geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4155. Szolnok belvárosi templomok és a Kiskápolna (GCSltk)
24 (1-20) > >>
Az evangélikus templom régen (kepeslaptar.vfmk.hu)
Az evangélikus templom régen (kepeslaptar.vfmk.hu)
Az evangélikus templom napjainkban
Az evangélikus templom napjainkban
Luther-rózsa
Luther-rózsa
A homlokzat teteje
A homlokzat teteje
Itt keresgélj!
Itt keresgélj!
A református templom régen (postcards.hungaricana.hu)
A református templom régen (postcards.hungaricana.hu)
A református templom napjainkban
A református templom napjainkban
Az egyik torony
Az egyik torony
A kapucsarnok feletti kerek ablak
A kapucsarnok feletti kerek ablak
Itt laknak a harangok
Itt laknak a harangok
Templombelső (nagyvofely.hu)
Templombelső (nagyvofely.hu)
A volt zsinagóga
A volt zsinagóga
A Belvárosi Nagytemplom
A Belvárosi Nagytemplom
A Szentháromság kompozíció
A Szentháromság kompozíció
A Nagytemplom belseje (info.szolnok.hu)
A Nagytemplom belseje (info.szolnok.hu)
A Xavéri Szent Ferenc kápolna
A Xavéri Szent Ferenc kápolna
A kápolna hátulról és a rejtekadó fa
A kápolna hátulról és a rejtekadó fa
A hibás építési dátum
A hibás építési dátum
Magasságjel a kápolna falán
Magasságjel a kápolna falán
A Kiskápolna belseje (szolnok.utisugo.hu)
A Kiskápolna belseje (szolnok.utisugo.hu)

24 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 10,676'
Hosszúság E 20° 11,363'
Magasság: 93 m
Megye/ország: Jász-Nagykun-Szolnok
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2016.05.13 18:01
Megjelenés időpontja: 2016.05.13 18:01
Utolsó lényeges változás: 2019.11.02 15:39
Utolsó változás: 2019.11.02 15:40
Rejtés típusa: Multi geoláda (4V)
Elrejtők: riasztos csapata
Felhasználó: Katulyakutatók (ex riasztos)
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1800 m
Megtalálások száma: 257 + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.4 megtalálás hetente


1. pont: Evangélikus templom N47° 10,378' E20° 11,895' jelszórészlet 6x1 cm-es lapon idézőjelben.
2. pont: Református templom N47° 10,292' E20° 11,672' 3x1,5,x1,5 cm-es tárgyat keress! Kerítésen, jobbra fent. Pót jelszórészlet a közeli lámpaoszlopon
3. pont: Belvárosi r.k. templom N47° 10,279' E20° 11,359' jelszórészlet az esőcsatornán.
4. pont: Xavéri Szent Ferenc kiskápolna N47° 10,672' E20° 11,362' jJelszórészlet a ponttal megjelölt kőlap alatti ládikában. A kőlapot nem kell elmozdítani! Pót jelszórészlet a fa melletti pad lábán.
Jelszó sorrend: 4-1-2-3.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A Szolnok Belvárosi Séta láda adoptálása utáni átdolgozás során merült fel bennünk ennek a multinak az ötlete, melyben a szolnoki Belváros néhány fontosabb templomát és kedvenc kápolnámat szeretnénk nektek bemutatni. A javasolt parkoló bejárata a  N 47° 10,393' E 20° 11,895' 102 m [GCSltk+parkoló] A szolnoki parkolási szabályokról itt, az aktuális díjakról itt tájékozódhattok. Autóbusszal a Vasútállomásról induló vagy azt érintő 6, 6Y, 7, 8, 8Y, 11, 17, 27, 28 számú járatok Szabadság tér megállójából közelíthető meg (200 m). Gyalogosan, nézelődve a multi kb. 3/4 óra hossza alatt bejárható.

Evangélikus templom

 N 47° 10,383' E 20° 11,893' 103 m [GCSltk-1]
Ülj le a templom bejárata mellett, szemből nézve a bal oldali kerítésre és bal kezeddel a vízvető bádoglemez alá nyúlva megtalálod, amit keresel.

Az I. világháború előtt mindössze 70 evangélikus élt a városban. Az I. világháborút követő trianoni békeszerződés következményei sodortak Szolnokra több, mint 300 evangélikust. Az újonnan betelepültekben egyre erősödött a szándék, hogy gyülekezetté szerveződjenek. A fordulópont az 1923-as esztendő. Kuthy Dezső missziós lelkész ekkor kezdte meg az evangélikus hívek összegyűjtését. 1924 őszétől a Verseghy reálgimnázium rajzterme szolgált istentiszteleti helyül. A város 1927-ben telket adományozott a gyülekezetnek. Az összegyűlt adományokból a templomot 1931-ben kezdték építeni. A terveket készítő Gerey Ernő budapesti műépítész a reformáció fontos helyszínének, a németországi Wittenberg város vártemplomának (innen indult a reformáció) kicsinyített és egyszerűsített mását álmodta Szolnokra. Felszentelése 1932-ben történt.
A műemlék jellegű épület neoreneszánsz és neogótikus stílusjegyeket visel. A homlokzat csúcsíves bejárata fölött Luther-rózsa található. A toronysisakon latin kereszt áll. A homlokzat tetején ívsor húzódik, közepén két vékony csúccsal. Ablakai csúcsívesek, eredetileg színes üvegberakással készültek, azonban ezek a második világháborúban megsérültek. A templomhoz szervesen illeszkedik a kovácsoltvas ráccsal szegélyezett templomkert. Itt helyezkedik el a parókia, aminek épületében lelkészi hivatal és imaterem található.
A belső tér egyhajós, a bejárat felett karzat található. A templombelső kialakítása is hasonló a wittenbergi temploméhoz, bár lényegesen szerényebb kivitelű. Az oltár, a szószék és a keresztelőkút fehér márványból készült, neogótikus csúcsívek díszítik. Technikatörténeti érdekesség, hogy a templomtér fűtését a padlózatba süllyesztett termálvizes csőrendszer szolgálta, ami ma már nem működik. Az eredeti oltárkép, amit Vidovszky Béla festőművész alkotott, a második világháborúban megsemmisült. A második világháború után egy egyszerű fakereszt állt az oltárkép helyén, ez ma a karzaton látható. A mostani oltárkép alkotója ismeretlen, a közismert Munkácsy-trilógia egyik részletének reprodukciója, és a Pilátus előtt álló Jézust ábrázolja. 1 db 220 kg-os harangja van. Orgona nincs a templomban, harmóniuma az 1930-as években készült.
Az 1990-es évek végére a templom erősen leromlott állapotba került, felújításához nem csak hazai, de külföldi segítség is érkezett, újraszentelése 2001-ben volt.

Források

Wikipedia
szolnok.varosom.hu
ÚtiSÚgó

Református templom

 N 47° 10,293' E 20° 11,669' 93 m [GCSltk-2]
A jelszórészlet hordozó vonzódik a templom kerítéséhez egy beugróban. A templomkertbe betekintve, a jobb oldali kerítésoszlop mellett kb. 2 m magasan keresd! Ha nem találod pót jelszórészlet a közeli lámpaoszlopon.

Az evangélikus templomtól a Sóház utcán juthatunk a református templomhoz.
Szolnok városában és vonzáskörzetében már 1562-ben megalakult a református egyházközösség, de a XIX. század végéig csak egy kis imaház adott otthont a híveknek vallásuk gyakorlásához.
Az első lépések egy állandó épület létrehozására az 1880-as években történtek. A város vezetése egy telek adományozásával járult hozzá a templom építéséhez. Az alapkövet 1893-ban tették le, és már 1894 karácsonyára el is készült az épület. A templom tervezője Sztehlo Otto volt, aki más templomok tervezője is volt (például ceglédi evangélikus). A neogót, vöröstégla burkolatú épület igen különös, egyedi megjelenésű. A református templomépítészetben ritka, de az evangélikusoknál viszont gyakran megfigyelhető, erődszerű kiképzés több helyen is megjelenik a templomon. Ennek oka, hogy a tervező, Sztéhlo evangélikus volt, és az evangélikusok gyakori mondását ("Erős vár a mi Istenünk") kívánta belekomponálni épületeibe. Alaprajza ötszög. Ajtaja Északkelet felől nyílik. Az előre ugró kapucsarnok fölött három csúcsíves, még följebb egy kerek ablak van. Az ötszög további négy oldalán az ablakok ugyanilyen elrendezésűek, csak a csúcsíves ablakok jóval hosszabbak. A kerek ablak fölött az épület keskenyebb szakasszal folytatódik. Itt, a belső teret fedő kupola fölött nyertek elhelyezést a harangok. A templom 28 méter magas, három tornya van, ebből a legmagasabb tetején látható a kakas. A bejárat két oldalánál egyenként 19 méter magas torony van, az erődökre jellemző, kis lőrésszerű ablakokkal.
Belül is ötszög alakú. A belső tér centrális elrendezésű, középpontjában a szintén ötszög alakú úrasztala áll. A bejárat oldalán a csúcsíves boltmezőkbe fakarzatok épültek, melyek közül a középső ad helyet az orgonának, amit Angster József pécsi orgonaépítő mester készített 1894-ben. Négy harangja közül a legnagyobb 412 kg tömegű, a nagyközép-harang 245 kg, a legkisebb 50 kg-os.
Szolnokon 8000 református lakos él, evvel a lakosság 10%-át teszik ki.

Érdekesség:
Miért nem kereszt áll a református templomok tornyán?

Források

Wikipedia
szolnok.varosom.hu
templom.hu

Sétánkat a Sóház úton folytatva elmegyünk a volt zsinagóga  N 47° 10,314' E 20° 11,537' 93 m [GCSltk+zsinagóga] mellett, melyet érdemes megnézni. Jelenleg a Szolnoki Galéria, a Damjanich János Múzeum egyik tagintézménye működik benne. Bővebben itt olvashattok róla.

Belvárosi Nagytemplom

 N 47° 10,279' E 20° 11,359' 97 m [GCSltk-3]
A jelszórészlet a Cserkészház egyik esőcsatornájára ragasztva olvasható.

A Zsinagógától a Templom úton érkezünk a Nagytemplomhoz. A templom hivatalos megnevezése a Szentháromság római katolikus templom. Ez az épület a város harmadik legöregebb épülete.

Építtetője, Bezdiczky Ignác sótiszt, aki 1718-ban kezdeményezte egy kisebb kápolna építését a város katolikus felekezete számára. Ez az épület lett később a mai nagytemplom szentélye. Az épületet már a kezdetekben úgy tervezték meg, hogy később bővíthető legyen, mert ezekben az években Szolnok lakossága rohamosan növekedett. A kis kápolnaépülethez először a kolostor épült meg, majd 1733-ra már a déli szárny ebédlő és kiszolgáló helyiségei is álltak. Az építés tervei és lebonyolítása jónevű olasz származású, egri építőmester, Giovanni Carlone nevéhez fűződik. A templom mai formáját a 19. században nyerte el. A templom alatti kripta, az ott lakó ferencesek temetkezési helyéül szolgált, mely 1849-ig megtartotta temetkezési funkcióit. Ma itt urnatemető működik.
A többszörösen keretelt orgonaablak a nyugati homlokzaton kapott helyet, ez a kapu fölött látható. A homlokzat két szélső részében lent záróköves szoborfülke, felettük erősen kiugró szemöldökű üvegezett ablak található. A homlokzatot timpanon zárja, alatta egy újabb szoborfülke látható, az oromfalmezőben pedig füles ablakok. Az alaptól, egészen az oromfalig felnyúló kettőzött párkányfejezetű falpillérek törik át az erősen kiugró főpárkányt.
Feltűnően magas az ál-keresztboltozatokkal készített, négy boltszakaszos templomhajó. A három-három mellékoltárfülkét dór párkányfejezetes félpillérkötegek választják el egymástól. Gazdagon díszített a barokk szószék hangvetője, melyet két angyal tart, tetején a Jó Pásztor alakja, alatta a négy evangélista látható. A templomban tizenegy oltár van. Ezek közül az egyik, az első ismert szolnoki festő Stefanovits Máté munkája 1737-ből. A főoltár ma is látható változata 1889-ben készült el, így ez jóval későbbi, mint a mellékoltárok. A templom berendezési tárgyait a jómódú szolnoki polgárok és céhek adományaiból építették meg.
A 20. század végén ismét nagyszabású felújításba kezdtek, kívül-belül tatarozták.
A templom előtti téren két szobrot is találunk. A nagyobb, a rendház kerítése előtt álló Kálvária barokk szoborcsoport. Az 1794-ben emelt kő szoborcsoport a sziklából kiemelkedő keresztre feszített Jézus lábánál térdeplő Mária Magdolnát ábrázolja, mellette különálló talapzatokon Szűz Mária és Szent János evangélista szobra látható. A Kálváriával szemben áll a szolnoki születésű Boldog Sándor István vértanúnak a szobra.

Források

Wikipedia
szolnok.varosom.hu
Szolnoki Katolikus Plébániák honlapja

Xavéri Szent Ferenc-kápolna avagy Kiskápolna

 N 47° 10,676' E 20° 11,363' 93 m [GCSltk-4]
Az utolsó jelszórészletet a ponttal megjelölt kőlap alatti kis ládikában keresd! A kőlapot nem kell felemelni, elmozdítani! Egyszerűen nyúlj alá!!
Jelszó -GPS hibahatáron belül- a fától nyugatra található pad lábán.

Gyalogosan a Nagytemplomtól a Mária út - Hősök tere - Batthyány u. - Ady E. út útvonalat javasoljuk. Eközben, a Hősök terén elhaladunk a Magyar Golgota című kompozíció mellett  N 47° 10,560' E 20° 11,431' 88 m [GCSltk+park], mely Szolnok II. világháborúban elesett katonáinak, helyi áldozatainak állít emléket.

A szolnokiak által csak Kiskápolnának hívott épület Szolnok második legrégebbi, ma is álló épülete. Fennmaradása talán éppen annak köszönhető, hogy a XX. században szinte végig rosszul adták meg építésének évét, így 1949-ben műemléki védettséget kapott, aminek köszönhetően átvészelte a környék átépítését. Hivatalos nevét Xavéri Szent Ferencről, Szolnok első védőszentjéről kapta. A kápolnát 1733-ban építették, a pestisjárvány emlékére. Eredetileg jóval a város határán kívül esett. Építését a nem sokkal korábban pusztító pestisjárvánnyal hozzák összefüggésbe, aminek szolnoki áldozatait ide, a korabeli városfaltól távol temették el. Mint több helyen olvasható, a szolnokiak a járvány elvonulásának emlékére építtették a Kiskápolnát a betegeket gyógyító, halottakat feltámasztó Xavéri Szent Ferenc tiszteletére. A kápolna akkor még még torony nélkül állt, felszentelésére 1735-ben került sor. A további bajoktól azonban a kegyhely építése sem óvta meg a Szolnokot, hiszen 1743-ban előbb szinte az egész várost felperzselő tűzvész pusztított, majd a túlélőkre újabb pestis csapott le. Egyes források szerint a járvány 480 áldozata a város lakosságának harmadát tette ki, míg máshol a tizedéről írnak. Annyi azonban bizonyos, hogy a XX. században szinte végig ehhez a járványhoz kötötték a kápolna építését, és adták meg dátumául 1749-et. Ez az évszám a legutóbbi felújításig a torony bal oldalán lévő műemléki jelölőtáblán is olvasható volt, illetve ma is szerepel a bejárat felett. A szolnokiak 1749-ben fogadalmat tettek, hogy a pestistől való újabb megmenekülésük miatt Xavéri Szent Ferenc napján, december 3-án munkaszünetet tartanak, és a kápolnához vezető zarándoklattal ünnepelnek. Ez így történhetett egészen az 1831-es kolerajárványig, amikor a zarándoklat napja átkerült augusztus elejére. Egy évvel később pedig a templom névadóját Szolnok védőszentjévé is megválasztották. A templom névadója mindezek mellett a környék nevét is adta, így Szolnok III. kerületének egy része Ferencvárosként is ismert (volt).
A kápolnát többször felújították. Egy ilyen felújítás során 1808-ban kapta tornyát is, melyben három harang lakott, amiket az első világháború idején elvittek és beöntöttek ágyúnak. Legutóbbi felújítását 2001-ben Szűcsné Csáti Franciska kezdeményezte, és több éves kitartásának köszönhető, hogy Beer Miklós megyés püspök 2009-ben felszentelhette a megújult kápolnát. Sőt a felszentelés után nem sokkal a Kiskápolna körüli tér felújítása is elkezdődött, amit 2011. szeptember 12-én adtak át.
2016 augusztusában a kápolna új, színes ólomüveg ablakokat kapott, Verebes György festőművész alkotásait.
Nekem személyes kedvencem ez a kis sziget, a zajló városi forgalom tőszomszédságában.

Források

A kápolna honlapja
Wikipedia
blogszolnok.hu
Szolnoki Katolikus Plébániák honlapja

A teljességhez tartozik megemlíteni, hogy Szolnokon még van néhány templom, így a Szent József rk. templom, a valamikori Szegényházi templom az Eötvös téren, a Szentlélek kiáradása görög katolikus templom a Széchenyi városrészben, az Újvárosi Temetői Szentlélek templom a temető mellett és a Sarlós Boldogasszony Partoskápolna a Nyíl u. végén. Ez utóbbi Szolnok legrégebbi, ma is álló épülete. Sajnos a növényzet annyira megnőtt körülötte, hogy a bekerített kápolnából semmi sem látszik. Legfeljebb a vasárnapi mise alatt látogatható. A kisebb felekezetek is működtetnek imaházakat a városban, és a kórházakban is található imaszoba.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok sétánkon. Ajánljuk még figyelmetekbe a Szolnok Belvárosi Séta ládánkat, mely a szolnoki belváros más látnivalóival ismertet meg.

Ládaellenőrzések:
2016.08.24 A láda eltűnt, pótoltuk.
2017.03.27 A 2. ponton a kopott jelszóhordozó, valamint a láda + logbook cseréje.
2017.08.06 Láda kitakarítása, ceruzahegyezés
2017.11.05 A rejtekhelyet valakik tönkretették, a kőlapokat elmozgatták. (Remélem nem ládászok voltak.) Amíg az új rejtést kialakítjuk és leteszteljük, a 4. pont is virtuális lesz.
2017.12.17 Talán adventi csodaként, de az elveszettnek hitt láda előkerült egy szomszédos kőlap alól. Visszatéve a helyére.
2018.04.05 A megnyomorgatott láda és az elázott logbook cseréje.
2018.07.29 Pótjelszó kihelyezése a 2. pontnál.
2019.11.02 A ládát fedő kőlapok összevissza el vannak mozgatva. Alattuk a láda összenyomorodott. Egyelőre teljesen virtuálisra alakítva. A ládát ne keressétek, elhoztuk!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (107 db): környezet: 4.73 rejtés: 4.67 web: 4.77 átlag: 4.73

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


urbanj 2019.12.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Tetszett a séta, pláne már sötétben volt szép a város. Köszönjük.

20191201_17173220191201_173136
Rézangyal77 2019.11.06 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Maratonos Maci 2019.11.03 16:05 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2019.11.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
.... befejeztük.

Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni.

DSCN7125DSCN7126
DSCN7127DSCN7129
Katulyakutatók (ex riasztos) 2019.11.02 13:48 - Egyéb
A végládát rongálódás miatt begyűjtöttük. A multi minden pontja virtuális lett. Keressük az új helyet a ládának, addig a 4. pont a pad lábán lévő pótjelszóval logolható.

napvirág 2019.11.01 20:30 - Egyéb
Elkezdtük ...

DSCN7071DSCN7072
DSCN7073DSCN7074
marci_pym 2019.10.27 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bat&Cat 2019.10.22 12:28 - Megtaláltam
Megvan! [Geoládák v2.2.5]

becko 2019.10.20 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Szolnoki 30km-es gyalogos ládászás.
Jó volt sétálni a Tisza-parton, és a környező parkokban.

Cseber 2019.10.06 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

DSCN0905DSCN0937
DSCN0930DSCN0941
RoliHun 2019.10.05 23:59 - Megtaláltam
Szolnoki szülinapos hétvége Zsuval és Baluval
Köszi a rejtést

zsuuu 2019.10.05 23:59 - Megtaláltam
Szülinapos hétvége Rolival és Baluval 2.
köszi

SimlisCsibe 2019.09.18 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2019.09.18 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! [Geoládák v2.2.5]

lakkanto 2019.08.25 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Nagyon szép volt, egyre jobban tetszik Szolnok.

Jaroy 2019.08.21 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam kerekpárral jártam be érdemes volt köszi a rejtést :)

Ötvös család 2019.08.10 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

demenyv 2019.08.09 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Senator62 2019.08.09 19:45 - Megtaláltam
Sikerült jó sok gyaloglással. Nagyon szépek a templomok.

almasi.r 2019.08.03 21:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (269 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu