geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
4088. Kevély-nyergi turistaház emlékére (GCLIKE)
A felhők felett a Pilis
A felhők felett a Pilis
...és mi is a Kevélyen
...és mi is a Kevélyen
Budapest felé a kilátás
Budapest felé a kilátás

Fehér sziklaformák
Fehér sziklaformák

Reggeli kilátás
Reggeli kilátás
Alattunk "folynak" a felhők
Alattunk "folynak" a felhők

Kiülős, nézelődős...
Kiülős, nézelődős...

Az csúcsra vezető út kicsit vadregényes
Az csúcsra vezető út kicsit vadregényes
Itt-ott még nyoma van a 2015 téli jégtörésének
Itt-ott még nyoma van a 2015 téli jégtörésének


Az esőház a nyeregben
Az esőház a nyeregben

Információs tábla
Információs tábla
A csúcson még süt a nap, ide már bekúszott egy felhő
A csúcson még süt a nap, ide már bekúszott egy felhő
Az egykori Kevély-nyergi turistaház
Az egykori Kevély-nyergi turistaház

Szélesség N 47° 37,823'
Hosszúság E 18° 58,261'
Magasság: 480 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.10.22 09:12
Megjelenés időpontja: 2015.10.27 20:32
Utolsó lényeges változás: 2015.10.27 20:32
Utolsó változás: 2017.08.30 08:35
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2200 m
Megtalálások száma: 275 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.6 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


Ez egy kétállomásos multiláda a Kevélyek ÉNy-i felén.

Az első, virtuális pontja a Kevély-nyeregben található, az egykori turistaház maradványaihoz közel, az esőbeálló északkeleti sarkánál a tető alatt egy fém lapocskán.
A második pont egy 15*12*6 cm méretű , hagyományos láda a Kis-kevély csúcsánál, közel a gyönyörű kilátást nyújtó sziklákhoz. A láda nem madáreledel !!! :D

A logoláshoz szükséges jelszó a két ponton található jelszórészlet sorrendbe írásával kapható.A ládába TravelBug NEM helyezhető.


FELHÍVÁS!
Ha van régi képed még a ház fénykorából, kérlek oszd meg velünk a logodban.


Megközelítés

A Kis-Kevélyt Csobánka felől a legegyszerűbb megközelíteni. A főútról letérve, Csobánka központjában, a posta előtt érdemes leparkolni.
 N 47° 38,523' E 18° 58,071' [GCLIKE+Parkoló]
Ha valaki inkább "autóvalmegyünkmígvanaszfalt" típusú kesser, akkor annak itt az ajánlott parkoló:
 N 47° 38,217' E 18° 58,285' [GCLIKE+Parkoló]
Az innen déli irányba induló piros kereszt Piros kereszt jelzést kövessétek. A Majdán-nyereg elágazásnál  N 47° 38,206' E 18° 58,488' [GCLIKE+Majdán-nyereg] több irányba is folytathatjátok utatokat.

a, Piros sáv
A piros jelzés Piros sáv felvezet a Kevély-nyeregbe, ahol megpihenhettek egy szusszanóra. Itt állt egykor a szomorú véget ért Kevély-nyergi turistaház, aminek ma már csak néhány falmaradvány ad emléket.  N 47° 37,614' E 18° 58,619' [GCLIKE+Kevély-nyergi turistaház emléke] Ehhez közel található a virtuális pont.  N 47° 37,616' E 18° 58,599' 427 m [GCLIKE-1]
A nyeregből a nyugati irányba induló kék 3szög jelzésen Kék háromszög juthattok fel a Kis-Kevély csúcsára, ahol a második pont, a hagyományos láda található.  N 47° 37,823' E 18° 58,261' 480 m [GCLIKE-2]
Útközben több hangulatos kilátópont is van.
 N 47° 37,615' E 18° 58,549' [GCLIKE+üldögélős kilátás]
 N 47° 37,683' E 18° 58,411' [GCLIKE+szép kilátás]
 N 47° 37,812' E 18° 58,253' [GCLIKE+sziklák]

b, Sárga sáv Vigyázat, ez tényleg meredek!!!
Ha a Majdán nyeregben a sárga jelzést Sárga sáv választjátok, akkor a Mackó-barlang-hoz juttok fel. Itt a barlang mellett jobbra-fel vezető ösvényen induljatok el, majd a gerinc vonalában, ahonnan nem mellékesen gyönyörű kilátás nyílik Csobánkára és a Ziribár-hegyre, balra, erős hegymenetbe kövessétek a csúcsra vezető (jelöletlen) turistautat.  N 47° 37,915' E 18° 58,190' [GCLIKE+Balra hegymenet].
Ha a csúcsról az ösvényt követitek, kb. fél km múlva eléritek a Kevély-nyerget.

Szép Kilátás! Távcső ajánlott azoknak, akik látni szeretnék a GCnkov-nál szintén távcsővel hadonászó kessereket!

A Kis-Kevély indirekt megközelítése

A Nagy-Kevéllyel ellentétben a Kis-Kevély csúcsát elkerülik a jelzett turistautak, bár egy jól járható turistaútvonal végigfut a Kevélyek hegysorának gerincén, így a Kis-Kevély csúcsán is áthalad.
A csúcshoz képest északra, különböző magasságban halad - egymással csaknem párhuzamosan - az 1990-es években leégett Kevély-nyergi turistaház romjait, a Mackó-barlangot és az Oszolyt Pomázzal összekötő sárga Sárga sáv, lejjebb a nyereg irányából Pilisszentkereszt felé haladó kék Kék sáv, illetve legalul a Nagy-Kevély irányából Csobánka, majd a Holdvilág-árok felé vezető piros Piros sáv jelzésű turistaút.
Ugyancsak érinti a Kis-Kevélyt (de elkerüli annak csúcsát) a Pilisborosjenői Kevély-hegyi Tanösvény, amely a Kevély-nyeregtől a Mackó-barlangig vezet, majd onnan visszafelé a Nagy-Kevély irányában halad tovább.
A Országos Kéktúra "kevély" etapja

Webkamera a Pilis tetején
katt
(hasonló az idő a Kevélyen is)

A Kevély-nyergi turistaház szomorú története

Az elsősorban munkásturistákat soraiban tudó Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) tagjainak önzetlen munkájával az 1920-as években épült ház a Csobánka feletti Kevély-nyeregben állt. A TTE tagjai vasárnaponként hátizsákban felhordott anyagokból, kétkezi munkával építették falait. Az 5 hálószobás, manzárdos, ebédlős, 60 férőhelyes épületet 5 év megfeszített munkáját követően 1928 pünkösd vasárnapján háromezer turista (!) jelenlétében avatták fel.
A menedékház 1953-tól Stromfeld Aurél (1878-1927), a Tanácsköztársaság vezérkari főnökének nevét viselte, aki halála előtt a TTE Magántisztviselő Osztályának elnökeként tevékenykedett, a természetjáráshoz elengedhetetlen alapismereteket oktatta.
1992. szeptember 29-én - 1 nappal azelőtt, hogy az épületet a Pilisi Parkerdőgazdaságtól a Budapesti Természetbarát Szövetség átvette volna - a ház tisztázatlan körülmények között porig égett...
A turistaút-csomópontban évekig álló üszkös romokat 2000-ben eldózerolták. A ház emlékét ma már csak néhány régi fénykép és a Másfélmillió lépés Magyarországon c. sorozat filmszalagja őrzi.
/Pilis, Visegrádi-hegység turistakalauz/
Képek a házról:
Fortepan képek

A Kis-Kevély

A Kis-Kevély 488 méter magasan kevélykedő sasbérc a Pilis hegységben, a vele közös hegytömböt alkotó Nagy-Kevélytől (GCNaKe) északnyugatra. A két hegycsúcsot a turisták körében rendkívül népszerű túracélpontnak számító Kevély-nyereg kapcsolja össze. Közvetlen szomszédságában található északi irányban Csobánka, míg kissé távolabb északkeleti irányban Pomáz, dél-délkeleti irányban Pilisborosjenő, délnyugat felé pedig Pilisvörösvár. A Kevélyek vonulatán számos barlang található (GCZOBA), és egy rövid túrával elérhető innen déli irányban az Egri csillagok filmváltozatának forgatási helyszínéül felépített vár is (GCeger), míg észak felé pedig a sziklamászók körében különösen népszerű Oszoly-csúcs (GCOSZI) tekinthető a legközelebbi turistacélpontnak. Délnyugati irányban elhelyezkedő előhegye, a Kerekes-hegy, és annak déli lankái a Magyar Honvédség csobánkai harcászati gyakorlóterének részét képezik.

Nevének eredete

A Kevélyek lejtőit a török hódoltság után letelepedett szerb lakosság "kovily"-nak nevezte el, ami árvalányhajat jelent. Szerb nyelvterületen így nevezik azokat a hegyoldalakat, amelyek legeltetésre alkalmatlanok, és csupán árvalányhajas sziklagyep nő rajtuk. A "kevély" szó állítólag Faludi Ferenc nyelvújító leleménye, és a "kovily" névből ily módon lett kevély, a XIX. század folyamán.

Élővilága

A Kis-Kevély növény- és állatvilága jelentős hasonlóságot mutat a Pilis, és tágabb értelemben a Kárpát-medencei mészkőhegységek élővilágával, de említést érdemel néhány fokozottan védett faj előfordulása. Kifejezetten ilyen a magyarföldi husáng (Ferula sadleriana), melynek a szakirodalomban addig ismeretlennek tartott lelőhelyét 2006 nyarán fedezte fel a Kis-Kevély délnyugati sziklaletörésén, a sziklagyep, sziklai cserjés és karsztbokorerdő által alkotott mozaikos vegetációban Somlyai Lajos botanikus kutató. Korabeli leírása szerint az általa itt "felfedezett" élőhely a legtöbb paraméterét illetően igen hasonló a növényfaj Pilis-tetői állományának légvonalban kevesebb, mint 10 kilométerre található élőhelyéhez. Érdekesség, hogy - amint ugyanezen cikkből kiderül - a szerző telepített állományt fedezett fel, melynek egyedeit a vácrátóti botanikus kert munkatársai ültették a Kis-Kevélyre, tisztázatlan körülmények között, valamikor 1978 és 1985 között, annak érdekében, hogy a bányászat által kipusztítással veszélyeztetett bél-kői (Bükk hegység) populáció magoncainak egy részét megmenthessék.

További infók

Érdekes helyszínek a környéken:
 N 47° 37,441' E 18° 58,774' [GCLIKE+Szódás-barlang]
Szódás-barlang (Nagy-Kevélyi kőfülke)

 N 47° 37,977' E 18° 58,012' [GCLIKE+Felhagyott Murvabánya]


Kis-Kevélyről szabadon
A Kis-Kevély szépségei
Pilisjárók - galéria
Kis-kevély söröző
Pilisborosjenő Honlapja
A kevély-nyergi turistaház

Flag Counter

Jó ládakeresgélést!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (138 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.79 web: 4.77 átlag: 4.80

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Cuncus78 2019.02.17 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bldone 2019.02.16 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tothr 2019.02.16 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mura 2019.01.31 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

vaslemez 2019.01.12 10:59 - Megtaláltam
Szerencsére a teljesítménytúra útvonala a nyeregnél végződött. Így a ládához vezető havas út kész felüdülés volt a gerincen lévő korcsolyapályához képest.

Laminsio 2018.12.28 11:25 - Megtaláltam
köszi

Zolas21 2018.12.04 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Eső után izgalmas volt lejönni a jelzetlen ösvényen a Medve-barlanghoz. :)

J&J(jppj) 2018.11.25 12:49 - Megtaláltam
A Kevélynyereben rengetegszer jártunk, de a ládát nem kerestük, mert a Kis Kevélyre soha nem mentünk ki. "Ez olyan közel van, hogy akármikor megtalálhatjuk" igy aztán mostanáig nem is lett meg.
De most aztán megkeressük! És meg is találtuk. Sajnos, a kilátás elmaradt :(

kivancsifancsi 2018.11.06 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Pilisvörösvárról tettünk egy kört. Előbb fel a piroson, majd a GCJELV begyűjtése után át a nyeregbe, majd a multi pontjainak begyűjtése után a kéken vissza az autóhoz. Remek kör. Sokszor megtettem már, a környéken az egyik kedvencem.
A multi első pontját nem találtuk és mivel már szürkült és nem akartunk sötétben leérni, ezért gyorsan elszaladtunk a második pontért. Gyönyörű ez a hely, parádés volt a kilátás a dombok mögött lebukó vöröses napra és a solymári völgyre. Köszönjük a lehetőséget.

Fidorka 2018.11.06 16:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2018.11.06 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.6.0]
A GCNaKe levadászása után gyalogoltam le a Kevély-nyeregre, ahol az 1. pontnál lévő esőbeálló asztalán 2 üveg bontatlan Arany Ászok várt (valami jó arc otthagyta). Nagyon megörültem neki, de sajnos én a sört csak hidegen tudom meginni, így hát hagytam az utánam érkezőknek.
A kérdéses jelszóhordozót én gyorsan megtaláltam, egészen nagy fekete lap, fehér 7 betűs szóval. Nem tudom, hogy az utánam érkezők hogy nem vették észre. Egy kicsit még pihentem, nyomtam a bélyegzős füzetembe egy kéktúrás stemplit, azután pedig megindultam felfelé a Kis-Kevélyre a 2. ponthoz. Tetszett a rejtés, logoltam, majd készítettem egy rakás panorámaképet a környék hegyeiről.
Innen visszatrappoltam a nyeregre, és a Nagy-Kevély Kőfülke érintésével lesiettem a GCSlyv ládáért...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

Sajnos csak hidegen tudom meginni... ;( 
Stimm 2018.11.04 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Solymár - Budakalász túra során megtalálva. Én még többször jártam a turistaházban, így a láda kellemes emlékeket idézett fel. A nyeregben több piknikező, sütögető társaság. A rejtés - bár már láttam ilyet - tetszett.

 
Pamina 2018.11.03 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Jó a rejtés, mindkét pontja nagyon tetszett köszi :)

IMG_20181103_140431_079IMG_20181103_184936_714
IMG_20181103_185357_534 
Skarlet 2018.11.03 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Emforli 2018.11.02 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Karaliosz 2018.11.01 16:23 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Peter93 2018.11.01 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

monic1006 2018.10.27 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
A Pilisi Parkerdő Útjain túramozgalom befejező túrájának teljesítése céljából érkeztünk ezen a szép őszi napon az Oszoly lábához, hogy aztán Csobánkán át visszasétáljunk a Kevélyeken keresztül a Békásmegyeren hagyott autónkhoz.
Természetesen az utunkba eső geoládákat sem hagyhattuk érintetlenül - még kis kitérőre is hajlandóak lettünk a végén :)
Kicsit bajban voltunk az észak-keleti sarok megtalálásával, de aztán végül csak meg lett! Jópofa hely, köszönjük a rejtést!

szsoutdoor 2018.10.27 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Pilisi Parkerdő Útjain befejező túráján. Csobánka felől jöttünk fel a nyeregbe, majd a kék háromszög jelzésen tettünk egy kis kitérőt a ládához. Érdemes volt a panorámák miatt is. Köszönöm a rejtést!

Chubby 2018.10.27 13:55 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.6.0]

Nikicsu 2018.10.27 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.0]

U-111 2018.10.23 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Évi&Zoli 2018.10.23 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Ma a Kéken töltöttük az ünnepnapot, két csodálatos nő társaságában, fantasztikus helyeken és remek rejtésekkel. Köszönjük!

20181023_10271220181023_103541
20181023_10360120181023_103607
20181023_10454020181023_104606
georgejj 2018.10.22 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.41
Megtaláltam

zsozso2122 2018.10.14 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

remiorsi 2018.10.07 13:51 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, szép kilátás és rengeteg poloska. [Geoládák v2.2.4]

Cicki 2018.10.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszi a rejtést!

madarasz.peter 2018.09.30 14:29 - Megtaláltam
Anikóval Zöldbsrlang után. Ez is jó kis láda! [Geoládák v2.2.4]

csaba159 2018.09.30 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltam, köszönöm!

justancsi 2018.09.29 15:44 - Megtaláltam
A nem létező, vagyis a gpsgameses (és comos) GCKKEV ládára hittük azt abacshaval, hogy a második pont, így "rossz" ládába logoltunk. Amikor már sokadszorra nem fogadta el a jelszót, néztem meg alaposabban a fényképem, hát ez nem is az a láda, ami kellett volna... Nagyon közel vannak! [Geoládák v2.2.4]

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.10.01 13:02]

Akubb 2018.09.23 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Kettesben Totóval Csobánka felől érkezve.
Ha már itt jártunk, akkor GCBRUM multit is bejártuk, és bár azt már 10 éve logoltuk, most ismét felmásztunk a mackó barlangjába. A Kis-Kevély most is nagyon tetszett, a sziklapremről megcsodáltuk a levegőben köröző paplanernyősöket, majd a murvabányán keresztül távoztunk. A multi korrekt, tetszett, koordináták is teljesen rendben,
Köszönjük a rejtést!

Mary&Advent 2018.09.08 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszi.

kompaktor 2018.09.08 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Sok túra alkalmával jártam már itt, ez alkalommal a "Kevély Körüli Kevergés" nevezetűn. Sajnálom, hogy én még romjaiban sem láthattam e jobb sorsra érdemes turistaházat.

Szerintem a két pont külön is ládaérdemes, mint ahogy a másodiknál van egy .com-os láda is (meg ennek nincs is nagyon sok köze a házhoz).

A ládaoldalra feltöltött fényképek gyönyörűek.

Köszönöm a rejtést!

mazsola069 2018.08.31 09:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.6.0e]

IMG_20180831_084629IMG_20180831_092746
Kiskősz 2018.07.19 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
megvan

cav004 2018.07.15 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
ok

Vértes 2018.07.15 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
megtaláltam

spanyesz 2018.05.30 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.95
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrav 2018.05.30 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.95
Megtaláltuk, köszönjük!

Ani&Roli 2018.05.21 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! köszönjük

Roberto Kesser 2018.05.12 18:24 - Megtaláltam
Első pint már számtalanszor érintett pihenő, ahol rendezvényekem max. a pecsételés idejére lassítottam, de a második pont egy eddig számomravismeretlen reszre kalauzolt.
Köszönjük a rejtést!

troll 2018.05.12 15:53 - Megtaláltam
A Mackó bg felől érkeztünk fiacskával, így a 2. ponton levő ládával kezdtük. Egy gyönyörű zöld gyík volt a társaságunk. Aztán valahogy eltölthetett minket a láda megtalálása, meg sürgethetett a dörgő és és a sok szúnyog, mert a Kevély-nyeregben eszünkben sem jutott az egyes pont.... csak a kéktúrás fénykép. Amin persze látszik a kis fém lapka, de sajnos nem olvasható. Szóval cs jelszótöredékkel rendelkezünk, de a túra az felejthetetlen marad. A Nagy-Kevély eddig is a kedvenceim közé tartozott, most mellé kerül a kicsi is :)
És virágzik a nagy ezerjófű!!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.05.13 21:06]

20180512_15504820180512_155511
20180512_162251 
Paplacs 2018.05.06 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Köszönjük a rejtést!

nogacsalad 2018.04.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megleltük, és egyben köszönjük a lehetőséget!

Wilka74 2018.04.29 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
11 km-es túra a Kevélyeken a családdal. Pilisborosjenő felöl érkeztünk és haladtunk végig Csobánka felé, majd vissza az autóhoz. Elfogyott az 5 liter víz, mire az autóhoz értünk :). Harmadik és negyedik találata volt a napnak. Nagyon szép panoráma van több helyen is, a kis kanyargós ösvény a két pont között pedig nagyon hangulatos volt. Köszönjük a rejtést.

IMG_1436IMG_1440
IMG_1443
Jaksi74 2018.04.22 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

MártiSatya 2018.04.22 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

OsiOsi 2018.04.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
A Solymári völgy felől mentem. Sajnos a telefonomat a kocsiban hagytam, így a virtuális pontnál a rejtő segítségét kellett kérnem, mert tudtam mit kell nézni.

Mord 2018.04.09 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

mila 2018.04.08 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Tücsökékkel, jó kis vadászat. Szép időben.

kutyi 2018.04.08 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Igaz nem ezt a ládát, hanem, mint utólag kiderült a .com-ost. Nagyon közel lehetnek egymáshoz, mert a gps-em 8-10m-t mutatott... A rejtő segítségét köszönjük!
Kutyi, Tücsök és barátaink

IMG_0448IMG_0432
Flower Collage 
Balaci 2018.04.02 16:30 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt. OKT közben Borsóval, köszönjük.

snowdrop 2018.04.02 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :-)

johnnycache 2018.03.11 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönöm az élményt! :-)

jspanyik 2018.03.07 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Csobánka - Budakalász szikrázó napsütésben 14,2 km, 5 geoláda.

Nehéz volt, de a csodálatos panoráma kárpótlás a fáradalmakért.

Köszönjük a lehetőséget!
Miklós és János

IMG_8757IMG_8758
IMG_8759IMG_8760
IMG_8766IMG_8770
IMG_8773IMG_8775
navigaator 2018.02.05 00:00 - Megtaláltam
-

halaszkiraly 2018.01.22 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20180122_150551
20180122_15060520180122_150613
 
Pupu 2018.01.13 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Még jártam a turistaházban! Szomorkás, ködös, szitálós időben ma nem nyílt kilátás a csúcsról, de így is jó, 7,5 km-es terepfutásban lett részem. Köszönöm a célpontot!