geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Paticshozzászólásai | válasz erre | 2007.10.23 09:19:21 (2725)
Szerintem egyszerű a megoldás. Ha jól értem arról van szó, hogy a .com-os oldalon nem bejelentett ládába helyezett TB behelyezését nem lejet bejelenteni a .com oldalon?

Fejleszteni kell a .com oldalt, mert most nem (elég) jó.

Gondolom egyértelmű, hogy nem a kesser van a weboldalért hanem a weboldal a kesserért.
Nem az a megoldás, hogy a be nem jelentett csészékbe nem szabad TB-t rakni, hanem, hogy a be nem jelentett csészékbe rakott TB-ket is be lehet jelenteni.

Én úgy oldalnám meg, hogy amikor valaki lerak egy TB-t, BÁRMELYIK csészébe akkor megy a .com oldalra, hogy bejelentse. (Ha nem megy az már egy külön kérdés.) Ott a weboldal vagy felismeri a csészét vagy nem. Ha nem, akkor nyit egy új, "TB-t tároló, ideiglenes hely" csészét és kész.
Ilyen egyszerű.. lenne.. szerintem.

Így még a .com-on nem bejelentett TB-k sorsa és útja is egyértelműbben követhető lenne.

Ja, és kellene a .com-ra egy magyar fordítás, mert ugye nem fogok csak a .com kedvéért megtanulni angolul. Inkább be sem jelentem a megtalálást... (persze elviekben, mert a feleségem tud angolul és bejelentjük, de nem mindenkinek van angol nyelvű felesége... :-))
[előzmény: (2724) vtsp&tav, 2007.10.22 23:37:47]

vtsp&tavhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.22 23:37:47 (2724)
Nos, nemigazán értem, mire irányul a "mi történt vele" kérdés. Megtaláltuk a ládát, a geocoinnak meg megörültünk, és mivel a célja egyszerűen csak az utazgatás, utaztattuk. Most a GCSZVK Szarvas-kút ládában pihen, teljes biztonságban. Szóval nem tűnt el.

Egyébként itt jegyezném meg, hogy a németországból hoztt TB-ok és geocoinok szinte mind eltűntek... Nem csoda, amikor a .com-on be nem jelentett ládába kerülnek. Olyan, mintha nem is raktuk volna sehova, csak megtartanánk. Nem véletlen a felirat: Trackable on geocaching.com... Aztán nem tudom, ki ötlötte ki, hogy a .com-os érméket és TB-okat a poi-pontok között kövessük figyelemmel úgy, hogy nem regisztráljuk a .com oldalon, és ráadásul az azonosítóját feltüntetjük!!? Ez olyan, mintha a .com oldalról valaki felkapna egy magyar mozgóládát, regisztrálná a .com-on, anélkül, h ezt nekünk jelezné, és a jelszót meg közzétenné... Szóval a lényeg, hogy nem kéne kisajátítani más játékát, és összekeverni két, teljesen különböző játékot.
[előzmény: (2722) Mengyán, 2007.10.22 10:12:09]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.22 10:12:09 (2722)
Akkor egy kis ONTOPIC :-)! Úgy tünik, megkerült a GCpell-be általam helyezett coin, mert 20-án, szabályos körülmények közt eltávolították belőle, majd tegnap landolt a Szarvas-kúti ládában. Esetleg tud vki vmit, mi történt vele? Sylverratnak sikerült megtalálnia az elkövetőt és "kivernie" belőle? Aggódtam érte nagyon, mégiscsak én is tehetek róla ha eltünt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.