geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

tanker007hozzászólásai | válasz erre | 2012.06.02 19:33:48 (8954)
Köszi, ez már egy támpont. Bár nem szeretem a virtuális ládákat, ha időm engedi ránézek. :)
[előzmény: (8953) Strombus, 2012.06.02 19:01:18]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2012.06.02 19:01:18 (8953)
Én még 2009-ben ládáztam New York-ban, még egy kölcsön autós GPS-szel, benne világ alaptérképpel. Hát, képzelheted! Szóval, térképben nem tudok tanácsot adni. De hogy mi volt a legkedvesebb New York-i ládám, azt meg tudom mondani:
Bridges & Arches of Central Park GC17MX1. Ez a valaha megtalált legeslegkedvesebb ládám. 32 (!) virtuális és egy hagyományos pontból áll és kacifántos matek a vége. :-) Szóval, itt biztosan nem menne át a moderáción. Jelenleg 157 ember jelölte be kedvencének - azért ez mond valamit. Érdemes elolvasni néhány lelkes logot. Ha megcsinálod, a végládában egy sorszámozott emlékérme vár (én voltam a 143-ik. :-)) Ez olyan mint egy geoérme, csak nem nyomonkövethető, viszont ha teljesítetted, ha vágysz rá, jogosult vagy venni egy ugyanolyat nyomonövethető változatban, amit a rejtő gyártat, viszont a teljes árát a Central Park alapítványa kapja - az ő nevükre kell kiállítani a csekket, szóval nem csalás, nem ámítás. Minden virtuális pontnál két meghatározás van, ha az egyiket valamiért nem találod, ott a másik. Szuper jó az elejétől a végéig, csodálatos helyen. Két nap alatt jártam végig, de a végén már lassítottam, mert nem akartam, hogy vége legyen. Bringával egy nap alatt is simán teljesíthető. Reggeltől estig lehet, hogy gyalog is, ha gyorsléptű vagy, csak nem volt teljes napom szabad. A rejtő hozzáállását minősíti az is, hogy az egyik logban olvastam, hogy amikor egy nyugdíjas csoport járta végig, szakadó novemberi esőben a ládát, amire este, sötétben a végládához értek, forró kakaóval várta őket. :-) Ha nagyobb társaság megy, mindig kéri, hogy szóljanak előre, hogy tegyen ki elég érmét. Elképesztő egy fickó, "kicsit" fontos számára a játék, a játékostársak és a park is. Nagyon becsülöm érte.
A közelében van egy jó kis TB hotelnek használt láda, azt hiszem, ugyanettől a rejtőtől: Snug as a Bug in Central Park GC12F8M. Ennek is 153 kedvenc jelölése van -szintén teljesen jogosan.


[előzmény: (8952) tanker007, 2012.06.02 17:13:23]

tanker007hozzászólásai | válasz erre | 2012.06.02 17:13:23 (8952)
Sziasztok!

A jövő héten utazom az USA-ba, lenne néhány kérdésem, hátha járt már valaki közületek arrafelé. Alapvetően New Yersey államban leszek, New Yorkhoz igen közel.

1. Milyen térképet ajánlotok arra a vidékre? Én az OpenStreerMap-et ismerem ez jó, vagy van ennél valami jobb, lehetőleg ingyenes megoldás? Félhivatalos megoldás is érdekel, de azt légyszi e-mailben küldjétek :)

2. Van-e valami kiemelkedően jó láda/sorozat New Yorkban vagy környékén, amit mindenképp érdemes megkeresni?

3. Vállalom utazók kifuvarozását, a IX. kerületben tudom átvenni hétfőn, esetleg kedden. Kicsit rövid az idő, de hátha így is tudok segíteni valakinek.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.