geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4041. Balesetmegelőzés Szentendrén (GCAJAJ)
Helytelen sebességválasztás eredménye
Helytelen sebességválasztás eredménye
200-al hajtott a BMW-s
200-al hajtott a BMW-s
Két fiatal halt meg a vezető felelőtlensége miatt
Két fiatal halt meg a vezető felelőtlensége miatt
A baleset 1.77 sec alatt történt!
A baleset 1.77 sec alatt történt!
Helyszínelés a Telep utcai gyalogátkelőhelynél
Helyszínelés a Telep utcai gyalogátkelőhelynél
a helyszínelési nyomok krétával rögzítése
a helyszínelési nyomok krétával rögzítése
Baleset a Korzón
Baleset a Korzón

Nem biztos, hogy a mentő visz el...
Nem biztos, hogy a mentő visz el...
Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága
Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága
OBB Marci
OBB Marci
Fiatalok Egymásért
Fiatalok Egymásért
Felelősek vagyunk a többi közlekedőért
Felelősek vagyunk a többi közlekedőért
Szentendre
Szentendre

Szélesség N 47° 40,592'
Hosszúság E 19° 4,458'
Magasság: 127 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.08.11 20:43
Megjelenés időpontja: 2015.08.11 20:43
Utolsó lényeges változás: 2018.01.05 17:35
Utolsó változás: 2018.06.19 21:18
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 3.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3500 m
Megtalálások száma: 334 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.7 megtalálás hetente


Ez egy háromállomásos rendhagyó, figyelemfelkeltő városi-multiláda.


A jelszóért cserébe a Szentendrei Rendőrkapitányságon ajándék jár a lelkes megtalálóknak. További információk a ládában.

1. mikroláda:
A jelszót tartalmazó mikroládát a gyalogátkelőhely egyik végén található beton oszlopon, "csavarosan" elrejtve lelitek. (5 betű)
2. virtuális:
A jelszót egy, a "zsákzebrához" közeli, fekete korlát északi végén bekukkantva találjátok. (3 szám, ami osztható 10-el)
3. a láda: "Képzeld magad villanyszerelőnek:) (Feltűnés mentesen találjátok meg és figyelmesen csukjátok vissza az ajtaját!)" (7 betű)

A jelszó ebből a három jelszórészletből tevődik össze, sorrendben egybeírva. (összesen 15 karakter)A ládába TravelBug NEM helyezhető.


A rejtés célja

A ládák elhelyezésével a baleset-megelőzés fontosságára, a szabályok betartására szeretnénk felhívni a figyelmet. Mindenkit hazavárnak! Fordítsunk több figyelmet a KRESZ szabályok betartására, figyeljünk oda egymásra.
Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága három helyszínt választott - nyilván lehetne több - de most ezeket szeretnénk kiemelni.

Megközelítés

Tömegközlekedőknek a H5-ös hévvel ajánljuk a Szentendrére kijutást. Menetrend itt.
A hév végállomásától gyalog érdemes megközelíteni a láda pontjait. Érdemes ebben az esetben az 1.pontot utolsóként meglátogatni, mert ehhez van a rendőrség a legközelebb, ahol a jelszóért cserébe extra ajándékot lehet kapni.

Kerékpárosoknak a legkönnyebb a helyzetük. A héven lehet kerékpárt szállítani és az összes ládapont viszonylag közel van a végállomáshoz.
FIGYELEM! Szentendre belterületén a 11 sz. főúton a kerékpáros közlekedés tiltott! Kérlek figyeljetek oda erre a szabályra! A pontok megközelítése a járdán ajánlott.

Autósoknak javasolt ingyenes parkolási lehetőségek:
 N 47° 39,702' E 19° 4,500' 106 m [GCAJAJ+free parkolo]
 N 47° 40,076' E 19° 4,286' 110 m [GCAJAJ+free 2parkolo]
Illetve fizetős:
 N 47° 40,223' E 19° 4,460' 130 m [GCAJAJ+fizeto parkolo]

Szentendre Parkolás Információk
PARKOLÁSTÉRKÉP

A helyszínek

1.pont (virtuális)

Az első pont a 11-es főút Telep utcai gyalogátkelőhelyénél található.  N 47° 39,406' E 19° 4,386' 112 m [GCAJAJ-1]
Az elmúlt években számos baleset történt. Az alábbi szabályokra hívnánk fel mind a járművezetők mind a gyalogos figyelmét!

Gyalogosok közlekedése

"(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.
(8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud."


Magatartás a gyalogosokkal szemben

"43. § (1) Kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik.
(2) Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.
(3) A kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti."


Tehát a gyalogosnak elsőbbsége van ... ha megadják neki!

Egy másik fontos dolog az itt átkelőknek, hogy párhuzamos közlekedés esetén fokozottan figyeljünk az elsőbbségadás meglétére. Ugyanis lehetséges, hogy az egyik sávban haladó autó megadja az elsőbbséget, míg a másikban még a lassítás sem történik meg.
Ez a figyelemfelhívás vonatkozik az autósokra is, hogy ha megállás történik a velünk párhuzamos sávban egy gyalogosátkelőhelynél - lehet, hogy nem látjuk okát - de feltételezzük azt, hogy elsőbbségadás történik egy átkelő gyalogos felé. Adjuk meg mi is az elsőbbséget, álljunk meg.

A gyalogos közlekedés-szabályok - kicsiknek

Érdekes "játék" itt megfigyelni, hogy mennyi idő ácsorgás után adják meg az autósok a gyalogosnak az átkelés lehetőségét. Eredmények jöhetnek log-ba:)

2.pont (virtuális)

A második pont a Dunakorzón található.figyelem  N 47° 40,217' E 19° 4,717' 107 m [GCAJAJ-2]
Frekventált kiránduló hely, sok gyalogos, sok gépkocsi. Felhívjuk a gyalogosok figyelmét, hogy nem lezárt városrészről beszélünk, van gépjármű forgalom. A gépkocsivezetők figyelmét pedig arra, hogy sok a gyalogos, sok a gyermek. Figyeljünk fokozottabban egymásra. Sajnos az évek alatt több kerékpáros, gyalogos gázolás történt ezen az útszakaszon.

3.pont (láda)

A harmadik pont, ami egyben a láda is, az Egres utcai emlékműnél található.  N 47° 40,592' E 19° 4,458' 126 m [GCAJAJ-3]
Itt 2008 augusztusában a sebesség helytelen megválasztása sebesség korlátozáskét fiatal életét követelte. Az elhunytak családjainál, az utasnál és a gépkocsit vezető fiatalember életében is mély nyomott hagyott a baleset. Ezen a helyszínen a fiatalok figyelmét szeretnénk felhívni, hogy vigyázzanak magukra, figyeljenek oda egymásra!

A BALESET - 200-al belterületen!

FIGYELEM!
Személygépkocsival, motorkerékpárral, valamint 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival a következő sebességgel szabad közlekedni:
- autópályán 130 km/óra
- autóúton 110 km/óra
- lakott területen kívül 90 km/óra
- lakott területen 50 km/óra

A sebességet úgy kell helyesen megválasztani, hogy az ahhoz tartozó féktávolság ne legyen hosszabb, mint a belátható útszakasz hossza. A jármű vezetőjének úgy kell megválasztani a sebességét, hogy az előtte lévő, a vele azonos vagy keresztező irányban haladó akadályt kellő időben észlelhesse és szükség esetén előtte biztonságosan megálljon. Ezt persze külső okok is befolyásolhatják, gondolva itt az időjárásra (eső, köd, stb.) az útvonalvezetésre (bukkanó, útkanyarulat), forgalmi viszonyokra. Minden helyzet más sebességet igényel. Mindent figyelembe véve kell megválasztani a biztonságos sebességet.

Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottsága

A Bizottság 2013 tavaszán létrehozott a Facebook-n egy oldalt. Azóta itt megosztjuk az aktuális híreket, képeket töltünk fel azokról az eseményekről ahol részt vettünk. Célunk Szentendre Rendőrkapitányság illetékességi területén a balesetek számának csökkentése, gyalogos forgalom és a kerékpáros közlekedés biztonságossá tétele. A gyermekek és a fiatalkorúak helyes közlekedésre nevelése.

Alább egy kisfilm tekinthető meg, ami a Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottság és a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Művészeti és Rendészeti Szakközépiskola közreműködésével készült.
KISFILM

A facebook oldal:
Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága

Egyéb információk

KRESZ
www.police.hu
Szentendrei Rendőrkapitányság
Négy KRESZ-szabály, amit csak kevesen ismernek
SEBESSÉG HELYES MEGVÁLASZTÁSA
Egy elgondolkodtató történet
Rövid zebratörténet
SOHA na hagyjuk gyermekünket egyedül a kocsiban - VIDEO
Frissítse fel KRESZ-tudását!

Hasonló témát dolgoz fel Óbudán a GCVEZO láda is.

Szentendre város honlapja

A láda megtalálóinak jutalmáról

Az első három megtaláló "családi" ajándékot kap, minden további megtaláló kisebb ajándékban részesül. Az ajándékokat a Szentendre Rendőrkapitányságon  N 47° 39,488' E 19° 4,452' 106 m [GCAJAJ+Szentendrei Rendőrkapitányság] lehet átvenni, információk a ládában.

Ládatörténet

2018.01.05.
Miután az oszlopot felújították a "láda" újra visszakerült a zebra közvetlen szomszédságába.
Még új színe van, könnyű megtalálni.
Illetve a gyalogátkelőt kicsit felturbózták! Most már lehet zászlót lengetni átkelésnél :)
skiccpausz

2016.03.06.
Az 1. pont mikroládája javítva, mert eltörött a jelszóhordozó.
skiccpausz

2015.08.12.
A DOBOGÓS MEGTALÁLÓK ÉRTÉKES CSALÁDI AJÁNDÉKBAN RÉSZESÜLNEK!!!

2015.08.11 20:43
A láda kihelyezve.Webkamera a közelben
katt

Flag Counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (143 db): környezet: 4.37 rejtés: 4.85 web: 4.77 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Dr.Lada 2019.06.22 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Egy jó séta keretében lesétáltuk. Az első pontja nagyon ötletes, de maga a láda helye is, tetszett.

Ásványvadász 2019.06.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Rendkívül ötletes rejtések, nagyon tetszett.
Mi felhívtuk az adott számot, majd bementünk a rendőrségre is. Kaptunk egy kis ajándékot, de a legjobb, hogy ki is engedtek.:)

kitkat0123 2019.05.12 17:49 - Megtaláltam
Rövid kis kirándulást tettünk a Kő-hegyi menedékház körül fa-peti és tabletta társaságában és ezt az egyedi helyet is útba ejtettük.

Köszi a rejtést!

tabletta 2019.05.12 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

tfmb 2019.05.12 09:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszi a rejtést!

Fekete-Szabó Dániel 2019.04.01 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

zoti 2019.03.31 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Antissimo 2019.03.30 17:07 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm. Érdemes lenne frissíteni a leírást, már szabad a 11-esen kerékpározni (a városon belüli szakaszon).

porto 2019.03.24 09:15 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
Ötletes rejtések!!!! :-)
OBB :-)))
[Geoládák v2.2.5]

tavasziharmat 2019.03.17 21:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

psygoa 2019.03.17 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon kreatív :) [Geoládák v2.2.5]

mgaba77 2019.03.17 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Makkap 2019.03.17 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

golyakr 2019.03.17 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PetyCamino 2019.03.15 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Pyrosszal Szentendre feszámolásának részeként.
Szuper rejtések :)

pyrosz 2019.03.15 13:31 - Megtaláltam
Köszönjük, egy élmény volt! :)
Nagyon igényes rejtések, tetszett! [Geoládák v2.2.5]

Miamicryt 2019.03.02 13:58 - Megtaláltam
Szentendrei karneváli ládászás alkalmával! Köszönjük! :)) [g:hu 1.6.1x]

illeskese 2019.03.01 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hegyo 2019.02.17 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 3/Rejtés: 4/ Web: 4 [g:hu 1.6.1x]

Jaksi74 2019.01.19 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Zogeboka 2019.01.02 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk a családdal, köszönjük.
BÚÉK !!!!!

Livi123 2018.12.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bzz 2018.12.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kupec 2018.12.26 08:53 - Megtaláltam
Ötletes rejtések.

fTyler 2018.11.11 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mayagabor 2018.11.06 20:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

kismaczu 2018.11.02 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Dicséret az ötletes rejtésekért.A pontok kereshetők a Szentendrei multikkal. Köszi

 
fkmaster 2018.10.28 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Vasárnap reggel az óváros is csendes volt még, pilisi kirándulás előtt meglátogattam az újabb szentendrei ládákat, köszönöm a rejtést.

Szilvil 2018.10.26 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! Az 1. ponthoz rejtői segítség kellett (köszi itt is!), tényleg nagyon ötletes :) Vigyázzunk egymásra :) [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2018.10.26 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

ErdőCsöndje 2018.10.07 14:27 - Megtaláltam
Köszönöm!

Emese62 2018.09.19 08:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Szép környezet, szomorú tények. Köszönöm a segítséget.

IMG_1801IMG_1786
IMG_1955IMG_1985
IMG_3573 
Bonbonetti 2018.08.17 19:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szöszke15 2018.08.14 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Akubb 2018.08.08 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Laza esti szentendrei séta közben kettesben bejártuk a multi pontjait.
A rejtések ötletesek, gondolkodtatók, de azért könnyen meg is találhatók. Nekünk különösen az első pont tetszett, :)
Köszönjük a rejtést!

Hodykölyök 2018.07.29 21:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :)

Csureszh 2018.07.29 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Táborozás alkalmával kerestük fel a helyszíneket. A rendőrségen a kis ajándékokat is megkaptuk, nagyon tetszett a gyerekeknek.

Glac 2018.07.20 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

StellaDeFrász 2018.06.26 21:24 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.4]

Spátabár 2018.06.18 18:55 - Megtaláltam
Legelőször a 2. pontot találtam meg, ami könnyen ment. Utána a 3. pont találódott meg, amiben öcsém sokat segített. A lelkes ládászok felfeszítették a villanyoszlopok alján lévő ajtókat, és ott kotorásztak, hogy látszódnak a vezetékek. Legnehezebben az 1. pont lett meg. Már legalább 10 alkalommal kerestem fel, és összesen vagy 3 órát kerestem, míg végül felhívtam a rejtőt, aki elmondta a rejtekhelyet. Tapasztalt kereső vagyok, 37 ládát már magam mögött hagytam, de ez kifogott rajtam. Köszönöm a rejtőnek a segítséget, és a rejtést. Az ajándék majd legközelebb. :)

esztelneki 2018.06.17 13:25 - Megtaláltam
Bringával megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

TothTi 2018.06.12 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

RékaésAdrián 2018.06.10 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Viczi 2018.05.27 15:46 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtések, furcsa helyeken. De értem. Köszönjük.

BLUEway💙2016! 2018.05.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
A "csavaros rejtés" nagyon 5letes, de néhány perc keresgélést azért igényelt a zebránál. A Dunakorzón sétáltunk és napoztunk kicsit..., no nem sokáig, mert a parkolóóra (360,- Ft /óra!) sajnos gyorsan leketyegett. :) Thanks.

20180526_11141220180526_111419
Wulka2 2018.05.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönöm a rejtést és az ajándékot! :)

dildi 2018.05.21 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést és az ajándékot is! Olyan jó érzés, hogy most nem azért jöttünk a rendőrségre, mert valami baj történt velünk, hanem ilyen kellemes apropóból. :)

IMG_3962 
edoszka 2018.05.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.70
Köszönjük a jó rejtéseket!
1. pont különösen akkurátus :)
3. pontnál nem volt sok dolgunk, mert összefutottunk egy másik ládázós csapattal és már kezükben volt a láda :)

dino86 2018.05.20 12:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mizo6869 2018.05.12 16:56 - Megtaláltam
Ez egy érdekes rejtés. Az első pont nagyon ötletes. A második ponton a darazsak átvették a hatalmat. Felirat nem található, de a Neoton nekem is segített. A 3. láda rendben. Leírás szerint a jelszóval felkerestük a rendőrkapítányságot. Hiába volt leírva, mégis meglepődtünk, hogy kaptunk ajándékot. Köszönjük a rejtést. Mia, Bogi, Gábor, Zoli.

diego 2018.05.05 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]
2. Ponton a darázsfészek pont kitakarja a jelszót. Amikor kirepültek, nagy nehezen sikerült kisilabizálni, de sikat segített a Neoton ;-)

mcfreeze 2018.05.05 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

csg69 2018.04.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.34
Nagyon jó rejtések, gratulálok :) A második ponton érdemes vigyázni a darazsakkal!

peterpan 2018.04.15 12:00 - Egyéb
HÉV-vel kivittük a bringákat Szentendrére, hogy körbetekerjük a várost. Ennek a ládának a pontjai adták a keretet.
Sajnálatos, a két fiatal halála, mivel magam is apuka vagyok ez különösen kézzelfoghatóvá teszi a láda mondanivalóját.
A második pont rejtekébe darazsak kezdtek fészket rakni, legalábbis kettő csíkos-potrohú figyelt a cső végéből.
Az első pontra végül nem került sor, mivel a hazaútra tartogattuk a fenekünket. Sajnos a kockaköves burkolat miatt elég viseletesek lettek az ülőgumóink, vagy az elmúlt fél év kihagyása után sok volt a 28km az egyenbillengészeti-körduplányon.

Nikicsu 2018.04.14 22:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

KataJani 2018.04.07 13:41 - Megtaláltam
Túravezetői Skanzen látogatás után. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ratagi 2018.04.02 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

krisz17krisz 2018.04.02 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon ötletes a mikroláda rejtése =) Köszi

álomfogók 2018.04.01 18:36 - Megtaláltam
Nagyszombat délutánján szoktunk Szentendrén sétálni egyet, most Húsvét vasárnapra csúszott.

Emerich63 2018.03.30 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

20180330_154841 
EmesESE 2018.03.24 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.25
Megtaláltuk. 🙂
Profi rejtés. Csak az zavart, hogy a forgalmas ut mellett kellett kutatnom, és szomorú tragédiák huzódnak meg e rejtés ponjai körül.
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

SagiK 2018.03.14 13:45 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Bamse 2018.03.12 15:42 - Megtaláltam
Délelőtt Szentendrén volt dolgom, ahova biciklivel mentem. Később legalább az egyik helyi rejtést szerettem volna kipipálni, így nekiláttam e multi felkeresésének. Jól ismerek erre mindent, több tucatszor érintettem már régebben a pontokat. Az elsőnél nem akartam elhinni, hogy találok valami jelszó félét, annyiszor körbejártam az oszlopot, de azért rájöttem mit nézzek meg. Tetszett ez a megoldás, nagyon profi. Itt kaptam egy telefont, hogy gyorsan menjek haza... Mivel nem akartam félbe hagyni a vadászatot, így délután visszatekertem a másik két pontra. A fiatalok balesetére emlékszem, sokáig beszédtéma volt ez az értelmetlen tragédia. Hihetetlen, hogy már lassan tíz éve történt. A meglepetésért egy másik alkalommal mentem el. :-) Köszi a rejtést!

Pimpi69 2018.03.11 18:42 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést,és a segítséget.

VINAX 2018.02.18 15:31 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.2]

emiGrant 2018.02.12 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nagyszerű kezdeményezés. Engem sokszor figyelmeztetnek, hogy túl gyorsan megyek vagy nem jelzek stb., stb. Megpróbálom fejben tartani és megfogadni az intelmeket ezen a ládaoldalon és köszi a rejtést! :)

GYEZegzug 2018.02.12 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Ismét esőben. Köszi szépen a lehetőséget.

VaVi 2018.01.19 18:40 - Megtaláltam
köszönjük az ajándékot ;)

Molli 2018.01.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Örülök, hogy meggyógyult a láda és köszönöm a rejtést!

skiccpausz 2018.01.05 15:51 - Egyéb
Miután az oszlopot felújították a "láda" újra visszakerült a zebra közvetlen szomszédságába.
Még új színe van, könnyű megtalálni.

Illetve a gyalogátkelőt kicsit felturbózták! Most már lehet zászlót lengetni átkelésnél :)

jó keresgélést,
skiccpausz

 
Pupu 2017.10.07 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Régóta szemeztem ezzel a ládával, de megtalálását elhalasztottam addig, míg - hosszú küzdelmünk jutalmaként - feloldják a kerékpározás tilalmát a 11-es út szentendrei átvezető szakaszának négysávos részén, és legálisan mehetek végig bringával. Most eljött ennek az ideje.
Szerintem a tiltás feloldása és a kerékpáros nyom felfestése balesetmegelőző hatású, mert véget vet a tiltott, ezért az autósokat irritáló biciklizésnek azon az úton, amely a Pilis kapuja, de a helybelieknek is fontos közlekedési ütőér.

IMG_4207IMG_4231
segoy 2017.09.30 13:40 - Megtaláltam
!

Szabó Család 2017.09.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.27
Az első pontnál oszlop csere történt, de a rejtés még a helyén van.(ötletes)
Köszönjük a rejtést.
Közös találat.

walky 2017.09.16 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vidoree 2017.09.16 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katica 2017.09.10 18:49 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

snucee 2017.09.10 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kobrakiraly 2017.09.09 18:59 - Megtaláltam
Köszönöm az ötletes rejtést.

Access Denied 2017.09.09 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Huncutka01 2017.09.09 18:08 - Megtaláltam
Köszönet a rendkívül ötletes rejtésért. Információ e rejtőnek, áll az új villanyoszlop.

CsKriszti 2017.09.02 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Janisoft 2017.08.26 18:20 - Megtaláltam
Az 1.pont zsenialis! :)

sereva 2017.08.23 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést.

dvorcsakl 2017.08.23 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam! Tetszett, hogy bár a koordináták és a leírás egyértelmű volt, mégis kellett egy kicsit dolgoztatni az agyat. Mivel a ládák keresése előtt voltam a yardon, utána már nem mentem vissza az ajándékért. :-)

halaszkiraly 2017.08.22 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

geomag 2017.08.22 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

rekanna 2017.08.16 00:00 - Megtaláltam
Tetszett a rejtés! Az ajándékért sajna már nem tudtunk bemenni, mert este lett, mire minden ládát megtaláltunk. :)

Csomi89 2017.07.20 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.11
Köszönöm az ajándékot.

Az első pont nagyon ötletes. :)

erdélyiek11 2017.07.08 14:21 - Megtaláltam
Meglett köszönöm.

SzabEdAn 2017.07.08 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ellfelek 2017.07.05 10:30 - Megtaláltam
Szentendrén egy picit elidőztem a három multi ládával. No meg az első ponton a rejtekkel, de jó és ötletes. A harmadik ponton viszont annyira villanyszerelőnek éreztem magam, hogy olyan helyre is benyúlkáltam, ahová nem kellett volna... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20170705_100437 
ikba88 2017.06.24 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :)

Judith 2017.06.22 19:40 - Megtaláltam
Megcsíptem!

Norbee97 2017.06.22 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Szentendrei ládázás 3/10.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Egyszerűen fantasztikus multi volt. :) A város maga nagyon tetszett, és bár a láda közvetlen környezete nem mutatott nevezetességet, azért mindenesetre ötletes. Az első pont néhány perc után meglett a GCSZMU keresése után, majd a többi szentendrei ládával párhuzamosan kerestem a pontokat. A GCTPLM láda után pedig érdeklődtem az ajándék felől, bementem a rendőrségre, de a két ott lévő rendőr semmit se tudott a dologról, majd pár perc múlva egy másik is megérkezett, aki tudta miről beszélek, majd kis idő múlva átadta a kis jutalmat, nagyon köszönöm, jó kis 650. találat volt. :) [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
650.

IMG_20170622_100334IMG_20170622_101055
IMG_20170622_110806IMG_20170622_114220
IMG_20170622_114224IMG_20170622_115149
Ajtony 2017.06.21 12:11 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtési megoldások mindenhol, gratulálok. A (két értelemben is) csavaros rejtés egészen kiváló. Ha saját találmány, akkor zseniális, ha gc.-boltban készen vett megoldás, akkor nagyon jó helyismeretet és előkészületeket igényelt, így ebben az esetben is páratlanul remek.

Zerind HUN 2017.06.21 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Érdekes a téma, de azért valljuk be, hogy a környezet szépségének tekintetében nincs benne az első 4000-ben ez a láda. Az első két pontot még délelőtt találtuk meg, utána kitértünk még másfelé, majd kicsit később lett meg a harmadik pont is.

azimee 2017.06.17 11:27 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm!

Telkess 2017.06.12 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

BarlangÁszok 2017.06.08 22:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Ez az akció a szentendrei kalandjaim előző felvonásán kezdődött, az emelt írásbelim délutánján. A 2. és 3. pont akkor meglett, de mire az elsőhöz értem, lemerült a gps-es telefonom. Ma ugyanezt sikerült megismételnem, annyi módosítással, hogy előtte a forrásos láda vidékét barangoltam be. A rendőrségen megpróbáltam segítséget kérni egy tetőtől-talpig tetovált munkatársuktól, de sajnos nem tudott a játékról. Eredménytelenül néztem végig minden fémoszlopot a kereszteződéseknél, egészen a bankig. :( Amellett, hogy a két megtalált jelszó fotóját akár elküldöm e-mailben, nagyon szeretném kérni szépen a felkeresés elfogadását, mert kicsi az esélye, hogy egyhamar újra ide jutok, és szép szülinapi ajándék lenne nekem szombatra, ha ezzel lenne meg a 75 ládánk, ami után már mi is rejtegethetnénk a Pilisben :) Nagyon szépen köszönöm, ha lehetséges!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.06.09 17:07]

Nagyon szépen köszönöm!!! :)

DSC_0105DSC_0106
DSC_0107DSC_0171
DSC_0062
DSC_0162 
szalergabor 2017.05.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
OK!

csemege 2017.05.20 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vajasfok 2017.05.15 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megvan, köszönöm!

Dominik2010 2017.04.30 19:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
MEGVAN!
Az ajándékot is megkaptam a kapitányságon! :)

Snipermaster 2017.04.30 19:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nagyon aktuális és érdekes téma. Kár hogy ennyi embernek kell megsérülni, meghalni ahhoz, hogy változás történjen. Pontosabban... nem is biztos hogy történt/történik! Mindennapos hogy ledudálnak az úton, hogy nem adják meg az elsőbbséget, vagy éppen 100 km/h felett mennek lakott területen.
Ha csak egy balesetet el lehet kerülni azért, mert mondjuk ezen láda hatása alatt vezet valaki haza, már megérte a láda!

Az első pontot elsőre nem találtam, de aztán rá leletem. A rejtő később vissza is hívott, ezúton is köszönöm neki, mint ahogy a zseniális témát és a rejtést is!

3. pont2. pont
AtiGabi 2017.04.23 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Köszönjük!

nogacsalad 2017.04.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Vasárnapi sétánk alkalmával kerestük meg.
Ma, valahogy nem volt kedvünk autóba ülni. Gyalogosan, 3-2-1 sorrendben jártuk végig. Tetszett ez a kis városi multi!
Köszönjük a lehetőséget!

track2017-04-23 12.02.32-ANIMATION
2017-04-23 11.43.312017-04-23 11.59.44
2017-04-23 12.52.082017-04-23 13.14.09
2017-04-23 13.14.17 
Gyeta 2017.04.22 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A téma örökzöld, a rejtés kiváló.

20170422_15202020170422_152103
fcsaba 2017.04.17 13:20 - Megtaláltam
Szentendrei családi kiruccanás egyik találata. Nagyon igényesek a rejtések, és a témaválasztás is sajnos aktuális. A semmibe vezető gyalogátkelőhely amiatt külön vicces, mert mi a "rossz" oldalról közelítettük meg; jót nevettünk, amikor felvetődött a kérdés, hogy vajon hogyan lehet eljutni a ládához? Majd kicsit arcunkra fagyott a mosoly, amikor kiderült, hogy ez adja a helyszín apropóját. Köszönjük a rejtést!

htour 2017.04.14 13:45 - Megtaláltam
Köszönjük az ötletes rejtéseket!

mazsolaaa 2017.04.02 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
A tegnapi bringaébresztés és -takarítás után nagyobb karikát terveztem, mint tegnap: irány Szentendre! Főhadiszállásomról, a Déli pályaudvar mellől végig kiépített kerékpárúton lehet eljutni a városba - sőt, két alternatíva is van. Az egyik az autóút mentén visz (ez amolyan gyorsforgalmi megoldás, ha siettek), a másik viszont végigmegy a Duna partján, sok-sok meglepetést, szép látnivalót tartogatva. Javaslom, ha tehetitek, erre gyertek! Eltéveszthetetlen az útvonal, ha a GCRMPR-t útba ejtitek: innen csak tovább kell tekerni észak felé. A fent említett láda végpontja után pár száz méterre egy ártéri erdőn át tekereg az út, ahol a képeken látható, általam leginkább FA-PO-FA nevezetű alkotásokat találtam. Gyertek, nézzétek meg, amíg lehet! Ki tudja, meddig látható még...?

A rejtő előtt le a kalappal: mindhárom ponton nagyon leleményesen olvasztotta a környezetébe a jelszórészleteket.

Az első pontnál többször is elvégeztem a láda leírásában szereplő kísérletet, és különös megfigyelésekre jutottam. Míg a zebrától pár méterre vacakoltam a GPS-szel, egy "genetikailag hiperpigmentált", szakadt ruhás, széle-hossza nincs hölgyemény hömpölygött az átkelőhelyhez, majd percekig egy helyben topogott a szélén, mert egyik autó sem állt meg. A kocsik közt a saját oldalán levő két sávban támadt egy kis luk, így az úttest feléig gondtalanul eljutott. A szembeforgalmi sávban viszont senki nem volt hajlandó még csak lassítani sem - sőt egyesek rátehénkedtek a dudára, rázták az öklüket, szegény nő csak sápadozott a zsebkendőnyi betonon, ahová beszorult, mert közben a háta mögött is megélénkült a közlekedés. Végül nyelt egy nagyot, s megindult hadonászó kézzel, mint egy tank. Csikorgó gumik és újabb tülkölések között, de túlélte a kalandot. (A jelenet után úgy éreztem magam, mint a viccben a csiga, aki nézi az autópálya túloldalát: oda születni kell...)

Húztam egy kettes sorszámot, és odatoltam a bringát a zebra széléhez. Tíz másodperc múlva ott voltam a túloldalon. Meglepett... Amíg keresgéltem az első pontot, fiatal lány tekert erre biciklivel. Amikor megállt a gyalogátkelőhely szélén, őt is zokszó nélkül átengedték. Ki érti ezt?!?

A rendőrkapitányságon nagyon kedves volt az ügyeletes. Ezidáig csak egyszer volt dolgom a rendőrökkel, amikor a részeg autós kisebb-nagyobb sikerrel megpróbált kilapítani... Örülnék neki, ha ezentúl már csak ilyen szuper ládaélmények mellett találkoznék zsaruval.

Köszönöm a rejtőnek a kalandokat!

Apropó: aki szeretné tesztelni a KRESZ tudását, az 2017. június 15-ig ingyen megteheti kiváló minőségben a kreszfelfrissito.hu honlapon. Úgy gondolom, hogy okos és jó lehetőség, amit érdemes kihasználni még annak is, aki nem vezet!!!

:D
:)
:X
 
DFRi 2017.03.11 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Megvagy láda :-)
Köszönjük a lehetőséget!
Brigi&Mira&Feri [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]
Nem vagyok oda a multikért, ezt is kettő ütemben fejtettük meg.
Viszont igazán jól, esett a délutáni napsütésben a séta Szentendrén.
A Határcsárdában pedig a halászlé zseniális volt, akkora adagot kaptunk, hogy nem marad már hely a desszertnek sem. A kovászos kenyér pedig helyben sütött!!!
A túra végére még maradt idő beszaladni az ajándékért a rendőrségre.
Köszönjük a kellemes élményeket!!!

GCAJAJ_20170311175945.jpg 
Szellszi 2017.03.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Szentendrei ládázás 3/3.
köszönjük a rejtést :)

alecar 2017.02.26 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

gst76 2017.02.26 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Tavaszias időt kihasználva, kerékpárral kerestem fel néhány Szentendrei ládát, köztük ezt is.
Pontok ötletesek voltak.
Bár tilos a 11-es úton kerékpározni, mégis volt 1-2 kerékpáros, aki ezt nem vette figyelembe.
Itt jegyzem meg halkan, hogy nem értek egyet ezzel a tiltással. Véleményem szerint a járdán közlekedni sokkal veszélyesebb! Városban, 50-es tempónál tilos kerékpározni, de utána a 90-es tempónál lehet.

Göde 2017.02.23 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
A BMW olyan a közlekedésben, mint a rottweilerek a kutyák között.

bölli 2017.02.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönöm a rejtést!

Bajuszcica 2017.02.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Köszönöm a rejtést!

kivancsifancsi 2017.02.19 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Részletek és képek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mortanius 2017.02.15 14:15 - Megtaláltam
Pocsék, ködös és nagyon hideg idő volt ma, de legalább kevesen voltak. :)

A rejtés remek. A 2. pontnál különféle szemeteket nyomtak bele a csőbe(csoki papír, alufólia gombóc). Eltávolítottuk őket, így már láthatóvá vált a jelszó.
Köszönöm a lehetőséget!

KP1965 2017.02.07 21:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Esti séta Szentendrén három megkezdett multi sok pontjával és négy begyüjtött ládával, amik közül ez volt a harmadik. Elgondolkoztató helyszínek és zseniális rejtések. Mivel későre járt már mire végeztem és hamarosan indult is a HÉV, nem mentem be a Rendőrkapitányságra az ajándékért, talán majd legközelebb.

Oriza 2016.12.30 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

salem.macska 2016.12.28 18:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

rubin55 2016.12.28 13:21 - Megtaláltam
köszönöm

Fazék 2016.12.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.49
Kellemesen napsütéses téli délután feleségemmel és kisebbik lányommal letudtuk a szinte kötelező éves szentendrei sétát. A belváros még így ~0 fokos időjárásban is tömve volt. Profik a rejtések.

kectam 2016.11.20 12:30 - Megtaláltam
Visegrádról hazafelé megálltunk sétálni egy nagyot Szentendrén. Olyan volt, mintha nyár lenne, a korzó tele emberekkel, mi is fagyiztunk egyet, majd ládázgattunk a környéken.
Köszönjük a lehetőséget

DSC02120DSC02078
DSC02108 
Katona55 2016.11.20 10:10 - Megtaláltam
megvan

Vincenzo65 2016.11.19 11:41 - Megtaláltam
Gondolkodtató láda.

Robogo 2016.11.18 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Butchman 2016.10.31 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nicky&Ati 2016.10.09 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ágica63 2016.10.09 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.10.08 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

 
Berián 2016.10.08 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2016.09.26 13:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.53
Szentendre környéki bicajos túra a HÉV állomástól. Tematikájában és kivitelezésében is nagyszerű multi. Szerencsére ma nem láttam balesetet a környéken.

Gyombi 2016.09.17 20:00 - Megtaláltam
Három részletben, de meglett! Köszönjük, tanulságos!

zolika87 2016.09.04 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Zseniális rejtés, köszönjük a lehetőséget! A láda remélem eléri a célját, és kellően figyelemfelkeltő.

Marvin 2016.09.02 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Biciklivel Szentendrén. Remek multi, köszi!

bgecco 2016.08.29 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SandorCsaba 2016.08.17 20:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

akosgy 2016.08.13 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
59 km-es délutáni tekerés a Visegrádi-hegységben. Az 1. pontot indulás után, a 3. és 2. pontot visszafelé ejtettük útba.

A környezet nem szívderítő, de nyilván ez esetben ez nem is cél, a rejtések viszont kimondottan ötletesek és igényesek, a láda mondanivalója is hasznos. Kerékpáros szempontól üdvözítő lenne például a dobogőkői elágazásnál az átkelési lehetőséget rendesen megoldani, mert - érthető okokból - kevesen használják a lépcsős aluljárót, inkább áttekernek az úton, nem mindig a legmegfelelőbb helyen és nem mindig megvárva a ritkán előforduló zöld jelzést.

A weboldalon a baleset leírására mutató link már nem él, amúgy sem biztos, hogy egy bulvárlap erre a legjobb forrás.

Köszönet a rejtésekért.

Höri csapat 2016.08.11 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Ötletes, precíz rejtekhelyek, elgondolkodtató multi, hasznos ajándék a Rendőrkapitányságon. Köszönjük a játékot!

pegasus_mv 2016.08.06 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Nem megszokott rejtések. A második ponton egy darázsfészket is kitakarítottam. Köszönöm a rejtést.

Békés.nádas 2016.07.27 17:00 - Megtaláltam
A Montexes bevásárlás után gyorsan kirándultunk egyet. Jó hely, köszi :)

benger 2016.07.27 15:26 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

cachekereso 2016.07.25 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Köszönöm a játékot.

Balear 2016.07.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Kedves volt a rejtőtől, hogy létrehozott egy ilyen ládát. Jó kis séta volt végigjárni a pontokat.

Köszönjük,

Kincső és Csabi

kincs92 2016.07.23 13:59 - Megtaláltam
Könnyen meglettek a pontok egy kellemes kis sétával.

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

N.Zs. 2016.07.10 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Remek rejtések, igényes kivitelezés és jó mondanivaló. Jó kis multi ez!
Gyalogoltam 7,4 km-t összesen. Kevesebből is ki lehet hozni, de 1-2 kedvenc helyemet is beiktattam. Csak egy béna telefonnal készült fotót készítettem.

IMG_20160710_165335 
Wilka74 2016.07.09 19:00 - Megtaláltam
Köszönjük, végigjártuk.

bfabry 2016.07.04 18:32 - Megtaláltam
Példaértékű kivitelezésű multi, és még mondandója is van!
Volt szerencsém kerékpárral felkeresni a pontokat 2-3-1 sorrendben, de ennyi szabályt még életemben nem szegtem meg ilyen rövid idő alatt. A kerékpáros infrastruktúra valahol a vicc és a gyalázat között félúton, pedig néhány táblával (vagy leszedésével) meg néhol egy kis festékkel csodákat lehetne művelni...

denho 2016.07.01 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

robinbird 2016.06.28 20:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Nagyon ötletes rejtásek, tetszett. Főleg a zebrás :)
Köszi

AncsTom 2016.06.19 19:15 - Megtaláltam
Köszönjük az ötletes rejtést!

Csg12 2016.06.17 18:30 - Megtaláltam
Én örülök az ilyen figyelemfelhívó, elgondolkoztató ládáknak. Példaértékű a rejtések ötletessége, kivitelezése! Köszönöm a rejtést!

Nyunyó_Rulez 2016.05.31 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!Igaz másodjára jöttem el ide,mert az elsőnél nem volt idő mindegyik pontra,érdekes ötletes ilyeneket szeretem,a fa oduban ágakkal letakart ládikók,kissé unalmasak:-)

kaldigeza 2016.05.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A rendőrségen nagyon előzékenyek volta, és köszöntem az ajándékot! Örülök a lehetőségnek!

zferke 2016.05.29 00:00 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

Mathau 2016.05.22 16:05 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

toni01 2016.05.22 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megleltem. Közös találat Jámbival. Mivel nem volt nálunk toll nem tudtunk regelni a füzetbe. A rendőrségen több apró ám hasznos tárgyból lehet válogatni. Ezt a megoldást nagyon jónak tartom. Köszi a rejtést.

Jámbi 2016.05.22 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Megtaláltuk Toni01-el közösen.
Klassz séta volt köszönjük a rejtést.
A második pont izgi volt, mivel egy darázs éppen családot alapított,
és eltakarta a rálátást, de kis türelemmel megoldódott a probléma.
Sajnos a tollat otthon felejtettük ezért a láda log book füzetébe nem tudtunk
regisztrálni.

povyagi 2016.05.21 16:05 - Megtaláltam
o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tototo 2016.05.19 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Fonte 2016.05.15 15:30 - Megtaláltam
Szentendrei sétánk egyik találata volt ez a multiláda. Lehet, hogy ez a láda nem mutat semmi újat, hisz a városnak ezen a részein már számtalanszor jártam. Számtalanszor, de Szentendrén nem lehet elégszer járni:)
A rejtések nagyszerűek!

 
rosie 2016.05.15 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Köszönjük

BRobi 2016.05.07 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2016.05.07 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

charlie62 2016.04.30 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Köszönjük a rejtést!
A harmadik pont szépen kivitelezett pont. A második pont ötletes, szépen kivitelezett pont. Az első pont zseniális ötlet és mesteri kivitelezés, aprólékos, tökéletes munka. Gratulálok a rejtőnek, nagyon ötletes, szép munkát végzett!

Schlégl 2016.04.25 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2016.04.23 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
2 héttel bicajos baleset után félig-meddig még bicegve.

fa-peti 2016.04.22 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Jesse128 2016.04.20 12:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!:)

holly 2016.04.16 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk Clip-el :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

clip 2016.04.16 14:17 - Megtaláltam
Két részletben, tavaszi motoros túra alkalmával.

Cseber 2016.04.06 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. 2016 első túrázása 3 napon át.

Ifialex 2016.04.03 12:15 - Megtaláltam
Végigjártam. Nem egy vidám multi.

Macusa 2016.04.02 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nagyon ötletes rejtések. Köszönjük!

Bubbantó 2016.04.01 13:20 - Megtaláltam
A jelszó második és harmadik részét még februárban találtam meg. Ma a Bükk-ös-vény multi pontjait és az útba eső hu-s és com-os ládákat kerestem fel, sétám a GCAJAJ első rejtekénél végződött. Szuper-ötletesnek találom ezt a rejtést. (A jelszó második részének értelmezéséhez jól jött lelcache 2016.március 30-i logbejegyzése. Már majdnem feladtam.)
Köszönöm a rejtést

A városon átvezető főút forgalmát figyelve kétségbe vonom, hogy minden autó max 50-nel halad...

lelcache 2016.03.30 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.37
Családi kirándulás a gyerekek tavaszi szünetének utolsó napján. A rejtések kifejezetten jók. A második ponton a háromjegyű szám, mivel digitális karakterekkel van írva, kétféleképpen is értelmezhető. A nagyobb szám a jó megoldás! A jelszórészletek összeszedegetése után bementünk a rendőrkapitányságra, és valóban kaptak a gyerekek ajándékot! Ez a kis kiegészítés sokat dob a láda megítélésén. Köszönjük a lehetőséget!

lelcache+Zsé+Lili+Bambusz

20160330-282720160330-2829
20160330-283020160330-2854
20160330-2855 
OsiOsi 2016.03.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Jók a rejtések!

Tonykopter 2016.03.27 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Felleltük! (Hála a LionDaddy segítségéért) Köszönjük!

LionDaddy 2016.03.27 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
A mai napra bringás ládázást terveztem a Szentendrei-sziget környékére. A Dunakeszi horgásztavaktól indultam, majd a sződligetnél fordultam vissza és Horánynál kompoltam át a szigetre. A szigeti bringás multi - GCSZEI - legdélebbi pontja után É-ra haladva a tahitótfalui hídon át jöttem ki a szentendrei oldalra.
A multi pontjait 3-2-1 - azaz fordított - sorrendben kerestem meg. A rejtések példaértékűek, nagyon ötletesek és a kivitelezésük is tökéletes. Gratulálok!
Különös aktualitása volt a mai megtalálásnak, hogy a 3. pont közelében éppen helyszíneltek egy nemrég történt balesetnél.
Ritka eset - legalább is nekem -, de az első pontot egy kesser kollégával közösen találtuk meg. :)

köszi a rejtést!

P1340780P1340781
P1340782P1340784
P1340786P1340787
P1340788
K-55 2016.03.26 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Bővebben később.

DSC_0968DSC_0971
DSC_4601DSC_4602
DSC_4605DSC_4689
DSC_4691DSC_4693
DSC_4700DSC_4705
DSC_4706DSC_4709
DSC_4710 
Szabó família 2016.03.25 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

A zsákzebra közelében láttunk egy érdekes sorompót is.

petiba 2016.03.14 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.03
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kukucsi 2016.03.14 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2016.03.14 14:25 - Megtaláltam
Köszi.

csbagi 2016.03.14 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Ma Szetendrén, Pomázon és Budakalászon kóboroltam.
Legjobban az 1. pont rejtése tetszett, de a 3. is jó!
Viszont a 2. ponton bekukucskálva fordítva olvastam le a számokat, így a rejtő segítségét kellett kérnem, amit ezúton is köszönök!

Berkenyék 2016.03.14 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
HÁT EZ A DOBOZ!!!!!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2016.03.20 19:56]

Fatina 2016.03.13 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Köszönjük a rejtést. Megtaláltuk.
A rendőrségen nagyon jó fejek voltak és valóban kaptunk ajándékot. :)

Dester 2016.03.13 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Szentendrét nagyon szeretjük, így ideje volt már ezt a ládát is levadászni egy szép nagy séta keretében, amelyre felfűztük a Bükkös patakot is.
Mivel fordított sorrendben gyűjtöttük be a pontokat, a jelszóval végül bementünk a rendőrkapitányságra is, ahol a hosszú hétvége vasárnapján szerintem mi jelentettük az egyetlen eseményt, mert hirtelen összecsődült az összes ügyeletes rendőr. Jót beszélgettünk velük, nagyon jó fejek voltak, és ajándékot is kaptunk, ahogy a leírásban is szerepelt. :)
A "tesztet" is elvégeztük a zebránál, szándékosan csak a zebra szélén ácsorogtunk és nem indultunk el, amikor láttuk jönni az autók egy-egy hullámát. Jelentem, kettőből kettő: mindkét esetben azonnal megállt az első páros, elsőként egy-egy Opel, visszafelé pedig legnagyobb meglepetésünkre egy BMW és egy Audi. Van még remény :)
Köszönjük a rejtést!

acsipapa 2016.02.27 15:53 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.02.27 15:53 - Megtaláltam
Meglett.

V_Gabor 2016.02.27 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.27
Első ponton nehéz kivenni a jelszót, le van törve a felirat. Egy tollal sikerült kipiszkálni. Egyébként nem csodálom, hogy sok itt a baleset. Feleségem még azt is aggódva nézte, ahogy a pontot megszerzem. Ide lehetne fix traffit telepíteni.

Újabb séta Szentendrén. Szörnyülködtünk egyet, de nem csak a balesetek és a banális zebra miatt, hanem a város kiemelt részeinek elhanyagoltsága felett is.

Igen jót ebédeltünk és a cukrászdát sem hagytuk ki.

Van GPS-ünk és nem félünk használni. :)
Köszönöm!

[g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

2016-02-27 13.52.17R2016-02-27 13.56.59R
2016-02-27 14.01.45R2016-02-27 14.04.10R
2016-02-27 14.09.15R2016-02-27 14.23.10R
2016-02-27 14.30.41R2016-02-27 14.38.49R
2016-02-27 14.39.27R 
Miley98 2016.02.23 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
Köszönöm a rejtést

police107 2016.02.23 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Szomorú,esős időben jártuk végig a pontokat.Köszönet a rejtésért.

soka9001 2016.02.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
Egy kis séta a már ismert helyeken. Köszönöm.

Pikku Peikko 2016.02.14 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!
Azért vicces, hogy balesetmegelőzésről van szó, de az első pontnál tőlünk egy méterre száguldoznak az autók... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2016.02.07 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ez a multi nagyon jól meg van csinálva. Az egyik legjobb amivel eddig találkoztam. Ezen az útszakaszon én is rengeteget voltam biciklivel és sajnos tényleg azt kell, hogy mondjam, hogy tényleg kész életveszély az egész. Az első zebrán nekem mind a két átkelésnél szerencsém volt egyből átengedtek, bár amikor elsőre mentem át akkor a szélső kocsi igen későn kezdett lassítani. Nem is mertem egyből kilépni elé.

Gábor75 2016.02.07 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Pimpivel.
Szomorú apropója van ennek a ládának. Tavaly októberben a szomszédos Leányfalun érte végzetes baleset egy régi ismerősömet. Ma újra eszembe juttatta ez a rejtés. Életvidám , fiatal ember volt. :-(

hátizsÁkos82 2016.02.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Szentendrei bóklászás.
köszi ezt a rendhagyó multit.
üdv Ákos

JAck:66: 2016.02.03 15:06 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csuek 2016.02.01 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Nagyszerű rejtések.

dr.is 2016.01.31 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Szomorú történet.
De inkább a ládáról: Kitűnő rejtések, ahogy ezt megszokhattuk a rejtőtől. :)
Példaértékű láda lett ez is. Nagyon köszi.

eleem 2016.01.30 15:20 - Megtaláltam
Szentendrei túrázás közben

katnorbi 2016.01.30 15:20 - Megtaláltam
Szentendrei ládázós körút során.

columbo 2016.01.30 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Köszönjük.
A rendőrök jó fejek voltak :-)

Az alap teteje
:-) 
Kerticsorbi 2016.01.20 17:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Fixis 2016.01.19 16:04 - Megtaláltam
Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a ládát.
Rendet kell tenni az emberek fejében, hogy tartsák be a szabályokat!

ABZsB 2016.01.16 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2016.01.16 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
:)

Gabó és Zoli 2016.01.16 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Tetszik a kezdeményezés. Az első pont nagyon kreatív.

atipapa 2016.01.03 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

EdeZ 2016.01.02 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2016.01.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltam.

CacheFinder 2015.12.30 16:28 - Megtaláltam
A jó hangulatú 2015-ös Geoszilveszter után kerestük fel a multi pontjait. Szerintem kellenek az efféle figyelemfelhívó ládk is, főleg ha ilyen kitűnő rejtésekkel párosulnak. Köszönjük a rejtést!

breimanne 2015.12.30 16:00 - Megtaláltam
Szuper,ötletes rejtések! Sajnálatos, hogy egy ilyen tragikus eseményhez kapcsolódik! A jelszó is nagyon jól megválasztott! Gratulálok!
Geoszilveszteri utunkba oda-vissza iktattuk be a keresést!

Murus 2015.12.30 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Biciklis találat. Köszönjuük! Murus és Cica

befi 2015.12.30 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jspanyik 2015.12.30 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Geoszilveszterre jövet-menet két felvonásban.

Köszönöm a lehetőséget!

PEx2 2015.12.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Szuper rejtések, köszönjük! Még mindig finom a szittya pita:)

tofu 2015.12.28 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Nagyszerű multiláda, bár a babakocsis ládakeresés toplistájára nem kerülne fel. Valóban rendhagyó és figyelemfelkeltő a láda. Igazi színfolt a geocaching oldalon. Sajnos az extra ajándékért nem mentünk el, és volt egy kis kavar is a keresés közben (az Egres utcai rejtekről azt hittük, hogy az az első, "csavaros" rejtés, mert a láda-oldalról a googlemaps-re mutató link azt tölti be. De azért megtaláltuk így is, bár akkor még nem nagyon értettük a rejtés csavarosságát...) És sajnos most azt sem mértük le, hogy hanyadik autós engedett volna át a zebrán a Telep utcánál, ha a zebra előtt látványosan kifejezzük átkelési szándékunkat. (Talán hülyén vette volna ki magát, hiszen nem akartunk átmenni a túloldalra) Bár a helyszín tekintetében én azt furcsállottam inkább, hogy miért nem helyeztek ki ide egy olyan jelzőlámpát, ami a gyalogos által (gombbal) jelzett átkelési szándék esetén állítja meg az autókat. (Van is pár ilyen a városban kicsit arrébb ugyanezen az úton)
Mindenesetre a csavaros rejtés kivitelezése nagyon tetszett.
Köszönjük a lehetőséget! Sok ilyen "oktatási" célt is megvalósító láda telepítését és fenntartását kívánom a közösségnek.

Rézangyal77 2015.12.27 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi rejtést!

BiBoLi 2015.12.27 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

zöldfülű 2015.12.27 17:00 - Megtaláltam
Lefülelve, köszi

Pajzsika 2015.12.26 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2015.12.26 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük!

maxxtro123 2015.12.26 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2015.12.26 09:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.24
Megtaláltuk a ködben, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

H+W 2015.12.21 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

suba69 2015.12.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
Köszönöm a lehetőséget!!! Nagyon csavaros rejtés!!! Köszönöm a rejtőnek a segítséget!!!

vakond87 2015.12.13 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
A mai nap a Skanzen megtekintése és a karácsonyi vásárban elmerülés volt a fő program. mindezek mellett begyűjtöttem két ládát Szentendrén még.

A webes leírás nagyon jó, hasznos volt átolvasni a KRESZ ezen paragrafusait. Köszönöm a rejtést!

Lopakodó 2015.12.10 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Piás 2015.12.10 15:48 - Megtaláltam
+van! Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2015.12.10 11:20 - Megtaláltam
megvan köszi

becko 2015.11.29 14:20 - Megtaláltam
A Szentendre környéki ládázás, 28 km 11 találattal.
1.pontnál parkoltam reggel, a 2.-3. délután Leányfaluról visszafelé lett meg.
Egy pont, semmi több.

TigerCat 2015.11.29 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2015.11.29 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Aleph & Rita 2015.11.18 16:50 - Megtaláltam
Pilisi forrásvíz beszerző utunk után leautóztuk a pontokat.
Nagyon fifikás rejtések, tetszettek nagyon.
Köszönjük a lehetőséget!

Evila 2015.11.18 15:50 - Megtaláltam
Nagyon ötletesek a rejtések. Köszönjük! Evelyne, Dani

Ancs 2015.11.15 08:45 - Megtaláltam
"Singing in the rain" túra előtt drive-in nyomtuk, persze az esős időnek megfelelő sebesség helyes és gondos megválasztásával.
Köszi

 
macikupac 2015.11.15 08:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.42
Kevélyi kevergés 1.

A mai esőre hajló és borongós napot egy drive-in multival kezdtük, esélyt adva ezáltal az esőnek, hogy abbahagyja a tevékenységét. A helyszíneket külön-külön ismertem már; egyik sem igazán látványos. Közülük a belvárosi korzó nevezhető a legszebbnek, a többi viszont egyáltalán nem az. Mindegyik forgalmas, de más-más okból. Nekünk - köszönhetően a szombati, relatíve korai időpontnak - most nem kellett félnünk a tömegtől. A rejtések ötletesek, különösen az első ponté. Értem, hogy fontos felhíni a figyelmet a szabályos közlekedésre, de nem gondolom, hogy így érdemi sikereket érhetünk el. A rendőrség ajándékáért nem mentünk el. A mackóim közül ma Muki jött velem.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2015.11.15 08:44 - Megtaláltam
Szomorú időben szomorú helyeken.

 
Zsiráf 2015.11.03 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Tény, hogy a hegyek miatt erre alternatív utak nem nagyon léteznek. Vajon hova siet ez a rengeteg autó? Miért ül bennük olyan kevés ember?

james 2015.11.02 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Enikő, Anita, Judit és James [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

redei71 2015.10.31 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon ötletes gyerekek nagy člvezték. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

TuAti 2015.10.29 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk :-) Köszönjük a rejtést, nagyon ötletes a "csavaros" megoldás ;-) [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2015.10.25 00:00 - Megtaláltam
Egy kis vasárnapi ládázás.

Pilis-Visegrádi-hg. rajongók 2015.10.24 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszi a rejtést!

Piroskaa1 2015.10.24 15:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2015.10.24 13:46 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

joco64 2015.10.24 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Köszönöm.

MikiCache 2015.10.18 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.17 súly: 4.17
Sokadszorra Szentendrén, de most még zebra-ügyileg is:-)
Miki és Anikó

 
Pilis50 2015.10.18 11:25 - Megtaláltam
Emlékezetes volt a baleset..... De kié volt az autó??

Az újság (akkoriban) azt írta: Szabó Imre Szentendre úttörő-szövetségi KISZ titkárja, majd volt MTSZ főtitkár - későbbi Környezetvédelmi Miniszter ..., a kulcs kéznél volt - a hibát majd apuka elsimítja ...
Remélem csak össze(el)tévesztették valakivel ?

Egy kerékpárküllőprizmát "kivettem" a négy ajándék közül.

Hegedüs 2015.10.13 00:00 - Megtaláltam
Havonta egyszer jövök Szentendrére. Most 3 hónapig lelkesebben jöttem. Kösz:A.

NEM 2015.10.11 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

carmin 2015.10.10 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Profi volt mind a három rejtés, köszönjük.

Discover 2015.10.10 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést!

Attilacska 2015.10.05 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Evab 2015.10.04 15:06 - Megtaláltam
Köszönjük!

maerlyn 2015.10.03 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Seres Péter 2015.10.03 14:15 - Megtaláltam
933. ládám

 
Maci012 2015.10.02 15:00 - Megtaláltam
SirLes-sel és Gerivel

SirLes 2015.10.02 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VP 2015.09.30 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.48
Erre jártam, de a helyszínen derült ki, hogy csak a végláda koordinátái vannak bent a gps-ben, és a kinyomtatott első oldalon nem látszott a két virtuális koordinátája.
A rejtő segített sms-ben, nagyon köszönöm!
Jó rejtések, kevéssé izgalmas helyeken.

szimari 2015.09.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
ok

szipeti 2015.09.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.08
ok

placi75 2015.09.22 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Érdekes láda, ötletes rejtések. Ajándékért nem telefonáltam, inkább mentem tovább ládázni. :)

Sir Pajszer 2015.09.20 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Köszi!

Cerberus 2015.09.19 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

 
sagabi 2015.09.17 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Óvatosan

Tomcache 2015.09.15 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Ok.

keleven 2015.09.13 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2015.09.13 00:00 - Megtaláltam
Családi bringatúrán.
Remek rejtések, egy olyan rejtőtől, akinek bokros teendői lehetnek a többi, majd 50 ládájával is. Példa értékű ! Gratula!!

kisgriff 2015.09.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Apával és anyával ötven kilométeres túrát csináltunk belőle és nagyon tetszett! :-)
Apa az emelkedőn nem tudta tartani az iramot :-)

sogor36 2015.09.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Köszönöm a rejtést.

sinus90 2015.09.06 19:20 - Megtaláltam
Ma is sétáltam egyet Szentendrén. A helyeket fordított sorrendben kerestem fel. Nem lehet eleget sétálgatni ebben a városban. Mindig van valami amit még nem láttam. A végén egy fényvisszaverő pánttal lettem gazdagabb. Legjobban a "csavaros" láda tetszett, bár láttam már ilyet. Köszi a rejtést!

 
picuresnagyur 2015.09.06 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
köszi

anettx 2015.09.06 13:35 - Megtaláltam
TFTC!

Geri89 2015.09.06 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2015.09.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Kb a Lidl-től indulva gyalog jártam végig a pontokat. Meg kell állapítanom, hogy Szentendre bizony egyáltalán nem egy gyalogos-barát város! Nem egyszer történt meg, hogy a járda egyszercsak kifogyott alólam. Aztán a bicikliseknek nem lévén külön bicaj-út, a gyalogosokkal küzdenek a helyért.
Azt hiszem a fő bűnös a 11-es út. Éjjel-nappal dübörög a nagy forgalom rajta. De jó lenne, ha elkerülné a várost. Persze a belváros a Duna-korzóval most is csodálatos! Köszönöm a sétát.

 
Csaba & családja 2015.09.03 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

R.Betti 2015.09.01 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Megtaláltam. Köszönöm. :-)

Pogánypeti 2015.08.31 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Három multiládáért utaztam fel Kiskunhalasról Szentendrére, hogy végre meglegyen az összes szentendrei ládám, és ez volt közülük az első találatom.
Ha meg már itt voltam, akkor egy jót csavarogtam, meglátogattam az itteni barátaimat, ettem-ittam jókat, s nagyokat, és még a Postás strandon is fürdőztem egy óra hosszát.
Az esti Gőzhajóban és Kacsakőben való sörözés után pedig aludtam egy jót a hálózsákomban a Postás partján, a szabad ég alatt... :)))
Egyébként maga a láda ötlete, és a rejtési módok is nagyon tetszettek, külön gratula érte!!! :)

sirgalahad 2015.08.31 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.49
Elmondhatom itt a logban
Az is ember, ki gyalog van
Mivel suttyó nem vagyok
Tudom, mi a zebra jog

Bernáth 2015.08.30 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
A szentendrei ládákat már megtaláltuk, ma Kisorosziba mentünk, és onnan hazafelé jártuk be ezt a multit is. Szentendrére mindig jó elmenni, jó, hogy volt újabb indok. Érdekes, hogy az első két pontot virtuálisnak nevezed, bár tényleg nem könnyű besorolni őket. Bejártuk a három pontot, magunkba néztünk és megnyugodtunk, mi a szabályokat betartva, nem túl gyorsan vezetünk. Köszönjük a rejtést!

 
ndavid42 2015.08.29 17:33 - Megtaláltam
[:842:]
A szigetcsúcs felé bringázva útbaejtettük a pontokat. Hasznos mondanivalójú láda, ténylegnagyon figyelni kell mindenre az utakon... Bringásként pattantam már le elsőbbséget meg nem adó autó motorháztetejéről, csapódott már belém figyelmetlen másik kerékpáros úgy, hogy én egy bokatörést "nyertem", úgyhogy tudnék mesélni...

ésKata 2015.08.25 06:25 - Megtaláltam
Szlovák Paradicsom 5 nap Mátéka Laci vezetésével, 41 fővel. Remek volt és a sok gyerek szuperül viselkedett,egy életre meghatározó,tartalmas élményt kapott.

Zergi 2015.08.25 06:25 - Megtaláltam
Fogtam!

benist 2015.08.24 10:30 - Megtaláltam
Bringával a sokszor bejárt utakon. Aktuális téma, profi rejtések. Szentendrén egyébként nem problémamentes a bringázás, a fórumokon sok vitát keltett a téma. A járdán való bringázás legfeljebb szükséges rossz megoldás, de nem szabályos és veszélyes.

lagaf 2015.08.23 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]
Első olvasásra - noha nagyon is értem és messzemenően egyetértek e didaktikus láda szándékával - fanyalogva fogadtam a ládát; egy turisztikailag kiemelt, csodálatos városkában miért éppen kopott "zebrákat" nézegessek. A helyszínen azonban, látva a rejtés rendkívül kulturált, mondhatjuk, profi kivitelezését, enyhült bennem a görcs...
Köszönjük a rejtést.

kópé1993 2015.08.23 10:43 - Megtaláltam
Kihasználva az utolsó szabad napot elugrottunk a 3 "új" ládát begyűjteni. Mindhárom pont könnyen meglett. Köszi a rejtéseket.

 
katika 2015.08.22 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Valóban nagyon figyelni kell. Kisebbik fiam most szerzi meg a jogsit, remélem megjegyzi a szabályokat és megfontoltan fog vezetni.

szakica 2015.08.22 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

paul 2015.08.22 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.22
Köszönöm a rejtést.

Mihul 2015.08.22 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

GCAJAJ_20150822112134.jpgGCAJAJ_20150822114307.jpg
kl 2015.08.22 10:43 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2015.08.21 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.29
Érdekes színfolt a geopalettán ez a láda, de simán elfér. Az ötletes rejtések meg bőven kompenzálják a "látnivaló" hiányát.

Strombus 2015.08.21 18:26 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.29
69 km-es bringatúránk 9. ládája.

Látnivaló nélküli com-os ízű profi rejtések, igényesen kidolgozott ládaoldal, de szerintem nem a virtuális úti könyvbe való téma. Ezen jól elvitatkoztunk Péter60-nal. :-)

"Kerékpárosoknak a legkönnyebb a helyzetük.... Szentendre belterületén a 11 sz. főúton a kerékpáros közlekedés tiltott!... A pontok megközelítése a járdán ajánlott." Hát igen. A hepe-hupás, gyalogosokkal tarkított járdán. :-(

A szörnyű autóbaleset kapcsán fel lehetne még hívni a szövegben az autóssok figyelmét a biztonsági öv használatára. Mert melyik utasok haltak meg?

szaboist 2015.08.21 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Profi munka, nézelődve, sétálva 2 óra alatt begyűjtve. Köszönjük a rejtést.

geooszi 2015.08.21 00:00 - Megtaláltam
Levadásztuk, köszönjük a rejtést.

CicóMicó 2015.08.21 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

19izsi73 2015.08.21 00:00 - Megtaláltam
Telekre menet letekertem a pontokat...szentendrei révén tanúja voltam már egy két balesetnek...

zsolty23 2015.08.20 18:58 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

nmárti 2015.08.20 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Nagyon ötletes pontok, korrekt rejtés, sajnos szomorú apropóból. Jó lenne, ha azok is látnák, akiknek vissza kellene venni a sebességből. Köszi a rejtést!

 
Attibati 2015.08.20 13:25 - Megtaláltam
Remek láda ,profi, szokatlan rejtések.
Teszteltem az autókat az első pontnál levő gyalogos átkelőhelyen. Ha csak a járda szélén álldpgáltam nem álltak meg, de ha laléptem a járdáról, megállt a sor.
Ha már a balesetveszélyes helyeket soroljuk a 11-es út mellett vezetett kerékpárúton is van több veszélyes helye. Nem egy helyen az oszlopokat nem váltották ki a nyomvonalon, itt már tanuja voltam frontális ütközésnek, mikor egy kerékpáros későn vette észre az akadályt. A msáik balesetveszélyes hely a kerékpárúton a hirtelen S kanyar. Ezeket a kerékpárosok túlnyomó többsége "okosban" fogja bevenni, azaz a legrövidebb utat fogja választani és nem fog a sávjában maradni. A budapesti tatai úton kétszer is belémjöttek egy ilyen S kanyarban.

helmwige 2015.08.18 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Meglett

Gunyi11 2015.08.18 22:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2015.08.18 10:10 - Megtaláltam
..

Hadralka 2015.08.18 10:10 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

oldfox 2015.08.18 10:10 - Megtaláltam
...megtaláltuk.

lakkanto 2015.08.17 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Köszi a rejtést.

Dudika 2015.08.17 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Az emlékművet megrongálták vagy eredetileg ilyen ?

mackomisi12 2015.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
nagyon ötletes rejtés, főleg az első. köszi!

NyuszMusz 2015.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
A rejtések nagyon nagyon jók! Rendkívül pozitív, hogy van üzenete az útvonalnak. Az en kis virág lelkemet ugyan kicsit megviselte, de ettől függetlenül értékelem :) üdv Mészárosné J. A.

Mészáros Róbert 2015.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Megtaláltuk - a rejtés üzenet értéke zseniális és egyedülálló

Togo 2015.08.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Remek rejtések, mégse nehéz megtalálni. :-)

jpal 2015.08.16 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A láda tematikája és a kivitelezése is gondos és hibátlan, naná, hogy három csillagos 5-ös. Szentendre örök szerelmem, most 86 éves édesanyámmal sétálhattam ebben a festői városkában.
Megrendített a fiatalok értelmetlen halálának helyszínén emelt emlékmű. A fejetlen angyal üzenete: Ti sohase veszítsétek el fejeteket, maradjatok józanok a közlekedésben. Adry, Barna, nyugodjatok békében.
Köszönjük a rejtést.

Zsebibaba80 2015.08.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
5 éves kisfiam nagyon élvezte a járékot ;)

Mr Zerge 2015.08.16 11:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Tegnap oda-vissza átautóztunk Szentendrén, de ezt a ládát biciklis megtalálásnak terveztem. Ma reggel az eső után, száradó utakon kitekertem Rákospalotáról. Könnyen megtaláltam a pontokat. Egy rövidebb szakaszon azért sikerült a macskaköves részt megtalálnom.

pliptai 2015.08.15 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Tetszett a ládasor! Néhány elemnek még "korosodnia" kell, hogy beleolvadjon a környezetébe! :) Köszönet a rejtésért!

dliptai01 2015.08.15 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
A láda nagyon érdekes helyekre visz :)

Köszönöm a rejtést / TFTC

Norbi85 2015.08.14 22:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg] A rejtés nagyon színvonalas és ötletes. Balesetmentes közlekedést mindenkinek!

ha2 2015.08.14 21:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Szentendre nyáresti nyüzsgő belvárossal és a mai fagylaltok éjszakájával.Nagyon precízen kivitelezett multi.

 
vittorio 2015.08.14 20:23 - Megtaláltam
Mind a láda témája, mind a rejtések színvonala figyelmet érdemlő. Köszönöm!

icarusdes 2015.08.14 20:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést - igényes minden pontja :) Az elsővel sikerült újra felfedeznem egy rég járt utat. [257]

Mikulás 2015.08.14 08:08 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.59
Köszönet! Bringával munka előtt, háztól-házig kerek 50 km. A rejtések előtt vigyázzba állva, lelegzést visszatartva tisztelgek! Látnivaló (új) az sajnos nincs.

 
Bubuka 2015.08.13 09:00 - Megtaláltam
A megtaláláskor csak a láda jelszavát fotóztam le, a virtuális pontokét nem. Azt hittem, majd megjegyzem őket, de persze, hogy nem. Később arra jártamban meg akartam újból nézni, de a 2-es pontnál mugliveszély volt. Így most segítséggel, köszi.

zalajaro 2015.08.13 09:00 - Megtaláltam
Útban a Börzsöny felé.

Gyros 2015.08.12 19:26 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2015.08.12 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Gyrossal felkerestük az új ládát, 3-2-1 sorrendben. A ládarejtés apropója és üzenete az ország bármely pontján aktuális lenne. A három rejtés technikája nagyon szuper. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

hg5vy 2015.08.12 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nagyon ötletes a rejtés mindhárom pontja. A ládákat visszafele kerestük meg, de telefon hiányában (szálláson maradt) az ajándékért nem tudtunk jelentkezni :)
De talán holnap :)

P.Lili 2015.08.12 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Rendkívül jó elrejtési ötlet. Sajnos csak 5. lettem, bár tegnap is, ma délelött is arra kóboroltunk.

Vien 2015.08.12 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Az előző munkahelyemen volt két kollégám, az egyiknek a húga, a másiknak a barátnője testvére halt meg az Egres utcai balesetben. Természetesen a gépkocsit vezető túlélte. Sajnos ma is volt egy baleset a Dunakanyar körút és az Ady Endre út találkozásánál, kerékpáros vs autós a járdán vagy kerékpárúton.
Az első pontnál van a munkahelyem, naponta 8-10 alkalommal kanyarodok ki és be a Telep utcába, illetve gyakran megyek át gyalog is azon a gyalogátkelőhelyen. A második és harmadik pontnál naponta elhaladok autóval. Most sétálni voltunk a városban, 10 perce értünk haza, de máris indulok az első két ponthoz:) A harmadikhoz majd holnap, ezzel megadva a lehetőséget másnak a piros egyeshez. kb. 12h körül leszek ott, tehát húzzatok bele :)
ui: A Jókai Mór utca -Duna korzó találkozásánál már egy hete rossz irányban áll a tükör, nem tudom kinek a feladata helyes irányba állítani.

tudo 2015.08.12 08:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.41
50 km kerékpár edzés a Budapest - Szentendre fordítóval útvonalon az új ládával. Eredetileg mást terveztem mára, az éjjel megjelent új láda miatt módosítottam.

Szentendre környéke hagyományos kerékpár edzések útvonala, főként Budakalászon keresztül. A környéket rendszeresen járom kerékpárral, nagyjából ismerem minden ellentmondását. A kerékpáros vs közúti közlekedés problémáit naponta élem át. Kb. 3 évvel ezelőtt minden indok nélkül hátulról elgázolt egy autó, több, mint 5-ször nyitottak rám ajtót, naponta konfliktusom van telefonáló gépkocsi vezetőkkel, illetve kerékpárúton bóklászó gyalogosokkal stb. A baleset megelőzés fontosságát nem kell magyarázni.

Ma 1-2-3 sorrendben gurultam végig a pontokat. Városi rejtés ellenére rutinos megoldás mind a három pont, hosszú életű lesz. A 2. ponton találkoztunk Blue Malival, sokat beszélgettünk. A láda és a jelszó azonnal meglett. Hazafelé a szokásos útvonalon 52/15 - 52/17 közötti tempómenet átlagos 81 rpm ped. és 132 bmp pulz. mellett.

A biztonságos közlekedés jegyében ma reggel elszakadt a hátsó fékbowdenem, a szentendrei kerékpár műhelyben vettem újat és fűztem be.

Duna
Blue Mali 2015.08.12 07:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. 2. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Chubby 2015.08.12 06:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zsinórban a második éjszakai szolgálatomat teljesítettem a Sziget Fesztivál alatt, közben jelent meg a láda. Nyilvánvaló volt, hogy amint végzek, meg is keresem. Negyedik piros egyesem, köszönöm a lehetőséget! A javasolt, HÉV-vel történő megközelítést választottam, pláne, hogy én vezettem. :D

A helyszínek számomra már nem mutattak semmi újdonságot, a rejtések viszont szuperül lettek kivitelezve!

A balesetmegelőzéssel kapcsolatosan viszont úgy érzem (bár nyilván sokkal elfogultabb vagyok e téren), hogy jóval kisebb hangsúly esik a vasúti átjárókban, illetve vasút közelében szükséges magatartásról, hiszen a vasútra teljesen más szabályok (utasításrendszerek) vonatkoznak. Fontosnak tartom megjegyezni, és felhívni a figyelmet arra, hogy függetlenül attól, hogy hány vágányú a vasúti pálya, egy vágányon mindkét irányban közlekedhet vonat. Ugyan szabályozva van, hogy egy adott vasútvonal egy adott szakaszán a pálya jobb- vagy baljáratú-e, forgalmi, műszaki vagy célszerűségi okok miatt a vonatokat a másik, ún. helytelen vágányon is közlekedtethetik. A vasúti átjárókon áthaladni csak akkor lehet, ha az áthaladás után a jármű teljesen egészében a vasúti űrszelvényen kívülre kerül. A fénysorompó villogó piros fényjelzése pedig akkor is megtiltja a vasúti pályára hajtást, ha a közúti jelzőlámpák üzemképtelenek, vagy esetleg továbbhaladást engedélyeznek. A fénysorompó villogó piros fényjelzése pedig a kerékpárosokra és a gyalogosokra is érvényes. Sajnos naponta tapasztalom, hogy az emberek egyáltalán nem törődnek ezzel, képtelenek megvárni azt a fél/egy percet, míg a vonatommal lehaladok az átjáróról. Inkább az életüket kockáztatva átrohannak még előttem, vagy behajtanak még elém. Pedig egy hat kocsis, üresen 182 tonnás (utasokkal teljesen megtöltve 250 tonnás) szerelvény még alacsony sebességről sem áll meg egy méteren belül, 60 km/h-ról pedig már százméteres nagyságrendű fékútról van szó... És arról még egy szó sem esett, hogy mi van akkor, ha a fénysorompó meghibásodik, esetleg tévesen fehéren villog. Mert a vonattal - még ha nem is a pályára engedélyezett sebességgel, és Figyelj! jelzés adása mellett is, de szabályosan - akkor is áthajthatok az átjárón.

Figyeljünk tehát egymásra - közúton és vasúton egyaránt!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu