geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
345. Szuadó-völgyi barlangok (GCszbL)
Trió-barlang térképe
Trió-barlang térképe
műszakra indulók a Trió-barlang bejáratánál
műszakra indulók a Trió-barlang bejáratánál
a barlang szájában
a barlang szájában
a barlangot lezáró vaskapu
a barlangot lezáró vaskapu
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
cseppkövek
az agyagos-ágban
az agyagos-ágban

Szélesség N 46° 7,090'
Hosszúság E 18° 9,083'
Magasság: 275 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.07.30 08:00
Utolsó lényeges változás: 2016.03.28 21:12
Utolsó változás: 2017.05.18 07:48
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: CoVa, Fairy
Felhasználó: Fairy
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
További infók: http://www.tiszanet.hu/szkbe/Kepek_terkepek.htm
Megtalálások száma: 256 + 3 sikertelen + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást @david készítette.


2015.04.28 Az eltűnt ládát egy kb 0,2 literes befőttesüveggel pótoltam mérési hibahatáron belül, egy méretes bükk tövében.
2007.11.10 Az évek alatt leamortizálódott ládát a vtsp&tav-duó kívül-belül - a tőlük megszokott alapossággal - rendbe hozta. Köszönet érte!
2007.09.10 A ládát adoptáltam CoVától, aki felé itt szeretném kifejezni köszönetemet az eredeti rejtésért és az öt évnyi gondoskodásért.

Az eredeti ládaleírás:

A Kaukázusban élő nyelvrokonaink a sebesvizű folyókat nevezik "szu"- nak. A honfoglalás korábol származhat tehát ez a név: Szuadóvölgy

A völgy érdekessége, hogy rendkívül védett az élővilága, mivel ritka az ilyen mikroklímájú szurdokerdő.

A patak vize a Szuadó barlangnál el van vezetve egy víznyelőbe, hogy a barlangi kutatómunkát ne veszélyeztesse. 2003-ban a Gilisztás nyelő megtisztítása, és kutatása volt az egyik feladat. Ez a barlang a Szuadó és Trió barlangok között helyezkedik el.
A Bagoly forrástól nem messze található egy kiépített esőház, melyet a barlangászok építettek ill. használnak alkalmankként.

Szuadó- barlang (46. 6,9230 18. 9,0560)
Bagoly-forrás (46. 6,795 18. 9,151)
Laci-forrás (46. 6,721 18. 9,244)
Szuadó-forrás (46. 6,691 18.9,172)
Mihály remete-forrás (46.6,286 18. 9,300)


TRIÓ-BARLANG
A Trió-barlang a Nyugat-mecseki-karszt jelentősebb karsztobjektumainak egyike, 200 m feletti járathosszúsággal és 50 m-nél nagyobb mélységgel.

Orfűtől délre kb. 2 km-re, a Szuadó-völgy talpán található, a Vízfő-forrás egyik legnagyobb, időszakosan aktív víznyelőjeként.

A cachet a barlang mellett kidepozott kövek között kell keresni.

KUTATÁSTÖRTÉNET
A barlang bejáratát jelentő Trió-nyelő vagy Szuadó-völgyi 3. sz. nyelő helyzeténél fogva (völgytalpi, forrástól legtávolabb lévő, jobbára aktív nyelő) már korán felkeltette a Vízfő-forrás mögött húzódó barlangrendszer kutatóinak figyelmét.

1969-ben a Baranya megyei Idegenforgalmi Hivatal keretein belül működő Mecseki Karsztkutató Csoport 3 m mélységig tárta fel (Berényi István, Németh László, Zsitkovszky István), azonban néhány éven belül az áradmányvizek hordalékukkal gyorsan feltöltötték a nyelőt.

Az újbóli kibontásra közel 30 év múlva került sor. Részletes tanulmányok és tudományos vizsgálatok után a Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület és a Mecsek Egyesület Barlangkutató Osztálya 1997. októberében bontotta meg a nyelő törmelékkel és hordalékkal völgytalpig feltöltött torkát, amely kibontott állapotában látványos szálkő-nyelő képét mutatja.

A bejárati akna gyors kibontása után a feltárást a nagy mennyiségű agyagos kitöltés nagyban lassította, ráadásul sok helyen a víz a réteglapok és a repedések mentén felaprózott, de jobbára autochton tömbök, kőzetdarabok közötti résrendszerben folyt el, ezért a barlang hossza 2001. elején is kb. csak 30 m volt.

A végpontot jelentő nagyobb omladéktömbök megbontásával 2001. február 23-án Kopasz Imrének és Tóth Istvánnak sikerült bejutniuk a barlang folytatásába. A kötéltechnikával járható új szakaszok első bejárását Tarnai Tamás szerencsés kimenetelű balesete és a médiák tették országos hírűvé.

A barlang ekkor a Végponti-elágazásig volt járható (kb. 120 m összhosszúság), ahonnan az elkövetkezendő egy évben a kettéágazó folyosórendszerben újabb 50 m-t sikerült feltárni az Agyagos-ágban.

2002. áprilisában a Vizes-ág kezdeti, szűk szakaszának leküzdésével a barlang hossza néhány méterrel 200 m fölé emelkedett, és feltárult a jelenlegi "vizes végpontként" nyilvántartott 7,5x9,5 m alapterületű terem.

A Trió-barlang kialakulása és hidrológiája
A Trió-barlang a karsztos-nemkarsztos kőzethatáron kialakult víznyelők egyik legtipikusabb példája.

A Jakab-hegy északi oldalának vízfolyásait összegyűjtő Orfűi-patak közel 3,5 km2-es, jobbára triász homokkőből felépülő vízgyűjtőterülettel rendelkezik a nyelőnél.

A kőzethatár néhány 100 m-rel feljebb található a völgyben, a Trió-barlang a triász anizuszi korú Lapisi Mészkő Formációban alakult ki. A barlang előtt még két víznyelő ismert, a Szuadó-barlang és a Gilisztás-víznyelőbarlang, de ezen három nyilvánvaló megcsapolási ponton kívül a patakmederben feltehetően a kőzethatártól egészen a Trióig jelentős elszivárgás tapasztalható.

A B-típusú karsztperemi víznyelők közel egykorúak lehetnek, semelyiknek nincs kitüntetett szerepe, természetes körülmények között a legfelső (Szuadó) mindig aktív, de középvíz felett már nem győzi nyelni a patak vizét, és az továbbfolyik a lentebbi nyelőkbe. A továbbfolyó víz megoszlása a nyelők illetve a túlfolyás között mindig az aktuális feltöltöttség és a vízhozam függvénye.

A Szuadó-nyelő feltáró kutatásának kezdete (1994) óta az csak rövidebb időszakokban kapott vizet, és a patak vízhozamának a teljes egésze túlfolyt rajta. A patak közepes vízhozama 3-400 l/perc, száraz nyári illetve őszi időszakokban akár 100-150 l/percre is lecsökkenhet, áradások idején viszont 3-4 m3/perc is lehet. Kibontott, hordalékmentes nyelőtorokkal mindhárom nyelő képes elnyelni ezt a vízmennyiséget is.

Jelenleg a Gilisztás-nyelő ácsolt bejárati aknájában tűnik el a patak, de áradások idején a víz túlfolyik a Trión is. A vízbetörések és a feltöltődés ellen a barlang bejárata egy 50-60 cm magas kőfallal van védve. Természetesen a mederágyon keresztül a barlang alsóbb szakaszai (az Ablakon túl) így is jelentős vízmennyiséget kaphatnak.

A nyelőben eltűnő víz áradások idején 24 órán belül, kisvíz idején akár egy hét múlva jelenik meg a Vízfő-forrásban. A barlang 54 m-es mélysége ellenére sem éri el a karsztvízszintet, számításaink szerint azonban 10-15 m-rel mélyebben ez már várható.

A barlang morfológiája és kitöltései
A barlang morfológiája és kitöltéseinek elhelyezkedése is egyértelműen a víznyelőbarlangok sajátosságait mutatja.

Határozott irányú vízvezető járatok vezetnek a bejárattól a végpontokig, a lejtős, lépcsőkkel tagolt folyosóknak pedig csak a magasabban fekvő vagy inaktív szakaszain találunk cseppkőképződményeket, aljukat sok helyen különböző, behordott üledékek, hordalék, homokkő-kavicsok borítják. Barlang legnagyobb cseppkőkomplexuma, az Első-aknában található Búboskemence és a felette függő sztalaktit.

Erős preformáltság jellemzi a barlangot. A járatok jobbára É-D irányú vagy erre merőleges tektonikus vonalak mentén alakultak ki, melyre a leglátványosabb példákat az Ablak előtti illetve utáni barlangszakaszok, a Vizes-ág Hasadéka és a Sártenger jelenti.

A preformáltság másik jele az, hogy a járatok szinte mindvégig követik a rétegdőlés irányát. Ennek következményeként számos réteglapon futó járatszakasz (pl. Csúszda, Könyvtár) illetve kipreparált rétegfej (Rétes-terem) alakult ki. Sajátos és ritka jelenség ezek közül a vastagabb mészkőrétegeket elválasztó márgarétegek kipreparálódása, amelyek jelenléte az Első-aknában, a Tamás-aknában és a Rétes-teremben tömeges. A néhány mm vastag puha, agyagos rétegek a falból akár 4-5 cm-re is kiállhatnak. Jelenlétük mutatja a járatfalakon lecsorgó víz oldási tevékenységének a szerepét.

Az aknák morfológiai és hidrológiai sajátosságai arra utalnak, hogy itt egy X-zónával állunk szembe, amelyet a járatméretek ugrásszerű megnövekedésén túl számos felülről becsatlakozó járat léte is bizonyít. A becsatlakozó járatok a 20x20 cm-es mérettartománytól a méteres nagyságrendig változnak, de egyértelműen jelentős vízmennyiséget és hordalékot szállítanak nagyobb áradások idején.

Ezt a víztisztaságú járatok és a kisebb esésű szakaszokon megtalálható hordalékok (homokkő-kavicsok, faágak, növényi magvak) egyértelműen bizonyítanak. Az X-zóna megléte is jól mutatja az erőteljes tektonikus preformáltságot, és ezáltal sűrű és fejlett réshálózatot is feltételez, mivel hirtelen zivatarok idején nemcsak a fent említett járatokon keresztül érkezik többletvíz, hanem legalább 40-50 egyéb, mikroméretű repedés mentén is egy-két óra leforgása alatt csepegő, majd csurgó vizek jelennek meg.

Állandó, száraz időszakokban is működő vízcsepegés csak a Harmadik-aknában található, mely a réshálózat gyors kiürülésén keresztül szintén annak fejlett voltát bizonyítja. A becsatlakozó járatok hossza felfelé 2 m-től 12 m-ig változik, és általában elszűkülnek.

A Harmadik-aknától kezdődően 2-3 l/perces vízhozamú állandó patak csordogál. A feltárás idején a patakmeder két oldalán agyagkitöltést találtunk, sőt az agyag több helyen hídként záródott a víz felett, mely egyértelműen arra utal, hogy korábban a járat kb. harmadáig fel volt töltve hordalékkal, és a vízfolyás ezen agyaghordalék alatt talált magának utat. Ez viszont azt is jelenti, hogy a legutóbbi feltöltés óta nagyobb vízhozam nem folyt végig a barlang ezen szakaszán, vagyis a feltöltés a legutóbbi nagyobb árvizet jelzi. Mára a rendszeres taposás és a bentebbi szakaszok feltáró kutatása során kidepózott agyag miatt a patakmeder elagyagosodott.

Szintén sajátos hidrológiai jelenség a barlangban a végponti-elágazásnál található barlangi mélységi lefejezés. Itt az egyenletes lejtésű vízvezető járat hirtelen meredekké válik, élesen balra fordul, és egy szűkület után kb. 1 m magas, 30-40 cm széles, két szinlősorral tagolt víztiszta, éles formákkal jellemezhető járatban folytatódik kb. 16 m hosszan. A balra kanyar egyenes folytatásában egy agyaggal erősen feltöltött járat halad tovább közel vízszintesen.

A járatméretekből és a patakos ág esésgörbéjéből egyértelműen arra következtethetünk, hogy az eredeti vízvezető járatot viszonylag fiatalon egy hasadék mentén erősen hátravágódó folyosó fejezte le. Az okok kiderítéséhez további vizsgálatok szükségesek, feltehetően a karsztvízszint gyors süllyedése idézte elő a barlangi batükaptúrát. Az éppen járható méretű Vizes-ág szelvénye is a gyorsan hátra- illetve bevágódó vízfolyás jelenlétére utal.

Az Agyagos-ág nagyfokú feltöltöttsége és a benne található két kisebb terem cseppkövesedettségének mértéke a járat elaggott voltára utal. Aktív vízfolyása nincsen, de viszonylag egyenletes lejtése, keresztmetszete és határozott iránya alapján feltételezhetjük, hogy valaha aktív vízvezető járat volt.

A terület kiemelten védett, ezért kérek mindenkit vigyázzon a környezetre, különösen a szurdokvölgy növénytársulásaira!

Kellemes és eredményes keresgélést kívánok!- Fairy
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (182 db): környezet: 4.64 rejtés: 4.18 web: 4.59 átlag: 4.47

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

sch 2002.09.28 15:30 - Megtaláltam
Könnyen odataláltunk, mert barlangászok is voltak ott, akkor éppen. Az erdő nagyon szép. Kár, hogy a barlangba nem szabad lemenni.

KiVi 2002.10.06 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.76
Az Ércbányászati Emlékhelytől jöttünk, eredeti tervek szerint toronyirányt. A végén "kicsit módosítanunk kellett" és jó sárosak lettünk... :) Kicsit keresgéltünk, a barlangba is bekukkantottunk végül kevéske túrás után ráleltünk! OK! :)

 
Mihul 2002.11.02 13:00 - Megtaláltam
Kivi leirásából meritve , mi is az urán felől indultunk neki . piros majd zöld jelzésen majd egy erdészeti nyomon átvágtunk a kékhez innen már egyenesen odajutottunk. A ládanem volt könnyű ,de sikerült ott sétáltünk felette.A barlang a vecsembükki zsombolyhoz hasonlit.kivülről.

freddy 2002.11.09 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
ok [wapon beküldött szöveg]
A leírásban mért nincs leírva, hogy hol keressem. Kétszer is seggreestem, és csupa sár lettem. A barlang az jó!

 
laszloistvan 2003.03.05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.62
Azt hiszem, az optimális útvonaltól meglehetősen eltért, ahogy megközelítettük, de jót túráztunk. Az üregbe leszálltunk, alaposan átvizsgáltuk. Leírás nem volt nálam, csak arra emlékeztem, hogy valami furcsa kifejezéssel volt leírva, hogy "kivalamicsodált" kövek között kell keresni. A helyet látva úgy értékeltem, hogy a gerendákkal kitámogatott kövekről lehet szó, de most látom, hogy "kidepózott", az meg szép magyar szó, de valszeg nem azt jelenti. ;-) Ha a kőkupacról volt szó, az még be volt havazva, így a hó alatt sajnos nem is nagyon találhattuk meg.

[Jóváhagyta: CoVa, 2003.03.12 10:29]

@david 2003.10.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.77
meglett, bár gps jelre ne számítson senki! a barlang bejáratánál érdemes kutakodni, ide én is szivesen eljönnék barlangászni!

@david

Csuhás 2003.11.01 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.73
Kő kövön nem maradt... Négy lelkes keresö túrta át az egész körakást. Elég sokára találtuk meg mert valami jellegzetes helyet kerestünk, de nem ott van. Segitek a kőkupac ösvénytől távolabbi felső szélét kutasd át..

Imelda, Ildi, Csuhás, Vándor

 
Gi 2003.11.01 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.48
Vigyáztunk a növénytársulásokra, a békát is visszatettük a helyére, viszont a kőrakást különböző koncepciók szerint többször(... ) átválogattuk, mire meglett a doboz. Ha a kupacokra rákerül még néhány réteg kidepózott kő, jó kis feladat lesz a meglelése :)

djpt 2003.11.30 09:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Megvagy50!
Az orfui utrol indultunk a piros + en gps nelkul. Siman elmentunk a barlang mellett, igaz egy kicsit meg is alltunk gondolkozni:"a logika azt diktalja, hogy a viznyelos barlangoknak lent a volgyben kene lenniuk es el kene nyelniuk a patakot" Aztan ennyiben maradtunk, majd egy kicsit arrebb megtalaltuk az egyik (utolag kiderult, hogy az elso) barlangbejaratot, ami fel meter magassagig betonozott es egy vaslemezzel van lefedve az aljan. Aztan tovabbmentunk del fele, de gyanus volt adolog es felhivtam Cova-t, aki a felljebb mar emlitett logikus dolgot mondta: a patak menten keressuk. Visszafordultunk es gyorsan megtalaltuk a masodik barlangbejaratot, amibol acsolat latszik csak. Itt tunik el a patak a mejbe! Tovabbhaladva meglett a ladanal levo barlang is (vagy a lada van a barlangnal ?)
A hely igazan szuper!! Megprobaltam lemenni, de gyorsan visszajottem, mert ez egy "hasalos" barlangbejarat. Mindenesetre vezetovel, gyakorlattal szivesen lemennek...
A lada gyorsan meglett Csuhasek logja alapjan.

gerikk 2003.11.30 09:34 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lepke 2003.12.07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.15
Petőfi nagy költő volt, ez onnan is tudható, hogy rég megírta, hol a boldogság mostanában? Hát persze, hogy a barátságos, meleg szobában. Ehhez képest, mi a fagyos kora délelőttben a jeges kövek és avar között turkálunk a doboz után. Brrr, még mindig didergek, ha rágondolok, csak most olvadok ki a jégburokból. Még szerencse, hogy hamar meglett, és nyargaltunk vissza, még mielőtt utolér a fagyhalál.

pepe_mp 2003.12.16 - Nem találtam meg
Sokmindent atturtam, de nem lett meg. Sajna nem olvastam az elodok leirasait :)
A barlang jol nez ki, eccer talan eljovok a Mecsekbe slosszal egy hetre, es vegig kuszom-maszom a lukakat :)
pepe

Jutka 2004.03.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Sajnos (?) nem olvastuk Csuhás logját, így - a nehézségi fokra való tekintettel - lemásztam a barlang bejáratához, és ott keresgéltem. topolya viszont utálja a barlangokat, tehát fönt kutatott - és persze megint ő nyert :)) De érdekes volt azért körülnézni lenn - én ugyan be nem kúsznék egy olyan szűk bejáraton akármilyen szakszerű vezetéssel sem (még ha attól nem is kell tartanom, hogy úgy járok, mint Micimackó).

Topolya 2004.03.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.85
Jó láda jó helyen.

rotty 2004.05.09 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Orfű felől, a kék kereszten jöttünk, műholdjel nem volt. Megérzésből álltunk meg az egyik kis ösvénynél.. Bejött. A megtalálás számunkra sem volt könnyű (+sár+szúnyogok..). A sárban friss nyomok látszottak, a logból láttuk, hogy két órával elöttünk itt járt Tüdő. Izgalmas hely!

Ata & rotty

szuado 
tudo 2004.05.09 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A környezet mint mindig szép, nagy a sár, nemrég a lentebbi nyelők is működtek. A láda közelében sikerült holdviolát fotóznom. Egyébként a beiróköny meglehetősen elázott. a képeket majd felteszem.

 
sprok 2004.10.03 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
VP-vel kozosen levezetes keppen a tajfuto verseny utan. Jo sarosak lettunk...

Ezt ma kihagytuk
VP 2004.10.03 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.46
Tájfutó egyesület váltó bajnokság (IV-es akna) után sprok sporttárssal közösen.
VP

szilu 2005.01.09 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.74
Ok [wapon beküldött szöveg]

Mákos 2005.01.21 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
Fatalkessing 8/9. Szép ez a völgy, féltem attól, hogy a rossz műholdvétel miatt, majd kereshetem sokáig, de viszonylag mégis gyorsan meglett! Nagyon nem szeretem az ilyen helyeket, barlagokat, veszélyesek szerintem... A völgy viszont szép!

Mákos

[wapon beküldött szöveg] [Aztán kibővítve...:-)]

Csotai csapat 2005.03.28 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Hasonlóan az eddigi mecseki ládákhoz,ez is izgalmas helyre vitt el bennünket. Csuszkálás és dagonya,majd GPS-re hagyatkozás és könnyű megtalálás. GPS nélkül simán elsétáltunk volna felette.

Medvehagyma hegyek
 
Shadow76 2005.04.23 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Ez igen!
Imádom a Mecseket!

Nagyon érdekes ez a rengeteg kis patak / ér ilyenkor tavasszal!
Nem hittem volna, hogy ennyi van ezen a környéken.
Köszönöm az elrejtőnek!
Kicsit benéztünk a barlang bejáratához, háát igen, a barlangászás is egy érdekes és szép sport lehet!

 
Attibati 2005.06.24 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Orfű környéki kerékpáros ládázás.
Nagyon alapos,igényes a víznyelővel foglalkozó leírás. Érdekes , izgalmas hely, vajon mit rejt a föld mélye. A barlangba viszont én sem másznék le szívesen. Majdha lépcső és világítás lesz...

Didimusz 2005.06.25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Hát megmozgattam jó pár követ, mikor már majdnem oda jutottam, hogy a kőfejtést inkább másra hagyom, mikor előbukkant a láda. Természetesen elég egyértelmű helyről. Lehet, hogy a meleg tette, hogy ennyire nem vettem észre. A barlang szájához lemászva kicsit hűsöltem, aztán mentünk tovább a Jakab-hegyre.

zsorzs 2005.07.09 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.98
Lecsúszkáltunk a barlanghoz, aztán megkezdtük a kőműves munkát. Hogy nektek ne kelljen átrendezni a terepet: a láda a barlangtól kb. 3 m-re fent, az ösvény mellett fekvő fatörzs hegy felöli oldalán található, úgy 1 m-re, a kis kőkupac alatt. Logbook feketén penészes és büdös:-((

keva 2005.07.09 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
OK.Keva

kupec 2005.07.20 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.76
Zsorzs leírása nyomán azonnal meglett, de jó lenne, ha a rejtő ( több más rejtésénél is ) legalább annyi energiát fordítana a gondosabb ( bemérhetőbb) rejtésre, mint a barlangok morfológiájának leírására.

cova 2005.07.20 21:40 - Egyéb
kupec : nem világos mit vársz tőlem. Megnyugtatlak, hogy gondosan el szoktam rejteni a ládáimat, mivel unom az állandó újratelepítéseket. Inkább néhány kesselőnek kéne ügyelni arra, hogy szépen visszarejtse.

Rent 2005.07.22 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.95
Nehezen találtunk rá a jó ösvényre, ami a völgybe vezet. De a kék keresztet követve már könnyen megvolt. Viszont a doboz még mindig beázik.
Gábor és Évi

kutyi 2005.08.24 19:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Egy nagyot sétáltunk a kék+ mentén. Barlangászni nem akartunk, csak a séta és a láda miatt mentünk ki. GPS jel semmi, de ennek ellenére nagyon könnyen megtaláltuk. Az túristaútról egy "lépcső" vezet le a barlanghoz. Ha elérsz a vízzubogáshoz akkor túlmentél.
A láda megtalálásában döntő szerepe volt Zsorzs július 9-i logjának. Köszönet érte.

Miután meglett a láda, elmentünk felderíteni a zubogást. Nem éppen hódmunkára utaló nyomok a patakot elvezetik a mélybe. Kár a patakért...

Kutyi

 
Rush 2005.07.31 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
A nyári barlangász-tábor tagjaiként mentünk megkeresni ezt a ládát! Barlangászni pedig menjen mindenki, jó dolog!

A csapat egyik fele
BarEZ 2006.01.24 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.81
Nem tudtam logolni, mert a füzet nedves lett és a mínusz tizenegynéhány fokban összefagytak a lapok.
Nem lehetne vmi fedett, védettebb helyre tenni?
Az első lapot még sikerült 'kinyitnom', így a jelszót még le tudtam olvasni.
(4 zacskóban volt a doboz!)

sawkuk 2006.01.22 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.64
Majdnem fagyos időben bóklásztunk a környéken és reménykedtem, hogy egyszer talán belülről is meg tudom nézni ezeket csodás a barlangokat...

Láss csodát, ez a vágyam 2006 nyarán be is teljesült egy kedves barátom és a SZBKE jóvoltából a nyári barlangkutató tábor alkalmával. Nagyon köszönöm.

Pupu 2006.02.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.03
Nyugat-mecseki ládázás, 12 megtalálással. Kisfogyasztású tesztkocsi van nálam, ki kellett használni. Útközben elég cudar időjárás, odafelé havazás, majd zizegő ónos eső, hazafelé a Balatontól köd. A tevékenységi területen viszont jó, enyhe, télutói időjárás, szinte eltűnt a hó, mégsincs sár. Szeretek másokkal menni, de későn jött a lehetőség, egyedül maradtam. Így is jól esett. Nagyon szép vidék, most ismertem meg, visszatérek még!
Amilyen kedvvel jártam végig az abaligeti barlangot, annyira elborzasztott ez: sötét, nyirkos, szűkös - csak profiknak való! Szép a séta a V-szelvényű völgyben.

Angyal család 2006.03.15 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Mai első ládánk volt, nem mondható éppen "lightos"-nak. Szinte végig csúsztunk a völgyben, alíg tudtunk lépni a hóban. Aztán még az is jött, hogy a GPS hol erre, hol arra mutatott, aztán már abszolut nem voltunk biztosak a dolgunkban, hogy merre menjünk... Aztán lemásztunk a patakhoz, és azonnal meg is lett a barlang. Gyönyörű szép, kár lett volna kihagyni!
A dobozt kerestünk vagy 10 percig, minden követ megmozgattunk, mert a hó alatt nem látszott semmi.
Köszi, nagyon tetszett!

Korte73 2006.03.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.56
Túrázás alatt levadásztuk.

fotigris 2006.04.01 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Túra rövidujjú polóban, idén előszőr. :-) A barlanghoz "ereszkedéskor" sikerült túl nagy lendületet vennünk, amikor is váratlanul felbukkant pont alattunk annak szája, ez pedig kis hijján beleesést eredményezett. De kárpótolt minket a tavaszi erdő látványa, és a kiválló rejtés!

ihateworkdays 2006.04.01 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Üdv Mindenkinek!
Életem első ládája!:) Főtigrissel mentem, s habár én nem estem bele az üreg szájába, elég mókás volt a nedves talajon lemenni a meredek lejtőn. Én majdnem a patakban landoltam.:) A ládát keresgettük elég sokáig de végül is meglett. Szerintem nagyon szép a hely! Gratulálok a láda elrejtőjének hozzá!
Még mielőtt valaki azt hinné, ez áprilisi tréfa, biztosíthatom, hogy nem.;)

szereday 2006.04.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Meglett!

Macusa 2006.04.22 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
A mai napon a második tervezett ládánk. Ezt is könnyedén megtaláltuk GPS nélkül, djpt leírása sokat segített.
Macusa1 & Macusa2

toli 2006.06.17 13:30 - Megtaláltam
Barlangászás utáni ládázás!! [wapon beküldött szöveg]

trainux 2006.08.18 09:46 - Megtaláltam
A barlangnál jó a jel, de arrébb már nem annyira. Felforgattunk néhány k?halmot, mire meglett. Zsuzsi&Tamás [wapon beküldött szöveg]

Kismaszat 2006.08.26 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.80
A rádölt fa miatt nehezebb volt megtalálni

sündörgők 2006.09.03 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Kicsit gáz volt, hogy az autót pár száz méterre a hajtű kanyarban tettük le, és utána a műúton kellett visszgyalogolni. Onnan már a fáklyás menet. Kár, hogy eső után mentünk, így körülnézni nem nagyon tudtunk, a séta klassz volt, még a Bebe sem nyafogott (annyit).

gyerek lelet
macikupac 2006.10.22 08:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
4 napos Mecseki Zöldtúra végigjárásakor 5.

Ezt a napot jórészt külön töltöttem társaimtól. Ennek első számú oka a ládázás volt. Orfűről a K+ jelzést követve jutottam a Szuadó-völgybe. Hamar az időszakos patakmederbe mentem, mert itt sejtettem a láda helyét. A megtalálást nagyban elősegítette zsorzs logja. Innentől már nem volt nehéz dolgom. Miközben az erdőt jártam, eleredt az eső is. Mire ráeszméltem, hogy esik és nem csak a harmat csöpög a fákról, már el is állt. Továbbhaladva a mederben mindhárom barlang bejáratát megtaláltam. Dudunak is tetszettek. Igazából le akart menni. Csak nagyon nehezen értette meg, hogy zárva van. A völgyben még felkerestem 3 forrást, majd egy erdészeti úton jutottam fel a jakab-hegyi kolostorromokhoz, ahol ikrieger barátom már logolt is a Pkl1 ládában. Innen pedig, irány a Nyugati fal.

A harmadik barlang
Suci 2006.10.23 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.90
Biciklikkel mentünk a kék utvonalon .Néha kicsit fáraszto átemelni patakokon ,kidölt fákon de járható.Nagyon élveztük.A barlang nagyon tetszett de "kidepozott kövekből" rengeteg van.Igy kb.egy fél oránk ráment a láda keresésére.Innen tovább haladtunk a Kolostor fele.A völgy nagyon szép,az út nagyon meredek.Csak egy társunk birta leszállás nélkül végigtekerni.(Ha igaz,mi nem láthattuk hisz látotávolságon kivül toltuk mögötte a bicókat :) )

bortel 2006.11.03 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
OK

Pifu 2006.11.04 12:10 - Megtaláltam
Fantasztikus a völgy! "Kidepozott!" :-) [wapon beküldött szöveg]

Barlang.
Bal3 2006.11.16 14:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Áve!

Fűkockával és Mikulással kerestük meg.
A patakvölgy csodás, a patak "lefolyó" érdekes jelenség.
Nem készültünk fel kellőképp így vissza kell majd jönnünk a barlangot megnézni.

Üdv Bal3

Mikulás 2006.11.16 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.12
ok.

Fűkocka 2006.11.16 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
ok.

baranyaifiú 2007.01.13 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Nagyon szép hely!!

MaJa 2007.02.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Igazán szép környezetben vitt az út a barlanghoz. -Bár én egy kicsit többet vártam a "barlangtól".-

bregő és andorpapa 2007.02.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.71
A hétvégét barátainkkal Orfűn töltöttük. Úgy döntöttünk, hogy nem autóval, hanem gyalog közelítjük meg a települést, ezért Remete-rétről a Rózsa-hegyet megkerülve a Szuadó-völgyön keresztül vitt utunk. Természetesen ez jó alkalomnak bizonyult a láda levadászását illetően, hiszen jó időnk volt, igazi tavaszi hangulat: mindenütt medvehagyma, hóvirág, és szerencsére a napsugarak is bőven érték a völgyet. Miután főzőcskéztünk egyet az esőháznál, a láda keresésére indultunk. Letértünk a turistaútról, és egy keskeny ösvényen haladtunk tovább - valószínűleg ezt használják a barlangászok. A patak régi medrét követve gyorsan eljutottunk a barlang szájához, és a korábbi logokból okulva nem próbáltunk meg le/bemászni, hanem a nyílás melletti kőkupacot kezdtük átfésülni. Kb. 1 perc alatt rá is találtunk a dobozra. Innét a kiszáradt mederben haladtunk egészen a műútig.

A Szuadó-völgy régi kedvencünk, egyik első közös barangolásunk is erre vezetett, szép emlékek fűződnek a helyhez, és valóban látványos környék.

Tavaszodik
 
TLBalazs 2007.03.17 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 2.99
Megvan, bár először a barlangban kerestem, de meglett végül.

kise 2007.03.18 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Évek Óta járunk ide kutatni ;)

Köszi Kara és Kise

BiharyG 2007.04.01 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.33 súly: 3.90
Medvehagymával gazdagon ellátott környék, tetszett. A gyenge műholdjel miatt jól jött a zsorzs-féle logból kijegyzetelt segítség. A web értékelése: megpróbáltam wapon információhoz jutni a rejtekről...

BiharyG + Zsuzsi

Besüboboja 2007.04.23 23:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Már tavaly is készültünk ide, mert a barlangról szóló "mese" alapján nagyon izginek tűnt a hely. Akkor visszariasztott minket a főúton való gyaloglás - most is. Így aztán leparkoltunk egy kanyarral arrébb és bőszen elindultunk a zöld jelzésen, mondván nincs az olyan messze a kék+ -es úttól. Követve a közelítő ösvenyt elsétáltunk a magaslesig, ott újfent elmerengtünk azon, hogy a vadászok milyen derék emberek ... (Biztosan nagy kaland dzsippel kihordani a kukoricát, majd 15-20 méterről lődözni a lesből). Tovább értelemszerűen már csak vadcsapásokon juthattunk lefelé a völgybe. Messziről először a patakmedret néztük a túristaösvénynek - már nagyon örültünk, hogy vége a bozótharcnak - aztán a túristazajból rájöttünk, hogy ez ugyan nem a hivatalos út, de jó helyen járunk. És egyszer csak ott volt a barlang ... Még tavaly Abaligeten egy barlangászcsapat mesélte nekünk, hogy a ládát a "pad" alatt keressük, így már könnyű volt megtalálni. Visszafelé már nem másztunk vissza a zöld útra, így végül mégsem maradt ki a gyaloglás három manóval a főúton.

 
KJ & GM 2007.04.24 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Tavaszi túra Baranyában.
12 nap, 70 láda, 140 km gyalog. A Nyugat-Mecseket Cserkútról, a Kelet-Mecseket Óbányáról jártuk be. Több új helyszínt ismertünk meg túránk során.

Minden rejtőnek köszönjük az élményt!

Kellemes séta, szuper hely!

kamzik 2005.04.16 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
Megvan

aroland 2007.04.30 13:22 - Megtaláltam
Nagyon érdekes a barlang. Nem tudom, miért, de a kütyünk még 30-40 m-re írta. Biztos rossz volt a vétel.

Burn 2007.04.30 13:22 - Megtaláltam
Ezt is én találtam meg [wapon beküldött szöveg]

lghost 2007.04.30 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Nagyon vadregényes környék, szuper rejtés.
Köszi

Twini 2007.04.30 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Jó sokat sétáltunk a ládáért, de azért megvan.Itt igazán csendes és nyugodt minden, senkivel sem találkoztunk.

Skali&Margó 2007.04.30 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Megtaláltuk!
Skali-Margó

Hrvatska 2007.05.13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.25
Egy szép napos vasárnap délutáni túra, gyönyörű környezetben, kellemes társaságban.
A túristaúton haladtunk és a GPS jele pont a láda felett jött vissza. Aránylag hamar megtaláltuk. Lemerészkedtem a barlangba is egészen a csúszdáig. Már itt szép képződmények voltak. Egyszer végigjárnám a mélyebb részeit is. Az egész völgy élővilága nagyon tetszett. Láttunk több fajta bogarat, meg sok virágot is. Az orfűi útig végig a vízmosásban mentünk, aztán stoppal haza pécsre.

gojozabil 2007.05.29 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk!Nem volt egyszerű mert először találtunk néhány nagy követ amik nem régen lehettek elmozgatva és úgy tünt ott lehetett valaha a láda.Azt hittük vki elvitte.Aztán pár percre rá azért mégis megtaláltuk.Montiztunk a környéken ezért ejtettük útba a ládát.Kösz a rejtést!

CsokiBazsa 2007.06.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Könnyű vasárnapi, ebéd utáni ládászás barátnőmmel. Az ösvény az Orfűi útról a növényektől elég sűrűn és sárosan indult, aztán szép erdei séta lett belőle. Időszakos probléma az elviselhetetlenül sok bögöly meg mindenféle bogarak, főleg a barlang bejáratánál. Érdekes hely! Inez, CsokiBazsa

 
nootropil 2007.07.11 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.97
Geomobilall a zöld jezés indulásánál parkoltam (következő kanyar). Majd vissza az úton gyalog a k+ Kék kereszt ig ezen indultam, így 1km kellemes séta az erdőben, néhol a növényzet viszonylag magasra nőtt, a barlang nem könnyen lett meg viszont, a sűrű növényzet miatt a túristaútról nem nagyon látszik :) GPS felejtős! A rejtés viszont adott körülmények között nagyon jó! Zsorzs logja alapján nem bontottam szét az egész hegyoldalt.

Azért a láda mellett átlagoltam hátha segít vlamit:

N46 07.0854
E018 09.0817

Ui.:lehet túl jó lett a visszarejtés, úgyhogy lefotóztam l.d képek

12
3
log 
SylverRat + Bogee 2007.07.15 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Kis vasárnap délelőtti orfűi bar(l)angolás, 4/4.
Egy kanyarral odébb tudtunk megállni, onnan kellett az úton veszettül száguldozó motorosok mellett átgyalogolni a K+ bejáratáig. Onnantól nyugis út, kis szintek, könnyű, gyors találat. A barlang szép, de hogy fér itt be bárki is? :-)
Visszafelé már kissé komótosabban baktattunk, próbáltuk kiélvezni az utolsó perceket, mielőtt kiérünk a természetből.
A logbook fekete, penészes és büdös. A ládát rendes fekete zsákba csomagoltuk.

 
Bütyök+Zulu 2007.07.15 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Kis vasárnap délelőtti orfűi bar(l)angolás, 4/4.
Szép erdő, de ez egy Zulu méretű barlanglejárat, SylverRat biztos nem férne át a lyukon :-) - szerinte.

gyöngyfűző és párja 2007.07.26 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Nagyon tetszett a környezet, kellemes erdei séta volt! Köszönjük!

Ede 2007.08.04 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Mai utolsó ládám. Kicsit kellemetlen a kanyarokban meg-meg csikorduló gumikkal közlekedő autósok mellett gyalogloni, amíg elérjük a kék + jelzést. Ezt követően azért jóval kellemesebb a gyönyörű völgyben sétálni, bár a motorok hangja még jó párszáz méterig visszhangzik a fák között. A gps egy kicsivel feljebb mutatta a ládát, ami egy ilyen völgyben nem is csoda. Persze nem tudott megzavarni, sikerült megtalálni a barlangot és a ládát is. Sajnos a log megint elázott, de nem volt nálam cseredarab.

Barlang
Remi 2007.08.08 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Kicsit hosszura nyult turank melto befejezese volt, fantasztikus!
Remi

Old Fairy 2007.08.29 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Jó rejtés, némi kőzetpakolás után meglett.
Odaúton egy vadmalac állta utamat :-)

A rejtek
Giustóka 2007.09.15 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
Könnyű volt megtalálni de bicajjal érdekes volt az odajutás:D

yeti92 2007.09.15 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Nem volt könnyű az odajutás bicajjal

ben10 2007.10.07 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Nagyon nehezen találtuk meg

Juju 2007.10.13 23:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Barlangi mentőgyakorlat után esti vadászat. Pár éve volt itt a Trió-bg-ban mentésünk. Köszi a rejtést.
Juju+Lóri

Csaba & családja 2007.11.05 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Gatyaféken értem le a barlanghoz, és ha csúszok még 2m-t a vaskapu sem állít meg.

vtsp&tav 2007.11.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Szép környezet, jó rejtés, érdekes helyszít. Teljesen ok. CSak a láda volt kissé leamortizálódva. Kitisztítottuk, kidobáltuk a szemetet, raktunk bele még pár ajándékot és új üdvözlőszöveget, végül felmatricáztuk a ládát. A logbook nedves és penészes volt. Sajna nem volt nálunk cserebook, úgyh az maradt, de szerintünk mivel a láda jól zár, nem lesz vele gond, még maradhat.

A & K 2007.10.17 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.63
GPS nélkül!

jppj(J&J) 2008.02.09 16:38 - Megtaláltam
(6/9). Mecsek túra piroska -val és a BEAC-cal.
Érdekes hely. Talán egyszer le is tudunk menni.....

 
piroska 2008.02.09 16:38 - Megtaláltam
Hegyen völgyön bozótoson át, medvehagymák között.
Persze megint Júlia szúrta ki, hogy hol a láda!

domika 2008.03.29 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.59
Orfű felől közelítettünk. Meglepetésünkre még barlangászokkal is találkoztunk, szerencsére még a láda előtt. Először nem találtuk, de egy rövid uzsonna igazán felpörgetett minket, mert utána elsőre meglett.

H. Gábor 2008.05.17 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Jó hűvös a barlang!
Kb egy órát töltöttünk a barlang környékén, ez idő alatt mind a két gps egybehangzóan 16-20 méterrel odébbra (ládához képest fel, és balra)mutatott.
Barnus, Dodó +én.

Luxi69 2008.05.17 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Égertető felöl egy nagyon kellemes séta után - mindenkinek tudom ajánlani - meg a barlangokhoz. A láda egy kicsit nehezen adta meg magát .... még telefonos segítséget is kellett kérnünk (bár a rejtő épp nem volt elérhető ;)
Itt tudatosúlt, hogy meg szeretném nézni belülről is!

dyan 2008.06.14 11:00 - Megtaláltam
Sajnos hosszas keresgeles utan nem talaltuk meg, pedig a több, a koordináták szerint jó rejteket is láttunk, de mindegyik üres volt. Igy aztán telefonon jelentkeztünk a rejtőnél.
Dyan + Eszti

[Jóváhagyta: Fairy, 2008.06.15 08:48]

a feltetelezett helyszin 
zsebeszter 2008.06.14 11:00 - Megtaláltam
4 napos mecseki tartózkodásunk 1/25. ládája. Dyannal a DDK mecseki szakaszát jártuk végig, kisebb kitérőkkel ládákhoz, látványosságokhoz. Így jutottunk ehhez a gyönyörű völgyhöz is. A ládához közeli barlang-bejárat könnyen meglett bár néhány piruett kíséretében jutottunk le a csúszós-sáros meredek leejtőn. Sajnos a ládát nem találtuk meg, pedig még a rejtőt is felhívtuk. Dyan küldött képet a "láda helyéről" így köszönettel jóváhagyták a megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: Fairy, 2008.06.17 00:36]

 
dominicus 2008.06.29 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
A Szuadó-patak kiszáradt völgyében, párhuzamosan haladva a Kék kereszt úttal jutottunk el a barlang bejáratához, ám a ládát eleinte sehogyan sem találtuk meg. Sokat tanakodtunk azon, hogy mi a túrót jelenthet a ládaleírásban szereplő "kidepozott" kifejezés, ám hatunk közül senki nem tudta, ami kicsit lelombozott, mert azt hittük, hogy ez a kulcs a láda megtalálásához:-(. A végén kuglófevés után új erővel álltunk neki a barlang bejárata mellett felhalmozott (=kidepozott???) köveket pakolni, és így meg is lett a láda. Jó volt az álca!!

Miaf az a "kidepozott"??? 
Zerind HUN 2008.07.05 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Észak felől közelítettünk a kék kereszten, gépéess nélküli találat lett. Ahogy az utolsó beírásokat olvasom, másnak is szemet szúrt a ,,kidepozott'' szó, nekem is :) De ez nem okozott gondot a megtalálásban. Kár, hogy a barlang nem látogatható, biztos érdekes. Mellette egy táblára ki volt írva, hogy engedéllyel meg lehet tekinteni, és valami szegedi barlangász-szervezetnél lehet érdeklődni. De hogy hogy jön össze Szeged meg ez a barlang, meg egyáltalán: általában a barlangok, az számomra rejtély.

 
sirgalahad 2008.07.05 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Boldogan él a kéregben
Nem fizet a szú adót
Sajnálhatja: az életben
Nem látja a Szuadót

 
Ajtony 2008.07.05 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Előttünk járt Sir Galahad
Ki a Dél-Dunántúlon halad
Ráismerni sarkantyúja pengéséről
Érc sisakja kongásáról
...
Bocs!

kanizsai.rita 2008.07.03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.04
Barlangász túrán találták meg a tesómék GPS nélkül. Nem gondoltak arra, hogy ott lesz. A barlangba lemászni az elején nehéz volt, de megérte, nagyon szép. És hideg. :) Tehát aki arra jár csak olyan ruhába merészkedjen le oda ami meleg és szaggatható. Nagy lenn a sár. Nagyon nagy élmény volt.

gyurigyuri 2008.07.05 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.85
élmény volt meglátogatni a helyet, a környezetet.

kvir 2008.08.05 - Megtaláltam
A Szuadó völgy valóban egy különleges hangulatú szurdokvölgy. Ez akkor érződött igazán amikor a K+ en egészen a "barlangász tábor"helyig elmentünk. A Szuadó barlang lakattal lezárt bejáratától (amit tábla is jelez) a patakvölgyben visszafelé haladva találtunk rá a Trió barlang bejáratára, (ott szintén van infótábla).
A kislányoknak is nagy élmény volt lámpával mászkálni a barlang bejáratánál.

goral 2008.08.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Családi közösségünk nyaralásakor -gps nélkül- Vida, Bencze-Kovács, Süveges és Papp családok - kislányoknak barlang is nagy élmény, de az egész környék csudaszép

PLeX 2008.08.12 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Nem volt egyszerű!

pipu 2008.08.24 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megvan. A kordinata rossz helyre mutat, le kell menni a barlan bejaratahoz kozel es kovek alatt keresni a pallonal. Csak telefonos segitseggel talaltam meg.

miomano 2008.08.30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Megtaláltuk!

erro 2008.08.29 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.45
A mai nap harmadik ládája. Bringával egy kicsit nehéz volt a terep, de leküzdve. Köszi a rejtést.

Mytikas 2008.10.11 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.

RIPTOR 2008.10.24 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Hát igen, végre ez is elérkezett! A 400. geocaching.hu-s geoláda. Jó szokásunkhoz híven a kerek számú ládáknál mindig sokat hibázunk, nem történt ez másképp most sem. Nem a megfelelő úton indultunk el a ládához, így jó kis bozótjárás lett a vége. A célterületen a GPS-re hagyatkozva kerestünk vagy negyed órát, és semmit sem találtunk. Már sötétedett, ezért leültünk, és gondosan átolvastuk a leírást, majd szinte karnyújtási távolságból előhúztuk a ládát. Közben a barlangból érdekes hangok hallatszottak, kicsit továbbmenve megtaláltuk, hogy hol mentek le a barlangászok, valószínűleg az ő neszezésüket hallottuk.
Itt szeretnénk megköszönni minden kedves geocachernek, hogy annyi kalandos túrázás után eljuthattunk idáig!
RIPTOR, Gabi

a nagy lik
400 
new will 2009.01.24 15:15 - Megtaláltam
Megvan

fobizan 2009.03.15 16:30 - Megtaláltam
Szép és jó sáros ez a völgy így tavasszal! A Trió barlangba nemrég lemásztam (Agyagos-ág, és Vizes-ág), nagy élmény volt! Aki kalandot akar; www.szkbe.hu -n érdeklődjön.

 
Puszkany 2009.03.31 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
A száraz patakmederben mentem a ládáig, majd át a zöldre és vissza. A két turista út között épp egy sűrűn benőtt részen haladtam át, mikor pár méterre tőlem feltünt két vaddisznó, pár pillanatig néztük egymást majd eltüntek a bozótosban.

Halász család 2009.04.13 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Húsvéti túránk utolsó hetedik ládája gyönyörű medvehagyma ligetek közt találtuk meg.
Köszönjük.

Laci-62 2009.05.02 12:10 - Megtaláltam
Harmadik találatunk a mai körtúrán.

Geomarci 2009.05.02 13:10 - Megtaláltam
meglett.

McLee 2009.04.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Medvehagyma virágból álló fehér szőnyeg borított mindent, nagyon szép volt.

Varga Gábor 2009.05.16 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Ok! Log később.

DoriKili 2009.05.16 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Hágó-kupa (barlangász verseny) keretében töltöttünk egy hétvégét a Szuadó-völgyben. Fontossági sorrend: előbb a verseny, azután a szórakozás, ennek megfelelően csak estefelé mentem vissza a Trió barlanghoz és túrtam fel a bontás következtében keletkezett dombot. A logolás közben egy sárgahasú unka is csatlakozott hozzám. Köszi a rejtést!

Dóri

 
Kakukkos és Hajszál 2009.06.19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Szép dzsungel van errefelé... :)

ballasz 2009.07.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.69
Mi nem barlangásztunk, csak túráztunk. A természeti környezet nem túl szép víz nélkül. Kicsit nyomasztó volt.
A Gps jel nem volt túl jó de figyelembe véve a pontosságot se volt jó a koordináta. Még jó, hogy a leírás egyértelművé teszi a pontot, így könnyen megtaláltuk. Épp gyerekeknek indult barlangtúra, úgyhogy a barlangászokkal is váltottunk pár szót. Nem is tudták, hogy a cuccuktól 10 cm-re van a láda. :)

ZBIGI 2009.07.25 - Megtaláltam
Jó időnk volt,és egy kis barlangászás után találtuk meg a ládát.
A Trio barlang igen érdekes, és különleges dolgokat mutatott eg magából.
Köszönjük a rejtést.
Brigi és Peti

Tavacska a Trio-ban
 
nonow22 2009.08.21 13:49 - Megtaláltam
barlangtura után megtaláltam
nagyon érdekes bent a barlangban!

Yumi 2009.08.22 15:14 - Megtaláltam
Kiszáradt patakmederben felsétálván többezer békés és pármillió kevésbé békés dünnyögő társaságában.

Mathau 2009.08.18 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
A legutóbbi Mecseki ládázgatás alkalmával kimaradt a doboz, mert nehéz volt logikusan betervezni az útvonalba. Ma is kimaradt volna, ha nem ez lenne az egyedüli a környéken. Fentről indultunk neki a ládának. Azt hiszem mondhatom, hogy ez a völgy gyönyörű, hihetetlen mennyi növény, forrás, barlang. Van itt minden ami kell. Bámulatos volt az út a ládáig és még visszafelé is tudtam gyönyörködni. A láda rejtése kőhalom, de legalább jó helyen van. A webre azért jó lenne egy wapos rész, mert így nehéz kibogarászni a leírásból a láda hollétét, a gps vétel pedig igen szegényes a völgyben. Ezeken kívül nagyon jó kis láda. Sajnos a völgyben lejjebb, Orfű felé már nem mentünk el, de gondolom hasonlóan szép arra is.

Zolnai 2009.09.26 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltuk :)
Nagyon jó rejtés érdekes hely jó lenne egyszer a barlangba is lejutni!Köszi!

Tyuk 2009.10.01 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Biciklis keresés Pécsről, jó kis túra volt, az mondjuk gáz volt, hogy a GPS a végefelé többször is elvesztette a jelet:( Egyébként jó a rejtés, kb háromszor mentem át a kess felett mire megtaláltam:)

radpeter 2009.12.05 15:52 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2009.12.05 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2009.12.04 13:20 - Megtaláltam
Csendes patakvölgyben. Ládát a "hegytetőn" keressétek.

 
sinus90 2009.12.06 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Évekkel ezelőtt egy túratalálkozó alkalmából már jártam ebben a völgyben. A jelzett úton jöttem, aztán lecsorogtam a barlanghoz, visszafelé a patakmederben mentem. Alkalmas helyen felkapaszkodtam, hogy elérjem a zöld 3szöget, amin haladva a sárkányséta felé mentem.

 
Strombus 2009.12.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.05
Az Éger-völgyből indultunk a Kék kereszt-en és kb. 4,5 km megtétele után juttottunk a cache-hez. Majdnem végig patatok mellett haladtunk. Az ezüstösen megcsillanó víz, az apróbb fehérhabú vízesések a simára csiszolt, szépformájú köveken megkapó látvány volt.
Elsétáltunk a barlangászok táborhelye mellett, ami Bojtának nagyon tetszett. A barlangászok munkáját és eddig elért eredményeit útközben több tábla is ismerteti szép és vidám fotókkal, jól megfogalmazott szöveggel. Felkerestük az útbaeső forrásokat. Bojta csodálkozott "minek ide ennyi forrás?".
A barlangok közül a Szuadó barlang bejáratához értünk el először. Érdekes, kissé félelmetes volt látni, ahogy zúdul le a patak vize a mélységbe.
Továbbmentünk a jelölt turistaúton. Amikor az út a patakmeder mellől elindul vissza a hegyoldalra, célszerűbb a száraz mederben továbbmenni. Mi nem ezt tettük, ezért amikor a műszer "szólt", le kellett másznunk a meredek oldalon a Trio barlanghoz. Itt nem zúdult víz, csak a bejárat szép szikláit csodáltuk meg. Egy vaddisznó koponyát találtunk a barlang mellett. A láda könnyen kínálta magát.
Innen "toronyiránt", egy vaddisznócsapáson felmásztunk a Zöld sáv-ra, ami egy meredek, de nem túl hosszú kaptató, és elindultunk az Éger-völgy felé, közben a Farkas forrási (GCBUEK) ládát begyűjtve.
Útközben két reklámszatyornyi szemetet szedtünk össze, chipszes zacskót, nylon foszladékokat, sörösdobozokat, boros üveget. A négy autógumit nem sikerült. Mindezt a fokozottan védett természetvédelmi területen. :-(

Szobrocska a patak mellett
 
Márton24 2009.12.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.02
Strombus-szal, Bojtával, Tutikával, egy szép napsütéses napon. Én találtam meg!

Bojta 2009.12.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.02
Szép kirándulás volt!

kl 2009.12.31 12:30 - Megtaláltam
Itt is voltunk [wapon beküldött szöveg]

attila12 2010.01.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Az új év második ládája Sereszaki, Ackcsaba, Marcsi, Julcsi, Dávid, Krisztián társaságában.

ackcsaba 2010.01.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.86
Megtaláltam !

sereszaki 2010.01.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Az év 2. ládája. A Sárkányos-forrástól küzdöttük el magunkat idáig, a Kék kereszt jelzésen haladva. Nem volt egyszerű,főleg a domboldal csúszott nagyon. Estünk-keltünk a sárban,közben a köd is leszállt,de végül célhoz értünk. Mivel kezdett sötétedni,nem mentünk tovább,hanem visszafordultunk Orfűre. Ezúttal végig a turistaúttal nagyjából párhuzamos patakvölgyben haladtunk. Mennyivel könnyebb volt,mint a csúszós domboldalon! Épp beesteledett,mire a faluba értünk. Jó kis séta volt!

sereszaki,attila12,ackcsaba,ndavid42,Julcsi,Marcsi,Krisztián

ndavid42 2010.01.01 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.50
[:318.] Az idei második.
Jó volt az odavezető út is , a láda környéke meg pláne. Bár nem volt egyszerű az oda- meg a lejutás, mert minden csúszott, tiszta sár volt. Visszafelé aztán inkább a patakmedret választottuk. Az út alatti vízátfolyó után megtaláltuk az elhagyott bányabejáratot is, vagy mi volt az, de elég érdekesnek tűnt. Nameg kicsivel odébb egy csillére is bukkantunk. A faluig vezető út már vadabb volt, néhol nagyon kellett keresni a továbbvezető ösvényeket, de azért éppen dötétedésre sikerült visszakeverednünk Orfűre.

povyagi 2009.08.18 13:54 - Megtaláltam
Részletek Mathautól...

taska1981 2010.02.28 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
A vétel kicsit rosz volt, bár a hóvirágok megszépítették lelkemet. Köszönöm!

fuzbal 2010.04.03 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Köszi a rejtést!
Berni, Hugi, R.K., Liza

Csöpke 2010.05.03 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Hamar meglett. Bár előtte kicsit esett, de az út a hegyoldalban nagyon kellemes volt, nem csúszott. Nem akartunk a patakmederben visszamenni, féltünk a szúnyogoktól! Az út nagyon kellemes és szép volt így tavasszal.

 
Tapsi 2009.05.16 17:00 - Megtaláltam
Hágó-kupa alkalmával voltunk itt, Pupa a bg -ba is lement, mi Luckóval a környéket jártuk be.

akosgy 2010.06.19 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Orfűi hétvége az 54. Barlangnap keretében. Ez a nap a barlangászásé volt, a Trió- és a Maszek-barlangot jártuk be, mindkettő nagy élmény volt, mind a bejárás, mind a látvány szempontjából. Nem is készültem kesselni, de a Trió-barlang szájánál a beöltözéskor kis híján ráültem a ládára, így azért csak tettem egy gyors bejegyzést. :)) Köszi!

 
bgecco 2010.07.06 - Megtaláltam
Mecsekbeli hiánypótló ládázgatás egyik áldozata. Köszönet a rejtésért.

NZs 2010.07.29 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.72
II. Mecsek kesingtúra 20/10.
Mai első ládánkhoz tartva, még Pécsett egy figyelmetlen autós összetörte szegény Geopel hátulját. :-((( A végre szép napsütéssel induló, vidám hangulatnak egy szempillantás alatt annyi lett. Egy órás ügyintézés után - a szerencsére mozgásképes maradt kocsival - tudtunk csak továbbindulni Orfű felé.
GCSASE parkolópontjánál hagytuk a kocsit, onnan gyalogoltuk végig az utat. A láda nem is volt elrejtve, csak letéve a földre és rajta pár kő. Először eljöttünk mellette, mert a barlang "túloldalán" sejtettük, de aztán csak meglett. A mély völgyben jól jött a sapkám tetején ülő mágneses GSM antenna - e nélkül aligha lett volna műholdvételünk, így sem volt valami tobzódás a műholdak között. A barlang szájánál állva elcsodálkoztam azokon, akik önszántukból lemennek az ilyen lukakba a mérhetetlen mennyiségű szúnyog, sár, hideg víz és sötétség birodalmába... Nekem biztos egy igen nagy halom pénzt kéne letennie annak, aki be akarna oda csalogatni! :-)
Jó lenne a többi barlang koordinátáit letölthető formátumban megadni, mert így a terepen nem is vettük észre, hogy egyáltalán meg vannak adva... pedig talán szívesen megnéztük volna azokat is.
Visszafelé úton kerestük meg a sárkányos GCSASE ládát.
NZs&EnZo

a lik
 
EnZo 2010.07.29 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Mecsek #10
Megvan. El is hiszem hogy véletlenül majdnem ráültek, mi is eljöttünk mellette szépen. A barlang szájánál embertelen mennyiségű szúnyog van, pedig amúgy nem rossz a hely. A többi barlangot koordináták hiányában és félig már fáradtan nem kerestük meg.

sultan 2010.08.05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Éppen a Trio barlangba készültünk, amikor beöltözés közben ráleltem a ládára. Elsö találatom GPS készülék és leírás nélkül. :-)

Hegyo 2009.05.17 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.12
Hágó kupa alkalmával. Vera, Kinga és Attilával.

Hucul 2010.08.14 16:10 - Megtaláltam
+leltem! [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2010.08.14 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megtaláltuk! 20 km-es Jakab-hegyi ládavadász túra keretében kerestük fel ezen ládát is. Tetszett a hely. A rejtés elég bátor. :) Köszönjük a hely bemutatását!

scele 2010.08.17 14:40 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

ier 2010.09.04 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.14
Mi is majdnem ráültünk a rejtekre. :-)

erbeo 2010.09.04 11:28 - Megtaláltam
Számomra elég félelmetes a gondolat, hogy azon a szűk résen valaki lemászik a még szűkebb barlangba. Elég volt nekem kívülről is :) Szépen rendben tartott a környék, látszik, hogy járnak erre a népek.

dzoli1 2010.10.24 16:00 - Megtaláltam
Egy kis ládázás a kutyákkal.

andrasgabi 2010.11.03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Orfűről pécsre menet találtuk meg. Nagyon érdekes hely, egszer szívesen lemennék a barlangba! köszi a rejtést!

Temprás 2010.11.15 08:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Köszi a rejtést!
Eszméletlen szép a barlang bejárata.
Vagy fél óra keresgélés után véletlenül találtam meg.

Kadorca 2009.01.24 - Megtaláltam
+

RoriZo 2010.12.22 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Nehezített körülmények között hóban kerestük a ládát, mindenképpen keresni kell egy ülő helyet, és akkor meglesz a rejtek.
Köszönöm

lovagias 2011.01.16 10:42 - Megtaláltam
:)

Mr. Fülixáj 2011.01.29 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Első túra Marcsival, aki először ment le barlangba. Kicsit be is rezelt :-))) pedig csak pár száz métert mentek. Én biztonsági okokból és kezeslábas híján fent maradtam a felszínen, mert influenzás voltam és a buszon is hányingerem volt odafelé. Eközben kerestem meg a ládát, adta magát elég gyorsan. Hóban is meglett hamar, anélkül GPS sem kellett volna. A kinyitáshoz kicsit felmelegítettem a ládát, nehogy eltörjön, mert meg volt fagyva. Nem zár hermetikusan, és elég nedves lesz, ha 0 fok fölé megy a hőmérséklet. A 2004-ben megkezdett, penészes logbook majdnem betelt, alig van pár üres oldal, egyértelműen csereérett.

 
tevelady 2009.05.17 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Trió-barlang megtekintése alkalmából (első barlang volt, ahol jól is éreztem magam, juhhéj) - Hegyóval, Kingával és Attilával.

puhanyuszi 2010.07.06 - Megtaláltam
:)

carmin 2011.03.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Molkával közös találat.

molka 2011.03.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Egész napos túra a Szúadó-völgyben! Barlangok és források egymás után, szóval nagyon mozgalmas! A barlangászást még nem próbáltam, de minden tiszteletem a szegedieké! A Gilisztás nyelőben szerintünk éppen akkor is barlangásztak. Köszi!

kletyo66 2011.04.01 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
A papírokat a napon kicsit megszárítottuk, mert igen csak el voltak ázva.
Nagyon szép hely, de a barlangba le,...talán legközelebb, kötéllel. :)

Adri, Kletyó

Gyopesz és Gabesz 2011.04.05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.34
ok

htour 2011.04.15 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Hroleez 2011.04.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszönjük! (Bence, Endre, Roleez)
Nagyon hívogató a barlang! ;)
A logbook kicsit nedves.

Jeffrey 2011.04.18 07:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.30
A völgy poén, meg az is, ahogy eltűnik a patak. Reggel még kicsit kómásak voltunk, ezért kerestük egy darabig, mire a kőrakás is feltűnt, hogy ott van:D

Operation: Infinite Mecsek

sjan 2011.04.25 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Húsvéti túrázás alkalmából.
Köszi a rejtést.

Jules87 2011.04.18 07:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
A völgy nagyon tetszett a víznyelővel és a rengeteg sok medvehagymával, bár más társainknak már elege volt belőle, hogy mindenhol csak azt látni. :D

Sajnos még a gps-nek is nagyon korán volt, a szűk völgy mélyén nem tudta rendesen betájolni magát, és totális ostobaságokat jelzett, így pusztán a térképen beazonosítható tereptárgyak alapján próbáltuk megkeresni a ládát, a kőrakás meg túlságosan nagy volt, hogy elsőre gyanús legyen. :D

R-Gyu 2011.05.19 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Népes barlangászcsapat mászott éppen elő a barlangból, amikor odaértünk.
Kiderült hogy osztálykirándulás, sok boldog gyerekkel.
Gyalogos kupa: 20,9 km

fehérkút 2011.05.20 17:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

RealGreg 2011.06.25 20:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.51
Kissé rutintalanul nem néztem meg a leírást előtte, így némi bóklászás volt, de meglett. Végig a Fishing on Orfű fesztivál zenei aláfestését hallgattam.

Nargoth 2011.07.09 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

rosie77 2011.07.09 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kellemes séta volt.

climbi 2011.08.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.64
Az orfűi út felől jöttünk be és egy idő után elegünk lett az ösvényen csúszkálásból, így lementünk a patakmederbe... sokkal "ekszpedíciósabb" volt lent :-) és kényelmesebb is !

lczandris 2011.08.06 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Bogival és Dórival levadásztuk. Mi is a kék+on közelítettünk Orfű felől ráadásul egyszerű utcai cipőben, de hősiesen végig "korcsolyáztunk, és megküzdöttünk a lépcsővel is:) Mikor leértünk a barlanghoz épp kijött egy barlangász csapat, megvártuk míg elmennek és csak utána logoltunk. A ládás történet után még megnéztünk a másik 3 közeli barlang bejáratát majd a patakmederben visszamentünk. Remek kis túra volt köszönjük a rejtést!

blto 2011.08.24 16:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Sajnos a gps teljesen elvesztette a jelet a képek alapján kérem az elfogadását.

[Jóváhagyta: Fairy, 2011.08.30 15:06]

Köszi:)))

 
Hinter 2011.09.25 15:15 - Megtaláltam
Gc fessztivál és verseny után. Szép hely. Köszi

Dr.Lada 2011.09.25 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Hinterrel közös találat. Ameddig csak tudtam a barlangba is bemásztam. Visszafelé jövet a barlangászok táborhelyét is láttuk, igényesen és ötletesen van megépítve.

Andy & Suni 2011.10.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Köszi,megtaláltuk! Szakadt az eső, de tuti volt! :)

peca1000 2011.11.20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Már 2 éve próbálom megtalálni a ládát, és most végre sikerült :)

Jól néz ki a barlang, legközelebb bele is mászok.

Köszi a rejtést!

Baralng aBarlang b
Barlang cBaralng c
Zsiráf 2011.11.20 13:53 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 31.5km

ticy14 2011.10.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszi a rejtést!

bazsogeleba 2011.12.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megvan, egy rövid délutáni túrán.

Dany33 2012.01.22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.54
MEGVAN!!

Kis-Molnár 2012.03.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
Nagyon érdekes hely. Köszönjük szépen.

WAdam 2012.03.16 11:19 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!

Péter60 2012.03.21 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.70
Kora tavaszi laza találat. Még minden szürke, csak a zsenge medvehagyma virít.
A rejtés lehetne fantáziásabb. A láda törött, logbook penészes, csere érett!

lumiksz 2012.04.30 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.69
Kellemes tavaszi séta a gyönyörű Szuadó-völgyben. A láda kissé megviselt, nem védett a rejtek, sajnos nem volt időnk kiszárítani. Köszönjük!

tmolli 2012.05.13 18:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

geosanyi88 2012.05.26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönöm a rejtést!

gusztigeo 2012.05.26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Köszi a rejtést :) gyönyörű környezet !!!

cinc77 2012.05.26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést!

má-csa 2012.05.26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.76
Orfűről Kővágószőlősre vezető úton találtuk meg ezt a helyet. Ládázás nélkül biztos nem lelünk rá.

Nagymancs es Kismancs 2012.06.18 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A völgy tényleg gyönyörű, a lyuk meg ijesztően mély. A lefelémászásnál nem árt vigyázni, nehogy belecsússzon az ember. :-S Rengeteg a szúnyog!

parkany9 2012.06.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszi

kovacsge 2012.06.28 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.18
Szuper a barlang! Köszönöm! [wapon beküldött szöveg]

Mogi26 2012.07.03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Pécsről Orfűre vezető sétánk közben kerestük meg a ládát. A barlangba megfelelő felszerelés híján nem másztunk le, de a völgy tényleg gyönyörű. A logbook sajnos teljesen elázott, ráférne egy csere.

picuresnagyur 2012.07.31 09:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
köszi :) remek hely

-Mese 2012.08.11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Gyönyörű sétaút a Mecsekben.
A logbook betelt, és nedves is.

batla44 2012.08.21 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Gyönyörű környezetben találtuk meg az 5. egyben aznapi utolsó ládánk. Nagyszerű napot zártunk...köszönjük!

ttiti 2012.08.28 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Gyerekekkel elsétáltunk, megkerestük.
Köszi a rejtést!

Tárnai Szabi 2012.08.28 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Apával meg a barátaimmal elsétáltunk, megtaláltuk.
Köszi a rejtést!

befi 2012.09.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
ok

szalmakalapos 2012.09.18 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Megtaláltuk ! Szép hely, de a barlangba nem mertünk lemászni. Ráadásul az erdőben már kezdett szürkület lenni. Rövidülnek a nappalok. A ládába tettünk egy vándorbogarat, aki Black Widow névre hallgat. Szép példány. További jó utat kívánunk neki. Köszi a rejtést !

Black Widow 2
Mfer84 2012.10.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
A Sárkány-forrástól át az országút alatt. Barlangászok épp a barlangjáratok felújítását végezték, jót beszélgettünk. Lentebb, a táborozóhely tisztása ideális piknikezőhely. A barlangoknál nagyon igényes ismertető táblák vannak kihelyezve.

bigbluehun 2013.07.22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.23
Meglett, és nagyon vagányak a barlangok is. Sajnos a láda eléggé rossz állapotban van, alra repedt, minden elázva benne. A tulajnak tanácsolom a generál-nagyjavítás végrehajtását.

hacsate 2013.08.18 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Rossz a füzet. A jelszót többszörre takáltam el. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Panel laci 2013.08.22 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
köszi a rejtést :)

hoferko 2013.09.04 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.28m] [wapon beküldött szöveg]

Rinocérosz-örs 2013.09.23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.30
Megtaláltuk!
üdv,
a Rinocérosz örs
K + J

aceespepee 2013.11.09 - Megtaláltam
megtaláltam :)

kekenj 2014.01.05 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Sajnos a láda repedt, rossz állapotban van.

hab14 2014.01.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megvan! Orfű felé, könnyű séta közben.

b.monika 2014.01.16 13:00 - Megtaláltam
Picit kellett keresni :)

Pogánypeti 2014.07.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom negyedik, egyben utolsó találata.
Ezerszer végigmentem már a Szuadón, 2010 júliusában majdnem jól meg is áztam, ha nem érek be a Szegedi Barlangkutatók táborhelyére.
Megnéztem mindhárom barlang lejáratát, melyeket most már fémrácsok védenek az illetéktelen behatolók elől... :)

Robi(gyalogtúrák) 2014.08.09 10:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Meglehetősen rossz állapotban találtam rá. Szinte teljesen szét van ázva...
Köszi a rejtést!

VizsiGabi 2014.08.16 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

P.B_László 2014.09.17 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Megtaláltam , köszönöm a rejtést , László !
A logblokkot teljesen szétázva találtam , így logolni nem tudtam . A jelszót két kis cetlin találtam , abból az egyik jó csak ! A jót én is felírtam újból egy száraz papírra , és jól záródó zacskóba csomagoltam . Remélem kicsit segíteni tudtam így az utánam jövőknek . De ha visztek egy új logfüzetet az lenne a legjobb megoldás .
Én még nem jártam ezen a részen , így a Pálos kolostor romjaitól a zöld jelzésen mentem végig , így is 3-om kilométer közel . A célhoz közeledve az utolsó 200-m torony iránt érdemes megtenni , mert én utat oda hiába kerestem nem találtam . Talán kis segítség az utánam jövőknek , és talán nem sértődik meg érte a rejtő sem !
A hely csoda szép megérte felkeresni , köszönöm a rejtést László !

Párduc50 2014.10.19 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.01
Megtaláltam. Új logbookot tettem bele, és a dobozt fekete kukazsákba helyeztem.

vecsbal 2014.11.23 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
A "Források, Jakab-hegytől a Virágos-völgyig" és az "Ércbányászati emlékhely" ládákkal egybekötött kellemes őszi 23,5 km-es gyalogtúra első pontjaként, Orfű-Abaligeti elágazás parkolójából közelítve. Fantasztikus élmény volt (nappal) a völgy (a Mecsek Éjszakai túrán kb. két hónapja már végigmentem rajta).

mayagabor 2015.02.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megtaláltuk, köszönjük!

kobcikrajci 2015.04.03 11:50 - Megtaláltam
A környék eddig kimaradt ládáinak látogatására összeállított túra. A Cinke tanya felől medvehagyma erdőben vágtam át a völgyhöz. A barlang és a műtárgyai megvoltak, de a ládát kb. háromnegyed órán át hiába kerestem minden lehetséges követ megmozgatva. Végül vecsbal kolléga szíves segítségét tudtam elérni, de csak megerősíteni tudta, hogy jó helyen keresgéltem. A patak partján friss nyomok vezettek a kicsit odébb mutató koordinátákhoz. Lehet hogy már előttem járók is hiába keresték?

[Jóváhagyta: Fairy, 2015.04.21 19:29]

 
Nyúl & Bandája 2015.03.21 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megvan!
Szuadó túra közben.
Köszönöm!

kutyaapu 2015.03.21 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

Petyóó 2015.07.20 12:20 - Nem találtam meg
Nem volt meg a láda sajnos, a források, a patak és az erdő viszont csodálatos volt végig a völgyben.

[Elutasította: Fairy, 2015.07.22 20:32]

TS 2015.08.19 11:53 - Megtaláltam
Orfűi nyaralás alatt kerestem fel a helyet. A feleségem elvitt egy közeli parkolóhoz, ahonnét kellemes erdei sétával jutottam el a barlanghoz. Közel egy órát kerestem a ládát. Megnéztem minden lehetséges helyet, mire rátaláltam. Nem a kidepozott kövek között kell keresni. A felette lévő nagy fa tövében találtam meg. Az előttem ott járt Petyóó második fényképének exponálási helyénél. Oda is rejtettem vissza a kis kerek kapszulás dobozt. Haladtam tovább a patak mederben, ami azon a részen teljesen száraz volt. Mint később kiderült azért mert a patak vizét beleengedték a Szuadó-barlangba, hogy az iszapot kimossák a járatokból. A Bagoly-forrás után kiépített esőbeállónál szegedi barlangászok sátoroztak. Ott találkoztam Baumann József forrásépítővel, aki indult vissza Pécsre. Egy darabig csatlakoztam hozzá, hogy útközben megmutathasson néhány forrást, amit Ők újítottak fel. Egészen a Négybarát-forrásig kísértem ami a soron következő forrás felújításuk lesz.

zalajaro 2016.03.13 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2016.03.13 10:00 - Megtaláltam
Fogtam!
A környék lenyűgözött: először a mindent elborító medvehagyma-oldalakkal, aztán a három barlanggal!
A rejtőtől a következő választ kaptam a láda meggyógyítására vonatkozó ajánlatomra: "Köszönöm - de valójában már pótoltam

az eltűnt ládát egy kisebb befőttes üveggel a kidepózott kőkupactól pár méterre DK-re, egy nagy bükk törzse tövében.

A ládaoldal átdolgozásával sajnos elmaradásban vagyok."

IMG_6536IMG_6537
IMG_6538IMG_6539
IMG_6540IMG_6541
IMG_6542IMG_6543
IMG_6544IMG_6545
IMG_6546IMG_6549
IMG_6550IMG_6551
IMG_6553IMG_6554
IMG_6555IMG_6556
IMG_6557IMG_6558
IMG_6559IMG_6560
IMG_6562IMG_6563
IMG_6565IMG_6566
IMG_6567 
Bubuka 2016.03.13 10:00 - Megtaláltam
Zerge túrán.

ésKata 2016.03.13 08:44 - Megtaláltam
ZÖLDSPORTos túrán jártunk erre!

grin 2016.03.28 14:45 - Nem találtam meg
Több csapat is láthatóan kereste, de nem tűnt úgy hogy bárki megtalálta volna. A hibás leírás sem segít. De biztos ott van, csak mi nem voltunk profik (amúgy is akkora volt a medvehagyma-erdő hogy nem szívesen mászkált az ember a hagymaillatú hegyoldalon).

N.Zs. 2016.04.02 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.28
A mai program kétkörös kirándulás meseszép időben.
Először a DÖMÖRKAPU parkolóban hagytuk az autót. Lefelé indultunk a GCPKVU, GCGYUK, GCLamp, majd felfelé a GCKANT, GCKISR körben.
12,4 km. 370 méter szintemelkedés, majd ugyan ennyi le. 2óra 40 perc mozgási és 1 óra 20 perc állási idővel.
A második kanyar: GCINKE és GCSzbl. 12, km 380 méter szintemelkedés, majd ugyan ennyi le. 2óra 30 perc mozgási és 1 óra 20 perc állási idővel.
Összesen: 24,4 km 750 m föl, majd le.
A GCINKE ajánlott parkolójából indultunk a kéken, érintve a keresztet, majd az emléktáblához is elsétáltunk. A mellette lévő pad éppen jól jött a szendvicsünk elfogyasztásához. Nagy csönd, nyugalom vett körül, amikor hirtelen egy kerékpáros száguldott el előttünk. Ő volt az egyetlen ember, akivel az út során találkoztunk. A Szuado-völgyi barlangokhoz jelöletlen erdei utakon értünk el. Kalandos volt. Visszafelé a k+-on egy nagyobb kört írva jöttünk. Gyönyörű ez a terület! Utunk során érintettük a
Trio-barlangot, Gilisztás-barlangot, Szuadó- barlangot, Bagoly-forrást, Mihály remete-forrást.
A ládát kb. 20 percig kerestük. Pontatlan a koordináta, nem jó a leírás. A terület tele van bükkökkel, így jó néhány potenciális rejtekhely adódik. (egy gyors mérésünk eredménye: N 46°07.094 és E018°09.089
A mai 7 pontból ötöt neked köszönhetünk. Köszönjük.
Aki a Mecsekbe jön kirándulni nem igen tudja elkerülni az általad megjelölt helyeket. A mostani helyzet szerint 113 kereshető + 6 beteg + 5 megszűnt ládát tudhatsz magadnak. Ez igen nagy kihívás. Talán ez okozza, hogy itt-ott nem tud tökéletes lenni vagy a rejtés vagy az ládaoldal.

patak balra
patak jobbra
dimbidombi
geri83 2016.04.05 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Krisztián1988 2016.04.10 19:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.20
Sokáig keresgéltük,de meglett! Köszi!

Miklos88 2016.04.10 12:00 - Megtaláltam
Sokáig kerestük, de végül meglett! Köszi a rejtést! :)

ocReaper 2016.06.18 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjuk a rejtést! ;)

Dockie 2016.06.21 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zsuzsanna966 2016.06.21 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GabSmith 2016.07.02 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, Zotya & Lia, Gergő és Bendi társaságában!

Lia & Zotya 2016.07.02 14:16 - Megtaláltam
Kétnapos gyalogtúra 4. ládája GabSmith, Gergő és Bendi társaságában.

gym 2016.07.15 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2016.08.04 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

A Cinke-tanya (GCINKE) után sétáltam át ide.
A lenti vasajtó nyitva volt, hangok szűrődtek ki. Jó félórát kerestem a rejtést, átnézve egy csomó termetes bükkfa tövét. Közben feljöttek a barlangászok, váltottunk pár szót. Amíg összekészülődtek, kerestem tovább, aztán végül sikerrel jártam.
Aztán a bejelentésnél (jó félórával később), már gondjaim akadtak, végül kiderült, figyelmetlenül jegyeztem le a jelszót. Köszönet a rejtői segítségért!

IMG_4411IMG_4412
IMG_4413 
szhvilmos 2016.09.08 - Megtaláltam
Köszi megvan :-)

velates 2016.10.31 11:30 - Megtaláltam
Köszi.

Tamota 2016.10.31 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Faragoz001 2016.12.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.38
THX!

kalmipirin 2016.07.09 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megtaláltam

foxfoxfox 2017.04.09 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönöm a rejtést!

leve2002 2017.04.14 13:26 - Megtaláltam
[Xiaomi® Redmi? 4] Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

johnnycache 2017.04.16 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Köszönöm az élményt! :-)

Szilkó76 2017.05.02 11:13 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nora1231 2017.04.30 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

szemzoj 2017.05.27 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

konyves_csalad 2017.08.09 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

penniwit 2017.08.16 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. A leírásban az aktuális rejtés leírásának, és csak annak kellene szerepelni, vagyis NEM a kövek között, hanem a bükkfa tövében kell keresni.

Patri321 2017.08.30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtalálva! Köszönöm a rejtést.

mucik 2017.11.04 - Megtaláltam
Nagyon szép kirándulás volt.
Mucik, Panna, Juli és Bori

TD Adventure 2017.11.12 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.34
A lada sajnos nem a kovek alatt volt, hanem egy fa toveben. Erre sajnos csak akkor jottunk ra, miutan atpakoltuk az egesz korakast.

smiti 2018.05.26 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Judit&WuDu 2018.05.26 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.3]

BouLache 2018.06.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Nagyon tetszett a völgy és a barlangok bejárata! Egy ideig eltartott, amíg megtaláltam a rejtést a felázott hegyoldalban, de meglett! Köszi! :)

szaszkievics 2018.07.01 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Kezdjük a júliust a Mecsekben.. túrázás 17km-en keresztül, Mecsekszentkút, Szuadó barlangok, Éger völgy útvonalon. Közben sok-sok geoládával, köszönöm!

IMG_20180701_124417IMG_20180701_125337
IMG_20180701_130028 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu