geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3723. Kállósemjén, Kállay-kastély (GCKKK)

A Kállay-kúria a XIX. század végén

A Kállay-kúria a XIX. század végén

A volt Kállay-kúria, lakóitól elhagyatva

A volt Kállay-kúria, lakóitól elhagyatva

Ilyen volt

Ilyen volt

Ilyesmi lett

Ilyesmi lett

Főbejárat

Főbejárat

Nyugati szárny

Nyugati szárny

Keleti szárny

Keleti szárny

Műemlék

Műemlék

Kállay kripta

Kállay kripta

Kállay címer

Kállay címer

Felújítva

Felújítva
Szélesség N 47° 51,681'
Hosszúság E 21° 55,311'
Magasság: 132 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2013.11.01 14:00
Megjelenés időpontja: 2013.11.24 12:18
Utolsó lényeges változás: 2017.12.27 22:16
Utolsó változás: 2019.02.04 12:18
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: halindaattila, majd Norbee97
Felhasználó: Norbee97
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 150 m
Megtalálások száma: 199, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


Az 5x2 cm dombornyomott fémlapot megtalálod, a Kállay-Kripta nyugati oldalán, a szürke villamos kötődoboz alján. Az autót kérlek hagyd a kapu előtti parkolóban! Bátran menj, tudnak mindenről!
A láda csak nyitvatartási időben kereshető, amiről lentebb tudsz tájékozódni! A megtaláláshoz nem szükséges belépőt vásárolni!
Ha nyitvatartási időn kívül érkezel, és nem tudsz bejutni, tegyél fel képet, és jelszó nélküli találatot, el fogom fogadni! :)


A ládába TravelBug nem helyezhető!


Megközelítés és parkolás

A település Nyíregyházától 22 km-re található. A városban a Kállói utat kell keresni  N 47° 57,046' E 21° 43,619' [GCKKK+Kállói út], ezen az úton kell menni. Autópályáról jövet a Nagykállói lehajtónál  N 47° 53,546' E 21° 48,010' [GCKKK+autópálya] érdemes letérni.
A kastély melletti parkolóban hagyhatod az autót.

Tömegközlekedéssel érkezve itt is a busz, és a vonat jöhet szóba.
Busz esetén a Kállósemjén, posta megállónál érdemes leszállni, a buszok Nyíregyháza és Nyírbátor felől járnak leginkább.
A megálló a  N 47° 51,544' E 21° 55,346' [GCKKK+megálló] ponton van.
Menetrendet itt tudsz keresni.
A vonat menetrendje itt található, míg helyileg a  N 47° 51,283' E 21° 56,101' [GCKKK+vasút] ponton.

Belépő és nyitvatartás
(2019. februári adatok)

Nyitvatartás

- hétfő, vasárnap: zárva
- kedd-szombat: 09:00-17:00

Belépődíjak
- Felnőtt: 1200 Ft/fő
- Diák, nyugdíjas, helyi lakosok: 600 Ft/fő
- Családi (2 felnőtt, 2-3 gyerek): 3000 Ft
- Csoportos (10 fő felett): 1000 Ft/fő
- Csoportos gyerek (10 fő felett): 500 Ft/fő

A kúriáról

A barokk kúriát 1750 körül építette Salvator Aprilis (a nagykállói megyeháza építésze) Kállay György megrendelésére. A kastély korai magva a középső hat helyiség az előcsarnokkal. A keleti szárny végét, az emeletes teraszos részt a megyeházát utánzó részleteivel, kőbábjaival a XIX. század elején illesztették az épülethez. Itt élt Kállay Miklós miniszterelnök, akinek hamvait 1993-ban hozták haza és helyezték el a kastélyhoz tartozó hársfasor mentén álló egyszerű, a XVIII. század második felében emelt barokk kápolna családi kriptájában. A ma üresen álló kastély parkjának háború után megmaradt része védettséget kapott.

A korban fiatalabb építési idejére nincs konkrét adatunk. Az biztos, hogy a bejárat két oldalán elhelyezett vasoszlopok az 1850-es években voltak "divatosak", a balkont alátámasztó négy oszlop díszítése is a korai eklektikára utal. Az épület kisméretű téglákból épült, teljesen alápincézett, ahová a terepszintről viszonylag sértetlen állapotban fennmaradt vörös márványlépcsőn lehet lejutni. Négyszintes, kétemeletes, szabadon álló. A téglalap alaprajzú épülethez egy kis torony kapcsolódik, amely a földszinten kör alaprajzú, az első emeleten a körből nyolcszögbe megy át. A főbejáratot négy oszloppal alátámasztott balkon díszíti, ez az első emelet terasza is.

A belső nyílászárók egységes méretűek (1,95 vagy 1,90-2,20 méter), de az ajtólapok ma már nincsenek meg. Az ablakok fölött egyenes boltöv található, az ajtók fölött köríves. Az ablakok helyén ma acélrácsok vannak.

Az 1950-es évekből fennmaradt forrás szerint 31 szoba volt az épületben: "mind parkettásak és 100 százalékosan jó állapotban vannak. A fürdőszoba berendezve, lábazat, falazat, ablakok megvannak. Gőzfűtési csövek megvannak, nincsenek leszedve. " Berendezését nem ismerjük. A kastélyból a radiátorokat a Nyíregyházán megépített száznegyven szobás irodaházba vitték 1953-ban, mert "a szükséges radiátorokat anyaggazdálkodásunk nem tudja kielégíteni. Ezért megyénk területén az összes volt kastélyból a radiátorokat kiszerelték, hogy ez által biztosítsuk az irodaház központi berendezését. A teljes mennyiséget így sem tudtuk biztosítani, mert 100 m2 radiátoranyagunk hiányzik, és így az épület téli üzemeltetése veszélyeztetve van. A kállósemjéni állami gazdaság üzemegységének épületében a még hiányzó radiátoranyag teljes mértékben fellelhető, és ezzel a problémánk megoldást nyerne." Írta a megyei tanács vb tervosztálya.

Tudjuk, hogy Kállay Gusztáv (anyja Sárközi Katalin) 1882. május 31-én öröklés jogcímen jutott a kastély birtokába, apja, Kállay Elek hagyatékaként. Kállay Gusztáv később, 1905. április 18-án a kastélyt eladta Jármy Jordánnak. Dr. Kállay Miklós (ekkor nagykállói lakos) 1917. december 4-én már tőle vette meg az épületet, de 1919. október 25-én továbbadta édesanyja barátnőjének, báró Wimmersberg Manóné Gaál Ilona balkányi lakosnak. Egy 1923. július 16-án kelt adásvételi szerződés alapján a tulajdonjog gróf Wolkenstein Oswaldné Schaffgotsch Marietta grófnőre szállt, a kastély átépítése, rendbetétele, barokkos jellege a gróf érdeme.

Az épületet nem használták, később szándékoztak sorsáról dönteni. A hatalmas pincéit azonban Kállay Miklós azonnal birtokba vette, a Forrástanyáról ideszállított must forrt ki itt. A háború alatt és után a kastélyban volt orvosi rendelő, intézői lakások, katonai szállás, miközben a bútorokat a falusiak széthordták. 1947-ben a Földmíves Szövetkezeté lett, majd az 1950-es években a Nyíregyházi Gabonaforgalmi Vállalat magtára. Ezzel az épület sorsa megpecsételődött. Egyszer vagy kétszer tatarozták, 1972-ben tetőt cseréltek. 1992-től a helyi önkormányzat tulajdona.

Virtuális séta, a kastély és parkjában.

A valaha gyönyörű parkban áll a régi Kállay-kúria, megépítésétől 1948-ig csak a família birtokolta és lakta. Építési idejéről Kállay András főispán tudósít bennünket: Kállay Miklós apja, György a nagykállói vármegyeháza építőmesterével, s azzal egy időben építtette (talán 1767-ben). Ezt támasztja alá az a forrás is, amely szerint Kállay György a vármegyétől tizennégyezer zsindelyt kapott kölcsön. Az építész személyére (Salvator Aprilis vagy inkább öccse, Giuseppe Aprilis) nincs írott forrásunk, ahogy az épületen végzett különböző átalakításokra sem, egészen 1964-ig. A kúria 1922-1944 közötti belső elrendezéséről, az épület környezetéről egykori lakójának, dr. Kállay Kristófnak a visszaemlékezéseiből tudunk. Kastélyleltár sem maradt fenn az utókorra.

Dr. Kállay Miklós, a későbbi miniszterelnök 1922 után, György testvére halálát követően jutott a kúria tulajdonába, azon az 1920-as években átalakításokat végzett. A déli oldalon a volt padláson, három fiának három manzárdszobát alakíttatott ki, továbbá egy vendég fiúszobát, fürdőszobát, tanulószobát és játszószobát, amiből egy ajtó nyílt a kis erkélyre. Az erkély ma is megvan, de semmi egyéb nem hasonlít az 1944. évire. A manzárdszobákhoz felvezető lépcső a régi, de valaha fakorlátja volt. Az északi oldalon nem voltak szobák olyannyira, hogy a legszélső manzárdszoba (amit Kállay Kristóf használt) mellett egy ajtó vezetett a padlásnak az épület nyugati részén végighúzódó, meghagyott részéhez. Itt diót és almát szárítottak.
A déli oldalon, a homlokzatfalon látható Kállay címer nem a régi (egyébként heraldikailag hibás is). A terasz ugyanaz, azon hajdan virágládák sorakoztak sok-sok virággal. Belépve a teraszról az előreugró kis szögellésbe, itt jobbra-balra szekrények, tárlók álltak a kabátoknak, kalapoknak, botoknak, és egy zárt puskaszekrény. Innen a pipázónak nevezett helyiségbe vagy más néven a fogadószobába vezetett az ajtó.

A régi kandalló az ellentétes oldalon volt, fölötte a Kállay Miklós által lőtt két kitömött sas és egy vadliba, a falon körben agancsok, a háziúr trófeái díszelegtek. A jelenlegi kandalló előtt állt Kállay Miklós íróasztala, körülötte székek, a vele szembeni falnál kanapé, rajta a Kállay Miklós főispán által Brazíliában lőtt jaguárbőr (fülét a ház úrnőjének tacskója megrágta). Itt fogadta a ház ura a hozzá ügyes-bajos dolgokban fordulókat. A fogadószobából jobbra a keleti traktus első helyisége a könyvtárszoba (méreteiben ma is a régi), a falon körben könyvszekrények, egy-egy asztal, ahol olvasni lehetett, nehéz bőrfotelek és egy szép fehér kandalló állt. Kállay Miklós itt fogadta barátait és a gazdatisztet. A könyvtárszobából egy előtérbe jutunk, ahonnan a déli oldalra nyíló kisebb szobában lakott a miniszterelnök Emil nevű testvére, majd annak halála (1934) után a szobát az elsőszülött fiú, Kristóf kapta meg.

Az épület keleti szárnyának további részét 1949 után valamikor teljesen átépítették. Valaha itt szép, tágas fürdőszobás vendégszobák voltak, amelyeket Kállay Miklós alakíttatott ki. Visszatérve a pipázóhoz, innen egy teraszra nyíló, tágas terembe vezet az ajtó, ez volt a ház úrnőjének szalonja, szép kárpitozott bútorokkal. A kúria hajdani, gazdag mintázatú intarziás parkettjének egyetlen kockája ebben a helyiségben maradt fenn. A pipázótól balra lévő nyugati traktusban volt Kállay Miklós és felesége hálószobája, mellette a fürdőszobájuk. Az épületnek ebben a szárnyában lakott egykor a sokat pipázó Kállay György, a miniszterelnök bátyja, majd 1944 után egy ideig Tamás nevű bátyja is.

Átalakítások

A kúria nyugati traktusa szenvedte el a legnagyobb változtatást 1964-ben. Hajdan itt tágas ebédlő volt, amelyhez Kállay Miklós egy félkör alakú, földszintes toldalékrészt építtetett tálaló céljára. Szintén földszintes zárt folyosó vezetett a konyhából az ebédlőhöz és a tálalóhoz. 1964-ben ezeket a helyiségeket egy szintre hozták, és emeletet húztak föléjük. Az épületnek nem volt pincéje.

A kúria déli oldalában a mai fenyők helyén virágoskertek, dombos virágágyások díszlettek, mögötte fenyőallé, azon túl álltak az istállók (később a garázs is), jégverem, jobbra virágházak. Kállay György imádta a krizantémokat, minden fajtának külön háza volt (nyolc-tíz összesen). Kállay Miklós egy virágházat hagyott meg, a többi helyén zöldségeskertet létesített, ahol fiai a Mohosról hozott teknősbékákat engedték el. Jobbra platánsor vezetett a kapuig, ahonnan az út a Polomék birtokához ment tovább, a platánsortól jobbra a teniszpályával. A mai betonmonstrum víztorony helyén állt a Kállay víztorony acélból, szőlővel felfuttatva.

A kúria északi oldalában a terasz körül is tulipánok, rózsák, virágágyások, fák sorakoztak. Nyoma sem látszik már az itt élő sok száz éves akácfáknak sem. Az akácfatöveket a családi hagyomány szerint Mária Terézia királynő ajándékozta talán gróf Kállay Jánosnak. A régi faállományra a kúria nyugati sarka közelében egy ősrégi fehér nyár óriási csonkja emlékeztet. A parkban a mai nyírfák helyén óriási normandiai fenyők sora állt, mögöttük gesztenyefaallé (ahol a fiúk lovagoltak), aztán egy árok, ott kezdődött Törökék felé a határ. 1949-től a park területe állandóan csökken, a kiöregedett és kitermelt fák helyére a régit pótló, értékes facsemetéket nem ültettek.
Magát a kúria épületét, a falakat lilaakác borította, futotta körbe, a tövek 1948-ra a gondozás hiányában kipusztultak. A déli falon, a Kállay fiúk egykori manzárdszobájánál, egy tő azonban máig dacol minden kihívással, és emlékeztet bennünket a kúria fényes évszázadaira.

A kúria keleti vége mellé 1945 után épített (nem odaillő) sorház helyétől valamivel távolabb állt hajdan a férfiszemélyzet lakrésze, a női személyzeté a konyha mellett volt. A konyha a későbbi óvodaépület helyén állott.
A kúriát 1948-49-től használta például az erdőgazdaság munkásszállásként, beolajozták, fát vágtak a parketten. Az Apagyi Állami Gazdaság 1949-ben vette birtokba, terményraktár céljaira használta, gyönyörű parkettjén műtrágyát és terményt tároltak. Az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség költségén és kivitelezésében az épületet 1964-ben állították helyre, műemlékké nyilvánították, miközben a leírt átépítéseket is elvégezték. Ekkor vitték el a megmaradt intarziás padlózatát is. Ma üresen áll.

Nem tudjuk az építési idejét az utóbb Gyulaházi-kúria ("kastély") néven nyilvántartott földszintes épületnek (ma Kossuth u. 137.). Egyes források szerint még az 1750-es évek körül épült. Alapozása vegyes falú, kilencven centiméter vastagságban téglából és kőből készült. A földszint feletti vegyes falazat negyven-hatvan, illetve hetvenöt centiméter vastagságban vályogból, téglából és kőből való. A válaszfalak tizenöt centiméter vastagságú nagyméretű téglából épültek.
Tudjuk, hogy Mándi Ignácz és neje, Polatsek Terézia tulajdonába 1874. november 30-án vétel jogcímen került, de hogy melyik Kállay leszármazottól, nem ismert. Mándiék 1909. december 23-án adták el az épületet Gyulaházi (Weinberger) Samu és felesége, Reizman Amália gyulaházi lakosnak. A tulajdonjog fele 1938-ban vétel, majd ajándékozás címén egészében Gyulaházi Miklósné Bodor Kornélia semjéni lakosra szállt, 1940-ben öröklés jogcímen a kiskorú Gyulaházi Vilma és Péter is résztulajdonosok lettek.

1949-ben a Gyümölcstermelő Nemzeti Vállalat használatában volt, itt működött az üzem központja, 1954-től a Növényvédő Állomás tulajdonába jutott. 1974-ben került százágyas elmeosztály céljaira a nagykállói Elme- és Ideggyógyintézet kezelésébe. 1960-ban az épületet átépítették, felújították, ennek során a tetőszerkezetet teljesen kicserélték. Az 1970-es években újabb felújításokat végeztek rajta, de a kúria átfogó korszerűsítése, környezetének rendbetétele dr. Vágvölgyi János főigazgató főorvos és Nagy Illés gazdasági igazgató érdeme. A cserépkályhafűtést gázfűtés váltotta fel, az intézet csatlakozott a községi vízműre és szennyvízhálózatra, átépítették a raktárakat, belső szilárd burkolatú út készült és így tovább. Ma a nagykállói Pszichiátriai Szakkórház telephelyeként működik itt két osztállyal: elme-rehabilitációs osztály hatvan ággyal, krónikus elmeosztály hatvan ággyal. A telephely vezetője dr. Kancsev Alexander pszichiáter főorvos, munkáját 46 dolgozó segíti. Ma a gyógyításhoz szükséges valamennyi feltétel biztosított a régi-új kúriában.

Az épület körüli park fáit a háború után majdnem teljesen kiirtották. Az eredeti, Gyulaházi telepítésből mindössze a hársfák, a szivarfa és a különböző életfák maradtak meg. Védendő lenne a két méternél nagyobb törzsátmérőjű akác, s a Növényvédő Állomás ültette fenyők is.


Közeli ládák

GCWGRK - Wolkenstein gróf kastélya Kállósemjénben (Kállósemjén)
GCKETO - Nagykálló kenderáztató (Nagykálló)
GCINDO - Ínségdomb (Nagykálló)
GCNKNE - Nagykálló Nevezetességei (Nagykálló)
GCHARA - Nagykálló - Harangod (Nagykálló)
GCPOCS - Máriapócs (Máriapócs)


Ládatörténet

2013.11.01.: Az eredeti láda elrejtve.
2013.11.24.: A láda megjelent, eredeti rejtő halindaattila.
2014.04.20.: A ládát ellopták!
2014.07.20.: Pótolva! Kérek mindenkit a körültekintő logolásra!
2014.07.21.: A ládát ismét elopták! Felháborító, hogy csak egy napot bírt ki!
2014.09.21.: A láda ismét pótolva.
2014.10.01.: A ládát ismét, és végérvényesen ellopták! Ettől a naptól ez a "ládaoldal" már csak VIRTUÁLISKÉNT kereshető.
2017.12.27.: A ládát örökbefogadtam, köszönöm Attila eddigi gondoskodását. A láda egy darabig marad virtuális, de lehet megpróbálok ládát kihelyezni.


Kívánok mindenkinek jó szórakozást: Norbee97
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (94 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.34 web: 4.63 átlag: 4.53

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


rajho 2020.02.22 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.24
Sajnos nem volt nyitva, hiába van kiírva a nyitva tartás kérem a kép alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: Norbee97, 2020.02.24 08:03]

received_813949175683018received_2757478417705948
gabor03 2020.01.25 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pantya 2020.01.25 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

KálmánCsalád 2020.01.24 16:37 - Megtaláltam
Köszöni a rejtést a Kálmán Család! Részletek és képek otthonról. [g:hu 1.6.6]

eszluzsu 2019.12.28 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

ládavadász Pisti 2019.12.28 09:38 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

LaciésTimike79 2019.11.23 10:00 - Megtaláltam
A kastély és a környéke nagyon szép, rendezett. Jó hogy gondját viselik.
Köszönöm a rejtést.

Senator62 2019.10.26 14:00 - Megtaláltam
Megleltem, köszi.

IMG_20191026_135622 
Gyömi 2019.10.21 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

ocsike78 2019.10.18 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.4.7]

GCKKK_20191018_083104GCKKK_20191018_082207
Törpe 2019.09.28 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Wilka74 2019.09.20 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Geoládázás a keleti régióban. Szép környezet, szép kastély és park. Kicsit sok a kettő láda ide, de legalább két pontot lehet begyűjteni :). Köszi a rejtést.

ésKata 2019.09.12 10:37 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT-osokkal találtam meg! [g:hu 1.6.4]

Zergi 2019.09.12 10:10 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.6.4]

IMG_2034IMG_2035
IMG_2036IMG_2037
IMG_2039IMG_2040
Brumi 2019.08.20 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GeoFox 2019.07.23 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

Ajtony 2019.07.20 16:14 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2019.07.20 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Gyors megtalálás, ezen nyaralásunk során az ötvenedik. Tetszett a fasor a parkban, de beljebb nem mentünk, csak a jelszóig.

bihari970608 2019.06.15 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.11
Megvan!

Mona23 2019.06.08 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FTom 2019.05.12 12:23 - Megtaláltam
Nyírségi kiránduláson.

aknitram 2019.05.11 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.2y]

kingajani 2019.05.11 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

VaVi 2019.04.14 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VP 2019.04.13 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.61
Tájfutó hosszútávú országos bajnokság (Nagykálló-Harangod) után kisebb csavargás.
(Azt, hogy miért van itt száz méterre egymástól két "láda", nem értem.)

Bugár-orienteering 2019.04.12 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Tájfutó bajnokság előtt Máriapócson aludtunk. Útban a szállás felé itt néztünk körül.

pgyp 2019.04.07 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.94
Megvagy! [g:hu 1.6.0]
A szomszédos valódi ládától sétáltunk ide a potya találat miatt.

FogarasiRenáta 2019.03.03 19:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szabi82 2019.03.03 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MJANEZ 2019.02.03 17:15 - Megtaláltam
Sötétedés után értünk ide. A szomszédos hagyományos ládát kerestük meg előbb. A leírás szerint ez 0-24 ben kereshető. A kastély, valamint a park teljesen körül van kerítve, a kápolna is.
A kapuk zárva, biztonsági őr a ,,helyén."
Kérem a fotók alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Norbee97, 2019.02.04 12:02]

Köszönöm szépen!

JöMö 2018.11.18 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

nagyfeco 2018.10.20 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Koszonom a rejtest.

20181020_14355620181020_143507
20181020_143716 
SirLes 2018.09.10 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

james 2018.08.20 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Spangarázs 2018.08.10 18:55 - Megtaláltam
Családi ládatalálat lett volna...
Sajnos már záróra után értünk oda ámbár a leírásban nem találtam nyitvatartási időt.
Na mindegy az őrök becsukták a kapukat...
Egy elfogadást megköszönnék!
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Norbee97, 2018.08.11 00:02]

 
vatyec 2018.07.24 15:50 - Megtaláltam
Köszönjük.

csirepanna 2018.07.15 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam sunyi volt, de meglett. [Geoládák v2.2.4]

tszkristof 2018.07.15 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!w/cuco [Geoládák v2.2.4]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2018.07.11 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.05
+

/Quatermain/ [g:hu 1.5.4]

Molnár család 2018.06.24 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Tisztisz és Csabi 2018.06.04 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

KTTNTZSDSETZS 2018.05.20 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk.
Érdemes megnézni a Kállay-kúriát és tárlat vezetést.

vajasfok 2018.05.12 10:43 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

yan-chee 2018.05.01 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.70
Köszi a lehetőséget. Sajnos csak a parkban sétálhattunk egyet, mert minden be volt zárva. Kár, hogy csak virtuális, de olvastam, hogy folyton ellopták, így érthető...

fercsipeter 2018.03.21 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2018.03.21 12:35 - Megtaláltam
Séta a behavazott kastélyparkban.

atipapa 2018.03.21 09:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
köszi

Ancs 2018.01.27 11:02 - Megtaláltam
Ládatúra 3/10.
A kastély szépen felújítva, de sehol egy teremtett lélek szombat délelőtt. Egy kávét szívesen megittam volna, esetleg egy kiállítás a hatalmas épületben...
Köszi

20180127_10573920180127_105813
20180127_10590120180127_110050
20180127_11025720180127_110500
20180127_110556 
ChefBogi 2018.01.27 11:02 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.2]

tabletta 2017.11.27 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2017.11.04 09:52 - Megtaláltam
Szépen felújították.

S&B 2017.10.23 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.63
Gyönyörű kis kert! Bár esős időben sétáltuk körbe, így is nagyon hangulatos volt. Hely lenne hagyományos ládának is a kertben, az jobb lenne.

R.Guszty 2017.10.20 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mary Lou 2017.08.24 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltuk.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ládázgatás alatt.
Köszönjük!

GyZsTeam 2017.08.21 15:22 - Megtaláltam
Megnéztük közelebbről is. Köszönjük!

HER_1495_tnHER_1502_tn
HER_1503_tnHER_1504_tn
HER_1505_tn 
Paul 2017.08.19 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gibix75 2017.08.13 21:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

panysti 2017.07.18 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Stimm 2017.07.18 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Kerékpártúra közben. Jól esett egy kis hűsölés a parkban.

Emese62 2017.07.16 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Lehetne frissíteni a leírást! A kastély szép a park gondozott!

IMG_4889IMG_4885
Kimberli1 + Imi30 2017.07.01 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Köszönjük a rejtést!

emiGrant 2017.06.19 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
10/6. Tényleg nagyon szépen felújították a kúriát. Minden nagyon tetszett, a park is és a templomok is. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
Attilacska 2017.06.17 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

szaboneki 2017.06.10 14:25 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Jó darabig üldögéltünk a hársfavirág illatban a parkban

horvathzs 2017.06.10 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2017.06.01 22:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Attibati 2017.05.21 11:24 - Megtaláltam
121 kilométeres kerékpártúra Nyíregyháza környékén.

dienespeter 2017.05.20 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ddiu 2017.05.05 20:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtalaltam. Koszonom!

kuvasz 2017.05.05 20:44 - Megtaláltam
Koszi a rejtest!

dobozipatikus 2017.05.05 20:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltam, köszönöm szépen a rejtést ! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.04.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszönöm a rejtést!

kriszna73 2017.04.07 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.04.07 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2017.03.04 14:01 - Megtaláltam
Anno Richteres képviselőként sokat jártam ide, mert a területem volt. Akkor természetesen a munka miatt kimaradt a ládakeresés. Most ezt pótoltuk. Köszi.

S-A 2017.02.06 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

LouChe 2016.11.20 10:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Könnyű séta a gyönyörű novemberi napsütésben. A kávézóban sajnos éppen nem működött a különleges herendi kávéfőző...
Köszönjük a lehetőséget.

tapisomi 2016.11.15 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltam. Köszönöm, hogy itt lehettem. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Luki 2016.11.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
+one

Aleph & Rita 2016.10.06 12:20 - Megtaláltam
Szakadó esőben sajnos csak egy gyors körbepillantásra futotta...
Köszönjük a megmutatást!

Judith 2016.10.02 14:54 - Megtaláltam
Megcsíptem! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSCF5345DSCF5346
DSCF5353DSCF5354
DSCF5355DSCF5356
DSCF5359DSCF5363
DSCF5364 
aztakutyafáját 2016.10.01 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

vik-er 2016.09.25 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Szép a kúria, kifogástalan a tárlatvezetés, - az autós utazás a régi "csodával" csoda volt.

Anita&Lackó 2016.08.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

14067526_1053422334753730_8270514620332865216_n14089187_1053423601420270_1111871493759289351_n
14102332_1053419868087310_6008403714938985661_n14117730_1053418994754064_7433562702827432563_n
Liberty 2016.08.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
11/5. Szabolcs megyei ládatúra.

Szikrázó napsütésben, szebbnél-szebb helyeket kerestünk fel, Debrecenből kiindulva, a célállomásig, Csengerig.

Nagyon szép a felújított kastély és a kápolna, jól esett a hűs fák alatt egy kicsit időzni. Kíváncsi voltam a kápolna belsejére, így befényképeztem az ablakon és sikerült egy különleges képet csinálni, egyszerre látszik a belső és a külső tér is.
A kápolna belseje még nem tükröz kriptai hangulatot, egyelőre székekkel és padokkal van telezsúfolva.

Kállósemjén címere
eltájoló 2016.08.26 19:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Nagyon szépen rendben van tartva kert. Éppen valamilyen falunap lehetett, mert nyomták a rock&rollt. Köszi a rejtést.

Anymen 2016.08.13 09:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.01
Középkori templomok kerékpáros túrán begyűjtött láda.
A túrát jó szívvel ajánlom másoknak is. Izgalmas, érdekes helyszínek és látnivalók.

Maszat1 2016.07.16 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2016.07.10 16:57 - Megtaláltam
Szabolcsból hazafelé ez a két kállósemjéni láda belefért! Köszi a rejtést!

Vincenzo65 2016.07.02 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Meg van. Ritkán értékelek full ötösre,de itt lehetne több is. A láda "értéktelen" a kúria megtekintése nélkül. Június elsején nyitottak. Két órás idegenvezetés, három kör 1931-es Ford A modellel. Csak úgy gyertek, ha ráértek.

Sifi 2016.05.24 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

befi 2016.05.21 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kilali 2016.05.06 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Köszönöm a lehetőséget.

jones5555 2016.04.28 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.04
Megvan. Szép környezetben, segítőkész emberek. Bátran menjetek, tudnak mindenről.

1461849988953 
tapiapi 2016.04.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pappgyorgy & Aniko 2016.04.10 00:00 - Megtaláltam
megvan

negyesigabor80 2016.04.06 21:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Wladin 2016.03.20 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szép lett. Már a kiállítàs is késznek tűnik, de bemenni még nem lehetett. A meccsen több szurkoló volt mint a Hungária körùton.
Köszi.

Gabó és Zoli 2016.03.14 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Sajnos zárva volt a kapu, így nem jutottunk be a kastélyhoz.

Strombus 2016.03.14 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 4.35
A kapu zárva, de 10 méterrel arrébb nincs kerítés, így ott mentünk be. Az őr, aki hamar észre vett minket, egyáltalán nem bánta. Engedte hogy körülnézzünk a parkban, körbe járjuk az épületeket, bár nem úgy tűnt, mint aki tud a játékról. Nagy öröm egy ilyen frissen felújított kastélyt látni! Az ablakokon is bekukucskáltam. A múzeum nyitásra kész. A kápolna is szép és tetszettek a gondosan sorba állított sírkövek is.

A kastély áprilistól lesz látogatható. Talán ez jó apropó a rejtőnek arra, hogy ismét ládát rejtsen, a hosszú ládaoldalt frissítse és a szöveget összefésülje, a leírt eseményeket időrendbe fűzze, mert bizony én időnként elvesztettem a fonalat:
"Egy 1923. július 16-án kelt adásvételi szerződés alapján a tulajdonjog gróf Wolkenstein Oswaldné Schaffgotsch Marietta grófnőre szállt, a kastély átépítése, rendbetétele, barokkos jellege a gróf érdeme." Milyen gróf, Wolkenstein Oswald, akinek a neve említésre sem kerül az egész szövegben?
"Az épületet nem használták, később szándékoztak sorsáról dönteni. A hatalmas pincéit azonban Kállay Miklós azonnal birtokba vette,..." És mit szólt ehhez Wolkensteinné?
"Visszatérve a pipázóhoz," - Jó, de hol van a pipázó? Korábban nincs róla szó.

A radiátoros történet nagyon érdekes és persze szomorú. Jó kordokumentum.

Úgy látszik a politikusok mindig ugyanolyanok. Érdekesnek találtam, hogy a Kállay András főispánsága idején, a vármegyeházával együtt épült Kállay György kastélya, amihez ráadásul a vármegyétől 14 000 zsindelyt kapott kölcsön.

A ládatörténetnek jobb helye lenne a lap alján.
A Gyulaházy-kúria hosszú ismertetője miért tartozik erre a ládaoldalra?

A jelszóhordozót az épülettel együtt lefestették, így csak találgatni lehetett a kilátszó részletekből. Lesikáltuk, amennyire tudtuk, megkönnyítve az utánunk érkezők dolgát.

Kálllay Miklós miniszterelnök sírkKállay-kastély déli oldal
Déli homlokzat és Kállay szoborDéli oromzat címerszerű faragvánnyal
Strombus és Kállay Miklós 
Péter60 2016.03.14 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.35
Némi aktualizálás ráférne a ládaoldalra, amúgy valóban szép lett.
Ja és rendes láda is elférne itt...

nazso.oszan 2016.02.28 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést.

20160228_12230320160228_113205
20160228_12124120160228_113355
20160228_113320IMG_20160228_112954
20160228_120855IMG_20160228_112946
sandor.andris 2016.02.20 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
ÉLMÉNY VOLT AZ EGYKORI MINISZTERELNÖK CSALÁDI KRIPTÁJÁNÁL TISZTELETÜNKET TENNI. KÖSZÖNJÜK A REJTÉST !

csk1 2015.12.30 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

takacsimre 2015.12.29 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2015.12.29 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
A portás fiú nagyon segítőkész volt. Alakul a park. A kastély már gyönyörű. Köszönjük, hogy megmutattad.

tojas 2015.12.12 15:23 - Megtaláltam
Haladnak a munkálatok. Sajnos a kapu be volt zárva. Őr is és kerítés is van. Már most is szép, de lesz ez még jobb is!

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.12.17 11:32]

 
Fazék 2015.11.13 11:24 - Megtaláltam
Még mindig nagy a munka, de már a parkosításnál járnak.

viktro 2015.10.03 00:00 - Megtaláltam
Sajnos amikor erre jártunk nem lehetett bejutni, le volt zárva, bent munkagépek. :( Remélem minél hamarabb elkészül.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2015.10.05 18:17]

 
Access Denied 2015.09.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Itt is zajlik a nagy munka, de a táblácska átvészelte.

Kösz a rejtést!

 
fjocy és manka 2015.09.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Megtaláltam. Az épületet átfestették, kapott egy kicsit a táblácska is, de leolvasható a jelszó simán.

GYEZegzug 2015.08.30 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Leolvastam,-befestették fehérre. Köszi szépen a lehetőséget.

 
peterpan 2015.08.21 00:00 - Megtaláltam
.

 
delfin 2015.07.04 08:20 - Megtaláltam
Csoportos találat. Köszi a rejtést.

mato 2015.07.04 08:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!
Bővebb log és értékelés később, ha utolérem magam... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

geoAtti 2015.07.04 08:15 - Megtaláltam
Csoportos ládázás alkalmával megtalálva.
Köszönöm a rejtést!

fattila 2015.07.04 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2015.06.20 14:55 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Pogacsa1 2015.06.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.59
Köszi a rejtést!

Párduc50 2015.05.25 13:00 - Megtaláltam
Meglett. A jelszót nem volt könnyű kisilabizálni, mert alig lehet hozzáférni :-)

R.Betti 2015.05.01 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Megvan :)

csg69 2015.05.01 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Megvan :)

Hey-ho 2015.03.07 09:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
csba 2015.02.15 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCKKK_20150215132754.jpgGCKKK_20150215132804.jpg
ricsivivi 2014.11.22 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.65
köszi

Joanne 2014.10.26 11:35 - Megtaláltam
A ládát nem leltük, a pótjelszó viszont hozzásegített a ponthoz. Köszönjük, hogy itt lehettünk.

 
izsolt 2014.10.25 13:20 - Megtaláltam
szomorú látvány volt :-(

Mr Zerge 2014.10.23 09:25 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Gyors logolás a pótjelszóval. Az esőben nem sokat járkáltunk a parkban.

piroska 2014.10.16 13:56 - Megtaláltam
Pótjelszóval, mert a lyukban semmi.

Vironia 2014.10.11 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.71
Szép kastély, szép környezetben, sajnos leromlott állapotban. Kár érte!! A rejtőnek köszönöm, hogy megmutatta.

cipollino 2014.10.11 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Köszi a rejtést. Láda nincs a helyén, alternatív jelszó rendben.

K-Team 2014.10.10 08:40 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm! :)

WalterBrothers 2014.10.10 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Kedves Kollégákkal közös találat :)
Köszönjük!

szentropi 2014.10.10 08:40 - Megtaláltam
Megvan!!!:)

picuresnagyur 2014.10.01 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
köszi

Norbee97 2014.09.28 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Ezt is megtaláltam, alternatívval! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Miután leértem Kállósemjénbe, majd kibosszankodtam magam a GCWGK-n, lejöttem ide, fogjak ma is ládát! :) Nem jött össze, a vélt odú ládamentes volt, csak egy rakás falevél volt benne. Sokan voltak a kastély környékén, én csak fotózni mentem oda. Megkerestem az alternatív jelszót, az szerencsére a helyén. Innen más úton jöttem haza, Kállósemjén-Nagykálló-Nyíradony-haza útvonalon. Egész jó ez a Szabolcs megye! :) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
228.

 
Csizmások 2014.09.23 10:04 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2014.09.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.35
Kár ezért a kastélyért, éppúgy, mint a másikért. Köszönjük a rejtést.

PEx2 2014.08.16 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Nyíregyházáról hazafelé menet...

MoMaszter 2014.08.16 07:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.30
Örültünk, hogy ebben a faluban két találatunk is lehetett! :) Az alternatív jelszót sikerült csak.

Mars3696 2014.08.16 07:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Kellemes környezet, szép kis park. Sajnos a ládának lába kélt, így alternatívval!

Lacipap 2014.08.07 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Gyönyörű környék lehetett valamikor. Még így romosan is impozáns épület. Köszönet az elrejtőnek.

nbalazs2 2014.08.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Rengetegszer haladtam már át Kállósemjénen, a kastélyt most kerestem fel először. Szép történelmi emlék, szinte megelevenedett a múlt a leírást olvasva. Köszönet a rejtőnek.

moilka 2014.08.01 12:00 - Megtaláltam
köszönöm

urbanj 2014.07.19 12:20 - Megtaláltam
Nyíregyházán töltött hosszú hétvégénk alatt ide is eljutottunk. Szép a kastély, érdemes lenne foglalkozni vele. A ládát nem találtuk, a rejtő segítségével logoltam, amit ezúton is köszönök.

álomfogók 2014.06.09 19:40 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 36., ráadás állomás. Immár a Beregen innen. Ezzel és a szomszédos ládával nem készültem, csak amikor átkeltünk Kállósemjénen, tűnt fel, hogy elhajtunk mellettük. GCWKG-val nem is volt gond, de itt hiába keresgéltem a platán üregében, hangyákon kívül mást nem leltem, ők viszont kifejezetten megörültek nekem. Leírás nélkül a pótjelszóról sajnos nem tudtam. Marad a jelszó nélküli megtalálás elfogadásának kérése. Előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: halindaattila, 2014.06.10 18:45]

ttjuli 2014.06.09 09:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Megint volt egy kutyus, aki idegenvezetést tartott. :) De sajna nincs a platánban semmi. Az alternatív jelszóval sikerült.

Eszti és Robi 2014.06.08 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Terdik családdal közös találat, útban a nyíregyházi állatkert felé :)

Terdik Család 2014.06.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
A két nagy platán alapos megtekintésével megállapítottuk, hogy csak az egyiknek van adva. Az odú viszont csak termetes hangyákat tartalmazott, ládát nem, így a pótjelszót is megkerestük.
Köszönjük a rejtést.

 
Masateam 2014.06.05 13:25 - Megtaláltam
Köszi!

Hebego 2014.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.18
Konnyu talalat

Nivabibi 2014.05.10 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
Csak az alternatív, a fa odvát a helyi "erők" kifisztották.

benist 2014.05.05 15:10 - Megtaláltam
A dobozt én sem leltem, a pót viszont rendben.

katika 2014.05.03 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Megtaláltam. Hurrá! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
36/33. Hosszú hétvégi ládázás a Nyírségben. Ez a kastély is gyönyörű lehetett a maga idejében. A platánban nem találtunk semmit. Alternatívval logoltunk. Köszönjük!

IREBA 2014.04.27 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.00
Köszönöm a rejtést!! A platán üres, az alternatív a helyén.

fules22 2014.04.24 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Köszönjük szépen a rejtést. Nagyon klassz lesz a kastély, ha egyszer elkészül. A ládát valaki elvitte, csak az alternatív jelszóval lett meg.

amlozek 2014.04.21 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.48
A ládát nem találtuk meg, mert nagyon törmelékes-morzsalékos volt az odu belseje, lehet, hogy már nincs is meg. Az alternatív jelszó nagy segítség volt!

Berián 2014.04.21 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2014.04.21 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.94
Köszönöm a lehetőséget.

 
Cseliboy 2014.04.21 10:52 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Az alternatív jelszó segítségével találtam meg.

Puszkany 2014.04.21 10:51 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2014.04.21 10:51 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2014.04.20 18:37 - Megtaláltam
Kár, hogy eltünt a láda.. [wapon beküldött szöveg]

szakica 2014.04.20 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0r] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2014.04.20 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0r] [wapon beküldött szöveg]

GCKKK_20140420130618.jpgGCKKK_20140420131052.jpg
vattila 2014.04.18 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.32
Megtaláltam.

Csaba & családja 2014.04.18 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

nogacsalad 2014.04.18 09:30 - Megtaláltam
Munkából ellopott (ellógott), hétköznapi, magányos ládázgatás eredménye.
Részletek később !

Szemán 2014.04.16 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
ok

Rudi Team 2014.03.28 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

katika59 2014.03.16 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
A leírás alapján igen hamar meg lehet találni. Köszönjük.

 
a-beatrix 2014.03.16 13:30 - Megtaláltam
Két ilyen gyönyörű, lepusztult kastély, látótávolságra egymástól...
Tetszik, hogy a rejtő mindig olyan jelszót ad ládáinak, aminek köze van a helyhez -, nem volt ez másképp most sem :-) Aztán szeretem az egyértelmű rejtéseit is: számomra a látvány a fontos, a hely, ahová a láda elvezetett, a játék, a megtalálás csak másodlagos.
Köszönöm az élményt!

 
galgo 2014.03.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
A felújítás elvileg, legalábbis a EU-s tábla szerint már 1-én elkezdődött, bár még nem látszik. Valószínűleg, négyszerűen sikerül helyreállítani.

Köszi a rejtést

galgo és era

Evetke 2014.03.08 14:30 - Megtaláltam
[iwc] Nőnapi kis kirándulás keretében.

Zsu. 2014.03.02 09:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2014.03.02 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.55
Két kastély, egy faluban egymástól 200 méterre, ez ám a luxus :)
Ez is csodaszép lenne, szép kis parkban, ha lenne rá pénz és gondos gazda. Szívből kívánom, hogy így legyen! A rejtés könnyű, teljesen adja magát. Sajnos nem volt toll - az amúgy szép nagy - ládában, így most nem logoltam be a füzetbe, de azért fotó kattant itt is...

Köszönöm szépen!

Mikulás

 
Bróthág 2014.03.01 00:00 - Megtaláltam
Megvan

kl 2014.02.22 13:54 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

jspanyik 2014.02.22 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Nyíregyházi hosszú hétvége 16/27.

Nyírbátori kirándulásunk harmadik találata.

Köszönjük a rejtést!

Mari és János

kobcikrajci 2014.02.21 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Könnyed séta eső előtt vonattól vonatig. Szép park, változó állapotú épületek. Jó lenne, ha minden a régi pompájába öltözne vissza. Mind az alternatív, mind a hagyományos rejtés rendben van, a ládában jó pár gyermekrajz található. A kapun lévő kiírás szerint engedély nélkül csak napközben lehet bemenni!

Wsky 2014.02.16 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönjük, szép hely. :)

bigmick 2014.02.09 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pozoli1 2014.01.11 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. pozoli1 és Ancsa [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ßeŁŁ 2014.01.04 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2014.01.04 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Ez a kúria már jobban tetszett mint az előző. Belülről is érdekelne így romosan. A kertje viszont szépen rendben van tartva, a rejteket már messziről kiszúrtuk, raktunk rá egy kis avart, hogy azért takarja is valami a ládát. :)
Köszi a rejtést! :)

jutics 2014.01.04 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Ez a kastély is látott már szebb napokat. Remélhetőleg megérik egy felújításra! Köszi a rejtlst!

Hegedüs Zsuzsa 2014.01.03 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszi a rejtést.

szabbr 2014.01.02 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2013.12.31 13:36 - Megtaláltam
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

merlegno 2013.12.26 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönjük a rejtést!

LionDaddy 2013.12.25 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Családi hagyományainknak megfelelően Karácsony első napján útnak indultunk a szatmári rokonságot meglátogatni. Az unalmas autópályázást megszakítottuk egy-két könnyebben fogható láda felkeresése miatt.
Ez lett a mai harmadik találatunk.
A főkapunál lévő tiltó tábla először elbizonytalanított, majd rövid hezitálás után besétáltam a parkba. Először a ládára mentem rá, utána néztem csak jobban körül a parkban. A koo pontatlan, az M.Sasa logjában megadott koo sokkal pontosabb az én GPS-em szerint is. Az épület állapota sajnos az előző ládánál - GCWGK - látottakhoz hasonlóan nagyon rossz. Kicsit bekukucskálva igazán szép dolgokat is láthat az ember, így még elszomorítóbb a pusztulásra hagyott épület.

Köszi a rejtést!

-Mike- 2013.12.25 10:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Karácsonyi találat Nagykállóból :)
Szép volt az idő...
Köszi a rejtést!

EgoPark
A bevezető útFél-kép
Még egyben van... 
Taki- 2013.12.25 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
-Mike- és T4ki -val közösen.
Elég lepusztult állapotban van az épület, bár 50 éve újították fel...

T4KI 2013.12.25 10:09 - Megtaláltam
Köszönöm, meglett -Mike- és Taki- társaságában!

ther 2013.12.25 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Karácsonyi geocaching 4/4

Remélhetőleg a kastély területén is rövidesen megindulnak a felújítások.

Köszönjük a rejtést!

M.Sasa 2013.11.30 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Kihasználtam a jó időt, elindultam ládázni. Könnyen megtaláltam a pótjelszót, de a ládikát nekem 68m-rel arrébb mutatta, ezúton köszönöm a rejtő segítségét. Az én kütyüm ezt mutatta a rejteknél: N47° 51,683, E21° 55,267. Köszi a rejtést.

alucifer 2013.11.30 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


er&esz 2013.11.28 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megnéztük a látnivalókat, mindkét jelszó hordozót megtaláltuk. A fotón levő ibolya a platántól nem messze volt látható. Köszönjük a ládát!

kanyazoltan 2013.11.25 08:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg] A gps 36m-rel északra mutatott,a leírás alapján találtam meg!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.