geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

BiharyGhozzászólásai | válasz erre | 2013.02.03 16:20:29 (24999)
Én is jó néhány erdélyi ládát megkerestem már (.hu és .com vegyesen), de feltűnően pontatlan koordinátával nem találkoztam.
[előzmény: (24996) nikodem, 2013.02.03 13:25:36]

nikodemhozzászólásai | válasz erre | 2013.02.03 13:25:36 (24996)
Szép napot, mindenkinek!
Egy hetes erdélyi telelésen voltam. Irányított szabadidő eltöltés volt a cél, s ebben - természetesen - benne volt a geoládák keresgélése is.
Általános tapasztalatomat osztom meg veletek:
1.) a pontok megadott koordinátái szinte minden esetben pontatlanok, akár 50 m-es körzetben is kereshetitek a pontokat s akkor talán rátaláltok.
2.) csínján kell bánni az elrejtők leírásaiban lévő megfogalmazások értelmezésével is, mert ami a leírásban mellette van, az könnyen lehet, hogy szemben lesz megtalálható. A Krisztus-feszület, lehet akár szobor is.
3.) a román nevű közintézmények megnevezésének magyar fordítása nem pontos, így lesz a kollégiumból főiskola, és fordítva.
4.) nehezményeztem, hogy a multi ládák esetében az egyes jelszórészleteket román szavak jelölik, holott pár tíz méterrel odébb van nagyon jól használható és olvasható magyar kifejezés is. Véleményem szerint, ilyen esetben a ládát a geocaching.com-on kellene regisztrálni, de nem a hu-n. Ami magyar, az legyen magyar!
5.) nehezményeztem, hogy egyes láda-gazdák elhanyagolják a a ládáik felügyeletét. Egy éve minden bejegyzés arról szól, hogy a pont (tábla) hiányzik. Az elrejtő mégsem állítja helyre, és nem is módosítja! Amikor felhívtam telefonon, hogy pontosítsam a dolgot, nem is tudta melyik ládája milyen állapotban van, mivel neki több mint 60 ládája van. A nem létező pontot úgy határozta meg, hogy a bejárat mellett van egy csücsök, abban egy karó s azon a tábla. Mondanom sem kell, hogy se csücsök, se karó, se tábla!!! Tapasztalva ezt a hanyag hozzáállást, kissé magyarosan kommentáltam a dolgot - még a piros gomb lenyomása előtt pár pillanattal - miután a láda-gazda már nem sajnálta a pénzét, hogy visszahívjon és reklamáljon. Ezúton kérek elnézést az erős kifejezésért, de a kritika mindenképpen jogos volt! Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka!
Összességében, elégedetlen vagyok az erdélyi láda-rejtésekkel. A Székelyföld viszont gyönyörű, kárpótolt mindenért.Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu