geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4560. Budai kirándulások 1. (GCBUK1)
24 (1-20) > >>
Indulamandula!
Indulamandula!
Láthatod majd ezt is...
Láthatod majd ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt is... (egyik madárka!)
És ezt is... (egyik madárka!)
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt is...
És ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
No meg ezt...
No meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
És ezt a madarat is
És ezt a madarat is
Meg ezt...
Meg ezt...
És ezt...
És ezt...
Meg ezt is...
Meg ezt is...
Meg ezt...
Meg ezt...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...
Rejtőtársaimat aligha láthatod...

24 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 29,487'
Hosszúság E 18° 56,403'
Magasság: 286 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.06.25 06:29
Megjelenés időpontja: 2019.07.04 10:41
Utolsó lényeges változás: 2019.07.05 16:39
Utolsó változás: 2019.10.09 17:04
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: zöldfülű, Rézangyal77, BiBoLi
Felhasználó: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 12000 m
Megtalálások száma: 84 + 1 sikertelen + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 5.6 megtalálás hetente


Körsétás multi a Budai-hegység déli részén, a jelszó részleteit a ládában és 6 (fél)öklömnyi geokavicson találod.

Pontok
1. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten. NEBÉVÖT POLZSO
N 47° 28,263' E 18° 55,738'
2. Geokavics a turistaút mellett, jobbra, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,217' E 18° 56,579'
3. Szürke ládikában geoláda, a turistaúttól 4 méterre, balra, kb. 120 cm magasan. Mérete jó nagy :D Kérlek, finoman bánj vele! ALADLO KKÜB
N 47° 29,487' E 18° 56,403'
4. Geokavics az ösvény mentén, jobbra, kb. egy méter magasságban. NÓKSUTAF
N 47° 30,057' E 18° 57,236'
5. Geokavics az ösvénytől 5 méterre, talajszinten, a "kilátóban". NABÓKSUTAF
N 47° 29,612' E 18° 57,216'
6. Geokavics 2-3 méterre az ösvénytől és a turistaúttól egyaránt, talajszinten. NABÓKSUTAF
N 47° 29,335' E 18° 56,885'
7. Geokavics a turistaút mentén, balra, talajszinten, de mégis nyújtózkodnod kell. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) TTÖZÖK ESZRÖT AF TLŐDIK SÉ ESZRÖT EYNEKREB
N 47° 28,637' E 18° 56,754'

Jelszóképzés
A betűket/szavakat és a számokat (betűvel kiírva!) rakd össze a pontok sorrendjében, és egy értelmes, 29 karakteres szöveggel máris logolhatsz!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Egy kis körsétára invitállak Titeket ezzel a mulitval a Budai-hegység déli csücskébe, ahol Budaörs, Budakeszi és Budapest osztozik a "főváros tüdején".

Megközelítés
Parkoló, Budaörs, Felsőszállás:
 N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló]

Bevezetés
A Budai-hegységről a Wikipédián találsz általános információkat, valamint a kirándulás közben a tájékoztató táblák és a ládaleírás is elárul ezt-azt... (Akadémiai székfoglalóra ne számítsatok, mert a grafomán korszakomat réges-régen kinőttem - vagy mégsem? :D Elnézést kérek mindenkitől, aki szokott ládaoldalt olvasni.)

A kirándulás a Buda-hegység dél-nyugati részére, részben a sasbércek környékére vezet el. (A sasbérc a röghegységekben előforduló, vetődéssel kialakuló kisebb-nagyobb, általában meredek kiemelkedés, de sajnos nem mindenütt ülnek rajta sasok - nagy bánatomra. Viszont szép kilátásra feltétlenül számíthatunk.)

A láda célja a kirándulás, mint "testi-lelki gyógyír" népszerűsítésén kívül a környék fantasztikusan változatos növény- és állatvilágának, azon belül elsősorban erdeinek bemutatása: menet közben többféle társulási formával is találkozhatsz, holott összességében egy igen kicsiny területet jársz be. Ráadásul minden évszakban mutat valami érdekességet a természet, amiért megéri újra és újra megtenni ezt a kört. :-) Ezek az erdők nem pusztán gyönyörködtetnek, hanem minden erejükkel megpróbálják kicsit ellensúlyozni a főváros és környékének légszennyező hatását. Köszönet minden fának! És persze valamennyi erdészeti dolgozónak a természet-támogató munkájáért, melynek nyomait és eredményeit láthatjuk a kirándulás során. Ugyanakkor le kell szögezzem: a fák legnagyobb haszna kétségkívül az, hogy túrázhatunk - ugyanis a turistajelzések túlnyomó része rajtuk található. :D

A pontok sorrendje szerint Budaörsről Budaörsre jutunk el, ennek megfelelően itteni parkoló pontot adtam meg. Tömegközlekedőknek a Városháza megállónál érdemes leszállni és a Domb utcán felsétálni a felsőszállási parkolóig, visszafelé pedig Alsószállásról a P+ Piros kereszt mentén a Mária-völgyben visszatérni. Mindkét út kb. 1400 m.

A körtúra természetesen máshonnan is indítható, pl. Csillebérc, KFKI előtti parkoló, Normafa, Makkosmária, stb.

És aki nem tud/szeretne egyvégtében bő 10 km-t sétálni, több kicsi részletből is összerakhatja a multit, bár így az élvezet egy részéből kimarad. Remélem, hogy a logokban sok "körözött" köszön majd vissza :D

A kerékpáros keresést azért nem ajánlom a megadott útvonalon, mert egy szakasz igen veszélyes lehet, de ami még ennél is fontosabb: a túra egy része fokozottan védett területen vezet keresztül, ahol tilos a kerékpározás. Kérem, hogy aki bringával keresi fel a multi pontjait, erre mindenképpen legyen tekintettel. Köszönöm.

Igaz, hogy a látnivalók éjjel nem igazán érvényesülnek, de az erdő nem zár be ilyenkor sem: ha valaki ekkor szeretne erre sétálni, ám tegye. Viszont a túrát éjjel csak fokozott odafigyeléssel ajánlom.

A túrát igyekeztem úgy megtervezni, és a leírást úgy összeállítani, hogy a pontok és a szöveg segítséget nyújtson ott, ahol kicsit nehéz rátalálni a helyes útra/irányra, valamint hogy GPS nélkül is bejárható legyen az útvonal. Remélem, így a kevésbé gyakorlott túrázóknak és kincskeresőknek sem lesz túl nagy kihívás az útvonal követése és a jelszó begyűjtése, és ezen felbátorodva egyre gyakrabban kapják majd fel a bakancsot, és egyre nagyobb sétákat tesznek!

Nos, akkor induljon a kirándulás!

Az út
A parkolóból  N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló] a Csalogány utcán indulunk el, a S+ Sárga kereszt jelzést követve. Ha a fülemülék költési időszakában jársz erre, nem csak látni, hanem hallani is fogod az utca nevét. Az utca végén egy formás kis hársfán mutatja a jelzés, merre haladj tovább. Rövid séta a "vegyes felvágotton keresztül" (juhar, kőris, fenyő, tölgy, hárs, vackor, stb.), és máris megérkezel az első pont közelébe, a Szekrényes-hegyi elágazáshoz, ahol 4-5-6 út és ösvény fut össze.

 N 47° 28,263' E 18° 55,738' 266 m [GCBUK1-1]
A helyes utat a geokavics mutatja meg a multi első pontjaként, az oszlop tövében, egy nagyobb kő alatt lapulva. Kérlek, hogy az oszlop tetejét is alaposan nézd meg!!! Tartalék jelszó a turistaút túlsó felén, a jelzést hordozó tölgyfa mögött, talajszinten.
Ezután a S- Sárga sáv jelzésű úton haladunk tovább, ami a Budaörsi Kopárok nyugati lábánál vezet. Ez fokozottan védett terület, ezért nem szabad letérni az útról - és nem is kell. Az erdő legjellemzőbb fafaja ezen a szakaszon a tölgy, de akad szép számmal vadcseresznye és kőris, magasabban pedig fenyő - de ennek inkább csak az illatát fogod érezni. Az ösvény mentén rengeteg a som, ősszel lehet csipegetni... Minden évszakban látni és hallani errefelé madarakat, persze télen csak keveseket. Viszont látható az út mentén egy madár, "aki" mindig itt tanyázik, és nem fog elrepülni, ha közelítesz hozzá. Miután keresztezted a széles, szórt utat, hamarosan megérkezel Sorrento gyönyörű szikláihoz és illatozó fenyveséhez, érdemes kicsit körülnézni. Továbbhaladva figyelmesen lépkedj, mert a következő szakaszon lesznek csúszós részek. De azért ne felejtsd el megnézni az út bal oldalán a berkenyék és tölgyek lombját, mert a szintkülönbség miatt itt végre nem csak felnézhetsz a fákra. Egy meredek lejtő után lassan betérünk a Sorrentót a Nagyszénazugtól elválasztó völgybe, ami önmagában is szemkápráztató látvány, öreg bükkjeivel és hársfáival, dzsungelekre hajazó növényözönével és zöld alagútjaival. Ja, és itt is lakik egy soha el nem költöző madárka ;-) Utunkat még mindig ugyanazon a jelzésen folytatjuk, immáron termetes tölgyek árnyékában, majd egyszer csak "sávot váltunk".

 N 47° 29,217' E 18° 56,579' 334 m [GCBUK1-2]
Itt is geokavics mutatja meg a helyes utat a multi második pontjaként, az út jobb oldalán, tuskóba rejtve. Ezután a PM Piros M jelzés mentén haladunk majd tovább, és a tartalék jelszó a kereszteződésben álló, a követendő Meteor-ösvény jelzést hordozó vadcseresznyefa tövében található. A fiatal tölgyek és kőrisek árnyékában lépkedve figyelmesen kövessétek az ösvényt, ami helyenként mély vájatokban vezet, de ekkor már hatalmas gyertyánok, tölgyek és bükkök hajolnak föléd. Útközben itt-ott még rábukkanhatsz régi sárga sáv jelzésekre: a szó szoros értelmében minden jel arra utal, hogy egykoron erre vezetett a sárga turistaút.

 N 47° 29,487' E 18° 56,403' 403 m [GCBUK1-3]
A multi harmadik pontján egy nagyméretű, szürke láda rejti a szintén nem kicsi geoládát, egy termetes bükkfa közvetlen szomszédságában, az ösvény bal oldalától 4 méterre, kb. 120 cm magasan. Kérlek, óvatosan nyisd ki a ládikát! A rejtek "magasabb szintre emelkedett", de továbbra is nagyon kérem a segítségedet a gondos visszarejtésben, amit előre is nagyon köszönök. Kisebb és nagyobb ajándékokat is tudsz benne cserélni (köszönöm!), és ha nem szeretnél a logolással bajlódni, kis sem kell nyitnod a geoládát... A tartalék jelszót méretes geokavicson találod, az ösvény jobb oldalán álló hársfa tövében, ami mutatja, hogy a Meteor-ösvény balra kanyarodik. Mi viszont nem balra, a Mária (vagy Meteor)-szurdok felé folytatjuk utunkat, hanem tartva az eddigi irányt, a széles erdészeti utat keresztezve mintegy 40 méter után elérjük a P- Piros sáv jelzést. Makkosmária felé baktatva először fiatal tölgyelegyes kőris (vagy kőriselegyes tölgy?) erdőben járunk, de szerencsére már ezek az ifjoncok is adnak annyi árnyékot, hogy akár kánikulában is lehet vállalkozni a túrára. A kegytemplomhoz közelítve varázsütésre megnőnek a fák, egyre magasabb tölgyek és fenyők bólogatnak, hogy jó úton járunk. Egészen addig maradunk a piros sávon, amíg a templom előtti nagy rét sarkán nem fut össze a Z+ Zöld kereszt jelzéssel, és ezután ezt a jelet követjük. Ha nem találnád az útkereszteződést, a itt egy kis segítség.
A széles turistasztrádát jól megtermett fenyő, juhar, szil és kőrisfák őrzik, majd a következő útelágazás után, ahol a S- Sárga sáv jelzés keresztezi utunkat, balra a már szépen serdülő és felnőtt tölgyek, míg jobbra a feltörekvő ifjúság nyújtózkodik ágaival az ég felé. Felfelé kaptatva a Mária út Mária út jelzés letér balra, míg mi továbbra is a jelünkön maradunk, miközben rácsodálkoztunk az útbaigazító a tölgy ikrekre az út közepén. A régi kis fahídon áthaladva már légy résen: hamarosan újabb állomáshoz érkezik a kirándulás, és egy jelöletlen, de igencsak széles, félig felszórt erdészeti úton megyünk majd tovább.

 N 47° 30,057' E 18° 57,236' 423 m [GCBUK1-4]
Az oszloppal is jelzett útkereszteződésben jobbra elhagyjuk a Z+ Zöld kereszt jelzést, és a jelöletlen ösvény jobb oldalán, egy kb. egy méter magas tuskó tetején, moha alá rejtve találjuk meg a geokavicsot, ami a multi negyedik pontja. Tartalék jelszó az ösvény bal oldalán, egy régi zöld+ jelzésű bükköcske mögött, talajszinti geokavicson olvasható. A kellemes árnyat adó erdőben, amit főleg tölgyek, bükkök és gyertyánok alkotnak, teljesen ellazulva sétálhatunk, ugyanis legkésőbb a Csillebérci Gyermektábor kerítésénél észre fogjuk venni, hogy véget ért az út. Ám előtte néhány méterrel keresztez egy szintén jelöletlen, ám igen népszerű, ezáltal alaposan kijárt ösvényt, ami Normafáról tart lefelé. Jobbra fordulva mi is ezen az ösvényen folytatjuk utunkat, miközben balról a tábor, majd a KFKI mellett haladunk. Eleinte kivadult gyümölcsfákkal tarkított vegyes erdő kíséri utunkat, ám egyre több, hatalmas bükkfa jelzi, hogy ideje megállni kicsit gyönyörködni bennük, valamint ha szerencsénk van, a kilátásban is.

 N 47° 29,612' E 18° 57,216' 438 m [GCBUK1-5]
A multi ötödik pontján a geokavicsot az ösvény bal oldalán, attól kb. 5 méterre található, hatalmas tuskó rejti, mely egyben remek kilátóhely is, így kis ösvény vezet odáig. A tartalék geokavics pár méterrel odébb, közvetlenül az ösvény mentén, szintén tuskóban lapul. Miután kicsit körülnéztünk, továbbra is a jelöletlen az ösvényen haladunk mindaddig, amíg az bele nem fut a S- Sárga sáv jelzésű turistaútba. Eleinte többnyire öles bükkök között kacskaringózik az ösvény, majd egyre több tölggyel, mogyorós hólyagfával és május környékén bódító gyöngyvirágillattal találkozunk. És bringásokkal is, ezért a fületeket ne csak a madárfüttyre hegyezzétek, nehogy baj legyen. És füleljetek a GPS jelzésére is, mert hamar elérjük a következő "sávváltást".

 N 47° 29,335' E 18° 56,885' 373 m [GCBUK1-6]
A multi hatodik pontjaként a geokavics az ösvénytől jobbra, 2-3 méterre mind az ösvénytől, mind a turistaúttól található tuskóban lakik, a tartalék kavics pedig szemben, a sárga- jelzésű tölgy mögött. Miután az eddig követett ösvény véget ér, balra fordulunk, és a S- Sárga sáv jelzésen haladunk tovább. Kisvártatva csatlakozik jobbról, a Végvári-sziklától felfelé kapaszkodó P- Piros sáv jelzésű turistaút. Ezt jól jegyezzük meg, mert közel két kilométeren át kísérjük majd egymást, miközben eleinte vadcseresznyékkel és bükkökkel tarkított gyertyánosban járunk, kora tavasszal a keltike-rengeteget csodálva. Az aszfaltozott utat keresztezve aljnövényzetben bővelkedő tölgyesekben haladunk, és megkezdjük a lassú kapaszkodást a Budaörsi-hegy oldalában. Idővel csatlakozik a SO Sárga körtúra jelzésű turistaút, ami kisvártatva balra már távozik is, míg mi jobbra vesszük az irányt. És ha már erre járunk, igény esetén a leágazó kis ösvények egyikén meglátogathatunk egy-két piktortégla üreget is. Közben felkészülünk az újabb váltásra...

 N 47° 28,637' E 18° 56,754' 349 m [GCBUK1-7]
A következő útelágazásnál a helyes utat ismét a geokavics mutatja meg a multi hetedik pontjaként, amit az út bal oldalán, egy berkenye fa és egy kidőlt fa törzse között találsz meg. Bár talajszinten van, mégis nyújtózkodnod kell. Augusztusi egyéb logomban pedig vannak fotók, amik segítenek a megtalálásban. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) A tartalék jelszót annak, a kereszteződésben álló, csenevész kőrisnek a tövében találod, amin a P+ Piros kereszt jelzés virít. Innentől kezdve ezt a jelzést követjük, amely keresztül vezet minket a Budaörsi Kopárokegy részén. Ezen a különleges helyszínen rengeteg érdekes és értékes növény és állat él, így szigorúan védett természetvédelmi terület, sem bringával, sem kutyával nem szabad(na) belépni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, megkezdjük az ereszkedést, és továbbra is a jelzést követve, balra letérve, egy fenyvesen keresztül eljutunk Alsószállásra. Itt a S+ Sárga kereszt jelzés a Meggy utcán és Sóvirág utcán át visszavisz minket a parkolóhoz, vagy a P+ Piros kereszt jelzést követve visszajuthatunk Budaörs főutcájára.

Utad során az alábbi geoládákat fogod érinteni: GCSORR, GCKGYT, GCBUSV
Ezeket pedig kisebb-nagyobb kitérővel látogathatod meg: GCPTRG, GCVEGV, GCBEML, GCNOFO

Remélem, tetszett a kirándulás Buda határain, és köszönöm, hogy velem tartottál! További szép túrákat!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (38 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.84 web: 4.92 átlag: 4.87

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


HZsoti 2019.10.15 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Tökéletes délelőtti edzésnek :)
a 6.pontnál a gps kicsit megzavart, de azért meglett, a tartalék kő is a fatuskón volt itt, köszi a rejtést

Goldenbay 2019.10.12 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

scele 2019.10.12 13:00 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2019.10.09 17:15 - Egyéb
Kihasználva a mai gyönyörű időt, meglátogattam a multi néhány pontját, a geopalackot lecseréltem egy méretes geoládára és beköltöztettem új otthonába. Ajándékkal is feltöltöttem - naná, hogy nem cserekereskedelem folyt az elmúlt időben :-( De alighanem a segítőszándék vezérelt mindenit, aki csak kivett valamit, de nem tett bele semmit, elvégre ha2 kessertárs megírta, hogy "A doboz csordultig tele ajándékokkal. Bűvészkedni kellett a visszacsomagolással." :D Köszönöm mindenkinek, aki eddig/ezután itt járt vagy járni fog, és saját (gyermekei) öröme mellett a következő megtalálóra is gondol...

kicsi013
KP1965 2019.10.06 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Az első és utolsó pontot szerdán a Budaörs - Farkas-hegy - Budaörs útvonalon, a többi pontot 4-5-6-2-3 sorrendben vasárnap egy Normafa - Budakeszi túrán gyüjtöttem be. Mindkét alkalommal kb. 7 km-t mentem a már sokszor járt utakon, szép őszi időben. A kavicsokat mindenhol gyorsan megtaláltam, véletlen, de pont úgy jött ki, hogy legutoljára maradt a láda.
A Budai kirándulások 1. elnevezés azt sejteti, hogy ez csak az első része volt egy sorozatnak. Én várom a folytatást! :)

20191003_17513620191003_181244
20191003_18155020191003_182155
20191006_142024_00320191006_144528
20191006_15014420191006_160034
znasz 2019.10.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

Pilis50 2019.10.03 13:59 - Megtaláltam
Kétszer vettem igénybe a rejtő (kedves) segítségét!

Szép időben - jót sétáltam Normafától a Kopárokig.

IMG_20191003_055743IMG_20191003_080228
IMG_20191003_091358IMG_20191003_090046
IMG_20191003_114022IMG_20191003_125952
IMG_20191003_134413IMG_20191003_134816
Fonte 2019.09.29 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Már elég régen ládáztam, és ez a mai szép napos idő kicsábított az erdőbe.
Nem választhattam volna jobb ládát, mint ezt, így utólag már tudom!
Mint a neve is mutatja, egy igazi budai kirándulás volt. Könnyű, kellemes séta, én Budaörstől Budaörsig mentem. Szép helyeken jártam, már ismerős volt egy-egy rész, de ez semmit nem vont le a séta élvezetéből. A leírást még otthon elolvastam, és olyan pontosak voltak a koordináták, hogy sehol nem kellett utána nézni, mit is kell keresni.
Nagyon tetszett a láda! S csak remélni tudom, a láda neve utáni egyes szám azt jelenti, lesz még folytatás :)

Itt parkoltam
katika 2019.09.28 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép túra, jó rejtések! [Geoládák v2.2.5]

 
Bernáth 2019.09.28 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Hát ez jó kis kirándulás volt! A KFKI-hoz mentünk el autóval, ezért a mi sorrendünk: 6-5-4-3-2-1-7 lett. Így sikerült Katikáékkal kétszer is találkoznunk. Nagyon tetszettek a kavicsok, jó ötlet. A hatos ponton sokáig kerestük a kavicsokat, aztán együtt találtuk őket, nem a földön, hanem egy nagyon szép nagy mohás tönk tetején. Az első ponttól a hetedikhez eljutni - Sorrento mellett - az út legszebb szakasza volt. Át kellett hozzá mászni a Szállás hegyen (sárga jelzésről a piros +-ra). Térképen jelzett, eleinte látható, aztán kevésbé, de a végén ismét látható ösvényen mentünk át. Köszönjük a rejtést!

Csilleberc_Budaors_02Csilleberc_Budaors_03
Csilleberc_Budaors_06Ez meredek!
Csilleberc_Budaors_08Csilleberc_Budaors_10
Csilleberc_Budaors_12
Csilleberc_Budaors_15Csilleberc_Budaors_18
Csilleberc_Budaors_19 
gusty 2019.09.22 13:34 - Megtaláltam
Jó kis multi. Jó kis kutyasátaltatás volt. Tetszettek a geokövek, bár az 5. ponton csak a pótkövet leltük meg. Köszönet a rejtőnek a segítségért.

EADBBBB2-44D5-4C0F-9846-F7C6CF35B2ABA9123100-1BFE-49B2-9AFC-27E4177DB8C7
 
lakkanto 2019.09.19 19:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Nagyon jó volt a túra, még a múlt évezredben erre a tájfutottam, hazai pálya. Szeretem nagyon ezt a környéket.

Toti 2019.09.15 17:49 - Megtaláltam
Igazán remekül kivitelezett multi. Remek a leírás, jók a rejtések és igényesek a pontok. Kimondottan tetszett, hogy nem a sokat látogatott és tömegesen használt utakon lehet a pontokhoz eljutni. Ez az arca nagyon tetszett a budai hegyeknek. Köszönet a kivitelezésért: Évi, Toti

GeoEvike 2019.09.15 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

neogeo 2019.09.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Nagyon átgondolt és igényesen összerakott multi. Itt a budai hegyekben rengeteg felé lehet barangolni és ez a 7 pont ideálisan van felfűzve, hogy egy jól teljesíthető, jól járható túra során mégis egy releváns darabot mutasson be belőle. Le lehet térni róla, meg lehet csinálni több részben, de nem érdemes. (persze akinek 10K sok egyszerre, az tegye bátran)

EmesESE 2019.09.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Nagy lendülettel futottunk neki a körtúrának, a leírást csak itthon olvastam el részletesen. Jobb lett volna ha ezt a túra előtt teszem meg :-), de e nélkül is meglett az összes pont.
A KFKI-től indultunk neki a pontoknak, 13 km-re és 150 m szintet küzdöttünk le.
Köszönjük a rejtést.🙂

N.Zs. 2019.09.14 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Reggeli autó csere után erre a közeli célpontra esett a választásunk a GCBUK1, GCVegv, GCBEML, GCsorr, GCBuSv körben. 2 új és 3 régi láda kombinációjával.
Egyszerűen szuper. A rejtett kődarabok mindenhol könnyen megtalálhatóak, és a túra vonalvezetése is nagyon jó. Az Í-re a pontot mégis a 7. pont utáni rész tette fel- Megunhatatlan. Aki nem az ajánlott parkolóból indul, az lehet, hogy kihagyja.
EmesESE csapattal futottunk össze, rövid beszélgetés és egy vicces felismerés után ellentétesen haladtunk.
Összesen 14,8 km és 580 méter szintemelkedés volt. Köszönjük.
Jó régen jártunk a 3 régi ládánál.
GCBuSV: 2006.10.12-én
GCsorr: 2006.10.15-én
GCVegv: 2010.10.15-én

IMG_9826Sorrento
IMG_9849IMG_9901
IMG_9889
IMG_9875IMG_9884
 
Vincenzo65 2019.09.14 12:25 - Megtaláltam
Jól ismert környezetben Gábor és Zsuzsa ismerőseimmel egy jót lazítóztunk.

Pupu 2019.09.07 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Kedves terepfutó vidékemen vezet az útvonal. Szokott helyemen, az Áfonya utca végében hagytam a kocsit. Épp az első pontnál ügyködtem, mikor örömteli meglepetésemre befutott Don Razzino, együtt ügettünk Sorrentóig. Minden pont hajszálpontos, sehol sem kellett keresgélni, a végén a Szállás-hegyen keresztül jutottam vissza az autóhoz. Nagyon jó, 10,7 km-es futásra adott alkalmat a rejtés, köszönöm szépen! Lógott az eső lába, de nem áztam meg, és még meg is simogattam három barátságos kutyát.

20190907_07584220190907_095103
NEM 2019.08.30 14:43 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (87 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu