geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ


Ládarejtés

Első geoládád telepítésekor már rendelkezned kell legalább 75 megtalált ládával, melyben lehet hagyományos vagy olyan multi, amely legalább egy hagyományos ládát is tartalmaz. Tehát a csak virtuális pontot tartalmazó ládák nem számítanak. Az így szerzett tapasztalatod szükséges a magyar geoládák magas színvonalának megőrzéséhez és emeléséhez. Fontos szabály, hogy mindig legalább annyi hagyományos (hagyományost tartalmazó multi) ládádnak kell lennie, mint virtuálisnak (ill. csak virtuálisokból álló multinak). Tehát elsőre mindenképpen hagyományos ládát kell rejtened.

Mozgó láda csak nagyon indokolt esetben indítható, minimális feltétel, hogy a láda valami konkrét céllal rendelkezzen.
Akár mozgó láda indítóként, akár megtaláló újrarejtőként figyelj, hogy a védett természeti területeken csak a turistautak maximum 10 méteres környezetében rejthető el mozgó láda. A rejtekhely nem lehet meredek vagy sziklás területen.

Egy új láda helyének kiválasztásakor ne feledkezz meg arról, hogy a geocaching.hu alapszabálya szerint a ládának egy valamilyen szempontból érdekes, nevezetes helyen kell lennie. Hogy mi ez az érdekesség, nevezetesség, az rád van bízva.

A geocaching.hu oldalra a következő szélességi és hosszúsági körök által közrefogott területen belülre rejtett geoládákat lehet bejelenteni: E09°31' - E29°44' - N51°04' - N41°50'
Magyarországon kívüli rejtés esetén az üdvözlőszöveget az adott ország hivatalos nyelvén is a ládába kell helyezni.

Törekedni kell az alkalmas, de nem feltűnő álcázásra, ám tilos a geoládát elásni, illetve olyan módon elrejteni, amely eleve kizárja a célirányos keresés sikerét.

Döntsd el, hogy az általad bemutatni kívánt helyszínre milyen típusú rejtést a legcélszerűbb készíteni! A játékban hagyományos, virtuális, multi, esemény és mozgó ládákkal találkozhatsz.
Az egyes ládatípusokról a FAQ-ban olvashatsz részletes ismertetőt.

Az általad rejtett hagyományos és virtuális ládák arányának legalább 1:1-nek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy először legalább egy hagyományost, vagy olyan multit kell telepíteni, amelyik legalább egy hagyományost tartalmaz, ahhoz, hogy egy virtuálist, vagy egy - kizárólagosan virtuálisakból összeállított multit - elfogadjon a weboldal, illetve a moderátori team.

Olyan felhasználónak, akinek beteg ládája van, új rejtése csak akkor jelenhet meg, miután rendbe tette azt. Ettől csak különösen méltányos helyzetben lehet eltérni, melyet a ládaleírás rejtett mezejében kell jelezni.


A rejtekhely kiválasztásakor tartsd szem előtt a következő szempontokat:
 • A kiszemelt rejtekhely GPS-es bemérésekor a lehető legkevesebb zavaró körülmény legyen. Így nem javasolt pl. mély völgy vagy sűrű erdő mélyén rejtekhelyet keresni.
 • Próbáld megvédeni ládádat a véletlen belebotlásoktól! Olyan rejtekhelyet keress, ahová "normális" ember magától nem megy, vagy ha mégis, akkor sem fogja széttúrni az általad épített álcát. A rejtekhelyet csakis az találhassa meg, aki célirányosan geoládát keres.
 • A rejtekhely legyen időálló. Pl. a bokor alá rejtett láda messziről fog virítani ősszel, miután a bokor elveszti lombkoronáját. A gyökerestől kidőlt fa gyökerei közül kirázza a szél és kimossa az eső a földet, így ez sem egy megbízható rejtekhely. Víz közelében pedig áradáskor van veszélyben a láda.
 • Gondolj arra, hogy a láda közelében egy idő után úgynevezett kesserösvény alakulhat ki, a ládádat kereső és megtaláló játékosok lába nyomán. Ezt ne csak a ládád biztonsága érdekében próbáld meg elkerülni, hanem természetvédelmi okok miatt is. Egy ilyen "elefántcsapás" sok értékes növényt pusztíthat el.
 • Az álca legyen a lehető legtermészetesebb, pl. gallyak, érzésből odaszórt avar, amit viszont ne vigyél túlzásba, mert így éppen az álca fogja felhívni a figyelmet a rejtekhelyre. A természet nem szokott rövidre tört gallyakból farakásokat, vagy kövekből szabályos kupacokat képezni.
 • Miután a ládát elrejtetted, próbáld meg eltüntetni a telepítés és a telepítők nyomait.
 • A legjobb rejtekhelyek faodúkban és vízszintes sziklarepedésekben, vagy sziklák alatt szoktak lenni.
 • Olyan védett területeken, ahol bár nincs jelzett turistaút, de a terület kiépített kirándulóhely vagy olyan emlékhely, ami úton megközelíthető, és ezt a hatóság és a terület kezelője a turisták számára engedélyezi, geoláda elhelyezhető.
 • Védett természeti területeken a turistautak és egyéb burkolt erdészeti utak mellett - amennyiben az út nem fokozottan védett területen halad - természetes anyagból készült jelszóhordozó engedély nélkül kihelyezhető, ha a rejtés a turistaútról elérhető illetve látható. Kellő körültekintéssel valódi ládát is kihelyezhetsz, fokozottan ügyelve a természeti környezet védelmére. A moderáció során figyelemmel kísérik ezeket a rejtéseket. Minden ilyen esetben a rejtőnek a moderátorok számára fényképet kell készíteni a rejtés módjáról, elhelyezkedéséről, a rejtekhely környezetéről.


 • Törekedj a lehető legnagyobb pontosságra, amikor beméred az éppen telepített geoláda koordinátáit. Ez egyszeri próbálkozáskor még nem biztos, hogy sikerülni fog. Többször, több irányból közelíts a GPS-szel a ládához, majd átlagolj. Nagy kiábrándulást jelenthet pontatlanságod annak a majdani keresőnek, aki sikerélmény nélkül kell, hogy hazatérjen!

  Győződj meg róla, hogy a geoláda minden kötelező tartozéka a helyén van. Ezek: naplófüzet (logbook), toll(ak) vagy ceruza (és hegyező) és tájékoztató szöveg.

  Nagyon fontos: ne felejtsd el a füzet első oldalára jól olvashatóan beírni a láda jelszavát! A megtalálás bejelentése (logolás) ugyanis csak jelszóval lehetséges. A jelszó nem tartalmazhat segéd-, és ékezetes karaktereket. (Pontosabban: a jelszó ellenőrző úgyis kovertálja a beírt jelszót az angol abc betűire, ezért felesleges ékezetes jelszót megadni. Szintén törlődnek a szóközök is, valamint nem számít a kis betű - nagy betű különbség sem.) A jelszó minimum 4, legfeljebb 30 karakterből állhat.

  A rejtekhely lehetőleg legyen távol a forgalmas pontoktól, útvonalaktól, ösvényektől, így a megtalálók nyugodtabban írogathatnak a naplófüzetbe, és tevékenykedhetnek a láda körül.

  Az ajándék(ok) kiválasztásánál tartsd szem előtt, hogy ne tegyél a ládába élelmiszert, illetve egyéb szagos dolgot, ami az erdő állatait arra ingerli, hogy megpróbáljanak a doboz tartamához férni. Kerülj minden illegálisat (kábítószer, fegyver, másolt CD, stb.). Azt se felejtsd el, hogy a geoládát bárki - akár kisgyerek is - megtalálhatja, ezért ne rejts olyasmit, amit te sem adnál gyerek kezébe.

  Álcázd jól a ládát, de azért ne tedd megtalálhatatlanná.

  Ha a geoládát magánterületen szeretnéd elhelyezni, mindenképpen kérj (lehetőleg írásbeli) engedélyt a terület tulajdonosától.

  Geoládát csak olyan helyre rejts, amely a nap 24 órájában szabadon hozzáférhető a játékosok számára. Ennek értelmében nem szabad olyan helyre rejteni, amely zárt magánterület, illetve ilyen magánterületen vezet át az egyetlen járható út. Ha a bejutás bármilyen térbeli, időbeli vagy anyagi (belépő vásárlása) feltételekhez kötött, ezt a láda leírásában feltűnően közölni kell, a bejutás feltételeinek felsorolásával (pl. nyitvatartási idő, belépődíj). Ilyen esetben ajánlott egy tartalék jelszó megadása a zárt területen kívül is.

  Természetvédelmi területen történő rejtésre különleges szabályok vonatkoznak, melyeket a "Védett területeken" oldalon találsz meg.


  Miután kiválasztottad új rejtésed helyét (vagy helyeit), el kell készítened a hozzá tartozó leírást (ládaoldalt) is.

  Válassz a ládádnak egy beszédes rövid nevet. Választásodnál tartsd szem előtt, hogy az Egyesület fenntartja magának a jogot, hogy nevezetes, kerek számú ládákat (pl: GC4000, GC4500, GC5000......) rendezvény keretében tegye hangsúlyossá, azokat a geocaching.hu, vagy az Elnökség által felkért rejtő, rejtő csapat gondozza. Ezért a hasonló rövid névvel, vagy ezekre utaló ládanévvel moderálásra beadott terveket a moderátorok a terv tartalmától függetlenül mindaddig elutasítják, amíg a megtévesztő név/rövid név szerepel azokban.

    


  Az okostelefonon böngésző ládavadászok kedvéért kezdd a ládaleírást a láda és a rejtekhely legfontosabb adataival. Ezek között lehetőleg szerepeljenek a láda méretei, néhány szó a rejtekhelyről (pl. fa odva, sziklarepedés), virtuális rejtés esetén a leolvasandó jelszó helye, multi esetén a publikus pontok jellemzői. (Korábbi nevén ez volt a "WAP-os bevezető, de manapság már WAP-ot senki sem használ.)

  Ládádról és az ezzel megjelölt célpontról adj pontos leírást. A pontosság nem az útvonal szájbarágását jelenti, de a keresőnek jól fog jönni egy-két hasznos tanács, esetleg koordináta, ami az útvonal megválasztásában segíti. A leírást egészítsd ki néhány helyi információval, illetve bármilyen egyéb érdekességgel, ami valamilyen szinten kapcsolódik a ládád által megjelölt célponthoz. A ládaoldal kialakításához hasznos tanácsokat olvashatsz a Moderációs alapelvekben. A coord formátummal és a ládaoldal látványosabbá tételéhez szükséges tudnivalókkal (HTML kódok, turistautak jelzései) kapcsolatos információkat ezen oldal végén találod meg.

  Pontosan add meg a koordinátát (magassági adatot is) és a jelszót.

  Jól gondold meg az általad meghatározott nehézség/terep adatokat! Ez egy igen lényeges információ, ha valaki családdal, kisgyerekkel, nagyival indul keresni. Ugyanez vonatkozik az egyéb tulajdonságok táblázatára is.

  Adj tájékoztatást a doboz méretéről és az alakjáról is, mert a keresésénél nem mindegy, hogy egy filmes kapszulát vagy egy 20×20×14 cm-es dobozt keresel.

  Az "Úthossz a kiindulóponttól" mező kitöltésével is segítheted egy-egy keresés sikerét, mert másképp tervez a kesser, ha egy parkoló mellett 50 méterre lévő célpontra számít vagy 5 km-es túra vár rá a ládáig.

  Törekedj minél több fénykép közzétételére. Ez nagyon sokat segíthet a láda megtalálásban, de akár ládád reklámjaként is felfogható. Ha épp nincs lehetőséged fényképek készítésére, akkor az első megtalálók valamelyikével vedd fel a kapcsolatot, és az általuk készített képekből helyezz el egy párat a láda törzsadatai között.

  Mint ládarejtőnek kötelező a bemutatkozó oldaladon egy publikus telefonszámodat megadni. A bokorban fetrengő ládavadász napját szebbé teheted, ha elér téged, és egy kicsit tudsz neki segíteni.

  Lehetőségeidhez mérten igyekezz minél előbb válaszolni a ládáddal kapcsolatban beérkező e-mail-ekre, legyen az akár véleménynyilvánítás, akár segítségkérés!


  Miután elkészítetted az új ládádhoz tartozó oldalt, megindul annak moderálási folyamata. Ennek részleteiről a Moderálási alapelveknél olvashatsz. Vedd figyelembe az ott található szabályokat és ajánlásokat, annak érdekében, hogy minél előbb a kereshető ládák közé kerülhessen terved. Tartsd szem előtt, hogy a moderátorok nem az ellenségeid, javaslataikkal téged segítenek. A ládához tartozó Megjegyzés mezőben vagy a moderator@geocaching.hu címen tudsz üzenni a moderátoroknak.

  A 2 hónapnál hosszabb ideje beteg geoláda rejtőjét az adminisztrátorok megkeresik a felhasználó adatlapján megadott e-mailre címre küldött levélben a láda sorsának rendezése érdekében. A megkeresést követően 1 hónap áll a rejtő rendelkezésére a láda meggyógyítására. A harmadik hónap letelte után a rejtő ismételten kap egy emlékeztető email-t, hogy rendezze a ládája sorsát. Ha a rejtő nem reagál, illetve nem akarja/tudja rendezni a ládáját az utolsó 1 hónapban sem, akkor a negyedik hónap elteltével a ládája az "adoptálható ládák" felhasználóhoz kerülhet.

  Ha egy rejtő bármely okból már nem tudja, vagy nem akarja gondozni a ládáját, lemondhat róla. Lemondási szándékát a geoláda-élet fórumon, vagy az info kukac geocaching hu címen kell jeleznie, de a lemondás megtörténhet az "adoptálható ládák", vagy megbeszélés után bármely más rejtési jogosultsággal rendelkező játékos nevére történő átírással is. Ezt legegyszerűbben a ládaoldal szerkesztési nézetében, a Frissítés gomb feletti bekezdésnél lehet megtenni, az ADD ÁT szövegre kattintva, akár másik felhasználónak, akár az "adoptálható ládák" felhasználónak. Innen 24 óra elteltével bármely - ládarejtésre jogosult - játékos elkérheti a ládát. A 24 óra kivárás lehetőséget biztosít a véletlen átállítás korrigálására.

  Ha a ládagazda úgy dönt, hogy véglegesen megszünteti a ládáját, és ennek okát néhány sorban logikusan, tárgyilagosan indokolja (pl. érdektelen már a hely, veszélyessé vált, személyes kötödés, meggyőződés miatt nem szeretné, ha tovább élne), akkor az Egyesület ezt a döntést tiszteletben tartja, a láda örökre megszűnik. Átkerül a Game Over virtuális felhasználóhoz, ahonnan kimozdítani többé nem lehet. A megszüntetés indoklására megfelelő felületet biztosítunk az opció kiválasztása után. A megszűntre állítás jóváhagyását az Elnökség tagja, vagy megbízott személy végzi.

  Ha a ládagazda a láda végleges megszüntetésével vélelmezhetően a közösség kárára cselekszik (hirtelen felindulásból, sértődésből, duzzogásból elkövetett ládarombolás), esetleg tevékenységével a szabályok kijátszása a célja, vagy azt nem indokolja megfelelően, az Egyesület fenntartja magának a jogot, hogy a ládát adoptáltassa.

  A megszűnt ládák leírása, logjai megmaradnak, a játékosok számára látható a korábbi állapot, csak logolni nem lehet. A láda helye azonban felszabadul, oda bármikor új láda helyezhető el az általános ládarejtési szabályok szerint.

  A ládaoldalon csak a láda témájához kapcsolódó szöveg, kép és link jelenhet meg. Az adminisztrátor az ettől eltérő esetben figyelmeztető e-mailt küld, amelyben kérni fogja a kifogásolt tartalom eltávolítását. Amennyiben ez nem történik meg, a kifogásolt tartalom moderálásra kerül. Ha moderálás után a kifogásolt tartalom visszakerül az oldalra, akkor a láda adoptálásra kerül.


  Egy példa, hogy mire érdemes figyelni a ládaoldalon a pozitív elbírálás érdekében.

  A ládamoderátorok összeállítottak egy bővebb ajánlást, hogy mire érdemes figyelni a ládarejtéskor, amit itt olvashatsz el.


  Coord formátum:

  Az alábbi xml-tag formátumú megadással koordináták letölthetővé válnak. A nyilvános koordináták a mindenki számára látható leírás mezőbe, a titkosak az adminisztrátor számára látható megjegyzés mezőbe illeszthetők:

  1. példa (multiláda-állomás):

  <coord lat="N 47° 29,123'" lon="E 19° 02,456'" altitude="123" multi="v" icon="information" description="hány szó van a táblán?">

  • A multiládák pontjait kötelező megadni ebben a formátumban!
  • A multiládák minden ládapontjának ládaikonnal kell megjelennie
  • A multiláda 1. pontját szerepeltetni kell a leírás mezőben is, mert a fejlécben lévő koordináta nem töltődik le.
  • Egy pontot csak egy helyre (vagy a leírás vagy a megjegyzés mezőbe) kell beírni.
  • A multiládák állomásai/pontjai automatikusan sorszámot kapnak az említés sorrendjében.

  2. példa (egyéb segédpont):

  <coord lat="N 47° 29,123'" lon="E 19° 02,456'" altitude="123" waypoint="parkoló" icon="parkoló" description="itt érdemes megállni">

  Az egyes tulajdonságok leírása:

  • lat, lon: koordináta a geocaching.hu-n használatos bármilyen formátumban lásd koordináta-formátumok
  • altitude (vagy alt): magasság méterben, csak szám (m végződés nélkül)
  • multi: ez azt jelenti, hogy a pont a multiláda egyik állomása, értékként a láda típusát kell megadni, ami h és v lehet (h: hagyományos, v: virtuális); régebben volt p:palack típus is, de jelenleg csak virtuális és hagyományos között kell választani (akkor hagyományos, ha fér bele és van is benne logbook; tehát pl. egy pillepalack a következő pont koordinátájával virtuálisnak számít); a multiláda pontjait nem kell elnevezni (sorszámot kapnak a szövegbeli előfordulás sorrendjében), sőt nem is szabad, tehát a 'waypoint' paramétert nem szabad a 'multi' paraméterrel egyszerre megadni!
  • waypoint (vagy wp): ez a ládaleírásban említett egyéb pontok koordinátájának elnevezésére szolgál, ilyen névvel jelenik meg a letöltésekben; a multiláda pontjait nem kell elnevezni (sorszámot kapnak a szövegbeli előfordulás sorrendjében), sőt nem is szabad, tehát a 'waypoint' paramétert nem szabad a 'multi' paraméterrel egyszerre megadni! Javasoljuk, hogy az elnevezések első 6 karakterei legyenek különbözőek, mivel sok GPS csak ennyit tud megjeleníteni. Egyező nevek esetén csak az utoljára feltöltött marad meg.
  • description (vagy desc): ez is belekerül a letöltésekbe, aztán GPS típustól függ, hogy megjelenik-e a készülékben, vagy sem, mindenesetre a letöltött fájlokban jól mutat
  • icon: ilyen jellel fog szerepelni a szövegben és a letöltésekben a koordináta. Lásd az alábbi táblázatot! (A GARMIN GEKO készülékek csak a sötétebb hátterű ikonokat ismerik). Használható az 'icon' oszlop száma, illetve a magyar vagy az angol kifejezés is.
   kép icon angol magyar
   1 Airport Repülőtér
   2 Amusement Park Szórakozó park
   3 Anchor Horgony
   4 Ball Park Szabadidő park
   5 Bank Bank
   6 Bar Bár
   7 Boat Ramp Sója
   8 Bowling Bowling
   9 Bridge Híd
   10 Building Épület
   11 Campground Kemping
   12 Car Szerviz
   13 Car Rental Autókölcsönző
   14 Car Repair Autószerviz
   15 Cemetery Temető
   16 Church Templom
   17 City (Large) Város (nagy)
   18 City (Medium) Város (közepes)
   19 City (Small) Város (kicsi)
   20 Convenience Store Vegyes bolt
   21 Crossing Kereszt(eződés)
   22 Dam Gát
   23 Danger Area Veszélyes terület
   24 Dangerous Area Veszélyes terület
   25 Department Store Bevásárló központ
   26 Drinking Water Ivóvíz
   27 Fast Food Gyorsétterem
   28 Fishing Area Horgász hely
   29 Fitness Center Fitness center
   30 Forest Erdő
   31 Gas Station Benzinkút
   32 Geocache Geocache
   33 Geocache Found Megtalált geocache
   34 Glider Area Vitorlázó reptér
   35 Golf Course Golf pálya
   36 Hotel Hotel
   37 Hunting Area Vadász terület
   38 Information Információ
   39 Live Theater Színház
   40 Man Overboard Ember a vízben
   41 Medical Facility Orvosi rendelő
   42 Mine Bánya
   43 Movie Theater Mozi
   44 Museum Múzeum
   45 Oil Field Olajmező
   46 Parachute Area Ejtőernyős terület
   47 Park Park
   48 Parking Area Parkoló
   49 Pharmacy Gyógyszertár
   50 Picnic Area Pihenő terület
   51 Pizza Pizzéria
   52 Post Office Posta
   53 RV Park RV Park
   54 Residence Otthon
   55 Restaurant Étterem
   56 Restroom Toilette
   57 Scales Léptékek
   58 Scenic Area Látványos terület
   59 School Iskola
   60 Seaplane Base Hidroplán állomás
   61 Shipwreck Hajóroncs
   62 Shopping Center Bevásárló központ
   63 Short Tower Alacsony torony
   64 Shower Fürdő
   65 Skiing Area Síközpont
   66 Stadium Stadion
   67 Summit Hegycsúcs
   68 Swimming Area Uszoda
   69 Tall Tower Magas torony
   70 Telephone Telefon
   71 Toll Booth Útdíj fizető hely
   72 Trail Head Ösvény kezdete
   73 Truck Stop Kamion parkoló
   74 Tunnel Csatorna/Alagút
   75 Ultralight Area Ultralight Area
   76 Waypoint Útpont
   77 Zoo Állatkert


  Turistajelzések beszúrása:

  Kék sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k.gif" alt="Kék sáv" border=1>
  Kék háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k3.gif" alt="Kék háromszög" border=1>
  Kék négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k4.gif" alt="Kék négyszög" border=1>
  Kék barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kbar.gif" alt="Kék barlang" border=1>
  Kék ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kferde.gif" alt="Kék ferde sáv" border=1>
  Kék teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kkteli.bmp" alt="Kék kör" border=1>
  Kék körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kkort.gif" alt="Kék körtúra" border=1>
  Kék kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kkpar.gif" alt="Kék kerékpár" border=1>
  Kék rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/krom.gif" alt="Kék rom" border=1>
  Kék kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kk.gif" alt="Kék kereszt" border=1>
  Kék X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kx.gif" alt="Kék X" border=1>
  Kék T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kt.gif" alt="Kék T" border=1>
  Kék M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/km.gif" alt="Kék M" border=1>
  Kék sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ksark.gif" alt="Kék sárkány">
  Kék tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ktolgy.gif" alt="Kék tölgylevél" border=1>
  Kék függőleges sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kf.gif" alt="Kék függőleges sáv" border=1>

  Piros sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/p.gif" alt="Piros sáv" border=1>
  Piros háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/p3.gif" alt="Piros háromszög" border=1>
  Piros négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/p4.gif" alt="Piros négyszög" border=1>
  Piros barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pbar.gif" alt="Piros barlang" border=1>
  Piros ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pferde.gif" alt="Piros ferde sáv" border=1>
  Piros teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pkteli.bmp" alt="Piros kör" border=1>
  Piros körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pkort.gif" alt="Piros körtúra" border=1>
  Piros kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pkpar.gif" alt="Piros kerékpár" border=1>
  Piros rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/prom.gif" alt="Piros rom" border=1>
  Piros kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pk.gif" alt="Piros kereszt" border=1>
  Piros X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/px.gif" alt="Piros X" border=1>
  Piros T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pt.gif" alt="Piros T" border=1>
  Piros M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pm.gif" alt="Piros M" border=1>
  Piros sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/psark.gif" alt="Piros sárkány">
  Piros tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ptolgy.gif" alt="Piros tölgylevél" border=1>
  Piros függőleges sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pf.bmp" alt="Piros függőleges sáv" border=1>

  Sárga sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/s.gif" alt="Sárga sáv" border=1>
  Sárga háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/s3.gif" alt="Sárga háromszög" border=1>
  Sárga négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/s4.gif" alt="Sárga négyszög" border=1>
  Sárga barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sbar.gif" alt="Sárga barlang" border=1>
  Sárga ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sferde.gif" alt="Sárga ferde sáv" border=1>
  Sárga teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skteli.bmp" alt="Sárga kör" border=1>
  Sárga körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skort.gif" alt="Sárga körtúra" border=1>
  Sárga kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skpar.gif" alt="Sárga kerékpár" border=1>
  Sárga rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/srom.gif" alt="Sárga rom" border=1>
  Sárga kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sk.gif" alt="Sárga kereszt" border=1>
  Sárga X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sx.gif" alt="Sárga X" border=1>
  Sárga T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/st.gif" alt="Sárga T" border=1>
  Sárga M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sm.gif" alt="Sárga M" border=1>
  Sárga sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ssark.gif" alt="Sárga sárkány">
  Sárga tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/stolgy.gif" alt="Sárga tölgylevél" border=1>
  Sárga dupla kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skdupla.bmp" alt="Sárga dupla kör" border=1>
  Sárga függőleges sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sf.gif" alt="Sárga függőleges sáv" border=1>

  Zöld sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/z.gif" alt="Zöld sáv" border=1>
  Zöld háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/z3.gif" alt="Zöld háromszög" border=1>
  Zöld négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/z4.gif" alt="Zöld négyszög" border=1>
  Zöld barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zbar.gif" alt="Zöld barlang" border=1>
  Zöld ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zferde.gif" alt="Zöld ferde sáv" border=1>
  Zöld teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zkteli.bmp" alt="Zöld kör" border=1>
  Zöld körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zkort.gif" alt="Zöld körtúra" border=1>
  Zöld kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zkpar.gif" alt="Zöld kerékpár" border=1>
  Zöld rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zrom.gif" alt="Zöld rom" border=1>
  Zöld kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zk.gif" alt="Zöld kereszt" border=1>
  Zöld X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zx.gif" alt="Zöld X" border=1>
  Zöld T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zt.gif" alt="Zöld T" border=1>
  Zöld M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zm.gif" alt="Zöld M" border=1>
  Zöld sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zsark.gif" alt="Zöld sárkány">
  Zöld tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ztolgy.gif" alt="Zöld tölgylevél" border=1>
  Zöld függőleges áv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zf.gif" alt="Zöld függőleges sáv" border=1>

  Fehér kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ffk.gif" alt="Fehér kereszt" border=1>
  Fehér kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/fszk.gif" alt="Fehér kereszt" border=1>

  Mária út <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/mut.gif" alt="Mária út" border=1>
  HTML formázás:

  A következő HTML-tagek használhatók: a, b, i, u, div, span, hr, img, font.

  A legfontosabbak jelentése, használata:

  <a href="http://ide_mutat_a_link.hu"> Ez a szöveg jelenik meg</a>
  <b>vastagított szöveg</b>
  <i>dőlt szöveg</i>
  <u>aláhúzott szöveg</u>

  Bővebb HTML tudományokat sokfelé lehet találni a neten, használd a Google-t!


  Üdvözlő szövegek különböző nyelveken:

  hagyományos magyar PDF / DOC
  hagyományos angol PDF / DOC
  rövid magyar, kisméretű (éppen belefér hajtogatás nélkül a népszerű, négycsatos pattintós, Tesco-s, kb. 8x13x6-os, ~4 dl-es dobozba) PDF / DOC / DOCX
  az előző lap "testvére", logós hátlapot tudsz nyomtatni, ha nyomtatás után fordítva visszateszed a nyomtatóba az előző lapot DOCX
  további letölthető üdvözlő szövegek Strombustól elsősorban laminálásra, tehát nyomtatás után ki kell vágni, félbehajtani és kellő oldaltávolságot hagyva 2 oldalasan laminálni
      - hosszúkás, 4 fülű, ~4 dl-es ládába logóval PDF
      - ~1l-es ládába logóval PDF
      - nagyméretű ládába logóval PDF
      - miniatűr ládába és petlingbe PDF
  bocsi cetli logóval PDF
  vagy ha mindent egyben akarsz látni, akkor kattints ide!
  egyéb: Geocaching logó nagy méretben, ha valami egyebet akarsz kreatívkodni

  Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

  Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

  [fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

  [impresszum]

  A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
  Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
  turistautak.hu