geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

lelcachehozzászólásai | válasz erre | 2006.11.06 14:52:40 (1483)
Ez gyakorlatilag hasonló rendszer, ami a comon is van. Eddig azért nem valósult meg, mert fejlesztői kapacitás kell rá, mint csomó más meg nem valósult ötletre is. Az meg egyelőre nagyon nincs.
[előzmény: (1481) Zsézsé, 2006.11.06 14:30:14]

Zsézséhozzászólásai | válasz erre | 2006.11.06 14:30:14 (1481)
Hú de sok minden történt itt hirtelen!
Mint mindenkinek nekem is lenne egy javaslatom (nem kiforrott, lehet alakítani).
Támogatom azt az ötletet (ha jól emlékszem volt ilyen), hogy a láda oldalán legyen egy kis ikon, hogy van benne TB vagy nincs. De ezt meg lehetne oldani, hogy aktív vagy nem aktív legyen. Ha valaki belerak a ládába egy TB-t akkor a megtalálást bejelentő oldalon (külön új sor lenne), bejelöli/beírja, hogy berakta. Innentől kezdve élesedik a rendszer. A láda előlapon aktiválódik/megjelenik/kiszínesedik a TB ikon. A következő megtaláló mikor be akarja jelenteni a megtalálást, akkor a megtalálás bejelentő oldalon kap egy KÖTELEZŐEN kitöltendő kérdést. Vett ki a ládából TB-t? Igen vagy nem. Ha igen, akkor valamiféle TB azonosítót be kell írnia (itt tudjuk, hogy nála van és kikerült a ládából). Ha nem, akkor a ládába maradt. Elképzelhető, hogy valaki automatikusan a NEM-et ütögeti a megtalálásokhoz. De ha nem vette ki és nem volt a ládában, akkor nagy valószínűség szerint ő a ludas. Itt bejön egy kiszámíthatatlan tényező, az aki nem használja a megtalálás oldalt regisztráció céljára. Vagyis csak keres.
Ha van a ládában TB, akkor a megtalálás bejelentésekor feltenné az előbb leírt kötelező kérdést. Ilyenkor sokan (akiknek még nem volt dolga vele) feltehetik a kérdést, hogy Mi az a TB? Mellé kell tenni egy TB hivatkozást ami a TB bemutató/regisztráló oldalra mutat.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.