geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2009.05.07 09:56:35 (4998)
8. Hivatalosan már csak a tuhu tartalmazza a pontokat, a kereskedelmi térképekről lekerültek. Valamint a ládaoldalak többségén ott van kiemelve, hogy fogadhat-e TB-t. Ez alapján nem túl nagy feladat eldönteni, hogy hova mehet, ill. csak feltűnik a ládaoldal nézegetése közben, hogy léteznek TB-k.
[előzmény: (4991) taska1981, 2009.05.07 00:33:47]

taska1981hozzászólásai | válasz erre | 2009.05.07 00:33:47 (4991)
Azt hiszem a gyűjtők nevében megszólalhatok...
1. Nem egy külföldi kessertalálkozón voltam már, ahol egybehangzó véleményként hangzott el, hogy Magyarországra ne vigyünk ügynököt, mert pár lépés után eltűnik. Nagyon lerágott csont már nem akarom feszegetni, de a szomszédos országok játékosainak tudatában ez él.
2. Azt hiszem sokan úgy ismertek, hogy általában van nálam pár érme, azokat külföldi utaim során gyűjtöm be, és mivel azzal a feltétellel hozhatom csak el, hogy vissza is kell vinnem, így nem teszem le.
3. Mivel gyűjtő vagyok, természetesen lecsapok minden közeli érmére, nekem ez a hobbim
4. Feltételezésem szerint tudok az orszégban levő érmék nagy részéről, és bizton állíthatom, hogy a nagy részét elviszik előlem is.
5. Én se tartom a kimenekítést az egyetlen megoldásnak, csak jelenleg jobbat nem tudok
6. Az országban talált holmik nagy rész általában itt is marad
7. Ezek, ha külföldi kesser ki nem menekíti, hamar belekerülnek a TB temetőbe.
8. Addig amíg a túristatérképek, illetve egyes PDA térképek tartalmazzák az összes magyar ládakoordinátát, illetve regisztráció nélkül árki láthatja a magyar ládaadatokat, addig ne is várjunk javulást. Sőt én mindaddig menekíteni fogok, mert nem tudok jobb megoldást.
[előzmény: (4976) RiFi, 2009.05.06 13:53:18]

RiFihozzászólásai | válasz erre | 2009.05.06 13:53:18 (4976)
Tisztelt kessertársak!
Szeretnék kérdezni néhány dolgot TB/GC témakörben, előrebocsátom, hogy senkit nem áll szándékomban megbántani, igyekszem úgy feltenni a kérdéseket:
1., 2008. 10. 05-én elhelyeztem Top Dog ügynököt a http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=33>GCKL1 ládában, Snoopy-t egy barcelonai TB hotelből hoztam el, gondoltam ez egy forgalmas láda, sok külföldi is megkeresi. Azóta sem került elő szegényke, nem tudom mi lehet vele... Van valakinek ötlete, hogy lehetne fellelni? Nem látta valaki?

2., Ez a neccesebb kérdés: miért van az, hogy néhány GC felhasználó szinte csak arra megy, hogy a Mo-ra érkező TB-ket/GC-ket mihamarabb magához ragadja és ki nem engedi onnan, amint a watchlist-jén feltűnik valami, egyből rámegy, esélyt sem hagyva másoknak... és sokszor egymás között cserélgetik... Neveket nem írok, nem célom a személyeskedés, szerintem tudjátok kik ők. Tudomásom szerint (de javítsatok ki, ha tévednék) a TB-k, GC-k nem erről szólnak. Természetesen nem kizárólag a .hu-s, hanem .com-os ládák esetén van ez így, sőt utóbbinál jellemzőbb (ez természetes is, hiszen a külföldiek azokat keresik elsősorban). Tehát ha valaki ezt megválaszolná, nagyon lekötelezne.

3., Van egy Roman nevű mackó, aki az USA-ból jött és végső úticélja Róma/ITA. Addig is római kori romokat látogat, önszorgalomból :) Volt tervben tavasszal egy olasz út, akkor ki tudtuk volna juttatni, de meghiúsult. Ha tehát valaki Róma felé veszi az irányt a közeljövőben és elvinné, kérem jelezze egy priv. mailben. Jelzem, hogy Bp és környéke összes római illetőségű helyét látta már, tehát már Itáliába vágyik.

Köszönettel:
RiFi


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu