geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

flektogonhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.06 15:22:55 (51077)
Blue Mali helyében én felajánlanám adoptálásra a ládát
No ez viszont kiváló ötlet, ha már nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot.
[előzmény: (51076) Attibati, 2010.08.06 11:36:21]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2010.08.06 11:36:21 (51076)
A moderálás során volt egy kis morgolódás a módszer miatt, de inkább ezt az utat választottuk, mint hogy elvesszen a láda a köz számára. Blue Mali helyében én felajánlanám adoptálásra a ládát, így megnyugodnának a kedélyek.
[előzmény: (51071) Mikulás, 2010.08.06 10:26:48]

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2010.08.06 10:26:48 (51071)
Az "épitkezés" jegyében teszem hozzá, hogy L@zy barátom komoly vívódások után döntött úgy, hogy a jelenleg (elsősorban az új Blue Mali ládáknak köszönhetően kialakult) hangulat miatt a terv-ként bejelentett ládáját átbillentse kereshetővé. Ez is azt mutatja, hogy a jelenlegi hangulat nem tesz jót a játéknak és mind a keresők, mind a rejtők kedvét szegi. Itt érzem a egylet és a moderátorok felelősségét is!

A Blue Mali ládákkal kapcs. is leírom (kéretlenül) a véleményem, ugyanis összetettebb dolog ez annál, mint, aminek elsőre látszik! Szigorúan szubjektív vélemény következik. Szerintem:
1. Az NP nem tiltotta be a ládát, sőt gyanítom, hogy nem is kellett áthelyezni, ez a túlbuzgó egylet miatt vált végrehajtandóvá! - ez az alapprobléma, ami nagyon aggasztó! Kizártnak tartom ugyanis, hogy az NP olyat kért, hogy 26 méterről 10-re kerüljön a láda... Értelmetlen ugyanis. Hivatalos irattal megcáfolhattok, mende-monda nem érdekel...
2. Zsorzs úgy döntött, hogy ha odébb rakná, azzal elismerné, hogy az áthelyezés jogos kérés és eddig környezetet nem kímélő helyen volt a láda. Ez érthető. Ugyanakkor elzárkózott az adoptálástól. Ezt is el lehet fogadni, végülis az ő "kölke" volt. Ebből azonban nem következik, hogy pl. az Oszolyra soha többé nem kerülhet geoláda, mert zsorzs "bérli" a helyet.
3. Blue Mali minden etikai és emberi jóézés szabályát áthágva keselyű módon lecsapott a helyekre és gyakorlatilag azonnal rejtett. Ezt súlyosbítandó az a tény, hogy ő maga volt az egyik kapcsolattartó az NP-vel! Kedves Blue Mali, miért nem tudtál ezzel a telepítéssel mondjuk fél évet, egy évet várni? Akkora valószínűleg elcsitultak volna a hullámok és zsorzzsal szemben is etikusabb lett volna? Miért kellett azonnal lecsapni mindkét helyre? Kicsit gondolkozz el ezen.
4. A moderátorok is hibáztak. Ezt a ládát itt és most nem szabadott volna átengedni. Szerintem prognosztizálható volt a felháborodás.
5. A közösség moderálta a ládát és "nem mehetet" kapott - lásd logok a ládaoldalon! Ennyi idő alatt kb. 15-20 megtalálása lenne egy bp-hez hasonlóan közeli helynek, pláne nyáron.

Befejeztem az "ész osztást" :)
[előzmény: (51069) Mikulás, 2010.08.06 10:07:01]

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2010.08.06 10:07:01 (51069)
Munkahelyemre jövet azon gondolkodtam, miután elolvastam Yoss hozzászólását (51059), hogy ha a gc.hu nem létezne csak a .com, akkor vajon játszanám-e ezt a játékot. Arra jutottam, hogy valószínűleg nem, legalábbis nem ilyen intenzitással. Ha megnézitek, akkor a gc.com-on a rejtések ca. 90%-a 2001-2008-ig kizárólag a gc.hu-ról átkerült fordítás volt. Ergo, aki .com-ot játszott, az gyakorlatilag .hu-t játszott :) Az utóbbi egy-két évben indult el a magyarországi (.hu-tól független) .com-ozás. Ez jórészt a GBGA csapatnak illetve egy maroknyi lelkes ládásznak köszönhető. Elsősorban a drive-in és városi ládákat rejtenek és teszem hozzá ilyeneket is keresnek (bel- és külföldön egyaránt). A többségük ügyes, trükkös rejtés, de sokukat kezdőknek (de még tapasztaltaknak is) nem könnyű megtalálni. Nincs ezzel semmi baj, kedvelem ezeket a lelkes "fickókat" és valamennyiükkel volt már személyes kontaktusom, egytől-egyik szimpatikus kollégák! Azonban, ha valakinek (hozzám hasonlóan) a geocaching elsősorban a kimozdulást, kirándulást, hegymászást, érdekes természeti csodák (csúcsok, vízesések, források, tavak, stb.) felkeresését jelenti és motivációja elsősorban a mozgás (kerékpározás, túrázás), akkor nem feltétlen a budapesti .com-os ládákra "izgul fel". Ezért aztán megint ugyanoda jutunk, amit múltkor is leírtam, hogy mindenkinek picit más-más az igénye és ez alapján a geocachingről alkotott véleménye/elvárása. Több játszótér üzemel, keressétek meg a számotokra legszimpatikusabbat, vagy válogassatok kedvetekre innen is, onnan is.
Yoss, mindig jössz a virtuális "rejtésekkel" szembeni felszólalásoddal. Elfogadom a véleményed, de hagy emlékeztesselek, hogy a .com-on is volt és jelenleg is kereshető sok-sok virtális rejtés (szellem ikon), sőt a gc.hu is onnan "vette át" anno 2001-ben ezt a kategóriát! A com-on jelenleg is van virtuális jellegű rejtés, earthcache-nek hívják, azokat miért nem üldözöd, oda miért nem írsz be a fórumba, hogy az nem is geocaching? Pedig ugyanúgy nincs fizikai láda ott, fotóznod kell + általában neten kutakodnod. Azt teljesen megértem, hogy bajod van az egylettel és az a köré csoportosuló problémákkal, de ha már a játékkal is bajod van, akkor nem értem a "harcodat"... Miért nem .com-ozol, mint sokan/sokunk? Engem a te helyedben semmi sem tartana itt már... magam is csak azért vagyok itt, mert a játékot (gc.hu) nagyon szeretem, nagyon tetszik és nem vagyok hajladnó senki miatt elmenni innen, mégha (kevesen) örülnének is neki. Nekem elsősorban ez a JÁTSZÓTÉR, a .com csak mellékes kiegészítés, munka utáni kerékpározás, vagy "ha már erre jártam, megkeresem" tipusú játékok.
Nagyon örülnék neki, ha a fórum hangulata és főleg stílusa kicsit lenyugodna és visszatérne a normális kerékvágásba, mert ez már nekem is sok volt, ami a napokban itt történt (mindkét oldalon). És is "ellenzékiként" tengetem hétköznapjaimat, de most gyomorforgató volt, amit itt olvastam. Jó lenne, ha végre az évek óta tartó rombolás helyett építkezés kezdődne! Ez vonatkozik az egyletre is: tessék nyitni a felhasználók felé és a felhasználói igényeket komolyan venni és vonatkozik azokra is, akik csak fikáznak, de a játékhoz még semmit nem tettek hozzá...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.