geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
794. Füzérradványi kastély (GCFRAD)
Kastély
Kastély
Védett fenyőfasor
Védett fenyőfasor
A távolban egy....
A távolban egy....
Oldal bejárat
Oldal bejárat
Park részlet 1.
Park részlet 1.
Öreg platán
Öreg platán
Kastély és park
Kastély és park
Családi címer
Családi címer
Park részlet 2.
Park részlet 2.
Itt van.
Itt van.

Szélesség N 48° 29,155'
Hosszúság E 21° 31,737'
Magasság: 208 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.11.16 16:00
Utolsó lényeges változás: 2015.10.29 21:14
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Eszti, Tamipami, Dávid és kepenu Gábor
Felhasználó: luilui
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Megtalálások száma: 669 + 7 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP: A fa tövében keresd odúban.


A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!
Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 3098-2/2008. ügyiratszámú határozatában, a geoláda kihelyezését a következő fontosabb feltételekkel 2012. december 31.-ig engedélyezte:

- A geoláda ill. annak pontjai csak gyalogosan közelíthetők meg.
- Bárminemű, a természeti környezetet károsító beavatkozás tilos, az érintett helyszín természetes állapotát meg kell őrizni.
- Az engedély bármely pontjának be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.


A geoláda elhelyezéséhez a Műemlékek Állami Gondnoksága hozzájárult.


FÜZÉRRADVÁNY:

Füzérradvány, kis falu a nagyrészt erdővel borított Hegyközben, az egykori Abaúj, ill. Abaúj - Torna vármegyében, a mai Borsod-Abaúj-Zemplén megye ÉK-i sarkában, a 37-es út mellett Sátoraljaújhelytől 17 km-re. A település eredetileg Füzér várának tartozéka volt. Neve eredetileg Radvány volt, de már a XIX. Században Füzérradványnak is nevezték.

FÜZÉRRADVÁNY, KÁROLYI-KASTÉLY LEÍRÁSA:

A településtől keletre fekvő Károlyi-kastélyt 1 kilométer hosszúságú, 120 éves erdei- és feketefenyők által szegélyezett bekötőúton érjük el.

A zempléni hegyek ölelésében fekvő mai épület helyén már a XVI. században állt a terület akkori birtokosának, a Réthey családnak kastélya, amelynek falmaradványai részben már feltárásra kerültek. A dombtetőre épített kastély jelenlegi formáját a Károlyiak idején, a XIX.-XX. században nyerte el. Az emeletes déli és keleti főszárny a földszintes északi keresztszárnnyal kis díszudvart alkot. Jobbra nyolcszög alaprajzú, vékony és magas torony csatlakozik. A pilléreken nyugvó, eredetileg végig nyitott loggia földszintjén félköríves záródású, emeletén egyenes záródású nyílások sorakoznak. A loggiát a főpárkányra helyezett mellvéd zárja le, melyet félköríves mezőbe zárt, 11 ágú koronával kiemelt családi címer egészít ki. A torony alsó részét résablakok, felső harmadát valamennyi oldalon egy-egy hosszú ablak töri át, míg teteje konzolsoron ülő, mellvéddel koronázott párkány által válik némileg vaskosabbá.

A kastélyt gr. Károlyi Ede 1860 és 1877 között építette át. A tervek elkészítését nagy valószínűséggel Ybl Miklósra bízták, azonban az építést megörökítő táblán nevét, nem olvashatjuk. A kastély új megjelenését a romantikus és a neoreneszánsz stíluselemek határozzák meg. A zászlótartó kilátótorony toronyépítészeti kiképzése, valamint a télikert félköríves magas, osztott ablakai a romantika hatását mutatják. Károlyi László (1859-1936) 1898 és 1907 között jelentős belsőépítészeti átalakításokat végeztet, tervezőjük Alberto Pio bécsi építész. Bugár-Mészáros Károly így ír az átépítésről:
" A déli szárny alagsorának kertkapcsolatát megszüntették s fölötte a díszteremsort teraszokkal kapcsolták a parkhoz. Belül stukkódíszek, márványburkolatok készültek. Márvány fürdőszobákat építettek. A kastélyban összesen 17 különböző stílusú és korú kandalló kapott helyet. 1898-tól Firenzéből, Stefano Bardinitől a legkiválóbb képzőművész-műgyűjtő régiségkereskedőtől és másoktól reneszánsz és korabarokk kőfaragványokat, bútorokat és textíliákat vásároltak, és beépítették, ill. elhelyezték a kastélyban. Ezáltal a füzérradványi kastély a reneszánsz iránti érdeklődés gyűjteményes otthonává vált." (Bugár-Mészáros Károly: Füzérradvány. Károlyi-kastély.

Tájak-Korok-Múzeumok Kiskönyvtára 691. szám, Bp. 2001.) A kastély reprezentatív berendezését szolgáló tárgyak közül több reneszánsz faragott kőkeret, oszlopos virágtartó, kő lavabo (kézmosó építmény) ma is a kastélyban látható. Megkapó az igényesség, amellyel a firenzei műkereskedők kínálatából kiválasztották az egyes darabokat. Az egész kastélyt a reneszánsz formavilág finom szépsége hatotta át. A XV-XVI. századi bútorokkal berendezett szalonok gazdagságáról az archív felvételeket szemlélve nyerhetünk benyomást.

A kastély F-betűt formázó földszintjén helyezkedett el a gróf szalonja hálószobája, írókabinetje, márvány burkolatú fürdőszobájával és ebédlőjével, a páratlan szépségű, márványból faragott csavartoszlopos hall, az emeleti helyiségekhez vezető lépcső, a vadászebédlő, a nagy szalon, a családi ebédlő, a tálaló, a konyha, majd a bálteremként is szolgáló télikert, és a kastély kápolnája. Az emeleten az eredetileg nyitott lodzsán lehetőség nyílt a társalgásra, a kert szépségében való gyönyörködésre. Az emeleten szalonok és hálók sora húzódott és egy a földszintihez hasonló pazar márvány fürdőszoba szolgálta a kényelmet

KASTÉLYPARK:

Füzérradványi park országos jelentőségű természetvédelmi terület, melyet az Országos Természetvédelmi Hivatal 1975-ben nyilvánított védetté a 7/1975. sz. határozatával. Borsod-Abaúj-Zemplén megye legszebb és legnagyobb parkja. Ez a park a kastéllyal együtt a 30-as évek végén Európa szerte - elsősorban az uralkodó osztály tagjai között - híres volt, utána feledésbe merült.
A védelem alatt álló park területe a védő övezettel együtt 140 ha. A kastélyhoz tartozó elkerített rész ma 15 ha. A park eredeti területe 84,5 ha volt és szervesen kacsolódott a környező erdőséghez. Ezzel a területével is az ország második legnagyobb kiterjedésű parkja volt.
Tengerszint feletti magassága 170-240 m között váltakozik. A park építése során nagy mennyiségű földmunkát végeztek, - elsősorban a kastély Ny-i oldalán kialakított francia kert kialakításakor. A parkkal kapcsolatos első feljegyzés az 1827-ből származó felmérési iratban található, mely megemlíti: "az uraságnak egy Payna és egy Vadaskert nevezetű privát erdeje" van Radványban.
A felszabadulás után 1945-ben az uradalommal együtt a kastélyt is államosították, de röviddel utána a gróf "ellenállási" érdemeire való tekintettel ezen javait visszakapta az 1948-ban bekövetkezett újraállamosításig. A park kialakulásának kezdete hosszú időre nyúlik vissza. Írásos anyag, térkép, vagy más dokumentum sajnos nem maradt fenn, így javarészt csak néhány fényképfelvétel elemzésére, valamint élő személyek visszaemlékezéseire hivatkozhatunk.
A juharlevelű platán egyik legelső példányát 1721-ben ültették ide. Az ország nevezetes fái közé tartoznak a platánóriások. A világ minden tájáról hozattak egzótákat, és az őshonos kocsányos tölgyek és gyertyánok mellé különböző juharokat, hársakat és platánokat telepítettek. A ritkaságok, közé tartozik az illatos, halványlila virágú császárfa, a szivarfák, tulipánfák és a sok szép, különleges alakú és színű ezüstfenyő, jegenyefenyő és tiszafa több kertészeti változatban. Óriás vérbükkök és a Balkánról származó vadgesztenyék, hamisciprusok színesítik tovább a kerti képet.
A park madár - és állatvilága igen gazdag volt. Sok mókus, őz, nyúl, róka, borz, pele, fülesbagoly és rengeteg énekesmadár népesítette be. A park létrehozása jelentős összeget emésztett fel és sokba került a fenntartása is.
A tavaszi és őszi nagytakarítás, a rétek állandó kaszálása, a növényzet ápolása rengeteg munkát igényelt és pénzkiadást jelentett. Zinke Ferenc 1947-ig gondozta a parkot, mely a felszabadulás utáni gazdátlanság és anyagi lehetőség hiánya következtében hosszú évekre magára maradt. A természet erői ezután saját törvényei szerint formálták tovább a parkot.
A kastély funkciójának megváltozása következtében a parkból mintegy 15 ha-it bekerítettek. A nagy tó az évtizedek folyamán teljesen eliszapolódott, ma mocsári növényekkel benőtt terület.

Szabadon látogatható.

A KASTÉLY TÖRTÉNETE:

A mai kastély XVI. századi elődjét Réthey Péter építette a XVI. század végén. Füzérradvány neve ekkor még Radvány volt. A kastélyt, és a hozzá tartozó birtokot I. Lipót 1686-ban ban Károlyi Lászlónak adományozta. Károlyi Mihály 1609-ben nyert bárói rangot. Károlyi László (1614-1689) a török háború által okozott veszteségeinek kárpótlásaként kapta meg Füzért, és a hozzá tartozó részeket, amelyeket fia, Károlyi Sándor (1669-1743) örökölt meg és gyarapított tovább. A radványi birtokot sorban örökölték a Károlyi fiúk, Károlyi Ferenc (1705-1758), majd Antal (1732-1791), és József (1768-1803). Igen sokáig, a XIX. század közepéig a radványi kastély nem volt állandó tartózkodási helye a Károlyi családnak, elsősorban az uradalom gazdasági központjaként működött. A vadakkal teli erdő lehetővé tette a vadászatot, és a trófeák gyűjtését, amelyekkel azután a kastély lépcsőházát díszítették.

A kastély sokszor kerül zálogbirtokosok kezére, ezért Mária Terézia visszaperelte a Károlyiaktól és 1773-ban Győry Ferencnek adományozta. Győrytől 1775-ben vásárolta vissza a kastélyt Károlyi Antal.

Arra vonatkozóan, hogy a füzérradványi kastély milyen lehetett a XIX. század elején, egy 1808-ból származó összeírás nyújt képet. Eszerint az épület ekkor L alakú, kétszintes, tetőzete részben "olaszos" azaz manzardos, részben hagyományos nyeregtető. Az épület végén "rundellák" azaz sarokbástyák állhattak. A belső terek lefedése részben boltozatos, részben síkfödémmel fedett. A déli szárny emeletén háromablakos ebédlőterem 24 bőrrel bevont karosszékkel, kecskelábú asztallal, valamint kisebb és nagyobb, folyosóról nyíló szobák sora várták lakóikat. A szobák padlója többnyire fenyőből készült, a meleget zöld, kerek cserépkályhák adták. Az épület alsó szintje ekkor még nem szolgál lakóhelyül másodlagos, alárendelt szerepet tölt be, gazdasági funkciójú helyiségek (cselédszobák, kamrák, raktárak) találhatók itt.

Károlyi István (1787-1881) sem Füzérradványt választja családi birtokközpontnak, fanem Fótot, ahol a korábban már meglévő kisebb kúriát reprezentatív kastéllyá építteti át. Károlyi István két fia közül Edére (1821-1879) hagyta a radványi birtokot 1843-ban. Károlyi Ede 1851-ben házasodott meg, felesége gróf Korniss Klarissza lett. A kastély új ura nagyszabású átépítést folytatott, és a korábban másodlagos szerepű családi birtok kastélyát reprezentatív épületté alakítja át Ybl Miklós és saját tervei alapján. Károlyi Ede erőteljesen beleszólt az építészeti tervek megalkotásába, ezért Ybl nem vihette végig a teljes tervezési folyamatot. A csigalépcsőt és a zászló tartószerkezetet magában foglaló kilátótorony tövében lévő tardosi mészkő emléktáblára, mindenestre a kastély építtetőjeként Károlyi Ede neve került fel. A kastély déli szárnyának átépítése 1857-59 között zajlott le. A lépcsőfeljárat terveit Zitterbath János (1826-1882) készítette el. A XIX. század utolsó harmadában létrehozott nagy átépítés Györgyi (Giergl) Alajos festő 1859-ben a grófi házaspár vendégeként tartózkodott Füzérradványban, és készítette képeit. 1868-ban Paál László tanította a grófkisasszonyokat rajzolni.
Károlyi Ede 1789-ben bekövetkezett halálát követően fia László örökölte meg a kastélyt, aki feleségével gróf Apponyi Franciskával az addig csendes életét élő kastélyba új színt hoztak, Bécsből, Firenzéből, Velencéből és további városok híres régiségkereskedőitől reneszánsz bútorokat, textíliákat, művészien faragott kőfaragványokat, ajtó- és kandalló kereteket, domborműveket hozattak A neoreneszánsz szellemben alkotott építészeti terveket ezúttal Albert Pió milánói születésű bécsi építész, készítette 1907 körül. Ekkor nyerte el reprezentatív kialakítását a fekete-fehér-vörös színű márvánnyal burkolt un. Márványfolyosó, valamint a két csavart vörösmárvány oszloppal egyedi szépségűvé varázsolt szalon. A grófnő emeleti szobájába csillagmintás parketta került. A kastély reneszánsz szellemben történő berendezésében a tárgyak gyűjtésében nagy szerepe volt gróf Apponyi Franciskának Károlyi László élete végéhez közeledve fóti birtokára húzódott vissza és a berendezett kastély 25 fő személyzettel ismét álomba merült.

Károlyi László fiának Istvánnak (1898-1967) felesége, Windischgraetz Mária Magdolna felismerte a rendkívüli igényességgel és következetességgel berendezett kastély által kínált lehetőséget és azt luxusszállónak alakíttatta át, amely 1938 májusában nyílt meg, és több évig sikeresen működött. A belsőépítészeti tervek elkészítésével Lehoczky György budapesti építészt bízták meg. A kastélyszálló működése és kényelme érdekében ekkor készült el a nagyszalon hármas nyílászáró-szerkezete, a recepciós pult, a lépcsőház faburkolata és színes üvegablakai. A legértékesebb tárgyakat a márványfolyosóról nyíló termekben helyezték el, amelyeket a tulajdonos fenntartott magának. A vendégek vadásztak, kocsikáztak, lovagoltak, úsztak, kirándultak, az élményeiket kandalló tüzének melegénél beszélhették meg, aludni baldachinos ágyba tértek.
A kastélyt 1945-ben államosították, de Károlyi István ellenállási érdemeire való tekintettel visszakapta a család több generáción keresztül épített otthonát.

Az új rendszerben azonban nem sokáig maradhatott a Károlyi család tulajdonában a büszke nemesi otthon, 1948-ban ismét elvették azt Károlyi Istvántól és Gyermekszanatóriumot, majd a sátoraljaújhelyi kórház TBC szanatóriumát hozták benne létre. Az emeleti loggiáját az 1960-as években üvegezték be. A bútorok legértékesebb darabjai a sárospataki Rákóczi Múzeumhoz kerültek. Sajnálatos módon számos bútor ment tönkre, vagy kallódott el.
1993-óta a Műemlékek Állami Gondnoksága a kastély kezelője. Az épület helyreállítási munkái a déli szárny tetőzetének, valamint földszinti termeinek felújításával kezdődtek. Az épület művészettörténeti, régészeti kutatásának eredményeire épül a kastély további helyreállítása, amely a lehetőségek függvényében valósulhat meg. A felújítás alatt lévő kastély földszinti termeiben történeti enteriőr kiállítás látható, nagyszalonja és iparművészeti remeknek mondható ebédlőgarnitúrával berendezett díszebédlője fogadások és bálok színhelye.

Az épület fokozatos helyreállítását követően szándékaink szerint a kastély ismét a reneszánsz tárgyi kultúra gyűjteményes otthonává válhat, éppúgy, mint e gondolat megteremtőinek idején gróf Károlyi László és felesége gróf Apponyi Franciska idején.

A kastély történeti leírása Sisa József: A füzérradványi kastély-című tanulmánya alapján készült. (In: Ars Hungarica 1999ő1, 5-79. A Magyar Tudományos Akadémia Művészettörténeti Kutató Intézetének közleménye, Budapest)

A KASTÉLY NYITVATARTÁSA:

Nyitva tartás:Április 10-től november 5-ig 9.00 - 18.30-ig. Tárlatvezetések negyedóránként, az utolsó csoport 18.00 h-kor indul! Hétfőn szünnap!

Belépődíj: Felnőtt: 850.-
A diák,nyugdíjas:600.-
Csoportos felnőtt: 650.- (15fő -től)
Csoportos diák,nyugdíjas:500.- (15fő -től)
Családi (min. 2 felnőtt, 1 gyerek): 1800.-

Bővebb infók a kastélyról itt

A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN A BELÉPÉS INGYENES!

FOTÓK A VÁRRÓL (IE diavetítés)
FOTÓK A VÁRRÓL (Opera böngésző képek)

Eszti, Tamipami, Dávid és kepenu Gábor által készített eredeti leírás:

A füzérradványi kastély és környéke Zemplén egyik gyöngyszeme, természetvédelmi terület, az ország második legnagyobb kiterjedésű parkja. A Sátoraljaújhely-Hollóháza közötti 3712-es útról közelíthető meg, a fenyőfasor tetején balra, majd végig a kerítés mentén. Kastélyparkoló: N 48° 28,9740' E 21° 31,6800' 196 m [GCFRAD+Autóparkoló] - Parkolási díj 200 Ft - szezonban.

A mai kastély helyén korábban, 1826-tól egyemeletes kúria állt, melyet előbb barokk stílusban bővítették, majd Ybl Miklós tevei szerint romantikus eklektikus stílusúra építették át. A főbejárat melletti tornyot Károlyi Ede kérésére (Ybl tiltakozása ellenére) angol mintára építették a kastélyhoz. 1936-37-ben luxusszállodává alakították, több korabeli magyar film forgatási helyszínéül is szolgált. Ezután a sátoraljaújhelyi kórházhoz tartozó szanatórium költözött ide. A 80-as évek végétől az épület pusztulásnak indult, de szerencsére napjainkban a NKÖM segítségével felújítják. Egyes szobái már készen vannak és kulturális rendezvényeknek adnak otthont.

A kastély mellett található a Rákóczi-platánfa N 48° 28,9960' E 21° 31,7590' 212 m [GCFRAD+Rákóczi-platán], melynek korát 200 évre becsülik. A volt úszómedence N 48° 29,0120' E 21° 31,9150' 210 m [GCFRAD+Fürdőmedence nyomai] is renoválásra vár.

A ládát a kastély közelében találjátok egy erdősebb területen.

Sajnos a park többi részét elkerítették a kastélytól (más tulajdonos), így ahhoz csak a park bejáratához N 48° 28,7140' E 21° 32,0840' 212 m [GCFRAD+Parkoló2], a fenyőfasor tetejéhez visszatérve lehet eljutni.
A kapu után nem sokkal információs tábla. A parkban 146 fa- és cserjefaj él, ezzel az ország egyik legjelentősebb fafaj gyűjteménye, tájképileg talán legszebb arborétuma. Jelenlegi elhanyagolt állapota nem dicséri gazdáját, kezelőjét a Bükki Nemzeti Parkot. A tipikus angolparkot sétautak hálózzák be, ezekről az év minden szakában színpompás látvány tárul elénk. A parkban tapasztalatom szerint a leggyakoribb gombafajták: a lila pereszke, a rizike és - igaz, a kerítésen kívül Vilyi-puszta felé - a fenyőalja tinóru.
Az 1948-as államosításig 18 lyukas golfpálya is üzemelt teniszpályák, galamblövő-pálya, sí- és szánkópálya és úszómedence mellett. Sőt! A brit St. Andrews Golf Club még az 1951-es évkönyvében is jegyezte a pályát, mint 'Radvany'.
A golfpálya egyértelmű nyomai ma is látszanak az alábbi koordinátáknál:
Green1: N 48° 28,8350' E 21° 32,0110' 204 m [GCFRAD+1.Green]
Green2: N 48° 28,8640' E 21° 31,9910' 202 m [GCFRAD+2.Green]
Green3: N 48° 28,9290' E 21° 31,9680' 200 m [GCFRAD+3.Green]
Green4: N 48° 29,1850' E 21° 31,8190' 197 m [GCFRAD+4.Green]
Elütőhely: N 48° 29,2030' E 21° 31,8160' 199 m [GCFRAD+Elütőhely]
Green5: N 48° 29,2830' E 21° 31,7280' 213 m [GCFRAD+5.Green]N 48°29.283' E 21°31.728' (213m)

A környéken túrázni kívánóknak ajánljuk a Pusztafalura, illetve Füzérkajatára átvezető Kormos-bába tanösvényt.

Segítség (visszafelé olvasandó): "netnizsjalat ,nabúdoaf"


Kívánunk mindenkinek nagyon kellemes sétát, kellemes kikapcsolódást, jó láda vadászatot!


LUILUI és JUDITH
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (435 db): környezet: 4.72 rejtés: 4.44 web: 4.64 átlag: 4.60

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

nimka 2018.04.30 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.73
háromnapos zempléni túra befejezése

Wsky 2018.04.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Mekkora kert... :) Köszi

Fehér Márton 2018.04.29 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

FLAC 2018.04.29 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Ötvös család 2018.04.28 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

yan-chee 2018.04.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.64
Köszönöm a rejtést, nagyon szép a kastély és a parkja. Sajnos jelenleg a kastélyban a 7, vagy 8 látogatható szobából is ki vannak hordva a berendezések ugyanis kezdődik az épület felújítása, így igazából csak a beépített dolgokat lehet megcsodálni, mint kandallók, márvány medence, oszlopok, stb. A kastélypark viszont mindenért kárpótol. A láda helye nem nagyon nehezen elérhető, de ezekben a kullancs-hisztis időkben egy ekkora parkban gondolom lehetett volna egyszerűbb helyet találni neki. Azért mindenképp örülök a rejtésnek, köszi a lehetőséget :)

 
Emerich63 2018.03.05 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.2]
Márciusi télben nagy hóban, de már barátságos napsütésben.

20180305_12562220180305_125933
20180305_131236 
mike andros 2018.02.26 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Ok

Edit Peti 2018.02.04 11:00 - Egyéb
Hóban minden fa törzsét óvatosan megtúrtuk, de a ládát nem találtuk.
Kastély már volt felújítva, de egy átfogó feljavítás nagyon kellene most neki. Talán már ez sem késik, hajrá!

DSC00416DSC00420
DSC00428DSC00438
DSC00449DSC00450
DSC00458 
jaky 2017.12.31 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Karika76 2017.11.04 14:23 - Megtaláltam
Köszönjük.

Locusta 2017.11.04 14:23 - Megtaláltam
Karikával TT utan, kassai nézelődés elott. Elképesztő a kastelypark mérete es gondozottsaga, bar tenni mindig lehetne. Köszönjük!

vebike 2017.11.03 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
Nagyon szép a kastély parkja és a hatalmas platánfa is igazán lenyűgöző!

v.abel 2017.11.03 13:53 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! :)
Csodálatos a kastély parkja!

dunlop2 2017.10.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.46
Köszi a lehetőséget. Szép hely

IMG_20171017_143947IMG_20171017_143147
IMG_20171017_143425 
tred 2017.10.15 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

silboy & Zsóka 2017.09.10 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.90
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget, a kastély valóban szép, még szeretnénk visszatérni a közeli felújítás után.

othnan 2017.09.02 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.89
Zempléni ládázás 3/8. Köszönöm a rejtést.

P1050990panP1050994
P1050995P1050996
P1060001P1060008
P1060013panP1060003
P1060021P1060025
P1060051 
dsnine 2017.08.31 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

K-55 2017.08.31 10:30 - Egyéb
Már megvolt nekünk ez a láda, de mivel a közelben "táboroztunk", újra eljöttünk. Megérte! A képen látható kedves kertésztől sok érdekes információt kaptunk.

DSC_0942DSC_0946
DSC_0948DSC_0952
DSC_0954DSC_0955
DSC_0960DSC_0964
DSC_0970DSC_0972
DSC_0980

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (682 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu