geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
734. Kalocsai városnézés (GCKALO)
Főszékesegyház
Főszékesegyház
A temlom orgonája
A temlom orgonája
Szentháromság tér
Szentháromság tér
Érsekkert
Érsekkert
Sétáló utca az érsekek szobraival
Sétáló utca az érsekek szobraival
Tájház
Tájház
Schöffer-torony
Schöffer-torony
Szélforgók
Szélforgók
"Harckocsi-temető"
"Harckocsi-temető"
Valahol itt a láda
Valahol itt a láda

Szélesség N 46° 31,917'
Hosszúság E 18° 58,953'
Magasság: 94 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.09.27 20:36
Utolsó lényeges változás: 2019.06.12 08:18
Utolsó változás: 2020.01.19 19:39
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Phoere, Clip
Felhasználó: Phoere
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 255 + 7 sikertelen + 17 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


FIGYELEM!!! 2020.01.18-ai jelzés alapján a láda eltűnt. A pótlására leghamarabb tavasszal lesz talán lehetőségem. Addig a jelszó nélküli megtalálás elfogadását a láda rejtekének közelében készült, dátumbélyegzővel ellátott és emailban megküldött fényképpel lehet kérni.

FIGYELEM!!! A Kalocsa Szíve felújítási program munkálatai miatt előfordulhat, hogy egyes pontok vagy maga a láda nem megközelíthető! Ezt vegyétek figyelembe, ha ide terveztek kirándulást! 2018.09.09-ei állapot szerint minden pont megközelíthető leolvasási távolságba.
Az első pontnál leszerelték az emléktáblát, így a multi állomásainak száma eggyel csökkent!! A túra az egykori második ponttól indul, a koordináták már ide mutatnak, de a pontok számozásán NEM változtattam.

Köszönet sirgalahadnak, aki rendbe tette a ládát!

A multiláda az autós kesserek panaszai miatt, no meg az idő múlása miatt megújult. Azért gondolom, hogy az autós városnézők panaszkodtak zömében, különben nem jött volna olyan észrevétel, hogy pl. a Paprika Múzeumot kihagytam. Ugyanis gyalogosan ott vitt el az út múzeum előtt. Persze aki autóval ment, az könnyen elkerülte.
Az már a jogos észrevételek közé tartozott, hogy nem mindenki szeret lefolyócsöveken koordinátákat keresni.

A multi most (6 helyett) 5 pontos. Mivel a .com szabályainak is meg kell felelnie, így továbbra is az egyes pontokon lehet megfejteni a következő pont koordinátáit.
Minden helyen egy táblát kell keresni a koordináta közelében (remélem, mindegyik hosszú életű lesz).
A túra javasolt megvalósítása:
- kerékpárral végig bejárható, az utolsó pontnál is látótávolságban hagyható a kerékpár
- teljesen gyalogosan - ez esetben aki autóval érkezik, az hagyja az autót a kiindulási helyen.
- mivel az indulási pont és a következő állomás között viszonylag nagyobb a távolság, ugyanakkor ezen a szakaszon nincs különleges látnivaló (egy kisvárosi séta), ezért az első szakasz leküzdhető drive in, majd ezután érdemes leparkolni az autóval a Szent István király utcában.
- aki autóbusszal érkezik, annak érdeme s a Kórház megállónál leszállni, ez van legközelebb a kezdőponthoz.

Az alábbi szabály alkalmazásával lehet megfejteni a következő pont koordinátáit. Ennek szabályai:

- A leírásban figyelmesen olvassátok el, hogy a tábla hányadik sorát kell figyelembe venni! Nem feltétlenül tartozik ugyanaz a sor a koordináta pár mindkét tagjához!
- Nézzétek meg a leírásban a megoldókulcsot. A feladat: az adott sorban megszámolni, hogy hanyadik helyen szerepel az adott betű először! A soron belül a szóközöket, vesszőket, kötőjeleket, számokat stb. figyelmen kívül kell hagyni, csak a betűket vegyétek figyelembe számoláskor! A sorok számolásakor minden sort számoljatok bele, függetlenül a tartalmától!
- Ha egy betű nem szerepel a sorban, akkor a megoldás a 0.
- A jelszó részleteket a sor/betű kód alapján kell megfejteni

Példa:
A tábla szövege: "Geo emléktábla"; a megoldókulcs: N 48° 38,LMV', akkor a megoldás: N 48° 38,650'.
A jelszó kulcs 1/4, 1/2, 1/9, akkor a jelszórészlet eet

A multi első pontja (ezt elárulom) a kalocsai vasútállomás volt, 2015.03.22-g.
Sajnos, a vasútvonalon felfüggesztették közlekedést, emiatt az állomás is zárva van jelenleg. Mivel az állomást a kalocsai asszonyok pingálták ki kalocsai motívumokkal, így az állagmegóvás miatt jelenleg körbe van kerítve. De remélem, a közeljövőben ismét közelebbről megtekinthető lesz, ezért vettem bele a multiba.

Akkor tehát a megoldókulcsok:

1. pont megszűnt!! Az itteni jelszórészlet: ASZ
(1. állomás táblája alapján a 2. pont koordinátája:
N 46° 31,917
E 18° 58,953 - Ez a jelenlegi indulási pont koordinátája

2. állomás táblája alapján a 3. pont koordinátája:
N 46° 31,URG' - 2. sor
E 18° 59,ZID' - 2. sor
Jelszókulcs: 1/11, 3/13, 1/12.

3. állomás táblája alapján a 4. pont koordinátája:
N 46° 31,EER' - 5. sor
E 18° 58,TIH' - 3. sor
Jelszókulcs: 3/1, 3/17.

4. állomás táblája alapján a 5. pont koordinátája:
N 46° 31,ELÉ' - 8. sor
E 18° 58,ASÉ' - 10. sor
Jelszókulcs: 4/9, 2/2.
(Figyelj a sorok számára!) NEM MŰKÖDIK

5. állomás táblája alapján a láda koordinátája:
N 46° 32,ÖPV' - 3. sor
E 18° 58,NZS' - 4. sor
Jelszókulcs: 1/8, 2/7.

Figyelem! Hídon, folyón, patakon stb. NEM kell átkelni az utolsó két pont között!

A jelszó többi része a ládában található.
Éjszakai vagy esti keresést nem javaslom, de ha mégis erre vállalkoztok, akkor elemlámpa feltétlenül szükséges az adatok leolvasásához!
A túra során elképzelhető, hogy az Érsekkertbe is be kell mennetek. FIGYELEM! Az Érsekkertet éjszakára bezárják, emellett a felújítás során biztonsági kamerákat helyeztek el. Ha valaki nagyon elszánt, zárás után is be lehet jutni a parkba kerítés mászás nélkül és a kamerákat is el lehet kerülni, de ezt mindenik csak saját felelősségére tegye!
A végén hogy ki mennyire találja pontosnak a koordinátákat, az jelentősen függ a műhold viszonyoktól. Nem biztos, hogy mindig a rejtő GPS-e pontatlan!
A rejtéskor 600 méréses átlagolás eredménye 10 méteres pontosság. A leírás legvégén találhattok némi segítséget, ha szükségetek van rá. :)
2018.009.09-ei ellenőrzéskor 4 m pontossággal vitt a GPS a dobozhoz, ahol már "kesser"-szemmel felfedezhető a rejtés.

A láda története:
A láda eredetileg egy másik helyen, egy fa odvában volt. Azonban onnan kétszer is eltűnt, először 2004. december 30-át megelőzően, ezt 2005. január 30-án BiharyG pótolta, köszönet érte! Így kénytelenek voltunk egy kicsit elhagyatottabb helyet keresni.
A láda a 2005. július 12-én pótlásra került egy új helyen. Módosult egy kicsit a túra útvonala is, mivel az egyik pont közelében megszűnt a látványosság. Helyette egy másik pont került kijelölésre. A jelszó képzése is változott.
Az újrarejtést Clip-pel közösen oldottuk meg.

Kalocsa:
Kalocsa a Solti-síkság déli részén elterülő Kalocsai Sárköz központja, a Duna-Tisza köze legrégebbi városa. A történeti korok településeinek régészeti emlékei egyaránt megtalálhatók a városban és a környező településeken. A város területén talált legrégebbi leletek az. i. sz. 300 körüli kelta település nyomait idézik.

Kalocsa nagyjából egyidős a magyar állammal, habár már a honfoglalás idején is lakott hely volt. Mint a Duna menti területek nagy része, Kalocsa környéke is a fejedelmi nemzetség szállásterülete lett. Kalocsa az államalapítás előtt az Árpád nemzetség fontos családi tanácskozó helye volt, mivel Kalocsa környékén volt több Árpád-fi szállásterületének közös határa. Az államalapítás és Szent István király egyházszervezése hosszú időre meghatározta a város történetét. A király 1002 körül kalocsai székhellyel alapította meg az ország második, déli térítő érsekségét, érsekévé a koronát hozó pápai legátust, a pécsváradi apátot, Asztrikot tette. Ebben az időben épült fel Kalocsa első székesegyháza, amelyet, ugyanezen a helyen további kettő építése követte 1220 körül és 1380 körül. A székesegyház mellett épült fel a kalocsai érsekek rezidenciája, a földsáncokkal körülvett kalocsai vár a 11. század elején. A tatárjárás után az elpusztult várat kőből építették újjá. A 11. század folyamán a déli irányba terjeszkedő országgal együtt terjeszkedett a kalocsai egyházmegye is, és a kalocsai érseki központ a megnövekedett egyházmegye északi perifériájára került. Az egyházmegye jobb kormányozhatósága érdekében Szent László király az 1080-as években a mai jugoszláviai Vajdaságban lévő Bácsban megalapította az érsekség második központját. A kalocsai érsekek a középkorban gyakrabban tartózkodtak Bácsban, mint a kalocsai székhelyükön, ezért Kalocsa középkori fejlődése egyenetlen volt.

Akit bővebben érdekel Kalocsa története, az látogasson el Kalocsa város honlapjára!

A város nevezetességei, látványosságai, amelyek nagy részét érinti városnéző túránk:
- Népművészeti Ház. (Tompa Mihály utca 5-7.) Gábor Lajos (1886-1947) festőművész javasolta, hogy a mezőkövesdi Matyó Ház mintájára Kalocsán is rendezzenek be egy jellegzetes Kalocsa környéki parasztházat, amit kalocsai népművészeti motívumokkal díszítenek és a berendezése is eredeti.

- Vasútállomás épülete. (Kossuth Lajos utca 64.) A Kiskőrös - Kalocsa vasúti szárnyvonal 1882. dec. 5-én nyílt meg. Az első állomásépület ideiglenes jelleggel épült, a MÁV szabványainak megfelelő állomásépületet 1885-ben építették. Az épületet 1937-38-ban Gábor Lajos (1886-1947) kalocsai festőművész tervei alapján átépítették és népművészeti motívumokkal díszítették. Az építkezést Rökk Károly (1881-1970) kalocsai építész, festőművész végezte. A népművészeti motívumokkal díszített állomásépület egyik, korabeli bútorokkal berendezett, falait kalocsai falpingálással díszített váróterme látogatható. (Nem része a túrának)

- Trikolorszínű forgók sora volt látható a főút mellett. Ezeket mára lebontották. Ezek a forgók díszítették a 2003. március 15-én a Dunán megépített pontonhidat.

- Schöffer torony. A Malatin téri autóbusz-pályaudvar előtt álló, Chronos-8 nevű fénytorony a Párizsban élő, kalocsai születésű Schöffer Miklós (1912-1992) szobrászművész tervei alapján készült 1982-ben az ÉPGÉP V. közreműködésével. A fénytorony váza 4 db 23 m magas &127 keresztmetszetű acéloszlop, melyek között az oszlopok kör alakú, emelt talapzatán 5 db nagy fényszóró, a torony négy homlokzati síkján 23 db színes, kisebb méretű fényszóró található, melyek 49 db 80 és 60 cm átmérőjű forgó tükrökre vetítik fényüket. A forgó tükrök közül 40 db motorral meghajtott, 9 db pedig szabadonfutó. A fényszórók be- és kikapcsolását, valamint a tükrök forgását a torony melletti közút gépjárműforgalmának zaja irányítja hangérzékelők és számítógép közvetítésével. A fénytornyot 1982. nov. 26-án avatták fel.

- Szent István király út: A Kalocsa városképi jelentőségű főutcája. Északi részén több műemlék épülettel, a Művelődési Központ és Ifjúsági Ház barokk épületének déli szárnya; mellette a földszintes klasszicista Szent István Ház (egykori kanonoki ház), melynek pincéje középkori eredetű; a Művelődési Központ és Ifjúsági Házzal szemben az egyemeletes egykori barokk nagyprépost ház (ma hivatali épület); tőle néhány száz méterre lévő Dunapataj és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjának földszintes klasszicista épülete. Az utca északi részének többi emeletes épülete túlnyomóan eklektikus és klasszicista stílusban épült. A páros oldalon a Belvárosi Általános Iskola egyemeletes (egykori Kisszeminárium), a Gyermekotthon és a Szent István gimnázium kétemeletes (egykori jezsuita kollégium és rendház) épülettömbje. A két épület között az első emelet magasságában zárt átjáró húzódik, amelyet a kalocsai köznyelv Sóhajok hídjának nevezett el. A gimnázium épülete mellett a neogótikus jezsuita templom áll, majd a Kalocsai Fegyház és börtön kétemeletes épülete (egykori törvényszék) következik. A páratlan oldalon az egykori Magyar Király Szálloda egyemeletes copfstílusú (ma iskola és irodaház), a Viski Károly Múzeum egyemeletes (egykori Belvárosi Elemi Iskola), az egykori Korona Szálló erősen átépített egyemeletes épülete (ma üzletház) és a városháza három utcára nyíló épülettömbje következik. Az utca középső részén egymást váltják a régebben és a kilencvenes években épült, többnyire egy- és kétemeletes épületek. Az utcának ezt a részét 1999-2000-ben sétáló utcává alakították, ahol hét jelentős kalocsai érsek szobrát állították fel.

- Sétáló utca. A városi önkormányzat elhatározta, hogy a Szent István király út középső, a Grősz József utca és az Ady Endre utca közötti részét sétáló utcává alakítja, és itt hét jelentős kalocsai érsek szobrát állítják fel. A sétáló utca kialakítása 1999-ben kezdődött.

- Szentháromság tér: Az ország egyik legszebb barokk tere a barokk főszékesegyházat körülvevő Szentháromság tér, amelyet egy- és kétemeletes barokk és copfstílus épületek szegélyeznek. A tér északi részén áll az U alaprajzú, kétemeletes barokk érseki kastély.

- Beta Hotel Kalocsa épülete. (Jószágkormányzóság) (Szentháromság tér 4.) A kalocsai érsekuradalom jószágkormányzóságának szimmetrikus elrendezésű copfstílusú egyemeletes épülete 1775-ben épült. Itt kaptak helyet az érsekuradalom hivatalai, a gazdasági levéltár a jószágkormányzó, a főszámvevő és a pénztáros lakása.

- Érseki Kastély (Szentháromság tér 1.) A középkori kalocsai vár maradványait felhasználásával épült a jelenlegi rezidencia. A Nagyváradról Kalocsára került Patachich Ádám érsek (1776-1784) építtette. A Patachich érsek nagyváradi püspöki palotájához hasonlító kétemeletes, U alaprajzú barokk kastély terveit Kronowetter Antal Lipót, az uradalom mérnöke készítette. A kastély középső része 1776-ban, a keleti szárny 1781 elején készült el. A kastélyhoz gyönyörű park tartozik, melynek egy része ma közpark.

- Főszékesegyház. (Szentháromság tér.) 1735 és 1754 között épült olasz barokk stílusban, egy fő- és két mellékhajóval, két toronnyal és nagyon magas homlokzattal. A főszékesegyház építését Patachich Gábor érsek (1733-1745) kezdte el. A terveket minden valószínűség szerint Mayerhoffer András (1690-1771) készítette. A templom építésében kalocsai kőművesek mellett a pesti kőfaragó céh tagjai is részt vettek. Az építéssel párhuzamosan készültek a belső berendezési tárgyak. A székesegyházat 1754-ben szentelték fel, de külső és belső díszítőmunkák később is folytak. A templom 64 m hosszú, 24 m széles, a főhajó belső magassága 19 m. A tornyok magassága 65 m.

- Egy nem közismert látványosság, inkább érdekességnek nevezném: Kalocsán található egy ún. "harckocsi-temető". A város egyik laktanyájának sportpályáján található jelenleg az összes, a Magyar Honvédségből kivont harckocsi. Természetesen be nem lehet menni, de egyáltalán nem lehetetlen látni őket. (Nem része a módosított túrának, mivel mára megsemmisítették a nagy részüket.)

És még sorolhatnánk!

A városban található egy horgásztó, valószínüleg ezt is parkosítani fogják hamarosan.

A ráadás segítség: a láda a folyóparttól 2-3 méterre van, de ez függ a vízszínttől.
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (200 db): környezet: 4.45 rejtés: 4.04 web: 4.44 átlag: 4.31

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Nars 2020.02.07 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

Phoere 2020.02.05 07:18 - Egyéb
Nem teszem adoptálhatóvá. Januári közepi bejegyzés alapján tűnt el a láda, nem értem milyen 4 hónapról beszél tisztelt halászkirály.
Türelem és majd rendbe lesz téve.

halaszkiraly 2020.02.04 23:14 - Egyéb
Piros kereszt Sajnos nem sikerült ellenőrizni/javítani a rejtést (vagy nem jelezte a rejtő annak megtörténtét sem az oldalon, sem emailben) rendelkezésre álló időtartamon (max 4 hónap) belül...(?)
Javaslom adoptálhatóvá tételét,
Köszönettel az eddigi gondoskodásért!
Üdv:
halaszkiraly

Janer6328 2020.01.18 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Nagyon tetszett ez a fajta rejtvény. Csak elsőre bonyolult.
Valóban a város kifejezetten szép részein setalhattunk.
Sajnos a ládá továbbra is beteg, mi is csak a helyét találtuk meg.
Köszönjük a rejtést, ez egy nagyon jó láda lesz, ha megjavitjak!
Edina és Jani

20200118_114140 
GAMANO 2019.07.27 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Későn olvastuk, logfüzetet nem hoztunk. [Geoládák v2.2.5]

znasz 2019.06.12 08:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

petili 2019.06.12 08:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszönöm a rejtő közreműködését. az 5. pontnál építkezés, de egy segítő munkás és a rejtő segített. A végláda szanaszét szórva, egy cetlit hagytam a dobozban, rejtő segítségével.
Köszönjük a rejtést!

20190611_21175720190612_065403
20190612_07204520190611_190906
Fixis 2019.04.14 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Kerékpárral kerestem meg.
Kicsit féltem ettől a multitól, nagy falatnak tűnt. Nem is volt egyszerű!
Az ötödik pont környéke teljesen fel van túrva. Távolról láttam, hogy mit kell keresni, ezt netcache-eltem, mert nem volt nálam távcső. Bejött.
A hatodik pont koordinátáit elírtam, így egy olyan részére kerültem a városnak, amit senki nem akarna megmutatni egy láda keretében. Felhívtam a rejtőt, aki készségesen segített. Rámutatott, hogy mit rontottam el.
A láda jó állapotban van.

sinus90 2019.03.31 18:00 - Egyéb
Még kép:

-1-2
-1-2
-3-4
-5 
sinus90 2019.03.31 18:00 - Megtaláltam
Még nem jártam Kalocsán, eljött az ideje. Busszal érkeztem és elmentem a busz pu-ig, hogy tudjam hova és mennyi idő alatt érjek vissza. Innen visszamentem a bő 1 km légvonalbeli kezdőponthoz. A Népművészetek háza nekem tetszett, kár hogy csak holnaptól lesz nyitva. Közben útba ejtettem comos ládát. Onnan aztán vissza a busz pu-hoz. Előzőleg hiába jártam itt koo nélkül nem tudtam volna leolvasni a megfelelő dolgokat. Majd újra a Szent István király úton be a városba. A "Nem működik" kicsit megzavart, de annak tábláján nem volt elegendő sor! Nagy adag fagyival vigasztalódtam és haladtam tovább. A Szentháromság tér alaposan feltúrva... szerintem a templom mindkét oldalán régészeti feltárás folyik. A székesegyházat belülről is jól körbenéztem. Itt nem boldogultam a keresnivalóval, felhívtam a rejtőt. Megkaptam a jelszót - köszönöm! - de kimentem az Érsekkertbe. Nem is gondoltam, hogy ilyen hatalmas park rejtőzik ott! A kinézett busz indulása előtt 50 perccel elkezdtem újra keresztül menni a városon és egy újabb comos ládát is útba ejtettem. Időben a busznál voltam, jött is a gyorsbusz, ami nem is állt meg Pestig. Szerintem ma is megvolt a 10.000 lépés. És Kalocsa akár több időt is megérdemelt volna...

Aki busszal jön, - a jelenlegi konstrukcióban - az a Kórház megállónál nyugodtan leszállhat. Így megspórolhat 1,5 km-t.
Köszi a szép hosszú sétát és a rejtést!

-1-2
-1-2
-1
-2-1
-2220 Ft!
-1-2
-1-2
-3 
oldfox 2018.11.17 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2018.11.17 12:27 - Megtaláltam
Kezdésnél majdnem elakadtunk, mert egy fontos információt figyelmen kívül hagytam.. nevezetesen azt, hogy amelyik betű nem szerepel a táblán, az 0. Miután felfigyeltem erre a figyelmetlenségemre, olajozottan mentek a dolgok, és nagyon élveztük.
Megjegyzendő a Barokk cukrászda a belvárosban, ahol nagyon finom a kávé, és isteni a süti. Mindent megnéztünk, bejártunk.. Oldfoxxal köszönjük!!

DSC_0387DSC_0383
DSC_0384DSC_0385
Phoere 2018.10.04 18:09 - Egyéb
vidoree - az emailodra azonnal válaszoltam, ellenőrizd a mailboxodat, beleértve a spam mappát is, hátha odakerült.

vidoree 2018.09.30 11:22 - Megtaláltam
Kalocsaiként meghagytam 200. ládának a hazait. Olyan helyekre vitt, ami mellett minden nap elmentem, de sosem álltam meg megnézni. Sajnos nem volt teljesen sikeres a keresés, az utolsó pontnál sikerült valamit benéznem és rossz helyen keresgéltem a ládát. Phoere, ezúton is köszönöm a segítséget! :) 200. - Kalocsa \o/ [Geoládák v2.2.4]

Phoere 2018.09.09 09:00 - Egyéb
Szeptember 9-én a ládaútvonalat és a ládát ellenőriztem.
Minden közbülső pont most már megközelíthető, az adatok leolvashatók.
A láda rejtekhelye könnyen megközelíthető a megfelelő irányból, a doboz sértetlen.

Pilis50 2018.07.31 11:30 - Megtaláltam
Melyik tábla - melyik betű - hányadik ...

20180731_16345120180731_163608
20180731_16362720180731_163745(0)
20180731_17193420180731_173554
20180731_18000020180731_093059
20180731_094613 
hinia lux 2018.04.02 14:32 - Megtaláltam
Na ez kellemes csalódás volt. Még sosem jártam Kalocsán, és nem gondoltam, hogy ilyen szép a belvárosa, főleg az érsekség egykori és mai területének épületei. Az ilyenfajta gondolkodós multikat is szeretem.

Népművészeti HázNicolas Schöffer
Sétálóutcai lovagÉrsekség
FőszékesegyházRészlet
Látkép 
anettx 2018.02.10 08:40 - Megtaláltam
TFTC!
A közeli GCCRUX mozgó adta az ötletet egy Kalocsa környéki kiránduláshoz.
Bicajjal jártam be, így inkább sportértéke volt ennek a multinak, meg elvoltam a számolgatással is, mert szeretem az ilyet.
Többet vártam Kalocsától, úgy látszik jobb a marketingje, mint amit nyújt látnivalóban.
A jó nagy templom és környéke szép, a multi többi pontja könnyen felejthető.

gckalo-DSC00712gckalo-DSC00735
molka 2017.10.01 16:00 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
imageimage
Vincenzo65 2017.08.19 13:46 - Megtaláltam
Irány a megfejtősdi. Első táblánál kétszer is elolvasom,hogy mi a feladat. Következő pont úgy messzinek tűnik. Odaérek nincs is mit olvasni. Már-már feladom amikor észreveszem, hogy növénnyel be van futva a tábla. Főszékesegyházba is benéznék, ha már életemben először eljutottam Kalocsára. Ajtónál ülve két hölgy rá szól.hogy hova megyek. Kiderült fizetős és én bebambultam. Kértem, hadd mondjak el egy Miatyánkot és már megyek is. Rábólintottak és folytatták a piaci kofa hangulatú beszélgetésüket. A láda könnyen meg lett, főképp szem előtt tartva a figyelmet. Köszi a rejtést.

szpiridion 2017.04.27 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pandala 2017.04.14 19:00 - Megtaláltam
Leleplezve. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2017.03.29 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Köszi szépen.

Liberty 2017.03.20 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.32
6/5. Alföldi ládatúra a Duna mentén.

Szép helyeket mutat be a multi, különösen szép a Főszékesegyház, a tájház és a csatorna környezete. Köszönet a rejtésért.

Kalocsa címere
emiGrant 2017.03.20 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.87
8/6. Hát az ilyen bonyolult, néhol reménytelenül elhanyagolt multikat kifejezetten ki nem állhatom, de azért Kalocsa nagyon szép város volt, így minden meg van bocsájtva. A székesegyház renoválása lenyűgöző, feltétlenül vissza kell mennem majd ha készen lesz.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (279 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.