geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

erchegyiahozzászólásai | válasz erre | 2007.03.05 16:39:45 (15056)
na, kipróbáltam én is. A 6.11.6 itt sem indul el, pontosabban elindul, csak hibaüzenettel rögtön elszáll. Mással még nem próbáltam, ugyanis nincs kéznél. Tudna valaki küldeni egyet? (Ez a működő 6.9.1 lenne a legjobb).
[előzmény: (15011) aparamita, 2007.03.03 09:36:06]

aparamitahozzászólásai | válasz erre | 2007.03.03 09:36:06 (15011)
MapSource Linux alatt...

SagiK-nak köszönhetően tegnap le tudtam tesztelni a legújabb wine verzió (0.9.31) képességeit GPS-sel is. Köszi neki ez úton is.

Most egy teljes összefoglaló következik arról, amit a MapSource linuxos futtatási lehetőségéről meg sikerült tudnom.

Eredmények:
* MapSource 6.9.1 (update) telepítője elindul, feltéve, hogy a megfelelő regisztrációs bejegyzéseket megtettük és a hivatkozott könyvtárt kézzel létrehoztuk. A telepítő egy SETUPAPI.DLL-t hiányol, ami google-lel hamar pótolható. Ha a DLL a windows/system32 könyvtárban van, akkor megfelelően települ, és a feltelepített program el is indul. Kicsit lassabb, mint windows alatt, de nem zavaró.
* Tuhu telepítő elindul, gond nélkül telepíti a térképet, ezt a MapSource meg tudja nyitni, minden térképfunkció működik.
* Soros kábelen tud letölteni gond nélkül a GPS-ről bármilyen tipusú adatot. (Teszteltük eTrex Camo-val és 60CSX-szel.)
* Soros kábelen feltölteni nem sikerült, ezt a hibát jeleztem is a wine fejlesztőinek.
* USB kábellel nem sikerült kommunikálni a 60CSX-szel, ennek oka valószínűleg az, hogy nem sikerült wine alatt megfelelően feltenni a Garmin USB drivert. Ebben az irányban nem kutattam mélyen, csak annyit tudok mondani, hogy fél óra alatt nekünk nem sikerült. Mivel az USB-s adatátvitel egyre népszerűbb, ezért valószínűsítem, hogy van irodalma a témának a neten, talán még működésre is lehet bírni, de ez már nem tartozik a 4633-as bug témájába, ezért nem foglalkoztam vele tovább.
* MapSource 6.11.6 (update) telepítője elindul, ha a fent említett regisztrációs bejegyzések megvannak és a hivatkozott könyvtár létezik. Megfelelően települ, viszont a program elindítása után egy MapSource hibaüzenettel elszáll. Ez szintén nem tartozik a 4633-as bug témájába, és lehet, hogy már más jelezte a wine fejlesztői lapján, amit nem ellenőriztem, ezért ezt a hibát nem jeleztem a wine fejlesztőinek.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu