geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

jalsohozzászólásai | válasz erre | 2009.02.02 09:15:43 (11592)
Azért a virtuálisok között is van olyan, amin van mit keresni. Már említettétek a pécsi geolakatot (GCLOCK), amelyet - ma már - nehezebb megtalálni, mint sok valódi ládát, én legutóbb a GCPOZS-nál (Magyar királyok koronázótemploma) találtam meg eléggé nehezen a jelszót. Ügyes dolog, amikor egy kis cédulára írják fel a jelszót, és ezt (hasonlóan egyes multiknál a következő koordináta megadásához) egy félreeső helyre felragasztják. Ilyen van a GCTjak-nál (Jáki templom), bár egyáltalán nem félreeső helyen.

Ha jól el van rejtve a felirat, a játék lényegében nem sokban különbözik egy olyan elrejtett dobozkától, amelyben nincs napló. (Vagy nem kivehető, de a ráírt jelszó olvasható, mint pl. az Andrássy-úti multi dobozkája volt az Opera előtt.) Itt tehát összemosódik a virtuális és a hagyományos láda. Ezért én a továbbiakban is hajlandó vagyok virtuális ládákat keresni, feltéve, ha egyébként érdemes elmenni az adott helyre.
[előzmény: (11590) Dzsozy, 2009.02.02 05:15:25]

Dzsozyhozzászólásai | válasz erre | 2009.02.02 05:15:25 (11590)
Először is elmondanám, hogy nagyon örülök, hogy ismét van egy szavazás. Mindig kiderül belőle sok minden.
A virtuális pontok sajnos Magyarországon elkerülhetetlenek. Kell, mert nagyon sok a ládalopás, és eléggé törvényszerű, hogy ha egy ládát egyszer elvisznek, azért bizony vissza fognak járni. Nagyon sok olyan rejtés van (lásd gcpem), ahol nagy szükség lenne a hagyományos láda mellett egy virtuális pontra, hogy a kesser igenis, és keresse meg azt a pontot is, amiért a láda ott van. Ezt viszont a modik szokták elutasítani, bár sose derült ki számomra, hogy miért. Az, hogy sok virtuális pont lenne, az nem baj, hiszen az ember elmegy ha akar, megnézi, ha meg nem akarja, akkor meg megy máshova. Ettől függetlenül én megtartanám a 2:1-es szabályt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.