geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Stiggshozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 12:19:53 (11628)
2. pont: Nos nézzünk példaként egy igen komoly, szinte vezető nélküli civil kezdeményezést a Critical Mass-t. Mindenki a maga pénzén nyomtatott szórolapot, rohangásztunk TV-k be rádiókba, sajtóközleményeket adtunk ki, Intéztük az engedélyeztetést. A Dolog költségvetése közvetlenül 0 forint volt (még a szervezői polokat is megvették a szervezők) Hogy ennek eredményeként pl elindult egy konzultáció a bringás fejlesztésekről, és túl vagyunk a 10. KM új bringaút tervezésén, a Bajcsy-t már át is adták, ennek az eredménye. Mégsem mondja azt senki hogy a bajcsy-n csak az bringázhat aki felvonult a CM-en, vagy szórólapozott, igy vagy úgy promótált. Mindenkit meghallgatunk a nyilvános forumainkon, minden értelmes hozzászólást megpróbálunk továbbitani az illetékeseknek, mindenki szavazhat, és igy tovább. Nálunk a bringaútnál is mindenki INGYEN dolgozik, és igy is fog maradni. Kivéve a WEB fejlesztő aki a normál ár 33% áért csinálja az oldalt, amit mondjuk én fizetek ki. Tudom kik a GC "vezetősége", és minden tiszteletem az Ővék, a Hőskorért, és a mai időkért is, de a tagság számomra nem jelentene semmi pluszt. Ha meg csak az játszhat majd aki befizeti a 3000 pénzt akkor nem fogok játszani...

Matrica: Talán azért van csak 2-300 tag. Az emberek szeretik az apró ajándékokat. Még akkor is ha nem egy poló, csak egy matrica.
[előzmény: (11627) NZs, 2005.12.15 11:55:35]

NZshozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 11:55:35 (11627)
Igaz, én még csak másfél éve játszom, de ha jól emlékszem, a moderáció, meg a rejtési limit jóval előbb született, mint az egyesület. Hogy szükség van-e rájuk, az egy másik vita témája lehetne esetleg - az egyesület dologhoz vajmi kevés köze van.
A 2. pont alatt leírtakat megfogalmaznád valahogy másképp, ha megkérlek? Így nem igazán értem.

Lehetne azon vitatkozni, hogy van-e szükség vezetőre. Az is igaz viszont, hogy az általad említett "boldog békeidőkben" úgy működhetett a dolog, hogy néhányan - saját szabadidejük, saját tárgyi eszközeik, pénzük felhasználásával - pusztán lelkesedésből biztosították a működés feltételeit! Ez a lelkesedés biztosan még ma is megvan (reméljük), de belátható, hogy egy egyre növekvő számú társaság egyre növekvő igényeinek kiszolgálása nem alapozható pár ember önzetlenségére és lelkesedésére! Kevés user-kevés igény-kicsi gép-rendszer működik. Sok user-sok igény-kicsi gép-rendszer nem működik (jól)! Sok ember összeáll-mindenki betesz egy kicsit-nagy gép-rendszer működik! Ilyen egyszerű. (Ez csak a szerver kérdése. Van más is, ez csak 1 példa volt)

Matricával kapcsolatban nem egyezik a véleményünk.
[előzmény: (11626) Stiggs, 2005.12.15 11:30:17]

Stiggshozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 11:30:17 (11626)
1, Ez nem pénz kérdés, 3 éve amikor elkezdtem, nem volt egyesület, mégis müködött a dolog, nem volt 2 szintű kesser "társadalom", moderáció, limit, csak egy kesikett, és sok szimpatikus ember, akik játszani jöttek ide, és kölcsönös örömködés volt, most meg tagság, tagdij, modi, bölcsek tanácsa, stb.
2, Önként lehet adakozni, persze, de ha ebböl abbol kimaradsz ha nem teszel valamit önként akkor az nem ugyan az az önkéntesség.

Talán törvényszerü hogy ha egy csapat, egy közösség elér egy bizonyos tömeget, valamiféle vezetőre lesz szükség, talán nem.

Matricás dolog pedig egyszerü, ha az egyesület presztizsét akarjátok növelni, érdemes ilyesféle promóban is részvenni, hoz egy két új tagot.

S

[előzmény: (11625) NZs, 2005.12.15 11:18:14]

NZshozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 11:18:14 (11625)
1. Dehogynem tudnál! Ha Te is tag lennél, a tagdíjaddal már hozzájárulnál (ha netán mással nem is).
2. Egyetértünk az önkéntesség kérdésében. Az egyesületi tagság éppen egy ilyen dolog. Többek között ezért is jó!
3. Ettől itt nem kellene rettegned - a papírmunkát, a bürokratikus, nyűgös dolgokat elvégzik helyetted (is) szorgos emberek, akiknek ezúton is köszönet érte! Évente egy alkalommal átutalni a tagdíjat meg talán nem olyan nagyfokú bürokrácia, amit ne lehetne elviselni. Ezáltal számodra is megnyílna az egyesület topic, a szavazás, stb., és talán újra lenne kedved játszani is! Ha május óta nem ládáztál, annak nem lehet, hogy nem az egyesület puszta léte az oka, hanem valami egész más? Csak kérdezem!
A matrica sorsolás dolgot sajnos végképp nem értem. Én is voltam pl. fát ültetni, eszembe se jutott, hogy bárki bármit is ki kéne, hogy sorsoljon! Jó buli volt, együtt voltunk, és még hasznot is hajtottunk - mi kell még? Egy matrica? Na ne má'!
[előzmény: (11623) Stiggs, 2005.12.15 10:58:54]

Stiggshozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 10:58:54 (11623)
Miért nem lett tag valaki aki több mint 3 éve tagja a csapatnak?
A legfőbb ok, hogy nem tudnék érdemben hozzátenni a csapat céljainak eléréséhez. A második, hogy én mindennél jobban hiszek az önkéntesség erejében, és eddig még nem csalódtam benne, sőt. A harmadik, van valami furcsa rettegésem a bürokratikus dolgokkal szemben (minden egyesület kicsit bürokrácia is) Ezzel együtt ugye tag vagyok egy Környezetvédelmi egyesületben, és intézem a bringaútas ügyeket, sőt még nem kevés pénzt is teszek bele. De amióta kimaradok a szavazásokból, döntésekből, már nincs is annyira kedvem játszani, Május óta nem vadásztam le egy ládát sem. És van egy fájó pontja is a dolognak, a Sóstói ház takaritásakor meglepődtem, hogy az egyesület még matricákat sem sorsolt ki a résztvevők között...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.