geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
976. Mesztegnyő Erdei Vasút (GCMEV)
MEV
MEV
MEV állomás
MEV állomás
Vonat
Vonat
Sínek az erdőben
Sínek az erdőben
Felsőkak végállomás 2012.
Felsőkak végállomás 2012.
Templom
Templom
Faluház
Faluház
Ahol sül a rétes
Ahol sül a rétes
Harangok 2004.
Harangok 2004.
Harangláb 2012.
Harangláb 2012.

Tó
A régi rejtek
A régi rejtek

Szélesség N 46° 29,412'
Hosszúság E 17° 26,984'
Magasság: 128 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.05.31 12:30
Utolsó lényeges változás: 2017.04.14 18:55
Utolsó változás: 2018.05.01 10:16
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: waneqr
Felhasználó: Terdik Család
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
További infók: http://petika.try.hu/vonat/14.htm
Megtalálások száma: 229 + 2 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Háromállomásos ládasor Mesztegnyő és a Busvári-tó között, ahol a jelszó az egyes pontokon összegyűjthető részletek egybeírva.

1. Az első jelszórészlet a MEV végállomáson található épület táblájába vésett betük száma osztva kettővel.
 N 46° 30,446' E 17° 26,009' 130 m [GCMEV-1]
2. A második rész a Faluház bejáratával szembeni emlékmű mellett álló borostyánnal benőtt tuja ágai között, földtől kb. 80 cm-re átm. 5 cm * 9 cm-es dobozban. .  N 46° 29,811' E 17° 25,382' 130 m [GCMEV-2]
3. Az utolsó pedig a
 N 46° 29,412' E 17° 26,984' 125 m [GCMEV-3]
koordinátákon lévő 18*14*7 cm-es ládában, amely egy fa alsó részén rejtőzik.


A ládába TravelBug helyezhető.


A láda
A megadott koordináták magára a ládára mutatnak, melyben található a magyarországi kisvasutak ládasorozat záróládájához szükséges információ is. A láda közepes méretű doboz, melybe CD nem fér bele.

A magyarországi kisvasutak geoládasorozat 14. tagja: Mesztegnyő Erdei Vasút.

Útvonaljavaslat
Az oda-vissza megközelítőleg 4 km-es sétát ajánlott a templom közeléből, a faluháztól (2-es pont) indítani - felkeresve előzőleg a kisvasút állomását (1-es pont) -, a kéken Kék sáv keletre tartva egészen a Busvári-halastóig (3-as pont).
Autóval a falu végig menve jelentősen lerövidíthető az út;
off-road módban akár pár száz méterre. Azonban aki jót akar az gyalog vagy kerékpárral teszi meg az utat, sőt tovább megy a kéken. Megéri. Érdekes lehet vonatozással kiegészíteni a túrát; Felsőkaktól vagy valamely megállótól vissza gyalogosan felkeresni a ládát.

Mesztegnyő a 68-as út mellett, Marcalitól 10 km, a Balatontól 23 km-re délre fekszik. Megközelíthető a dél-dunántúli kék turistaúton is, mely áthalad a településen, s kisvasút nyomvonalát követve a Boronka-melléki Tájvédelmi körzeten.

Ládatörténet
Hála az adoptálás előtti ládakarbantartásokért macikupacnak és befinek!
2010.08.26.: A ládát gondozásra megkaptuk waneqr-től.
2010.09.05.: A mocsaras részről szárazabb helyre költözött a láda
2011.06.17.: Új láda és logbook került kihelyezésre, a régi feltehetően a nem messze dolgozó fakitermelők martaléka lett.
2012.08.26.: A ládaleírás aktualizálása a látnivalók megváltozása miatt. A jelszó meghatározása is változott.
2015. 05.18. Köszönet Arnold Lászlónak a ládapótlásért.
2016.07.17.: A Faluház felújítása miatt, a második pont helye és a jelszó is megváltozott.
2017.03.14.: A láda sorozatos eltűnés miatt új helyre költözött.

Háttér

Kisvasút
A Hunyadi grófok építették az 1925-tól működő kisvasút ősét, a "Muki"-t; mely a fakitermelést szolgálva 1945-ig gőzmozdonnyal üzemelt. Az államosítás követően az erdészet használta lóvontatású vasútként. 1960-ra több mint 9 kilométer hosszan futottak már a szerelvények; dízelmozdonyokkal, menetrend szerint szállítva a környező puszták lakosságát is. A fakitermelés visszaesése, valamint Kak-puszta, Libickozma, Háromház, Kopár-puszta, Lencsen-puszta és Cserfekvés elnéptelenedése miatt a kisvasút jelentősége lecsökkent. Mára a személyszállítás csak turisztikai célokra korlátozódik. A kisvasút Mesztegnyő és Felsőkak között szállítja a kirándulókat, 45 perc alatt megtéve a 8820 méteres utat. A mesztegnyői MÁV vasútállomás és az erdészet fűrészüzeme mellől indulnak a szerelvények. A vonat pár kilométer megtétele után a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetbe ér. Elzakatol a Busvári-halastó mellett, majd elhagyva Szúnyogvárat és Répcehomokot átszeli a Hajmáslapi-halastavat; Nagyhomok, majd Mélyégert követően befut Felsőkak végállomásra, ahol pihenő és piknikező hely várja az utazókat.
A kisvasútról itt tudsz meg többet.

Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet
A körzet sajátossága a nagyrészt erdő borította, vízfolyások szabdalta, halastavakkal tarkította, rétekkel és homokpusztákkal tagolt táj. A terület 16 halastavát a XX. század elején építették ki, miután lecsapolták a berkek és posványok zömét. A környék szubmediterrán klímájával számtalan élőlénynek kínál szállás-, illetve pihenőhelyet. Zöld folyosó ez a Kis-Balaton és a Dráva-mente vizes élőhelyei között.
Megtalálható itt a rucaöröm, a sárgaliliom, a szibériai nőszirom, a mocsári kosbor, a kakasmandikó, a ciklámen, a tavaszi tőzike, a csodabogyó, a hunyor, a keltike,... még a nevük is szép ezeknek a növényeknek. A gerinctelen állatok közül említést érdemel egy innen leírt hártyásszárnyú faj és a sisakos sáska (Acrida hungarica). A kétéltűek és hüllők képviselői a zöld és barna varangy, a barna ásóbéka, a vöröshasú unka, a tarajos és pettyes gőte, a mocsári teknős, a törékeny gyík, az erdei sikló, a vízi- és kockás sikló, valamint a keresztes vipera. A madárvilág is változatos: kárókatona, bakcsó, gólya, böjti, kanalas, barát- és kontyos réce, ezüst- és dankasirály, egerészölyv, kis kócsag, holló, dolmányos varjú, vízityúk, vörös gém, fekete, nagy és kis harkály, macskabagoly, erdei és réti fülesbagoly. Az itt fellelhető réti sas és a fekete gólya fészkelőhelyeit szigorúan védik. Védett kisemlősök a törpe, az erdei, a vízi, a mezei és a keleti cickány, valamint a kései denevér. Él itt továbbá sün, vidra, menyét és nyest is. A nagyvadak közül a gímszarvas, az őz és a vaddisznó fordul gyakorta elő.

Mesztegnyő
Somogy északnyugati szegletében fekvő község története, mint Magyarország történelme. Már a honfoglalás korában is lakott, de első ismert birtokosa Mesztegnyei Szerecsen Mihály volt; aki azonban 1408-ban felségárulás miatt vesztette el a falut és földjeit. Az ezt követő számos tulajdonosváltás ellenére a település fejlődése töretlen volt. A XV. század végére már vásártartási joggal rendelkezett és mezővárosi címet kapott. Ezt szakította meg a török hódoltság időszaka; amikor ugyan a legendák szerint a helyi kanászok furkósbottal kergették el a törököket, de a falu valójában szinte teljesen lepusztult, s a lakosság nagy része elvándorolt, sokan pedig a környékbeli mocsarakba, erdőkbe menekültek. A XVIII. században - mikor a környék a Hunyadiak kezébe került - kapott új lendületet a fejlődés. Templom, kolostor gépesített gazdaság, gazdasági kisvasút és téglaégető építése jelzi ezt az időszakot. A zsellérek helyzete az évtizedek alatt azonban nem sokat javult, s ez aztán az 1840-es véres parasztlázadáshoz vezetett. A forradalom és szabadságharcot követő nagy gazdasági válságot szőlővész és kolerajárvány tetőzte. Sokan emigráltak innen is. A XX. század azonban nemcsak sorscsapásokat, hanem fejlődést is hozott a tájra. A lakosság lélekszáma csaknem elérte a kétezret.
A régi, két harangot tartó haranglábat megviselte az idő, és mivel a kisebbik harang már egy ideje a falu temetőjében teljesít szolgálatot, új haranglábat építettek.

Templom a Sári-csatorna által duzzasztott egyik halastó szomszédságában áll, a Nepomuki Szent János tiszteletére szentelt templom. Barokk stílusban épült 1757-ben, s a mellékoltárok freskóit Dorfmeister István alkotta 1772-ben. Mellette a hajdani rendház, ma iskola; amelyben a ferences rend szerzeteseit követően a Szent Vince-rend apácái tanítottak és gazdálkodtak. Kertjében a 1840-es helyi zendülés emlékére állított kereszt áll. Ezen a helyről vigyázza a község három védőszentje - Donát, Flórián és Vendel - a szőlőhegyet, a falut és a háziállatokat.

Faluház a templommal szemben található a 18. század végén emelt egykori iskola, a mai Faluház, melyben helytörténeti és néprajzi gyűjtemény található. Minden év nyarán hagyományőrző tábort szerveznek itt gyermekeknek, ahol alkalmuk nyílik megismerni a hímzés, népviseleti babakészítés, fafaragás és az agyagmunka rejtelmeit.

Kisvasút nap, amit április végén - május elején rendeznek meg, s ekkor Felsőkakon, a MEV végállomásán tartanak majálist.

Gólyafesztivál egy évente megrendezendő esemény a gólyák tiszteletére, melyek nagy becsben vannak a településen. Ahol országosan egy főre vetítve a legtöbb gólya található. Nem csoda, hiszen a csaknem kéttucat tó és lápos környezete bőséges és finom falatokkal szolgál számukra.

Rétesfesztivál, mely a Nagyszakácsiban évente megrendezésre kerülő a szakácsverseny mellett Somogy másik érdekes gasztronómiai eseménye. A Fő utcát erre a napra a szakácsok veszik birtokukba, hogy több tízezer rétest készítsenek el a lehető legváltozatosabb receptek szerint. Van itt a szokásos tökös-mákos, túrós és káposztás rétes mellett babos, szilvás-káposztás, bolognai, gyümölcsös és még számtalan más különlegesség is.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (161 db): környezet: 4.63 rejtés: 4.41 web: 4.67 átlag: 4.57

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

dildi 2019.11.09 08:30 - Megtaláltam
köszi a rejtést.

2 
Wulka2 2019.11.09 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszi a rejtést!

Liberty 2019.10.19 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Somogyi barangolásunk közben kerestük fel a régi erdei kisvasút nyomvonalát. A sínek mentén sétáltunk el a Boronka-patak mellett elrejtett ládához. A halastó és a régi vasúti megállóhely is hangulatos, köszönet a rejtésért.

pappcsalád 2019.10.19 16:35 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

markovicsa 2019.09.12 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Kék túráztam Zalaegerszeg és Kaposvár között 09.06-14-ig. Az első három nap egész éjszaka esett, a harmadik éjszaka borzasztó vihar volt, villámlott, dörgött, esett. Az út eleje agyagos, nem itta el a sok esőt a föld, ezért nagyon nehezen tudtunk gyalogolni, hihetetlen sár volt. Gyakran a cipőt nem lehetett felismerni. Nem adtuk fel, végig jártuk az útvonalat. E miatt a kék jelzéstől távolabbi ládákat nem mertem bevállalni, egyrészt a sár, másrészt töltöm a 67. évet és a túratársak nem vártak rám, gyakran rohantam utánuk. Szerencsére a kisvasút talpfáin tudtunk haladni, itt már inkább homokos volt a talaj, de mindenütt pocsolya és a gépek tönkre tették az utat. E ládánál is segítséget kellett kérnem, két jelszó részletet nem értem el. Köszönöm szépen a Rejtő segítségét, nagyon gyorsan kisegített.

DSC00096DSC00097
szalaij 2019.08.25 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Kogerj 2019.08.25 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kissss 2019.08.18 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
DDK közben kerestem. Sajnos csak utólag itthon vettem észre, hogy nem jól töltöttem le a ládaadatokat, így lemaradt az utolsó pont felkeresése. Ha így is elfogadható, kérem a találat jóváhagyását. A két megtalált jelszórészletet e-mailben elküldöm. Köszi a lehetőséget!

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2019.10.02 19:32]

IMG_20190818_093653IMG_20190818_133533
banyóka 2019.08.18 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
A kisvonatozással kezdtük. A tónál megnéztük a kilátót, majd elindultunk gyalog vissza a sínek mentén a három lánnyal. A vonat, amikor előzött minket, meg is állt. Kicsit sem néztek bolondnak minket, hogy inkább a sétát válasszuk. A sínek mentén akkora.forgalom volt, hogy egy frekventált turistaút is megirigyelhette volna. Az utolsó 500 méteren Kamilla már többet ült a sínen, mint jött, de azért csak visszaértünk.

Fringilla és Kuglóf 2019.07.17 15:00 - Megtaláltam
Az első két pont jelszavát e- mailben küldjük, a harmadik pontot vonattal próbáltuk volna becserkészni, de a kisvasút a tó másik végén, a kilátónál állt meg fél órára, ami nem volt elég a kereséshez. Babával mi sem vállaltuk be a visszagyaloglást. Kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását! Köszönjük a lehetőséget.

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2019.07.18 19:25]

IMG_20190717_153145IMG_20190717_141653
IMG_20190717_153101IMG_20190717_140452
tred 2019.07.14 16:00 - Megtaláltam
Az első két pontot megcsináltuk, a vonatindulásig, mert persze nem néztem menetrendet, a harmadikon viszont csak "átsiklottunk". Soknak találtuk gyalog, pici babával. Szép élmény volt. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2019.07.16 07:30]

anettnori 2019.07.01 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Üzemszünet volt, de ettől még jól éreztem magam. Az első két pontot autós közelítéssel cserkésztem be, aztán biciklire váltottam.
A rejteket kerestem egy darabig, mire meglett. Hiába, ilyenkor már nagyon fejlett a vegetáció. A láda környéke gyönyörű!

IMG_20190701_093041IMG_20190701_102328
IMG_20190701_102334IMG_20190701_102353
pgyp 2019.06.22 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.97
Megvagy! [g:hu 1.6.2y]
Időben odaértünk a 10 órás indulásra, ahol kicsit meglepődtek, hogy mi csak oda kérünk jegyet, mert nem szoktak. A madárlesig mentünk, ott megnéztük volna a madarakat, de csak két vadkacsa volt a vízen - ennél a legtöbb vzparton többet látunk. Gyalgolotunk vissza az állomásra, így meglett a 3. pont (spoiler: a patak keleti partján), de a rejtekbe egy hangyaboly költözött és ijedten menekítették a tojásokat, míg én logoltam.

szalais78 2019.03.09 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.1x]

feldelaci 2019.03.02 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Dóri&Viktor 2019.02.16 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszönjük a rejtést! Varázslatos volt az út a kisvasút nyomvonalán ès a tavak mellett.

KataJani 2019.02.16 11:45 - Megtaláltam
Zöldsportos DDK alatt. [g:hu 1.6.1x]

Goldenbay 2019.02.16 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zolas21 2019.02.15 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Fixis 2019.02.15 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
RP-DDK közben begyűjtve.

Kókány_művek 2019.01.15 11:49 - Megtaláltam
Tegnap Libickozma felől mentünk a végállomásra, ma meg Mesztegnyőről gyalogoltunk végig a nyomvonalon. Köszi! [Geoládák v2.2.5]

ha2 2019.01.02 11:45 - Megtaláltam
Hoztam magammal egy csereládát de ide túl nagynak bizonyult. Egyébként most teljesen rendben van a rejtés. A rejtek tiszta,logbook száraz.
Jó kis séta volt a friss hideg szélben nagyrészt a sínek mentén. 1.-3.-2. sorrendben fogtam a pontokat.

010
levcsesz 2018.09.29 18:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

Kertész család 2018.07.09 11:10 - Megtaláltam
Az első ponton lévő jelszórészlet számunkra kissé megtévesztő volt, mert mi a tényleges jelentésében értelmeztük a betűk számát,holott a jelszórészlet a karakterek számára vonatkozik.
Az első pontot kisvonatozással összekötve kerestük meg, a harmadik jelszórészletért másnap visszasétáltunk. A láda valóban siralmas állapotban van, megrakva milliónyi hangyatojással és hangyával. Mi is kitakarítottuk, de szerintem ez "Kőműveskelemen-munka".
A vonatozás élmény volt,a vasutasok nagyon rugalmasak voltak, az állásidőt a kilátó megállójába tették át,így még a kilátóba is fel tudtunk szaladni.
Köszönjük a rejtést.

N.Zs. 2018.06.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Egészen jó állapotban van a Kisvasút, nem úgy, mint a láda, ami leesett a helyéről és tele volt szárnyas hangyával és hangyatojással. Kiszedtem belőle mindent, kitakarítottam, de gyanítom, hogy nem fog sokáig tartani ez az állapot. A logbook zacskóban van.
A régi állomás épületnek szauna illata volt.
Útközben egy vadászó gólyát láttunk akció közben

elkapta
 
horvath_jani 2018.04.21 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

g-tabe 2018.04.14 12:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Göde 2017.12.04 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Kellemes séta az erdőben, a kisvasút nyomvonalán. Ez is kimaradt volna az életemből.

lajtmann 2017.10.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Benéztem, köszönjük a rejtő segítségét.

anettx 2017.08.26 17:21 - Megtaláltam
TFTC!
Somogyi bolyongás - vadregényes helyek - érdekes látnivalók
Másik célpont mára.
Nagyon tetszett a kéktúra nyomvonala a vasút mellett.
Fura az 1. pontnál az elhanyagolt, romos vasútépület mellett mégis gondozott a terep.
Na itt sem jár sűrűn a kisvasút.

gcmev-IMG_4209gcmev-IMG_4244
csaba159 2017.07.18 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kiaribua 2017.07.15 12:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Rétesfesztivál közben begyűjtve.

navigaator 2017.07.14 00:00 - Megtaláltam
-

Molli 2017.06.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

tabletta 2017.05.13 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BPeterDV 2017.04.29 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eFeS 2017.04.29 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Levadászva a I. Somogyi Geocaching Túra keretében BPeterDV és vaj+zs kollégákkal. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
--
Nagy élmény volt a kisvonatozás, a környék meseszép. Az "Elveszett falvak" tanösvényen mentünk végig. Az elnéptelenedés ilyen mérvű megtapasztalása döbbenetes volt. A hajdanvolt templom helye és a semmiből megjelenő temető látványa szomorkás hangulatot ad a túrának.
--
Az "Elveszett falvak" tanösvény 11-es pontja utáni kanyarból fogható - még a kisvonat menetidején belül - a fajszi fás legelő ládája (GCFJSZ).

geocaching_somogyDSC_1253_1600
DSC_1257_1600DSC_1270_1600_1024
 
vaj+zs 2017.04.29 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönöm a rejtést.

melinya 2017.04.29 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2017.04.16 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kujti 2017.04.02 12:55 - Megtaláltam
Egy jó túra keretében. Köszönöm a rejtő segítségét! Visszafelé Mesztegnyőbe az erdei vonattal, élmény. :)

Kokó 2017.03.15 10:19 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2017.03.15 10:19 - Megtaláltam
Kisvasutak nyomában 26.

2-3-1 sorrendben kerestük fel a pontokat. A faluház és a központ igen tetszetős. A henger belül vizes, tartalma ronggyá ázva, így cserértük a belsejét.
A harmadik ponthoz kellemes sétával jutottunk, de 15 perc keresgélés után sem leltük a ládát, így admin segítséggel újrarejtettük, egy egész picit arrébb, árvíz mentes helyen.
Sétáltunk még egy nagyot az erdőben, majd visszafelé találkoztunk a kisvasúttal is.
Az első pont innen gyorsan ment, de ott valahogy többre számítottam.
Összességében tetszett
Köszi

3. ponthoz segítség: "gonoszok"

20170315_09141520170315_094908
20170315_09530420170315_100102
20170315_11103220170315_111044
20170315_11105720170315_114644
20170315_08594420170315_090001_HDR
20170315_09001420170315_090038
20170315_090134_HDR20170315_090205
somga 2016.08.13 16:00 - Megtaláltam
A Felsőkak végállomástól gyalog kerestük fel a pontokat. Csodálatos, szinte érintetlen környezet.A falu barátságos, rendezett, és virágos. Köszönjük!

vanek01 2016.06.12 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A kisvasúttal elmentünk a végállomásig és gyalog vissza. Nagyon szép túra volt. A láda meglett, de 2. ponton mi sem találtuk a táblát. Köszönöm a rejtő szíves segítségét!

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2016.06.12 21:57]

image 
Varga24 2016.04.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk a gyerekekkel egy kellemes bringatúra keretében.
A 2. ponthoz májusban is kell a segítség.

 
james 2016.04.05 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a hely bemutatását és a rejtői segítéseget a 2. pont vonatkozásában.

James

sosi 2016.03.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Kéktúrázás során a régióban töltöttünk 3 napot. Szállásunk a 2. ponton, a mesztegnyői faluházban volt.
Remek hely a Boronka-melléki TK! Patakok, csatornák, tavak, madarak, őzek, szarvasok, hóvirág, tőzike és még ki tudja mennyi izgalom várja az idelátogatókat.
Az ismertető tábla még mindig hiányozik. Kérem a rejtőt a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2016.03.18 16:05]

pwIMG_4955
IMG_4960IMG_4964
IMG_4971IMG_4991
geri83 2016.01.30 14:05 - Megtaláltam
Somogyi kisvasutazós kiruccanás kapcsán jártam erre. Így télen is szép a környék, úgyhogy ha már üzemelni fog, egy bringás-vonatozós túrára még biztos visszajövök.
A 2. ponton (még mindig) nincsenek kint az ismertető táblák, így nem olvasható a jelszó sem. Megpróbáltam találgatni, de nem jött be. :) Kérném a fényképek alapján az elfogadást. A másik két helyszín rendben van.

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2016.02.05 20:01]

Köszönöm!

2016-01-30 13.43.272016-01-30 14.05.57maszk
2016-01-30 14.02.082016-01-30 14.08.01
2016-01-30 14.08.242016-01-30 14.17.44
2016-01-30 14.25.38 
carmin 2015.08.20 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
A 2. ponton a harang mögötti ismertető táblát beszedték, ne keressétek. Ezúton is köszönöm a rejtő gyors segítségét. Köszönjük a rejtést.

h725 2015.07.10 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszönjük a rejtést, szép helyeket mutatott. Nem különben a rejtő utólagos kedves segítségét !

( A vonatos képek két nappal később készültek, de végül is ide tartoznak. )

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

 
arnoldlaszlo 2015.05.18 13:00 - Megtaláltam
Csodálatos időben Balatonfenyves-Csömend-Mesztegnyő-Felsőkak-Libickozma-Oszopán útirányon tekertünk.
Még életemben nem voltam a meszgetnyői kisvasút közelében sem, úgyhogy új élményt jelentett az erdőben a vasút mellett bicajozni.

Indulás előtt láttam, hogy beteg a láda, ezért a rejtővel történt egyeztetést követően vittem gyógyládát. Reméljük egy darabig megmarad. A rejtek szétbontásakor vigyázzatok, mert a kövek nehezek. Nehogy sérülés legyen a vége!

vajasfok 2015.05.01 14:27 - Megtaláltam
Kérném a kép és az e-mailben küldött jelszó alapján az elfogadást!

Köszönöm!

 
kobcikrajci 2015.04.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.39
Ötvöskónyi-Osztopán geotúra bicajjal. Előre tudtam, hogy a láda hiányzik, de azért végiglátogattam a pontokat. Úgy tűnik, hogy a szezon itt még nem indult be, de a pálya mellett néhol látszott a friss talpfacsere, a plakátok szerint pedig május elsején nagyszabású ünneplés lesz a vasparipákkal. Szép a tó mellett haladó részlet, a pusztai végállomást pedig még egy másik láda okán úgyis felkeresem még, bár ma is a közelébe jutottam az elsüllyedt világok felkutatása során. ;)
Köszönöm a rejtőnek, hogy készségesen, azonnal elküldte a hiányzó jelszórészleteket!

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2015.04.26 07:50]

Bacsó 2015.02.20 09:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Fehérkúttal közösen kerestük meg a multuit. Sajnos a hídnál nincs meg a láda, a képek alapján kérném a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2015.02.25 21:20]

 
fehérkút 2015.02.20 08:50 - Megtaláltam
Sajnos a hídnál lévő láda már "ezer éve" hiányzik. Kéne pótolni!

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2015.02.23 20:00]

RealRaul 2014.09.14 10:45 - Megtaláltam
Közös ládázás othnan-nal.

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2014.09.18 18:48]

 
othnan 2014.09.14 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
Közös ládázás realraul-ékkal. A nagy eső, és az előző blog-ok miatt nem is kerestük a ládát. Nagy élmény volt a vonatozás, Láttunk őzeket, hattyúkat, borzvárat, csak a meg-meg eredő eső rontott az élményen. Az erdőmérnök úr szerint, tudnak a ládáról és ugyan végeztek felújításokat a környéken de a ládát nem bántották. Képek alapján kérjük megtaláltnak tekinteni. Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2014.09.15 21:18]

nmárti 2014.08.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Az első két ponttal nem volt gond. Nagyon szép a település, ide vissza kell jönni a rétesfesztiválra. A ládát mi sem találtuk. Kérem a találat elfogadását! Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2014.08.24 18:44]

Köszönöm és melléklem a képeket :)

eTiGeR 2014.05.10 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Az 1-es és a 2-es pont gond nélkül meglett, de a végláda sajnos nem volt a helyén, eltűnt!... :( Végigkutattuk a híd alját, a környező bokrokat, az összes vélhető "műtárgyat", de sajna nem lett meg. A hidat úgy néz ki hogy felújították: Új köveket szórtak a sínre; átfestették a korlátokat; a környékét pedig lekaszálták. Valószínűleg ennek eshetett áldozatául a ládikó... :( A kisvasút egyébként tetszett, talán egyszer kipróbáljuk! :) Hangulatos, szép, és csendes kis helyen megy keresztül. A GCMavo láda kapcsán volt szerencsénk megnézni a végállomását is. Köszönjük a rejtő segítségét a jelszót illetően, s a hely bemutatását!

napvirág 2014.02.01 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Mesztegnyő-Felsőkak-Somogyfajsz-Libickozma-Mesztegnyő körtúrába illesztve.

Ide még vissza kell jönni! Mert utazni kell a kisvasúton, meg kell kóstolni a babos rétest, meg kell lesni a fekete gólyákat, keresni kell csodabogyót, végig kell menni a Tőzike tanösvényen, be kell gyűjteni az elhagyott puszták pontjait, ... tovább is van! Mondjam még? ;-)

Köszönöm a lehetőséget, jó volt vele élni!

 
Maratonos Maci 2014.02.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
*

Attibati 2013.11.16 14:55 - Megtaláltam
A faluban a patika előtt parkoltunk, majd 1-3-2 sorrendben gyalog jártuk be a környéket. Kezdetben hatalmas réten vágtunk át, majd a K jelzésen jutottunk el a ládáig. Nagyon tetszettek a gyönyörű somogyi erdők.

TigerCat 2013.09.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2013.09.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. (közös találat iloilo-ékkal)

iloilo 2013.09.22 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Zsukabu 2013.09.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Minden szép, az időnk is kellemes volt. Az első két jelszórészlet megvan, a harmadik elmaradt. De a látványosságok megvannak.
Köszi! :)

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2013.10.10 18:59]

Hrvatska 2013.09.16 00:00 - Egyéb
2/3 részben teljesítve. A falusi pontokat felkerestük a ládára majd legközelebb kerítünk sort.

dabcsi 2013.09.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Köszönjük a rejtést!

Péter60 2013.08.31 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.01
Klassz kis multi, főleg a láda környezete tetszett. A dobozból sajnos hiányzott a logbook és a toll, még szerencse, hogy velem volt Strombus, aki itt gyakorló ládadokiként működött közre, mindkettőt pótolta.
Jelszóképzés: ekkora betükínálatból meg saját ötletből talán össze lehetne hozni egy szellemes vagy poénos jelszót!

lacsz 2013.08.29 19:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
DDK teljesítése közben kerestük fel a ládát.

nagyi11 2013.08.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Megtaláltuk!

bohrmann 2013.07.24 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Kicsit megviselt szegény doboz, ki is volt hajítva a rejtekéből. Nagyon tetszett a rendezett falukép is, nem csak a táj.

Kopi 2013.07.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Ajánlom a vonatozást mindenkinek, szép és hangulatos hely.

salty 2013.06.29 08:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Salty [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

sereszaki 2013.05.01 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
A Mesztegnyő-Kak 25km-es teljesítménytúra közben (illetve a 2. pontot a túra után) megkerestük. A szúnyogokat leszámítva igazán kellemes túra volt.
Köszi a rejtést! :)

sereszaki,Gabiii

Zsuval 2013.05.01 08:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.69
Megtaláltuk fulopg-vel! :)

fulopg 2013.05.01 08:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Megtaláltuk, köszi! Mesztegnyő - Kak TT előtt és közben. Részletesen később..

reprocesszor 2013.05.01 08:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.77
Mesztegnyő-Kak TT közben. Köszi!

sjan 2013.05.01 08:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Mesztegnyő-Kak 25 TT útja vezetett erre. Ez a túra egyben az "Előzd meg a kisvasutat" túrasorozat része. A túrát a Mesztegnyői kisvasúti napon rendezték, így természetesen egyet vonatoztunk is. Köszi a rejtést.

csipet_csapat 2013.04.05 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Mesztegnyő felfedezése esőben. Igazán nagyon szép, gondozott falu. Az a rengeteg faszobor:) És a végén egy kellemes séta. /véletlenül belefésültük gcmavo ládát - majd egyszer befejezzük/. A logbook sajnos elveszett, de a láda fedél tartalmazza a jelszót.
Ügyes multi, köszönjük.

 
apo69 2013.01.12 00:00 - Megtaláltam
Köszi, tetszett!

pötyimiki 2012.11.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Köszönöm!

Jevica és Gyuszi 2012.11.10 14:55 - Megtaláltam
Ok

-Mike- 2012.10.22 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Reggel hatos indulással, este kilences érkezéssel, rendet vágtunk a délnyugati kisvasutas ládák között Dáviddal :)
Jó volt ezen a csendes településen járni, jó lett volna napokig maradni.

A vonatA kapu
Hari
A karika 
duranyikd 2012.10.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Kisvasutas ládasorozat 7/4
810km
Útitárs: -Mike-

köszi

Nargoth 2012.10.21 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönjük a rejtést, voltunk itt már, de nem baj, szép a hely!

rosie 2012.10.21 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönet a rejtésért. Nargoth-val Ádámmal és Puszi kutyával. Én most jártam itt először. Szép környék, főleg a település régi iskolaépülete tetszett.

takacsimre 2012.10.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Ameddig tudtunk, autóval mentünk. A Busvári - halastó környéke bűzlött a sok elpusztult hal tetemétől, amelyek úsztak a víz felszínén. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Rudi Team 2012.09.28 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2012.08.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Nagyon szuper hely! Nálam itt is az utolsó, az erdős részben lévő rejtés volt a nyerő! Talán csak a nagyfeszültségű távvezeték zizegése volt ami nem teszett. Köszönet a rejtésért!

Gyeta 2012.08.15 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Rétes már nem volt a faluházban, de a kisvonat azért még létezik. Már csak egy harangláb van a faluház előtt, a végállomáson a levelek nem látszódnak, így ötször is próbálkoztunk, mire helyesen tippeltünk a logoláskor.
Lehet, hogy jobb lett volna öt embertől ötször is megkérdezni, hogy öt hete hány levél volt a táblán.
A vonattal éppen BC (Before Caching) utaztunk, így most kimaradt a menetszél és a dízelfüst imádnivaló szaga (tegnap volt benne részünk Kaszón).
Köszönet a rejtésért!

 
Rubens 2012.08.12 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Megtaláltuk!

Balatoni nyaralásunk 7. ládája! A vasútállomáson letakart jelszórészlet kis kombinálásra sarkalta a ládavadász csapatot,de a többi állomáson a kisvasút vonalán leolvasható! A harang valóban szimpla, de meg lett! A láda keresése is sikerrel járt!

Köszönjük a rejtést és az élményt!

Rubens, Ági, Hanna, Tekla ,Rékcsu, Levi és Kadó

Acsart 2012.07.28 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Régóta nézegettük ezt a multit és a megfelelő alkalomra vártunk a levadászáshoz. Eljött a rétesfesztivál és úgy gondoltuk eljött a mi időnk. Nem csalódtunk, csodás napot töltöttünk ebben a kedves somogyi faluban. A fesztivál hangulata sajátságos, illatok és ízek kavalkádja fogadja az embert és a látvány sem utolsó. A számlálhatatlan fajtájú rétes mellett ökörsütést, pálinka és bor kóstolást és még sok érdekességet láthatunk-tapasztalhatunk a vásári forgatagban. Degeszre tömve a pocakot elindultunk az erdei vasúttal bejárható közel kilenc kilométeres túrára. Az úton újabb élményekkel gazdagodtunk, őzet láttunk az erdőben hattyúcsaládot a tavon. Kérésünkre a kisvasút megállt a multi záróládájának közelében és innen gyalogosan sétáltunk vissza a faluba. Köszönjük az élményeket és a rejtést: Acsart

Két észrevétel ami kissé nehezítheti a multi teljesítését: Az első jelszórészlet a MEV végállomáson letakarták a keresendő leveleket egy menetrend táblával. A második rész a faluház előtt álló dupla harang mára már csak szimpla harang, de a madárnév rendben.

ÉnBalázs 2012.07.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.20
DDK közben
köszönet a rejtőnek a segítségért!

padler 2012.07.15 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A multi első pontját én találtam meg kisvasutazás "ürügyén", a másik kettőt efemm RP-DDK vándorlás során.
A kisvasút szombat-vasárnap közlekedik, turistabarát időpontokkal, azonban előzetes jelentkezés javasolt.

efemm + padler

SuperGeo 2012.05.01 15:56 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

ADML 2012.04.30 18:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Sikerült!

má-csa 2012.03.31 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Schlégl 2012.03.30 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Jó kis túra volt, több láda felkeresésével. Schlégl és Mácsa

 
kiss52 2012.03.25 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

fodor8peter 2011.10.21 21:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Katolikus Éjszakai Túrán kerestük meg.
Szép nagy az új láda, igaz, kong az ürességtől! :)

dendeocse 2011.09.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megvan.

lgabster 2011.08.28 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Már kismilliószor átmentünk a híd felett...most már utánajártunk a ládának is (:

Togo 2011.08.18 20:14 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

-Mese 2011.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.72
A kisvasút csak szombat-vasárnap közlekedik.

bigmick 2011.07.23 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetôséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2011.07.22 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam, story később!

jeanette 2011.07.16 18:30 - Megtaláltam
.

zsanytoci 2011.07.16 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltuk!!

znasz 2011.06.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Gyönyörű szép, nagyon nyugodt tájon vezet a kisvasút útvonala. Sok madarat láttunk. Még gombászásra is nyílott lehetőségünk, pedig nem is számítottunk rá. A sínek mentén rengeteg apró kicsi béka ugrándozott. Amerre néztünk mindenhol békák voltak.
Kár, hogy csak kedden és pénteken üzemeltetik a kisvasutat. Nem igazán túristabarát menetrend. Köszönöm szépen a rejtőnek a harmadik pontnál nyújtott segítséget. A harmadik pontnál találkoztunk Ajtony nevű kessertárssal. Öröm találkozni másik vadász társakkal.

Ajtony 2011.06.12 12:50 - Egyéb
A Margit-vonal végládától visszafelé jövet találkoztunk játékostársakkal a kis hídnál. Sajnos nem tudtunk segíteni, mert mi a ládát még évekkel ezelőtt, a régebbi helyén találtuk meg.

Hörcsög 2011.05.29 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Megtaláltuk! Anita & Kyra baba & Árpi

pipo 2011.04.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Nagyon jót kirándultunk. Köszönjük a rejtést. Pipo

aDoc 2011.04.13 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Kiváló bemutató.

adamh 2011.04.01 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Jól bemutatja a települést, ötletes hely a rejtésnek!

 
zoli86 2010.12.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Köszönjük a rejtést :)

Pomisa 2010.11.14 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Nagyon ötletes a láda rejteke.

zalajaro 2010.11.06 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltam,és elhelyeztem mellé GCM001-et.

Tototo 2010.10.31 10:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

Skalp 2010.10.23 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Az első két pont egyszerű volt, a harmadikhoz bemotoroztam az erdei utakon, aztán a sínek mentén, gondolva, ilyenkor már úgysem jön a vonat. Hát jött. Éppen akkor, amikor én a 200kg-os motoromat próbáltam megfordítani a síneken. Nem kicsit sz...tam be. De mire a vonat odaért, éppen sikerült a tó és a mozdony közötti szűk méteren félredönteni a motort. Ígérem sosem megyek sínekre motorral. Emlékezetes hely maradt. Aztán jól elbeszélgettünk a helyi polgárőrrel a rapsicokról és bevezettem a geocaching rejtelmeibe is.

Dr.Lada 2010.09.23 20:49 - Megtaláltam
19izsi73-al és Mathau-val közös találat! Log, képek később.

19izsi73 2010.09.23 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.94
érdemes volt Mathaura hallgatni, ezt a helyet látni kell! Pláne, ha az embernek ilyen élményben lehet része: a bolond halak éjjeli ugrálásáról van szó; biztos van rá magyarázat, én még nem találtam meg..

Mathau 2010.09.23 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Ez volt az a láda amit a mostani kirándulásunk alkalmával mindenképpen le szerettem volna vadászni. Sajnos már teljesen besötétedett mire ideértünk, de még így is megérte megkeresni. A ládától pár méterre lévő tóban hatalmas halak ugráltak! Úgy ahogy mondom, lehetett látni a halakat a levegőben. Lehet, hogy ez annyira nem különleges látvány, de én még soha nem láttam ilyet.

Eszti és Robi 2010.09.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Ellátogattunk Terdik családdal a ládához, akik új tulajdonosként a ládát új helyre költöztették, de mi még előtte jól megtaláltuk.

Van logo is
Strombus 2010.08.31 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A szemerkélő eső ellenére nagyon élveztem ezt a ládát. Szép túra volt. Köszönet érte.

 
Farekék 2010.08.26 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Közös megtalálás Anibással. A 3. pont környezete igazán tetszett, megérte a kiruccanás.

anibás11 2010.08.26 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
Nagyon tetszett. Közös megtalálás farekékkal.

waneqr 2010.08.26 06:47 - Megtaláltam
Köszönettel átadtam a Tredik családnak a ládát, akik jobb gazdái lesznek majd mind mi tudtuk lenni.

SirLes 2010.08.24 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Nekem utolsó, 22. a kisvasút sorozatból, most már jöhet a pesti végláda.
Az első pontnál kisebb gondot okozott, mit nevezünk levélnek, vagyis pontosabban a logolásnál. A 3. pontnál hídat kellett építenünk a mocsár felett a ládához való átkeléshez, de végül sikerrel jártunk. Szép volt a tó nagyon.

sirgalahad 2010.07.30 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.25
Esővel és borongva
Fogadott ma Boronka
Azaz, hogy a melléke
Vasút a táj kelléke

a faluban
 
Abelito 2010.07.15 12:00 - Megtaláltam
megtaláltatott :)

M_ákos 2010.07.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Megtaláltuk az Afrika Corps csapattal 35 fokban DDK-zva :)
Eleinte egy kicsit elvetemült helynek tűnt, de végülis nem vészesen gazos. Ellenben nagyobb esők után tényleg mocsárrá válhat a környék, kissé most is cuppogott. Köszönjük a rejtést!
Aki Felsőkak felé tervezi a továbbhaladást, az rovarriasztó nélkül ne induljon el, vérszomjas mutáns szúnyogok tanyáznak arrafelé!!!

orangebrotherz 2010.05.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.69
Az előző ("Tonykopter") csapattal családilag jöttünk mi is :D
Konkrétan az ottani kétszereplős képen a bal oldali én vagyok :]
A ládát valóban esélytelen volt megtalálni, de minden mást sikerült.
(Email-t küldök.)
Köszönjük, jó rejtés, szép helyszín!

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.06.20 21:14]

Tonykopter 2010.05.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.77
Majdnem felleltük. A láda az esőzések miatt víz alatt lehet, így nem kockáztattuk meg a mocsárjárást. Rengeteg a kullancs. 2/3 jelszó birtokában kérjük a megtalálás elfogadását. Köszönöm!

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.06.04 07:14]

 
vitibi 2010.05.15 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Esőben, de meglett!

hadidoki 2010.04.20 09:15 - Megtaláltam
Többnapos DDK túra során megtaláltam.
ui.
Gratulálok! Nettalálatra esély sincs!

Terdik Család 2010.01.24 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Elég méltatlanul mellőzik ezt a rejtést a kessertársak. Szép környettben barangoltunk, a Kék sáv jelzést követő GPS még néhány száz méter kerülőről is gondoskodott. Visszafele már rövidítettünk. A dupla harangból már csak egy van. Hova tűnt a másik?
Köszönjük a rejtést.

É&T 2010.01.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Szép téli séta.Köszönjük!

lighthouse 2010.01.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
A tó nagyon szép, nem gondoltam, hogy ekkora tavak vannak még tudtunkon kívül. Nyáron szeretnénk visszajönni vonatozni is. Ma 3/2. É&T társaságában.

csg69 2009.09.26 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Megvan :)

Clisham 2009.08.04 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Petibá családjával, barátaival közös fogás. Kicsit furcsa volt a vonatozás "sehova", de a táj tényleg szép. Szerintem a vasút csak addig marad meg, amíg a sínek bírják...

Noszlopy oszlop(y)
Kukucsi 2009.08.04 17:23 - Megtaláltam
Vasutaztunk is. :) [wapon beküldött szöveg]

petiba 2009.08.04 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Vasutaztunk is. :) [wapon beküldött szöveg]
Kellemes időben, mivel úgysem lehetett fürdeni, elmentünk vonatozni. Felhívtuk az állomást, s szerencsénkre délutánra elég sokan jelentkeztek már be, így indult a vonat. Visszafelé leszálltunk a tó előtti elágazásnál, s így kerestük meg a pontokat, a ládát. (Kell szólni előzőleg a mozdonyvezetőnek, mert különben nem áll meg sehol sem.) Köszönjük a rejtést.
Érdekes, hogy milyen nyomtalanul eltűntek itt is a települések a 70-es években. (Pl. nemrég látogattam el Béndekpusztára - GCBEND -, ahol szintén alig látható már csak a templom, s néhány síremlék.) A mozdony vezetője érdekes dolgokat tud mesélni. (Pédául, hogy nem érdemes csak úgy elcsatangolni, hisz a Csányi-birtokokat elég jól őrzik. Ezt mi is láttuk...)
A falu szép nagy, s különösen tetszett a sok fafaragás a sétánk során.
Közös ládázásunk Clisham-mal (Tamás), Atilláékkal (Attila, Kristóf, Balu).
Kukucsi (Zsozsóka), Nusika, Eszter, Zsuzsi és Peti bá'

bgecco 2009.08.01 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Klassz hely. Főleg a tó tetszett. A rejtés megtréfált. A töltés mellett egy frankó kis mocsárba cuppantam bele. Mindettől függetlenül tetszett. Köszönöm.

nogacsalad 2009.07.30 15:55 - Megtaláltam
Jelszópróba,
képfeltöltés,
részletek és log később...

Tartoztunk vele... (GCKISV)
2-1-3 sorrendben. Megtaláltuk a láda jelszó alternatív megoldását! Jó ötlet, tetszik...

fodordav 2009.07.26 14:00 - Egyéb
Egy éve találtuk meg itt a ládát, most visszatértünk a Rétesfesztiválra, érdemes volt, a fülünk kettéállt a sok finomság után. A széles választékból talán a kapros túrós ízlett legjobban... Meglep, hogy más ládavadász nem jött ma erre, jövőre ne hagyjátok ki! + a kisvonat is óránként járt! D+E+K

Csöreszék 2009.07.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
A Rétesfesztivál napján családi megtalálásra készültünk. Tomi unokaöcsém (mellesleg nagy vasútrajongó) már fél kilenckor útnak indított minket, így jó egy órával az első szerelvény indulása elött megérkeztünk, és birtokba is vettük az állomást és a kocsikat.
A vonatozás szép volt, bár Felsőkakon frissítő hiányában (ugye gyors indulás) már vártuk a visszautat.
A család ezután kettévált a későbbi csatlakozás reményében. Az egyik fele a fesztivált támadta meg, a rétesekért és a jelszóért. Vikivel mi a ládáért indultunk.
Kocsival a Gyóta-Búsvári megállóig mentünk, azután a sineken indultunk a tóig. A következő szerelvény ekkor ment el mellettünk.
A jelzett ponton sajnos ismét nem jártunk sikerrel. A tó oldalán minden fát és tuskót átvizsgáltunk, és a másik oldalon is leereszkedtem, de a talaj nem volt bizalomkeltő, ezért némi séta után visszaindultunk a kocsihoz. Ekkor ismét találkoztunk a kisvasúttal, ami vidáman vitte rég nem látott sok utasát.
A család ekkorra már úton volt hazafelé, ezért a fesztivált idén kihagyva, a helyi cukiban töltekeztünk fel rétessel és hideg üdítővel.
Szép élményekkel gazdagodva zártuk ezzel a hétvégénket amibe helyet kapott Kovácstalálkozó, Prósza Parádé és a régen áhított Mesztegnyői Erdei Vasút is.
De ettünk rétest is eleget, hiszen az már pénteken megsült otthon...
A ládához talán még lessz szerencsénk visszatérni, majd talán egy szép őszi napon...

[Jóváhagyta: waneqr, 2009.08.02 22:27]

Köszönjük

Juniduo 2009.07.17 00:00 - Megtaláltam
Eddigikirándulásaink legszebb állomása. Kedves segítőkész emberek, szép környezet, pótolhatatlan kalandok. Az tóparti erdőben a madárriasztónak olyan a hangja mintha vadásznának, kicsit be is voltunk....
Köszi!

 
J&J(jppj) 2009.06.29 09:10 - Egyéb
Geokék DDK-n, ha már itt voltam, ujra megtaláltam. Fotot majd a Geokék fotok között fogok mellékelni.

Istyu 2009.06.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

Régóta szemezgettem ezzel a rejtéssel, részint mert kedvelem a sajátos hangulatú kisvasutakat, részint mert szeretném egyszer legalizálni a meghekkelt multi találatomat. Az első két pontot drive in, a harmadikat gyalogosan cserkésztem be. Nagyszerű élmény volt a nyugodt erdőben sétálni, vagyis inkább trappolni. Igyekezetemet a közelben dörgő vadászfegyverek indokolták, valahogy nem vágytam a mai nap terítékén végezni. A ládikót valami állat kitúrhatta a fedezékéből, mert minden álca nélkül leltem rá. Szegény elég rossz bőrben volt, az utóbbi napok esős időjárása igencsak meglátszott rajta. Igyekeztem egy kicsit rendbe tenni, eszközök híján, kevéske eredménnyel.

Szép és hangulatos a környék, semmi nem indokolja a rejtés iránti szerényebb érdeklődést. Őzeket, rengeteg különféle madárkát és békákat láttam utam során. Az ilyen jellegű környezetnek sajnos megszokott tartozékai a szúnyogok is, ezt kár is lenne szóvá tenni. Sajnos közlekedő szerelvénnyel nem találkoztam, pedig egész úton abban reménykedtem, hogy egyszer csak feltűnik az egyik kanyarban a kis zöld diesel.

Köszönöm az élményt, nekem tetszett!

gyulacy 2009.05.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Régi szép idők emlékére :)

Bütyök+Zulu 2009.04.19 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Két éve tervezgetjük, hogy egyszer megállunk és besétálunk. Most megtettük. Az állomáson 3 kisgyerek örült, hogy egy idegen arra jár, és lelkesen köszöngettek. Csak úgy beszaladtam jelszót leolvasni, se leírást se fényképezőt nem vittem. Így legalább bejártam az egész állomást,és mindent láttam, a nagyot és a kisvonatost is, mire megtaláltam a jelszót. Utána kicsit belopakodtunk, amíg jó volt a földút, és kb 700 m-ről besétáltunk a síneken. Nagyon szép nagy tó, nyugodt.Láttun, gémet, hattyút, vadkacsákat. Bogee a két víz között megtalálta a ládát. Visszafelé sétálva egyidősebb és egy fiatalabb hölggyel találkoztunk, akik alföldiek, és azért jöttek ide, mert úgy halották, hogy sok kígyó van errefelé. Bogee eggyel találkozott, de elbújt a "bátor".

SylverRat + Bogee 2009.04.19 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Ezt a ládát már régóta kerülgettük, legtöbbször sötétedés után vagy esős időben jártunk arrafelé. De most áldozatul esett GC versenyről hazafelé. A faluház mellett futó Kék sáv jelzés mentén közelebb settenkedtük kocsival, majd ideiglenes parkolóhelyünktől besétáltunk a sínek mentén. Hangulatos volt a tó, kiabáltak a madarak, békák... Egy pici sikló is előbújt üdvözölni minket.
A rejtek megközelítése igen "érdekes", igencsak cuppogott a lábam alatt a talaj.

Morcsi 2009.04.13 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.82
DDK bejárása közben.

nora8808 2009.04.12 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam Szabival.

 
Szab 2009.04.12 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megkerestük Nórival a hozzá legközelebbi ládát. :)

túráZoo 2009.04.11 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Jól viselte a láda a majd fél évnyi magányt. A mellé rejtett halastó alapján könnyen megtaláltuk, így már csak az erdei vasút menetrendje maradt az egyetlen rejtély számunkra.
Köszönjük a színvonalas tájékoztatót!

sabata 2008.10.26 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nagyon jó volt!

targonczas 2008.10.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Jó kis túra volt.

Erdélyi család 2008.09.13 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
ok

rolandar 2008.08.27 19:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.26
:o) [wapon beküldött szöveg]

 
Puszkany 2008.08.21 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Első két pont kocsival, majd a harmadik bringával. Nem jött a vonat, érdekes is lett volna a tóparton félrehúzódni a sinekről... Hova is?

isoprof 2008.08.16 14:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

new will 2008.08.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.11
Köszi.

Kadorca 2008.08.02 00:00 - Megtaláltam
Még New will néven

[Jóváhagyta: Terdik Család, 2013.08.12 21:56]

FreeRP 2008.07.27 17:15 - Megtaláltam
.

birogeri 2008.07.27 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Éppen a híres-neves Rétesfesztiválra időzítettük egy kerékpáros cache-vadászatot, rengeteg ember, jó hangulat. A sok száz emberből éppen a polgármester-helyettest sikerült megkérdeznünk, hogy hol is van a faluház :). Az erdei vasút nyomvonala nagyon szép vidéken halad, a ládát kis segítséggel megtaláltuk (köszönjük waneqr!). Ha megnéztük volna a feltöltött képeket, talán még ez sem kellett volna. Amikor visszatértünk a vasútra, éppen érkezett a kisvonat, és furcsán néztek az emberek, főleg hogy a bringákat bevetettük a csalitosba, hogy mindenki békésen elférjen :)

Geo-Ke-Csing 2008.07.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.94
RP-DDK alatt, így végigjártuk az egész MEV-útvonalat, kivéve a soponyai mellékágat. A vasútból legjobban a Mélyéger v.m. tetszett, a Boronka-melléki útvonalból pedig a Fehértópuszta utáni vörösfenyves-nyíres erdőtársulás, a faluház is nagyon szép, ajánlom mindenkinek! Kár, hogy nem néztem meg a sorozatra vonatkozó információt.

fodordav 2008.07.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Érdemes volt végigjárni, tetszett a település, a vasút, a halastó... még fürdőző szarvasokat is láthattunk, de pár pillanat után észrevettek és elcsörtettek. A Rétesfesztivált sajnos nem tudtuk kivárni, de a Nádas étteremben fesztivál nélkül is finomat adtak. E+D

Pifu 2008.07.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.52
Vasút, jöhet! :-)

 
szadi&agi 2008.07.04 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
Kösz a rejtést! A kisvasút nagyon hangulatos! Csak nem szabad a füstje alá ülni. Megkértük a masinisztát, hogy visszafelé tegyen le bennünket a tó mellett, így miután megtaláltuk a ládát, visszasétáltunk. A falubéli kocsmának igen aranyos macskái vannak.

Atmosz&Zozmosz 2008.06.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.86
A MEV végállomáson kezdtünk. Érdekes az a kis épület, amelyen a jelszó első részlete van... Olyan mint egy menedékház, nyitva volt az ajtó, belül 2 faágy :-) Ezután a faluházat néztük meg, majd jöhetett a láda. Kissé mocsaras a láda környéke, de azért rövid keresgélés után meglett. Köszönjük a rejtést! :-)

Varga Gábor 2008.05.03 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Ok! Log később.

andr@s 2008.04.19 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Sikeres találat a KAK 25 túra során.

rkertesz 2008.04.19 00:00 - Megtaláltam
Egy hosszabb túra végé, kissé fáradtan, de lelkesen kerestük. A láda közvetlen környezete erősen mocsaras volt, de megtaláltuk. Gyermekeim is nagyon örültek neki.
Köszönjük a rejtést!

ier 2008.04.12 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
A tó igazán háborítattlannak tűnt, kacsákat és hattyút láttunk.

BTeam 2008.03.16 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.78
Érdekes, szép környezet. Kiváló hétvégi progi. Jó kis túra volt a kisvasút mentén.

Villám 2008.03.05 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
ok

Csaba & családja 2008.03.05 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Szép a tó és környéke.

zsu&rich 2008.03.02 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Megtaláltuk!

groy 2008.01.17 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Nem titkolom, hogy első sorban a kisvasutak jelszórészlete miatt kerestem fel a ládát. Egyszer a vonat miatt is visszajövök, nyáron nagyon szép lehet.
Sajnos a tó jege már erősen olvadt, nem lehetett rálépni.

Kincs&kincs 2007.11.25 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Már szürkületben kezdtük meg a multi első pontjait
A kék jelzést követve indultunk el a láda keresésére. Kacifántosan vezet ez a kék jelzés :-) Mikor másodszorra kereszteztük a kisvasutat leparkoltunk és gyalog a síneken folytattuk utunkat tovább. Eleredt az eső... sajnos már korom sötétben érkeztünk a rejtekhez. Ezért a tavat sem láthattuk tündökölni... De megfogadtuk,hogy nyáron visszajövünk és akkor kisvasutazunk is. :-) ( GPS nélküli találat )

J&J(jppj) 2007.10.13 17:12 - Megtaláltam
Multik Somogyban 7/13 (egy megtaláláshoz átlag 2,38 pontot kellett megkeresni)

Egy jámbor helybeli (tán kicsit alkoholtol befolyásolva) sehogy sem értette, minek és hova akarunk menni a vasut mellett, végül feladta, hogy meggyözzön, hogy nincs ott semmi. A to szép és békés. A paklincsok sem zavartak, mert nem ismertük fel öket :-)).

 
tosza73 2007.09.15 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.85
A Nemesdédi gyümölcsfesztiválról hazafelé gyűjtöttük be a ládát! A környéken rengeteg a paklincs, rém idegesítőek! A tó szép és nyugalmas, gazdag vizivilággal. Köszi a rejtést!

alarm40 2007.09.11 16:53 - Megtaláltam
Megvan

pite 2007.09.06 11:45 - Nem találtam meg
Sajnos.Megeredt az eső,félbe kellett hagynom.

VP 2007.07.31 07:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Pára a tó fölött, hatalmas szarvasbikák. A vonaton egyedül utaztam.
Hajnali 4-kor indulás Ábrahámhegyről biciklivel Edericsig (sötét, telihold, ködök). Onnan vonattal Szentgyörgyig, majd biciklivel Mesztegnyőig (köd a Balaton felett, napfelkelte a 76-os úton, róka, madarak). A láda 3 pontjának megkeresése után kisvasúttal Felsőkakig. Homokos, nehéz úton (25-ös gumik) Libickozmáig. Biciklimosás. Somogyfajsz: őskohó, Somogyvámos: Pusztatorony, Somogyvár: apátság. Lengyeltótin át Hécsre, majd Hécs - Béndekpuszta - Hécs - Gyugy földúton. Balatonboglár, hajóval Révfülöp (nem olcsó mulatás: a 10 kg-os bicikliért 5 km-re 700 Ft-ot kell fizetni), haza Ábrahámhegyre. Összesen 150 km biciklizés, szép napos, de nem túl meleg időben.

ikrekek 2007.07.17 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.00
Kellemes séta 37 fokban, köszönjük a rejtést

Fazék 2007.07.16 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Nagyon hangulatos környék. Tetszett a vízparti vasút. A 2. pontnál trafipax-oztak a rendőrök, de a ládakeresésnek hála kifejezetten lassan gurultunk, hiszen kerestük a faluházat.

katika 2007.07.03 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
A kocsiba sikerült berakni 3 bicót, így a multi 1. és 3. pontját bicóval tettük meg. Nem is volt semmi baj a kéken, de a sínek mellett elég keskeny az "út", így odafele egy kicsit toltuk a járgányt. Visszafele felbátorodtunk és sikerült végégbicajozni a távot.
Útközben 2 kisvonatot is láttunk, szerencsére nem a sínek mellett álltunk.
A láda melletti tó nagyon szép. A láda közelében viszont embermagasságú csalán nőtt, így kaptunk egy kis csalán kezelést.
A leírás is érdekes, rétest is szívesen ettünk volna, de nem volt. Így maradt a sajtos pogi. Köszönjük!

Juhász család 2007.06.29 13:40 - Nem találtam meg
Kevés volt az időnk ,egy óra volt a kisvonat indulásáig. Autóval majdnem a tóig tudtunk menni( még 400 m),majd a sineken mentünk. Márcsak 6 m volt hátra, de olyan nagy volt a gaz,hogy a töltésről nem lehetett látni milyen a talaj (utána láttuk,hogy bizony igencsak nyirkos) . Nem kockáztatunk mert a kisvonatot el szerettük volna érni.

Algkalv 2007.06.14 19:14 - Megtaláltam
Elég jó csalánosban volt a láda, rövidgatyás mezítlábas keresést mérsékelten javaslok...

Kaplony 2007.04.30 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Nekem is tetszett ez a hely. Ráadásul az időjárás is kedvezett.

Ajtony 2007.04.30 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.61
OK

Zerind HUN 2007.04.30 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Ez egy nagyon jó hely! Nemcsak a kisvasút miatt, bár azokat is nagyon szeretem, hanem a szép környezet miatt is. A megtalálás után leültünk a töltés oldalában a tópartra, ebédeltünk, figyeltük a természetet, majd egy mások által itthagyott szemetet is elvittünk (Kaplony vitte el).

Vonat... 
fkmaster 2007.04.29 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Sajnálattal tapasztaltuk a kisvasúti sínek állagának romlását, nem tudom, meddig fog még ez a szép múltú vasút közlekedni.

befi 2007.04.15 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.78
A ládagazdi engedelmével újratelepítettük. Az eredeti rejtektől (az nagyon feltűnő helyen volt) pár méterre, a töltés másik oldalára. A koordinátákat emailban küldjük.

Ott jobbra!
Mercenary 2007.04.14 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Sajnos szerintem a harmadik ponton lévő láda eltűnt. Csak a rejtéshez használatos maradványokat találtam. Telefonos segítség alkalmával közöltem ezt a láda gazdájával. Nekem a tó és környéke tetszett a legjobban, sehol egy lélek, hihetetlen csend volt. Csak az őslakosok voltak jelen, rengeteg mocsári teknős napozott a tó partján.

gyöngyfűző és párja 2006.08.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Szép környezet, bár a madárnévnél furcsa volt a sok fejfa formájú tábla. Mintha temetőben lettünk volna... Persze ez nem rontott az összhangon, érdemes volt felkeresni a helyet!
Útközben találkoztunk a "pumákkal", akik a II. világháború repülős hősi halottai emlékére repültek el az egykori légi harcok helyszíneire, és a bajtársak sírjai felett virágokat dobtak le.

Elf 2006.07.23 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
A rétesfesztivál alkalmából érkeztünk a helyszínre (Rita, CsabaTaxi, OldWing), és ezzel elkezdtük a kisvasútsorozatot. A fesztivál alkalmából két szerelvényt indítottak egyszerre, minimális időeltolással, és ezt használtuk ki a láda becserkészésére. Az első vonat vezetőjét megkértük, hogy álljon meg a tónál (vagy legalább lassítson), hogy le tudjunk szállni. A cél előtt megszakadt a műholdkapcsolat, de a vonat félelmetes módon a rejteket adó fától 2m-re állt meg (lehet hogy a sofőr tud valamit?), ahonnan már GPS nélkül is be lehetett azonosítani a rejtekhelyet. Gyors loggolás és visszarejtés után kiálltunk a sínekre és lestoppoltuk a 3 perccel utána érkező második szerelvényt a sofőr és az utasok nem kis meglepetésére....

Stopposok
 
Csabataxi 2006.07.23 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Kalandos találat volt!

lama 2006.07.17 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.87
Egy szeles balatoni délelőttöt használtunk ki túrázásra. Ott hibáztunk, hogy a faluból kifelé teljesen a GPS-re hagyatkoztunk, így nem leltük meg a kéket. Némi kerülővel jutottunk a tóhoz, ami viszont nagyon szép volt. Láttunk sütkérező amúrt és jégmadarat is. Ezúttal Nóra is velünk tartott. [wapon beküldött szöveg]

 
tudo 2006.07.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

Web: 150 km kerékpár edzés Balatonlelle és Balatonmáriafürdő között a Somogyi-dombokon, 900 m emelkedéssel, 5 ládával, ezúttal tisztán. A múltkori nagy ázás után a szervízben olajjal lefújták az egész hajtóművet, amit járatni kell. Hát ma járattam :-). A ládák simán meglettek, egyedül GCSVAM miatt volt egy kis dzsindzsaharc.

Marcaliba érve nagyon fáradt voltam a mai napra rá nem pihent államvizsga napok, a holnapi szigorlat, meg persze a hőségben már megtett km-ek miatt. Végül úgy döntöttem, hogy GCMEV-hez nem voltam eddig még közelebb, meg még nincs is este, úgyhogy a Marcali - Mesztegnyő távot illedelmesen beülve, 54/17-en lenyomtam. Az 1. és 2. pontokkal gyorsan végeztem, a Kék sáv és a Sárga sáv segítettek. A tóhoz viszont homokos földút vezetett, amin a kerekek kellemetlenül csúszkáltak. A kisvasút pályáját elérve pedig egy kb. 10 cm széles ösvényen kellett tekerni a ládáig; hát a hőségben és a megfelelően fáradt állapotban nem is volt egyszerű.

A tó mindenesetre nagyon szép; megérte a küzdelmet. A láda azonnal meglett. Visszafelé megint jött a keskeny ösvény, aztán Balatonmáriafürdőig egy végső összeszedettség, és a vonat indulásáig kemény résztáv. A vonat indulása előtt 3 perccel értem az állomásra; ez nagyon szűk :-(.

A mai nap ismét bővelkedett történelmi, nemzeti, természeti értékekben; a ládákat rendben találtam, a nagy hőség sokat kivett belőlem. Azért ha most indulhatnék, akkor sem csinálnám másképpen.

Fűkocka 2006.05.28 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.04
Vigyázzatok, sok a kisbéka. [wapon beküldött szöveg]

zsakar 2006.05.10 14:50 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2006.05.08 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Kellemes, nyugodt vidék. Megnéztük a faluházat. Sokat tesznek a régi hagyományok megőrzéséért.
Utána egy jót sétáltunk a kisvasút mentén.
Üdv Mr Zerge.

bumba 2006.05.02 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Nyolcnapos dél-dunántúli kéktúránk (Kustánszeg-Gálosfa) 6. napja. (Négy és fél nap eső után végre jó idő... A végére 220 km helyett "csak" 170-et tudtunk teljesíteni.) Az állomást nem érintettük, a jelszórészletet találgatni akartam, de aztán egy korábbi log segített. ;-) A faluházban mondta a hölgy, hogy reggel pont volt egy vonat, és délután is lesz, de egyszer úgyis visszajövünk még... A környék élővilága tényleg lenyűgöző. Békák, siklók, teknősök, madarak... Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

helikopter :-)
macikupac 2006.04.13 17:25 - Egyéb
Még egy adag kép.

Idén kicsit korábban és a mesztegnyői végállomáson lesz a majális!

Muki
Elindultunk
macikupac 2006.04.13 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Újra él a záróláda!!! Macóval és Laci bácsival újratelepítettük az eredeti rejtekben. Most egy 12,5 x 10,5 centi átmérőjű, 12 centi magas geovödör.

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Zalakomár-Szenna szakaszát teljesítettük. 2 fős kis CsBT-s csapatunk folytatja a túramozgalmi életet. A ládatelepítés kapóra jött és szívesen tettem. Mivel túl korán értünk a szállásra (a mesztegnyői faluházba, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek), így még a délután folyamán előbb a kisvasút végállomására sétáltunk, majd a sinek mentén a rejtekig. Képek alapján adta magát. Ma 36 km/100 m paraméterekkel rendelkező út van mögöttünk. Az üzemeltetővel kellemesen elbeszélgettünk. A menetdíj: 230 Ft/fő. Ez a teljesáru menetjegyre vonatkozik. Továbbra is kizárólag kedden és pénteken közlekedik. DE!! A szerelvény csak akkor indul el, ha a mesztegnyői végállomáson van felszálló. Esetünkben ez 2, azaz kettő utast jelentett. Egészen Felsőkakig utaztunk. Rendkívül hangulatos volt az út.

Logo
Templom
Rejtek
Bubuka 2006.03.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Kár, hogy nem pár héttel később mentünk. Szebb lett volna már a vonatból a kilátás.

Zergi a vonaton
Rivelino 2006.03.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Szép környék. Kár, hogy a láda nem található.

Zergi 2006.03.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.56
Bubukával, Rivelinóval + egy busznyi turistával megtaláltuk különvonatozás keretében, a ládánál extra megállással!

Dupla harang
Nyugalom
Egy busznyi turista
daikini 2006.01.13 12:56 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

jalso 2006.01.11 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Miután a virtuális részekkel végeztünk, ott állítottuk le a kocsit, ahol a faluból a láda felé vezető út a vasuti síneket keresztezi, innen a havas, kátyús, sáros földúton gyalog tettük meg a kb. 1100 méteres távot a ládáig - pontosabban annak hűlt helyéig. Így a tartalék megoldást választottunk, a vasúti km-kőről (hektométer?) való leolvasást. Nagyon tetszett a befagyott tó - milyen jól lehet itt felfrissülni a nyári kánikulában. (Ah... kánikula!)

 
Pupu 2006.01.11 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Téli berek - és az eltűnt ládák napja!
Reggel 5-kor indultunk Jalsóval Budáról, fél 8-kor keztük a ténykedést Kaszón. Harapós fagy, a kérges hó megbírja az embert.
Miután nem leltük a kaszói ládát, ide már úgy jöttünk, hogy olvastuk az előző logokat: eltűnt a láda. Csakugyan! Szerencse, hogy fel van írva a jeszórész a közelben! Viszont a Kisvasutak sorozat jelszórésze nem volt felírva, ezt a Rejtő megmondta, és vastag tollal felírtuk ugyanoda.
Gyönyörű a tó, és teljes meglepetésként bukkan elő. Vissza kell jönni tavasszal! Most fényes jégpáncél fedte.

 
geobebi 2005.12.27 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.62
A ládát én sem lelem. [wapon beküldött szöveg]
A nagy havazásban Kanizsáról 30-40 km/h sebességgel bírtam csak jönni. A 1,5 órás autózás után rövid volt a táv a tóig. A magasfeszültségű vezeték úgy sistergett, hogy alig mertem átmenni alatta. Feltúrtam a hóban minden környező fa tövét, de a láda sajnos nem bukkant elő. Kár, hogy a multi nem vezet beljebb a túristaútvonal mentén.

 
Macusa 2005.08.18 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Szép környéket ismertünk meg és még az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket. Először egy másik halastavat találtunk meg néhány km-rel odébb, majd a térkép segítségével helyes irányba tájoltuk magunkat. (még mindig GPS nélkül nyomulunk) A ládát nem találtuk meg, pedig jó helyen nyomultunk,ezért igénybe vettük a telefonos segítséget. Köszi Waneqr.
Macusa1 @ Macusa2

 
gregbrekk 2005.07.29 09:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Szép túra! Kéktúrázás közben, sok bögöllyel együtt jártuk végig.
gregbrekk

T. Nagy 2005.07.24 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
Megtaláltuk. Igaz két részletben: Az első két állomást még tavasszal a nagy hó olvadások idején, a záró pontot pedig most a RÉTES-FESZTIVÁL keretében. (Itt most balatoni árak voltak, pl. belépődíj 600 FT/fő, rétes 140-160 Ft/db, sör 280 Ft/korsó, stb.)
Begyüjtöttük a kisvasutas láda itteni jelszó részletét.
Az egész multi igen hangulatos. Sajnos a kisvasutra most sem tudtunk fewlkapaszkodni, de a záró ládához közeledve az erdőn át hallottuk hangját.

Mikulás 2005.07.19 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Biciklivel kerestem fel a ladat. Mindharom helyszin jol megkozelitheto es erdekes a maga nemeben. Semmi sisnyamaszas es hasonlo orultsegek :) A to nagyon szep es telis tele van igazan nagy halakkal!
Tetszett!

Mikulas

BiharyG 2005.05.29 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.63
waneqr-vasárnap 4/1 :)
Ennek a ládának egyszer már nekifutottunk télen, de a hó miatt csak 800m-re tudtuk megközelíteni. Most sem az ideális útvonalon kezdtük, de aztán meglett a járható út. Gyönyörű tavaszi zöld környezet, nagyon tetszett! Egy negatívum, de ez nem a rejtő bűne: a faluban vasárnapi körmenet miatt le volt zárva az út, 36 percet álltunk... Biztosan nem lehetne ezt máshogy megoldani?

BiharyG + Zsuzsi

Megvan! :)
akondor 2005.03.12 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.01
Jelenleg 4-esre értékelem a nehézséget, nem a rejtés, hanem a megközelítés miatt. Sáros homokban vagy homok sárban(?) nagyon nehéz haladni. A hét végén Mesztegnyőn volt a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség szakosztály vezetőinek kirándulással egybekötött megbeszélése, és ha már itt voltunk..... Tavasszal érdemes ezt a környéket felkeresni!!!!!

zsorzs 2005.01.16 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.93
A tó környéke tetszett:-) Sajnos vadászék jól beittak a Hubertus-ból és lövöldöztek össze-vissza. Majdnem átgázolt rajtunk egy menekülő szarvascsapat. Inkább nem írom ide, mi a véleményem a vadászokról :-)) Talán csak annyit, könnyű úgy lövöldözni, hogy nem lőnek vissza... Éljen a tervszerű vadgazdálkodás, ez jó pénzes buli .... :-(((((

keva 2005.01.16 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Nagyon tetszett.Az igazi láda közelében egy biciklis ember megkérdezte merre van "Kappa". Fogalmam sincs az mi lehet. Mondtam nem tudom. Jó, akkor mondjam meg ez millyen falu.Mondom:Mesztegnyő.Erre elcsodálkozott fölpattant a bicajra és elkerekezett.
A Faluház tetszett a legjobban.keva

kupec 2004.09.12 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Nagyon kellemes keresgélés volt a mai. B.almádiból motorral gurultam ide, eleve imádom az őszi Balatont, útközben volt időm gyönyörködni benne. Idefelé csak Marcaliban volt picit kellemetlen, de csak azért, mert annak idején itt voltam katona. Aztán a faluháztól jó kis endurózás, majd laza gyaloglás után, hipp-hopp már meg is volt a láda. A kisvasút végállomás-épülete nagyon durva, sok utas biztosan nem fér el benne, de a nagy vasút állomása sem sokkal másabb, ott éppen szünetelt a jegyeladás. Nagyon szeretem az ilyen világ-vége helyeket.

kispárna 2004.09.05 19:34 - Megtaláltam
Nagyon szép, menjetek nézzétek, keressétek! [wapon beküldött szöveg]

kl 2004.08.20 13:25 - Megtaláltam
Jó meleg a séta [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2004.08.20 13:00 - Megtaláltam
Ment könnyen [wapon beküldött szöveg]

szilu 2004.08.19 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Az eddigi, általam megtalált ládák helyszínei között ez volt a legcsodálatosabb, a legszebb! Bámulatra méltó hely, csodálatos természet, nyugalom, csend...A tó tele van halakkal, a tücskök koncertet játszanak, a madarak kórusban énekelnek. Érdemes volt ide eljönni! Hihetetlen, hogy ilyen érintetlen terület még létezik...

freddy 2004.08.07 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Újra Itthon 50

Jutka 2004.08.07 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Kellemes séta volt! Nekem a mellékelt képen látható állomásépület tetszett a legjobban :))

D&D 2004.07.31 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Ezen a kiránduláson nagyon sok szépet láttunk, és igazán jól mulattunk... Dalmi olyan viccesen táncolt a síneken, majdnem szétesett :o)
... és láttunk kemencét is, valami süldögélt is benne, Da pedig majdnem rálépett egy sikló farkára, egy meg Déborkára hozta rá a sikítófrászt. Csuhi pedig teknőst talált, Imcsi meg szokás szerint fotózott keresztbe-kasul.
Jó volt itt, nagyot sétáltunk.

Sinen vagyunk
D&D log
Csuhás 2004.07.31 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Csudavidám szalmabábuk vártak ránk a falu szélén, monumentálisak, hisz testüket három szalmabála adja. Igazán kedves fogadtatás, tán' követendő is lehetne... A kis tájházban jócskán elidőztünk, kis ügyes kézműves gyerkőcök kezenyomát dícsérték csuhé pacik, üveg festmények, kerámiák, s a felnőtt alkotók is lenyűgöztek igazán: láttunk építészmester munkáiból ízeltőt (szebb homlokzatokat még nem igen láttunk), a kerámiák és a népviseletek is símogatták lelkünket, s a régiséggyűjtemény is olyan látványos, amilyennek annak lennie kell. Dalma marioenett bemutatót tartott a sineken, s egy kis fekete fiúcska zenét is szolgáltatott mobil zongoráján - muzikális fajta, iagzán. S hallhattunk olyan cigányzenei kóstolót is, amelytől leesett az állunk: buszmegállóban kerekítettek élvezetes koncertet a nemzetiségi fiatalok, néhány kanál, kanna, ügyes újjak s képzett hangjuk segítségével...

Imelda, Csuhás

Homlokzatok 1Homlokzatok 2
Cserepek
Girbe-gurba sinek
laszloistvan 2004.06.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Körülöttünk, fejünk fölött, talpunk alatt, mindenhol élőlények. Siklók, hernyók, és icipici, méhecske-méretű békaporontyok és ugyanekkora hangyák sínek közt áramló hada.
Sajnos nem csak a jelszót nem fogadja el a rendszer, de a kocsimból Pécsen ellopták ma este a hátizsákomat, egyebek mellett a GPS-műszerrel és a fényképezőgéppel.

[Jóváhagyta: waneqr, 2004.06.07 08:17]

encso 2004.06.04 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Itt eddig még csak vonatoztunk (Encso kedvenc kisvasútja), most végre gyalog is felfedeztük. A ládához menet egy szarvas 10m-rel előttem sétált át a sineken. A tó mellett milliónyi 2cm-es béka, szőnyegként fedték be az utat.

A töltés másik oldala a látszattal ellentétben nem erdő, hanem mocsár, ráadásul tele csalánnal. A nyomok ne tévesszenek meg (nem kesser, hanem állatcsapások), nem érdemes lemenni oda, nincs ott semmi érdekes! (én már tudom)

A ládakeresést most is sikerült összekötni kisvasutazással, egyedül voltunk a vonaton. Kázmér választhatta ki, hogy melyik kocsival menjünk! Vonatozás közben többször találkoztunk őzekkel, egyáltalán nem szaladtak el. Azt is megtudtuk a masinisztától, hogy Felsőkakon a vizet jól ki kell folyatni, akkor nem lesz vasízű!

Ládakeresés előtt érdemes idetelefonáni, ilyenkor majdnem minden nap megy különvonat, ahova esetleg fel lehet kéredzkedni.

Gyalogosan a viperával vigyázzatok!!!!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu