geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.11 12:38:53 (51140)
Lemondani azonnal, ez lenne a szép megoldás az elnökség részéről.
[előzmény: (51139) Yoss, 2010.08.10 22:23:43]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2010.08.10 22:23:43 (51139)
Megfogadtam, hogy a tagújításig befogom a pofám, hogy ne mondhassátok, hogy állandóan faszalgok. De akkor vazze ne írjatok már ide ilyen ocsmány önfényező ömlengést!! Blue Mali ellopta a helyet. Bennfentesként ez még inkább undorító. Az, hogy szerintetek rendben van, rólatok állítja ki a bizonyítványt. Amit még tovább súlyosbít, hogy még kezdtek ti is büszkék lenni rá kék bringa mellett..
Nincs ott nálatok senki, akinek lenne minimális ERKÖLCSI normája????? Beszéltem közületek valakivel, aki nagyjából elfogadta ezzel kapcsolatos véleményemet, ami nem csak a sajátom természetesen. Erre ide lökitek ezt a gusztustalan ömlengést. EGYMÁSSAL SEM BESZÉLTEK? Vagy mi van ott nálatok???

Ez hihetetlen..Ez az egylet tényleg megérett a pusztulásra..

És most lehet moderálni, kitiltani, mittomén..baromira nem érdekel..
Jó éjt..
[előzmény: (51117) geocaching.hu, 2010.08.10 13:52:53]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.10 13:52:53 (51117)
Tisztelt játékostársak!

A 2010. 07.15-ei tájékoztatónkban foglaltak szerint a Pilisi Parkerdő Zrt kezelésében lévő területeken elhelyezett geoládák (összesen kb. 180 pont, multiláda pontokkal együtt) rejtőinek túlnyomó többségével felvettük a kapcsolatot. Azokban az esetekben, ahol a geoláda elhelyezkedése az egyesületünk és a parkerdő közti megállapodásban foglalt feltételeknek megfelel (jelzett turistaúttól 10 méteren belüli, illetve nem meredek, sziklás hegyoldalban történő elhelyezés) értesítést nem küldtünk. A kiértesített ládák rejtőinek figyelmébe ajánlottuk, hogy a pozitív hozzájárulás érdekében fontolják meg a ládák áthelyezését.

Saját döntésük és jól felfogott érdekük alapján a rejtők több geoládát már áthelyeztek, illetve a módosítás folyamatban van. Természetesen a helyi adottságok vagy egyéb körülmények miatt, illetve saját döntés alapján vannak ládák, melyek jelenlegi helyzete nem kerül módosításra. Összességében a rejtők többsége együttműködő volt, ajánlásunkra pozitívan reagált. A nagy számok törvénye alapján fentiek alól minimális számú kivétel is előfordul.

Tájékoztatónkban említettük, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának Budai Tájegységétől érkezett természetvédelmi kezelői vélemény szerint 6 geoládát át kell helyezni, 7 geoláda pedig megszüntetésre került. Az áthelyezésre és megszüntetésre kerülő geoládák rejtőit értesítettük, ismertettük velük a nemzeti park véleményét, és felhívtuk a figyelmüket az abban foglaltak végrehajtására.

A Pilisi Parkerdővel kötött együttműködési megállapodás és a DINPI tájegységi vélemény két különböző
célú, és működésű szervezettel összefüggő, következésképpen egymástól független történések. A két szervezet - részben átfedő - működési területe miatt azonban a geoládák közül van, amelyek csak a pilisi parkerdővel, van amelyek csak a budai tájegységgel, és van, amelyek mindkettővel kapcsolatba hozhatóak. Az adott geoláda elhelyezkedésének megfelelő tartalmú leveleket kapott minden rejtő az egyesülettől, aki több ládát is rejtett, annak egy levélben, de ládákra lebontva írtuk le az előzőekben részletezetteket.

A Budai-hegyekben található geoládák rejtőinek a leveleket kulisz küldte ki. Zsorzs nicknevű játékostársunk három rejtett ládája (GCDIFO - Disznófő, GCKOTE - Körbetekintő, GCOSZI - Oszoly-csúcs) révén is érintett volt, mindhárom geoláda védett természeti területen (GCDIFO, GCKOTE - Budai Tájvédelmi Körzet, GCOSZI - Duna-Ipoly Nemzeti Park) került elhelyezésre évekkel ezelőtt, illegálisan. A turistaúttól távol, fokozottan védett természeti területen elhelyezett GCDIFO geoláda a tájegységi vélemény alapján megszüntetésre került. A GCKOTE geoláda elhelyezését nem kifogásolták.
A GCOSZI geoládára az illetékes tájegység szakvéleményének beszerzése folyamatban van.

Mindhárom geoláda egyúttal a Pilisi Parkerdő által kezelt területen helyezkedik el, ennek megfelelően a Geocaching Szabályzat 6-os pontjában is foglaltaknak is meg kell felelniük. A GCDIFO geoláda a nemzeti park véleménye alapján megszűnt, így a másik két ládát kellett harmonizálni a játékszabályzattal. Mindkét láda a jelzett turistaúttól több mint 10 méterre helyezkedett el, a GCOSZI ezen túlmenően meredek, sziklás hegyoldalban. A rejtővel ezeket a tényeket közöltük, ajánlva a két geoláda áthelyezését.

A rejtőtől válasz a kiküldött levélre nem érkezett, azonban a lényegesen változott geoládákról szóló, kérésre automatikusan érkező mail alapján értesültünk a ládák megszüntetéséről, egy időben minden olyan felhasználóval, akinek ez az értesítés be van állítva a profiljában. Az elrejtő ezen lépése előtt értetlenül álltunk, ezért kulisszal egyeztetve, és kérésére az engedélyeztetési ügyekben huzamosabb ideje résztvevő, a témában jártas, a helyszíneket jól ismerő Blue Mali kessertársunk a rejtőtől magyarázatot kért. A rejtő válasza alapján egyértelmű volt, hogy a ládákat megszüntető döntése végleges, a geoládákat a helyszínekről saját kezűleg eltávolította. Döntésével és cselekedeteivel egyet nem értve, de azokat tiszteletben tartva, próbáltuk rávenni, hogy adoptálásra ajánlja fel, azonban ettől is elzárkózott. A rejtő gyors és határozott állásfoglalásainak köszönhetően, a helyzet rövid idő alatt világos lett: a helyek játékba történő bevonása továbbra is kívánatos, azonban ez kizárólag új ládák rejtésével lehetséges. Ezt követően került sor a játékszabályzatnak megfelelő módon, két új geoláda elrejtésére.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a fórumokon, és az új ládák oldalán egyes felhasználók, a tényeknek és a valóságnak - többségében teljesen vagy részben tájékozatlanságon, kisebb részben előre megfontolt szándékon alapuló - nem megfelelő állításokat közöltek, illetve vélt igazuknak játékunkhoz méltatlan módon, kirívóbb esetekben kulturálatlan, trágár, becsületsértő kifejezésekkel adtak hangot. Ezen cselekedetükkel elsősorban saját magukról állítottak ki nem túl hízelgő bizonyítványt, de nem utolsó sorban szerencsétlen módon a geocachinget a helyén - játéknak - kezelő, a játékot és a geocaching.hu-t kulturáltan, a játékostársaikat és a játékszabályokat tiszteletben tartva űző és használó sokezer geoládászra is aprócska árnyékot vetettek.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.