geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

waneqrhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.02 10:49:29 (9189)
Hát nem bírom megállni, hogy ne reagáljak erre :-) ugyanis emlékeim szerint
a.) az NLKP ajánlási rendszere egyeztetve lett az egyesülettel, s az jóváhagyta azt,
b.) az NLKP tagjai csak javaslatokat adnak, amit a ládagazda vagy megfogad vagy nem.
Így nem értem az "aggodalmat" sem a ládagazdák oldaláról, de különösképp az egyesület részéről. Ez utóbbit a projekt sikere tekintetében problémásnak is látom, hiszen elbizonytalanítja ez a ládagazdákat, de fokozottan a projekt tagjait.
Véleményem szerint, ha az egyesület még komolyan gondolja az NLKP-t és egyetért annak ajánlásaival, akkor legyen kedves pártolólag megnyilatkozni. Ha pedig már nem, akkor jelezze ezt és álljon le az egész projekt.
[előzmény: (9178) kulisz, 2008.03.02 08:56:17]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.02 08:56:17 (9178)
Megértem és osztom az aggodalmadat, kezdünk átesni a ló tulsó oldalára, és átmenni az autós-lusta-pontvadász kesserek igényeinek maximális kiszolgálóivá - egy természetjáró, természetbarát játékban.

Ami a távolságot illeti: én azt tenném a helyedben, hogy nem a legrövidebb távolságot írom be, hanem az általad legideálisabbnak tartott, ajánlott útvonal hosszát. Sőt, csak ezt az útvonalat írnám le részletesen a ládaoldalon, aki autóval akar csészét roppantani mindenáron, az találja meg az utat maga.
[előzmény: (9176) gusty, 2008.03.02 08:33:18]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.02 08:33:18 (9176)
Segítséget kérnék, vagy ha az nem megy, akkor legalább értelmes magyarázatot:

NLKP keretében az alábbi feladatot kaptam: WAP, távolság, Travel bug.

Jó rendben, megcsinátam, de nem értem.

1, WAP. Odaírtam, hogy "WAP:" és uána röviden egy mondat a ládáról. De ettől mi lett jobb? Wapon ugyanúgy jön a teljes szöveg, a html csicsák (képek, linkek, kiemelések) nélkül, mint eddig is. Mitől lett wap barát? Én azt hittem, hogy van valami tag, amit használva wapon csak a wapos rész működik. Vagy van ilyen? A leírásban nem találom nyomát.

2, Távolság. 1 segítséget elhasználva azt a javaslatot kaptam, hogy a legrövidebb elérhetőséget írjam be. Miért is? Ezt az utat ajánlanám legkevésbé. Számomra a ládázás nem a pontgyűjtésről szól. Számomra a játék része az előkészítés is: merről menjünk, mit tudunk még útbaejteni. Természetesen figyelembe veszem a rejtő ajánlását is, mert egy láda értékét lehet, hogy pont az odavezető út adja meg. Szerintem így a legrövidebb út megadása megtévesztő lehet. Sőt, szerintem ez a mező eleve felesleges.
Mert kérdem én honnan mérjük a távolságot? Miért feltételezzük, hogy a kesser autóval érkezik (na jó, gyakori). És ha gyalogbéka? Neki is járna egy mező, a vasútállomástól való távolsággal. :) És a bringás? stb. nem ragozom.

3. Travel bug. Miért nekem kell odaírni, hogy igen, tedd bele bátran. Nem ez lenne a természetes? Erre egyébként javasoltam, hogy akkor inkább legyen egy egyszerű checkbox az űrlapon.

Mégegyszer mondom, elfogadom a projekt iránymutatását, végrehajtom, de mindent értek, s van ami nem tetszik. Ez a legrövidebb út. Úgy érzem, hogy ez megint a "nem minőségi játékosoknak" kedvez, nekik csinál kedvet. Hamar vadásszuk le, ne kelljen sokat caplatni. Aztán a vadászatatból rablás lesz. Sajnos ezt tapasztaltam egy hete a saját ládám karbantartása során. S sajnos más ládákon is csak ezt látom. Lepusztult, üres, vagy szeméttel és kacatokkal teletömött ládák mindenfele. Nem az értéket hiányolom, de egy 5 forintos mióta ládaajándék? Vagy egy reklám szórólap? Egy törött, koszos kinder figura? Szerintem kár sorolni, mindenki ismeri.

Bocsánat, a panaszkodásért.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.