geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Piáshozzászólásai | válasz erre | 2007.10.11 18:38:20 (24858)
Egy domain/site tulajdonosa azt tesz a saját site-ján, fórumában, amit jónak lát. Ez alapján a törölgetésekben, kimoderálgatásokban, a válaszok hangnemében nem találhatunk semmi kivetnivalót, legfeljebb, - mint állampolgárnak - lehet róla váleményünk.
Mégis amiért kétféleképpen is értelmezhető gondolataim támadtak, az a következő:
- a geocaching.hu domain nem a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület tulajdona.
(domain: geocaching.hu
domain-használó: Promoidea Hungary
domain-használó: Promoidea Hungária Bt.
cím: Mészáros u. 60/c.
cím: 1016 Budapest). Lehetséges, hogy az Egyesületnek van hivatalos dokumentuma, melyből kitűnik, hogy a Promoidea Hungária Bt. a domain-t az Egyesület rendelkezésére bocsátotta, akkor ez az ellenérv kilőve.
- az egyesület nevében szerepel a "közhasznú" szó, a közhasznúságot nem a szó jogi, hanem köznapi, köznyelvi minőségében értem. Ez alapján a geocaching-et, mint tevékenységet, szabadidő-sportot, természetjárást kellene támogatnia olvasatomban. Amennyiben ilymódon tekintünk az Egyesületre, nem biztos, hogy görcsösen kellene ragaszkodnia saját tevékenysége reklámozásához, tömjénezéséhez, s irtania, üldöznie kellene minden olyan megynyilvánulást, amely ezzel nincs teljes egészében összhangban.

[előzmény: (24853) zem, 2007.10.11 17:53:19]

zemhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.11 17:53:19 (24853)
Nyugodtan keverhetsz bármit, esküszünk és hason hangulatkeltések, de itt most nem lándzsatörés helye volt/van. A "jóhiszemű lelkes kesser" valószínűleg megnyugodott a nemben, megérteni próbálta/juk, ami vagy sikerül, vagy nem. A döntést jelent esetben elfogadni van lehetőségünk - attól függetlenül, hogy helyeseljük, avagy nem.
A kirohanásod és támadásod viszont más érdekeket valószínűsít. Miért fáj, hogy itt nem jelenthet meg? És miután erre megint csak kapok vmi szép személyeset - jel-zem, hogy itt kiszálltam.
A veszprémi buli elvileg érdekelt, de miután ilyen indulatok lakoznak a pártoló tagjaikban... még jobban elfogadnám, ha tudnám, hogy ezen múlik a megélhetésed, vagy az állatkert lakóinak kajája... Örülj, hogy lesz ott egy szép napod, kesselj itt is (felhasználva az adott oldalt), egészségedre váljék mindkettő! Más játékát viszont ne akard elrontani, sem rosszízű beírásokkal, sem egyébbel légyszíves. Megy a kommunikáció, a vélemény normálisan is... ha iparkodik az ember.
[előzmény: (24842) cukor, 2007.10.11 15:25:17]

cukorhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.11 15:25:17 (24842)
Hát hogy nem vagy képben az elözményekkel az is tuti... nem a szervezők részéről került fel a verseny linkje a honlapra nem is akarták ezt itt népszerüsíteni. Tudomásom szerint jóhiszemüen egy lelkes kesser tette ezt amúgy meg senki nem kérte vagy kényszerítette őt erre! És még mindig nem értem miért fáj valakinek ha a hasonló érdeklődésü emberek egy rendezvényen hodolnak szenvedélyüknek......kinek ártanak...?
[előzmény: (24840) zem, 2007.10.11 14:53:06]

zemhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.11 14:53:06 (24840)
Két vitatkozó fél közt így nem lehet rendet tenni. A"namosténazértmégisjólmegmondom" sosem hasznos. Mindkét oldalon van vszínűleg igazság is, no meg indulatoktól fűtött "nem pontos" fogalmazás. Azt értem, hogy egy hasonszőrű rendezvényt szervező megkeresi azt, aki szintén hason iparban közlekedik, kihasználva azt, hogy ott több ezren vannak, akiket érdekelhet. De ez baráti alapon, vagy kérés, megkeresés szinten megy. Ha üzleti alapon, akkor az más tészta, jogos a "mit adtok" rész - ahogy az üzleti életben megy. Viszont, ha a játék oldalról közelítünk: kinek okoz az fájdalmat, ha egy ilyen rendezvényre nem több ezren, hanem csak pár százan mennek el? Miért kell erőszakosan egy másik játékra rákényszeríteni a reklámozást? További kérdés még, hogyha ilyen komoly támogatás van mögötte, ilyen komoly nyereményekkel - nincs máshogy lehetőségük promózni? Vagy miért durván történik mindez? Baj, hogy csak pár ember osztozik azon a rengeteg nyereményen? Vagy az a baj, ha nincs sok ember egy reklámalkalmon?
Nem állok sehol, és nem kötekedni akarok. Csak nézzük meg mindkét oldalt reálisan. És nem helyeslem, ha bárki letiltódik, nem szólhat stb, de rajtunk, játékosokon múlik, hogy milyen hangulatot és játékot teremtünk. Ha jó egy alkalom - odamennek az emberek, terjed az szájról-szájra. Jó időt kívánok a veszprémi játékosoknak, nyugalmat és türelmet a moderátornak, normális, meggondolt szavakat mindenkinek.
[előzmény: (24837) cukor, 2007.10.11 14:20:26]

cukorhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.11 14:20:26 (24837)
egy vélemény volt csak...ha valakit megbántotam akkor bocsi így hát többet nem zaklatom a kedves moderátorunkat. Hétvégén remélhetőleg jó idő lessz így hát mindenkinek jó kis "ládikázást kivánok"

Üdv


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.