geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Stiggshozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 12:29:47 (4919)
Tipikus negativ hozzáállás. Saját módszereimmel tenni. Példa: Ha veszélyben van egy fontos geologiai érték akkor embereket szervezünk a megmentésére. Ha szemetes egy erdő akkor elmegyünk összefogunk és kitakaritjuk. Van aki szerint megoldás lenne a szemetelő agyonverése is, esetleg mindenki agyonverése, aki potenciális szemetelő. Vagy az a szemét akác is, ami belenő a kaptárkövekbe, és szétrepeszti azokat. megyünk majd fütyülni, anyázni, Monnyon le az akác, és nem oldódna meg semmi csak nőne a feszültség. Mi lenne akkor ha nem a negativ oldalrol közelitenénk hanem a pozitivról. A cél a normális, a gyalogos forgalomtol elkülönitett kerékpáros utak kiépitése, létrehozása, erdőben, városban, egyaránt. Azok akiket zavar a kerékpár az erdöben követeljék azt a gondnokságtol, hogy jelöljenek ki kerékpárutakat, amiken legálisan lehet tekerni, távol a gyalogos forgalomtol!

A gyölöllek, kinyirlak lelöklek sohasem megoldás... És nem is akarok vele azonosulni!
[előzmény: (4916) emerzee, 2005.03.30 12:18:02]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 12:18:02 (4916)
Ha munstrálgatni kezded a 10 éves lányom, kinyomom a szemed! :)

Bicikli: Akinek nem inge, ne vegye magára. Ha gondoljátok, én tehetek a biciklisták ellen, a saját módszereimmel is! Kilépek eléjük, egy laza mozdulattal. De akkor ne sírjanak a hegyoldalban lefele gurulva!
Nem a biciklivel, és az autóval van a gondom, hanem a moráljukkal. Azért mert vas van alatta, attól még ugyan úgy feleősséggel, sőt, nagyob feleősséggel tartoznak a világ felé! Csak hát, ez a világ nem a szolidalitásáról, híres. Nem is tudom, így hova fog vezetni, de nekem anyám hajdanán, nem ezt mesélte.
[előzmény: (4906) kuckac, 2005.03.30 10:31:10]

kuckachozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 10:31:10 (4906)
Háát, sajnálom, majd a tábor alatt megnézem egyszer szolgálatban miniszoknyában! Addig nem hiszem hogy összefutok vele. ;)
Viccet félre téve: én is szoktam a Budai-hegyekben kerékpározni, eddig soha semmi baj nem volt. Persze az ember a lejtőn begyorsul, de amíg érzem, hogy a belátható akadályok előtt meg tudok állni, addig nem is fékezek.
Embert egyszer ütöttem el, egy cca. 4 éves kislányt. Szerencsétlenségére az anyjával a kerékpárúton sétáltak (gyerek+anya+anya bnője) és a gyereknek nem fogta a kezét. Én kikerültem őket, de a gyerek valami hirtelen ötlettől vezérelve elémugrott és beütötte a fejét a kormányba. Én elrántottam a kormányt és buktam egyet (bár nem mentem gyorsan). Akkor még tapasztalatlanabb voltam, de most már ilyen (sőt, akár durvább is) nem hiszem, hogy előfordulhatna.
Szoktam cangázni pl. a Nyugatitól az Oktogonig, de eddig soha nem ütöttem/sodortam/gázoltam el senkit, ezután sem fogok (persze ha nagyon akarja, engem meg lehet győzni).
Volt, hogy bántam, hogy biciklivel indultam, mert a sebességem nem volt több egy gyalogosnál, és tekerhettem még a montit is, de volt, hogy simán lehagytam a villamost, az előzőt meg utolértem.
Érkedes, hogy van jogsim, szeretek vezetni, de kerékpározni az úttesten utálok, mert félek az autóktól.
Vigyázni kell mindenkinek, a kerékpárosnak és az autósnak is!
[előzmény: (4900) emerzee, 2005.03.30 05:11:10]

emerzeehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 05:11:10 (4900)
Hm. Ez triviális dolog, hogy ha erdészeti úton találkozok biciklistával, akkor nem érdekel. De sajna, én még sose láttam erdészeti úton biciklistát. Viszont igen sokszor volt már, hogy a Budai hegyekben, és a Pilisben, majdnem elsodort a biciklista, és, hogy a lányom úgy kaptam el a biciklik elől. Majd ha mindenki az erdészeti utakon cangázik, akkor majd megkövetem a bicajosokat. Addig sajna nem változik a véleményem...
A családunknak amúgy 5-6 biciklije van. A lányomnak pedig vagy négy olyan sebhely a lábán, ami miatt kétséges, hogy valaha is miniszoknyában flangálhatna. Mindegyiket bicikliúton szerezte, biciklistáktól. És semelyiket sem a hegyekben. Szóval Mo.-n, a biciklis kultúra nyomot hagyott a lányomon. (Mert amúgy imád biciklizni, és májustól, szeptemberig, minden hétvégén teker, főleg a Lupa szigethez és Szentendrére, évek óta.) És még mindig útálom, hogy útálnom kell a biciklistákat, és az autósokat...
[előzmény: (4899) Gabe, 2005.03.30 04:09:40]

Gabehozzászólásai | válasz erre | 2005.03.30 04:09:40 (4899)
Huh... Kihagyok egy fél napot, és tessék: lehet olvasni :)

Szinte mindig kerékpárral ládászom (OFF: sőt, a dolog fordítva van: a több éve folyó kerékpártúráim kaptak új célpontokat a GPS-től és a ládáktól :ON), néhány személyes megjegyzés:

Stiggs: az eredeti felvetésed jogos, elég bizonytalan ma a "kerékpárral megközelíthető" attribútum. De a probléma (a triviális esetekektől eltekintve) nem egyszerű: egyrészt a rejtő nem feltétlenül tudja, mi mindent lehet teljesíteni kerékpárral, másrészt a dolog erősen függ a kerékpáros képességeitől és az időjárástól. Ezért én nem igazán ezt a bejegyzést figyelem (először még szűrtem is rá, de erről leszoktam), hanem azt, hogy valaki megcsinálta-e már kerékpárral, ill. a néhány ismerten kerékpárral közlekedő járt-e ott, és mivel. (Ugyanilyen okokból írom be magam is mindig, hogy biciklivel voltam, ill. hogy kb. mikor váltottam át gyalogosra.) Ha ilyet nem találok, akkor a térképekből, a szintvonalakból, ill. az autós megközelítésekből kiindulva próbálom meg kitalálni, hogy menni fog-e.

Tapasztalatom szerint (főleg Pilis, Budai hegyek, Pest megye, némi Mátra, Bakony) a legtöbb láda elérhető, de biztosan megközelíthető kerékpárral. Az más kérdés, hogy én habozás nélkül lekötöm a biciklimet valahol (még a nyeregtáskát és a km-órát sem szoktam levenni) - az erdőben, túrista-utak/centrumok környékén még soha senki nem birizgálta.

emerzee: ez a rigó effektus. Szerezz (újra) biciklit - a családodnak is. Szerintem :))

Amúgy az erdők tele vannak mindenféle erdészeti-vadgazdálkodási célokat szolgáló, terepjáróval/traktorral járható utakkal. Igazán nagyon ritkán kell(ett eddig) klasszikus túrista ösvényre mennem a biciklivel (úgy hirtelen: Vöröskő, Hosszúhegy, Vasas-szakadék, stb. - nem sokra emlékszem). Ahol meg a traktorok, terepjárók elférnek, ott nem igazán lehet biciklis-túrázós konfliktus.

KRESZ link: köszönöm, már ki is nyomtattam :) (nem tudtam eddig)

De: soha nem volt konfliktusom erdészekkel. Sokszor találkoztunk, köszöntem, visszaköszöntek, útbaigazítottak ha kérdeztem. Meglehet, hogy ez a biciklis "fazonnak" köszönhető (ruha, sisak, kis hátizsák, stb.) - nem az ilyenektől féltik ők az erdőt.

Köszönés a szembejövőnek: Ez nálunk valahogy tényleg nem szokás :(. Emlékszem, amikor a Hainburg-Passau Duna-túrán(bicikli) voltam a fiaimmal, a szembejövők nagyon sokszor hangosan köszöntek, de legalább biccentettek.

Az idősebb korosztályra különben ez a túrázásban még nálunk is jellemző. És jellemző a kerékpárosok között is - feltéve, hogy az illetőn megfelelő ruha, de főleg: sisak(!) van. Egymásnak köszönünk.

Úgy hirtelen ennyi, bocs a terjedelemért :).


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.