geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Mars3696hozzászólásai | válasz erre | 2015.07.01 13:48:07 (28699)
Szerintem az FSZB (KGB utódja) vagy a CIA vagy a MOSZAD áll mögöttük. Vagy mindhárom egyszerre! :D
Csóri lúzer kis szájkaratés.... :)
[előzmény: (28678) Strombus, 2015.06.28 01:14:18]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2015.06.28 01:14:18 (28678)
Heti 700, azaz napi 100 kirándulós geoláda eltávolítása. Természetesen csak azoké, amelyek jelenléte a környezetet károsítja. Becslésem szerint ehhez legalább napi 1 000 vagy még több ládát kell felkeresni ellenőrzés céljából, mivel elég ritka az, hogy a láda rossz helyen van, hisz erre mindig is ügyeltünk és ez a szabályok enyhítése óta sem változott. (A tízből egyet is a valóságnál sokkal rosszabb aránynak gondolom, de ezzel könnyű számolni.) Gondolom, a városi rejtéseknél nem merül fel a környezetkárosítás problémája és talán a külföldi ládák is kiesnek a hatáskörükből. Tehát mondjuk marad 2 000 láda. Ezeket két nap alatt felkeresik, tájékoztatnak minket a szükséges változtatásokról és mindenki ismét boldog lesz.
Jelentősen megkönnyítené a ládadokik és a rejtők munkáját, hogy ha már úgyis ennyi ládát meglátogatnak, informálnának minket az összes láda állapotáról, nemcsak a nekik nem tetszőkéről. Esetleg adhatnánk nekik ládacsere program féle csereládákat is - ha már úgyis arra járnak, könnyen kicserélhetnék, amit kell. A gyalogos vagy kerékpáros kupában is részt vehetnének, ennyi sok pont megkeresésével nagyon szép helyezést érhetnének el. Így a munkájukba belevegyülne a szórakozás és a versengés izgalma is, még emberfelettibb teljesítményre ösztönözve őket.

Nagyszerű tudni, hogy egy ilyen erős, hatalmas tömegbázisú, jól szervezett menyétcsoport ennyire szívén viseli a környezetvédelmet. Irigylésre méltó hatékonyságukkal bizonyára sok, a geoládáknál jóval jelentősebb horderejű természetkárosító hatás ellen is fellépnek és megmentik szépséges erdeinket, mezőinket. (Illegális fakitermelés, illegális szemétlerakás, erdei utak tönkretétele, engedély nélküli építkezések, medvehagyma szedése mázsaszámra - most ezek jutnak csak eszembe hirtelen. Kiváncsi lennék ezek megfékezésében hol tartanak.)
Talán a következő szemétszedő akciónkat csinálhatnánk együtt velük, belegondolni is gyönyörűséges, hogy mennyire hatékonyak lehetnénk az ő szervezettségükkel, tömegbázisukkal és céltudatosságukkal.[előzmény: (28670) Fenyő menyét, 2015.06.27 18:02:58]

Fenyő menyéthozzászólásai | válasz erre | 2015.06.27 18:02:58 (28670)
Csoportunk pár héttel ezelőtt jött létre és kezdte meg a működését.

A tavalyi év folyamán az egyesület a játékosok kezébe adta az új geoládák rejtésének engedélyezési folyamatát. Ennek következtében úgy véljük, a játékosoknak jogukban áll eltávolítani az olyan geoládákat, aminek környezetében környezetkárosítást vélnek felfedezni. Kérünk minden geoláda rejtőt állandóan figyeljen oda a rejtés helyének környezetére, mert a geoláda áldozatul eshet.

Csoportunk a megalakulása óta távolított már el ilyen geoládákat. Eleinte kicsiben indulunk, hogy időt adjunk az alkalmazkodásra, a természet szeretetére szembe állítva a futószalagon kitelepített geoládákkal. Csoportunk létszáma (12 fő) elegendő ahhoz, hogy hetente akár 700 geoládát is el tudjon távolítani.

Csoportunk célja, hogy minden geoláda rejtő óvja a természet kincseit, a természetet, amely életben tartja bolygónkat!

A profil és hsz törölhető, több bejegyzés nem lesz.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu