geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
583. Burok-völgy (GCBuVo)
Áthatolhatatlannak tűnik
Áthatolhatatlannak tűnik
Sziklafal
Sziklafal
Medvehagyma (Allium ursinum)
Medvehagyma (Allium ursinum)
Elefántcsapás a medvehagyma-tengerben
Elefántcsapás a medvehagyma-tengerben
Gombaóriások
Gombaóriások
A kőépítmény
A kőépítmény
Erdei holdviola (Lunaria rediviva)
Erdei holdviola (Lunaria rediviva)
Ikerbarlang
Ikerbarlang
Barlangnyílás előtt a pillepalack
Barlangnyílás előtt a pillepalack
Élő és élettelen különleges "szimbiózisa"
Élő és élettelen különleges "szimbiózisa"

Szélesség N 47° 15,359'
Hosszúság E 18° 6,635'
Magasság: 357 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.05.02 18:44
Utolsó lényeges változás: 2018.11.13 11:20
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Anikó és Miklós
Felhasználó: MikiCache
Nehézség / Terep: 2.0 / 4.5
Megtalálások száma: 312 + 3 sikertelen + 32 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


Az első ponton a láda egy nagy farönk alatt bújik meg.

A völgy több felől is megközelíthető. Mi a Várpalota - Tés közötti útról, az  N 47° 14,391' E 18° 6,945' [GCBuVo+Utkeresztezodes] pontban kelet felé tértünk, majd az  N 47° 14,882' E 18° 6,612' [GCBuVo+Parkolo] pontban, a "Természedvédelmi terület" táblánál parkoltunk. A földút, - ami itt kezdődik - lassan ösvénnyé szelídül, majd a medvehagyma-tengerben "elefántcsapássá", melyet az a nagyon kevés kiránduló taposott, akik elvetődnek e különös völgybe. A medvehagyma (Allium ursinum) erős hagyma-fokhagyma "illatú" növény, ezért, meg a kemény terep miatt érdemes sok és tartalmas elemózsiát vinni. Mindkettőtől hamar megjön az étvágyunk:-)

A további nézetelferdülések elkerülése végett, tisztelettel itt hívnánk fel a figyelmet az összes elképzelhető és elképzelhetetlen nehézségre, kellemetlenségre, mint: kullancsok, csalánerdő, bozótos, sisnyás, dzsindzsás, szúnyogok, legyek, agykár, jégkár, Yettik, stb.:-) Amire viszont tényleg érdemes komolyan odafigyelni - a kullancsokon kívül - és idejében felkészülni, a magas páratartalom! Emiatt és a komoly terepi nehézségek miatt tekintélyes mennyiségű vizet (és nem más folyadékot!) kell fogyasztani. A völgy pedig teljesen száraz!

De folytassuk tovább e páratlan völgy felfedezését. A láda,  N 47° 15,359' E 18° 6,635' 357 m [GCBuVo-1] csak a teljes jelszó első harmadát tartalmazza. Miután ezt felírtuk, folytassuk utunkat az elefántcsapáson. Ez egyébként piros "+"-al van jelölve. A terep valódi nehézségei, igazából a láda elhagyása után kezdődnek, annak ellenére, hogy a völgy szinte teljesen vízszintes, hiszen ez nem egy vízvájta völgy. Igen, és még egy 'apróság': a ládát elhagyva akár ki is kapcsolhatjuk nagy becsben tartott kütyünket, a GPS-t. Legfeljebb egyetlen egy, csámpás, kis, rozsdás műholdat lát, azt is csak hébe-hóba. A továbbiakban - műholdvétel hiányában - a távolságokat csak saccolgatni tudjuk. Kb. 2,3 km megtétele után, egy Észak felől betorkolló, piros csíkkal jelzett mellékvölggyel találkozunk. Ettől kezdve a piros "+", piros csíkká alakul át. Eltévedni különben sem lehet. A völgy annyira szűk, oldalai pedig annyira meredekek, hogy tökéletesen kizárnak minden eltévelyedést. A teljes jelszó második harmadát egy félliteres pillepalackban (copyright by MikiCache) találod,  N 47° 16,038' E 18° 7,391' [GCBuVo-2] mely palack egy kb. 4 négyzetméter alapterületű, a mellékelt képen látható kőépítmény falában, két apróbb kő takarásában van. Kéretik, az építmény teljes lebontását mellőzni, - ha csak egy mód is van rá:-) Ne csüggedj, a kőépítményt nem lehet eltéveszteni:-)

Igazából, ezzel mi be is érnénk. Célunkat elértük, a völgyet sikerült megmutatni, bemutatni. A jelszó első két felével viszont csak akkor lehet logolni, ha ezeket elküldöd emailben, melyre a válasz tartalmazni fogja a jelszó harmadik harmadát, sok, sok köszönetet és gratulációt:-) Aki kevésbé szeret emailezini, viszont szereti a kihívásokat (és még maradt sok vize), az menjen tovább e páratlan szépségű völgyben. Kb. 2,5-3,5 km megtétele után, - ami persze két-, háromszor annyinak tűnik - az ösvény bal oldalán (koordinátákról továbbra se álmodjunk), az ösvénytől kb. 3-4 méterre, egy kb. 3-4 méter magas, az ösvény felé csúcsosodó sziklát találunk (fénykép mellékelve)  N 47° 16,123' E 18° 9,087' [GCBuVo-3]. A sziklában, az ösvényről jól láthatóan, egy kis (a focilabda nem férne bele) barlang található. Nyugodtan bele lehet nyúlni, az ott lakó szörnyet megkértük, hogy telepedjen arrébb:-) Szóval ebben a kis, léghuzatos barlangban lapul, kővel kitámasztva, egy szintén félliteres pillepalack, a jelszó harmadik és egyben utolsó részével. Mi azért még ennél is tovább mentünk a völgyön, kb. még egy-, másfél kilométert, de sajnos nem találtunk egy jól, pontosan körülírható rejtekhelyet (gondolom, többek örömére):-)

Végezetül, amire viszont nyomatékosan fel szeretnénk hívni a figyelmet: sehol se térjünk le az ösvényről, ez egy Természetvédelmi terület! A rengeteg akadály miatt is nagyon kell figyelni arra, hogy hova lépünk, ugyanakkor érdemes nézni mindazt a szépséget, érdekességet, különlegességet, ritkaságot és azokat a barlangokat, amit ez a völgy rejt. A barlangokhoz nem vezet jelzett, kikövezett sétány:-), viszont ott lapulnak, - általában elég magasan - ahol "a madár sem jár"...

Egy kis földrajztudomány
A Bakony keleti része, a Tési-fennsík - egy 4-5 km széles, 8-10 km hosszú löszplató - melyet gyakran Keleti (Palotai)-Bakonyként emlegetnek. E tájnak a fennsík és a különböző magasságú rögök, valamint süllyedékek alkotta változatosságát, a törésekkel elválasztott részek különböző mértékű kiemelkedése okozza. A Palotai-Bakony kőzetanyagának meghatározó tömegét a földtörténet középkorában keletkezett mészkő és dolomit alkotja. E kőzetek az egykori Tethisz-tenger üledékéből keletkeztek, majd emelkedtek ki.

"Ritka természeti jelenség a Mellár és a Nagy-mező fennsíkjai közé mélyedő, a törésvonal mentén húzódó mintegy 12 km-, mellékágaival 25 km hosszú Burok-völgy. Az egyhangú fennsíkok között meglepő ez, az 50-90 m mély, sok helyen függőlegesen meredek sziklafalakkal határolt, vízfolyás nélküli völgy. A legtöbb hazai völggyel ellentétben ezt nem egy patak által görgetett hordalék koptatta ki, hanem a felemelkedő kőzetréteg felszíne megfeszült és eltörött, a törés pedig szétnyílott. Az ilyen jelenséget a földrajztudomány nyitott antiklinálisnak nevezi.

A nem mindennapos völgy-képződés ritka sziklaformákat eredményezett. E sziklák között 42 kisebb barlangot is felfedeztek, közülük a legnagyobb az Iker-barlang. Aljában leomlott sziklatornyok, kidőlt faóriások hevernek.

A völgy hőmérséklete hűvösebb, benne több a pára mint a vele szomszédos fennsíkokon. Ennek köszönhető, hogy növényvilágában a jégkorszakok óta fennmaradt ritka növénypéldányok is előfordulnak mint pl. havasi hagyma, cifra nádtippan, fürtös holdruta stb. Több mint 200 madárfaj is megfigyelhető, amelyek egy részének fészkelőhelyet is nyújt e táj. Földtani és növénytani ritkaságai miatt a nehezen járható Burok-völgy 1260 ha-ját 1995-ben természetvédelmi területté nyilvánították. A védett területen belül erdőrezervátum található. A természetvédelmi területről eddig 63 védett és 2 fokozattal védett növényfaj, illetve több mint 140 védett és 15 fokozottan védett állatfaj előfordulásáról van bizonyíték. A védett terület igazi értékét azonban nem csak az jelzi, hogy mennyi ritkaság található itt, hanem a Magyarországon talán egyedülálló ősállapotban lévő természetes erdő, melyben - többek között - a természet regenerációs folyamatai tanulmányozhatók."

Kellemes kirándulást és sikeres geoláda-vadászatot kívánunk,

Anikó és Miklós

Ládatörténet:
2017.4.9. Az első ponton tönkrement ládát Beckó pótolta, köszönjük. A jelszó is változott. [Admin(Fazék)]
2017.10.22. Az első pontról eltűnt logbookot tabletta játékostársunk pótolta, köszönjük. A jelszó ismét változott. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (245 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.51 web: 4.66 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


juzso 2018.11.13 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszönöm a lehetőséget

fodor8peter 2018.10.31 12:04 - Megtaláltam
Az első pontját már 2008-ban megtaláltam, most a másodikat, a harmadik jelszavát a rejtőtől kértem el a leírás alapján. A P+ jelzést felújították, de azért elég nehéz elmenni több helyen, gyerekkel a nyakban meg különösen sportos. :)

monic1006 2018.07.07 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Ennek a geoládának egyszer már nekifutottunk szsoutdoor-ral, de akkor az utunk két pont megtalálása után - bosszantóan - másfelé vitt minket. Tudtuk, hogy ide még biztosan visszatérünk, mert ez az "ősdzsungel" nagyon tetszett mindkettőnknek. Most túránk első napján, Királyszállásról az erdő közepében lévő szállásunk (Károlylak) felé tartva meglett mind a három pont. Köszönjük a lehetőséget!

szsoutdoor 2018.07.07 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Kétnapos bakonyi hétvége a Királyszállási elág.-Burok-völgy-Károlylak-Csiklingvár -Tés útvonalon. A völgyben 4 éve már jártunk, akkor KDP túra hozott erre, ellenkező irányból ráadásul az az egyik oldalágon elhagyja a völgyet. Most, hogy végigjártuk a völgyet mindegyik jelszórészletet sikerült összeszedni. Köszönjük a rejtést!

Pet 2018.04.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést, és a jelszó kiegészítést az elrejtőnek

IMG_20180430_120800IMG_20180430_121017
Access Denied 2018.04.01 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katica 2018.04.01 13:57 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tmarko 2018.01.20 23:59 - Egyéb
Ma ismét erre sétáltunk ,túráztunk a havas tájon, fantasztikus volt a túra:)

csbagi 2017.12.30 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.19
Hát ez igazi kaland volt!
GCBuBe ládától egy mellékvölgyön ereszkedtem le a 3. pont közelébe (nem volt vészes), de ott a palackot nem találtam, így a rejtőtől kértem el a jelszórészletet. A bedőlt fák kerülgetése, átugrálása, alattuk átbújás, plusz a 6-8 cm-es hó, plusz az azalatti puha avar miatt nagyon lassan lehetett haladni, a 3. és 1. pont közötti 5 km-t 3 óra alatt tettem meg. Az volt a szerencsém, hogy már jártak itt előttem a hóban, így legalább az utat nem kellett keresgélnem, mentem a nyomok után. A völgy nagyon szép, rengeteg a látnivaló: sziklák, barlangok, meredek oldalak. De azért 1 km elég lett volna, nagyon elfáradtam!
Mindent egybevetve nagyon tetszett, köszönöm!

Vándor Csillag 2017.12.09 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kegabor 2017.11.19 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Kicsit esős időben jártunk erre, a táj nagyon szép és vadregényes. Utóbbi miatt az átlag tempónk kb 1,5km/h volt. :D
Sajnos a 3. ládára már nem is jutott időnk, de talán legközelebb.

CsontosN 2017.11.05 13:32 - Megtaláltam
Erdei tornapálya... ez tényleg az! Köszi a rejtést!

adrita 2017.11.05 13:32 - Megtaláltam
A régi Kéken haladva... Köszi a rejtést!

joove 2017.10.30 13:54 - Megtaláltam
Végigmentünk a völgyön, nem kicsi.

tabletta 2017.10.22 12:30 - Egyéb
A log füzet pótolva lett, a jelszó működik.
Tollat vigyen valaki, mert csak filc volt nálam.

Tibi1983 2017.10.15 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Megvan. Köszönöm, hogy megmutattad!
Segítséggel lett meg.
Az első ponton a láda a helyén, de sem jelszórészlet sem logfüzet nincs benne. Arra kérném a következő játékost, hogy vigyen egy új füzetet, adjon meg egy új jelszót, és írassa át egy adminnal pl: Fazék

Nervas 2017.04.22 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönet a rejtésért.

becko 2017.04.09 11:20 - Megtaláltam
Kisgyónról indulva egy 30km-es körön találtam meg a környék 6 ládáját, és az MTB sorozat 3 pontját.
A törött ládát kicseréltem egy egyesületi dobozra.
Valóban érdekes a völgy, eleinte élveztem a kidőlt fák között-alatt-felett való átkeléseket, de a századik után már inkább bosszantott, pedig sok száz van belőlük, egy jelzett úttól szerintem nem ez az elvárás.
Kíváncsi lennék hogy ez az elhanyagoltság tudatos meggondolás, vagy egy végletekig hanyag erdészet tevékenységének "eredménye"
Egy ember egy láncfűrésszel egy nap alatt élvezhető utat tudna varázsolni.

SAM_1199 
Petya0707 2017.04.01 17:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.07.01 19:23]

aviary-image-1496221009006aviary-image-1496321779593
IMG_20170401_132914aviary-image-1496221009006
aviary-image-1496321779593IMG_20170401_132914
tivi2007 2017.03.19 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.67
Első ponton mint már sokan írták a jelszó nem található, logbook vizes, cserére szorul.
Második és harmadik ponton a jelszó megvan.
Tési szélmalmok és kovácsműhely megtekintése után 31 fős túracsapattal Bakonykútig túráztunk.

DSCF7203
zalajaro 2017.03.13 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.45
Királyháza felől Bakonykútiba.

A környezet kiváló.
A láda törött, logbooknak csak a maradványai vannak meg, a jelszó nem található meg benne.
A további két ponton, a jelszavak rendben.

IMG_20170313_090526IMG_20170313_091201
IMG_20170313_092816IMG_20170313_092924
IMG_20170313_092930IMG_20170313_093347
IMG_20170313_102806IMG_20170313_105413
IMG_20170313_105438IMG_20170313_111744
tmarko 2017.03.11 23:59 - Egyéb
Megint meglátogattuk a völgyet most is más arcát mutatta,gyönyörű volt.
Millió medvehagyma és hóvirág tárult elénk szerintem lassan kaszálni kellene:) ez vicc volt!

ha2 2017.01.01 11:20 - Megtaláltam
A 0.4 megtalálás hetente jelzi hogy nem egy könnyű láda.
Pár évvel ezelőtt medvehagyma-szőnyeg idején már jártam itt a tájfutó társakkal. Akkor egy nagyon kényelmes, nézelődős sétát tettünk. Most egy másik arcát mutatta meg a völgy. Elindulás előtt kétszer is írtam a rejtőnek, mert szerettem volna pótolni az 1. ponton lévő ládából eltűnt logbookot és a hiányzó jelszót.
A fotók alapján kérem az elfogadást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2017.01.10 14:18]

Köszönöm.

040
042046
048050
kami1 2016.11.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A multit fordított sorrendben kerestük fel. Isztimérről indultunk Várpalota felé a piroson. Mielőtt a piros elfordult volna Bakonykúti felé, egy vízmosáson 40-50m ereszkedéssel lecsúsztunk egy csodálatos kanyonba. Ez volt a bemelegítés. :)
A kanyon néhány száz méter után becsatlakozott a piros jelzésbe.
Mindhárom pont megtalálása könnyen ment, a logikus rejtések és a jó leírás miatt.
A 3. pont nagyon könnyen meglett. Ez a jelszórészlet olvasható.
A 2. ponton is gyorsan megtaláltuk a palackot. Vajon ki építkezett itt? És minek? Ide hogyan cipelték a cementet??
Az 1.ponton olvashatatlan a jelszó.
A kitűzött táv nagyon lassan fogyott a völgyben, de erre fel voltunk készülve. Szerencsére a fagyos havon jól lehet menni. Műholdakat végig láttunk, az 5 m-es pontosság végig megvolt.
Talán a legjobb időt választottuk a völgy bejárásához, de tavasszal is kipróbálnám.
Visszaúton felkapaszkodtunk a Károly-lak felé, bízva a gyorsabb haladásban. Még világosban vissza akartunk érni.
A képek alapján kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.12.16 21:57]

 
Vándor-ló 2016.10.23 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Igazi őszi túraidőben kerestük meg csapatommal.
A Burok-völgy most is igazi kaland volt.
A láda és a két palack is meglett, de a ládában a jelszó olvashatatlan, a füzet elázott, a fedőlapja szétmállott. A palackokban is nehezen olvasható a jelszó.
Írtam volna e-mailt, de nem találtam címet. Kérem a kép alapján a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2016.11.10 09:13]

 
K.L. 2016.05.14 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.
Az 1. pont lett meg a legnehezebben: a mutatott koordinátától kb. 10-15 m-re egy hatalmas kivágott rönk alatt volt. A 2. és a 3. pont nagyon könnyen és gyorsan meglett.
A völgy nagyon szép, de nekem most zuhogó eső jutott.

Az 1. ponton a láda nagyon rossz állapotban van; a jelszórészletért köszönet a rejtőnek!

Túracica&Geonyuszi 2016.04.09 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Királyszállásról indulva jártuk végig a Völgyet.Sokat olvastunk már erről a csodás vidékről és nem csalódtunk!!Gyönyörű,mesebeli,misztikus..először ezek a jelzők jutottak eszembe.
A rejtőnek köszönjük a segítséget és a rejtést! :)

sirgalahad 2016.03.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Dőlt fákon mászok át lagymatagon
Majdnem elcsúszok a hagymaszagon
Zöld medvehagymáknak szép szőnyegén
Bakancsos tappancsom lép könnyedén

m.zsömi 2016.03.25 12:00 - Megtaláltam
ok

tabletta 2016.03.20 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2o] [wapon beküldött szöveg]

tmarko 2016.03.19 23:59 - Egyéb
Ma megint meglátogattuk a völgyet mint mindig most is más arcát mutatta,gyönyörű volt.
Millió medvehagyma és hóvirág tárult elénk!

TS 2016.03.13 13:23 - Megtaláltam
Régóta terveztem a Burok-völgy bejárását. Bakonykúti felőli végén már megtapasztaltam a varázsát amikor a GCBUBE ládát kerestem fel. A tési út királyszállási leágazásánál parkoltam le, ahol már több autó is állt. 10:25-kor indultam neki a völgy felfedezésének. A bejárattól az első pontig az út két oldalán szép hóvirágmező kísért. A láda könnyen meglett, de törött és az egerek megrágták a füzetet. Szerencsére a jelszóhoz érve jóllaktak, így még olvasgató. Továbbindulva a hóvirágtól az egész völgyben szép fokozatosan átvette az uralmat a medvehagyma. Kidőlt hatalmas fákat kerülgetve vagy átmászva rajtuk jutottam el a harmadik pontig. Magával ragadott a táj, így tovább mentem egészen addig a sziklaszirt aljáig amely tetejéről néhány hónappal ezelőtt fentről is megcsodálhattam a tájat. Visszafelé letértem a Bükkös-árok felé. Így Hétházpuszta érintésével jutottam vissza az autóhoz 17:05-re, kicsit elfáradva, de sok élménnyel gazdagodva.

Hepur 2016.03.13 10:29 - Megtaláltam
Régóta tervezett túra volt, most végre összejött. A tavasz eleji időpont ideális választásnak bizonyult, semmi dzsungelharc, csak az éledező természet. A völgy gyönyörű, érintetlen, medvehagyma tenger szinte végig, sok hóvirág, rengeteg madár. Köszönjük, hogy megmutattad!

kitkat0123 2016.03.12 23:59 - Megtaláltam
Comos találat migrálása. Szép emlék, megköszönöm, ha elfogadod a találatot. A comon hagyományosként szerepel, de a multi útvonalát végigjártam.

---
Eredeti logom:

Legutóbbi tési látogatásom óta tervezgettem eljönni ide a medvehagymás időszakban, hát tényleg jó ötlet volt. Fantasztikus ez a völgy: gyönyörű, kalandos és érintetlen, az úton kívül szinte mindenhol medvehagyma és hóvirág nyílik, más vegetáció szerencsére alig van az erdei virágokon kívül az évnek ebben a szakában. Így is hihetetlenül nehéz az előrejutás a kidőlt fákon keresztül! Meglepően sok ember volt, egyszer szembe is jött egy kb. 40 fő csapat. Nem értették, hogy merek ide eljönni egyedül. Ha tudták volna, merre kóválygok még aznap.

A sima végigjáráson túl ördögi rejtési terveim is voltak és jól kalkuláltam, szép helyre került egy láda. :) A völgy két-harmadánál így viszont kicsekkoltam és addig törtem előre, míg hátulról be nem jutottam a Magyar Honvédség Bakony Harci Kiképzőközpontjába! A zászlós megfigyelőtorony, a mesterséges sáncok, a sorompó már elég érdekes volt, de aztán jöttek a tankok és a lövegek, na az már izgi volt. Majd becserkésztek a járőröző katonák, de szabadon távozhattam. Aranyosak voltak, állítólag nem is voltam annyira tilosban, de azért úgy tettem, mint aki nagyon eltévedt és nem találja a kilátót.

Éljen a geocaching és a járatlan utak!

Köszi a rejtést, végre a megszokottól kicsit eltérő rejtés az erdőben.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.05.04 15:27]

 
N.Zs. 2016.02.27 15:00 - Egyéb
Újra itt!
2010.05.02-án találtuk meg először a multi pontjait. Az óta jártunk már itt két másik alkalommal és most negyedszer! Minden évszakban más arcát mutatja a völgy és mindig találunk újabb és újabb érdekes részeket. Megunhatatlan.
Hétházpuszta felől először a csigalenyomat