geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2019.07.24 11:18:28 (77640)
Szia macika1!

Old Eye, a térképszerkesztők egyike vagyok, én felügyelem a Garmin kimenetek gyártását.

Üdv a fedélzeten!

Hevnek teljesen igaza van.
Az új eTrex-eknél megkerülhetetlen a MapSource/Basecamp használata.
Valami okból a legegyszerűbb eljárás, az előre kész térképfile-ok (IMG-ek) rájuk másolása néha a készülék totális lefagyását okozza.

A MapSource/Basecamp Windows programok, installálásukhoz alapvető számítástechnikai ismeretek nem elégségesek. Kell legyen környezetedben Windows-t közelebbről ismerő szakértő, fordulj hozzá segítségért!

A MapSource/Basecamp a PC-re letöltendő Garmin telepítőkből felépített térképadatbázisokat használják, térképböngészést, útvonaltervezést tesznek lehetővé és - nem utolsó sorban - kapcsolatot biztosítanak a PC és a GPS között, amivel térképek másolhatók a GPS-re, az azzal húzott nyomvonalak letölthetők nézegetésre, további vizsgálatokra valamint lehetőség van egy-egy túra előtt a felkeresendő geoládák adatainak GPS-re töltésre is.

MapSource vs Basecamp - megoszlanak a vélemények, melyik jobb. Kinek a pap... nem veszünk össze :-)

MapSource ősi Garmin termék, amikor megjelent, Garmin még egyeduralkodó volt a GPS piacon.
A folyamatos verzióváltások során egyre instabilabbá vált. Garmin abbahagyta karbantartását és bevezette helyette a BaseCamp-et.

BaseCamp - korszerűbb felület kényelmesebb kezelhetőséggel. Sokkal többet tud, mint elődje, egyben sokkal nagyobb is. Akik a GPS-ek nyomvonalaival professzionális szinten dolgoznak, meg se tudnak mozdulni nélküle.

Akik beérnek alapvető funkciókkal (térképnézegetés, útvonaltervezés, térképek GPS-re töltése, húzott nyomvonalak letöltése) többnyire MapSource mellett maradnak.
A minimalisták a 6.13.7 verziót használják, stabil, kicsi és gyors, de használhatónak tartjuk a 6.16.3 verziót is, lényegesen jobb a térképek grafikája.

BaseCamp-ről érdemi véleményem nincs. Stabil, kellemes kezelhetőség, azonban igen nagy, turistaként/játékosként képességeinek töredékére van csak szükségem.

Visszatérve hozzászólásodra: Döntés előtt szánj még időt más Garmin készülékek vizsgálatára!

A kinézett új eTrexek használhatók geoládázásra, de tudni kell, elsősorban [hardcore] túrázásra készültek, kicsi képernyő tűéles, fényes nappal is látható képpel, két AA akku/elem két átlagos túranapot szolgálnak.

A kifejezetten geocaching-re szabott Garmin készülékek például Dakoták, Oregano-k nagy képernyővel, remek, kézre álló kezelhetőséggel ládakereséshez sokkal előnyösebbek. Alapvető hátrányuk, hogy az ember örül, ha egy töltéssel kibírják a napot.

Érdemes a kütyük terén még jobban körülnézned!
Ne hallgass azokra, kik egy készüléktípus mellett teszik le voksukat :-)
Hogy mire van szükséged, mik az igényeid, csak Te tudod...
[előzmény: (77634) macika1, 2019.07.23 20:32:55]

macika1hozzászólásai | válasz erre | 2019.07.23 20:32:55 (77634)
Sziasztok! Szeretném leváltani az okostelefonos ládázásomat egy garmin etrex 20-22-es készülékre. Nem vagyok jártas a számítástechnikában és elolvastam a térképletöltéssel kapcsolatos hozzászólásokat, de túl érthetetlen számomra.(Az image file-ok töltésével vannak gondok a turistautak.hu-n). Tudnátok-e segíteni, hogy ha megveszem ezt a készüléket, hogyan, honnan és melyik térkép file-okat tudom letölteni, ami használható egész Magyarországon és elég részletes? Köszi előre is!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.