geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Belgahozzászólásai | válasz erre | 2012.11.17 11:02:09 (24750)
2010. július 15-ig én is így gondolkodtam mint ahogy te most leírtad. 16-án megszületett a kislányom. Azóta másként látok dolgokat. :) Olyat rejtesz amilyet akarsz. A moderáció olyat enged át amit jónak lát. De lécci azt hagyd meg a szülőknek, nagyszülőknek, hogy elmondhassák fenntartásaikat ez ügyben. Hogy magyarázom meg egy két és fél évesnek, hogy ha van rajta szép GC felirat vagy logó akkor lehet amúgy meg tilos és veszélyes? Egy példa a saját otthonunkból. Vannak konnektorok amikbe került konnektorvédő. Ettől függetlenül bármelyikbe is kívánta bedugni az ujjait vagy más testrészeit azt megtiltottuk neki. Egész egyszerűen azért mert egyszerűbb ezt a megoldást választani mintsem elmagyarázni egy kölöknek, hogy amiben van védő abba belenyúlhat, amiben nincs abba nem.

Természetesen kerestünk mi is gyerekkel olyat aminek a rejtése fentieknek megfelelően már nekünk sem volt annyira szimpatikus. Ekkor a párom egész egyszerűen elsétált a gyerekkel, hogy az ne is lássa, hogy anya tiltott helyeken turkál.

[előzmény: (24748) Bl4st3r & Amy, 2012.11.17 10:44:43]

Bl4st3r & Amyhozzászólásai | válasz erre | 2012.11.17 10:44:43 (24748)
Ejnye-benye! Még a rendes terepbejáráson sem vagyok túl, de már-már kaptam is egy pár moderációc minuszt... A gyerkőcös, áramos sztorikkal kapcsolatban pedig egyéb véleményem van. A figyelmetlenség, és a vakon rohanás mindenki saját felelőssége, nem egy rejtőé, autóbalesetek is vannak,pedig mindenkinek ugyanaz a jogosítványa. A geocaching alapvetően nem egy veszélyes sport, de ugyanúgy körültekintést, és felnőtt gondolkodást igényel, mint amikor az ember egy keskeny sziklaperemen, szakadék szélén kotorászik a láda után. Minden rejtést meg kell nézni, hisz még ha a napi útvonalunkba is esik a láda, valahol akkor is a teljes ismeretlenbe turkálunk.(hisz eddig nem láttuk sose a ládát...) Gyerekeim pedig nincsenek, de a sógor srácait szivesen viszem néha magammal, és kitünő lehetőség arra, hogy megtanulják hogy óvatosan mit és hol szabad, és mit nem...Ez nevelés kérdése, ha nem bízunk magunkban hogy a gyerekünk tudni fogja miután elmondtuk neki hogy ne piszkáljon szabadon mindenhova, akkor ne vigyük ilyen helyekre, vanak játszóterek, és szép biztonságos környezetben is rejtések.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.