terasz az utca felől
terasz az utca felől
bejárat
bejárat
a belső terem
a belső terem
a tópart a kemencével
a tópart a kemencével
tó - a túloldalról
tó - a túloldalról
kéregető éhenkórász
kéregető éhenkórász
kis csíkoshátú malacka
kis csíkoshátú malacka
jön a "banda"
jön a "banda"
szép példány
szép példány
muflon is van, de nem szereti, ha fényképezik...
muflon is van, de nem szereti, ha fényképezik...
Típus:
étteremturistautak.hu-n
Név:Platán étterem és horgásztó
Szélesség (lat):N 47° 52,623'
Hosszúság (lon):E 17° 26,356'
Magasság:116 m
Település:Dunaremete
Megye:Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:NZs és Tom
Felhasználó:NZs
Dátum:2006.09.11 13:36
étterem típusaétterem
frissensült körettel900 Ft
cím9235 Dunaremete, Kossuth L. u. 1/a.
telefon96/566-090
emailkankanorbi@freemail.hu

Szigetközi barangolásunk során jutottunk el ebbe az érdekes étterembe Tom barátommal. Sérfenyősziget (Dunasziget) felől a töltésen érkeztünk, a track-et itt töltheted le. Megfelelő volt a választék, a pincérlány udvarias (és csinos :-), a kaja ízletes volt, ebéd után pedig egy jót sétáltunk a kis tó körül, megnézegettük az állatokat a "vadasparkban". Ha erre jársz, tudom ajánlani!
Érdemes ellátogatni a közeli hajókikötőhöz is. Az odavezető út itt tölthető le.
Következzen végül a hivatalos ajánló az étterem szórólapjáról:

"Dunaremete Szigetköz közepén, Győrtől 35km-re, míg Mosonmagyaróvártól 13km-re található. A falut az országútról az északi és a déli bekötőúton lehet megközelíteni.
A vendéglátóegység nevét a mellette levő platánfa-sorról kapta, ami az Öreg-Dunára vezető utat díszíti.

Az étterem II. kategóriájú; szórakozásra és aktív pihenésre alkalmas lehetőséggel, nívós és színvonalas kiszolgálással, egyedi konyhával állunk rendelkezésükre.
Konyhánk hal- és vadkülönlegességekkel kínálja fel egzakt ízeit. Az étterem egész évben nyitva tart, pénteken és szombaton pedig élőzenével várja a kedves vendégeket. 50 fő kényelmes, kultúrált kiszolgálására van lehetőség, ezen kívül 40 fős terasz áll a vendégek rendelkezésére. Vállaljuk rendezvények, kisebb esküvők, állófogadások lebonyolítását, csoportok fogadását is.
A teraszról gyönyörű kilátás nyílik az éttererm mellett fekvő horgásztóra, melyben pisztráng, ponty, keszeg, kárász, harcsa, afrikai harcsa, busa és amur úszkálnak. A halastó partján levő kemencében brigádok, családok részére malacsütést illetve grillezést vállalunk.
A horgásztó mellett egy hektáros vadasparkot alakítottunk ki, ahol számos állatfaj megtekinthető. Ilyen többek közt a mangalica, a kínai csüngőhasú, a vaddisznó, az őz, a muflon, a dámszarvas, vadkacsák, aranyfácán, ezüstfácán, gyémántfácán valamint különböző galambfajok.

Vendégeink részére sétakocsikázásra is lehetőséget nyújtunk előzetes egyeztetést követően. A kocsikázás az étterem elől indul a hangulatos platánfa-sor mentén, melyet a két világháború között ültettek. Igény szerint lehetőség van a régi hajóállomás vagy az ártéri erdők megtekintésére, ahol megcsodálhatjuk a Szigetköz vadjait és a Duna-ártér jellegzetes növényvilágát. Az idelátogatóknak vadászati lehetőséget is tudunk biztosítani."
étterem-lista
étterem-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

-vegetáriánus konyha
-nemdohányzó helyiség
-légkondicionálás
-fizetés kártyával
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]