Előzmények

t-kazi-Bágneshozzászólásai | válasz erre | 2010.12.27 14:36:45 (20164)
Ja igen a gépet dagasztásra és kelesztésre használjuk aztán irány a sütő mert akkor jobban megdagad és nem lesz tömör
[előzmény: (20161) t-kazi-Bágnes, 2010.12.27 14:28:31]

t-kazi-Bágneshozzászólásai | válasz erre | 2010.12.27 14:28:31 (20161)
Kenyér:
Egy kiló liszt, 10dkg só egy élesztő ahogy lehet kapni, 6 dl víz.
Először a liszt felét tegyük tálba
Az élesztőt keverjük el 1dl langyos vízzel
öntsünk a liszthez 3dl meleg kb 60fokos vizet, kezdjük dagasztani és adjuk hozzá a feloldott élesztőt
Fedjük le kb 4-5 órára hagyjuk hagy dolgozzon az élesztő
az idő elteltével 2 dl meleg vízben oldjunk fel 1dkg sót öntsük össze a maradék lisztel együtt és alaposan dagasszuk
kelesszük kb 1 órát , vágjuk három fele formázzuk meg és tegyük a tepsire keleszük kb 40percig
A sütőt kb 220 fokra melegítsük elő /alsó felső sütés ha lehet/ alulra tegyünk egy edénybe 2-3 dl forró viet
amikor meleg a sütő és megkelt a kenyér mossuk le a tetejét vizes ecsettel és vagdossuk be.
tegyük a sütőbe kb 15 perc múlva vegyük a hőfokot 180 fokra még kb 35-40 percig süssük haz alja kopog akkor van kész.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]