geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Stiggshozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 13:28:49 (4925)
Jó kezdet, a közepén már mosolygok rád, a végén meg bedurvitasz, és elszomorodok, kár volt érte. Vannak ilyen "szocialista" izék, kukk a profile-omra:-)

Jó pihenést, remélem fehérváron személyesen is találkozhatunk 16-án, és lesz mosoly, meg ilyenek:-), a végén is:-)

Stiggs
[előzmény: (4923) emerzee, 2005.03.30 13:14:26]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 13:14:26 (4923)
Valószínűleg félreértettél, bár lehet, ezt akartad "kihallani" a mondókámból. Sokszor szerettem volna már kilépni biciklista elé, mert a járdán kavirnyázott, hiszen az autók az úttesten, ahol közlekednie kellene, veszélyeztették. Egyszerűbb inkább engem veszélyeztetnie a gyalogost. És csodák csodája, mégse tettem meg. Viszont a hegyekben nem fogom pártolni, hogy az én turistaösvényemet, ami a gyalogosnak van kitalálva/kijelölve, biciklista, quados, vagy lovas használja. Fura mi? De hajdanán, bár nem voltam párttag, de a kezdeményezéssel szimpatizáltam, bicikliutakat építettünk "szocialista" munka ürügyén. Manapság, mért nincsenek ilyenek? Hogyan változtassam meg a világot? Menjek el bicikliutat építeni, hogy utána még engem büntessenek meg, mert valakinek a háza előtt majd őrült bicajosok parádéznak? Pedig, ott az úttest, és ki van jelölve, hogy hol nem bicajozhatnak! És sok bicikliút is van pl. akár Budapesten is. Mért kell akkor tönkretenni mások sétáját a Normafánál a biciklikkel? Ha megyek le a János hegyről, és az aszfalton elhúz a cangás? Övé az úttest! Majd vigyázok! De a turistaút az enyém! És a járda is! De ha Te nem bicajozol járdán, és turistaúton, én mindig mosolyogni fogok rád a járdámról, és a turistautamról, és irigyelni foglak, hogy milyen jó is Neked, aki a Neked kijelölt úton "száguldozhatsz", és a hűs szél az arcodba kap, az adrenalin elönti a véred, és én kövér gyalogos meg liheghetek a napsütésben. :) Szóval, akinek nem inge, ne vegye magára. De ha miattad a turistaúton, nekem kell óvatoskodnom, hiába jársz ládázni, én akkor is ferde szemmel fogok Rád nézni! És ha nem érted meg az érveim, és az álláspontom, akkor sajnálom. A KRESZ, és az erdészeti törvények engem védenek. Ha pedig elütsz a turistaúton, a járdán, akkor olyan polgári pert akasztok a nyakadba, hogy az csak cseng! És ha én ettől rossz, gonosz, szemét vagyok, akkor bocs. És már megint felpaprikáztam magam, úgyhogy Gabe, és lelcache tanácsára megyek aludni. A gyalogos maradjon a járdán, és a turistaúton, a biciklista meg a bicikliúton, közúton, és erdészeti úton. Jó napot, és elnézést a hosszabb hozzászólásért! :)
[előzmény: (4919) Stiggs, 2005.03.30 12:29:47]

Stiggshozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 12:29:47 (4919)
Tipikus negativ hozzáállás. Saját módszereimmel tenni. Példa: Ha veszélyben van egy fontos geologiai érték akkor embereket szervezünk a megmentésére. Ha szemetes egy erdő akkor elmegyünk összefogunk és kitakaritjuk. Van aki szerint megoldás lenne a szemetelő agyonverése is, esetleg mindenki agyonverése, aki potenciális szemetelő. Vagy az a szemét akác is, ami belenő a kaptárkövekbe, és szétrepeszti azokat. megyünk majd fütyülni, anyázni, Monnyon le az akác, és nem oldódna meg semmi csak nőne a feszültség. Mi lenne akkor ha nem a negativ oldalrol közelitenénk hanem a pozitivról. A cél a normális, a gyalogos forgalomtol elkülönitett kerékpáros utak kiépitése, létrehozása, erdőben, városban, egyaránt. Azok akiket zavar a kerékpár az erdöben követeljék azt a gondnokságtol, hogy jelöljenek ki kerékpárutakat, amiken legálisan lehet tekerni, távol a gyalogos forgalomtol!

A gyölöllek, kinyirlak lelöklek sohasem megoldás... És nem is akarok vele azonosulni!
[előzmény: (4916) emerzee, 2005.03.30 12:18:02]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 12:18:02 (4916)
Ha munstrálgatni kezded a 10 éves lányom, kinyomom a szemed! :)

Bicikli: Akinek nem inge, ne vegye magára. Ha gondoljátok, én tehetek a biciklisták ellen, a saját módszereimmel is! Kilépek eléjük, egy laza mozdulattal. De akkor ne sírjanak a hegyoldalban lefele gurulva!
Nem a biciklivel, és az autóval van a gondom, hanem a moráljukkal. Azért mert vas van alatta, attól még ugyan úgy feleősséggel, sőt, nagyob feleősséggel tartoznak a világ felé! Csak hát, ez a világ nem a szolidalitásáról, híres. Nem is tudom, így hova fog vezetni, de nekem anyám hajdanán, nem ezt mesélte.
[előzmény: (4906) kuckac, 2005.03.30 10:31:10]

kuckachozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 10:31:10 (4906)
Háát, sajnálom, majd a tábor alatt megnézem egyszer szolgálatban miniszoknyában! Addig nem hiszem hogy összefutok vele. ;)
Viccet félre téve: én is szoktam a Budai-hegyekben kerékpározni, eddig soha semmi baj nem volt. Persze az ember a lejtőn begyorsul, de amíg érzem, hogy a belátható akadályok előtt meg tudok állni, addig nem is fékezek.
Embert egyszer ütöttem el, egy cca. 4 éves kislányt. Szerencsétlenségére az anyjával a kerékpárúton sétáltak (gyerek+anya+anya bnője) és a gyereknek nem fogta a kezét. Én kikerültem őket, de a gyerek valami hirtelen ötlettől vezérelve elémugrott és beütötte a fejét a kormányba. Én elrántottam a kormányt és buktam egyet (bár nem mentem gyorsan). Akkor még tapasztalatlanabb voltam, de most már ilyen (sőt, akár durvább is) nem hiszem, hogy előfordulhatna.
Szoktam cangázni pl. a Nyugatitól az Oktogonig, de eddig soha nem ütöttem/sodortam/gázoltam el senkit, ezután sem fogok (persze ha nagyon akarja, engem meg lehet győzni).
Volt, hogy bántam, hogy biciklivel indultam, mert a sebességem nem volt több egy gyalogosnál, és tekerhettem még a montit is, de volt, hogy simán lehagytam a villamost, az előzőt meg utolértem.
Érkedes, hogy van jogsim, szeretek vezetni, de kerékpározni az úttesten utálok, mert félek az autóktól.
Vigyázni kell mindenkinek, a kerékpárosnak és az autósnak is!
[előzmény: (4900) emerzee, 2005.03.30 05:11:10]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 05:11:10 (4900)
Hm. Ez triviális dolog, hogy ha erdészeti úton találkozok biciklistával, akkor nem érdekel. De sajna, én még sose láttam erdészeti úton biciklistát. Viszont igen sokszor volt már, hogy a Budai hegyekben, és a Pilisben, majdnem elsodort a biciklista, és, hogy a lányom úgy kaptam el a biciklik elől. Majd ha mindenki az erdészeti utakon cangázik, akkor majd megkövetem a bicajosokat. Addig sajna nem változik a véleményem...
A családunknak amúgy 5-6 biciklije van. A lányomnak pedig vagy négy olyan sebhely a lábán, ami miatt kétséges, hogy valaha is miniszoknyában flangálhatna. Mindegyiket bicikliúton szerezte, biciklistáktól. És semelyiket sem a hegyekben. Szóval Mo.-n, a biciklis kultúra nyomot hagyott a lányomon. (Mert amúgy imád biciklizni, és májustól, szeptemberig, minden hétvégén teker, főleg a Lupa szigethez és Szentendrére, évek óta.) És még mindig útálom, hogy útálnom kell a biciklistákat, és az autósokat...
[előzmény: (4899) Gabe, 2005.03.30 04:09:40]

Gabehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 04:09:40 (4899)
Huh... Kihagyok egy fél napot, és tessék: lehet olvasni :)

Szinte mindig kerékpárral ládászom (OFF: sőt, a dolog fordítva van: a több éve folyó kerékpártúráim kaptak új célpontokat a GPS-től és a ládáktól :ON), néhány személyes megjegyzés:

Stiggs: az eredeti felvetésed jogos, elég bizonytalan ma a "kerékpárral megközelíthető" attribútum. De a probléma (a triviális esetekektől eltekintve) nem egyszerű: egyrészt a rejtő nem feltétlenül tudja, mi mindent lehet teljesíteni kerékpárral, másrészt a dolog erősen függ a kerékpáros képességeitől és az időjárástól. Ezért én nem igazán ezt a bejegyzést figyelem (először még szűrtem is rá, de erről leszoktam), hanem azt, hogy valaki megcsinálta-e már kerékpárral, ill. a néhány ismerten kerékpárral közlekedő járt-e ott, és mivel. (Ugyanilyen okokból írom be magam is mindig, hogy biciklivel voltam, ill. hogy kb. mikor váltottam át gyalogosra.) Ha ilyet nem találok, akkor a térképekből, a szintvonalakból, ill. az autós megközelítésekből kiindulva próbálom meg kitalálni, hogy menni fog-e.

Tapasztalatom szerint (főleg Pilis, Budai hegyek, Pest megye, némi Mátra, Bakony) a legtöbb láda elérhető, de biztosan megközelíthető kerékpárral. Az más kérdés, hogy én habozás nélkül lekötöm a biciklimet valahol (még a nyeregtáskát és a km-órát sem szoktam levenni) - az erdőben, túrista-utak/centrumok környékén még soha senki nem birizgálta.

emerzee: ez a rigó effektus. Szerezz (újra) biciklit - a családodnak is. Szerintem :))

Amúgy az erdők tele vannak mindenféle erdészeti-vadgazdálkodási célokat szolgáló, terepjáróval/traktorral járható utakkal. Igazán nagyon ritkán kell(ett eddig) klasszikus túrista ösvényre mennem a biciklivel (úgy hirtelen: Vöröskő, Hosszúhegy, Vasas-szakadék, stb. - nem sokra emlékszem). Ahol meg a traktorok, terepjárók elférnek, ott nem igazán lehet biciklis-túrázós konfliktus.

KRESZ link: köszönöm, már ki is nyomtattam :) (nem tudtam eddig)

De: soha nem volt konfliktusom erdészekkel. Sokszor találkoztunk, köszöntem, visszaköszöntek, útbaigazítottak ha kérdeztem. Meglehet, hogy ez a biciklis "fazonnak" köszönhető (ruha, sisak, kis hátizsák, stb.) - nem az ilyenektől féltik ők az erdőt.

Köszönés a szembejövőnek: Ez nálunk valahogy tényleg nem szokás :(. Emlékszem, amikor a Hainburg-Passau Duna-túrán(bicikli) voltam a fiaimmal, a szembejövők nagyon sokszor hangosan köszöntek, de legalább biccentettek.

Az idősebb korosztályra különben ez a túrázásban még nálunk is jellemző. És jellemző a kerékpárosok között is - feltéve, hogy az illetőn megfelelő ruha, de főleg: sisak(!) van. Egymásnak köszönünk.

Úgy hirtelen ennyi, bocs a terjedelemért :).


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.