geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Belgahozzászólásai | válasz erre | 2012.04.01 07:53:27 (23094)
Hát igen, a bolondok napja kötelez. :)
[előzmény: (23093) Rejto_Jeno, 2012.04.01 05:28:00]

Rejto_Jenohozzászólásai | válasz erre | 2012.04.01 05:28:00 (23093)
Tudom egy kicsit hosszú, de a legjobb ha az elejéről kezdem, hogy mindenki megértse a teljes történetet.

A kislányomat mindig arra tanítottam, hogy nálunk nem csak a részvétel, hanem bizony a jó teljesítmény, sőt, hadd mondjam ki: a győzelem is a fontos. Az anyjával ezért írattuk be ritmikus sportgimnasztikára –ahol már kétszer volt kerületi bajnok-, és ezért döntöttünk úgy, hogy megtanítjuk ládakeresésre is.
Azt viszont mindenki tudja, hogy nagyon nehéz pirosegyest kapni egy kilenc éves kislánynak mikor mindenféle idősebb emberrel kell versenyeznie. És Édesem nem szeretné Picikénket országúton biciklizni a találatért (jogsit meg nem adnak neki még pedig a múltkor engedtem vezetni a Tesco parkolójában, és nagyon vágta a témát).
Mivel szeretném hogy sikeresen kezdje el ezt a hobbit (is), úgy döntöttem hogy én csinálok egy pár új (bár egy kicsit rendhagyó) rejtést.
Szóval úgy gondoltam, hogy ha már rejtés akkor legyen nehéz, ötös nehézségre gondoltam. Mivel Picikénk nem fél a víztől (már baba korában megtanítottuk úszni), egy vízi rejtés jutott eszembe. De ha már veszem a fáradtságot hogy csinálok egyet, miért ne egy sorozatot? Tudom hogy a comon nem számít, de szeretném kielégíteni a .hu-s elbírálókat is, ezért hosszas tanakodás után úgy döntöttem, hogy egy vízi sorozat ami a Holt-Tisza élővilágát mutatja be, lenne a legjobb megoldás. Mivel minden pont más-más növényt, állatot vagy geomorfológiai alakzatot mutatna be, így nem mondhatják, hogy „csináld multinak!”, hanem el kell fogadniuk a szép sorozatot külön-külön, így lehetővé téve a pirosegyes-sorozatot. Mivel Picikénk bizony eléggé el van foglalva iskolával és különórákkal, a megtalálásokra csak hétvégén lenne ideje, így azt gondoltam, hogy március vége felé kiveszek egy pár nap szabit és kitelepítem a pontokat, beadom a kérést az elbírálásra, és a megfelelő időpontban közzéteszem a ládákat. Úgy gondoltam, hogy Picikém és én leautazonk a Holt-Tiszához egy péntek este, megszállunk egy panzióban, és ha szombat reggel jó az idő akkor rácsörgök Édesemre, hogy tegye publikussá a ládákat otthon az iPaden. Ezzel majd sikerül elérnem, hogy a pirosegyes vadászok –akik szinte mind pestiek- majd csak utánunk érjenek oda.
Ha jól tudom a legtöbb pirosegyese a MindigElso86 kessertársamnak van, szám szerint 17. Ezért én úgy terveztem, hogy 20 ládát teszek ki a biztonság kedvéért.
Nagyon jól sikerült a telepítés, a márciusi hosszú hétvégén csináltam, Picikémnek azt füllentettem, hogy egy konferenciára mentem (én ugye ezt egy meglepetésnek szántam), lementem a Holt-Tiszához, és egy 18 km-es kajaktúrával kiraktam a pontokat. 500ml-es palackokat raktam, csak egy napló van bennük, nem raktam beléjük ajándékot, mert ott lenn mindenféle emberek laknak, aztán így talán nem lopják majd el őket mire eljön a Megtalálás Napja. Csináltam speciel naplót is, mert mivel sokat kell majd Picikémnek egy nap alatt megtalálnia majd egy pecsétet fogunk használni. Már megcsináltattam a pecsétet is egy nyomdás ismerősömmel, egy kis nyuszi van rajta, és Picikém login neve: PirosEgyes01, meg angolul is (mert tud), bár a RedOne01 már le volt regisztrálva a comon, így RedOneZero1 lett. A nyuszi egyik füle feláll, a másik meg lekonyul, nagyon cuki, biztos tetszeni fog Picikémnek.
Minden láda különböző dolgokat mutat be. 11 féle fát, 5 féle füvet. Sajnos kifogytam fűből-fából, így 3 ládát olyan helyre tettem ahol állatokat láttam, az utolsót meg
(mivel azért olyan sok álattal azért nemigen lehet találkozni a Holt-Tiszán) oda ahonnan nagyon jól lehet látni a templomtornyot.
A palackokat a víz fölé lógó faágakra aksztottam úgy hogy egy kislány is könnyen elérje őket. A tervem az, hogy kibérelek egy kétüléses kajakot és úgy megyünk a Megtalálás Napján. Természetesen Picikém ül majd elől a GPS-sel, neki kell majd eveznie is, én majd csak kormányzok. Gondoltam jobb ha én is ott leszek Vele, hátha kell neki segítség a rejtőtől, így nem kell majd telefonálnia (már egyszer beleejtette az Iphoneját a vízbe az uszodában, meg is kellett ezért egy kicsit dorgálnom). Így ha gubanc van akkor én majd tudok neki segítséget adni. Persze nem mondom meg Neki hogy hol a láda pontosan, mert az nem lenne sportszerű, csak korlátolt segítséget adok majd. És viszek magammal tartalék ládát is, hátha valaki ellopja a ládát a MegtalálásNnapja előtt. Ha esetleg újra kell telepítenem, azt majd úgy oldom meg, hogy Picikémnek be kell csuknia a szemét, így majd nem látja pontosan hova lógatom a ládát, utána elevezünk egy pár métert és Neki kell majd visszaevezni a GPS-t követve.
Szerintem 5-6 óra alatt meg tudjuk találni mindegyik ládát, ennyi idő biztosan kell majd a pesti pirosegyes vadászoknak, hogy leérjenek a Holt-Tiszához. Majd biztos jól meg lesznek lepődve ha látják hogy egy kislány mind megtalálta őket elsőként.
Szóval minden le lett tárgyalva a comos elbírálóval, Ő minden további nélkül jóváhagyta az összes pontot, és elsején hajnalban aktíválta is mindet.
A hu-s elbírálás már három hete tart, azt hiszem már sikerült megyőzni négy tagot akikkel elmentünk síelni (az egyik ismerősömtől mindig kapok ingyen jegyeket, pedig nem is tudok síelni), a többieknek meg a DHL tegnap kiszálította az ajándékcsomagokat, úgyhogy biztos Alles in Ordnung lesz.

Szóval nem értem miért olvasok a fórumokon negatív dolgokat az elbírálásról, ha mindent a szabályok szerint csinálsz és nem sajnálod az időt és az energiát hogy mindent elmagyarázz az elbírálóknak szerintem nagyon jó mechanizmussal megy a dolog.

Ma reggel el is indultunk remélem Április 2-án már lesz egy új piros-egyes bajnok.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.