geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

H+Whozzászólásai | válasz erre | 2019.08.09 09:58:27 (78029)
Már megtörtént. Emailben részletesen elmeséltem a keresés körülményeit. Történetesen, hogy először egyedül kerestem, mert a férjem beteg munkatársát látogatta a debreceni kórházban. Nem találtam a ládát, így tovább mentem más ládák után, amelyeket megtaláltam (ebből egyébként látszik, hogy a környéken jártunk). Miután a férjem visszajött, együtt is kerestük tovább, egészen addig, amíg minden igyekezet ellenére már olyan feltűnést keltettünk, hogy az objektum teraszán étkező vendégek közül egy gyermek elkezdett ránk mutogatni. Úgy tudom, hogy ilyen esetben inkább amúgy is jobb jelszó nélkülit bejelenteni, mint veszélyeztetni a ládát. Ezért csináltunk egy képet (amit rögtön fel is töltöttünk) és kértük a rejtő segítségét. Jóval később pedig jött egy levél, amiben felszólított a rejtő a kép feltöltésére, amit nem értettem abszolút, hiszen ott volt mindvégig. Mikor erről tájékoztattam, visszaírta, hogy a kép és amit előadtam, idézem számára "elégtelen". Mondtam is a férjemnek, hogy megbuktunk a kesser-iskolában (utalva a megfogalmazásra). Hidd el, nem a pont fáj, biztos évek múlva járunk még arra, meg ha ennyire pont-függők lennénk, akkor nem csak 700 megtalálásunk lenne, hanem a rosszindulat. Köszönöm a tanácsaidat, igyekszünk "biztosan elérhető" ládákat keresni a jövőben és elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák és nem lehet ugyanazt a jóindulatot elvárni másoktól, ami bennünk megvan.
[előzmény: (78019) Pongi57, 2019.08.06 11:42:07]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2019.08.06 11:42:07 (78019)
Én nem tudom a tutit, de tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy nincs ilyen "automata levél". Részint mert jó pár jelszó nélküli találatom van és szinte mindig a helyszínről logoltam, viszont a képet leghamarabb este otthonról töltöttem fel. De volt, hogy csak pár nappal később, ahogy hazaértem a nyaralásból. És sosem kaptam fénykép feltöltésére biztató automatikus levelet. Van két saját ládám, igaz nem oly régóta, de volt már rá jelszó nélküli kérelem. Arról viszont én kaptam egy automata levelet, ha jól emlékszem.

A kérdésed második részére nincs egzakt szabály, legalábbis én nem tudok róla. A rejtő saját hatáskörében dönt az elfogadásról, minden egyes kérelmet külön-külön elbírálva. Precedens sincs, tehát nem szankcionálható ha egyet elfogadott, akkor egy másik hasonlónak tűnőt miért nem. Én személy szerint az élményért megyek és ha nem találom meg a ládát és a rejtő nem akarná elfogadni, akkor - szomorúan bár, de - elfogadnám.

Ugyanakkor pont ezért én is elfogadom, ha valaki ott járt és nem találta a ládát, pedig az ott volt. Tehát én nem kekeckedek azzal, hogy mivel ő volt a figyelmetlen, felületes, ezért nem adom meg a találatot, keresse még egyszer. Ugyanakkor én is kerültem ilyen helyzetbe, amikor elbénáztam a keresést, de a rejtő kedvesen biztatott, hogy higgyem el, sokkal nagyobb élmény, ha én jövök rá a rejtek helyére. És igazuk is volt. (Két ilyen esetet is fel tudok idézni, az egyik ráadásul szintén több 100 km-re volt a lakóhelyemtől, de szerencsére az első sikertelen kísérlet után egy éven belül ismét jártam arra, és akkor meglett a láda).

Szóval ez egy ilyen szubjektív dolog és én ezt igyekszem így elfogadni. Bár tudom, hogy elég bosszantó tud lenni. Egyébként nemrég jöttem haza egy kéthetes nyaralásból és már előzetesen úgy választottam ki a ládákat, hogy ahol bizonytalan volt a láda és/vagy a jelszó helyzete a logok alapján, azt hátrébb soroltam és igyekeztem a "tuti" ládákat felkeresni, már csak a saját jókedvem miatt is.

De megértem a csalódottságodat. Esetleg érdemes írni egy e-mail-t a rejtőnek, részletesebben ecsetelve a helyzetet, vagy felhívni. Hátha dűlőre juttok.
[előzmény: (78018) H+W, 2019.08.06 11:08:34]

H+Whozzászólásai | válasz erre | 2019.08.06 11:08:34 (78018)
Sziasztok!

Kérnék egy kis eligazítást és információt. Nem vagyok már szerintem kezdő játékos, több mint 700 megtalálással, de most mégis olyan érzésem van, mintha nem tudnék semmit, ezért kérném a segítségetek.

Jelszó nélküli megtalálás esetén a rendszer automatikusan küld egy e-mailt a rejtő e-mail címéről a jelszó nélküli megtalálást feltöltő e-mail címére, amiben felszólítják kép feltöltésére? A rejtő állítása szerint igen. Nekem kicsit furcsa eljárás, ha valóban így van ez, főleg ha azonnal megtörténik a kép feltöltése még a bejelentéskor.

Ennek az automatikus e-mailnek a tartalmát semmilyen formában nem tudja a rejtő módosítani? A rejtő állítása szerint ez így van.

Mivel nemrég örökbe fogadtam egy ládát, nem bánnám, ha tudnék róla, hogy e-mailek mennek ki a nevemben. :)

Más: az addig rendben, ha a rejtő jelzi a ládaoldalon, hogy nem fogad el jelszó nélkülit, ne is próbálkozz. Ha ez alapvetően nincs jelezve, vélelmezem, hogy a feltöltött kép alapján a találat elbírálása a rejtőé, DE etikus-e és abszolút elfogadott-e a játékban, hogy a 250 km-ről érkezett delikvenseket direkt megszivatjuk nem elfogadással, miközben más játékosoknak simán elfogadjuk ugyanazt? Rendben van-e, hogy egy objektumot bemutató láda elfogadását nem fogadjuk el találatként egy, az objektumot ábrázoló kép feltöltésével (ami egyértelműen nem egy google-ból lementett kép)? Tehát én mint ládagazda, végülis minden következmény nélkül megtehetem, hogy elutasítgatásokkal trollkodom a helyszínen egyértelműen járt gyanútlan kirándulókat?

Ne haragudjatok a monológ hossza miatt, eddig csak kedves és segítőkész emberekkel találkoztunk a játékunk során...eddig. Ezért eddig ezek a kérdések fel sem merültek bennem.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu