geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 18:49:11 (15207)
Igazad van, én voltam a hülye, hogy egyáltalán reagáltam, és ezzel lehetőséget adtam egy újabb környi ripacskodásra. A többieknek volt igazuk, akik inkább csendben maradtak.

A sértettséggel, moderátorok leminősítésével, a játékosok nevében való nyilatkozással kapcsolatban ajánlom tisztelettel a saját régebbi hozzászólásaidat, elég világosak. Az offra meg csak annyit: a saját #15186-os hozzászólásodat próbálod vitatni?! :D

Innentől a /dev/null kölcsönös.
[előzmény: (15202) FeketeBodzák, 2006.06.08 18:09:38]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 18:09:38 (15202)
Drága Barátom!

A rossebb tudja, hogy milyen személyes sértődésről beszélsz! Aztán meg pesti ládát sem akartunk rejteni, sőt mostanában semmilyen ládát sem. Még csak nem is vagyunk pestiek. Alihanem összekeversz valakivel. Nem is szóltam (szóltunk) soha a "játékosok döntő többsége" nevében. Csak magánvélemény volt...

"Nekem is voltak ütközőpontjaim a moderátorokkal, aztán a felvetett hibákat kijavítottam, és kész."

Ez jó, így kell csinálni. Csak az a baj, hogy néha az elutasítás oka az, hogy a láda ott van ahol. Na ezt javítsd ki!

Azt már végképp nem próbálom belegyömöszkölni a buksidba, hogy eszem ágába se volt se kuliszt, se a modikat leváltani. Gy.k.: MODERÁCIÓRA SZÜKSÉG VAN! EGYÉRTELMŰ, EGYSZERŰ, OBJEKTÍV SZABÁLYOK SZERINT!

OFF: Trabiba katalizátort? Éppenséggel lehet. Csak a katalizátor annyiba kerül, mint a Trabi. Aztán meg a katalizátoros autókra alacsonyabb a határérték. Amúgy a katalizátor a CO-t csökkenti, de a szénhidrogén kibocsátást nem. Trabira alapjárati CH-ra 2000 ppm a határérték, s úgy 2300-2500 ppm-et ki is lehet csikani belőlük.

Egyébként ha nem vetted volna észre, egy ideje nem erről folyik itt a szó. Itt értelmes emberek értelmes problémákról beszélgetnek. Bátorkonkék javasolni, hogy ne itt a fórumon folytassuk, hanem magánban. Azt simán átirányítom a /dev/null-ra...
[előzmény: (15201) guess.who, 2006.06.08 15:58:16]

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 15:58:16 (15201)
Valóban: most nem szólítottad fel lemondásra Kuliszt. Az a következő lépcső lett volna, mert most még csak a jogosultságát és a tisztességét vontad meg.

Az a legnagyobb bajod/tok, hogy a megnyilvánulások motiválója mindig a személyes sértettség - ez pedig eleve hiteltelenné teszi a "játékosok döntő többsége nevében" kitételt.

Egyébként továbbra sem értem, miért fájnak konkrétan neked a régi ládák?! Szerintem leendő rejtőként nem az a feladatod, hogy anyázd őket és a rejtőiket (ezt megteheted megtaláláskor a logodban), hanem az, hogy a mostani szabályoknak megfelelő, minél jobb ládát kreálj. Ha nem lehet pesti, hát rejts máshová - érdekes módon nagyon sok játékos tud a fővároson kívüli érdekes, beládásítható helyeket találni. Ha meg nem akarsz, akkor ne rejts, nem kötelező.
Érthetetlen ez a túljátszott szabadságharcos-mozgalom. Nekem is voltak ütközőpontjaim a moderátorokkal, aztán a felvetett hibákat kijavítottam, és kész. Nálad viszont az előző próbálkozáskor és most is csak azt látom, hogy *direkt* ellenkezel, csakazértis máshogy csinálod, hogy utána lehessen egy kört mártírkodni, hogy megint veled toltak ki ilyen csúful...

Ja! Az autókba szereltethetsz katalizátort, és máris mehet a zöldkártya - ahogy a ládatervedet is kijavíthatod a javaslatok alapján. Ráadásul utóbbi még csak pénzbe sem kerül.
[előzmény: (15186) FeketeBodzák, 2006.06.08 12:13:50]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 12:13:50 (15186)
Csak tudnám ki mondott ilyet: "modikat azonnal le kell váltani, fel kell négyelni, a moderációt megszüntetni, Kulisz monnyon le, és egyébként is éljen az anarchia és az önmoderáció... " ?

Egyébként jó a példád: zöldkártya - ha magas a CO, nem mehet, hiába van meg tíz éve a Trabid, vagy húsz éve az Opeled.

Örülök, hogy reagáltál, pláne ha megértetted volna a mondanivalóm lényegét! Töprengj még egy kicsit!
Ha nem szóltál volna...
[előzmény: (15178) guess.who, 2006.06.08 07:52:27]

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 07:52:27 (15178)
Ahogy látom, itt soha, semmi nem változik...

"a moderáció nem terjed ki a bevezetése előtt telepített ládákra"
Gondold végig egy kicsit logikusan, mondok egy példát: van egy négykerekű, kommersz autód. Jövőre hoznak egy törvényt, miszerint csak azok az autók kerülhetnek forgalomba, amiknek hat kereke van. Ha ezt kiterjesztenék a te kocsidra is, belenyugodnál, vagy inkább elküldenéd az egészet a búsba? Na ugye. A moderáció előtt kikerült ládákat milyen jogon moderálnád meg, amikor azoknak még nem a mostani alapelveknek kellett megfelelniük kikerülésükkor?
Ez persze nem jelenti azt, hogy a korábbi ládákat automatikusan magasabbra kellene értékelnünk, mert van éppen elég, ami a mai, erősebb mezőnyben is bőségesen megállja a helyét.

A Kulisszal kapcsolatos sugalmazásod, vagy inkább összeesküvés-elméleted meg inkább szánnivaló, és igen erős tudatlanságról (hogy finoman fogalmazzak) árulkodik.

"itt egy tucat ember akarja ráerőltetni a saját értékítéletét a többiekre"
Teljes mértékben egyetértek: vagytok nagyjából ennyien, akik rendszeresen előjönnek teljesen indifferens témáknál ugyanezzel az ostorpattogtatással, miszerint a modikat azonnal le kell váltani, fel kell négyelni, a moderációt megszüntetni, Kulisz monnyon le, és egyébként is éljen az anarchia és az önmoderáció... :D A kellemetlen az, hogy sosem veszitek észre magatokat, hiába próbál néhány józanabb játékostárs (netán moderátor) figyelmeztetni, hogy mennyire ripacs már ez az előadás... :)
[előzmény: (15158) FeketeBodzák, 2006.06.07 16:18:08]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 16:18:08 (15158)
Lehet, hogy az „Ez” típusú ládák miatt lett moderálás, a dolog azonban sántít. Még pedig két okból. Az egyik az, hogy a moderáció nem terjed ki a bevezetése előtt telepített ládákra, eltekintve attól az apróságtól, hogy kulisz öntevékeny állítgatja a flageket. Most is szépszámmal vannak olyan ládák, amik nem felelnek meg a "Moderációs alapelvek v1.0"-ban foglalt követelményeknek. Ezek között olyan láda is van, ami sokak szerint csapnivaló, meg olyan is ami népszerű. No, meg olyan is aminek a gazdája maga is moderátor. Érthető tehát, hogy a moderátorok nem nyúltak (nem mertek, nem akartak hozzányúlni) a régebbi ládákhoz.
A másik dolog, amiért az egész sántít az éppen az alapelvek jellege. "Nem szentírás, csak néhány támpont..." Szép. Lelki szemeim előtt megjelenik Mózes, amint lejön a hegyről 10 támponttal...
De félre téve a tréfát, világosan látszik, hogy itt egy tucat ember akarja ráerőltetni a saját értékítéletét a többiekre - megjegyzem egyelőre sikerrel. Nem néhány egyszerű, pontos és szigorú szabályt fogalmaznak meg, amit mindenkinek be kell tartani, hanem irányelveket. Ha tetszik nekik a láda, akkor mehet, ha valami nem tetszik, akkor nem mehet. "Vankérdés? Nincskérdés. Én vagyok az erősebb - Jó, te vagy az erősebb."
[előzmény: (15144) KiVi, 2006.06.07 14:44:16]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 14:44:16 (15144)
Többek között az "Ez" típusú ládák miatt lett moderálás.
[előzmény: (15143) bigz, 2006.06.07 14:42:02]

bigzhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 14:42:02 (15143)
"Nem ismerem Csepelt, de biztos ott is lehetne pl. egy az iparosodás emlékeit bemutató pár- állomásos multit csinálni"

Lehetne bizony, nekem is eszembe jutott már, de van olyan hely is, amitől nem mindenkinek a "proli csepel" jutna eszébe. Pl a Tamariska domb, ami van olyan üde jelenség (sőőt!) mint a Rezső sziget, aminek szerintem is van értéke. Van tanösvény is csepelen, lásd Lápi póc, aminek az a szerencséje, hogy éppen annyira délen van, hogy Szigetszentmiklóshoz tartozik. De a Bp közig. határon belül is van tanösvény. .... de gondolom mindenki a saját lakóhelyén ismeri ezeket a pontokat. Érdemes lenne másoknak is bemutatni. Igaz, hogy erre van egy pár mozgó láda, vagy a POI . Bár őszintén szólva nem szoktam a POIk közt csemegézni úgy, mint a ládák közt. Amúgy meg Ez után egy buszmegálló is érdekesebb lehet...
[előzmény: (15138) [PSP], 2006.06.07 11:44:41]

[PSP]hozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 11:44:41 (15138)
Ugyan eddig egyszer fordult meg a fejemben a ládarejtés, és még mindig megvan az a jó hely ötletem, de azért lenne egy kis hozzászólásom ehhez a budapesti ügyhez. Mivel én is székesfővárosunk lakója vagyok, értékelni tudom a helyzetet. Szerintem nyugodtan lehetne több láda Budapesten, főleg a Pesti részek vannak elhanyagolva. Ráadásul vannak olyan még az őskorból való virtuális ládák, melyek nem igazán felelnek meg a modern kor követelményeinek, lehangoló, zajos, és semmilyen igazi értéket nem képviselő helyeken, melyek ugyan ha "kell a pont" elven játszunk, könnyen megszerezhetőek, de különösebb élményt, örömöt nem jelentenek. Szerintem igenis lehet létjogosultséga korrektül kitalált, tematikus virtuális multiknak is, vagy egyedül álló multiknak, valódi felmesdoboz-cacheknek, míg a nagyobb bödönökről ezen a területen le kell mondani. Nem ismerem Csepelt, de biztos ott is lehetne pl. egy az iparosodás emlékeit bemutató pár- állomásos multit csinálni, vagy hasonlók. A Budai-hegyekben, a Pilisben és a Visegrádi hg-ben lassan minden csúcson lesz egy láda, vagy már van is, sokszor 1km-en belül, úgyhogy a XI. GCFV meglepetésszerűen Budaörsön és környékén fog játszódni, és a ládák lesznek a versenypontok... 2,5 km-en belül szerintem majdnem megvan a 15... Mindegy :-) Ez így jó! Mert tényleg jó helyen vannak! De ugyanúgy, ahogy a hegyekben egy fél kilóméterre levő csúcs is egész mást mutathat, úgy a nagyváros áthatolhatatlan dzsungelében száz méterekre vannak egymástól olyan pontok, amik nem csak mint POI-k állnák meg helyüket, ellenben olyan ládákkal, melyek most is "ládák", de inkább a POI kategóriába sorolnám őket. Röviden ennyi. Nem akarom radikáisan kijelenteni, de lehet, hogy a bozonyos pontszámot, esetleg átlagot el nem érő ládákat (környezet, rejtés, webes megjelenés) szavazásra kéne bocsájtani, és esetleg megszűntetni, bár ez a radikális lépés nem biztos, hogy a legjobb, esetleg POI-vá nyilvánítani, ideiglenesen felfüggeszteni, nem tudom, és akkor a jó ládaterveknek utat nyitni. Szóval szerintem egyik moderátornak sem kéne reflexből nemet nyomni. Ja.: nem hinném, hogy az ausztriai és Szlovén magyar ládák megfelelnek a szabályzatnak, ugyanis kívül is esnek a történelmi MO határain, nincs magyar vonatkozásuk, és nem hinném, hogy a rejtő bármikor karban tudja tartani őket. Ez a helyzet persze az erdélyi ládákra nem vonatkozik, valószínűleg... Szóval a következetlenség nem jó dolog. Csak megfontolandó tanács, éljen a geocaching! :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.