geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

macikupachozzászólásai | válasz erre | 2015.05.08 16:59:22 (72793)
Rosszul tudod.
[előzmény: (72787) KoLa, 2015.05.08 00:33:47]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.08 00:33:47 (72787)
"Ha én túrázok Valakivel, és van nála egy mozgó, amit aztán közösen rejtünk el, továbbra is bátran be fogom jelenteni a találatot (hacsak a láda oldalán nincs kifejezett tiltás erre), mert nem tiltja semmi."

Ha túrázol Valakivel, akinél van egy előző napon megtalált, és szabályosan (lásd: a FAQ mozgó ládára vonatkozó része) "beteg" állapotúra billentett mozgó láda, arra "Megtaláltam" logot az újrarejtésig és az ezzel járó "kereshető"-re billentésig nem fogsz tudni bejelenteni, mert ezt a rendszer - tudomásom szerint - nem engedi.
[előzmény: (72781) Csigabiga, 2015.05.07 18:34:32]

Csigabigahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 18:34:32 (72781)
Ezek szerint, ha sétálgatok az erdőben, és találok egy geoládát GPS nélkül (volt már rá példa), akkor nem jelenthetem be a találatot, mert nem egyezik meg a főoldalon lévő általános szabállyal? Nincs GPS, nincs letöltött koordináta, nincs pecsétes papír a hivataltól... Ugyan már!
Ne legyünk ennyire szemellenzős dogmatikusok!

Ha én túrázok Valakivel, és van nála egy mozgó, amit aztán közösen rejtünk el, továbbra is bátran be fogom jelenteni a találatot (hacsak a láda oldalán nincs kifejezett tiltás erre), mert nem tiltja semmi.
És örülök, mert van egy találatom, mert jó társaságban, szép helyen túráztam, és nem szegtem meg semmiféle "szabályt".

Akkor megy el a kedvem az egésztől, ha jönnek a játékrontók, és személyes sértettségből, vagy OCD-s kényszertől hajtva belerondítanak a játékba.

Strombusék kinek a játékát rontották el? Az enyémet nem. A Tiédet igen?

"De sajnos játékrontók igen, szerencsére csak a kisebbség... "
Ebben egyet értünk - csak nem ugyan arra gondolunk...

És itt be is fejeztem, mert nem látom értelmét a további bitszaporításnak.
[előzmény: (72780) KoLa, 2015.05.07 17:27:02]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 17:27:02 (72780)
Vesd össze a játék - főoldalon olvasható - lényegét a hátizsákból másnap előkotort láda megtalálásával. Szerinted egybevág?
Mennyire valószerű az a csoportos megtalálás, ahol a tagok több mint 24 órás különbséggel veszik kézbe a ládát, és az egyikük a rejtekből, a másik meg a társa zsákjából húzza elő?
[előzmény: (72779) icarusdes, 2015.05.07 16:35:47]

icarusdeshozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 16:35:47 (72779)
Hogyan rontják el ők a játékot? Tovább is jut, szép helyeket is ismerünk meg... Miben más ez mint egy csoportos megtalálás ahol megbeszélik egymás között hogy hova viszi tovább az egyik fél?
[előzmény: (72778) KoLa, 2015.05.07 15:50:42]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 15:50:42 (72778)
De sajnos játékrontók igen, szerencsére csak a kisebbség...
[előzmény: (72775) Csigabiga, 2015.05.07 15:06:48]

Csigabigahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 15:06:48 (72775)
Szerencsére nem vagyunk vogonok - legalábbis a nagy többség...
[előzmény: (72774) KoLa, 2015.05.07 14:55:17]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 14:55:17 (72774)
A játék lényegét a főoldalról idéztem, és továbbra is azt tartom hiteles forrásnak.
Ha csoportosan keresnek egy szabályosan elrejtett ládát, akkor azt egyikük nem a másikuk hátizsákjából húzza elő.
[előzmény: (72773) icarusdes, 2015.05.07 13:08:23]

icarusdeshozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 13:08:23 (72773)
Szerintem ez nem másabb, mint egy csoportos megtalálás és szép helyre vitel összekötése.
Mi a teendő, ha ketten találják meg? Első azonnal felkapja és továbbviszi, hogy a másik ne tehesse meg, vagy logol az első hagytam, második pedig vittem szöveggel és 1 perccel később? Szememben ez sem másabb.

A játék lényege, hogy jól érezzük magunkat, ne adj isten szép helyeken járjunk, új dolgokat fedezzünk fel, sőt én még a szocializálódást is célnak tartom, és szerintem itt ezek teljesültek.

[előzmény: (72772) KoLa, 2015.05.07 10:41:05]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 10:41:05 (72772)
Lehet lazábban kezelni, csak akkor elvész a játék lényege:
"A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet."
[előzmény: (72771) Old Eye, 2015.05.07 08:16:19]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 08:16:19 (72771)
Lehetne egy kicsit lazábban kezelni a szituációt!
A második GeoKék mozgóláda 'első' megtalálásakor még műholdvétel sem volt...
Két hozzászólással feljebb olvashatjátok, miért adott Arti (junior) egyest a rejtésre :-)

[előzmény: (72767) KoLa, 2015.05.07 00:10:36]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.07 00:10:36 (72767)
"Péter60 hátizsákjában megtaláltam...."
Péter60 hátizsákjának koordinátája, valamint az a tény, hogy a GCFV láda éppen ott található, vélhetően nem volt nyilvánosan közzétéve. Ha valaki ebből arra a következtetésre jut, hogy a pontszerzés bennfentes információ birtokában történt, az valószínűleg nem téved nagyot.
[előzmény: (72757) Strombus, 2015.05.06 20:17:12]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2015.05.06 20:17:12 (72757)
Kedves Szabó Attila és Mikulás!

A jelenleg létező 28 (tényleges) mozgóláda közül az alábbi 9-nél, tehát a ládák mintegy egyharmadánál az a szabály, hogy a ládát megtaláláskor tovább kell (!) vinni:
Izgimozgi(GCIzgi)
Panta Rhei(GCpant)
User Hona(GCUSER)
Híres emberek(GCHIRE)
Magyarország(GCHUN)
Trek Elek(GCtrek)
Kerékpáros mozgó(GCKEM)
Teljesítménytúrázó geoláda (GCTELJ)
Gécépécé(GCPC)

A többinél nincs kiírva ez a kitétel, ott csak a láda jellegéből adódóan illenék továbbvinni, hiszen mozgóláda.

A Forrásvadásznál, nem kötelező a továbbvitel.
A ládához az alábbi, általatok vitatott logot tettem:
"Péter60 hátizsákjában megtaláltam, ládakarbantartó túra során újrarejtettük."
Tehát úgy érzitek, hogy elvesztettem a szemetekben a szavahihetőségemet, mert nem voltam ott egy láda megtalálásánál, csak az újrarejtésénél?
Ha csak a megtalálásánál lettem volna ott, akkor sem lett volna jogom logolni?
Ha ott vagyok a megtalálásnál, de a tervekkel ellentétben nem a rejtésnél, mert mondjuk közben valami baj ér, akkor törölnöm kellene a megtaláláskor tett logomat?
Ha nem így szól a logom, hanem azt írom, hogy "erre kirándultam, megtaláltam, de nem vittem tovább", akkor érvényes a logom? Másé ugyanebben a helyzetben érvényes csak az enyém nem?

A GCFV láda leírása így szól: "Ha úgy döntesz, hogy nem viszed tovább, a következők a teendőid: Jelentsd be találatodat a szokásos módon; kapsz rá egy pontot! Tüntesd fel hozzászólásodban, hogy nem vitted el, és tölts fel egy fotót."
Ezek közül melyik szabályt szegtem meg? Vagy ha nem itt követtem el szerintetek hibát, akkor mi a bűnöm? Hol a kettős mérce amiről szó van?

Én a becsületembe gázolásnak érzem Attila bejegyzését és csodálkozom Mikulás, hogy pont Te beszélsz kettős mércéről!


[előzmény: (72750) Szabó família, 2015.05.06 09:57:18]

Szabó famíliahozzászólásai | válasz erre | 2015.05.06 09:57:18 (72750)
Egy szabályokat makacsul betartató harcos amazontól nem igazán szép bejegyzés: http://geocaching.hu/caches.geo?id=3825
2015.04.22 11:40 log


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu