geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 21:43:33 (20134)
Megpróbálok egyértelműbben fogalmazni:

A szerinted "gyűlölt egyesület" tagságod okán te magad is vagy. Jelentkeztél - mert a korábbi gyakorlattól eltérően jelentkezhettél -, és mivel a tagsági követelményül megadott paramétereknek megfeleltél, egy adminisztratív bólintás után az egyesület TAGJÁVÁ váltál. Fontos hangsúlyozni, hogy TAGJÁVÁ, és nem "némi" csúsztatással semmire sem jogosító pártoló státuszodat nevezik tagságnak.
Tagként részt vehetsz az egyesület életében, választó és választható vagy ilyen-olyan tisztségekre, előtted áll a lehetőség, hogy az általad helyesnek tartott irányba húzd, vagy told a szekeret.

Szerintem a közösség egyszerűen játszani szeretne, feltett kérdéseire választ kapni, és társasági életet élni a fórumokon. A többségnek nagyjából mindegy, van egylet vagy nincs, lényeg, hogy legyen egy felület és időnként legyenek rendezvények, ahol jól érezheti magát, kütyüt nyomogathat. Némelyek ezért hajlandóak fizetni is, ide tartozásukat egyleti tagsággal fejezni ki. Minimális elvárás részükről, hogy a pénzük ne ellenőrizetlen úton vándoroljon ellenőrizetlen helyekre.

Ezen dolgok egy részét eddig is lehetett művelni, voltak viszont tabu témák. Most már nincsenek, és én ennek örülök. Talán nem vagyok ezzel egyedül. Örülök annak, hogy nyitottá vált az egylet, és annak is örülnék, ha végre a fórumot is rendeltetés szerűen lehetne használni. Sajnos ezt leginkább éppen az a játékostársunk akadályozza folyamatosan, aki miatt addig is időnként minősíthetetlen stílus uralkodott, amíg ő volt a valaki az egyesületben. Most már nem az, önként lemondott tisztségértől, majd tagdíj nem fizetéssel kiírta magát az egyletből is. Nem túl bölcs módon jó adag vajjal a fején járkál a napon.

Ha hiszed, ha nem, a jelenlegi választott vezetők nem dolgoznak éjjel-nappal, verejtékes homlokkal a játékosokért, nem hatalomnak tekintik tisztségüket, nem remeg az ujjuk egy jó kis kicsapásért. Bármikor feláll bármelyikünk, ha a közgyűlés úgy dönt. Szerencsére nincs szükségünk jövedelem kiegészítésre, Oregont veszünk magunknak, és a versenyeket sem tartjuk jól fejhető tehénnek.

Megismétlem költői kérésemet: Akkor most ki kivel van? Ki mit szeretne elérni? Kivel? Milyen eszközökkel?
[előzmény: (20130) waneqr, 2011.09.07 19:13:29]

waneqrhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 19:13:29 (20130)
Lehet, hogy csak költői kérdésnek szántad, de engedd meg, hogy válaszoljak...

K: Nem akar sem a pár tucat ember, sem a felelősséget viselő néhány "gyűlölt egyesületté" válni, mert miért is akarnának?
V: Biztos vagyok benne, hogy az előzőek sem akartak azzá lenni, de lám mégis. Mindennek az okait természetesen nem tudom, de érzésem szerint ebben szerepe volt a "kiteszem a lelkem értetek, ti pedig folyton csak kritizáltok" érzésnek, mely időnként most is felüti a fejét. Ebben a vonatkozásban pedig fontos lenne egyfelől kivinni az érzelmeket az ügyintézésből, és elválasztani a játékost az bürokratától, másfelől víziót és távlatot adni a közösségnek, hogy ne a régiek gyűlölete legyen az összetartó erő.

K: Azt kérem, egy kicsit gondolkodjon el mindenki azon, vajon mit szeretne elérni, és a megmondó emberek mit szeretnének?
V: Szerintem itt felnőtt emberek vannak, akik többségében a helyükön tudják kezelni a dolgokat. Így felesleges a válasz reakciókkal gerjeszteni azt, ami igazából már senkit sem érdekel. Tehát szerintem itt a nagy kérdés az, hogy a közösség és az egyesület mit akar kezdeni a geocachinggel (lásd fent), nem a régi vezetés.

[előzmény: (20118) feri60, 2011.09.07 17:48:21]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 17:48:21 (20118)
Néhány hónapja néhány tucat "kedves és a játékért tenni akaró ember" úgy döntött, hogy nyitott, demokratikus irányba viszi tovább az egyletet. Kiválasztottak maguk közül néhány, ugyancsak kedves embert, akik vállalták, hogy a többiek szándékát legjobb tudásuk szerint megértve és általuk támogatva szervezeti keretet biztosítanak mindannak, ami jó ebben az egész őrültségben, és megpróbálják lezárni a korábbi időszak kevésbé szerethető gyakorlatát.
Nem akar sem a pár tucat ember, sem a felelősséget viselő néhány "gyűlölt egyesületté" válni, mert miért is akarnának?

Sajnos a múlt kevésbé szerethető árnyai folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a nyitott egylet tagjai és a vezetéssel megbízott néhányak ne érezzék túl jól magukat a játékban. Saját zavarkeltő érdekeiken és sértettségükön nem képesek felülemelkedni, amivel az egész egyesület létét veszélyeztetik. Úgy látszik, hogy a "minél rosszabb, annál jobb" vezérlő elv szerint semmi sem drága nekik.

Addig feszítik a húrt, míg valaki tényleg felveszi "legszebb feljelentő öltönyét", és besétál az illetékes szervhez, ahol vizsgálatot kezdeményez az egylet ellen. Ennek nem lehet tudni az eredményét. Lehet, hogy a korábbi vezetés tiszta, mint a frissen hullott hó, lehet, hogy nem. A legtöbbet a játékosok veszíthetik, ha arra illetékes hatóságok megvonják az 1% szedésének lehetőségét, ha lefoglalják a szervert. Néhány napig/hétig nem lesz felület, elvesznek a korábbi adatok, na bumm, a játék jó, valahol folytatódni fog.

Azt kérem, egy kicsit gondolkodjon el mindenki azon, vajon mit szeretne elérni, és a megmondó emberek mit szeretnének?

[előzmény: (20115) waneqr, 2011.09.07 17:09:05]

waneqrhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 17:09:05 (20115)
Nem megkérdőjelezve a tényeket, hadd említsem meg - kicsit árnyalva a képet -, hogy az előző egyesület és annak vezetése sem "bűnözőként" kezdte (s ez most sem bizonyított). Így érdekes lehet annak az útnak a csapdáinak a feltérképezése, ami alapján most néha úgy tűnik, mintha a "mindenki utálja kuliszt" lehet az egyesületi kohézió alapja. Magam részéről ezt tartom a legfontosabb tanulságnak, amit le kellene vonni, és olyan rendszert kialakítani és működtetni, melyben akár egy, akár öt tucat kedves és a játékért tenni akaró emberből nem lesz egy gyűlölt egyesület, melynél még a groundspeak is jobb...
[előzmény: (20110) Bandy, 2011.09.07 16:37:48]

Bandyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 16:37:48 (20110)
Szerintem én vagy rosszul vagyok összerakva, vagy csak egyszerűen nem gondolkodom normálisan...
Bármi történik itt a fórumon, van róla véleményem. Csak sokszor inkább nem írom le. Aztán kicsit később úgy érzem, hogy tisztulnak a dolgok, jól van, azért csak megoldódnak a problémák nélkülem is:-)
Na, amikor így érzem, akkor jön a "Mecseki Igazságosztó" és ír egy akkora észveszejtő b@romságot, hogy megint kiakadok.
Fairy, te komolyan gondolod amit írsz, vagy csak ingyen van a net? Múltkor még azt mondtad, hagyják ezt abba, vagy tegyenek feljelentést, most meg tiltakozol a múlt megpiszkálása ellen?
Itt nincs személyes bosszúvágy, rajtad és Blue Malin kívül szinte mindenki utálja kuliszt, és tisztában van vele, miket művelt itt az elmúlt pár évben. Had legyen legalább leállítva, ha okoskodik. Nem sok jogalapja van rá, kb. annyi mint pedofilnak beleszólni, az óvoda irányításába. Persze jöhetünk hülye ál demokratikus szövegekkel, mint "addig ártatlan, amíg nem bizonyítják be a bűnösségét", de a lényeg, hogy leszerepelt.
Nem kicsit, de nagyon! És az én szememben sajnos te is. Bár tudom ez nem fog zavarni.
[előzmény: (20104) Old Fairy, 2011.09.07 16:20:47]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 16:20:47 (20104)
Hihetetlen, hogy mennyire elvakít a bosszúvágy! Próbáld már végiggondolni, amit korábban írtam (és telefonon is kifejtettem): azért, hogy kuliszon bosszút állhass a személyes sérelmeidért, lesittelnéd kumint pl. sikkasztás/hűtlen kezelés miatt?! (Egyáltalán: FB-tagként van felhatalmazásod a hivatalba lépésed előtti ügyek vizsgálatára?)
Szerintem ezt a témát (különösen annak nyilvánosság felé közvetítését) a FB valamelyik másik, érzelmileg kevésbé érintett tagjára kellene bízni, mert ennek így nem lesz jó vége...
[előzmény: (20088) dc3, 2011.09.07 15:44:37]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 15:44:37 (20088)
Kulisz! A szétzúzó dokumentumodból épp csak egy idézet:

Tájékoztatásul közlöm továbbá, hogy az egyesület tárgyi eszközei között Oregon gps soha nem volt fellelhetõ.

Csak annyit az állításaid valóságtartalmáról:

Az Oregon GPS készülék 2009.04.15-n lett vásárolva a Magro Geochallenge Bt. üzletében az egyesület által.

Bruttó 94.410,- forintért. Ez a számla szerepel a könyvelésben, ráadásul 72. számú banki kivonaton szereplő tétel alapján átutalással lett kifizetve. Tehát elég nehéz elfogadni a fenti állításod.

Ezek a tények. Meg az is, hogy ez az egyesületi tárgyi eszköz, nem került átadásra, a többszöri felszólítás ellenére sem. Ez lopás. Ezt a tárgyi eszközt Béldi Miklós (MikiCache) azóta is bitorolja, jogtalanul. Tehát aki lop, az tolvaj. Ráadásul a játékostársaitól lopott. Erkölcstelen, undorító.

Az ügyvédi felszólítások ellenére sem adta át a mai napig ezt az eszközt.
Persze aggódtak, mert rájöttek, hogy ez azért mégsem intézhető el egy fórumos beszólással, ezért valahogy rávették Kumin Ferencet, hogy juttasson el egy általa ellenjegyzett nyilatkozatot, miszerint ez az eszköz MikiCache-t illeti, hiszen ezt ő, mintegy a munkája elismeréseként, ajándékba megkapta az egylettől.

Ez azért volt igen beteg dolog, mert egyrészt ez a dokumentum idén!! márciusban készült, valamint Kumin már akkor ugye másfél éve nem volt elnöke az egyletnek. Nem is értem, hogy okos ember létére ilyet, hogy írhatott alá. Mert, ha ő írta ezt a levelet, akkor még ő ajándékozta az Oregont MikiCache-nek. De akkor miért nem volt ez benne a 2009. évi könyvelésben? Miért nem lett megfizetve az ajándékozás utáni közteher? Hiszen ez nem az egyesület alapcéljainak megfelelő támogatás volt. Ráadásul a közhasznúságról rendelkező törvény kimondja, hogy saját tagjainak nem adhat semmiféle előnyt...
Persze azt sejtem, hogy Kumin csak azért írt ilyen nyilvánvalóan nonszensz levelet, mert megtudták zsarolni ezek a derék urak.

Sokan mondhatják, hogy mit tolvajozok itt a fórumon. Részben egyetértek velük. De sajnos én sem vagyok egy érzelemmentes robot. Bőszít a kulisz féle irracionalitás és gazemberség.

Ez az egész egy nagyon sz@ros ügy. Az egylet zárt volt. Nem véletlen. Úgy nyilván könnyebb síbolni.
Lehet, hogy a mostani "rezsim" hibákat követ el, de egy biztos, demokratizálta az egyletet, átláthatóvá tette a pénzügyeket, betartja a számviteli szabályokat, nem tekinti a vezetőség s sajátjának az eszközöket és pénzeszközöket. (Amiket felsorolok, azokat az előző vezetőségek ellenkezőleg művelték.)

Mi vár ránk?

A mostani vezetőség elszámoltatható és leváltható akár.

A múltbéliek nem. Legalábbis egy belső vizsgálattal nem.

Tereljük jogi útra?

Akkor az egyesületnek és akár a játéknak is vége. Ezt be kell látnotok. Vagy legalábbis komoly bajba kerül a gc.hu.

Nekem ez nem érdekem. Nyilván nem ezért áldozom (áldoztam) a kevés szabadidőmet, másokkal együtt, hogy bedöntsük az egészet.

Borítsunk fátylat a múltra? Hm. Részben megy. Egyrészt, mert általam is kedvelt emberek buknának nagyon nagyot, ha feljelentenénk a régi egyletet. Másrészt nem akarjuk ugye az egylet és a játék bezúzását a hatóságok által.

Miképp mehetne ez a verzió? Nagyon egyszerűen. Azok, akik nyilvánvalóan megbuktak erkölcsből, de mégis előadják magukat a fórumokon és mindenféle weboldalakon és folyamatosan gazemberkednek azokkal, akik pedig egészen más értékrendet képviselnek errefelé, szóval azok, eltűnnének innen. Csendben tolják el a biciklit! Szívem szerint a játékból is elzavarnám őket, de mégse, hiszen ezzel, hogy maradhatnak csöndben ládázni, elismerjük azt, hogy a lopás mellett azért tettek is a játékért a múltban.

Amennyiben ezt ezek az emberek nem értik meg, akkor nem marad más, mint a jogi út, a totális jogi út.

Ezt mindenkinek meg kell értenie.

Ugyanakkor egy külső, hites könyvvizsgálói revíziót kezdeményezek. Ezt a jelentést elétek tárom, hogy kulisz ne tudjon hazugságokkal és tagadásokkal védekezni, vádaskodni.

Egyébként az én eddigi állításaimat alátámasztó dokumentumok megtalálhatóak az egylet székhelyén, (illetve a házipénztár nem található meg, mert nem volt vezetve!!!!) azt bárkinek szívesen megmutatom az elnök jelenlétében. Bátran egyeztessünk időpontot, ha valaki szeretné látni az anyagot.

Még egy gondolat a költségtérítésekről. (Ez a rész Snake-nek szól főleg. Aki, ha jól tudom Táton lakik, tehát neki esik leginkább útba a piliscsabai ESSO(AGIP) kút, ahol valaki 2007.06.01-n, 06.13-n, 06.21-n,
07.04-n és 07.13-n is tankolt, összesen 46.994,- forintért. Ezek a számlák benne vannak a könyvelésben.) Mi a túró lehetett olyan fontos ügyintézés, hogy ennyit kellett egy helyen tankolni. Várom a szíves válaszokat.)

Az előző "rezsim", a saját kényelmét és kiszolgálási színvonalát helyezte előtérbe a versenyek rendezésekor. Egy-egy ilyen verseny szólt a költségek legalizálásról a fekete kassza némi fehérítéséről.

Az jelenlegi vezetés, keményen tartja magát ahhoz, hogy ne szálljanak el a költségek. Ez bizonyítható.
Magam a pákozdi verseny szervezőjeként, nem vettem igénybe az egyesület útiköltség térítését.

A múltban, abszolút szabálytalanul, mindenki csak rendszám nélküli benzin számlát nyújtott be, éves szinten akkora összegben, amiből a Földet körbekerülhetnénk. Elgondolkodtató.


Mindezek után követelem, hogy MikiCache az ellopott Oregont, illetve kulisz a szintén ellopott 720 ezer forintot, 2011. október 31-ig szolgáltassa vissza az egyesületnek.


És elvárom, hogy kulisz fejezze be a fórumos és egyéb aktivitását.

Tegyétek ti is ezt. Ne engedjük, hogy ez az ember azt tegyen, amit akar itt.

Kösz.
[előzmény: (20069) kulisz, 2011.09.07 12:59:31]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 12:59:31 (20069)
Bizony, a geocaching.hu működik a rezsim nélkül is. Az állításaidnak kb. annyi a valóságtartalma mint annak idején az elnöki beszámolónak, amit részletesebben elemeztem, és porrá zúztam itt: http://www.mgke.hu/beszvalasz.html

Elegem van a hazugságokból. Úgy tűnik, hogy a rezsim tovább működteti a kettős mércét. Ha ők fizetnek ki egy tagot a munkájáért - utólag, visszamenőleg - technikai kérdés hogy azt milyen formában teszik. Apropó: volt szerződés? Teljesítés igazolás? Ha más teszi ezt, akkor azok tolvaj banda.

Ha a rezsim és csatlósai számolnak el utazási költséget, az rendben van, ha más teszi ezt, akkor azok tolvaj banda. Nem igaz, hogy nem volt házipénztár, nyugtaadás, minden benne van az egyesület könyvelésében.

Sajnos a személyes bosszúállás fűti a vezetést, és nem a józan ész, ezért hadovál össze-vissza, játszik bíróságot, felszólítgat, és utasítgat nem egyszer útszéli stílusban ráadásul.

Alkalmatlanok vagytok, megbuktatok, ezt egyre többen látják. Természetesen lehet még a bebetonozott székekbe kapaszkodva tovább acsarkodni, amíg meg nem unja vagy a tagság, vagy a közösség, és meg nem vonja a támogatását végleg. A folyamat már elindult, esik a látogatottság, a taglétszám, ideje volna elgondolkodni és levonni a konzekvenciákat.
[előzmény: (20004) Mr Zerge, 2011.09.06 19:19:18]

Mr Zergehozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 19:19:18 (20004)
Nos megjöttem a mai építkezésből. Látom jól elvoltatok nélkülem is :-)

Az említett dokumentumok eredeti példányai a székhelyen megtekinthetők.
Erre jó alkalom lehet a közelgő Elnökségi ülés is.
Ha van rá igény a közelgő Közgyűlésre is elviszem.
Annyit tennék hozzá, hogy a dokumentumokkal igazolhatóan Kumin és Mikicache voltak az átutalás aláírói.
A " munka" eredménye a CD, amit Kumin egy ügyvédi felszólítás után adott át a zEgyesületnek, ez is megtekinthető. A CD-n az NP ügyekben dolgozó játékosok már amúgy is meglévő munkája van összeollózva és " eladva " az Egyesületnek.
.....................................................................................................
Utálom a ködösítéseket. Ezért én nekem nincs takargatnivalóm és a közösség elött vállalom nevekkel, hogy Kolesár András volt a kedvezményezettje az utólag elszámolt rendszergazdai munka díjazásának. Az egy egyszerű technikai kérdés, hogy Ő a személyes munka végzését milyen gazdasági szervezeti keretek közt végzi.
Ennek dokumentumai természetesen szintén mindenki számára megtekinthetők.
[előzmény: (19985) Old Fairy, 2011.09.06 14:08:27]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 14:08:27 (19985)
Átfutottam és meglepődtem: Jól látok? Tényleg Kumin Ferenc igazolta a teljesítést?
[előzmény: (19982) zakany, 2011.09.06 13:30:16]

zakanyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 13:30:16 (19982)


https://rapidshare.com/files/3555395704/700.pdfBejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.