geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.08.08 16:28:13 (15956)
"Ha én, mondjuk, 170 kilót nyomok, és attól jobban érzem magam, ha egy csavarhúzóval megbuherálom a mérleget, minekutána az csak 65 kilót mutat, ám rajta!"
Mindaddig ez rendben is van, amíg a mérleget egyedül használod. Ha viszont ez egy közösségi mérleg, amit rajtad kívül 4578 ember használ, és mindenkinek 105 kilóval kevesebbet fog mutatni, akkor már nincs annyira rendben. :D Elvégre ez nem a netkessing.hu, hanem a geocaching.hu, ami -szerintem- a természetjárásról szól. :)

Nagyon elszállt ellenpélda: ha napi 8 órában fogpiszkálót reszelgetsz, és ezért kapsz x fizetést (pontot :D), akkor lehet, hogy morcosan fogod nézni azt az illetőt, aki kikeresi valahonnan a fogpiszkálószéf nyitókódját, 3 másodperc alatt kiszed belőle egy vagon fogpiszkálót, majd megkapja érte ugyanazt az x fizetést... ;D
[előzmény: (15955) saldar, 2006.08.08 16:18:18]

saldarhozzászólásai | válasz erre | 2006.08.08 16:18:18 (15955)
Sziasztok!
A netkesseléssel kapcsolatban én azok véleményét osztom, akik úgy gondolják, mindenki teherbírása, kedve és ízlése szerint játssza ezt a játékot (hiszen ne felejtsük el, amire már oly sokan figyelmeztettek, hogy ez csak egy játék, és nem vallás). Mindenki döntse el, mit akar. Ha én, mondjuk, 170 kilót nyomok, és attól jobban érzem magam, ha egy csavarhúzóval megbuherálom a mérleget, minekutána az csak 65 kilót mutat, ám rajta! Ha egy alapvetően mozgásra felépített játékot valaki a számítógép előtt űz, és ez jó neki, tegye! BB-nek igaza lehet, a netkesselő talán még tanulhat is belőle, ha weboldalak tömegét rágja át. Kap rá egy pontocskát, legyen vele boldog! Mellesleg, szerintem, nem kevésbé érdemli meg azt az egy pontot, mint az, aki útban hazafelé, ki sem szállva a kocsiból leolvas valahol egy virtuális jelszót.
DE: ha már ennyien ellenzik e játék ilyeténképpen való űzését, és szeretnék megszüntzeti ezt a jelenséget, véleményem szerint van egy nagyon egyszerű módja: engedni kellene, hogy a jelszó ne feltétlenül legyen kapcsolatban a helyszín nevezetességével. Sőt! Ne is feltétlenül legyen értelmes szó. A számítástechnikai kódok, PIN-kódok, stb.-khez hasonlóan állhatna a jelszó különböző betűk, számok, és egyéb karakterek véletlenszerű sorából, így tutira nem lehetne az internet előtt rájönni. Aki meg a helyszínen van, az úgyis figyelmesen jegyzetel...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.