geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 15:58:16 (15201)
Valóban: most nem szólítottad fel lemondásra Kuliszt. Az a következő lépcső lett volna, mert most még csak a jogosultságát és a tisztességét vontad meg.

Az a legnagyobb bajod/tok, hogy a megnyilvánulások motiválója mindig a személyes sértettség - ez pedig eleve hiteltelenné teszi a "játékosok döntő többsége nevében" kitételt.

Egyébként továbbra sem értem, miért fájnak konkrétan neked a régi ládák?! Szerintem leendő rejtőként nem az a feladatod, hogy anyázd őket és a rejtőiket (ezt megteheted megtaláláskor a logodban), hanem az, hogy a mostani szabályoknak megfelelő, minél jobb ládát kreálj. Ha nem lehet pesti, hát rejts máshová - érdekes módon nagyon sok játékos tud a fővároson kívüli érdekes, beládásítható helyeket találni. Ha meg nem akarsz, akkor ne rejts, nem kötelező.
Érthetetlen ez a túljátszott szabadságharcos-mozgalom. Nekem is voltak ütközőpontjaim a moderátorokkal, aztán a felvetett hibákat kijavítottam, és kész. Nálad viszont az előző próbálkozáskor és most is csak azt látom, hogy *direkt* ellenkezel, csakazértis máshogy csinálod, hogy utána lehessen egy kört mártírkodni, hogy megint veled toltak ki ilyen csúful...

Ja! Az autókba szereltethetsz katalizátort, és máris mehet a zöldkártya - ahogy a ládatervedet is kijavíthatod a javaslatok alapján. Ráadásul utóbbi még csak pénzbe sem kerül.
[előzmény: (15186) FeketeBodzák, 2006.06.08 12:13:50]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 12:13:50 (15186)
Csak tudnám ki mondott ilyet: "modikat azonnal le kell váltani, fel kell négyelni, a moderációt megszüntetni, Kulisz monnyon le, és egyébként is éljen az anarchia és az önmoderáció... " ?

Egyébként jó a példád: zöldkártya - ha magas a CO, nem mehet, hiába van meg tíz éve a Trabid, vagy húsz éve az Opeled.

Örülök, hogy reagáltál, pláne ha megértetted volna a mondanivalóm lényegét! Töprengj még egy kicsit!
Ha nem szóltál volna...
[előzmény: (15178) guess.who, 2006.06.08 07:52:27]

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.06.08 07:52:27 (15178)
Ahogy látom, itt soha, semmi nem változik...

"a moderáció nem terjed ki a bevezetése előtt telepített ládákra"
Gondold végig egy kicsit logikusan, mondok egy példát: van egy négykerekű, kommersz autód. Jövőre hoznak egy törvényt, miszerint csak azok az autók kerülhetnek forgalomba, amiknek hat kereke van. Ha ezt kiterjesztenék a te kocsidra is, belenyugodnál, vagy inkább elküldenéd az egészet a búsba? Na ugye. A moderáció előtt kikerült ládákat milyen jogon moderálnád meg, amikor azoknak még nem a mostani alapelveknek kellett megfelelniük kikerülésükkor?
Ez persze nem jelenti azt, hogy a korábbi ládákat automatikusan magasabbra kellene értékelnünk, mert van éppen elég, ami a mai, erősebb mezőnyben is bőségesen megállja a helyét.

A Kulisszal kapcsolatos sugalmazásod, vagy inkább összeesküvés-elméleted meg inkább szánnivaló, és igen erős tudatlanságról (hogy finoman fogalmazzak) árulkodik.

"itt egy tucat ember akarja ráerőltetni a saját értékítéletét a többiekre"
Teljes mértékben egyetértek: vagytok nagyjából ennyien, akik rendszeresen előjönnek teljesen indifferens témáknál ugyanezzel az ostorpattogtatással, miszerint a modikat azonnal le kell váltani, fel kell négyelni, a moderációt megszüntetni, Kulisz monnyon le, és egyébként is éljen az anarchia és az önmoderáció... :D A kellemetlen az, hogy sosem veszitek észre magatokat, hiába próbál néhány józanabb játékostárs (netán moderátor) figyelmeztetni, hogy mennyire ripacs már ez az előadás... :)
[előzmény: (15158) FeketeBodzák, 2006.06.07 16:18:08]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 16:18:08 (15158)
Lehet, hogy az „Ez” típusú ládák miatt lett moderálás, a dolog azonban sántít. Még pedig két okból. Az egyik az, hogy a moderáció nem terjed ki a bevezetése előtt telepített ládákra, eltekintve attól az apróságtól, hogy kulisz öntevékeny állítgatja a flageket. Most is szépszámmal vannak olyan ládák, amik nem felelnek meg a "Moderációs alapelvek v1.0"-ban foglalt követelményeknek. Ezek között olyan láda is van, ami sokak szerint csapnivaló, meg olyan is ami népszerű. No, meg olyan is aminek a gazdája maga is moderátor. Érthető tehát, hogy a moderátorok nem nyúltak (nem mertek, nem akartak hozzányúlni) a régebbi ládákhoz.
A másik dolog, amiért az egész sántít az éppen az alapelvek jellege. "Nem szentírás, csak néhány támpont..." Szép. Lelki szemeim előtt megjelenik Mózes, amint lejön a hegyről 10 támponttal...
De félre téve a tréfát, világosan látszik, hogy itt egy tucat ember akarja ráerőltetni a saját értékítéletét a többiekre - megjegyzem egyelőre sikerrel. Nem néhány egyszerű, pontos és szigorú szabályt fogalmaznak meg, amit mindenkinek be kell tartani, hanem irányelveket. Ha tetszik nekik a láda, akkor mehet, ha valami nem tetszik, akkor nem mehet. "Vankérdés? Nincskérdés. Én vagyok az erősebb - Jó, te vagy az erősebb."
[előzmény: (15144) KiVi, 2006.06.07 14:44:16]

KiVihozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 14:44:16 (15144)
Többek között az "Ez" típusú ládák miatt lett moderálás.
[előzmény: (15143) bigz, 2006.06.07 14:42:02]

bigzhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 14:42:02 (15143)
"Nem ismerem Csepelt, de biztos ott is lehetne pl. egy az iparosodás emlékeit bemutató pár- állomásos multit csinálni"

Lehetne bizony, nekem is eszembe jutott már, de van olyan hely is, amitől nem mindenkinek a "proli csepel" jutna eszébe. Pl a Tamariska domb, ami van olyan üde jelenség (sőőt!) mint a Rezső sziget, aminek szerintem is van értéke. Van tanösvény is csepelen, lásd Lápi póc, aminek az a szerencséje, hogy éppen annyira délen van, hogy Szigetszentmiklóshoz tartozik. De a Bp közig. határon belül is van tanösvény. .... de gondolom mindenki a saját lakóhelyén ismeri ezeket a pontokat. Érdemes lenne másoknak is bemutatni. Igaz, hogy erre van egy pár mozgó láda, vagy a POI . Bár őszintén szólva nem szoktam a POIk közt csemegézni úgy, mint a ládák közt. Amúgy meg Ez után egy buszmegálló is érdekesebb lehet...
[előzmény: (15138) [PSP], 2006.06.07 11:44:41]

[PSP]hozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 11:44:41 (15138)
Ugyan eddig egyszer fordult meg a fejemben a ládarejtés, és még mindig megvan az a jó hely ötletem, de azért lenne egy kis hozzászólásom ehhez a budapesti ügyhez. Mivel én is székesfővárosunk lakója vagyok, értékelni tudom a helyzetet. Szerintem nyugodtan lehetne több láda Budapesten, főleg a Pesti részek vannak elhanyagolva. Ráadásul vannak olyan még az őskorból való virtuális ládák, melyek nem igazán felelnek meg a modern kor követelményeinek, lehangoló, zajos, és semmilyen igazi értéket nem képviselő helyeken, melyek ugyan ha "kell a pont" elven játszunk, könnyen megszerezhetőek, de különösebb élményt, örömöt nem jelentenek. Szerintem igenis lehet létjogosultséga korrektül kitalált, tematikus virtuális multiknak is, vagy egyedül álló multiknak, valódi felmesdoboz-cacheknek, míg a nagyobb bödönökről ezen a területen le kell mondani. Nem ismerem Csepelt, de biztos ott is lehetne pl. egy az iparosodás emlékeit bemutató pár- állomásos multit csinálni, vagy hasonlók. A Budai-hegyekben, a Pilisben és a Visegrádi hg-ben lassan minden csúcson lesz egy láda, vagy már van is, sokszor 1km-en belül, úgyhogy a XI. GCFV meglepetésszerűen Budaörsön és környékén fog játszódni, és a ládák lesznek a versenypontok... 2,5 km-en belül szerintem majdnem megvan a 15... Mindegy :-) Ez így jó! Mert tényleg jó helyen vannak! De ugyanúgy, ahogy a hegyekben egy fél kilóméterre levő csúcs is egész mást mutathat, úgy a nagyváros áthatolhatatlan dzsungelében száz méterekre vannak egymástól olyan pontok, amik nem csak mint POI-k állnák meg helyüket, ellenben olyan ládákkal, melyek most is "ládák", de inkább a POI kategóriába sorolnám őket. Röviden ennyi. Nem akarom radikáisan kijelenteni, de lehet, hogy a bozonyos pontszámot, esetleg átlagot el nem érő ládákat (környezet, rejtés, webes megjelenés) szavazásra kéne bocsájtani, és esetleg megszűntetni, bár ez a radikális lépés nem biztos, hogy a legjobb, esetleg POI-vá nyilvánítani, ideiglenesen felfüggeszteni, nem tudom, és akkor a jó ládaterveknek utat nyitni. Szóval szerintem egyik moderátornak sem kéne reflexből nemet nyomni. Ja.: nem hinném, hogy az ausztriai és Szlovén magyar ládák megfelelnek a szabályzatnak, ugyanis kívül is esnek a történelmi MO határain, nincs magyar vonatkozásuk, és nem hinném, hogy a rejtő bármikor karban tudja tartani őket. Ez a helyzet persze az erdélyi ládákra nem vonatkozik, valószínűleg... Szóval a következetlenség nem jó dolog. Csak megfontolandó tanács, éljen a geocaching! :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.