geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Fejlesztési ötletek (új hozzáadása)

Összesen: 77 db bejegyzés.

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | 4 | következő


email, kéretlen levelek, biztonságos levélküldésnmaria, 2017.08.15 13:23
fejlesztési ötlet [5/5], új
Sziasztok! Egy fejlesztési igényt szeretnék bejelenteni.

Nincsenek védve az email címeink és néhány napja engem is elért az átok. Az email címem internetes bűnözők kezére került és elárasztanak a kéretlen levelek. Kénytelen voltam megváltoztatni az email címemet.

A kérésem az lenne, hogy az email címek legyenek elfedve és csak a webfelületen keresztül küldhessenek levelet a játékosok.

Előre is köszönöm: nmaria.
eTiGeR2017.11.02 05:49:36
Támogatom. Jó lenne egy belső levelezési rendszer. A .com-on is működik, és elég jól használható. További előnye, hogy aki feljön az oldalra és bejelentkezik, látja, hogy kapott-e üzenetet. Az e-mailt nem biztos, hogy naponta nézik (bár illő lenne).

GPS helyett GNSS használataSzoke-Kiss, 2017.05.01 22:34
elírást találtam [3/3], új
Ma még a globális helymeghatározó rendszert többnyire a GPS-szel azonosítjuk, pedig ez már rég nem igaz. Működik már a GALILEO, GLONASS, a BEIDU (hogy a japán és az indiai rendszert még ne is említsem)
Ezeknek a rendszereknek az összefoglaló neve a GNSS - Global Navigational Satellite System - magyarul: globális navigációs műholdrendszer.

Javaslatom, hogy honlapon található GPS szavakat cseréljük le a GNSS névre (akár egy kiegészítő magyarázattal: GPS, GALILEO, GLONASS, BEIDU)

Ma még dominál a GPS, de a GALILEO már most 3m pontosságú és ha az összes műholdja fenn lesz, tudni fogja alapból az 1m-t. Már most is 4 gyártó hét telefonja képes a GALILEO műholdas adatainak vételére, mely egyre inkább háttérbe fogja szorítani a GPS-t.

Nem utolsó sorban, ha már európaiak vagyunk, propagáljuk az európai rendszert!
eTiGeR2017.11.02 05:47:20
Ez kb. ugyan olyan, mint amikor mindenki "traffipaxot" mond, holott ez sem igaz (mivel ez egy márkanév volt), a köztudatba mégis így került be. A GPS szót mindenki ismeri, a GNSS-t én is most hallottam először. Szerintem felesleges bonyolítani.

lapozás a logbejegyzések között-dSz-, 2016.10.10 22:33
fejlesztési ötlet [2/1], új
Az egyes ládák leírása alatt a felhasználói törzsben opcionálisan megadott n számú (alapértelmezett 20) logolás jelenik meg. Viszont mem látok lehetőségek a következő n megjelenítésére, csak az összes log letöltésére, ami időigényes lehet egy népszerű ládánál, gyengébb térerő mellett.
Lényegében egy lapozás funkció jó lenne, hasonlóan a geoládák, megtalálások, felhasználók listákhoz.

eTiGeR2017.02.05 20:42:29
Profil oldaladon be tudod állítani, mennyi log jelenjen meg.

"Ládaoldalon alapból megjelenő logok száma" mezőbe írd be.

log likefcsaba, 2016.06.29 09:01
fejlesztési ötlet [3/3], új
Sok esetben hasznos funkció lehetne az a funkció, hogy mások logjait értékelni tudjuk, pl. jelezve azt, hogy hasznos volt-e számunkra. Kb. a StackOverflow mintájára működhetne ez (elég lenne a pozitív, nem kellene a negatív). A ládaoldalon a leghasznosabbnak ítélt bejegyzések kiemelésre kerülhetnének (pl. az utolsó 3 megtalálás logja után).

Ez a funkció tervezéskor és kereséskor is segítené a kessereket. A ládák többségéhez van igen sok hasznos log, de ha nincs kiemelve, nem sok hasznát vesszük.
-dSz-2016.10.25 09:56:51
+1
petrot812017.08.15 16:10:39
+1
leve20022017.11.05 19:05:23
Szerintem is jól működne, segítené a kessereket! +1

tényleges parkolóhely megadásafcsaba, 2016.06.28 10:34
fejlesztési ötlet [3/3], új
A ládaleírásokban általában van javasolt parkolóhely, melyek többnyire jók, de nem mindig. A javaslat: opcionálisan meg lehessen adni, hogy a kereséskor ténylegesen ki hol parkolt. Ezek nem a log mellett, hanem egy külön "Parkolóhelyek" szekcióban jelennének meg. Ez a következő adatokat tartalmazhatná:
- Bejelentő (automatikus)
- A parkolóhely koordinátái
- A parkolás időpontja (a log időpontja)
- Megjegyzés (opcionálisan kitölthetné a bejelentő; itt adhatná meg pl. azt, hogy kellett-e fizetni, mivel parkolt (autóval, busszal, motorral) stb.)

A rejtő is ezen keresztül adhatná meg, a keresők pedig könnyebben megtalálnák egy fix helyen, mint a folyószövegben. Ráadásul nyilvánvalóvá válna az is, hogy mely ládákhoz nincs javasolt parkolóhely.

A nem túl távoli pontokat egy parkolóvá összevonhatná a rendszer, így kiderülne, hogy mely parkolót használták legtöbben.

Ettől a fejlesztéstől azt várom, hogy mindegyik ládához előbb-utóbb lenne javasolt parkolóhely, akár több is, és akár olyan is, amire a rejtő sem gondolt. Vagy kihullanának azok a parkolóhelyek, melyek valami oknál fogva ténylegesen alkalmatlanok parkolásra. A későbbi keresők tervezését segítené ez a fejlesztés.
eTiGeR2016.07.16 09:14:58
Tudtommal most is meg lehet adni több parkolóhelyet egy ládához. Parkolni egy városban pedig ezer féle helyen lehet, az erdőben is annak függvénye, hogy terepjáróval van-e a kesser, vagy sem; illetve szándékosan áll meg 2-3 km-re a ládától, vagy sem. Kb. 10-15db parkolóhelyből úgy gondolom káosz lenne.

(Másrészt én nem szoktam nézni a rejtő által javasolt parkolóhelyeket. A helyszínen úgyis adja magát; ha meg nem, akkor megfordulunk, és leállunk ott, ahol tudunk.)
fcsaba2016.07.30 23:51:13
A rejtő tud megadni több parkolóhelyet, és nem a megtaláló. Sok esetben valóban adja magát a parkoló, de vannak esetek, amikor nem, és a rejtő által 10 éve megadott parkolóhoz képest van jobb. Sőt, sok esetben értékes lehetne az, hogy parkoló személyautóval, busszal stb.; a rejtő ritkán megy busszal ládát rejteni. Ha valaki már volt busszal, akkor megadhatja, hogy hol parkolt.
eTiGeR2017.02.05 20:37:49
Busszal azért nem jellemző a ládakeresés. Másrészt tartom magam ahhoz, hogy a megadott parkolóhelyeket nem sokan nézik. Már csak azért se, mert pl. aki okostelefonon keresi, annak ezt nem jelzi ki.

track feltöltésefcsaba, 2016.06.28 10:30
fejlesztési ötlet [3/3], új
A szöveges log és a képek mellé lehessen track-et is feltölteni, ami külön megjelenne "feltöltött track-ek" részen. Segítség lenne a későbbi keresők számára, tervezéskor.

közösségi szerkesztésfcsaba, 2016.06.28 10:27
fejlesztési ötlet [3/3], új
Bárki szerkeszthesse bármelyik ládaoldalt, a Wikipédián megszokott módon. Számos ládaoldal leírásában vannak gépelési vagy egyéb hibák, szebben is meg lehetne formázni, az alapadatokat pontosabban megadni, szebb, jobb képeket feltölteni stb. A ládagazdának természetesen lehetősége lenne a módosítás elutasítására.
eTiGeR2016.07.16 09:09:39
Részemről ezt nem támogatom. A "szebb, jobb" relatív fogalmak. Nézőpont kérdése, hogy mi a jobb, és mi a szebb. Maga az ötlet jó lenne, de a szándékos rongálás veszélyforrása benne van a pakliban, az pedig nem lenne jó senkinek. Ennek csak úgy lenne értelme, ha a módosításokat a ládagazda jóváhagyja vagy elutasítja; de kérdem én, mi van az inaktív ládagazdákkal? Őket már nem érdekli a ládájuk sorsa, s akkor logbíró mintájára ládaoldal bírót kellene alkalmazni. De ez egy elég kényes kérdés, hiszen sokszor a megszűnt ládákat sem adják oda a játékosok annak, akik felélesztenék a ládát. (Tapasztalat.) Inkább megszüntetik, és adj be új ládatervet arra a helyszínre, ha akarsz. Ilyen mentalitással pedig ez a szerkesztés nem fog működni, mert nem sokan néznék jó szemmel.
fcsaba2016.07.30 23:53:08
A Wikipédia mintájára lehetne ezt szerintem bevezetni, ott is működik.
eTiGeR2017.02.05 20:53:35
Itt a rejtők inkább megszüntetik a saját ládaoldalukat, mint hogy azt más szerkessze, mivel az szerintük a saját szellemi tulajdonuk. (Tisztelet a kivételnek.)

Wikipedián működik, de ott alapból más a szemlélet, és több az admin/járőr is, hogy a szabálytalanságokat kiszűrjék.

Ez itt csak úgy működhetne, ha a rejtő jóváhagyja/elutasítja a szerkesztéseket; vagy több admin kell, és be kell vezetni a megerősített státuszú szerkesztői jogkört X megtalálás után.

nehézségi adatok megadása logbanfcsaba, 2016.06.28 10:23
fejlesztési ötlet [3/3], új
A tervezésnél sokat számít a megadott nehézség, terep és úthossz információ. Viszont ezek az értékek a rejtő egyszeri, szubjektív értékelése alapján dőltek el. A javaslatom a következő: opcionálisan egy logban meg lehessen adni a nehézséggel, tereppel és úthosszal kapcsolatos információkat. Pl. a helyszínen mennyi ideig tartott a láda megtalálása (nehézség), mennyi ideig tartott eljutni a parkolóból a ládáig (terep), ténylegesen hány méter volt a távolság a parkoló és a láda között. A rejtő által megadott adatok mellett ezeknek az az értékek a mediánja is megjelenhetne.
eTiGeR2017.02.05 20:57:28
Támogatom. A környezet és egyéb értékelésekkel kapcsolatban ezt is meg lehetne adni.
leve20022017.11.05 19:07:14
Jó funkció lenne! Könnyebben lehetne tervezni a ládák keresését.

Ládalistán rövid nevek színkódolásaStrombus, 2016.04.15 16:00
fejlesztési ötlet [1/3], új
Hálásan köszönöm a zöld szín bevezetését a megtalált ládákra. Nagy segítség, örömteli látvány.
Lehetne még egy kicsit finomítani? Azt szeretném kérni, hogy a felhasználó által még meg nem talál megszűnt vagy nem átment terv ládák rövid neve halványszürke, az átment terv, de még nem kereshető ládák rövid neve fekete színnel jelenjen meg táblázatban.

Amikor egy ládahabzsolós nap után végigfut a szemem a ládalistán és megpillantom a narancs szövegeket a zöldek között, mindig először megijedek, hogy ottfelejtettünk valamit, csak utána, a másik rubrikákba pillantva látom megkönnyebbülten, hogy nem ügyetlenkedtem el, a narancssárga láda nem kereshető. Néha olyan sok az ilyen inaktív narancs. Nem mutat jól Ezzel a kis fejlesztéssel még könnyebben áttekinthető lenne a táblázat.
Köszönöm.
Kokó2016.05.13 13:55:51
A probléma kevés felhasználót érint. Egyszerűbb megoldás lenne ha csak a kereshető és beteg ládák jelennének meg.
Gondolom egyszerűbb megoldás a "(Kijelölés nélkül az összes láda látszik, ez az alapállapot.)" szöveget kiírni, viszont szerencsésebb lenne, ha a nem kereshetőek csak kérésre jelennének meg.

Találatok számának jelzése a felhasználónév mellett a logokbanStrombus, 2016.04.15 15:46
fejlesztési ötlet [1/3], új
Azt feltételezem, csak apró fejlesztést igényel, de hasznos lenne, ha a logok írásánál a felhasználó neve mellett zárójelben, nem vastag betűvel szerepelne, hogy a log írásának idején hány megtalálással rendelkezett. Így az olvasó jobban súlya szerint tudja kezelni a véleményt. Pl. olvasom, hogy "ez a legötletesebb rejtés, amit valaha is láttam", vagy "nagyon nehezen találtuk meg". Mindkettő megjegyzés egészen más értelmet nyer ha egy 10 megtalálásos vagy egy 4000-es írja. Most mindig a profil oldalakra kattintgatok, hogy megszerezzem ezt az információt, ami árnyalja a képet.

WAP rész/Sablon bejegyzések rejtéseb-lint, 2016.01.31 09:33
fejlesztési ötlet [3/2], új
Jó lenne, ha a WAPos rész kötelezően külön kerülne a tényleges tartalomtól (külön div-be). Sokszor van, hogy szeretném megkeresni a ládát magam, a legrészletesebb infó nélkül, erre pont az van az elején és megakad rajta a szemem. Az lenne a jó, ha el lenne rejtve alapból az oldalon (akár js-sel) és csak akkor lenne látható, ha az ember direkt rányom.
Én magamnak át szoktam konvertálni a letöltött ládákat, de sehogy sem tudtam egységes szabályt találni erre. Össze-vissza vannak, hol WAP on, hol WAP, stb... Ha mostantól így külön mezőkbe kerülne a tartalom, az szuper lenne.
Ugyanígy jó lenne elrejteni a sablon kommenteket, gondolok itt a wapon beküldve, g:hu-ból beküldve dolgokra.
eTiGeR2016.03.05 08:12:08
Jó lenne egy WAP-os fejlesztés; akkor legalább azt a sok képet meg stb-t nem töltené le, amikor csak egy láda leírását szeretném megnézni.

Poi kezelésCsuhás, 2016.01.27 08:02
hibajelzés [4/4], új
Ha a minden oldal fejlécében a poikra kattintva kapok egy listát a poi típusokról az illegális szemétlerakóval kezdve. Minden kategória fejlécében szerepel a térképes megjelenítés. Ide kattintva egy mo. térkép jelenik meg és rajta minden poi, azaz nem a kategória elemei látszanak. A térkép egyébként is használhatatlanul zsúfolt, és nem is nagyítható.

IGAZÁBÓL SEMMI SEM MŰKÖDIK AZ OLDALON AMI A POIK TÉRKÉPES MEGJELENÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS!


Poi listaCsuhás, 2016.01.27 07:54
hibajelzés [4/4], új
Ha bármilyen poi szelekció után kérem az oldal alján a térképes megjelenítést akkor nem a poik kerülnek hanem egy ládatérképet kapok annak ellenére hogy pl ki van pipálva a ne látszódjanak a ládák box. Ez a hiba egy újabb a poikat érintő évek óta fennálló sok sok hiba közül.

Kedvenc ládaeTiGeR, 2015.11.16 15:07
fejlesztési ötlet [5/5], új
BiharyG és a gc.com ötlete alapján:

"...ha egy ládának tobb (sok) kedvenc pontja van, az jó eséllyel valami miatt átlag feletti. A csavar a dologban, hogy csak minden 10. találat után kapsz egy kedvenc pontot, amit kioszthatsz a neked tetsző ládának, tehát azért meggondolandó..."

Lényege tehát az, hogy 10db megtalálás után ki lehetne osztani 1 kedvenc pontot 1 ládának. A jelenlegi pontozásos rendszer helyett szerintem ez sokkal jobb lenne, de megférnek egymás mellett is. Ez sokkal jobban tükrözné azt, hogy az adott ládát valami miatt szeretik a játékosok. A kedvenc pontok alapján egy kézzelfogható rangsort is fel lehetne állítani. Jelölése a ládaoldal tetején lenne, mondjuk trófea vagy valami hasonló szimbólummal; mellé pedig kiírná, hogy eddig hány kedvenc pontot kapott az adott láda.
Csuhás2015.11.17 10:58:54
Ez az ötlet 2004-ben került fel először erre a listára, majd az évek során még háromszor javasolták, most ez a negyedik. Egyszer csak elkészül..
( Alul érdemes egy keresést indítani a kedvenc szóra )
pockok2017.09.17 18:25:10
Jó ötlet! Nekem tetszik :)
leve20022017.11.05 19:10:28
Remélem tényleg .hu-n is lesz ilyen rendszer!

fizetős láda attribútumBl4st3r & Amy, 2015.10.30 19:49
fejlesztési ötlet [4/4], új
Jó lenne ha lenne a ládáknál egy egyértelmüsítő attribútum hogy maga a láda megszerzéséhez kell -e fizetni. Nem a pótjelszóra, hanem magára a LÁDÁRA gondolok. Nem tartozik ide, ha van fizetős látnivaló, de egyre több olyan láda van ami CSAK fizetés ellenében szerezhető meg, v. pótjelszó. Sokat segítene ha pl. nem csak egy gps-el vágna neki az ember a keresésnek hanem pl. péztárcával, illetve ha ilyen láda van akkor nem kell mindenki, elég egy belépő, be-ki rohan és mehet tovább a család.
eTiGeR2015.10.31 11:48:21
Támogatom, már mi is futottunk rá olyan ládára, ami a helyszínen derült ki, hogy fizetős...
K.L.2015.11.01 16:04:11
Én - ha moderátor lennék - eleve nem engedném a "fizetős ládák" megjelentetését.
Kokó2015.11.05 19:48:55
Az újabb attribútum tovább csökkentené az olvasás képességét. Legyen leírva a wap-ba a fizetési feltétel.
@KL: Sok olyan hely létezik, ahol a belépő nélkül legfeljebb egy érdektelen házat - vagy azt sem - látnál. Ez a látnivaló biztosan nem jelenhetne meg.
eTiGeR2015.11.22 09:53:37
Szerintem ez kötelezően, figyelemfelkeltő módon (piros színnel, félkövér stílussal) ott kellene, hogy legyen a WAP részben. Nem csoda, hogy sokan átsiklanak felette, ha csak a leírásban van a szöveg közé odabiggyesztve.

Az már más kérdés, hogy a fizetős láda egy dolog, de akkor legalább lehetne egy kötelező alternatív is azoknak, akik csak a találatra mennek.

És ezt nem csak az új ládákra értem, hanem a már meglévőekre is.
Kokó2015.11.30 20:24:22
Ha lenne ilyen ládám, akkor a jelszót tőlem lehetne elkérni.
Amit mutatni akarnék az nem egy ház, hanem ami benne van. Ha ezért fizetni kell, akkor ez a feltétel. Pont úgy, ahogy a külhoni hegycsúcs dobozához sincs alternatív a házunk elött.
eTiGeR2015.12.12 08:31:57
Ez igaz, viszont az bosszantó, ha nem hívják fel a kesser figyelmét a ládaoldalon. Az nem felhívás, ha a szövegbe be van biggyesztve az oldal közepére. Ez azt eredményezi, hogy akinek nincs ideje elolvasni az egészet, az a helyszínen döbben rá, hogy hoppá, fizetős... A hegycsúcs gondolom a nehézségi szintnél megmutatkozik, de a fizetésre nincs ilyen attribútum. Egyedül a rejtőbe lehet reménykedni, hogy beírja a WAP részbe; vagy sem...

Szerintem a ládaoldal jobb oldalán, a kiegészítő adatokhoz kellene tenni egy fizetésre vonatkozó sort.
Kokó2015.12.25 18:28:16
"Legyen leírva a WAP-ban a fizetési feltétel.
Ebből is látszik, hogy mindegy hová van írva. Nem olvasunk ládaoldalt. :(

A jobboldali paraméterek nem töltődnek le, így nem látszódnak a nyíl mellett sem.
halaszkiraly2017.08.15 14:32:22
Ez megvalósult 2017. nyarán :)

Ládaleírásokban szereplő pontokTücsiGuy, 2015.10.21 12:42
fejlesztési ötlet [5/5], új
Hogyan lehet betenni iGo alá a geoládák köztes pontjait? Le tudom tölteni a pontokat .csv formátumban. Átkonvertálom .klm formátumra és beteszem a megfelelő helyre. Minden pontot megtalálok, de zavaró, hogy a parkolónak azonos az ikonja a multiláda ikonnal. Itt kellene definiálni az ikonokat:
Geocaching.NotFound.Traditional...
Nagy munka lenne átírni az Excel táblát úgy hogy az Ikon alatti Parking Area típusa Ne Multi geoláda legyen, hanem pl. Parkoló. Ebben az esetben lehetne hozzá ikont rendelni.
Sorolhatnám még pl. a Building, Church, Museum, Information, Residence, stb. szintén kaphatna önálló ikont. Szerintem ezt a láda leírásban kellene megoldani, mert a .csv formátumban ki tudom cserélni, de ha újra letöltöm kezdhetem elölről.

Poi kezelésCsuhás, 2015.10.05 13:17
hibajelzés [4/3], új
A főoldalról a poikat választva megjelenik egy lista illegális szemétlerakótól a vándorbogárig. Ez a lista nem működik. Nem lehet lapozni, nem lehet több sor kérni. Ez így nevetséges egy komoly oldaltól. Ha poi kezelés ennyire alárendelt akkor jobb volna törölni.

mobil nézetszirtakos, 2015.08.02 19:58
fejlesztési ötlet [3/3], új
Valamivel könnyebben kezelhetőnek kéne lennie az oldal szerintem mobilon
V_Gabor2015.10.29 09:36:03
Szuper lenne, ha lenne pl. m.geocaching.hu oldal mobilokhoz.
Fazék2015.11.15 17:13:14
Igen, ez lényeges lenne. Ha valakinek van tudása/tehetsége, kedve és ideje is reszponzív CSS fejlesztéshez, akkor keressen meg e-mail-ben.

poi lista hibaCsuhás, 2015.07.14 13:28
hibajelzés [3/3], új
Ha egy ládánál kattintok a "közeli pontokra" akkor kapok egy listát. Ha nem akarok lapozgatni hanem megnövelem az "egy lapon levő pontok számát" akkor hibásan egy általános poi listát kapok, nem pedig az adott ládához közeli pontokét.

Logok értékeléseeTiGeR, 2015.06.11 21:53
hibajelzés [1/1], új
"Egyéb" logot és "nem találtam meg" logot is lehet értékelni, ám ez az értékelés a ládaoldalon nem jelenik meg, és nem is számít bele az adott láda átlagába (persze ezzel önmagában nincs is gond, de így ez az értékelés mező megtévesztő, és feleslegesen van ott ennél a két típusnál); viszont a profil oldalon lévő "Értékeléseinek átlagába" valamiért beleszámítanak. Másrészt ha valamiért egyéb logot már értékeltünk, akkor utána már nem lehet megszüntetni; "0"-ra nem engedi tenni az értékelést.

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | 4 | következő

Egy lapon megjelenő sorok száma:
Szűrés eredmény szerint:
I Eredmény
 
 
 
 
 
 
(A kijelölt eredményű sorok kerülnek be a listába.)

Szűrés jelleg szerint:
I Jelleg
 
 
 
 
 
(A kijelölt jellegű sorok kerülnek be a listába.)

Szűrés fontosság szerint:
I Fontosság
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(A kijelölt fontosságú sorok kerülnek be a listába.)

Szűrés sürgősség szerint:
I sürgősség
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(A kijelölt sürgősségű sorok kerülnek be a listába.)

Rendezés
Szöveges keresés

Felhasználónév (a bejelentőé)

Azonosító (id)

Új fejlesztési ötlet


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu