Erkel, Kicsinyek kórusa
Erkel, Kicsinyek kórusa

Típus:
épületturistautak.hu-n
Név:Zenepavilon, Tarhos
Szélesség (lat):N 46° 49,005'
Hosszúság (lon):E 21° 12,123'
Magasság:91 m
Település:Tarhos
Megye:Békés
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:Petiba
Felhasználó:petiba
Dátum:2009.07.06 08:38

1946-tól 1954-ig működött itt a békés-tarhosi zeneiskola, mely számos zenei hírességet adott az országnak. Sajnos a politikai hatalom bezáratta az intézményt, így mára már csak az 1976-tól megrendezett zenei napokra áll ismét szolgálatba az épület (kórustalálkozók, zongoraversenyek). A kiváló akusztikájú terem mellett az épület osztálytermeknek, tanári szolgálati lakásoknak adott helyet.

Az Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek kórusa meghívást kapott a 2009-es kórustalálkozóra. Felejthetetlen élményben volt része a gyerekeknek, s a közönségnek egyaránt.

A Duna TV-ben:
Békés - Tarhos - A legendás zeneiskola -
magyar dokumentumfilm (2006) (22')

Élményiskola volt – a legtöbben így emlékeznek arra a szellemi műhelyre, melyet annak idején Gulyás György hívott életre, s amely – bár csak szűk évtizedig nevelhette a fiatal muzsikusokat, mégis – a mai napig a zenész társadalom örök nosztalgiája, vágyott és mindig újrateremtett emlékképe. Békéstarhos: egy megvalósult, beteljesült, ám sajnos túl korán végeszakadt álom, egy iskolarendszer, ami azóta sincs a zeneoktatásba, egy közösségi alkotóműhely, ami nem csak a művészetre oktatta az ott tanulókat. De az álom még él azokban, akik részesei lehettek…
Szerkesztő: Major Eszter
épület-lista
épület-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]