geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4345. Találkozás a vérmedvével (GCtavm)
21 (1-20) > >>
Barlangszállás a rejtéskor
Barlangszállás a rejtéskor
Ajtó és pecsételőhely
Ajtó és pecsételőhely
Barlangbelső
Barlangbelső
Dobkályha
Dobkályha
A barlang a láda irányából
A barlang a láda irányából
A láda helye
A láda helye
A rejtek közelről
A rejtek közelről
Kilátás a Tar-kőre
Kilátás a Tar-kőre
Panoráma dél felé
Panoráma dél felé
Panoráma észak felé
Panoráma észak felé
A Cserepes-kő kelet felől
A Cserepes-kő kelet felől
Vigyázz, medvék!
Vigyázz, medvék!
Viselkedési szabályok
Viselkedési szabályok
Egy kevésbé veszélyes barlanglakó nyomai
Egy kevésbé veszélyes barlanglakó nyomai
A fűtés munkával jár (foto: Berci)
A fűtés munkával jár (foto: Berci)
De meg is van az eredménye (foto: Berci)
De meg is van az eredménye (foto: Berci)
Éjjel elállt a havazás (foto: Berci)
Éjjel elállt a havazás (foto: Berci)
Régi képek: születésnapi kirándulás 2012-ben
Régi képek: születésnapi kirándulás 2012-ben
Régi képek: a barlang 1994-ben
Régi képek: a barlang 1994-ben
Régi képek: barlanglakók 1993-ból
Régi képek: barlanglakók 1993-ból

21 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 48° 3,085'
Hosszúság E 20° 26,005'
Magasság: 795 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.01.03 22:00
Megjelenés időpontja: 2018.01.06 22:20
Utolsó lényeges változás: 2018.01.06 22:20
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: VP
Felhasználó: VP
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 140 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.3 megtalálás hetente


A 4 dl-es műanyag doboz a barlangtól 50 méterre, a mindkét oldalán kék jelzéses vékony fától 3 méterre felfelé, a barlang irányába, egy lapos szikla alatt egy lapos kő takarásában. Lásd a fotót! A ládát takaró lapos követ ugyanúgy tedd vissza, mert különben a doboz látszana az útról!

Megközelítés
A láda a Cserepes-kői-sziklaodúban kialakított barlangszállás  N 48° 3,105' E 20° 25,985' 805 m [GCtavm+Cserepesko] közelében van, közvetlenül az országos kék jelzés mellett. Cserepes-kőre sok irányból fel lehet jutni, a legközelebbi települések, kiindulópontok: Szilvásvárad, Bélapátfalva, Felsőtárkány és Bánkút. Akárhonnan jössz, legalább 8 km-t kell gyalogolnod, és (a bánkúti indulást kivéve) a szint is jelentős.
Szilvásváradon a községházánál szoktam parkolni: ingyenes, biztonságos, és mindig van szabad hely  N 48° 6,240' E 20° 23,325' 345 m [GCtavm+Sz-Parkolo]. Innen indulva válogathatsz a szebbnél-szebb útvonalak között: Szalajka-völgy - Istállóskő felé, a Kopasz-réten át, az Őr-kő-rét érintésével vagy a Gerenna-vár - Olasz-kapu - Szilvási-kő útvonalon. Bármelyiken mész, a végén az országos kékbe csatlakozol, amely elvezet a ládáig.
Bélapátfalváról nagyon egyszerű a navigálás, mert végig az országos kéken lehet menni. A városban itt van egy parkoló, ami mellett elmegy a jelzés:  N 48° 3,215' E 20° 20,970' 320 m [GCtavm+Bf-Parkolo], de erről nincs személyes tapasztalatom.
Felsőtárkányról érdemes kimenni a Varróházig, és ott parkolni:  N 47° 59,785' E 20° 26,185' 265 m [GCtavm+FV-Parkolo]. Innen a Pes-kő vagy az Őserdő felé lehet feljutni a barlanghoz (az egyiken fel, a másikon le: egy remek körút lehet).
Bánkúton a Fehér Sas előtt lehet parkolni:  N 48° 5,870' E 20° 28,900' 880 m [GCtavm+Bk-Parkolo], és innen is egyszerűen az országos kéket lehet követni a ládáig.
A falvak elérhetők busszal is, Bélapátfalva és Szilvásvárad vonattal is. Bánkúthoz legközelebb Ómassára visz miskolci helyijárat.
Fokozottan védett terület! A láda (4 dl-es, 6x10x13 cm-es, négyfüles műanyag doboz) a szabályoknak megfelelően közvetlenül a jelzett út mellett található. Ahol az országos kék a barlang alatt keresztezi a Cserepes-kő gerincét, egy kis fa mindkét oldalán kék jelzést látsz. A láda ettől a fától 3 méterre, felfelé, a barlang irányában van, egy lapos szikla alatt, egy 20-30 cm-es lapos kő mögött. A közelben mindenhol sziklák vannak, hó alatt pedig még kevesebb látszik, ezért írom le ilyen pontosan a helyet.
A ládát takaró lapos követ ugyanúgy tedd vissza! Ne tedd rá a dobozra, mert akkor eltörik, és gondosan igazítsad vissza, mert különben a doboz látszana az útról!

Cserepes-kői barlangszállás
A barlangszállás Magyarország legrégebbi turisztikai célú lakóbarlangja, közvetlenül az országos kék jelzés mellett (pecsételőhely). A 6 m hosszú, 7 m széles és 2,5 m magas barlang karni, felső ladin kori mészkőben alakult ki. A barlang nyitott száját egy kis deszkafal és egy ajtó zárja le. A barlangban két nagyobb priccs, polcok és egy dobkályha található, melynek kéménye a barlang tetejének egyik repedésén bújik ki. Egész évben bárki számára, ingyen használható és szabadon látogatható. (forrás: Wikipédia)
A barlangszállásnak saját weboldala van, ahol további információk olvashatók. Ha nagyobb társaság készül ott éjszakázni, akkor ezt a fórumban lehet egyeztetni. Szerepel a POI adatbázisban is.

Éjszakázás a barlangban
A ládarejtést összekötöttem negyedik itt töltött éjszakámmal. (Először 1981. május 17-én éjszakáztam itt, egyedül, de szép, meleg időben. Másodszor 1993. december 4-én, nagyobb társasággal, a harmadikról pedig lejjebb írok majd.) A részleteket azért írom le, hogy kedvet csináljak egy ilyen kalandhoz.
Felszerelésnek egy melegebb hálózsákot, egy vékony, összehajtható izoliert, egy nagyobb leteríthető fóliát, bőséges innivalót (forrás nincs sehol a közelben!), némi ennivalót, gyertyát, gyufát (és persze fejlámpát, GPS-t - de ezeket mindig) csomagoltam be a hátizsákomba.
Későn indultam otthonról, így éppen eltakarták a felhők a Napot, amikor déli egy órakor elindultam Szilvásváradról. A Szalajka-völgyön át az Istállós-kő felé mentem a Szilvási-kőre (a Bükk legmagasabb csúcsára). Lent sár volt, az Istállós-kő csúcsa alatt jelentek csak meg kisebb-nagyobb hófoltok. De mire oda felértem, már egész sötét lett a vastag felhőktől és a leereszkedő ködtől - pedig még csak fél három volt. A Szilvási-kőnél aztán felerősödött a szél, és elkezdett havazni. A szemüvegem bepárásodott, és amikor megtöröltem, kiesett az egyik lencséje (megtaláltam, de ott nem tudtam visszarakni). A köd is sűrűsödött, és egyre sötétebb lett, pedig még mindig csak fél 4 volt. Az ösvények egyáltalán nem látszottak a vastagodó friss hótól, így a GPS-re hagyatkozva, szinte vakon mentem a cél felé. Már csak 25 métert jelzett a műszer, amikor végre megláttam az ismerős helyet.
Az ajtót kinyitva a barlang (relatív) melege, védettsége fogadott. A bekészített apró gallyakból gyorsan tüzet raktam a dobkályhába, hogy minél hamarabb tényleg meleg legyen. (Ha itt alszol, te is mindig készíts be fát az utánad érkezőnek!) Mielőtt teljesen sötét lett kint, kerestem még vastagabb száraz faágakat, amelyeket aztán fel lehetett fűrészelni (fűrész van!). Mire kint teljesen sötét lett, kezdtem otthonosan berendezkedni. Azt gondoltam, most már biztosan nem jön senki, egyedül leszek.
Ekkor érkezett meg Berci, aki már egy jó hete kéktúrázott, és véletlenül épp ugyanezen a napon ért ide, mint én. Hamar összebarátkoztunk, elosztottuk a két nagy priccset, és nekiláttunk vacsorázni. Szervezni se lehetett volna jobban: ő unicumot, én sört hoztam ... Közben kint szakadt a hó, bent viszont egyre melegebb lett (30 fok volt a csúcs, de hajnalra is csak 13 fokig ment le a benti hőmérséklet, pedig éjjel már nem fűtöttünk).
Aztán éjjel 10 óra tájban elállt a havazás, kitisztult az ég, feljött a még alig fogyó Hold. Gyönyörű, havas erdő, a fák közt kilátás a Tar-kőre, messze lent Felsőtárkány fényei.
Reggel szikrázó napsütés. Kiderült, hogy egy harmadik lakója is volt a barlangnak: az egyik nápolyit közvetlen mellettem rágta meg valami kis állat (a mocorgását hallottuk, de nem láttuk). Berci ment tovább Szarvaskő felé, én pedig egy kicsit élveztem még az egyedüllétet. Fényképeztem, pontosítottam a koordinátákat, és utána indultam el, 10 cm friss hóban, napsütésben: Őserdő - Tar-kő - Zsidó-rét - Köröslyuk-barlang - újra a Szilvási-kő - Gerenna-vár - Szilvásvárad.

A vérmedve legendája
A harmadik éjszakám a barlangban 1994. április 3-án, 35 éves születésnapomon volt. Egy április 1-jei tájfutóverseny után tizedikes gimnáziumi tanítványaimmal kirándultunk fel a Bükk-fennsíkra. Esőben vertünk sátrat, de reggel már 10 cm hóra ébredtünk (furán sötét volt a sátorban a hótakarótól). Átfagyva, átázva határoztuk el, hogy a következő éjszakát itt, a meleg barlangban töltjük.
A vidám társaságban az éjszaka beszűrődő neszei, a kinti sötétség, a barlang hangulata ihlette a vérmedve történetét. Reggel aztán kiderült, hogy az éjszakai zajok okozói inkább csak (vér)őzek, (vér)rókák, (vér)sündisznók voltak. De a név megmaradt, és két év múlva Vérmedvék néven nyertük meg a Babits Mihály Gimnázium négynapos túlélőversenyét.
De lehet, hogy egyszer ez a legenda is valósággá válik: a Szalajka-völgy elején tábla okítja a kirándulókat, mit kell tenni, ha medvével találkoznak. Bizony, megjelentek a Bükkben is a medvék!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (48 db): környezet: 4.87 rejtés: 4.72 web: 4.86 átlag: 4.82

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Rudi Team 2020.02.15 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

VP 2020.02.13 13:30 - Egyéb
Ládaellenőrzés: a rejtek és a láda bő két év után is ép. A logbookban a bejegyzések már a végéhez közelednek (erre nem gondoltam, és nem hoztam másikat), de menet közben sok üres lap kimaradt, így lehet oda logolni. :-)

Most nem itt aludtam, hanem - ahogy tavaly elterveztem - a közeli Toldi-kunyhóban.

Felsőtárkány - Napsugár pihenő - Pes-kő-ház - Pes-kő - Cserepes-kői barlangszállás - Sima-kő - Tar-kő - Toldi-kunyhó (éjszakázás) - Vörös-kői forrás - Stimetz-ház - Felsőtárkány kirándulás.

Cserepes-kőToldi-kunyhó
Brinden 2019.12.09 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

GRegina 2019.12.09 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Na, egyszer már volt egy kis köd nélküli rész. Itt megint köd van. Itt hagytam a kő cipőm, légyszi ne vigye el senki. Még kelleni fog :D [Geoládák v3.1.2]

Csdnr 2019.11.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

kofinandi 2019.11.17 08:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

petiba 2019.11.16 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Eötvös kéktúra...

Balazsl02 2019.11.16 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pinter_ur 2019.11.16 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

azimee 2019.11.03 09:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

csaba159 2019.10.26 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

mazsola069 2019.10.26 15:54 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. ???? [g:hu 1.6.4]

kicsiogre 2019.10.26 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kisember 2019.10.26 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

SandorCsaba 2019.10.26 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GYEZegzug 2019.10.26 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Kemény kirándulás, Csabi tartotta a lelket bennem. Minden példás, jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

dobozipatikus 2019.10.26 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Ez volt az utolsó olyan láda ami a Bükk Felsőtárkany körüli részen volt. Szuper a hely a megközelítést csak elszántaknak ajánlom. Amikor már 3 km-t mentünk jottem rá hogy a GPS a kocsiban maradt. Példás a rejtés, sok rejtőnek ajánlom példaként. Az út mellett jól rejtve , de kis odafigyeléssel könnyen megtalálható . Javaslom hogy a barlangban egy pótjelszót jó lenne elhelyezni , arra az esetre ha a láda eltűnne. Aki a Hereg rét felől közelít 6,8 km alatt megtalálja a ládát! Köszönöm GyeZegzugnak Es Sandor Csabanak hogy velem tartottak!

CC566376-0EB1-4F60-BFCB-D952D0C8B7960BCAE1C0-3A89-4F80-9A90-13536D3D2FC7
asb 2019.10.20 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hooch-Csi&Vi 2019.10.12 20:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget! Hooch-Csi&Vi&Flo [g:hu 1.6.4]

lovagias 2019.10.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fehérkút 2019.10.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!közös találat Lovagiassal! [Geoládák v2.2.5]

medusa 2019.09.29 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nmárti 2019.09.06 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Köszönöm a rejtést részletek később.

beczhyke 2019.08.24 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gábor75 2019.08.24 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Liberty 2019.08.24 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
A Geovándor túra alkalmával a GCABC után kerestük fel a barlangot. Különleges és érdekes hely az összkomfortos barlang. Útközben hatalmas pöfeteg gombát láttunk, a tenyérben nem is fért el. Indulunk tovább a Pes-kőre, a kizárólag a túránk idejére felélesztett ős láda helyszínére. A mai nap túrájával, a Bakony után meg van a második Geovándor hűtőmágnesem :) Köszönet a rejtésért és Kitkat-nak a túra szervezéséért.

Szilvásvárad címereA Geovándor csapatunk, a képről Gábor75 hiányzik, ő készítette a képet
zalajaro 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam
GeoVándortúra alkalmával.
Az óriás pöfetegből finom rántott gomba kerekedett.

tabletta 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

pappcsalád 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

GAMANO 2019.08.24 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sherpa 2019.08.24 12:34 - Megtaláltam
Geovándor túra közben

kitkat0123 2019.08.24 12:34 - Megtaláltam
GeoVándor túra során itt jártunk és közösen megkerestük a ládát. Köszi a rejtést!

R-Gyu 2019.08.24 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Robogo 2019.08.24 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kia71 2019.08.24 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Paleo.team 2019.08.24 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

R.Guszty 2019.08.24 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Geovándor túra alatti csapatos megtalálás. Kösz a rejtést!

sogor36 2019.08.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.00
Köszi a rejtést.

fa-peti 2019.08.24 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

ErdőCsöndje 2019.08.22 13:01 - Megtaláltam
Kirándulás a fennsíkon a nagyobb gyerekekkel. Köszönjük!

macikupac 2019.08.19 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.51
Bánkút-Bélapátfalva OKT 1.

A sok mai résztalálat (GCB900 pontjai) után végre egy rendes is. Ha sokszor nem is, de pár alkalommal már biztosan jártam itt. Én maximálisan megértem a nomád körülmények iránti rajongást, valamennyi bennem is van, ezzel együtt is kissé bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy szeretnék-e itt aludni. Nyilván van előnye a sátorhoz képest, de aki itt alszik, annál jóeséllyel van az is. A mai túrán itt pihentünk egy hosszabbat, hogy a még előttünk álló útra is maradjon erő a lányok lábaiban. Öcsipók medvém jött ma.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
gezhorva 2019.08.18 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

davsza 2019.08.09 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Orika 2019.08.05 15:06 - Megtaláltam
Köszönöm!

Maratonos Maci 2019.07.10 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Napvirággal ...

napvirág 2019.07.10 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni.

DSCN6637DSCN6638
DSCN6639DSCN6641
forgo02 2019.06.28 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Crox 2019.06.26 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mike andros 2019.06.10 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

womp 2019.06.08 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

remekkelek 2019.06.02 05:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2019.06.01 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
OKT közben.
Egyik legjobb honlap a GC-hu-n. :-)

/Quatermain/

mézespuszedli 2019.06.01 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Ok

erdei csiperke 2019.06.01 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Ok. A barlangban aludtunk. Eléggé be volt ázva, a kályha nagy kincs. Papírt vigyetek magatokkal, nagy kincs a begyújtásnál.

Mary Lou 2019.05.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk.
Bélapátfalváról a Szilvási kőre.
Szép tavaszi időben.
Köszönjük !

noattila 2019.05.18 07:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

skiccpausz 2019.05.17 16:34 - Megtaláltam
MTSZ csapatépítő közben meglelve.

-6-1
-2-3
-5-4
-7-8
-9-10
bertokzsolt 2019.05.11 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

A2M 2019.05.08 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Évi&Zoli 2019.05.08 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Csodálatos két nap a Bükkben az OKT kék szalagján. Ma a "Kövek-napja volt" GCBELK, GCORK, GCTark, GC3KO, de közben a vérmedvét is felkerestük. Üres volt a barlangja. Köszönjük!

IMG_20190508_124707IMG_20190508_124806
IMG_20190508_124824IMG_20190508_124907
IMG_20190508_125403 
Tom B. Sharp 2019.05.03 12:23 - Megtaláltam
A Toldi-kunyhóval holtversenyben a legizgalmasabb hegyi szálláshely errefelé :) Rég jártam erre, jó volt visszatérni. [Geoládák v2.2.5]

Luca007 2019.05.02 13:45 - Megtaláltam
ötletes, jó hely,
de azért örülök, hogy nem itt szálltunk meg!
(vittünk is ajándék tűzifát!)

izsolt 2019.05.02 13:45 - Megtaláltam
OKT Szarvaskő - Putnok között

FyG 2019.04.22 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

attbuda 2019.04.21 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

tivi2007 2019.04.13 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Ok.

ésKata 2019.04.13 11:20 - Megtaláltam
Az ötfős lelkes kiscsapatot a csöpörgős idő nem rettentette vissza. Remek helyet kerestünk fel, köszönet érte. Eléggé füst szag volt a barlangban, tán alhatott is ott valaki az éjjel. Volt friss hagyma és alma, ez is erre utalt.

Zergi 2019.04.13 11:20 - Megtaláltam
Fogtam!
Hú de jó rég jártam erre! Jó hely, jó rejtés.
Bélapátfalva, a Lak-tó felől az Őr-kő érintésével jöttünk és a Szilvási-kőre mentünk fel innen.

IMG_7684IMG_7685
IMG_7686IMG_7687
IMG_7688IMG_7689
IMG_7691IMG_7692
IMG_7693IMG_7694
VP 2019.04.02 12:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés egy gyönyörű születésnapi ajándék kirándulás közben Milával. Most látom először hó nélkül a ládát. :-)
Varróház - Garasos-kő-völgy - Cserepes-kői-barlang - Vörös-kő - Őserdő - Zsidó-rét - Három-kő - Imó-kő - Samassa-ház - Stimetz-ház - Varróház 28 km-es út ráérősen, nézelődve, gyönyörű koranyári időben. A fák még alig kezdenek éledni, de rengeteg a virág, és minden a somtól sárgállik. (A nagy szárazság miatt viszont a karsztforrásokból nem jön víz, és a fennsík borókásai is elég hervatagok.)

Cserepes-kő
Vörös-kő
Imó-kő
Antissimo 2019.03.16 13:45 - Megtaláltam
Megvan! Aludtunk már itt, ezúttal nem.

htibi80 2019.03.15 13:45 - Megtaláltam
Bigyuék segítségével Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bigyu 2019.03.15 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

matrixmusic 2019.03.02 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Ok, szuper volt

pliptai 2019.02.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Általános iskolás kormomban jó néhányszor jártam itt, akkoriban még nem jártak erre vérmedvék! Most sem találkoztam eggyel sem! A barlangon nem volt sok fejlesztés azóta sem, talán a lexan ajtó az egyetlen innováció! Az idő csodás volt, végig szikrázóan sütött a nap! Köszönet a rejtésért!

DSCN7790DSCN7811
Nikicsu 2019.02.17 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.1x]

geooszi 2019.01.26 10:20 - Megtaláltam
35 km-es túra a Bükk NY-i oldalán a GCLALO-GCBELK-GCORK-GCTAVM-GCTARK-GC3KO-GCKOLY-GCABC-GCGEREGCMKT és a GCSZVD ládák érintésével. Szép helyek, jó idő, de a téli körülmények és a túra végén már a sötétség is megnehezítették a haladást és a keresgélést. Köszönöm a sok szép hely bemutatását!

WP_20190126_023WP_20190126_025
WP_20190126_026 
VP 2019.01.20 13:30 - Egyéb
Ottalvással egybekötött ládaellenőrzés. :-)
Vasárnap havazásban indultunk Felsőtárkányról, a fennsíkon már elértük a felhőt. Felmentünk azért az Őr-kőre és a Pes-kőre, így kilátás nélkül is szépek voltak a friss hóval betakart csúcsok.
Hamar odaéertünk a barlanghoz, befűtés és ládaellenőrzés után volt időnk egy jó nagy fagyűjtésre és favágásra.
A barlangban a fekhelyek hiányzó, törött deszkáit valaki pótolta, a vaskályha továbbra is tökéletes (a begyújtás után kicsivel már egyáltalán nem füstöl), így ideállis szálláskörülmények vannak. Mi négyen mentünk, kicsivel később még érkezett egy magányos kiránduló, de így öten is nagyon kényelmesen elfértünk. A pele most nem jelentkezett (pedig vittem neki olyan nápolyit, amit múltkor megkóstolt).
Este kezdett kitisztulni az idő, így hajnalban 5 előtt keltünk, és megnéztük a teljes holdfogyatkozást. Közben a keleti égen fényesen ragyogott egymás közelében a Vénusz és a Jupiter. Mire megfőztük a teát, már kezdett derengeni, a napfelkeltét már elindulás után, a szomszédos, szép kilátású, meredek rétről láttuk.
Hétfőn végig gyönyörű napos idő volt, szikrázott a frissen esett hó. Az Őserdő után a Tar-kőn reggeliztünk, aztán tettünk egy kört a hatalmas, mély szűzhóval befedett Zsidó-rét felé. Lefelé megkerestük a GCTELJ-t, megnéztük a Toldi-kunyhót (ott is lehetne egyszer éjszakázni!), a mozgó elrejtése után pedig a Stimecz-ház felé mentünk le Felsőtárkányra.

Nagy, teljesen kiszáradt fa
A csapat
Napkelte
Őserdő
Tar-kő
Zsidó-rét
Toldi-kunyhóStimecz-ház, kisvasút végállomás
Lacipap 2018.12.30 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Nekem tetszett!
Egy baráti társasággal, Bélapátfalváról indulva kerestem meg ezt a ládát.
A hely ismerős, de nagyon! Fiatal koromban jó néhányszor éjjszakáztam itt!

Ancs 2018.12.08 13:36 - Megtaláltam
Nemzeti Parkos túra során elkövetve.
Kis pihenőt tartottunk a barlangszállásnál, ahol már a kéktúra bejárása során is volt szerencsém szusszanni egyet. Már akkor is tetszett a hely, meg a Tar-kő felé lévő kilátópont is megfogott. Most hömpölyögtek alattunk a felhők. Csodaszép!
Köszi

20181208_132409_HDR20181208_132418
20181208_13244020181208_132444
20181208_13335420181208_134527_HDR
20181208_134917_HDR20181208_135026_HDR
ChefBogi 2018.12.08 13:34 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Thimmyke 2018.11.17 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

vakond87 2018.11.04 07:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Még tegnap este láttam, hogy két mozgó láda (GCTELJ és GCTREK) olyan jó helyen van kirejtve, hogy egy 24km-es gyalogtúrával begyűjthetem a fennsík számomra még két szűz ládáját a GCTAVM és GCABC geoládákat is. Mivel ma délután megyünk vissza Tárnokra, így adta magát, hogy hajnalban keljek, de a másik korlátozó tényező a napkelte volt, végül az 05:30-as start mellett döntöttem.

Az autót Felsőtárkányban az Egeres-völgyi kisvasút megállóban hagytam, innen a Piros sáv jelzésen jutottam el a Pes-kő házig. A Pes-kő háztól torony iránt felkapaszkodtam a Pes-kő aljához vezető gerinchez, majd a Zöld négyszög és a Kék sáv jelzések találkozásánál tértem vissza a turistautakra. Innen már nem volt messze a Cserepes-kői barlangszállás. Köszönöm a rejtést!

nimka 2018.11.01 14:29 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.6.0]

Tar család 2018.11.01 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam!

MarciMilánBálint 2018.11.01 12:39 - Megtaláltam
A túra egyik meglepetés-ládája. Nem néztem meg előre, hol lesznek rejtések, így nagyon megörültem a találatnak - köszönjük!

Hecsa 2018.11.01 11:18 - Megtaláltam
Megvan, Kéktúrázás közben.

MSS 2018.10.22 23:59 - Megtaláltam
meglett

Joanne 2018.10.01 12:31 - Megtaláltam
Ok

IMG_20181001_120828 
bakfitty25 2018.09.30 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jól el volt dugva. :-) [g:hu 1.5.4]

sanzi89 2018.09.29 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Puszkany 2018.09.19 15:47 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

kupec 2018.09.16 13:12 - Megtaláltam
Ismerem a helyet vagy 30 éve, legutóbb tavasszal jártam erre, de jó volt újra eljönni.

qtatom 2018.09.01 14:15 - Megtaláltam
megtaláltuk [g:hu 1.5.4]

valti 2018.08.25 16:20 - Megtaláltam
OK. :-) [g:hu 1.5.4]

dendeocse 2018.08.18 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megvan.

Szeszilvi 2018.08.14 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Vérmedvével nem találkoztunk, nagyon jo a rejtekhely :) [Geoládák v2.2.4]

Samatranlom 2018.08.01 19:43 - Megtaláltam
Már többször is aludtam itt, sok emlékfűz ide...! Köszi a rejtést!

Fekete Ákos 2018.08.01 18:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

Vándor-ló 2018.07.16 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Medvével nam találkoztunk, de a Három-kő és Olasz-kapu környékén málnával bőven.
Köszönjük a rejtést!

vaterlo 2018.07.14 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
OKT közben becserkészett láda. Köszi a rejtést.

becko 2018.07.09 07:39 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.5.4]
A Hereg-rétről indulva egy 28km-es túra 1. állomása, tovább GCABC, Olasz-kapu, Bánkút, Háromkő keleti szirt, Zerge-szikla útvonalon.

P1020176P1020169
Berián 2018.07.07 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Cseliboy 2018.07.07 13:03 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Szép hely! :)

Zéboy 2018.07.07 13:03 - Megtaláltam
Találkozás a vér medvével és Sirlessel, vagyis épp rajtakaptuk a ládázáson.
Ugyancsak az az utvonal csak visszafelé.
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó20180707_130640
20180707_13124220180707_131231
20180707_132111 
SirLes 2018.07.07 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.53
Marcival kerestem meg a luxus bivak helyet, egy kis körtúra keretében.
Felhős, gyakran kicsit esős időben gyalogoltunk, de sokkal jobban örültem ennek az időnek, mintha a 30+ fok lett volna.
A ládánál Zéboy csapatával találkoztunk, majd együtt kerestük fel a barlangot.
Találtunk óriás pöfeteget is, két kisebbet elhoztunk, mert csak azok fértek be a hátizsákba.
Mint mindig, most is élvezet volt a Bükkbe túrázni.

P1280889P1280890
Zéboy csapataP1280893
P1280897P1280899
P1280900 
gigoca 2018.07.02 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk, köszönjük.

westmark 2018.06.02 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Tuulikki 2018.05.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Még februárban, miután az utolsó hómaradványok is elolvadtak az otthoni hegyoldalban, útnak indultunk, hogy felfedezzük a Bükk rejtett kincseit. Ott az időjárás azonban kicsit mást tartogatott. Vastag hólepel takart mindent, minden ládát is, az éjszaka erre még vastagabb réteg rakódott le. E helyen hiába ástunk hosszú időn keresztül, sötétedéskor és reggel is, a láda nem lett meg. Most azonban szinte szembejött, hó nélkül nem volt nehéz.

szulez 2018.05.27 12:50 - Megtaláltam
Az Őr-kőtől siettünk át a Cserepes-kői barlanghoz, mert a közelgő vihar még jobban sietett felénk. Egy enyhe zuhanyzással megúsztuk a vihart. A barlangban elköltöttük ebédünket és kölcsönös érdeklődéssel figyeltük egymást a barlangot sajátjának tartó pelével.
A vihar elmúltával megkerestük a ládát és elindultunk Felsőtárkány felé. De sajnos a jelszó nem került rögzítésre, csak a ládában lévő naplóba jegyeztük be a megtalálást. Szeretnénk kérni a megtalálás elbírálását!
Köszönjük!
Zoli, Barnabás, Zsolt

[Jóváhagyta: VP, 2018.07.07 06:18]

42
3 
johnnycache 2018.05.23 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Köszönöm az élményt! :-)

streng 2018.05.13 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

lelcache 2018.05.13 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2018.05.13 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
A verseny másnapján tettünk egy 20km-es túrát lelcache, Eszter és a gyerekek társaságában.

A Bélkő és az Őr-kő irányából jöttünk el ide. A leírást előre nem olvastam, így a bivakhely meglepetés volt. Nagyszerű hely. Egyszer télen kipróbálnám :)

AnCsaTappancs 2018.05.12 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 
MoMaszter 2018.05.10 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
A bivakbarlang klasszikus, a legtöbb túrázó hallott már róla, a szerencsés (spártai) kevesek éjszakáztak is már itt. :)

Talajszintre (fa tövébe, kő alá) kirakott ládákra sohasem adok 4 pontot a rejtésre, de itt olyan gondosan és pontosan volt meghatározva a leírásban a geoláda helye, hogy GPS nélkül simán odavezetett, így most kivételt teszek.

Köszönjük!

jutics 2018.05.03 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Bükk túránk harmadik ládája. Érdekes hely, de én inkább a szabadban éjszakáznék mint bent a barlangban. Bár ha a vérmedvére gondolok.... :) Köszi a rejtést!

IMG_20180503_135557IMG_20180503_135618
IMG_20180503_134946IMG_20180503_135449
IMG_20180503_134412 
Hegedüs Zsuzsa 2018.05.03 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Istállós kő felől, tovább Őr-kő felé.
A második OKT könyv első pecsétje.
Köszönöm a rejtést.

IMG_20180503_141632IMG_20180503_141708
IMG_20180503_141729IMG_20180503_141912
Hey-ho 2018.05.01 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

rudi12 2018.04.30 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
JÓ HELY !

Kobe24 2018.04.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A hosszúhétvégét a Napsugár Pihenőházban töltöttük,onnan indítottuk a túránkat.Szép időben sétáltunk fel Őr-kő rétre,majd onnan vettük az irányt a láda felé.Szép hely,volt már szerencsém itt megszállni!Köszi a rejtést! :) [g:hu 1.5.4]

Discover 2018.04.23 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Bélapátfalva, Szomjas Csuka Csárdától egy remekül sikerült 21,5km körtúrával és 950m szinttel. Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC2888_DSC2894
_DSC2901_DSC2902
_DSC2903_DSC2904
_DSC2905_DSC2909
_DSC2910_DSC2911
_DSC2912_DSC2917
_DSC2920 
anettx 2018.04.21 14:35 - Megtaláltam
TFTC!
Felsőtárkányból egy fantasztikus élménydús túra során jutottam el ide, a Vöröskő-forrástól extrém terepen a völgyben kúszva, mászva kidőlt fákon, köveken, sziklákon keresztül.
Hihetetlen vadregényes itt ez a rész - Salabasina árok rajongóknak kötelező terep:)
A barlang és környezetének is különleges hangulata van, nagyon tetszett.
Mindemellett egy jó rejteket és példás ládaoldalt is kapunk.

gctavm-DSC03391gctavm-DSC03421
gctavm-DSC03407gctavm-DSC03423
ha2 2018.04.21 14:35 - Megtaláltam
Már sokszor jártam itt, most elöször geoládakeresés miatt. Anettal megküzdöttünk a panorámáért. Vöröskő-forrástól jöttünk fel a Cserepes-kő-lápa meredek völgyében, a kidőlt fákat kerülgetve. A barlanghoz közeledve már láttunk egy kessert, aki a sziklák között keresgélt.

ludens 2018.04.20 14:55 - Megtaláltam
Bélapátfalva, Bánkút közti kéktúránkon esett útba.Szerencsére a vérmedvéről csak utólag olvastam. :)
Kösz!

totzoli65 2018.04.20 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Jevica és Gyuszi 2018.04.20 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

moli_gyuri 2018.04.16 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
20 fős kis csapatunkkal jártuk a köveket: Őrkő,Peskő,Cserepeskő,Tarkő,Háromkő.
Míg a csapat ebédjét fogyasztotta, mi ketten megkerestük a ládát.
Most is csodálatos a környezet.
Köszi a rejtést
Cilu&Gyurkoo
Mazsom

20180416_13061320180416_132243
20180416_13382720180416_134708
20180416_14022020180416_140226
20180416_14031320180416_140648
20180416_131507 
alucifer 2018.04.15 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


-------------------------------------------------------------

Lelkes barlangászokkal találkoztunk,
akik éppen felújították a menedéket.

20180415_10214820180415_115114
20180415_11544820180415_120120
20180415_12021220180415_130742
capsula01 2018.04.08 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

ViziKaktusz 2018.04.08 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Lempike és Sándor 2018.04.08 13:10 - Megtaláltam
Bánkútról mentünk szikrázó napsütésben. Nagyon jó kirándulás volt, útközben sok virágot láttunk. A ládát gyorsan megtaláltuk, jó a leírás és a rejtés. A barlang "érdekes" volt. Csak végszükség esetén vennénk igénybe. Köszönjük a rejtést!

Haki 2018.03.30 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, OKTn jöttünk. Sajnos elég sok itt a szemét, szörnyű, hogy az emberek ennyire igénytelenek.

kissss 2018.02.04 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönöm, remek rejtés és ládaoldal!

13 2018.01.20 14:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

N.Zs. 2018.01.20 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
VÉRPROFI ládaoldal! Tulajdonképp az keltette fel leginkább az érdeklődésemet. Nagyon tetszik az évtizedekre visszanyúló személyes hangvétel. Fényképek 1993, 1994 és 2012-ből. Ez a ládaoldal lehetne a minta.
A villáskulcsos "negatív" jelzés mellé kellene fejleszteni egy piros pontos pozitív jelölőt is. Ez lenne az egyik ládaoldal, ami szerintem megkapná.

Szilvásváradon parkoltunk. Először a forráspontos sorozat 3. tagját kerestük meg, annak is a 2. pontját, mert a látványos terület a jó idő, és jó levegő megbolondított és az első pontot elfelejtettem megkeresni. :-)
A tó szélétől induló régi Zöld háromszög -ön másztunk föl szűz hóban. Útba ejtettük az Ősember-Barlangot is. Az Istállós-kőhöz érve láttuk a figyelmeztető kiírást, miszerint a Zöld háromszög járhatatlan és veszélyes. Ez lent nem derült ki, felérve pedig rácáfoltunk. :-) Útközben a remek idő egyre borultabbá vált és havazni kezdett. A csúcson Strombus-szal és Péter60-nal találkoztunk. Az út további részét közösen tettük meg. Zöld háromszög , Zöld sáv , majd Kék sáv úton. Olyan jókat beszélgettünk útközben, hogy háromszor kellett keresztülvágnunk az erdőn, hogy a helyes útra térjünk.
A sziklás mező mellett vezető ösvény lett a mai kedvenc területem, főleg, hogy éppen misztikus köd borította.
A szálláshelyből füstös meleg áradt. Itt ebédeltünk, majd a Zöld négyszög Zöld sáv -on mentünk vissza az autóhoz. Mire leértünk beesteledett. A mai kör 23 mk volt 890 méter szintemelkedéssel. Reggel 9-kor indultunk és du. 5-re értünk vissza. Majdnem 6 órát töltöttünk mozgással és kettőt álltunk.

BÜKK 075BÜKK 076
BÜKK 077BÜKK 078
BÜKK 080BÜKK 083
BÜKK 084BÜKK 088
BÜKK 089BÜKK 091
BÜKK 093BÜKK 105
Strombus 2018.01.20 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Mi nem a vérmedvével, hanem a N.Zs.-ékkel találkoztunk és nem is itt, hanem már a Szilvási-kőnél és onnan együtt folytattunk utunkat ide, majd vissza Szilvásváradra, ahol a parkolóban nagy nevetés közepette búcsúztunk el egymástól, immár sötétben, a kocsikat nehezen megtalálva.

A néhány centis hó ellenére a láda hamar meglett, bár nem olvastuk el a segítséget és a rejtek is nagyon jó, a takaró kő szépen beillik a többi közé. Azonban a pontos koordináták és a kesserösztön elégségesnek bizonyultak az örömteli találathoz. Köszönjük ennek a nagyon érdekes helynek a bemutatását, élmény volt a helyszín, sosem láttam még ilyen (majdnem) összkomfortos barlangot. Élmény volt a ládaoldal is. Jófej osztályfőnök lehettél, maradandó élmény lehetett a gyerekeknek ez a vérmedvés túra.

A ládába laminált mugli infót tettem.

2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlang közelében NZs és Péter60 GCtavm2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlangnál Péter GCtavm
2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlangszállás összkomfort GCtavm2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlangszállás GCtavm
2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlang előtt Anti NZs és Péter60 GCtavm2018 01 20 Bükk Fenyők alatt Anti NZs Péter60
Péter60 2018.01.20 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Rég olvastam ilyen élvezettel ládaoldalt, no meg maga a hely is nagyon ütős.
Kösz az invitálást!

picuresnagyur 2018.01.20 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Köszi, szakadó hóban :) pontos rejtés. Ha medve nem is, de vaddisznók jöttek

DSCN0589DSCN0583
DSCN0616DSCN0578
DSCN0605DSCN0597
Attibati 2018.01.14 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Szilvásváradról a Z3 jelzésen másztam fel az Istállos-kőig majd először a Szilvási-kő új ládáját kerestem meg. Útközben kétszer is találkoztam Zsu-val és Mikulással, a Barlangszállás ládáját már együtt kerestük meg. Nem is volt olyan egyszerű: sok a környéken a segítségül feltöltött fényképen láthatóhoz hasonló kő. Végül Zsu bukkant a rejtekhelyre. A megtalálás után megnéztük a barlangszállást, még meleg volt bent, valószínűleg éjjel használták. Talán öreg vagyok már, de nekem nem lenne kedvem itt tölteni egy éjszakát. A barlangvizit után elváltam Mikuláséktól és a Z jelzésen visszaereszkedtem a Szalajka-völgybe.

Zsu. 2018.01.14 12:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.01.14 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.64
Egy gyönyörű téli túrát álmodtam meg magunknak, kedvenc hegységemben, a Bükkben. Eredetileg szombaton szerettünk volna jönni, de az időjárás előrejelzést elnézve: szombat borult, esős, vasárnapra meg derült, szép, napos időt mondtak, így áttettem vasárnapra a "bevetést". Zsuzsival kettesben érkeztünk Szilvásváradra és már idejövet egyértelmű volt, hogy nem csak napsütés, hanem friss hó is vár majd minket. Szépen felautóztam az Olaszkapu melletti parkolóig. Aznap garantáltan mi voltunk az elsők, mert az utolsó kilométereken nem voltak nyomok. Felérve és kiszállva megborzongtam: hideg volt! :-) Rendesen be kellett öltözni, pedig nem fújt a szél sem. Szűz hóban indultunk el a Szilvási-kő irányába, kezdetben jelzett, majd jelzetlen utakon (Fakút-lápa. Fakút-nyak). Nagy élmény volt a háborítatlan, csendes erdőben haladni. Kezdetben még vadak nyomai sem látszódtak a friss porhóban. A GCABC láda logolása után elindultunk szépen a Bükk azon csúcsa felé, amit anno a legmagasabbként tartottunk számon, az Istállós-kőre. Ekkor egy ismerős alak közeledett, akiben Attibatit fedeztük fel :-) Köszöntöttük egymást, váltottunk pár szót, majd mindenki ment a "dolgára"... aztán a Z jelzésen haladva a Nagy-Kopasz előtt kerültünk olyan közelségbe Attibatihoz, hogy kiáltással jelezzünk, hogy talán inkább kiránduljunk együtt egy szakaszon :-) Így hármasban sétálgattunk, beszélgetve, amíg elértük a K jelzést, ahol balra fordultunk kihagyva a Pes-kő-kapu kilátópontot. Nem fáj ez annyira, mivel tavaly kétszer is jártam ezen az úton, így frissek az emlékeim. Az egyik ilyen alkalom a Kéktúra bükki szakaszának teljesítése volt, így a barlangnál már pecsételtem. Akkor is hiányoltam innen a ládát. Szeretem ezt a kis köves kanyargós ösvényként. A helyszínre érkezve, ládakeresésre adtuk fejünket, de pár percig teljesen eredménytelen volt a kutakodás, a hó sokat rontott az esélyeinken, a rejtek pedig nem bizonyult annyira jellegzetesnek, hogy gyors találatot könyveljünk el. Kicsit olyan "retro" érzésem volt, amikor egy területet szisztematikusan kellett bejárni, hogy meglegyen a doboz. Ez végülis egy keresős játék, úgyhogy annak részeként tekintek rá. "Természetesen" ezt is Zsuzsi találta meg. Ennyit a négyezer megtalálás kapcsán gyűjtött ún. "tapasztalatról". Porhintés az egész :-)
A barlangba is betértünk kicsit, de olyan füstszag volt, hogy sokáig nem volt kedvünk ott időzni a "szmogban", itt aludni meg pláne egyikünknek sem jött meg a kedve. Ha úgy hozná a sors, hogy itt kellene éjszakáznom, inkább kint egy szikla oldalában, szélvédett helyen bivakolva húznám meg magam. Vitathatatlan azonban ennek a barlangnak a turisztikai jelentősége, érdekessége és a környék szépsége! Attibatitól búcsút véve, a kéken haladtunk tovább Az Őserdőig (fantasztikus kilátás mellett elhaladva), ahol megálltunk átgondolni a terveinket: a) Eredeti terv: tovább a Tar-kőre, majd onnan le a Zsidó-rétre és vissza az Olaszkapuhoz, vagy b) a Zöldön vissza egyenesen az Olaszkapuhoz. Végül egy egerszalóki fürdőzés gondolata, valamint az idő előrehaladottsága miatt az utóbbi mellett voksoltunk, de ez csak egy hajszálon múlott... Valamit megérezhettem, mert döntésünk végül helyesnek bizonyult: egy mérgelődéstől kíméltem meg magam... ugyanis később észleltem, hogy ha a Tar-kőre mentünk volna, akkor is éppen lemaradunk az itt megjelenő GCFENT-ről, úgy, hogy kb. 10 méterre mentünk volna el mellette. Az a láda csütörtök óta kint van! Kiváncsi lennék hogy mi lehet az oka annak, hogy valaki csak vasárnap délután billenti kereshetőre, miután a hétvégi túrázók szépen levonultak a terepről? Egy szóban leírom a véleményem: trógerség.

VP-nek köszönet a szép ládaoldalért, a rejtésért és az apropóért, hogy újra ide jöhettünk ládát keresni!

Köszönöm a rejtést!
Mikulás

IMG_8251IMG_8252
IMG_8253IMG_8254
IMG_8255IMG_8256
IMG_8257IMG_8260
IMG_8261 
kobcikrajci 2018.01.11 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.58
Ködös túra a Bükkben Szilvásváradtól Felsőtárkányig a fennsíkon keresztül. Eltelt az idő, mire a k jelzésen elértem idáig, kicsit kifáradva a kemény terepen. A rejtek jó, azonnal feltűnt a takaró kő, a visszarejtés is működik, ha mindenki hajlandó majd korrektül csinálni. Sajnos a köd itt magasabbra jött, épp ezen a szinten gomolygott, így csak a barlangot tudtam megszemlélni, ami szerintem szenzációs felszereltségű, a képek nem is igazán adják vissza a hangulatát. Mivel közeledett a sötétedés, még inkább el tudtam képzelni, hogy szükség esetén milyen jól jöhet ez az odú. Most azonban még gyorsan nekivágtam a maradék 8-asnak a z4-el szemben induló szekérúton át, és a végig jól lejtő terepen gyorsan elértem a p- jelzést, bár akkorra már teljesen besötétedett. Némi sárral még megküzdve 2 óra alatt értem a busz végállomásához. Ez is egy emlékezetes nap marad! :)

bohus 2018.01.07 13:05 - Megtaláltam
Első megtalálók:-) Adrienn & Dániel:
Reggeli ébredéskor láttam meg, hogy új láda jelent meg a Bükkben és gondoltuk a feleségemmel, hogy milyen jó lenne elsőként megtalálni. Felsőtárkányból a Varró háztól indulva a Pes kő felé majd útba ejtve a ládát, végül a Stimecz ház irányában lett teljes a körünk. Kb 20 km-es kellemesen fárasztó túra volt. Képet nem csináltunk csak a Pes-kőnél, ugyanis a láda körül sokan voltak gyorsan intéztük a logolást. Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DSCN5588DSCN5596


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.