geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
4345. Találkozás a vérmedvével (GCtavm)
21 (1-20) > >>
Barlangszállás a rejtéskor
Barlangszállás a rejtéskor
Ajtó és pecsételőhely
Ajtó és pecsételőhely
Barlangbelső
Barlangbelső
Dobkályha
Dobkályha
A barlang a láda irányából
A barlang a láda irányából
A láda helye
A láda helye
A rejtek közelről
A rejtek közelről
Kilátás a Tar-kőre
Kilátás a Tar-kőre
Panoráma dél felé
Panoráma dél felé
Panoráma észak felé
Panoráma észak felé
A Cserepes-kő kelet felől
A Cserepes-kő kelet felől
Vigyázz, medvék!
Vigyázz, medvék!
Viselkedési szabályok
Viselkedési szabályok
Egy kevésbé veszélyes barlanglakó nyomai
Egy kevésbé veszélyes barlanglakó nyomai
A fűtés munkával jár (foto: Berci)
A fűtés munkával jár (foto: Berci)
De meg is van az eredménye (foto: Berci)
De meg is van az eredménye (foto: Berci)
Éjjel elállt a havazás (foto: Berci)
Éjjel elállt a havazás (foto: Berci)
Régi képek: születésnapi kirándulás 2012-ben
Régi képek: születésnapi kirándulás 2012-ben
Régi képek: a barlang 1994-ben
Régi képek: a barlang 1994-ben
Régi képek: barlanglakók 1993-ból
Régi képek: barlanglakók 1993-ból

21 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 48° 3,085'
Hosszúság E 20° 26,005'
Magasság: 795 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.01.03 22:00
Megjelenés időpontja: 2018.01.06 22:20
Utolsó lényeges változás: 2018.01.06 22:20
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: VP
Felhasználó: VP
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 11
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


A 4 dl-es műanyag doboz a barlangtól 50 méterre, a mindkét oldalán kék jelzéses vékony fától 3 méterre felfelé, a barlang irányába, egy lapos szikla alatt egy lapos kő takarásában. Lásd a fotót! A ládát takaró lapos követ ugyanúgy tedd vissza, mert különben a doboz látszana az útról!

Megközelítés
A láda a Cserepes-kői-sziklaodúban kialakított barlangszállás  N 48° 3,105' E 20° 25,985' 805 m [GCtavm+Cserepesko] közelében van, közvetlenül az országos kék jelzés mellett. Cserepes-kőre sok irányból fel lehet jutni, a legközelebbi települések, kiindulópontok: Szilvásvárad, Bélapátfalva, Felsőtárkány és Bánkút. Akárhonnan jössz, legalább 8 km-t kell gyalogolnod, és (a bánkúti indulást kivéve) a szint is jelentős.
Szilvásváradon a községházánál szoktam parkolni: ingyenes, biztonságos, és mindig van szabad hely  N 48° 6,240' E 20° 23,325' 345 m [GCtavm+Sz-Parkolo]. Innen indulva válogathatsz a szebbnél-szebb útvonalak között: Szalajka-völgy - Istállóskő felé, a Kopasz-réten át, az Őr-kő-rét érintésével vagy a Gerenna-vár - Olasz-kapu - Szilvási-kő útvonalon. Bármelyiken mész, a végén az országos kékbe csatlakozol, amely elvezet a ládáig.
Bélapátfalváról nagyon egyszerű a navigálás, mert végig az országos kéken lehet menni. A városban itt van egy parkoló, ami mellett elmegy a jelzés:  N 48° 3,215' E 20° 20,970' 320 m [GCtavm+Bf-Parkolo], de erről nincs személyes tapasztalatom.
Felsőtárkányról érdemes kimenni a Varróházig, és ott parkolni:  N 47° 59,785' E 20° 26,185' 265 m [GCtavm+FV-Parkolo]. Innen a Pes-kő vagy az Őserdő felé lehet feljutni a barlanghoz (az egyiken fel, a másikon le: egy remek körút lehet).
Bánkúton a Fehér Sas előtt lehet parkolni:  N 48° 5,870' E 20° 28,900' 880 m [GCtavm+Bk-Parkolo], és innen is egyszerűen az országos kéket lehet követni a ládáig.
A falvak elérhetők busszal is, Bélapátfalva és Szilvásvárad vonattal is. Bánkúthoz legközelebb Ómassára visz miskolci helyijárat.
Fokozottan védett terület! A láda (4 dl-es, 6x10x13 cm-es, négyfüles műanyag doboz) a szabályoknak megfelelően közvetlenül a jelzett út mellett található. Ahol az országos kék a barlang alatt keresztezi a Cserepes-kő gerincét, egy kis fa mindkét oldalán kék jelzést látsz. A láda ettől a fától 3 méterre, felfelé, a barlang irányában van, egy lapos szikla alatt, egy 20-30 cm-es lapos kő mögött. A közelben mindenhol sziklák vannak, hó alatt pedig még kevesebb látszik, ezért írom le ilyen pontosan a helyet.
A ládát takaró lapos követ ugyanúgy tedd vissza! Ne tedd rá a dobozra, mert akkor eltörik, és gondosan igazítsad vissza, mert különben a doboz látszana az útról!

Cserepes-kői barlangszállás
A barlangszállás Magyarország legrégebbi turisztikai célú lakóbarlangja, közvetlenül az országos kék jelzés mellett (pecsételőhely). A 6 m hosszú, 7 m széles és 2,5 m magas barlang karni, felső ladin kori mészkőben alakult ki. A barlang nyitott száját egy kis deszkafal és egy ajtó zárja le. A barlangban két nagyobb priccs, polcok és egy dobkályha található, melynek kéménye a barlang tetejének egyik repedésén bújik ki. Egész évben bárki számára, ingyen használható és szabadon látogatható. (forrás: Wikipédia)
A barlangszállásnak saját weboldala van, ahol további információk olvashatók. Ha nagyobb társaság készül ott éjszakázni, akkor ezt a fórumban lehet egyeztetni. Szerepel a POI adatbázisban is.

Éjszakázás a barlangban
A ládarejtést összekötöttem negyedik itt töltött éjszakámmal. (Először 1981. május 17-én éjszakáztam itt, egyedül, de szép, meleg időben. Másodszor 1993. december 4-én, nagyobb társasággal, a harmadikról pedig lejjebb írok majd.) A részleteket azért írom le, hogy kedvet csináljak egy ilyen kalandhoz.
Felszerelésnek egy melegebb hálózsákot, egy vékony, összehajtható izoliert, egy nagyobb leteríthető fóliát, bőséges innivalót (forrás nincs sehol a közelben!), némi ennivalót, gyertyát, gyufát (és persze fejlámpát, GPS-t - de ezeket mindig) csomagoltam be a hátizsákomba.
Későn indultam otthonról, így éppen eltakarták a felhők a Napot, amikor déli egy órakor elindultam Szilvásváradról. A Szalajka-völgyön át az Istállós-kő felé mentem a Szilvási-kőre (a Bükk legmagasabb csúcsára). Lent sár volt, az Istállós-kő csúcsa alatt jelentek csak meg kisebb-nagyobb hófoltok. De mire oda felértem, már egész sötét lett a vastag felhőktől és a leereszkedő ködtől - pedig még csak fél három volt. A Szilvási-kőnél aztán felerősödött a szél, és elkezdett havazni. A szemüvegem bepárásodott, és amikor megtöröltem, kiesett az egyik lencséje (megtaláltam, de ott nem tudtam visszarakni). A köd is sűrűsödött, és egyre sötétebb lett, pedig még mindig csak fél 4 volt. Az ösvények egyáltalán nem látszottak a vastagodó friss hótól, így a GPS-re hagyatkozva, szinte vakon mentem a cél felé. Már csak 25 métert jelzett a műszer, amikor végre megláttam az ismerős helyet.
Az ajtót kinyitva a barlang (relatív) melege, védettsége fogadott. A bekészített apró gallyakból gyorsan tüzet raktam a dobkályhába, hogy minél hamarabb tényleg meleg legyen. (Ha itt alszol, te is mindig készíts be fát az utánad érkezőnek!) Mielőtt teljesen sötét lett kint, kerestem még vastagabb száraz faágakat, amelyeket aztán fel lehetett fűrészelni (fűrész van!). Mire kint teljesen sötét lett, kezdtem otthonosan berendezkedni. Azt gondoltam, most már biztosan nem jön senki, egyedül leszek.
Ekkor érkezett meg Berci, aki már egy jó hete kéktúrázott, és véletlenül épp ugyanezen a napon ért ide, mint én. Hamar összebarátkoztunk, elosztottuk a két nagy priccset, és nekiláttunk vacsorázni. Szervezni se lehetett volna jobban: ő unicumot, én sört hoztam ... Közben kint szakadt a hó, bent viszont egyre melegebb lett (30 fok volt a csúcs, de hajnalra is csak 13 fokig ment le a benti hőmérséklet, pedig éjjel már nem fűtöttünk).
Aztán éjjel 10 óra tájban elállt a havazás, kitisztult az ég, feljött a még alig fogyó Hold. Gyönyörű, havas erdő, a fák közt kilátás a Tar-kőre, messze lent Felsőtárkány fényei.
Reggel szikrázó napsütés. Kiderült, hogy egy harmadik lakója is volt a barlangnak: az egyik nápolyit közvetlen mellettem rágta meg valami kis állat (a mocorgását hallottuk, de nem láttuk). Berci ment tovább Szarvaskő felé, én pedig egy kicsit élveztem még az egyedüllétet. Fényképeztem, pontosítottam a koordinátákat, és utána indultam el, 10 cm friss hóban, napsütésben: Őserdő - Tar-kő - Zsidó-rét - Köröslyuk-barlang - újra a Szilvási-kő - Gerenna-vár - Szilvásvárad.

A vérmedve legendája
A harmadik éjszakám a barlangban 1994. április 3-án, 35 éves születésnapomon volt. Egy április 1-jei tájfutóverseny után tizedikes gimnáziumi tanítványaimmal kirándultunk fel a Bükk-fennsíkra. Esőben vertünk sátrat, de reggel már 10 cm hóra ébredtünk (furán sötét volt a sátorban a hótakarótól). Átfagyva, átázva határoztuk el, hogy a következő éjszakát itt, a meleg barlangban töltjük.
A vidám társaságban az éjszaka beszűrődő neszei, a kinti sötétség, a barlang hangulata ihlette a vérmedve történetét. Reggel aztán kiderült, hogy az éjszakai zajok okozói inkább csak (vér)őzek, (vér)rókák, (vér)sündisznók voltak. De a név megmaradt, és két év múlva Vérmedvék néven nyertük meg a Babits Mihály Gimnázium négynapos túlélőversenyét.
De lehet, hogy egyszer ez a legenda is valósággá válik: a Szalajka-völgy elején tábla okítja a kirándulókat, mit kell tenni, ha medvével találkoznak. Bizony, megjelentek a Bükkben is a medvék!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (8 db): környezet: 4.93 rejtés: 4.80 web: 4.93 átlag: 4.89

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

kissss 2018.02.04 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönöm, remek rejtés és ládaoldal!

13 2018.01.20 14:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

N.Zs. 2018.01.20 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
VÉRPROFI ládaoldal! Tulajdonképp az keltette fel leginkább az érdeklődésemet. Nagyon tetszik az évtizedekre visszanyúló személyes hangvétel. Fényképek 1993, 1994 és 2012-ből. Ez a ládaoldal lehetne a minta.
A villáskulcsos "negatív" jelzés mellé kellene fejleszteni egy piros pontos pozitív jelölőt is. Ez lenne az egyik ládaoldal, ami szerintem megkapná.

Szilvásváradon parkoltunk. Először a forráspontos sorozat 3. tagját kerestük meg, annak is a 2. pontját, mert a látványos terület a jó idő, és jó levegő megbolondított és az első pontot elfelejtettem megkeresni. :-)
A tó szélétől induló régi Zöld háromszög -ön másztunk föl szűz hóban. Útba ejtettük az Ősember-Barlangot is. Az Istállós-kőhöz érve láttuk a figyelmeztető kiírást, miszerint a Zöld háromszög járhatatlan és veszélyes. Ez lent nem derült ki, felérve pedig rácáfoltunk. :-) Útközben a remek idő egyre borultabbá vált és havazni kezdett. A csúcson Strombus-szal és Péter60-nal találkoztunk. Az út további részét közösen tettük meg. Zöld háromszög , Zöld sáv , majd Kék sáv úton. Olyan jókat beszélgettünk útközben, hogy háromszor kellett keresztülvágnunk az erdőn, hogy a helyes útra térjünk.
A sziklás mező mellett vezető ösvény lett a mai kedvenc területem, főleg, hogy éppen misztikus köd borította.
A szálláshelyből füstös meleg áradt. Itt ebédeltünk, majd a Zöld négyszög Zöld sáv -on mentünk vissza az autóhoz. Mire leértünk beesteledett. A mai kör 23 mk volt 890 méter szintemelkedéssel. Reggel 9-kor indultunk és du. 5-re értünk vissza. Majdnem 6 órát töltöttünk mozgással és kettőt álltunk.

Strombus 2018.01.20 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Mi nem a vérmedvével, hanem a N.Zs.-ékkel találkoztunk és nem is itt, hanem már a Szilvási-kőnél és onnan együtt folytattunk utunkat ide, majd vissza Szilvásváradra, ahol a parkolóban nagy nevetés közepette búcsúztunk el egymástól, immár sötétben, a kocsikat nehezen megtalálva.

A néhány centis hó ellenére a láda hamar meglett, bár nem olvastuk el a segítséget és a rejtek is nagyon jó, a takaró kő szépen beillik a többi közé. Azonban a pontos koordináták és a kesserösztön elégségesnek bizonyultak az örömteli találathoz. Köszönjük ennek a nagyon érdekes helynek a bemutatását, élmény volt a helyszín, sosem láttam még ilyen (majdnem) összkomfortos barlangot. Élmény volt a ládaoldal is. Jófej osztályfőnök lehettél, maradandó élmény lehetett a gyerekeknek ez a vérmedvés túra.

A ládába laminált mugli infót tettem.

Péter60 2018.01.20 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Rég olvastam ilyen élvezettel ládaoldalt, no meg maga a hely is nagyon ütős.
Kösz az invitálást!

picuresnagyur 2018.01.20 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Köszi, szakadó hóban :) pontos rejtés. Ha medve nem is, de vaddisznók jöttek

DSCN0589DSCN0583
DSCN0616DSCN0578
DSCN0605DSCN0597
Attibati 2018.01.14 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Szilvásváradról a Z3 jelzésen másztam fel az Istállos-kőig majd először a Szilvási-kő új ládáját kerestem meg. Útközben kétszer is találkoztam Zsu-val és Mikulással, a Barlangszállás ládáját már együtt kerestük meg. Nem is volt olyan egyszerű: sok a környéken a segítségül feltöltött fényképen láthatóhoz hasonló kő. Végül Zsu bukkant a rejtekhelyre. A megtalálás után megnéztük a barlangszállást, még meleg volt bent, valószínűleg éjjel használták. Talán öreg vagyok már, de nekem nem lenne kedvem itt tölteni egy éjszakát. A barlangvizit után elváltam Mikuláséktól és a Z jelzésen visszaereszkedtem a Szalajka-völgybe.

Zsu. 2018.01.14 12:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.01.14 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.64
Egy gyönyörű téli túrát álmodtam meg magunknak, kedvenc hegységemben, a Bükkben. Eredetileg szombaton szerettünk volna jönni, de az időjárás előrejelzést elnézve: szombat borult, esős, vasárnapra meg derült, szép, napos időt mondtak, így áttettem vasárnapra a "bevetést". Zsuzsival kettesben érkeztünk Szilvásváradra és már idejövet egyértelmű volt, hogy nem csak napsütés, hanem friss hó is vár majd minket. Szépen felautóztam az Olaszkapu melletti parkolóig. Aznap garantáltan mi voltunk az elsők, mert az utolsó kilométereken nem voltak nyomok. Felérve és kiszállva megborzongtam: hideg volt! :-) Rendesen be kellett öltözni, pedig nem fújt a szél sem. Szűz hóban indultunk el a Szilvási-kő irányába, kezdetben jelzett, majd jelzetlen utakon (Fakút-lápa. Fakút-nyak). Nagy élmény volt a háborítatlan, csendes erdőben haladni. Kezdetben még vadak nyomai sem látszódtak a friss porhóban. A GCABC láda logolása után elindultunk szépen a Bükk azon csúcsa felé, amit anno a legmagasabbként tartottunk számon, az Istállós-kőre. Ekkor egy ismerős alak közeledett, akiben Attibatit fedeztük fel :-) Köszöntöttük egymást, váltottunk pár szót, majd mindenki ment a "dolgára"... aztán a Z jelzésen haladva a Nagy-Kopasz előtt kerültünk olyan közelségbe Attibatihoz, hogy kiáltással jelezzünk, hogy talán inkább kiránduljunk együtt egy szakaszon :-) Így hármasban sétálgattunk, beszélgetve, amíg elértük a K jelzést, ahol balra fordultunk kihagyva a Pes-kő-kapu kilátópontot. Nem fáj ez annyira, mivel tavaly kétszer is jártam ezen az úton, így frissek az emlékeim. Az egyik ilyen alkalom a Kéktúra bükki szakaszának teljesítése volt, így a barlangnál már pecsételtem. Akkor is hiányoltam innen a ládát. Szeretem ezt a kis köves kanyargós ösvényként. A helyszínre érkezve, ládakeresésre adtuk fejünket, de pár percig teljesen eredménytelen volt a kutakodás, a hó sokat rontott az esélyeinken, a rejtek pedig nem bizonyult annyira jellegzetesnek, hogy gyors találatot könyveljünk el. Kicsit olyan "retro" érzésem volt, amikor egy területet szisztematikusan kellett bejárni, hogy meglegyen a doboz. Ez végülis egy keresős játék, úgyhogy annak részeként tekintek rá. "Természetesen" ezt is Zsuzsi találta meg. Ennyit a négyezer megtalálás kapcsán gyűjtött ún. "tapasztalatról". Porhintés az egész :-)
A barlangba is betértünk kicsit, de olyan füstszag volt, hogy sokáig nem volt kedvünk ott időzni a "szmogban", itt aludni meg pláne egyikünknek sem jött meg a kedve. Ha úgy hozná a sors, hogy itt kellene éjszakáznom, inkább kint egy szikla oldalában, szélvédett helyen bivakolva húznám meg magam. Vitathatatlan azonban ennek a barlangnak a turisztikai jelentősége, érdekessége és a környék szépsége! Attibatitól búcsút véve, a kéken haladtunk tovább Az Őserdőig (fantasztikus kilátás mellett elhaladva), ahol megálltunk átgondolni a terveinket: a) Eredeti terv: tovább a Tar-kőre, majd onnan le a Zsidó-rétre és vissza az Olaszkapuhoz, vagy b) a Zöldön vissza egyenesen az Olaszkapuhoz. Végül egy egerszalóki fürdőzés gondolata, valamint az idő előrehaladottsága miatt az utóbbi mellett voksoltunk, de ez csak egy hajszálon múlott... Valamit megérezhettem, mert döntésünk végül helyesnek bizonyult: egy mérgelődéstől kíméltem meg magam... ugyanis később észleltem, hogy ha a Tar-kőre mentünk volna, akkor is éppen lemaradunk az itt megjelenő GCFENT-ről, úgy, hogy kb. 10 méterre mentünk volna el mellette. Az a láda csütörtök óta kint van! Kiváncsi lennék hogy mi lehet az oka annak, hogy valaki csak vasárnap délután billenti kereshetőre, miután a hétvégi túrázók szépen levonultak a terepről? Egy szóban leírom a véleményem: trógerség.

VP-nek köszönet a szép ládaoldalért, a rejtésért és az apropóért, hogy újra ide jöhettünk ládát keresni!

Köszönöm a rejtést!
Mikulás

IMG_8251IMG_8252
IMG_8253IMG_8254
IMG_8255IMG_8256
IMG_8257IMG_8260
IMG_8261 
kobcikrajci 2018.01.11 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.58
Ködös túra a Bükkben Szilvásváradtól Felsőtárkányig a fennsíkon keresztül. Eltelt az idő, mire a k jelzésen elértem idáig, kicsit kifáradva a kemény terepen. A rejtek jó, azonnal feltűnt a takaró kő, a visszarejtés is működik, ha mindenki hajlandó majd korrektül csinálni. Sajnos a köd itt magasabbra jött, épp ezen a szinten gomolygott, így csak a barlangot tudtam megszemlélni, ami szerintem szenzációs felszereltségű, a képek nem is igazán adják vissza a hangulatát. Mivel közeledett a sötétedés, még inkább el tudtam képzelni, hogy szükség esetén milyen jól jöhet ez az odú. Most azonban még gyorsan nekivágtam a maradék 8-asnak a z4-el szemben induló szekérúton át, és a végig jól lejtő terepen gyorsan elértem a p- jelzést, bár akkorra már teljesen besötétedett. Némi sárral még megküzdve 2 óra alatt értem a busz végállomásához. Ez is egy emlékezetes nap marad! :)

bohus 2018.01.07 13:05 - Megtaláltam
Első megtalálók:-) Adrienn & Dániel:
Reggeli ébredéskor láttam meg, hogy új láda jelent meg a Bükkben és gondoltuk a feleségemmel, hogy milyen jó lenne elsőként megtalálni. Felsőtárkányból a Varró háztól indulva a Pes kő felé majd útba ejtve a ládát, végül a Stimecz ház irányában lett teljes a körünk. Kb 20 km-es kellemesen fárasztó túra volt. Képet nem csináltunk csak a Pes-kőnél, ugyanis a láda körül sokan voltak gyorsan intéztük a logolást. Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DSCN5588DSCN5596


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu