geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
3806. Nagypalli Iskola (GCNPAL)
Megérkeztél
Megérkeztél
Kívülről
Kívülről
Belépve
Belépve
Még beljebb lépve
Még beljebb lépve
Ünnep
Ünnep
Jó helyen jársz, menj beljebb!
Jó helyen jársz, menj beljebb!
Iskolaudvar
Iskolaudvar
Itt menj fel a rejtekhez
Itt menj fel a rejtekhez
Nagypalli utcakép
Nagypalli utcakép
Katolikus templom
Katolikus templom
Református templom
Református templom
Pincegaléria
Pincegaléria
Kis falu, nagy játszótér
Kis falu, nagy játszótér
Csuhékiállítás
Csuhékiállítás
Falumúzeum
Falumúzeum
Falumúzeum
Falumúzeum
Ha nem rohansz, sétálj egyet a faluban!
Ha nem rohansz, sétálj egyet a faluban!

Csend, nyugalom
Csend, nyugalom
Nagypalli hangulat
Nagypalli hangulat

Szélesség N 46° 8,746'
Hosszúság E 18° 27,098'
Magasság: 194 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.05.21 13:10
Megjelenés időpontja: 2014.05.21 23:09
Utolsó lényeges változás: 2015.06.11 20:21
Utolsó változás: 2015.10.19 22:44
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Hulope (72 268 165; 30 298 67 68), Menytyinty, Csanu
Felhasználó: Hulope
Nehézség / Terep: 2.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 130 m
Megtalálások száma: 123 + 2 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP

A 800 ml-es hagyományos ládát cserép alatt keresd! Lehetőleg tanítási napon, 8:00 és 16:00 között menj!

Megközelítés

A faluban gyakorlatilag bárhol lehet parkolni, az iskola előtt is.
 N 46° 8,759' E 18° 27,130' 190 m [GCNPAL+parkoló]
Mindig nyitva van a kis, alacsony kapu, sétálj be!
Ha elölről mégsem jutsz be, akkor D-i irányba sétálj 95 m-t, ott a buszmegállónál egy földúton jobbra menj a házak mögé,
 N 46° 8,691' E 18° 27,200' 196 m [GCNPAL+ösvény kezdete] majd az első lehetőségnél jobbra. Helyenként út, helyenként gyümölcsös, de el lehet menni.


A ládába TravelBug helyezhető.


Ezzel a geoládával egy kedves kis baranyai falut, és első sorban annak az iskoláját szeretnénk bemutatni.
Talán sokan csak Móra Ferenc írásaiból ismerik az olyan iskolát, amelyikben egy tanítóval különböző osztályok együtt tanulnak. Akiknek éppen halk órájuk van, csöndesen végzik a feladatukat. Nincs tanári szoba, nincs csöngő, de van nagy füves udvar, sok játék, és komoly munka.
Egy ilyen, ma is működő intézménybe szeretnénk ezzel a ládával meghívni. Jelenleg összesen 21 tanulója van, ennek megfelelő méretű az épület, az udvar, az öltöző. A szüneteket nem szabályozza csöngő, hanem a tanítás menetéhez és az időjáráshoz igazodik.
Nincs se porta, se titkárság, se tanári szoba, két tanteremben van együtt egész nap a két tanulócsoport a tanítókkal. Ha jön a postás, besétál, ha csöng a telefon, felveszik. Ha teheted, tanítási időben 8:00 és 16:00 között érkezz! Ha van bátorságod, kopogj és köszönj be, itt szokva vannak az óra közbeni vendéghez, örömmel fognak fogadni. Két ajtó van, bármelyiken bemehetsz.
Ha hétvégén vagy tanítási szünetben érkezel, sétálj körbe, kukucskálj be az ablakon, és nézd meg a falu nevezetességeit!

A rejtek

Az iskolaudvar végén menj fel a lépcsőn!
A 800 ml-es hagyományos ládát cserép alatt keresd! A szomszédok tudnak róla.

Mivel Nagypallon - vagy ahogy a helyiek mondják, Nagypallban - eddig nem volt láda, szeretnénk felhívni a figyelmet a falu egészére.

Nevezetességek a faluban

Az iskolával közös udvarból nyílik a falumúzeum és a csuhékiállítás. Utóbbit Erzsi néni személyesen mutatja meg, aki a legtöbb műremek személyes alkotója.

Mindkettő bármikor megtekinthető, de ehhez telefonon egyeztetni kell:
falumúzeum: 72-466-752
csuhékiállítás: 72-466-713

A falumúzeum különlegessége, hogy szoba egyik oldalát magyar, a másik oldalát sváb hagyományok szerint rendezték be. Még az ágy két felét is különbözőképpen ágyazták!

A csuhémúzeumban a környék kézműveseinek alkotásai láthatók, például huszárok, rőzsehordó asszonyok, Betlehem.

Talán meglepő színfoltja a falunak a pincegaléria, amit egy holland házaspár hozott létre, és évről évre új kiállítással nyitja meg. Május 1-jétől szeptember végéig tekinthető meg.
Pincegaléria
 N 46° 8,879' E 18° 27,057' 186 m [GCNPAL+pincegaléria]

Templomok

 N 46° 8,850' E 18° 27,103' 142 m [GCNPAL+katolikus templom]
 N 46° 8,893' E 18° 27,413' 167 m [GCNPAL+református templom]

Katolikus gyülekezete a pécsváradi plébániához tartozik. A református gyülekezet a Zengővárkonyi Református Egyházközösség társgyülekezete.

Az iskola történetéről

Nagypall község a Mecsek hegység lábától alig néhány kilométerre, délre terül el. Régi feljegyzésekből ismert, hogy a községnek 1738-ban már van tanítója, Kállay Ferenc. 1772-73-ban Nagypall lakói magyarok és németek. Ezekben az években a nagypalli római katolikus felekezetű elemi iskola római katolikus vallású tanulóit a helyi tanító rendszeresen oktatta. Ekkor iskolaépülettel nem rendelkeztek, a tanító saját házában oktatott írást és olvasást. A tanítót Engelbert Kristófnak hívták. 1829-ben épült meg az új nagypalli iskola. Ide jártak a magyar, német gyerekek. Ekkor a tanító Jámbor László. 1852-ben már két iskola működött, a római katolikus felekezetű és a református felekezetű. Mindkét felekezetű gyerekeket külön tanító tanította. A feljegyzések szerint 1922-ben az iskolát református felekezetű elemi népiskolaként rögzítették. Egy tanító 14 római katolikus vallású és 21 református vallású diákot oktatott. A tanítás nyelve a magyar. 1924-ben újra működött a római katolikus felekezetű iskola is. Tanítók: Sziács Sándor és Háhmánn Márton. 1937-38-ban a római katolikus elemi népiskola tannyelve a német. 1943-ban az intézmény nyolcosztályú és egy tanterem volt. 51 beírt tanulóját egy kisegítő oktatta, mert a helyi tanító katonai szolgálatot teljesített. 1948-ban államosították az iskolát, ekkor kettő tanteremben kettő tanító 75 tanulóval foglalkozott. Ebben az évben költözött az iskola a Szabadság utca 37. számú épületbe, ahol a mai napig megtalálható. Átalakítással kettő tantermes iskolát, szertárat és kettő szoba, konyha pedagóguslakást hoztak létre. 1975-től már csak alsó tagozat működik, kettő tanteremmel és kettő tanítóval. 1991 óta működik az intézményben a napközi, és ettől az évtől kezdve tanulnak a gyerekek német nemzetiségi nyelvet. A tanítók száma három, ebből kettő osztálytanító és egy a napközis nevelő. A tanítás 1-2. és 3-4. osztállyal részben osztott oktatási rendszerben folyik. 1997-ben megtörténik az iskola homlokzatának felújítása, tetőszerkezetének cseréje. 2008-ban az iskola a pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola tagintézménye lett. 2003 óta a Pécsváradi Tankerülethez tartozik, ekkor kapta a következő nevet: Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagypalli Német Nemzetiségi Tagiskolája.

Nagypall község története

Nagypall Baranya megyében, a Zengő hegytől délre helyezkedik el. A legközelebbi város Pécsvárad, alig 3 km-re található.
A település nevét először az I. István által alapított pécsváradi bencés apátságnak adót szolgáltató falvak között írták le, ekkor még Pol alakban. A Pall helynév a magyar Pál személynévből alakult ki. A hagyomány szerint az 1700-as években egy Nagy Pál nevű földesúrnak voltak itt birtokai.
A nagypalli hagyományok szerint egy néhai skót herceg szobra áll a településen, akit Vendel néven avatták szentté, mert a földművesek beteg állatait gyógyította, ettől pedig a pásztorok védőszentje lett.
Nagypall a török hódoltság alatt is lakott falu volt. A hódoltság után lakossága magyar. A 18. század elején Nagypall a pécsi püspök birtoka lett. E század közepén erősen élt a faluban a református vallás. A 18 század második felében kezdtek a faluba németek betelepedni. Számuk lassan növekedett, az első világháború után arányuk 50% fölé emelkedett. Mária Terézia uralkodása alatt a magyarok jobbágyok, a németek zsellérek voltak. Termeltek búzát, rozst, árpát, zabot, kukoricát, szőlőt. Tenyésztettek ökröt, üszőt, fejőstehenet, lovat, sertést, juhot. Két malom is őrölt.
A II. világháborúig a falu két utcájában elkülönülten éltek a németek és a magyarok. A magyarok a református vallást gyakorolták, míg a németek római katolikusak voltak. Ezért van két temploma a falunak: az 1793-ban épült református templom, mely műemlék épület és az 1885-ben épült katolikus templom.
1852-ben, a községben már két iskola is működött: a római katolikus, melyben a tanítás nyelve német és magyar volt, és a református felekezetű, melyben a tanítás nyelve magyar volt. 1928-tól már ismerjük az itt élő iparosok nevét is. Élt itt: bognár, borbély, cipész, kovács, kőfaragó, lakatos, molnár, vegyeskereskedő. Volt tejcsarnok, vasútállomás, postahivatal és működött Levente Egyesület, a Gazdakör és a Polgári Olvasókör. 1946-ban sportkör, 1947-ben önkéntes tűzoltó testület alakult. A következő években megalakult a Községi Tanács, a mezőgazdasági termelőszövetkezeti csoport.

A közigazgatás átszervezése átszervezése folyamán 1966. június 30-án megszűnt az önálló tanács és július 1-től Pécsváradhoz csatlakozott. Az egyesült termelőszövetkezet központja is Pécsvárad. Az iskolában már csak alsó tagozat működik, a felsősök Pécsváradra járnak.

Forrás

Az iskola igazgatójának tájékoztatója
Nagypall község hivatalos oldala
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (57 db): környezet: 4.52 rejtés: 4.65 web: 4.78 átlag: 4.65

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


denho 2019.10.31 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Chiliszószok.hu Csapata 2019.10.23 13:11 - Megtaláltam
Ezt a ládát is megcsíptük. Nagyon jó hangulata van az egész létesítménynek. Szerencsére volt pár labda az udvaron így még kosárra is dobtunk párat. Köszönjük a rejtést.

Szőkekapitány 2019.10.14 14:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

vaslemez 2019.08.25 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Sajnos nem volt időnk kivárni a vakáció végét, így nem nyitvatartási időben mentünk. Ettől függetlenül kissé betolakodónak éreztük magunkat. Szerencsére a leírás elég részletes, így nem kellett sokáig kotorászni.

Szilágyiék 2019.07.31 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Sajnos (vagy nem annyira?) a tanításnak vége, de a kiskapu nyitva volt, a dobozka a helyén, minden rendben!

Erre a három napos kirándulásra Andi lányunk, és Eszter unokánk jött velünk.

Nos, milyen az élet, és milyen a geocaching játék?

Ezt a rejtést nézegetve, felkeltette az érdeklődésemet a Pincegaléria is. Jobban rákeresve a neten, kiderült, hogy a megálmodó és létrehozó holland házaspár ugyanaz a két ember, akivel - és a gyermekeikkel - 1987-ben a Nemzetközi KÖRÖS vízitúrán ismerkedtünk meg. (Sajnos Frouke már nincs közöttünk.)
Az akkor 8 éves Andi lányunkat Ők vitték magukkal az egyik napon a vízen, a nővére a fiukkal egy másik kenuban húzta az evezőt. Hatalmas élmény volt ez nekik!
Egy darabig még leveleztünk, de sajnos, elég hamar megszakadt a kapcsolat.

Most ráadásul itthon volt Eddy lánya: Nynke is, aki épp Andival volt nagy barátságban akkor. Hatalmas öröm és fantasztikus találkozás volt!

32 év után ez a játék hozott össze minket!

KÖSZÖNJÜK!

Marcsi-Eddy-Nynke-Andi-Eszti
1987 - Az a pici ott Andink
 
Emerich63 2019.06.30 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Különleges hely ebben az apró falucskában.
A láda jó rejtek, rendben a helyén.

20190630_13025120190630_130239
Jaroy 2019.06.16 13:53 - Megtaláltam
Remek rejtekhely kissé nehezeb találtuk meg . Vasárnap is simán betudtunk menni. Köszi a rejtést :)

GRegina 2019.06.16 13:53 - Megtaláltam
Kissé nehezen láttuk meg. Senkivel nem találkoztunk, meglepődtünk, vasárnapi napon is bejutottunk. Köszi a rejtést! :)

abai.alexandra 2019.05.22 23:59 - Nem találtam meg
Sötétedésig kerestük, de nem találtuk a ládát.
Kérem a láda elfogadását.
Köszönöm

IMG_3318 
Bőrharisnya 2019.05.20 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Csodálatos faluba jutottunk el. Köszönjük a rejtést.

csipet_csapat 2019.05.05 18:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Hangulatos suli, hangulatos faluban. Köszönjük, h megmutattad.

IMG_6183IMG_6184
IMG_20190505_180044 
takacsimre 2019.05.05 18:00 - Megtaláltam
Csipet_csapattal. Nagyon jó társaságban, de: NÉLKÜLE!!!

BiBoLi 2019.05.05 10:36 - Megtaláltam
Köszi

Rézangyal77 2019.05.05 10:36 - Megtaláltam
Köszi!

zöldfülű 2019.05.05 10:36 - Megtaláltam
LefüLELVE :-)
Geoversenyről útban hazafelé - némi H2O kíséretében...
Köszi a rejtést

073074
szikizso 2019.05.03 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 536. láda. [g:hu 1.6.2y]

ha2 2019.04.28 09:25 - Megtaláltam
ZÖLDSPORTOS kerékpáros túrán.

Zergi 2019.04.28 09:25 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_8004IMG_8005
IMG_8006IMG_8007
IMG_8008IMG_8011
IMG_8012 
katika 2019.04.19 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

 
Attibati 2019.04.17 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Mecseknádasd - Apátvarasd - Zengővárkony - Pécsvárad - Nagypall - Erzsébet - Geresdlak - Szebény - Ófalu - Mecseknádasd 105 km, 2100 m szint kerékpárral

Sok csinos tanítónénivel (ovónővel?) találkoztam az iskola udvaron, mindenki nagyon segítőkész volt, de a ládáról nem tudtak, illetve megjegyezték, hogy már mások is keresték.
Okozott egy kis fejtörést a láda előpiszkálása a rejtekhelyről, de megoldottam.
Az épületben már nem csak iskola, hanem orvosi rendelő is működik.

isoprof 2019.04.13 09:00 - Megtaláltam
megtaláltam

laszloistvan 2019.02.24 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Tanítási időn kívül sikerült - nagyjából pont olyan volt sötétedés felé egy kihalt iskolaudvar végében a szomszéd kerítése mellett félig illegálisan kotorászni, mint amilyennek hangzik. :-) Lehet jó egy ilyen iskola - a tanító személyisége számít.
A "szinte bárhol lehet parkolni" ügyét máshogy látom: nemigen találkoztam még faluval, hogy a mély árok és a keskeny padka miatt ennyire ne lehessen leállni az átvezető út szélén - csak a sáv felének elfoglalásával lehetséges - inkább továbbmentem a következő mellékutcáig.

Göde 2019.02.07 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]
Gondolom, hangulat-ihlette rejtés.

Pantya 2018.11.17 23:59 - Megtaláltam
Sajnos az udvaron az iskola egy alkalmazottja takarított, ezért nem mertünk alaposabban keresgélni. Kérem a kép alapján az elfogadást!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.12.30 17:53]

IMG_20181117_160258 
TanEra 2018.11.03 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést!

pappcsalád 2018.10.23 11:19 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.0g]

Csámborgó Csikók 2018.10.21 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Farekék 2018.09.02 18:42 - Megtaláltam
Az iskolát a tanév előtti utolsó napon kerestük fel. A kapu nyitva volt. A felújítás lassan befejeződik. A ládát sajnos nem tudtam megtalálni, mert a szomszédos ház hátsó udvarán nagy buli volt magyar és német nyelven. A kör alakú kiülő pár méterre volt a rejtéstől és nem akartam felfedni azt. Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el a megtalálást. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Hulope, 2018.10.08 08:57]

40674427_326500481419285_560245476939530240_n40561342_308967306549353_3148104804836835328_n
40685223_256272115224353_395447968339066880_n 
bajor14 2018.08.20 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Tisztisz és Csabi 2018.07.28 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

Berián 2018.07.26 09:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Baby-m 2018.07.26 09:55 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 2018.07.26 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Köszönöm a lehetőséget.

 
BuBiPuma 2018.07.15 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
A felújítás aktuális állást nézve necces, hogy szeptember elejére hogyan indul el itt a tanítás - mondjuk a diákság lehet, hogy épp ennek szurkol :)
Kellemesen egyszerű rejtés, most pont jólesett, köszönjük :)

urbanj 2018.07.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Az iskolában jelenleg felújítás folyik, a kapu nyitva, láda rendben. Köszönjük.

BouLache 2018.07.04 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Tetszett, hogy nem egy rőzsehalommal találkoztam, hanem a láda ízlésesen volt elrejtve! Gratulálok a rejtéshez és köszönöm a lehetőséget! ;)

Pogánypeti 2018.05.31 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.4]
Lovászhetényből Nagypallra a református templomnál gyalogoltam be, a Szent Márton zarándokúton. A Sunyi Sörözőt meglátva rögtön betértem egy fél órára megpihenni. Kedves kiszolgálás, szolid árak, jó hely... :)
Pihi után felkerestem a Közmosó-forrást, készítettem róla pár fotót, majd a Szabadság utcán sétálva megérkeztem az iskolához. Az iskolát éppen felújítják, 8-10 munkás dolgozott, míg közben folyt a tanítás is. Bementem az udvarra, köszöntem az embereknek, közben készítettem az iskoláról a képeket. Otthonosan mozogva felballagtam a lépcsőn, kivettem a ládát, logoltam, majd angolosan távoztam. Szerencsémre a hátsó részben éppen akkor nem volt senki sem. Ezek után már csak be kellett gyalogolnom Pécsváradra, ami kb. háromnegyed órát vett el az életemből, de így lett teljes a kör... :)
Köszi a rejtést!

SzeitzG 2018.05.21 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.3]

g-tabe 2018.05.01 19:31 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

monguz 2018.04.01 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Ez nem már a szomszéd cserepe? Előttünk pár perccel volt egy másik látogatója a ládának, majdnem összefutottunk :) Sajnos nem tudtunk nézelődni a faluban mert jött egy heves zápor, így aztán gyorsan menekülőre fogtuk. Kösz a rejtést!

Kukucska 2018.04.01 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

baranyaifiú 2017.12.30 10:30 - Megtaláltam
Ok!

tmolli 2017.12.30 10:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

jspanyik 2017.11.09 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Épp végszóra érkeztünk, már indutak haza a gyerekek.

Köszönjük a lehetőséget!

Mari és János

IMG_8389IMG_8390
IMG_8392IMG_8393
banyóca 2017.10.11 12:16 - Megtaláltam
Pécsre menet begyűjtöttünk néhány ládát Meridával. Takaros iskola, múltat őrző szép falucska.

20171011_12191920171011_121940
Merida901 2017.10.11 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Megtaláltam. Szép kis iskolaudvar.

LionDaddy 2017.10.03 13:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Pécsi munka miatt hajnali indulás és közben az oda-visszaúton ládázgatás.
Remek napsütéses őszi idő volt, örültem, hogy így adódott és erre járhattam.
Utólag örülök, hogy a rejtőt felhívtam és javaslatára bementem a suliba. Kellemes élmény volt, a gyerekek kedvesek és jól neveltek voltak.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20171003_13304820171003_133110
20171003_13404820171003_133736
álomfogók 2017.08.07 16:40 - Megtaláltam
Kissé bátortalanul bandukoltam befelé.

Judit és Béla 2017.07.31 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Megtaláltuk.

N.Zs. 2017.07.22 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Idilli környezet ez a 21 tanulónak. Nem iskola időben érkeztünk, de a kis kapu nyitva volt. A doboznak remek fészke van. Köszönjük a lehetőséget.

020021
023 
nmárti 2017.07.16 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.35
Nekem ez semmi extra, bocs. Ilyenbe jártam. Köszi a rejtést!

-1-2
 
GYEZegzug 2017.06.15 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Nagy meleg ellenére jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170615_121833P_20170615_121801
P_20170615_121912P_20170615_121936
kamzik 2017.03.15 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Köszi a rejtést!

Umbia 2017.03.12 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2017.03.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
20/16. Mecsek környéki elő tavaszi láda zsongás.

Nem minden nap járok ehhez hasonló különleges hangulatú helyszínen, ahol mindösszesen 21 tanuló jár az iskolába. Az osztály ablakból a tanárnéni végignézte a sikeres ládatalálatot. Köszönöm, hogy bemutattad ezt a kedves kis falut és az iskolát.

Balázs1984 2016.11.18 00:00 - Megtaláltam
Köszi! :-)

Moszy 2016.11.01 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Révai család 2016.11.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Kicsit keresgetni kellett, de meglett. :-)
Köszönjük a rejtést!

fehérkút 2016.10.18 10:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést !

Baktercsiga 2016.10.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Geresdlaki kiruccanásból... Köszönjük.

Baktercsiga 
Gyömi 2016.09.24 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

DSC_6539DSC_6541
paul 2016.09.22 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3c] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2016.09.11 14:27 - Megtaláltam
Nyilván indokolatlanul, de volt bennem bizonyos feszélyezettség, amikor magán kertben matattunk. Köszönet a rejtésért.

Zerind HUN 2016.09.11 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Útbaesett, így megkerestük, de őszintén be kell vallanom, hogy egy ilyen iskola nem sokat mond a messzi földről érkezőknek. A helyieknek persze nyilván értékes, és nagyra is becsülöm azokat, akik becsülik a helyi értékeiket, ezért nem bánom, hogy van itt is láda. A rejtés sem rossz.

push_key 2016.08.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Köszönjük a rejtést!

SirLes 2016.06.22 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.45
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Sikondáról hazafelé ládát keresgéltünk a feleségemmel és a legfiatalabb gyerekkel Gergellyel.
Nem sokkal a láda megjelenése után már jártunk erre a feleségemmel, de akkor nem jártunk sikerrel. Most újra próbálkoztunk és sikerült megtalálnunk, bár azért nem volt triviális. Most hogy vége van az iskolának, szépen nő a csalán az udvar felső részén, bár az is igaz, hogy a meggy is érik, ami kárpótolhat a csaláncsípésekért.

kobcikrajci 2016.03.13 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2016.01.03 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Paleo.team 2016.01.03 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Döfi 2016.01.03 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Tolna megyei garázdálkodás alkalmával levadászva. Köszönet érte! :)

K.L. 2015.12.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltam.

Fazék 2015.10.25 11:18 - Megtaláltam
Családi baranyai hosszú hétvége utolsó napján. Kedves, hangulatos iskola udvar. Vasárnap lévén egy lélek sem járt a környéken. A kereséssel egy kicsit bénáztunk, mert először az önkéntelenül adódó eresz alatt kerestük, holott világos az utasítás: "cserép alatt".

Csizmások 2015.10.18 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Pécsre tartva a bonyhádi sikertelen ládakeresés után kis kitérővel jutottunk el az iskolához. A párom már ideges volt és a kocsiban maradt. Felmentem a lépcsőn, de a szomszéd telken munkások ácsoltak, kalapácsoltak. Kicsit furán néztek rám a GPS-szel kezemben, hát bevallom hősiesen feladtam. Ha tudod, fogadd el.

[Jóváhagyta: Hulope, 2015.10.19 22:42] KÖSZI!

 
raci 2015.10.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Nehéz röviden összefoglalni azt az érzést, ami ott átjárt bennünket. Jó lenne visszakanyarodni az ilyen "kisiskolákhoz", talán sikerülni emberibb világot építenünk.
Köszi, hogy megmutattad.

Access Denied 2015.09.16 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Kelet-Mecsek és környéke 5/3 - 13/4.

Kissé fura volt egy iskola területén mászkálni főleg úgy, hogy a nyitott ablakokon kihallatszott a tanítás is. Óvatosan nyitottam be az iskolaudvarba és tétován nézegettem a GPS által mutatott irányba mire egy kellemes és kedves női hang megkérdezte mi járatban vagyok. Kezdtem a mondókát, hogy egy játék miatt stb stb, de már mondta is, hogy egy pár kereste korábban, de nem tudja hol van, keressem csak nyugodtan. :-)
Az ablakon keresztül hallatszott, hogy a gyerekek is felfedezték az idegent az udvarban, de a tanítás folytatódott, mintha mi sem történt volna.

Végül persze meglett a rejtekhely is.

Köszi a rejtést!

P.B_László 2015.09.12 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.54
Megtaláltam , ötletes rejtés , köszönöm hogy ezt is megmutattátok , László !

tokra 2015.09.09 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

befi 2015.08.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

benist 2015.08.19 10:00 - Megtaláltam
Egyes korábbi logok alapján kicsit szorongva léptünk be a bejáraton, de egy épp takarító hölgynél legalizáltuk ottlétünket. Megkerestük a szellemesen rejtett ládát, majd az egyik osztályterem megszemlélése közben kicsit beszélgettünk az ügyeletes tanítónővel. Megtudtuk, hogy Fülöp családja már elköltözött a faluból, de ez a láda állapotán nem látszik, példásan rendes.

Thannii 2015.08.09 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Thannii [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

rozsabogar 2015.08.08 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Rejtő segítségével. Köszönöm!

Mars3696 2015.05.25 13:25 - Megtaláltam
Ahogy ez MoMaszter írta... Mea culpa! :)

[Jóváhagyta: Hulope, 2015.05.31 14:44]

 
MoMaszter 2015.05.25 13:25 - Megtaláltam
Körbenézegettünk Mars3696-al mindent. Bár nem volt tanítás, de az iskolában épp takarítottak, így be tudtunk nézni (pl. a névre szóló fogasok igencsak meglepőek azok számára, akik anno budapesti "tömegszállás" sulikba jártak).

Csak itthon néztük meg újra a logokat és leesett, hogy itt most épp nincs ládika. :(

Köszi a rejtést és bocs, hogy figyelmetlenek voltunk!

[Jóváhagyta: Hulope, 2015.05.31 14:44]

az udvar
Parmerozpazepan 2015.04.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Kedves hely, jó rejtés. Köszi!

laszloze 2015.04.12 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Megtaláltuk!!! :)

Egy csodálatos tavaszi nappon, egy óriási túra alkalmával keretük fel ezt a ládát.
:D

Köszönjük a rejtést!

Mr Zerge 2015.04.06 14:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az iskola elött parkoltunk. Teljesen kihalt volt az iskolaudvar, pedig az ünnepnapon számítottam esetleg valami rendezvényre. Az ablakon át beleshettünk a termekbe.
A ládát könnyen megtaláltam. Érdemes lenne egy karbantartás, mintha a kupak nem zárna teljesen, nehogy elázzon a tartalma. Mivel nagyon vékony, hosszú, ezért az aljából nehéz bármit is kivenni, a logbookot meg visszatenni. Egy nagyobb, más alaku doboz jobb lehetne.

V_Gabor 2015.04.06 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

SAM_5238R 
Zsu. 2015.04.05 12:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.04.05 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.58
Baranyai hétvégén egy szép kis napos tavaszi délelőtt már igazából hazafelé tartva álltunk meg itt röviden. Ma nincs tanítás, de bejutottam az udvarra és az ügyes rejtést is megleltem. Érdekes a leírás, köszönet érte!

Mikulás

 
fuzbal 2015.03.07 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Macusa 2015.03.06 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.06
A doboz a földön hevert. Újrarejtve! Köszke

RoriZo 2014.12.27 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.89
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2014.11.15 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.25
Megtaláltuk! Hangulatos a helyszín hétvégén is. Városi beidegződéssel nekünk is az volt az érzésünk végig, hogy tilosban járunk, főleg amikor a ládáért a szomszéd melléképületének végénél kellett kotorásznunk. Ezt leszámítva a rejtés maga ötletes. Köszönjük a helyszín bemutatását!

 
kupec 2014.11.10 15:10 - Megtaláltam
Voltam már itt kétszer is, de picit kényelmetlen így keresni, mintha valakinek az udvarában téblábolnék. A hely egyébként nagyon hangulatos, szépek az őszi fények és a sárguló levelek az udvaron. A fotók alapján kérnék egy jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Hulope, 2014.11.11 20:23]

Bali László 2014.11.09 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2014.11.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Hát erre a helyre tényleg jó a nyugalom szigete kifejezés! Érdekes volt látni a szokványos több száz fős iskolák után egy ilyen emberléptékű helyet! Köszönet a rejtésért!

sirgalahad 2014.10.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.47
Kis gyerek álma vált valóra
Itt remek ám a számtan óra
Nem fog az gondot okozni
Kimegy az udvarra szorozni

vecsbal 2014.10.06 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
A leírás alapján erre számítottam. Kis falu, ahol "emberebb" maradhat az ember.

 
kekenj 2014.10.03 14:30 - Megtaláltam
ötletes rejtés, kösz

Petrocelli 2014.09.13 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Leleményes rejtekhely! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csöpke 2014.09.13 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk Ciconnal, Petrocellivel és Gerbommal. Megnéztük a Nagypalli Pince Galériát is, ÉRDEMES!!!!

goligon 2014.09.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Nékem Fekete István: Ballagó Idő c. műve jutott az eszembe a helyszínről. Csend, béke, nyugalom. Idegbajnak nyoma sincs. Így is fel lehet cseperedni:)

 
eTiGeR 2014.09.07 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Bélyegző avatás 10/6. :)
Megtaláltam! :) Augusztusban már meg akartuk keresni, de akkor valami rendezvény volt az iskola udvarán, és inkább kihagytuk. Sebaj, ma ismét nekifutottunk, és meg is lett! :) Érdekes geocache hely, iskolában még nem kerestem ládát... :) Köszi a lehetőséget.

Domos 2014.08.21 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2014.08.18 09:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]

zsuuu 2014.08.12 00:00 - Megtaláltam
Nyari delutani autokazas Pepevel es Kredenccel 1.
Koszi

kredenc65 2014.08.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Csodás nyár délutáni ládázás Zsuuu és Pepe társaságában. :) TFTC! :)

 
aceespepee 2014.08.12 00:00 - Megtaláltam
Kellemes ládázás Zsuuu-val és Kredenc-cel :)

Mathau 2014.07.12 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.43
Nagyon kellemes, nyugodt kisugárzása van ennek a helynek, de nem vagyok benne biztos, hogy a ládát megérte.

povyagi 2014.07.12 10:18 - Megtaláltam
\o/ Hurrá! Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

reprocesszor 2014.07.06 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Csontok Útján TT közben.
Köszi!

SylverRat + Bogee 2014.07.06 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Csontok Útján 30 TT közben

H. Gábor 2014.06.28 11:36 - Megtaláltam
BUÉK, Szebb jövőt! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCNPAL_20140628113559.jpg 
SirLes 2014.06.23 15:00 - Nem találtam meg
Ezt jól elszúrtam. Valamiért a láda koordináta nem volt a GPS-ben, csak a többi pont kooja. Arra emlékeztem hogy iskola udvaron van és fel kell menni valami lépcsőn. Így tulajdonképpen elég jó helyen voltunk, akár a ládát is megtalálhattuk volna a feleségemmel, de mivel semmiben nem voltunk biztosak, ezért inkább a meggyfát dézsmáltuk meg. Na majd legközelebb ügyesebb leszek :)

peterpan 2014.06.22 00:00 - Megtaláltam
.

 
Puszkany 2014.06.21 13:04 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kl 2014.06.21 13:00 - Megtaláltam
Itt jártunk... Nyari szunet [wapon beküldött szöveg]

Hulope 2014.06.21 00:00 - Egyéb
Az ál-ládát VP segítségével megtaláltuk, eltávolítottuk.
Továbbra is henger alakú ládát keressetek, a kis épület melletti lépcsőn föl kell menni!

vattila 2014.06.11 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
Köszönöm.

Csaba & családja 2014.06.11 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.48
Mi is úgy jártunk, mint VP. Már majdnem feladtuk, de az ő bejegyzését elolvasva, már mi is könnyen rátaláltunk a rejtekre. Az eső pont abban a negyedórában szakadt míg a ládát kerestük.

kami1 2014.06.10 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Nekem ezt az iskolát látnom kellett! Én egy éppen ilyen iskolába végeztem az első 2 osztályt. Szünetben érkeztünk, amikor az "összes" gyermek az udvaron szaladgált. A tanítónő azonnal észrevette kik lehetünk, mert a köszönés után egyből rákérdezett jövetelünk okára. Kedves emberek, nem éreztük magunkat idegennek.

Az iskolalátogatás után betértünk a közeli kocsmába, meghallgatni a helyi híreket és csillapítani a 34 fokos hőség okozta szomjunkat. A galériáról és a holland házaspárról sokat hallottunk.

Köszönöm a rejtést!

VP 2014.06.03 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.44
Nyugodt hely. Elsőre - kicsit lejjebb - találtam egy dobozt, benne cédula: Tedd ide vissza, amit elvittél! Már azt hittem, elvitték a ládát. De aztán elolvasva a leírást, meglett az igazi.
Pécsról hazafelé laza délutáni ládázás. Végre szép az idő!

Péter60 2014.05.27 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Moderáció alatt már bejártam a helyet, jó hogy módosítottátok a rejteket, itt valóban jobb helye van.
Mindenképp láda-érdemes hely, igazi unikum a mai világban egy ilyen iskola.

Strombus 2014.05.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
47 km-es kerékpártúra első megállója. Valóban egy kedves kis falu, rendezett portákkal. Öröm volt végiggurulni rajta.
Hogy ma még létezik ilyen iskola, tényleg érdekes, nem gondoltam volna. Jó lehet ilyen kis közösségbe tartozni. Szünet révén, volt szerencsénk az alanyokat is megtekinteni, éppen az udvaron kidobóztak, labdáztak. Sőt, magukkal a rejtőkkel is találkoztunk! Muggli gyereknek álcázták magukat! Annyira, hogy nem is árulták el, hol a rejtek, magunknak kellett megkeresnünk. Boldogultunk a feladattal. Sokkal könnyebben, mint nem sokkal később a szintén általuk elrejtett GCM002-vel. :-)
Jó rejtés! Köszönjük az élményt és az új ismeretet.

Párduc50 2014.05.22 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam. A piros egyes megint el lett orozva előlem, ezúttal Kis-Molnár által! De, ha akartam sem tudtam volna korábban menni, csak, ha előtte felmondok...
A láda szép rejtés. Kár, hogy a bekopogási lehetőség elkerülte a figyelmemet...

Kis-Molnár 2014.05.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Korán reggel vettük észre az új ládát. Gyors készülődés után a gyerekeket leadtuk az oviba és már úton is voltunk. A rejtés nem adta magát egyből de végül nagy örömünkre meglett. A falu és az iskola is nagyon hangulatos. A végén még egy erzsébeti ládakarbantartás is belefért a kiruccanásba. Köszönjük szépen!

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu