert nagy volt a hó, és a GPS is rakoncátlankodott. Egy évvel korábban 2018-ban nem vittem GPS-t. 2020-ban minden sima volt. Nem is kell köveket túrni érte, tök egyértelmű a leírás.

2020.08.22: 8. pont: Kékestető 25, 8. Decathlon Mátra túra közben. Régen nem találta meg senki, 15 centi avar fedte. Véletlen volt, hogy ott is ástam. :) De megvan. Nem kell lemenni a szikla meredek aljához. :) Én megtettem.

Örülök nagyon ennek a geocashing.hu kuriózum ládának.

VINAX 2020.07.23 17:27 - Egyéb
Már csak az utolsó pont hiányzik, de arra már nem volt semmi erőnk és ivóvízünk sem.
Viszont egy gyors beszámolót írunk, amíg frissek az emlékek.

Axl húgától kaptunk egy 4 nap, 3 éjszakára szóló ajándékutalványt a Siroki Vár Campingbe, a tervünk pedig az volt vele, hogy akkor hatalmasakat kirándulunk majd a környéken. Azt nem tudom, miért nyár közepén váltottuk be az utalványt... Jobb lett volna hűvösebb időben a Mátrában túrázni, dehát mi kemények vagyunk... Vagy csak azt hittük.

Ezt a ládát terveztük a hosszúhétvégénk csúcspontjának, és az is lett, nagyon izgatottan vártuk, hogy eljöjjön a nagy nap.
Hajnalban kocsival átgurultam Mátraházára, majd onnan a 6:11-es busszal visszajöttem Sirokra, addig Viki elkészítette a szendvicseket, és bepakolt a túratáskákba. Annyi vízet csomagolt, hogy ilyen nehéz talán még sosem volt a hátizsákunk

Sajnos régen nem voltunk már nagyobb túrán több okból kifolyólag: Axl balesete, Viki anyukájának betegsége, házfelújítás, koronavírus, OKJ képzés, plusz edzeni sem voltunk már egy jó ideje, és ezt nem vettük figyelembe. Emiatt a túra háromnegyedénél elfogyott minden erőnk, fájt mindenünk. Ezt nehezítette a hatalmas hőség, a végére pedig a vízünk is elfogyott, pedig 6 literrel indultunk el, a források pedig ki voltak apadva. Szerencsére a Nagy-Zúgó hegy és a Jagus között (a túra felénél), amikor már csak 1,5 liter ivóvizünk maradt, az erdészektől kaptunk hozzá, még 1,5 litert. Ezt kellett beosztanunk Mátraházáig.

De tartottuk egymásban a lelket, és nagyon hálás vagyok, hogy ilyen társam van, akiről tudom, hogy nem csak a túra során képes húzni, segíteni, motiválni, hanem az élet minden területén ott lesz mellettem, és szeretném, ha tudná, hogy ez részemről is így van!

A 7. pont koordinátái megszerzése után láttuk, hogy az hatalmas kitérő, nem kevés színtkülönbséggel. Akármennyire is csalódtam magamban, úgy döntöttünk, hogy máskor fejezzük be a multit. Így az OKT útvonalán felmentünk a Kékestetőre, sajnos ott már minden büfé zárva volt, ezért a sípályán keresztül lesétálunk a kocsihoz Mátraházára. Ezt az utolsó szakaszt már túrabakancs nélkül, zokniban tettem meg a puha füvön.

Hatalmas tiszteletem Vikinek és Lottinak , a tacskónkak is, hogy végicsinálták egy rossz szó nélkül a Sirok - Mátraháza OKT szakaszt. Nekem pedig egy tanulság, hogy vissza kell szereznem az erőnlétemet minél hamarabb!

Köszönjük a rejtő munkáját!
Hamarosan befejezzük a multit.

★Viki & Axl★

IMG_20200723_161333IMG_20200723_155637
IMG_20200723_172757IMG_20200723_152200
IMG_20200723_175038IMG_20200723_192644
IMG_20200723_190309IMG_20200723_091756
IMG_20200723_141009IMG_20200723_161042
IMG_20200723_161030IMG_20200723_184901
IMG_20200725_113449IMG_20200723_111346
IMG_20200723_110332IMG_20200723_085959
kismaczu 2020.05.26 15:00 - Egyéb
Siroki ládázás közben elkezdtük,a második pont koordinátái már megvannak.

986. TotálBrutál by Night  (1)986. TotálBrutál by Night  (2)
986. TotálBrutál by Night  (4) 
Fixis 2020.03.10 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Először egy kéktúra alatt, majd 2 kisebb túra alkalmával gyűjtöttem össze a részleteket. A 7. és a 8. pont megtalálása között több, mint egy év telt el a távolság okán és az idő hiánya miatt. Örülök, hogy megvan, rég bakancslistás volt.
1100. találatom.

ErdőCsöndje 2019.09.15 16:24 - Megtaláltam
Egy kiadós, egész napos túra a Mátra gyönyörű hegycsúcsain, kellemesen elfáradtam. A korábbi megtalálóktól tanulva Mátraházán hagytam az autót, és busszal utaztam Sirokra. 9 után indultam Sirokról, fél 5 előtt értem a végládához, 6-ra vissza az autóhoz. Múlt héten is jártam errefelé esőben, akkor begyűjtöttem a környékbeli ládákat, jó volt most az ismerős helyeket napsütésben újra bejárni. Szuper volt, köszönöm!

melinya 2019.06.19 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk :-) Köszönjük a rejtők munkáját :-) [g:hu 1.6.2y]
Végre ez is mosolyog :-) Jó kis túra volt. Köszönjük a logokban található hasznos infókat, valamint a rejtő telefonos segítségét. Az esős időjárás hol a lábunkat hol pedig a ruházatunkat áztatta :-) A multi gondosan karbantartott, minden pont könnyen megtalálható. Szuper TotálBrutál volt :-)

Évi&Zoli 2019.04.20 14:00 - Egyéb
Ma a Mátraháza-Sirok OKT szakaszának teljesítése közben lehetőségünk volt a pontok karbantartására. Az előző megtaláló azimee útmutatása alapján ez meg is történt. Köszönjük az önzetlen segítséget! Felfrissülve várja a következő megtalálókat.

azimee 2019.04.11 16:20 - Megtaláltam
Sirok-Mátraháza OKT közben.
Köszönöm.

(bővebben később)

fkmaster 2018.09.02 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.29
Két hete mentem végig az első 7 ponton a bércet övező új geoládákkal együtt, így az utolsó pontra már nem értem volna világosban. Jobb volt, hogy ma fejeztem be, mert még így is közel egy órát kerestük - a tavalyi avar alatt sikertelenül. Végül a rejtő telefonos segítségével lett meg, köszönjük, hogy visszahívott!

Piroskaa1 2018.05.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Párommal, Blue Malival vágtam neki eme remek túrának. Régebben akartuk már teljesíteni, de nem sikerült, végül úgy döntöttünk májusban akár lesz hozzá túratárs, akár nem, akkor is megcsináljuk. Időjárás kegyes volt hozzánk, előző nap esett a Mátrában, így kellemes hűs levegő áradt a talajból. Talán a vizes talaj nem csúszott annyira, mint a száraz , poros föld. Oroszlánvárig nagyon jól bírtam, fejben elhatároztam, ha idáig könnyedén veszem az útvonalat, akkor utána már gyerekjáték lesz a multi teljesítése. Tévedtem, mert azt vettem észre, hogy folyamatosan fel-le megyünk a hegyvonulaton. Talán a legnehezebb része az volt, amikor legyalogoltunk a Pisztrángosig, és láttam, hova kell vissza felküzdenem magam. Itt megpihentünk egy kicsit, párom biztatott, hogy max fél óra alatt felérünk, és nagy meglepetésemre sikerült fél órán belül megállás nélkül leküzdenem az emelkedőt. Következő holtpont akkor következett el, amikor leereszkedtünk a Kis-kőhöz. Naivan azt hittem, hogy szinten maradunk, és nem kell újabb emelkedőt megmásznini a Kékestetőre.

Jól éreztem magam, köszönöm a rejtő segítségét. Gyönyörű helyeken jártunk, kilátás csodálatos volt:) Képeket párom (BlueMali) feltöltötte, ezért nem másolom be újra őket. Természet ajándéka volt, hogy a Remete-forrás után tőlünk pár méterre egy őzike csapat egyesével ugrálta át az erdészek által kihelyezett kerítést. Pár percet várakoztunk, hogy ne zavarjuk meg őket. Legkisebb őzike, aki utoljára maradt, kicsit bátortalan volt, többször neki futott a kerítés átugrásának. Ahogy észrevett bennünket, rögtön sikerült neki is :)

Adatok:
Táv: 36,58 km
Szint: 2277 m
Teljes idő: 11:40 ó
Mozgás idő: 09:37 ó
Mozgás átlag sebesség: 3,8 km

Végre megtaláltam :)Párommal, aki sokat segített eme láda teljesítésében :)
Blue Mali 2018.05.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Tegnap akartuk ezt megcsinálni, de a pénteki nap átszervezte mára, jó mondjuk nem is bántuk, mert tegnap csúnya vihar volt a Mátrában is! Ennek hatását tapasztaltuk ma! Vizes aljnövényzet, saras, csúszós útszakaszok tarkították a délelőttünket!
Szerencsére elértük a 7:01-es buszt Mátraházán, s mivel Piroska szépen nézett, s ezért a kedves sofőr meg is ált a Verpeléti elágazásnál, így nyertünk egy kis előnyt! :)
Sirok (volt) VMH-től egészen jól ment a Sötét-Lápa Nyeregig, majd ami fejben már megvolt, ott terepen is láttuk, hogy ami szintet veszteni fogunk a "Pisztrángos"-ig, azt mind vissza is kell nyernünk! Mivel nem volt elég a hátizsákom súlya, így benyomtam fél liter vizet, majd a közeli forrás vizéből vettem 4 litert, így a Gabi halála nevezetű kereszteződés érintésével vissza is másztunk a Sötét Lápához!
Innen széles erdészeti úton meneteltünk, ami egy idő után elfogyott, vagy a föld nyelte el! Nem maradt más, mint 140 méter toronyiránt le a kék kerékpáros túraútra. Ezen sima ügy volt eljutni a Négyes határhoz! Innen még megnéztük a Kis-követ, majd elindultunk a Kékesre! Folyamatosan emelkedtünk! Majd a tetőn konstatáltuk, hogy kihalt! Még egy szörpöt sem tudunk inni, sebaj, innen már csak lefelé van! Mátraházára érkezve egy leves, meg bodzaszörp erejéig beültünk az étterembe, majd track mentése után indultunk haza!
Szép, csodás nap volt! Nagyon jó idő volt, a hőmérséklet/hőérzet/komfort megfelelő volt!
Szerintem ennél jobb, szebb, kilátást adó időt kívánni sem lehetett volna!

Adatok;

Táv: 36,58 km
Szint: 2277 m
Teljes idő: 11:40 ó
Mozgás idő: 09:37 ó
Mozgás átlag sebesség: 3,8 km

Elfáradtunk, de tényleg jó volt!

Köszönjük szépen a Kedves Rejtő hathatós segítségét!
Segítség nélkül nem könnyű a feladat, főleg, hogy egy nem mindennapi multiládáról van szó!

GCTOBU-1GCTOBU-2
GCTOBU-3GCTOBU-5
GCTOBU-6GCTOBU-7
GCTOBU-8GCTOBU-1
GCTOBU-2GCTOBU-3
GCTOBU-4GCTOBU-5
GCTOBU-6GCTOBU-7
GCTOBU-8GCTOBU-1
GCTOBU-2GCTOBU-3
GCTOBU-4GCTOBU-5
GCTOBU-6GCTOBU-7
GCTOBU-8GCTOBU-1
GCTOBU-2GCTOBU-3
GCTOBU-4GCTOBU-5
GCTOBU-7GCTOBU-8
GCTOBU-1GCTOBU-2
GCTOBU-3GCTOBU-1
GCTOBU-2 
geooszi 2017.12.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Évekkel ezelőtt kezdtem neki a multinak és el is jutottam a hetedik pontig. Egyrészt akkor nem volt időm befejezni, másrészt az utolsó pont koordinátái nem voltak jól olvashatóak akkor még (legalábbis az én fotóimon nagyon nem volt egyértelmű egy-két szám). Így szüneteltettem egy ideig. Most azonban egy Markaz - Szállás-bérc - hetes pont újra (most tökéletesen olvasható a koo. és a jelszórészlet) - nyolcas pont- Markaz körtúrával befejeztem a multit.
Az utolsó pontot keresgéltem egy ideig, végül 6-7 méterre a GPS által jelzett ponttól megleltem (3 méteres GPS pontosság mellett). Esetleg elkelne ehhez a ponthoz egy kis segítség a leírásban...
Klassz helyek, szép túra/túrák! Köszönet a rejtésért!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (130 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]