geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Travel Bug és .com, feherlofia_com hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 1 db hozzászólás

feherlofia_comhozzászólásai | válasz erre | 2015.05.18 12:18:54 (10469)
Kedves játékosok!

Nagyon örülök, hogy előkerült ez a téma, pupSino-val közösen sokat gondolkodtunk, hogyan lehetne ezt a helyzetet kezelni. Gondolok itt azon ládákra, mely mindkét játszótéren megjelenik.

Személy szerint nekem nincs problémám azzal, hogy az itt játszó játékosok a saját rejtésüket megjelenítik a nemzetközi közönség előtt is. Ettől színes ugyanis a játék, mivel mindannyian különbözőek vagyunk, a ládák is különbözőek. A geocaching.com oldal néhány önkéntesnek köszönhetően mára "megtanult" magyarul, ez azt jelenti, hogy az oldal kb. 80% magyarul elérhető. Így az új ládaoldal benyújtása/szerkesztése, a különböző kereső motorok, és a ládakereséshez szükséges oldalak mind-mind érthetőek. Az tehát nem jelenthet többé akadályt senkinek, hogy elkészítse az itt szereplő ládáinak leírását a másik oldalon is. A geocaching.com szabályzata továbbá nem kéri, hogy angolul legyen a leírás, vagy a ládaoldal bármely része (kivéve az Earthcache ládákat, de ilyen típus a geocaching.hu oldalon nincs).

Egy dolgot viszont nem szívesen látunk, és ez a fordítás. Ebben az esetben ugyanis nem látjuk biztosítottnak a láda megfelelő karbantartását, illetve a karbantartások kezelését. Előfordult már nem egyszer, hogy a "fordított" láda átalakult, áthelyezték, ellopták, amit a nemzetközi leírásban nem jeleztek és ez bonyodalmakhoz vezet. Egyrészt nem várhatjuk el senkitől, hogy ezen leírásokat folyamatosan figyelje és az esetleges változásokat érvényre juttassa (köszönjük Halászkirálynak a hatalmas munkáját ezen a téren!), mert nem egyszerű feladat! Másrészt a fordítónak sem kell legyen ez feladata, ez kizárólag a rejtő dolga. Éppen ezért bíztatok minden ládatulajdonost, aki szeretné a ládáját a nemzetközi oldalon is szerepeltetni, hogy ő maga adja be a leírást, és annak sorsáról ő maga gondoskodjon!

E miatt is örülök, hogy az a bizonyos fordító hivatkozás nem szerepel már az oldalon!

A fentiek értelmében tehát, a fordításokat a leírtak miatt nem fogjuk a geocachaing.com oldalon engedélyezni, csak akkor, ha a rejtő ugyanaz és a ládakarbantartásokat vállalni tudja!

Megértéseteket köszönöm pupSino nevében is!

fehérlófia
Geocaching.com Ellenőr
[előzmény: (10468) feri60, 2015.05.17 21:33:41]
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.