geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3715. Az alföld piramisa Kr.e. 3500-ból (GCGERI)

A "nyári" Geri-domb

A "nyári" Geri-domb

Az őszi látképe

Az őszi látképe

A felvezető kaptató

A felvezető kaptató

A keleti kilátás

A keleti kilátás

A régi rejteket adó eperfa

A régi rejteket adó eperfa

Hát nem gyönyörű?

Hát nem gyönyörű?

Déli kilátás a 250 méterre lévő parkolóval

Déli kilátás a 250 méterre lévő parkolóval

„Déli” panoráma!

„Déli” panoráma!

Messze lehet látni!

Messze lehet látni!

Egy kis Kurgán kergetőzés!

Egy kis Kurgán kergetőzés!

Na helló!

Na helló!

A halom így néz ki belülről

A halom így néz ki belülről
Szélesség N 47° 58,236'
Hosszúság E 21° 40,246'
Magasság: 120 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.06.17 16:00
Megjelenés időpontja: 2013.11.24 12:04
Utolsó lényeges változás: 2017.06.17 16:16
Utolsó változás: 2017.12.29 22:56
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: halindaattila, majd Norbee97
Felhasználó: Norbee97
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 600 m
Megtalálások száma: 171 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


A 10 cm átmérőjű kék fedelű, kör alakú ládát a domb túloldalán találod, egy fa talajszinten lévő odújában, száraz fűvel álcázva. Írószer sajnos nincs a ládában, hozz magaddal! Ha teszel bele egyet, megköszönöm.


A ládába TravelBug nem helyezhető!


Megközelítés, parkolás, rövid bevezetés

Nyíregyháza központjából nyugati irányba haladunk a 36. számú főútvonalon, a Tiszavasvári úton. A körforgalmat északi irányba hagyjuk el. 900 méter megtétele után a "T" elágazáshoz érünk ahol nyugati irányba haladunk 1100 métert. Itt megállva  N 47° 57,912' E 21° 40,239' 107 m [GCGERI+letérés] mindenki eldönti, hogy sétál 550 métert vagy megközelíti autóval a 250 méterre lévő célt.

Arra kérlek, hogy gépjárművel ettől a ponttól ne menj közelebb még akkor, sem ha erre a terepre alkalmas közlekedési eszközzel érkeztél. Tehát parkolás a célhoz legközelebb itt:  N 47° 58,078' E 21° 40,253' 108 m [GCGERI+parkolás] (7-ik fénykép)

A tömegközlekedést kedvelő keresőknek a H40-es busz "Szakiskola és kollégium" megállóját tudom ajánlani, kicsivel arrébb a 23-as, valamint a 17-es busszal is megközelíthető, legvégső esetben teljesen más irányból, az 1-es/1A-s busszal.

A Nyíregyháza bokortanyák térségben álló 14 méter magas Geri-domb valójában a Kr. e. 3000-3500 között épített mesterséges kurgán sírhalom, hazánk egyik legmonumentálisabb építménye. A kunhalmok hazánk legtitokzatosabb helyei közé tartoznak. Mint ez a domb is. Vajon a régmúltban kit temettek a magyar piramisba?

Piramisok ősi mementója Kr. e. 3500-ból

Nyíregyházán sokszor hiányoljuk a régi időkből származó építészeti emlékeket. Kevesen tudják, hogy a bokortanyák lenyűgöző ősi építményeket rejtenek. A köznyelv kunhalmoknak nevezi őket, bár a kun néphez vajmi kevés közük van. Ezek a mementók a Kr. e 3-3500 éve a Kárpát-medencében élő lovas népekhez köthetők, akik az előkelők sírjai fölé szabályos földhalmokat emeltek. A legnagyobb ilyen sírhalmok (szaknyelven kurgánok) magassága még most, több ezer év elmúltával is 14 méter. Akkor jogosan tehetjük fel a kérdést magunkban, vajon mekkora volt ez a halom eredetileg?
Az Alföldön valaha több tízezer volt belőlük, mára csak pár ezer maradt. Az elmúlt évezredek, kivált az utolsó száz év emberi tájhasználata többségüket elpusztította. A ma ismert kurgánok legnagyobb része csupán néhány méter magas, a szántás, elhordás miatt alig felismerhető. Az ép kunhalmok egy részén ritka védett élőlények is élnek. Jogszabályaink értelmében 1997-től hazánkban ma minden kunhalom védett! A bokortanyák térségében tucatnál is több kunhalomról van adatunk, s bár sok mára elpusztult, van mire büszkének lennünk. Hazánk egyik legnagyobb és legépebb kurgánja éppen itt található: A Szabadságbokor és Nyíregyháza között álló Geri-domb más néven Őr-halom 14 méteres (négyemeletes ház) magasságával uralja a környéket, s abszolút értelemben is Nyíregyháza legmagasabb pontja.

Keletkezésük

A hajdan volt mintegy 40 000 alföldi kunhalom keletkezése különböző korokra vezethető vissza. A legkorábbi leletek szerint a tellek (lakódombok) egy része már a neolitikumban is lakott volt. A rézkorban a halmok kihaltak, de a bronzkorban újra benépesedtek. Ebben az időben jelentek meg a temetkezés céljára szolgáló halmok. A későbbiekben a már meglévő halmokat az itt letelepedett lovas nomád népek (szkíták, szarmaták) tovább használták. A szerepük idővel megváltozott, és már nem lakóhelyként, temetkezési helyeként, hanem őrhelyként és határjelzésként használták őket.

Típusai

A kunhalmokat csoportosítják méretük vagy alakjuk szerint is, de a leggyakoribb az elsődleges funkció szerinti besorolásuk.

Tell (lakódomb): olyan domb, amelyen valaha lakóhelyek voltak. A telleken különböző, általában az újkőkortól a rézkoron át a bronzkorig tartó időszak kultúrrétegei rakódtak egymásra. Alakjuk általában szabálytalan, nagy kiterjedésűek, magasságuk elérheti a 6-8 métert. Létrejöttük lassú, több ezer éves folyamat eredménye. Magyarországon a bronzkori településhalmok vannak többségben.

Halomsír (kurgán): elődeink a rézkortól egészen az Árpád-korig használták a halmokat temetkezési helyként, temetőként. Kisebb átmérőjűek, mint a lakódombok, kúp alakúak, magasságuk különböző, elérheti a 10 métert is.

Őrhalom: az alföldi sík vidékeken a tellek közé gyakran emeltek alacsony halmokat figyelő célzattal. Ezek a halmok láncolatot alkottak, és valószínűleg éjjel tűzjelzéssel lehetett üzenni, nappal füstjellel. Alacsony méretük miatt könnyen beszánthatóak, így jelentős részüket korán mezőgazdasági művelés alá vonták.

Határ halom: a megyék, települések határait jelölték meg a segítségükkel a középkorban és az újkorban, s így a legfiatalabbak a halmok között. A hármas halmok három település közös határán álltak. Egykori feljegyzések szerint, hogy a határos települések nevét, valamint az építés idejét egész életére megjegyezze és így tanúsítani tudja, egy fiatal fiút alaposan elfenekeltek a frissen emelt halom tetején.

Régészet a kunhalmokon

Régészeti szempontból a lakódombok és a sírhalmok keltenek érdeklődést. A telleken az újkőkortól a népvándorlás koráig találhatóak leletek. A halommá emelkedett telephelyek kultúrrétegeiben az ott élt emberek házainak omladékát, edénytörmelékeket, tűzhelyek maradványait, állati csontokat, kagylóhéjakat találtak a kutatók.
A sírhalmos temetkezés alkalmával a halottat a talajszinten szabályos gödörbe temették el, amelyet tölgyfagerendával fedtek, esetleg egy sírkamrát emeltek farönkökből. A halottat általában zsugorított helyzetben helyezték a gödörbe, s különböző használati tárgyakat tettek mellé: kést, kardot, lándzsát, lószerszámot, edényeket. A bronzkori sírokban rendszeresen tettek a halott feje mellé vörös színű okkerrögöt, amelyhez vallási képzetek társultak, hiszen a vörös az élet színe volt. Erre a gödörre emelték a halmot, amelynek földanyagát a környékről szállították oda. Ezek a halmok gyakran az Árpád-korban is temetkezési helyként szolgáltak.
Egy országos felmérés alapján, amelyben 1649 halmot vizsgáltak meg, kiderült, hogy a halmok mindössze 4%-a régészetileg feltárt, 94%-a nem volt feltárva. A maradék 2%-ról a kutatóknak nincs adata.

Még egy, szép kunhalom megtalálható ezen kívül, a Nyíregyháza- Nagycserkesz- Hajdúdorog hármas határában, mely Bene halom néven ismert. A halmon keresztül vezet át az úgynevezett Csörsz-árok, ami az Alföldön keresztülhúzódó ókori védműrendszer egyetlen töréspontjában áll. Egykoron határ- és őrhalomként szolgált. Másik érdekessége, hogy egy ritka védett növény a törpemandula egyetlen élőhelye a térségben.

Közeli ládák

GCLHNY - Pilótaképzés felsőfokon (Nyíregyháza)
GCHOS1 - Nyíregyháza Hősök temetője (Nyíregyháza)
GCKICS - Királytelki csata (Nyírtelek)


Ládatörténet

2013.11.24.: A láda megjelent, eredeti rejtő halindaattila.
2016.10.02.: "Cerberus csapat" játákostársaink ideiglenesen javították a ládát, a jelszó is megváltozott, köszönjük. Bár kereshető, de még mindig ládagazdai aktualizálásra vár a láda és a ládaoldal is. [Admin (Fazék)]
2017.03.17.: A láda régóta betegeskedik, a rejtő inaktív, ezért a ládadoki javaslatára adoptálhatóvá tettem. [Admin (Fazék)]
2017.03.27.: A ládát örökbefogadtam, köszönöm Attila eddigi gondoskodását.
2017.06.17.: A láda új helyen újrarejtve, a jelszó is megváltozott.


Kívánok mindenkinek jó szórakozást: Norbee97
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (77 db): környezet: 4.64 rejtés: 4.56 web: 4.65 átlag: 4.62

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Tomka5050 2020.08.14 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Szuper hely! Köszönjük a rejtést!

FeldmanZ 2020.08.02 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

penniwit 2020.07.21 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pibo 2020.07.02 23:59 - Megtaláltam
Köszi,

Robogo 2020.05.21 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kitkat0123 2020.05.21 12:51 - Megtaláltam
Hajdú-Bihari kalandozások során itt jártunk Robogo es tabletta társaságában. Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló környékével ismerkedtünk, közben sok érdekes helyet is felkerestünk, hus és comos ládákat is kerestünk.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.

[Geoládák v3.3.2]

tabletta 2020.05.21 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kalocsni 2020.05.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltuk, köszönjük szépen!
Harmadjára jártunk itt, és minden alkalommal elképesztő volt a hely. A színes novemberi ködben, a kora áprilisi virágzáskor - a közelben nyulakkal, és most, a májusi akácvirágzáskor, összevissza cikázó, gyönyörűséges gyurgyalagokkal.
Szép időben látni lehet a tokaji hegyet.

Kérem a látogatókat, hogy tényleg ne hajtsanak fel autóval a dombra! Sajnos valaki nem tartotta magát a kéréshez (ahogyan az két képen is látszik), ronda nyomot hagyott maga után, legázolta a vadvirágokat és beomlasztott több gyurgyalag-odút. Én szégyellem magam helyette is...

IMG_20200519_172202IMG_20200519_185507
IMG_20200519_190309IMG_20200519_185347
rainbow_trout 2020.04.26 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :) Köszönjük a lehetőséget a szivárványos pisztrángok nevében! ;)
D&E [g:hu 1.6.7]

stan28 2020.03.28 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pantya 2020.03.12 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.03.12 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

EmesESE 2019.11.23 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.33
Megtaláltuk ! 🙂
Őszölés Nyíregyháza környékén, és természetesen ládák felderítése.
A 338 sz.uttól a hídig tudtunk bemenni, innét a birkák által kijárt csapáson fel a piramis tetejére. Jó sok földet összehordtak annak idején az emberek. Mindig elgondolkodom, mi lehetett az az ösztönző erő ami erre késztette őket.
Jó távolra el lehát látni a tetejéről.
Köszönjük a lehetőséget! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2019.11.12 12:45 - Megtaláltam
Fogtam!
Nem mentem el az ajánlott keresztezésig, mert nagyon mély volt arra a sár. Előbb kanyarodtam jobbra és a házig autóztam elsőre:) Aztán tovább a domb lábáig.

IMG_3764IMG_3765
IMG_3766IMG_3767
IMG_3768IMG_3769
IMG_3770IMG_3771
IMG_3772IMG_3773
IMG_3776 
LaciésTimike 2019.11.01 07:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Szép a kilátás.
Köszönöm a rejtést!

N.Zs. 2019.10.06 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Végre egy "domb"! Nagyon erős szélben, de ragyogó időben voltunk itt. Tetszett.

IMG_0658IMG_0659
IMG_0660IMG_0661
IMG_0670IMG_0672
IMG_0673IMG_0674
IMG_0675 
Tibanation 2019.09.14 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Megtaláltuk

medike75 2019.08.30 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Pincehegyiek 2019.08.21 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2019.08.20 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Fotók, részletek később. [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.07.10 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Környékbeli tisztogatás :) köszi a rejtést!

eltájoló 2019.07.02 20:50 - Megtaláltam
Szerencsére még sötétedés előtt sikerült ideérni. Tök jó fentről a kilátás. A ládaoldal is elég informatív. A láda rendben. Köszi a rejtést.

nbokan 2019.06.25 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.22
Végre ide is eljutottunk! Tetszett, kösz, hogy megmutattad.

-1-2
-3 
V_Gabor 2019.06.10 15:12 - Megtaláltam
Pünkösd Nyíregyházán biciklivel.
Részletek és fotók később...

feltekertem rá :)

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

ocsike78 2019.05.14 07:58 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.4.1]

GCGERI_20190514_075057GCGERI_20190514_075353
Aniko & Gyuri 2019.04.28 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk

ellfelek 2019.04.28 10:00 - Megtaláltam
A második nap (vasárnap) itt kezdtünk. Elég sokat kellett matekolni, hogy merre is menjünk, mert az időjárás nem volt túl barátságos. Mára egész napos esőt jósoltak... No, de reggel még csak szemerkélt, úgyhogy gyorsan eljöttünk ide, ami nagyon tetszett. Érdekes volt, hogy az Alföldön egy 'kis' domb építésével hogy be lehet látni a tájat... Ezek az őrhalmok is új információk voltak számunkra.
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190428_095617IMG_20190428_095927
Fehér Márton 2019.03.16 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FLAC 2019.03.16 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kingajani 2019.02.15 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

aknitram 2019.02.15 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.1x]

VP 2018.10.06 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.59
Tetszett. Szép hely, főleg ilyen szép őszi idpben.

 
Fazék 2018.09.01 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.54
Nyírség - Hajdúság ládamaraton 20+1/5.
Nem a javasolt irányból érkeztem, hanem "oldalról" hozott a Waze, de így is jó volt, kb. ~200 méter séta. Nekem tetszett a hely, a nyugalom, meg a történelem együtt.

IMG_1787IMG_1789
Spangarázs 2018.08.11 13:50 - Megtaláltam
Családi ládatalálat!
A 37-es útról a régi víztorony felől indulva közelítettük meg a ládát.
Útépítésen keresztül valamilyen csoda folytán eljutottunk a Barát utcába, onnantól pedig gyalog a ládáig...
Köszi a rejtést!

nrudi 2018.08.10 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ZMER [Geoládák v2.2.4]

Halász család 2018.07.25 19:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Dodó és Malvinka 2018.07.19 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Tisztisz és Csabi 2018.06.04 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

Fru17 2018.05.13 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

ládavadász Pisti 2018.05.13 12:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!!

eszluzsu 2018.05.13 12:10 - Megtaláltam
Köszönöm, ez nagyon nagy élmény volt.

gsy 2018.04.20 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Secc 2018.03.31 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

elina 2018.03.31 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szép időben elsétáltunk a halmokhoz. Lehetne a láda kicsit közelebb. Köszönjük!

ahhoj 2018.03.31 15:43 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

MJANEZ 2018.03.04 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam.
Iróeszköznek egy kis ceruzát hagytam a dobozban.
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20180304_151514 
Bigyu 2018.01.20 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

nagyfeco 2018.01.07 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.92
Szep a kilatas, koszi a rejtest.

20180107_114606 
venga 2017.12.27 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Szuper volt!

gyetger 2017.12.24 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)
Sötétben, ködben, sárban, majdnem lemerülő telefonnal.
Izgalmas volt. :D

"J&J" 2017.11.07 14:28 - Megtaláltam
Piroskával közös találat

kupec 2017.11.03 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vaszo 2017.10.24 16:43 - Megtaláltam
Szombaton akkora köd volt, hogy nem láttuk a dombot sem. Azt hittem, hogy elhordták. Ma visszamentünk jó időben. Kiderült, hogy csak 200 méterre voltunk tőle legutóbb. Vigyázat, egy másik faodúban egy törött, sötét üveg van. Azt hittem az a láda, nem tudtam kivenni. De aztán meglett az igazi!

kilali 2017.09.27 12:32 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

azimee 2017.09.04 09:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

sokoto5 2017.08.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Köszönet a rejtésért!

GyZsTeam 2017.08.22 17:13 - Megtaláltam
Felmentünk a csúcsára.Közben a már majdnem érett szilvából is ettünk.Köszönjük!

HER_1834_tnHER_1835_tn
HER_1836_tnHER_1842_tn
BiBoLi 2017.08.22 09:54 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.

zöldfülű 2017.08.22 09:54 - Megtaláltam
Lefülelve :-)
Tokaj-Nyíregyháza ládaszemezgetés közben ide is elvetődtünk, és megmásztuk a piramist.
Meg persze megkóstoltuk a szilvát: hmmmmmm :D
Köszi a rejtést

088 
Rézangyal77 2017.08.22 09:54 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tapisomi 2017.08.18 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm, hogy itt lehettem. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tapiapi 2017.08.18 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

babaly 2017.08.18 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Toth417 2017.08.09 09:47 - Megtaláltam
A láda nagyon kiesik a többi nyíregyházi láda felkeresési útvonalából, de megérte a kitérőt. A koo pontatlan, 5 méterrel odébb mutat, de a láda meglett.

carmin 2017.07.18 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.48
Köszönjük a rejtést.

DSC04117DSC04119
Attilacska 2017.06.18 16:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

pliptai 2017.06.01 22:12 - Megtaláltam
Sajnos nem lett meg a láda. Egy pótjelszót a rejtővel egyeztetve elrejtettem az adott koordinátán. Lassan kunhalom specialista leszek, annyi ilyen helyen voltam mostanában... Köszönet a rejtésért!

Bl4st3r & Amy 2016.12.28 11:19 - Egyéb
update 17-03-17:Piros kereszt A láda adoptálhatóvá tételét kértem. További információk az adoptálásról. Üdv: ládadoki

Párduc50 2016.11.02 10:44 - Megtaláltam
Cerberus szuper újrarejtése után miért nincs kereshetőre állitva?

Cerberus 2016.10.02 18:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Nagyon tetszett ez a helyszín, rendkívül hangulatos nem csak maga a "piramis", de a környéke is. Remek helyszín.

A ládát mi sem találtuk, a rejteket adó fa tele van ráaggatott szeméttel, szóval rendszeresen rájárhatnak. Sajnos nem volt alkalmunk csereládával készülni, viszont a helyszínen talált és a nálunk lévő dolgokból egy átmeneti "ládát" létre tudtunk hozni, ami a fa egyik üregébe került. A kis műanyag kapszulában korábbi megtalálók beírásai mellett egy általunk kitalált és admin segítséggel élesített jelszó is van, valamint néhány lognak elegendő papírlap. A láda most így átmenetileg kereshető, azonban mindenképpen igényelne egy rendes, végleges pótlást is. A domb hátsó részében lévő fáknál talán jobb helye lenne valahol.

Köszönjük a helyszín bemutatását!

IMG_7398IMG_7399
Fazék 2016.08.08 21:14 - Egyéb
Mint admin a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

esztelneki 2016.06.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
A hét végi ládázás egyik legszebb helye, mellesleg a megérett eprek nagyon finomak voltak. Kiemelem, mennyire jó a web-es leírás.
Kérem a kép alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2016.06.18 16:19]

1-20160612_110255 
Sifi 2016.05.23 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Próbáltuk az alsó lyukon vékony fával benyúlva "kitapintani" a ládát, szerintem nem beleesett, hanem elvitték...
Amúgy remek hely.
A kép alapján kérném a jóváhagyást!

[Jóváhagyta: halindaattila, 2016.05.25 17:05]

DSC_0093_1 
Törpe 2016.05.21 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Az odúban nem találtuk meg a ládát mi sem. Próbáltam fényképezni az odú belsejét, de így sem volt nyoma a ládának. Viszont a fát gyurgyalagok őrzik.
Kérem a képek alapján az elfogadást!
Köszönöm!
Törpe

[Jóváhagyta: halindaattila, 2016.05.25 17:05]

Köszönöm!

IMG_1808IMG_1817
IMG_1812 
álomfogók 2016.05.16 13:20 - Megtaláltam
Pünkösd hétfői ládázás Nyíregyházán és környékén. 5. állomás.
Úgy tűnik, az eperfa felfalta a ládát.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2016.05.22 20:55]

DSC00071DSC00077
DSC00073DSC00074
DSC00072DSC00076
bilenattila 2016.03.29 12:06 - Megtaláltam
Valószínűleg a láda be lett ejtve a fa odvába, vagy csak mi nem láttuk a drót végét, így nem tudtuk kiszedni. Javaslom a rejtőnek, hogy keresse fel a ládát! A képek alapján kérem elfogadását!

Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: halindaattila, 2016.04.17 19:38]

CAM00766 
Puzzle Apartman Gyula 2016.03.27 14:30 - Megtaláltam
.

Strombus 2016.03.13 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.34
Hát ez meglepő volt! Nagyon tetszett. A jelszón is elcsodálkoztunk.
Az általános leírás érdekes, de sajnálom, hogy erről a konkrét, nagy jelentőségű halom régészeti feltárásáról nem tudunk meg semmit.

Péter60 2016.03.13 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
A mai nap egyik kedvence, nagyon látványos. Olvasmányos a leírás és ügyes a rejtés is.

tojas 2016.03.12 09:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszi!

20160312_09543720160312_095532
eazs 2016.03.06 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Köszönjük

anettx 2016.03.06 13:00 - Megtaláltam
TFTC!
Kétnapos ládavadászat a keleti országrészben klassz csapattal, a túrázáshoz ideális jó időben, szebbnél-szebb helyeken, 41 ládatalálattal.

Külön köszönjük Mikinek az aznapi idegenvezetést!

Liberty 2016.03.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
34/30. Hajdú és Szabolcs megyei ládatúra.

Kétnapos ládavadászat a keleti országrészben klassz csapattal, a túrázáshoz ideális jó időben, szebbnél-szebb helyeken.

Nyíregyháza címere
josvai 2016.02.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
megvan

JóGa 2016.02.28 00:00 - Megtaláltam
Csodás kilátás, klassz hely. :)

takacsimre 2015.12.30 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2015.12.30 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megállapítottuk, hogy kevés a fa, Attila valószínűleg kiszánkózta őket:)
Köszönjük.

Takiék
 
Karika72 2015.12.29 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
Köszi a rejtést. Érdekes a hely, nem gondoltam hogy ilyen magaslatok is vannak erre.

 
sirgalahad 2015.10.30 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Alföldünkön sok a halom
Kurgánokból sokadalom
Határ-, őr-, vagy sírhalom
Be ne szántsad, irgalom!

Felmásztam most Gerire
Ha szépre vágysz, jer ide

Morcos61 2015.10.24 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GCGERI_20151024122808.jpg 
MAjacky 2015.10.15 12:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést !

tarsolyos 2015.10.04 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
kÖSZÖNÖM!

fjocy és manka 2015.09.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Meglett hamar, volt helyismeret :-) Régebben itt sokat bicajoztam, még versenyt is rendeztek itt(Geri-Kupa). Ha tiszta az idő ellátni innen egészen a Bükk-Hegységig!
Köszi a rejtést!

GYEZegzug 2015.08.30 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.72
Megtaláltam. Dolgozni kellett egy kicsit,- ott a ládikó ne add fel keresd nyugodtan,- biztosan megtalálod légy türelmes. Köszi szépen a lehetőséget. -).-).-)

MarciMilánBálint 2015.08.23 00:00 - Megtaláltam
Az előző logokat olvasva utólag látom, nem voltam elég alapos, azt hittem, nincs a helyén, az üregben nem találtam, és a szemét is kicsit nyomasztó volt... plusz nagyon sietnem kellett a vonathoz... kérem, hogy a képek alapján fogadd el találatnak! (Háttérben a kerékpárom :) Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.09.10 20:17]

csg69 2015.08.09 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Tudtuk, hogy nincs meg a láda, de mivel itt nyaraltunk pár száz méterre egy lovas panzióban nem tudtam kihagyni ezt a helyet sem. Elfogadod? Köszi :)

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.08.10 18:17]

 
Mivol 2015.07.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
A megadott koo-n megvan a fa, megvan az üreg, de nem volt benne a láda. A környéken tűzrakás, italozás nyomai, szétdobált ruhák és egy női próbababa voltak... legénybúcsú? :) Mindenesetre a ládát nem leltük. Viszont nagyon metál hely! :) Kérnénk a találat elfogadását. Köszi!

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.07.31 21:45]

A rejtekadó fa és a saját árnyékunk. Valahol egy nyúlnak is látszani kell...Ennyire metál a hely!
Ennyire metál a hely! 2 
ther 2015.07.26 11:00 - Megtaláltam
A nagy nyári kánikula után az első hűvösebb napon kanyarodtam el errefelé. Régen kerékpárral sokat jártunk ide, volt hogy a szomszéd tanyáról kiszaladó burkuskutyák küldtek haza a dombról (biztos úgy gondolták, hogy az ott lévő birkákat akarjuk hazavinni). Akkor is és most is nagyon tetszik a környék és a kilátás. A hozzá tartozó történet pedig csak még jobbá teszi számomra a helyet :)

Ez úton szeretném kérni a találat fénykép alapján való elfogadását.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.07.27 19:47]

Köszönöm!

 
Judit és Béla 2015.07.21 16:30 - Megtaláltam
A láda hűlt helyét találtuk csak. A képek alapján fogadd el a megtalálást, kérlek!

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.07.22 18:30]

aztakutyafáját 2015.05.23 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A ládának csupán a hűlt helyét találtuk, illetve arra utaló jeleket (madzag, csavar, stb. ) hogy itt láda volt. Az eperfa meglett, a környezet csodálatos, a története pedig fenséges. Kérem a csatolt fénykép alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.05.23 20:35]

 
Hey-ho 2015.05.16 09:50 - Megtaláltam
Az eperfát megtaláltuk, szerintem az odút is, csak a ládát nem sikerült. Remélem, hogy csak mi bénáztuk el, és a láda ott lapul a helyén.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.05.16 19:12]

Köszönjük!

 
Mr Zerge 2015.05.03 14:25 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az alsó úttól felsétálva egyértelmű volt a célpont. Szerencsére most nem voltak kint az állatok, csak a legeltetés nyomai látszottak.

ironman 2015.04.02 10:00 - Megtaláltam
Vonatban ülve már 30 éve is szemezgettem a dombbal :-)! Egyszer mindennek eljön az ideje.....

Klári 2015.04.02 10:00 - Megtaláltam
Ez is tetszett!

Ancs 2015.03.28 15:05 - Megtaláltam
Nyíregyházi ládatisztogatás alkalmával megtalálva.
Vegyes érzelmeim vannak. Remek hely, birkák közt jutottunk a csúcsra, de a láda és a jelszó hagy maga után kívánni valót.
Kicsit nézelődtünk a nagy szélben, aztán inkább lemenekültünk.
Köszi

 
Pepe 2015.03.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
A Nyíregyházi ládatisztogatás geoesemény keretében. Köszönöm!

vajani 2015.03.21 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

ricsivivi 2014.11.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.57
köszönjük!

Benkefamily 2014.11.08 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést

alexp 2014.10.31 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Köszönöm a rejtést, eddig ez a rejtést tetszik a legjobban a környéken.

PeterT 2014.10.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Köszönöm a rejtést! :)

SirLes 2014.10.26 16:40 - Megtaláltam
A feleségemmel megtaláltuk.

piroska 2014.10.17 00:00 - Megtaláltam
Esőben. Különben szép hely.

macikupac 2014.09.28 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.38
Szüret Nyírben 13.

Szép nagy domb ez itt a homokvidék közepén. Jól járható homokos utakon jutottunk el ide. Hogy valóban kunhalomról van-e szó, nem tudom. Akár még ez is megeshet. Álljunk pozitívan a dologhoz és higgyük el, hogy így van! Akkor viszont igen magas rangú embernek kell a közepében nyugodnia, hogy ilyen magas lett. Talán ha olyankor jövünk, amikor kevesebb a fákon a levél, messzebbre is elláthattunk volna, de panaszra így sincs okunk. A rejtés a lehetőségekhez képest remek. A jelszó viszont nincs túlbonyolítva. De ez sem baj. Barni mackómmal másztam fel rá.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2014.09.28 13:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2014.09.28 13:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

BDT 2014.09.28 13:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.09.28 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2014.09.28 13:20 - Megtaláltam
Ok

Pogacsa1 2014.09.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Köszi a rejtést!

Paul 2014.09.19 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Köszönöm a rejtést.

Madym 2014.08.31 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Megvan. Feleségem barátnőjének esküvőjére mentünk-jöttünk Mádra, természetesen az útba eső ládák begyűjtése nem maradhatott ki. 8/8, azaz utolsó felkeresett láda. Az idevezető úton két izgalmas dolog történt. Először meghaladtam egy fénysorompó vörös jelzését, mentségemre szolgáljon, hogy már jóval fékúton belül váltott át. A második eset a láda közelítésekor. Szűk utca, épp, hogy elfér két autó, de csak úgy, ha mindkettő lehúzódik. Természetesem egy parkoló járgány a fél utat elfoglalja. Egy nőcit nem nagyon zavart, hogy jövünk, szépen ránk nyitotta az ajtót, miközben be akart szállni. Fék, duda, és némi ízes magyar beszéd. De akkor mostmár jöjjön a láda. Szinte szemben a dombbal parkoltunk le, onnan vagy ötszáz méterre. Vezet a legelőre, és fel a dombra egy út, de mi ott csak megfordultunk, és megálltunk az árnyékban. Szokásos forgatókönyv: Asszony az autóban, én a ládáért. A rejtek könnyen megtalálható. A kilátás szép a dombtetőről, még a tokaji Kopasz is idelátszódik, egész messzire ellátni. Visszaúton még ejtőernyősöket is láttam. Mostmár hazáig nem álltunk meg. Köszönöm a lehetőséget! Micsoda jelszó!

Szemben a dombA távolban Nyíregyháza egyik lakótelepe
Ipari parkA Kopasz is látszódik
VisszaútbanA domb teteje
szabbr 2014.08.30 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

cipollino 2014.08.23 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Köszi. Kakukkfű és parlagfű mindenütt. A kilátás remek.

Vironia 2014.08.23 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Utoljára kisgyerek koromban jártam itt. Előjöttek az emlékek! Köszönöm ezt a rejtést, hogy ezáltal eljöhettem ismét erre a helyre. Szép innen a kilátás! Mégis csak ez a "hegy" a város legmagasabb pontja!

Macusa 2014.08.12 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Köszi

PEx2 2014.08.12 14:00 - Megtaláltam
Megvan!

kobcikrajci 2014.08.09 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Szombati bicajos kódorgás a kimaradt ládák felkutatására. Impozáns kiemelkedés, köszönhetően a környék élő fűnyíróinak is. Szerencsére nagyobb számú állat most nem akadt, csak két kutya jelezte érkezésemet a szomszédos tanyáról. Egyedi, zöld szegélyes panoráma nyílik a Jósavárosra.

fkmaster 2014.07.29 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.22
Kellemes séta volt a szakadó esőben.

urbanj 2014.07.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Nyíregyházán töltött hosszú hétvégénk utolsó találata volt. Szép környék, tetszett, a rejtés pedig a már megszokott.... ötletes, köszönjük, hogy megmutattad.

 
Levin 2014.07.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
.

Norbee97 2014.07.04 07:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Ládázás Nyíregyházán (lvl 2) 1/9.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést!
Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan!
Szerencsére elértem a 17-es buszt, aminek az órája 5 percet siet, pont mint a busz. Innen jött egy kiadós gyaloglás, egészen a dombig. Nem találkoztam kutyákkal, de aggódtam egy kicsit. Csak a dombról láttam őket, de csak ott lent ugattak. Mielőtt végeztem volna, jött a birka sereg a pásztorral, de nem érdekelte mit keresek ott, meg amúgy is még messze voltak. A jelszón meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid is lehet. A GCNYVT egyik pontjához elég bonyolultan értem le a 100-as vasútvonal, és ki tudja még mik keresztezésével. :) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
166.

Birkák
Láda
Lacca 2014.06.21 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megtaláltuk! Kis délutáni kerékpározás a családdal. Mindenkinek tetszett a rejtés. Köszönjük!
Lacca,Engy,Márkó [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCGERI_20140621190443.jpgGCGERI_20140621190425.jpg
GCGERI_20140621190417.jpg 
negyesigabor80 2014.06.18 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

detto 2014.06.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Nagyon király!

benist 2014.05.11 10:30 - Megtaláltam
homokos földúton álltam meg, onnan baktattam fel az egylelkesebb esőben a dombtetőre. A birkáknak csak a nyomait láttam, arrébb legeltek, de a pávák lelkesen rikoltoztak.

katika 2014.05.03 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Megtaláltam. Hurrá! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
36/22. Hosszú hétvégi ládázás a Nyírségben. Köszönjük!
A domb alsó részén parkoltunk. Az ott lévő gazdaság bejáratánál egy hatalmas kutya őrzi a terepet. Nem volt megkötve, csak ugatott egyet... Elég sietősre vettük a domb-mászást, de szerencsére nem történt semmi félelmetes.

Ebéd
Rockatansky 2014.05.01 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2014.04.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.98
Köszönöm a lehetőséget.

 
Puszkany 2014.04.21 14:41 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2014.04.21 14:41 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Berián 2014.04.21 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

IREBA 2014.04.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Köszönöm a rejtést!!

 
bazsogeleba 2014.04.11 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megvan, köszi

Rudi Team 2014.03.30 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

belus01 2014.03.28 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Csaba & családja 2014.03.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Adri88 2014.03.16 16:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltam. Nagyon szép! Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kilátás
laszlo85 2014.03.16 16:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ati87 2014.03.16 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Evetke 2014.03.02 12:23 - Megtaláltam
[iwc] Társaságot kaptam a kereséshez: Ló legelt a piramis oldalában. :)

halindaattila 2014.03.01 13:49 - Egyéb
Biztosíthatlak hogy igaz! Felesleges kételkedni!

Mikulás 2014.03.01 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Könnyű, nyíregyházi, 30 kilométeres városi tekerés közben jártam ezen a számomra nagyon érdekes dombon. Ha a története fele igaz, már az is izgalmas. A kilátás egész jó, hiába az Alföldön nem kell nagy hegy egy jó kis kilátóponthoz. A rejtés profi. Tetszett minden.

Köszönet,

Mikulás

Cseliboy 2014.02.27 15:27 - Megtaláltam
Gyaa...-logoltam egy jót. Izgalmas volt GPS nélkül.:D

Gabi 2014.02.09 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.80
Érdekes hely. Edit,Zoli,Peti,Gabi

bigmick 2014.02.09 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Az oda vezető út borzasztóan sáros volt, szegény autó rodeózott eleget, míg átcsúszkált a legrosszabb szakaszokon.
A dombon katika59 és párja kb. pont annyival előbb bukkantak fel szemből, hogy ők vehették elő a "ládát". Kis beszélgetés után ki-ki indult vissza az autójához.
Kellemes kessertársakkal jöttünk össze, kívánunk nekik sok-sok találatot!!!

katika59 2014.02.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönjük Attila.
A domb két oldaláról egyszerre értünk fel a kessertársunkal.

 
szakica 2014.01.19 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2014.01.19 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCGERI_20140119143633.jpgGCGERI_20140119144514.jpg
GCGERI_20140119144542.jpg 
Bróthág 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam
megvan

pozoli1 2014.01.04 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. pozoli1 és Ancsa [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

PozAko 2014.01.04 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kanyazoltan 2014.01.02 20:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30f] [wapon beküldött szöveg]

Nivabibi 2013.12.30 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.14
Megvan.

LionDaddy 2013.12.29 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.18
Karácsonyozás után a Szatmári rokonoktól hazafelé megszakítottuk utunkat és levadásztuk a Nyíregyházán és környékén megjelent újabb ládákat. 8/2. találat.
Nagyon jól megközelíthető a hely a homokos földutakon, semmi jele nem volt sárnak vagy dagonyának. Mi a domb aljáig gurultunk, mert az ajánlott parkolótól is kijárt út vezet a dombhoz ill. a mellette lévő lakóépületig.
A domb és főleg a kilátás a tetejéről nagyon tetszett, érdekes volt olvasni keletkezésének történetét. Kár, hogy nem volt hó, tudtunk volna egy jót ereszkedni.

Köszi a rejtést!

www.munzee.com, egy másik játszótér is jelen van :)
kl 2013.12.27 11:20 - Megtaláltam
Erdekes

merlegno 2013.12.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszi a rejtést!

Hegedüs Zsuzsa 2013.11.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Köszi a rejtést.

jutics 2013.11.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Köszi a rejtést! :)

 
Bl4st3r & Amy 2013.11.30 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
+++Rejtő kérésére a log törölve+++

Judith 2013.11.30 13:15 - Megtaláltam
Megcsíptem!
A mai nap első közös megtalálása Bl4st3r & Amy-vel.
Tetszett a hely, azt leszámítva, hogy rögtön két kutya rohant a szomszéd tanyáról, egy kicsi ládát varázsoltunk elő, ahova lehetett volna normál méretű ládát is helyezni! Na, ez van! Köszönöm a rejtést

er&esz 2013.11.27 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Jó volt megismerni ezt a helyet is. Köszönjük a rejtést!

alucifer 2013.11.26 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


haywire 2013.11.25 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Már ismerős helyre tértem vissza. 2009-ben jártam itt először, akkor a Bulgár EB-re edzettem, következő évben pedig a Horvát VB-re.
Hogy milyen magas tud lenni fél óra edzés után meg lehet érezni. :)
Köszönöm a rejtést és a részletes ismertetőt! :)

A képek szeptember végén készültek, amikor még színesebb volt a táj. :)

a ládába lehet tévesen a tegnapi dátumot írtam bele, a helyszínen ne tévesszen meg senkit, ma logoltam.

Ez a 300. találatom, amit sikerült egy piros 1-esnek behúzni. :)

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.